Vilken form de har på stallet, bröderna Artan och Edvin Ceka. På Mantorp under måndagen blev det en dubbel på V64.

Det är inte många i landets som kan mäta sig med Artan Cekas inledning av året. Fyra starter har blivit fyra segrar för Åbyamatören.

Edvin. Foto: ALN

Tränar hästarna gör brorsan Edvin Ceka, vars tränarfacit innebär sex segrar på sju starter hittills i år.

På måndagskvällen noterade de båda bröderna en dubbelseger på V64 som avgjordes på Mantorp. Artan började med att sätta dit favoriten Une di Poggio som tog sin andra raka i säker stil.

Rigoletto Jet var mer svårfunnen. 27-oddsaren var starkast i spurten och italienaren kunde här ta sin första seger i den fjärde Sverige-starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bara blågult i topp när Goop skrällde i Paris

Bara blågult i topp när Goop skrällde i Paris

Björn Goop iklädde sig rollen som skrällkusk på Vincennes när han lotsade in Let’s Dance D.E. till seger där det blev idel blågult på pallplats.

Det blev rejäl svenskdominans i måndagens inledande race på kolstybben. Björn Goop skrällde till 39 gånger insatsen bakom egentränade (tidigare hos Klaus Kern) Let’s Dance som tog första Frankrike-segern i femte starten.

Let's Dance vid en seger för Klaus Kern. Foto: ALN

Let’s Dance gick till spets tidigt men släppte snart för att landa som trea på innerspår. Efter cirka halva distansen avverkad klev Arn Hammering, körd av Pierre Vercruysse, fram till front.

Ur den sista svängen såg ledaren ut att ha grepp om händelserna, men Goop kunde lirka ut Let’s Dance som tog in steg för steg över upploppet. I spåren avslutade Speed Delicious, tränad av Philippe Billard, raskt och de tre möttes i stort sett lika över linjen.

Men det var Let’s Dance som hade nosen längst fram och tog segern värd 21 600 euro. Arn Hammering blev tvåa medan Speed Delicious kom i mål som trea. Hela trion noterades för 1.14,1 över 2850 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle mot Redén-armada i Prix de France
Nästa nyhet
Bold Eagle mot Redén-armada i Prix de France

Bold Eagle mot Redén-armada i Prix de France

På söndag smäller det igen på Vincennes. Bold Eagle ska försöka knipa titeln även i Prix de France – men lär möta Daniel Redéns armada återigen.

Efter andra raka segern i Prix d’Amérique hoppas kretsen kring Bold Eagle att superstjärnan ska göra om proceduren i Prix de France. Även här är hästen titelförsvarare.

Hur många får Redén med? Foto: ALN

Bland de på måndagen anmälda hästarna finns, förutom Bold Eagle då, även Daniel Redéns PdA-kvartett.

Den svenske tränaren berättade i förra veckan att Prix de France var ett uttalat mål för både Propulsion och Wild Honey, medan man ännu inte bestämt sig för Lionel och Call Me Keeper, men alla fyra finns alltså med i den preliminära anmälningslistan.

Det samma gäller för Timoko som inte orkade i PdA senast men varit etta, respektive tvåa i Prix de France de senaste åren. PdA-tvåan Belina Josselyn aviserar också start, trots att det i förra veckan menades att hon skulle avstå det här loppet.

Anmäld är även Un Mec d’Héripré, som efter Elitloppet var en av Fabrice Souloy-hästarna som testades positivt för kobolt. Hästen som numera återfinns i Philippe Billards regi startade senast i slutet av augusti.

Bland övriga preliminärt anmälda kan nämnas tidigare PdA-vinnaren Up And Quick, Anna Mix, Voltigeur de Myrt och PdA-femman Briac Dark.

Förstapriset i Prix de France är 180 000 euro. Loppet avgörs över 2100 meter med bilstart. Den definitiva startlistan blir klar på torsdag.

(uppdaterad 13.43)

Läs även: ”Propulsion kommer vara otroligt förbättrad”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bilibili tog sin revansch - på nytt världsrekord
Nästa nyhet
Bilibili tog sin revansch – på nytt världsrekord

Bilibili tog sin revansch – på nytt världsrekord

I Prix de Cornulier hann inte Bilibili fram men i Prix de l’Ille-de-France tog montéstjärnan gruvlig revansch – på världsrekord.

När Prix de Cornulier avgjordes för två veckor sedan kunde Laurent-Claude Abrivard-tränade Bilibili inte rå på vinnaren Bellissima France.

Abrivard. Foto: ALN

Men under söndagens revanschmöte, Prix de l’Ille-de-France med 90 000 euro i förstapris, visade sexåringen upp sig i en mäktig prestation.

Alexandre Abrivard satt i sadeln och kunde konstatera att loppet öppnats i ruskig fart: 06,8 första 675. Och när 1175 passerades efter 08,1 styrdes favoritspelade Bilibili fram utvändigt om ledaren.

In mot sista sväng var det tack och adjö – Bilibili övertog rodret och stack bara ifrån sina konkurrenter. Niky-sonen kunde sedan vinna loppet i ohotad stil på stiliga 1.10,5 över 2175 meter.

Segertiden slog med en tiondel den notering som Scarlet Turgot satte i samma lopp förra året och är den snabbaste under sadel på Vincennes någonsin – världsrekord därmed.

Attentionally knep silvret, sju tiondelar långsammare, medan Adélia de Mélodie (11,4) kom i mål som trea.

Du kan se loppet här.

Aubrion igen. Foto: ALN

Jean-Michel Bazires storloppsaktuelle Aubrion du Gers fortsätter stapla segrar. Den sjätte raka kom som jättefavorit i Prix de la Marne.

Aubrion du Gers tog spets tidigt, överlämnade en kort bit för att ta över igen efter 700 meter och var sedan i en klass för sig. Ett förstapris på 49 500 bärgades efter seger på 1.12,8 över 2700.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 6 februari 

Omgången: Mantorp inleder spelveckan och det är flera betrodda som bör vara illa på det. Det är kallare igen och kanske måste det köras med broddar i skorna och det är ännu en osäkerhetsfaktor att ta hänsyn till. Bästa spiken bör vinna och jag chansspikar ytterligare en. Lycka till! 

Spikarna: 3 Bren Derlin Am (V64-3) är bästa spiken då han är huvudet högre än dessa. 2 Rivermere (V64-4) står på tur och jag tror det är dags nu.

V6-förslaget är på 1400 kronor (enbart för alla rätt).

4-3-5-7-12-6-9 (2-1)
7-8-11-4 (6-5)
3 Bren Derlin Am (7-1)
2 Rivermere (1-5)
12-2-1-4-9 (5-8)
3-4-7-8-5-1-2-10-9-11 (3-4)

7x4x1x1x5x10 = 1400 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

12 – 3 x 500
1,2 – 3 x 250

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 4-3-5 B: 7-12-6-9 C: 2-1-10-11-8

Spetsanalys: Thatgirlsgonewild ser jag som spetsfavorit, före Persiphone Face.

Loppanalys: 3 Une di Poggio är spelad till 50% och det är ingen favorit att hålla i handen då hon har lätt för att galoppera och den faktorn blir viktigare med broder Artan Ceka i sulkyn denna gång. Om hon är i full form och travar är det toppchans, men efter vila och med Artan i vagnen litar jag inte på henne. Hon vann senast i brist på annat, men dessa är inte bättre å andra sidan.

4 Freedom Transs R. kanske kan vinna likt näst senast då det var sprinterlopp av lägre klass. Formen är god och med bra spår kan det vara vinnaren.

Ledningen tror jag att 5 Thatgirlsgonewild snor åt sig och det är guldposition i lopp utan tryckarhästar över 1640 meter. Streck även för 7 Bugatti S.L. då denne gick bra i comebacken, men senast fungerade det inte då det blev galopp. Samt för 12 Blabar även om hon är segerlös över distansen på sex försök och har spår 12, men motståndet skrämmer henne inte.

V64-2:

Ranking: A: 7 B: 8-11-4 C: 6-5-3-9-10-1-2

Spetsanalys: Vindsnabba hästar där Napoleon C.D. såklart är ute efter ledningen och han är snabb, men kanske kan Britt Palema svara – det låter så på Fredrik Persson i Travronden.

Loppanalys: 7 Napoleon C.D. är en lördagshäst som vann V75 i slutet av sommaren då han var mycket bra över 2140 meter. Normalt sett vassast över kort distans som nu, men han är svår att räkna på då han kommer från tre tveksamma insatser och segrarna togs utan skor. Skulle han komma till ledningen vinner han detta och Puro har form på grejerna – men det hotas om svar.

4 Britt Palema verkar Persson inne på att köra i ledningen och hon är säkert snabb nog första biten. Även hon är klart bättre barfota dock.

8 Super Photogenic är ett upp och ett i minne och i comebacken hoppade han till slut. Springa fort kan han, men vilken dag har han vaknat på? Dessutom kan det bli dödens…

Jag betalar för 11 Tennis som kan städa av dessa då frågetecken finns på samtliga.

V64-3:

Ranking: A: 3 B: 7-1-9-10-11-2-12 C: 8-5-4-6

Spetsanalys: Earthquake Neo blev rejält över från innerspår och han borde inte kunna svara Indian Woman. Dock tror jag att Bren Derlin Am forceras till tät i andravågen.

Loppanalys: 3 Bren Derlin Am borde vinna detta och i en klurig omgång är det bästa spiken. Han är inte helt att hålla i handen då det åskar och senast galopperade han i slutsvängen i DD-lopp med kräm kvar. Nu borde det tidigt bli ledningen och där är han svårpasserad. Över 2640 meter har han segrat 1/4, men hade nog vunnit senast om felfri och en annan gång tvingades han varva på 13,5. Nu ska det bli lugnare och det verkar som att Erlend är ett bra tillskott åt tränare Lindgren med kuskbiten. Bren Derlin Am är huvudet högre och spikas.

V64-4:

Ranking: A: 2 B: 1-5-10-3-7 C: 8-9-4-11

Spetsanalys: Ingen given spetskamp men jag tror att Rivermere sitter i ledningen i svängen. Antingen av egen kraft och komma förbi ganska snabba Midas Metan eller övertar av blixtsnabba Symphonic Lincoln som är nedstruken ett hack.

Loppanalys: 10 Tibau är klar favorit och de båda strykningarna gör chansen mindre kall med två färre att runda, men jag tror att han är bäst från ledningen där segrarna är tagna och från bakspår efter kortare paus är han inget för mig.

2 Rivermere är min vinnare och i ett öppet lopp går jag rakt ut på den. Senast blev det inga pengar in, men insatsen var rejält från dödens mot ganska bra hästar på V86. Det viskas om att det kan bli jänkarvagn, något Petter är vass på att köra med och i så fall tror jag på spets. Efter flera fina insatser står hästen på tur för seger och detta är en bra uppgift så det får bli chansspik!

Nämner att 1 Midas Metan inte räckte till senast där V75-hästen The Lucky One vann, men segern före var av bra märke från ledningen och Göran Jansson vill säkert komma dit igen.

Det är en eller alla-stämpel över loppet och jag valde det första.

V64-5:

Ranking: A: 12-2-1 B: 4-9 C: 5-8-3-7-11-10-6 

Spetsanalys: Supreme Court kan Claes vässa upp så han håller upp ledningen mot inte jättesnabba hästar. Han gjorde det vid V75-seger i förra regin, spetsade med spår långt in på vingen.

Loppanalys: 12 Top Yllit är tillbaka i gott slag, och senast såg han riktigt stark ut då han hade lekstuga på lite krävande bana på Solvalla. Han vill ha fäste och nu är det kallare så det är inte givet att det stämmer lika bra. Han vann V75 på Axevalla i våras, och man siktar dit även i år och måste få in nya friska startpoäng. Får han slag på dem blir det svårt att stå emot honom för stark som en björn är han då han är i form.

Jag spelar mest DD med honom, men även med formhästen 2 Grefstads Royalty som svarat för två positiva lopp hos Karlstedt och sättet han lämnade dem på senast övertygade. Nu var det ingen Top Yllit med, men ändå och han har ju bra försprång då denne fått bricka 12.

1 Supreme Court är Svenssons Rikshäst och debuten för honom var kanonbra då han verkligen fick göra skäl för havren och han visade bra inställning. Inte alls lika bra på V75, men nu ska det vara bättre och från ledningen ger han inte upp i första taget. Han vann V75-lopp från spets, vilket är enda gången från ledningen om man inte räknar med näst senast då han övertog 950 kvar.

V64-6:

Ranking: A: 3-4 B: 7-8-5-1-2 C: 10-9-11

Spetsanalys: French Call håller spets om man vill, men det verkar som att det är rygglopp som gäller. Alec Hornline och Love Palema gör då upp, kan Alec hålla emot kanske?

Loppanalys: Ingen vann då jag gjorde loppkollen… 4 Love Palema är favorit och vore han på topp är det bra uppgift, men han galopperade igen senast och man söker lite desperat efter förklaringar. Nu byter man kusk och kör med jänkarvagn och visst kan det gå från ledningen.

Nu hoppas jag att det är upptaget där med 3 Alec Hornline. Det är en chansning, men då han trycks av är han riktigt snabb och sida-sida med Love som går med skor tror jag det kan gå vägen. Alec tände till lite i monté och har nu varit ifrån. Mycket gissning med formen, men Svanstedt J:r är näst bäst i familjen och det borde vara läge att skicka iväg rejält över 1640 meter.

Favorit är 7 Tenzing som inte lyser av form direkt även om det mesta blev fel på v75 senast med iskall Queer Fick i sitt knä. Nedstruken är plus liksom distansen, men så klar favorit är han nog mest i brist på annat.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mot sjunde raka - Fortsätter "Piraten" segertåget?

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson