Anna Mix har tidigare genom åren visat att voltstart inte är hennes gebit och i söndagens Prix d’Amerique ville hon återigen inte alls vara med i volten.

Efter två startförsök, och understödd av tränare Franck Leblanc och kusken Matthieu Mottier, fick kretsen kring hästen ge upp drömmen om en fullträff i världens största travlopp.

Det sjuåriga stoet stod nästan helt stilla i startfållan, när de övriga gav sig iväg, och nu kommer efterspelet eftersom hon uppträtt på precis samma sätt vid flertalet tillfällen tidigare.

I domarbeslutet kan man läsa att Anna Mix stängs av på obestämd tid från alla voltstartslopp på Vincennes. Ett beslut som givetvis öppnar för en återkomst till Sverige och Sofia Aronsson. Alltjämt kan Prix De France den 12/2 vara aktuellt eftersom det startas med bil. Där uppgår den totala prissumman till 400 000 euro.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
”Jag ser verkligen fram emot det mötet”

”Jag ser verkligen fram emot det mötet”

Med Prix d’Amerique avklarat börjar blickarna redan riktas mot Elitloppet, och Sebastien Guaratos ord från gårdagen om att man siktar mot Sverige med Bold Eagle, spädde bara på förväntningarna och spekulationerna ytterligare.

– Ja, nu har tränaren sagt att han ska starta i Elitloppet och ägaren tycker nog att det blir kul med en resa. Där är det helt andra förutsättningar som gäller och jag ser verkligen fram emot det mötet. Om vädret är med oss framöver så ska Nuncio vara i full form då. Nuncio mot Bold Eagle och Redéns alla fina hästar blir något extra, säger Stefan Melander i en intervju till Travronden.

För Redéns armada innehåller också Delicious U.S. och på hemmaplan laddar Nuncio och Stefan Melander batterierna efter att ha fått ge upp drömmarna om att vinna Prix d’Amerique detta år.
– Jag satt aldrig och tänkte att ”där skulle vi ha varit med” då jag såg sändningen från Prix d´Amerique. I stället satt jag och var imponerad och över Bold Eagle. Jag beundrar hästen och vilken cool styrning Franck Nivard gjorde. Samtidigt tycker jag förstås synd om Örjan. Men de kör på det där sättet i Frankrike, säger Stefan Melander.

Läs Travrondens artikel i sin helhet här

Läs också ”Bold Eagle gjorde det igen på nytt världsrekord”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kan Obi Wan skrälla i Guld igen?
Nästa nyhet
Kan Obi Wan skrälla i Guld igen?

Kan Obi Wan skrälla i Guld igen?

V75 drar till Åby kommande lördag och omgångens Gulddivision har faktiskt bara lyckats locka elva deltagare.

Hemmahästen Art On Line gör comeback på svensk mark och både Timo Nurmos Going For Gold Zaz samt Veijo Heiskanens Fridericus återkommer efter sina utlandsäventyr. Ska danske Obi Wan lyckas ställa spelarna schack matt igen precis som Flemming Jensen gjorde på Jägersro i mitten av januari eller kommer vinnaren från Norge i form av Winmecredit, tränad och körd av Frode Hamre?

 

V75-5, Gulddivisionen 
1640 meter – autostart
Förstapris: 150 000 kr

1. Increased Workload – Robert Bergh
2. Art On Line – Björn Goop
3. Winmecredit – Frode Hamre
4. Nothing But Class – Peter Untersteiner
5. Sandrngham Hanover – Leif Witasp
6. Highspeed Call – Daniel Olsson
7. Västerboonthenews – Johnny Takter
8. Fridericus – Veijo Heiskanen
9. Going For Gold Zaz – Jorma Kontio
10. Obi Wan – Flemming Jensen
11. Olympic Kronos – Adrian Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Odin lekte i årsdebuten
Nästa nyhet
Tekno Odin lekte i årsdebuten

Tekno Odin lekte i årsdebuten

I skuggan av Bold Eagles triumf under söndagen gjorde faktiskt en annan världstravare årsdebut på en mycket mindre arena, inför en avsevärt mindre publikskara.

På Sörlandets Travpark startade den tiofaldige miljonären Tekno Odin och naturligtvis gjorde segerstaplaren ingen besviken. Öystein Tjomslands stjärna startade med dubbla tillägg men hamnade vettigt till direkt och detta utvecklade sig en promenadseger.

Nioåringen hade inte startat sedan i början av december månad men hade inga som helst problem att sprinta undan på pigga ben. Moe Odin-sonen vann med 50 meter och detta var tionde raka segern. Segertid 1.28,5/2180 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

Omgången:
Jag spelar med två spikar till Färjestad där den ena har en straffspark och sedan ett roligt drag. Banan kan bli lurigt – såhär twittrade färjestadstravet på eftermiddagen: Mildvädret hjälper inte banarbetarna inför kvällens #v64. Banans ”geggiga” ytskikt ca 2-3 cm kommer hyvlas av till innerplanen utåt går ej. Lycka till!   

Spikarna:
7 Rainbow of Nando
(V64-4) är bra för klassen och spurtade fint på V75 senast och detta vinner han! 14 Royal T.K. (V64-2) kommer från Håsons formstall och han såg jättefin ut senast och är omgångens bästa drag! 

V6-förslaget är på 1260 kronor (enbart för alla rätt).
V64-1: 7 Rainbow of Nando (3-9)
V64-2: 14 Royal T.K.  (4-10)
V64-3: 7-9-10-1-2-4-5 (11-6)
V64-4: 6-3-1-12-11-5-4-8-9 (7-10)
V64-5: 4-10-5-6 (12)
V64-6: 6-3-11-8-12 (7-2)

1x1x7x9x4x5 = 1260 kr

DD-förslaget
4,10 – 6 x 500

1000 kronor

 

V64-1:

Ranking: A: 7 B: 3-9-6-5 C: 1-4-8-11-2

Spetsanalys:
Rainbow of Nando övertar av Smirre Creek i första kurvan.

Loppanalys:
7 Rainbow of Nando är megafavorit med drygt 70% av insatserna och även om det är mycket så har han ungefär så bra segerchans i detta gäng. Han var vaccinerad till V75 senast då ”Fia” lågade, men hästen var riktigt tapper i spåren sista 1200 metrarna som tvåa bakom kapable Bellino B. Formen ska alltså vara bättre nu och han kommer högst troligt avsläppas till spets då spetshästen initialt körs av Andreas Andersson och han brukar köra försiktigt, han har inte ärvt pappa Mickes offensivlusta. Från ledningen är det över och jag spikar omgångens största segerchans.

Kanske att det borde skiljt lite mindre på spelet mot 3 Conrads Wilhelm, men han kan inte svara från start och med tyngre lopp slår han inte favoriten. Formen har sett bra ut och han har gått två riktigt bra lopp på sistone.

 

V64-2:

Ranking: A: 14 B: 4-10-12 C: 8-1-2-13-5-3-7-6-11-9-15

Spetsanalys:
Favoritscenario är att Mack Dragan körs till ledningen då ingen har häst att svara över 2640 meter.

Loppanalys:
4 Mack Dragan
är nästa jättefavorit och han har tagit fem raka från debuten och har härlig inställning då han bara borrar ner sig och kliver undan. Senast var det Sambuco som försökte plocka ner honom, men efter lugnt förstavarv kunde han enkelt stega undan med 15,5 sista 1000 Mack Dragan. Han har varit snabb i volt från de flesta spår och han körs till ledningen tidigt och klart han blir svårslagen. Han har dock fått snabba pengar på sig och jag spikar emot.

Det med 14 Royal T.K. som jag gillar och nu är han tillbaka i form med två lopp i kroppen för jisses som han såg ut senast i Lördagsloppet där ”Håson” satt med fulla linor över mål utan att få chansen. Han är rejäl hästen och tål att göra det själv på slutvarvet och jag hoppas att han har mer hårdhet än favoriten så han plockar denne. Till dryga 10% är jag i alla fall beredd att ta chansen och spikar för övriga är det sämre klass på och skrällarna är för dåliga!

 

V64-3:

Ranking: A: 7-9 B: 10-1-2-4-5 C: 11-6-3

Spetsanalys:
Caviar Sisu kördes i spets på 2640 meter på V75 senast men var kall i tid, släpper Olle till Re Doc nu?

Loppanalys:
2 Caviar Sisu var blek spetshäst på V75 på Nyårsafton senast och kall tidigt, och det var märkligt att testa i ledningen över 2640 meter på V75. Hon är snabb men inte tuff. Pausat en månad nu och åter ut på 2640 meter, men med Olle i vagnen och bör smygas och är en konstig favorit.

7 Re Doc höll starkt senast även om han fick ge sig i en tuff kamp upploppet ner de de både gav och tog smällar de tre stridande. Han borde ha chans att köra mot ledningen om favoriten släpper och då är det bra chans. Tänkbar spik för från ledningen ger han sig ogärna.

Jag dubblar A-gruppen med 9 Joy Ribb som gynnas av den troliga tuffa öppningen och hon gick bra senast och kommer vinna lopp snart som hon ser ut!

10 Quirire var grymt bra vid segern och pojkarna spände bågen i tuffa långloppet i Örebro med 400.000 till vinnaren. Det höll inte och han har varit borta sedan dess. Jag tar med honom då han duger bra om han har hygglig form.

1 Macho Look såg mycket formstark ut senast och får han chansen duger han även här, men han lär bli över och kanske det blir tredje inner som bäst?

 

V64-4:

Ranking: A: 6-3-1 B: 12-11-5-4-8-9 C: 7-10-2

Spetsanalys:
Hot Jason har en spets och en galopp på sina två framspår i volt och känns mer bilgynnad där han är som en blixt. Felfri håller han säkert ut dessa, men det är stressigt med innerspår på 1640 meter och springspåren kan komma på honom. Echos Orlando hoppas jag få till tät!

Loppanalys:
1 Hot Jason har tagit två raka spetssegrar, men det tog emot ganska rejält till slut senast då han ramlade undan och förlusten kommer allt närmae. Han känns mindre stabil med voltstart och har galopperat från spår 3 och jag litar inte på ekipaget. Här är skrällvänligt.

Tipset till hemmahästen 6 Echos Orlando som öppnar bra och han har tagit sina tre segrar från ledningen. Springspår borde passa perfekt för snabbe Jakobsson (debut för hästen med springspår) och hästen har tagit tät från snäva spår 4. Från ledningen är han inte lätt att slå. Han hoppade varvet kvar i comebacken bakom hästar, men före satt han fast.

3 Neo Southwind har jag pratat många gånger med tränare Sjögren om och han har alltid hyllat hästen men det blir alltid fel för honom, eller så gör han bort sig själv. Nu ser han mer stabil ut och har svarat för två bra lopp och senast sköt han till rappt då han kom loss sista 250 metrarna. Dessa tre kan räcka, men alla är luriga att räkna på och jag spelar för skräll.


V64-5:

Ranking: A: 4-10-5-6 B: 12-11-7-1-9 C: 2-3

Spetsanalys:
Fudge Ås var snabb med liknande spår och ska ta sig till plankan och kan vara ledarinnan. Utmanas av felfri Yrsa Brick.

Loppanalys:
Jämnt lopp men jag testar att gå på fyra hästar, då jag tror att spets har bra chans. Min spetsfavorit och tipsetta är 4 Fudge Ås som höll bra via för tufft tempo då hon gick i ledningen näst senast. Det gick snabbare andra 500-ingen då och hon gjorde det bra, lika så senast i fjärdespår in mot upploppet. Från spets eller ledarryggen är hon given i striden.

Loppets drag är 10 Tide Water som inte fått till det som Rikshäst men hon duger bra här på styrkan! Näst senast höll hon bra men Fika var för tuff och senast hann hon inte växla tempo då luckan kom sent på V75 där Ioana Hanover vann från ledningen. Endast 8% känns fel och hon spelas även på DD!

Spetshotet är 5 Yrsa Brick som galopperat två senaste gångerna redan från start och nu ändrar man lite för att hon ska sköta sig. Formen är bra och kusken rätt känns det som och hon är tidig på spetschans och fart. Sistastrecket till en skräll i 6 Laramie Flow som såg formstark ut senast då man fick chansen för sent för att hinna göra något. 

7 Melody Marke känns som kvällens skattis då hon inte kan öppna och det står högerytter i programmet… Konstigt hårt spelad.

 

V64-6:

Ranking: A: 6 B: 3-11-8-12 C: 7-2-5-1-9-4-10

Spetsanalys:
The Swede bör ta ledningen och sedan får vi se om Olle vill svara favoriten Top Yllit eller nöjer sig med rygg.

Loppanalys:
Bäst är 6 Top Yllit som vann V75-lopp förra våren och med två lopp i kroppen efter lång vila var segermogen senast och det var rejält tryck i steget efter att ha forcerat till tät. Det kan mycket väl bli ledningen efter kanske ett halvvarv igen då han är jobbig att ha på utsidan och kusken lär testa. Från ledningen är han svårslagen. Jag spikar på DD

Bakom bör 3 The Swede i så fall sitta och i ojämnt lopp får han chansen. Han har hyllats från stallhåll, men är feg och har galopperat några gånger då han mött bättre hästar. Han var uppfräschad senast och vann på Bjerke men det var inte mer och nära galopp till slut var det efter att han attackerat från andra ytter på långsidan.

11 Jägermeister Akema kördes till dödens senast efter halva loppet och höll bra och 8 Glenlivet vann lördagsloppet senast via bra avslutning i spåren. även om det var sådär klass på det racet.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskarna tog för sig på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson