V64 Bollnäs 22 januari

Omgången: Jackpot men tyvärr gott om bra storfavoriter och det luktar verkligen låg utdelning i Bollnäs. Jag spikar två favoriter som jag tror bara vinner, och garderar några andra där det gärna får smälla till… Lycka till! 

Spikarna: 5 Origo Tilly (V64-3) är mycket bättre än dessa och vinner från dödens, men han släpps normalt till spets. 12 Under the Counter (V64-4) mötte kulltoppar förra året, nu helt andra djur och har toppchans.

V6-förslaget är på 1512 kronor (enbart för alla rätt).

3-10-2-12-11-1-5 (7-9)
2-10-1-6-9-11-4-7 (5-3)
5 Orion Tilly (7-8)
12 Under the Counter (9-11)
9-6-5-11-3-1-8-3-2 (4-7)
5-10-3 (4-6)

7x8x1x1x9x3 = 1512 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

9 – 5 x 1000

V64-1:

Ranking: A: 3-10 B: 2-12-11-1-5 C: 7-9-8

Spetsanalys: Jag tror att Lukas Bris körs i ledningen.

Loppanalys: 3 Tinto One är favorit och han har varit bra, för det var krafter kvar vid galoppen då den framför ryckte tussarna för yvigt. Senast kunde han avgöra trots att han gick först i spåren sista 800 metrarna, och även om det räckte med 15-fart den biten så var det rejält. Bra inne, bra kusk och bra spår talar för hästen, men han har varit strulig tidigare och Wikströms hästar är ofta väldigt ojämna så här spelar jag för skräll.

10 Overseas var bara bäst senast då han kördes till dödens och hade full kontroll. Han har varit sjuk efter det och är inte vässad menar Röcklinger som ligger lågt. Det kan fattas lite med andra ord och trots att han nog är bäst ingen given vinnare det heller.

Det är jämnårigt bakom dessa, och kan hända lite vad som helst och jag garderar på. 2 Lukas Bris är spetsfavorit och med lopp i kroppen borde han vara uppåt. Han har inte varit bra från ledningen, men det har varit 13-fart till slut i några lopp och här springer de inte lika fort.

Jag nämner 12 Eddie Silas som varit halvbetrodd mot vettiga hästar, näst senast bra tillbaka efter galopp 650 kvar och senast galopp då han blev utsvarvad i spåren, felfri duger han en bit. 11 Number One Face som svepte dem snyggt i vida spår (låt vara långsam avslutning) vid segern och är helt bortglömd nu.

V64-2:

Ranking: A: 2-10-1 B: 6-9-11-4-7 C: 5-3-8

Spetsanalys: Kenson är snabb, öppnade bra från spår 4 under 2015. Bra spetschans, Romeo Frontline öppnade bra i volt och snabb är favoriten Twinkle Kronos. Taktik nu?

Loppanalys: 10 Twinkle Kronos är storfavorit och att han har bäst fart ställer jag mig inte frågande till, han är både snygg som en tavla och fartfylld men även knepig. Hos Hultman kunde han elda upp sig och rusa sig trött, och samma var det näst senast i nya regin han låg på så han höll på att kväva sig och kvällade tidigt. Senast fickhan hållas i spets, men var lugnare och efter lugnt förstavarv stack han undan enkelt i jättefin stil. Fungerar han, ja då vinner han men vi litar inte på honom som favorit med hans historik.

2 Västerbo Kapabel är lite kul, även om formen är lite gissning då han var lite klen senast och det har gått nästan en månad. Dock var han bra två starter före det, fullföljde starkt i 12-avslutning för tre starter sedan och klar tvåa från dödens senaste bakom bra vinnare.

Loppets drag kan annars 1 Kenson vara i ny regi. Det är en häst som visade fart, men även var snurrig i förra regin och farten ska duga bra i vanligt lopp i Bollnäs. Han har varit i ny regi sedan maj och med skada i böjsena har det gått lång tid och han är kastrerad, men då han är snabb i benen med snabb kusk bör han ta spets och sedan kan man välja taktik.

V64-3:

Ranking: A: 5 B: 7-8-1-4-3 C: 6-10-12-11-2-9

Spetsanalys: Origo Tilly är snabb då han laddas lite, den 12 oktober var han snabb ut i snabb öppning och här svarar ingen då Jansson skickar iväg.

Loppanalys: 5 Orion Tilly är högkapabel, men han har inte fått vinna så många lopp senaste året. Dock har det varit en del otur med i bilden och han har mött tuffa hästar som Carabinieri, Fire to the Rain med flera. Han hade troligen vunnit på V75 i somras om Jansson kört i andraspår med kördes fast och fungerade inte efter det. Han hoppade med sparat där Fossens Bouns vann före Carabinieri och senast var han gott gående då han galopperade 200 kvar där Fridericus vann och han had varit istiden annars. Nu har han varit struken för hälta, men vila är mer positivt än negativt då det bör komma en fräsch häst till banan och det räcker här. Han är snabb då man vill och svarar någon honom blir jag förvånad. Han reglerar dessa även om det blir dödens och Jansson kan köra med större marginaler i detta enkla gäng. Spik!

V64-4:

Ranking: A: 12 B: 5-3-6-4-9-10-11 C: 1-2-8-13-14-7

Spetsanalys: Conrads Elin bör sitta i ledningen, men har aldrig körts där och Infante d’Inverne övertar?

Loppanalys: Spårtrappa och det är ofta iskallt med spår 12 i dessa spårtrappor, men trots spåret tror jag att 12 Under the Counter är helt överlägsenb i nya regin! Hon borde haft mycket mer pengar på sig, och Thomas L Larsson brukar inte slarva med träningen då hans hästar alltid är bra då de tävlar. Hästen tillhörde de bästa i kullen som treåring 2016, ja i alla fall snäppet under topp 5.  Hon kvalade in till E3-final och hade nästan garanterat varit en av de 12 i Oaks om hon inte hade trasslat till det och galopperat med ca 600 kvar då hon kom som skjuten ur en kanon (nåja). Hon möter enkla hästar och hennes hårdhet ska avgöra detta om kusken bara inte backar ner och kör för sent. Nu är det inte någon jag förknippar med Skoglund… Hästen ska få chansen och jag spikar!

Om hon bränner bör det bli de två mest betrodda bakom som gör upp. 3 Conrads Elin som är spetsfavorit och har bra form. Hon har gått bra två lopp till slut, och var inte tom vid galoppen i slutsvängen på V86 senast. Har dock inte körts i spets och jag tror på släpp till 5 Infante d’Inverne. Denne är en fin sort som hade misslyckat 2016 och har pausat lite. Om form duger hon bra här och bör vinna från spets om favoriten kommer bort.

V64-5:

Ranking: A: 9 B: 6-5-11-3-1-8-3-2 C: 4-7 

Spetsanalys: Smedsbo Faksen är spetsfavorit trots spår en bit ut, han är snabb!

Loppanalys: Mycket klassigt och fint kallblodslopp då de gör upp om biljetter till Vincennes och traditionsenligt race för Nordisarna! Favorit är 11 Björs Frej som är riktigt stark och tuffoch han tog fyra raka segrar från augusti, däribland final av Dubbelcupen och 150 lax i första. Svek sedan lite som favorit och blev utkontrad av Höstbo Stig senaste starten vilket han normalt inte blir. Han har varit ifrån sedan november, men gått banjobb förra veckan och är bra förberedd men knappast på topp och det måste han nog vara mot dessa.

Jag spelar med 9 Eldvin på DD som jag tycker svarade för ett mycket bra lopp senast då kanske kusken lade för mycket av speeden på sista långsidan då han blåste till spets i häftigt speedryck för att grilla Moe Svarten och gänget för krafterna tröt till slut för Eldvin. Får han spara speeden nu, vilket han har chans till med fint smygläge så tror jag  att han vinner.

6 Smedsbo Faksen är given att lyfta upp högt, JOP älskar att vara med i Paris och denna häst kvalade in förra året och vann faktiskt sin enda årsseger i ett av Paris-loppen. Han är spetsfavorit och även om han har tendens att bromsa till så lär det vara slipad hemma i ladorna efter vila.

Det skiljer inte mycket på dessa och jag garderar vidare på V6.

V64-6:

Ranking: A: 5 B: 10-3 C: 12-1-4-7-9-8-6-2-11

Spetsanalys: Klena hästar gör upp om att släppa till Picasso Tilly.

Loppanalys: Oerhört blandad kvalitet och normalt sett gör båda favoriterna helt upp om det, men jag tar med en tredje. På DD spikar jag 5 Picasso Tilly som har en väldigt passande uppgift. Bland l´klena hästar över 2640 meter ska det vara bra chans att han tidigt forceras till ledningen. Där han han faktiskt aldrig gått, och han måste få smärre chock av att få ett så enkelt lopp i så fall. Han är stark och bra, och att han inte vunnit så mycket på sistone är för att han mött någon bättre eller inte kommit till med dåliga spår. Han var stark tvåa bakom kanonen Tellmeastory på V75 och detta vinner han normalt. Han har varit ifrån, men ska träna riktigt bra och det är sällan Jansson hyllar så.

10 Perfect Dynamite fåt det tufft att ta ner Picasso, men denne är ju inte helt pålitlig och då han utvecklades massor under hösten vill jag betala för honom. Han slog en så grym häst som Le Miracle då han visade härlig inställning. Sedan var han bara bäst trots tredjespår utan rygg sista varvet – och slog av Charming Soldier. Nu har han varit ifrån, men det är samma här att han ska träna riktigt bra och han lär syna dödens.

3 Tempura är lyxstrecket då det låter sådär på några andra av tänkbara utmanare. Han håller jättefin form och stred bra senast mot Mellby Dealer och före det bra mot en bra Lotus Gil.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Ingen stoppar ”Piraten” – vann på 1.10,7

V75: Ingen stoppar ”Piraten” – vann på 1.10,7

Vilken stjärna han är, On Track Piraten. V75-kungen gick inte att stoppa i sin framfart mot den sjätte raka i Guld-divisionen. Klockorna på Färjestad visade strålande 1.10,7.

V75-spelarnas bäste vän gjorde det igen. Royal Fighter gjorde ett ärligt försök att få ”Piraten” på fall men nioåringen är omutlig för dagen.

Sjätte raka i högsta klassen. Foto: ALN

Segern i Färjestads Jubileumslopp togs i riktigt imponerade stil. Att få se 1.10-tider i mitten av januari är inte direkt vardagsmat, men klockan visade upp grymma 1.10,7a över 1640 meter.

– Han är fantastisk helt enkelt. Hästen dansar fram och känns jättefin. Inställningen är bättre än någonsin vill jag påstå, kommenterade kusken Johnny Takter på segerpodiet.

On Track Piraten var inte med i startrusningen utan landade som fjärde häst i andraspår. Där framme körde Jennifer Tillman offensivt med Royal Fighter och via tredjespår övertog man spets efter 500 meter som avverkades efter 10,5.

Kort därefter sände Takter iväg ”Piraten” som jobbade fram mot dödens 900 kvar. Duon, samt Highspeed Call i vinnarhålet, lämnade övriga i sista sväng. Royal Fighter i sin andra start efter ett uppehåll stretade emot tappert, men sista biten gasade storfavoriten ifrån till en komfortabel vinst.

V75-finalerna nästa, sa Strömberg. Foto: ALN

Det här var ”Piratens” sjätte raka seger i Gulddivisionen. Särskilt länge behöver alla fans inte vänta för att få se honom igen. V75-finalerna på Solvalla den 11 februari är nästa anhalt.

– Han känns väldigt avslappnad för dagen. Han tycker om att träna och trivs med livet. Finalerna om tre veckor är nästa mål, berättade tränaren Hans R Strömberg.

*****

*Efter två andraplatser var det dags för fullträff för Önas Igor. För Johnny Takter spårade han hela vägen i friskt tempo och vann säkert före en fint avslutande Xanthis Amazing. Stefan Björkvall tränar vinnaren som noterade 1.12,4a över 1640.

Eriksson skrällde. Foto: ALN

*Duktig vinnare i Klass 2. Ulf Eriksson körde Robert Bergh-tränade Tournado Dream fram till dödens med varvet kvar. In på upploppet hade fyraåringen kopplat greppet och vann säkert sedan Titan Brodde felade kort före mål i en hastig avslutning. 1.14,8 över 2140 var segertiden.

*Segerglädje i Helge Solos lopp där Billy Svedlund satte dit Krister Palm-tränade Gärdsjö Aragon. Segerreceptet var tidigt ledning och stanna där hela vägen hem. Hallsta Vinnex fick fritt från ryggen över upploppet men gick över i galopp. 1.27,2/2140 var tiden.

*Björn Goop i Silver. Segervapnet var norske Thai Navigator, tränad av Anette Skårnes, som ledde varje meter av loppet. Favoriten Fossens Bonus klev fram mot dödens men orkade inte till slut. I stället var det Navigator Sib som utmanade sista biten, även om segern blev säker på 1.14,3a/2640.

Jepson bjöd på segergest. Foto: ALN

*Åmåls-seger i Brons-divisionen. Carl Johan Jepson bombade till spets med Nils Norelius-tränade Barkevious Mingo som sedan såg smällfin ut återstoden av loppet. Valacken lättade undan sista biten och vann helt ohotad på 1.13,7a över 2140.

* Och när Carl Johan Jepson ändå var igång så var det lika bra att ta en seger till. Med Baharat, tränad av Eric Martinsson ordnades en dubbel på DD. Baharat spurtade sylvasst för att på linjen fixa sin tredje raka seger före en tapper Fika. Uret visade 1.14,2 över 2160 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter skada: Aveln nya karriären för Princess Face
Nästa nyhet
Efter skada: Aveln nya karriären för Princess Face

Efter skada: Aveln nya karriären för Princess Face

Det blir ingen mer start för Princess Face. En skada har gjort att man nu i stället beslutat att låta toppstoet gå till avel.

Muscle Hill-dottern Princess Face har tillhört sin kulls allra främsta och på meritlistan kan hon bland annat skryta med andraplatsen i Oaks, seger i E3 och seger i Drottning Silvias Pokal i våras.

Efter segern i Drottning-pokalen. Foto: ALN

I vinter har det nu femåriga stoet tävlat i Frankrike och slutade bland annat sexa i Criterium Continental. Men nu är karriären över för Lutfi Kolgjini-träningen.

Efter att hästen drabbats av en skada på ett bakben väljer man i stället att låta hästen gå till avel, skriver ägarna Courant på Twitter. Anders Ström, Courants ägare, berättar för Travronden att planen var att låta stoet ändå gå till avel efter vintermeetinget. Första partnern blir Ready Cash.

Princess Face tävlingskarriär blev kort men framgångsrik. På 25 starter tog hon 7 segrar och sprang in drygt 4,6 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Framgång för Bergh - får prövningstillstånd
Nästa nyhet
Framgång för Bergh – får prövningstillstånd

Framgång för Bergh – får prövningstillstånd

Robert Bergh har nu vunnit framgång i den långdragna processen kring strandskyddet. Tränaren har fått prövningstillstånd i fallet.

Ända sedan Robert Bergh förra hösten flyttade till sin nya gård i Marks kommun, har följetongen kring de angränsande hagarna och strandskyddet pågått.

I december fick han stöd från LRF, Lantbrukarnas Riksförbund. I vad man kallade ett viktigt principmål beslöt man att stödja tränaren juridiskt.

"En enorm framgång", säger Bergh. Foto: ALN

Nu har man nått framgång. Mark- och miljödomstolen har meddelat att man ger prövningstillstånd i fallet.

– Prövningstillståndet är en enorm framgång, det visar att det finns intresse att vända på stenen igen, en framgång för alla hästföretagare, säger Robert Bergh i ett pressmeddelande på travsport.se.

Lisa Kylenfelt, som är jurist hos LRF Konsult och ansvarar för principmålet, säger:

– Att Mark- och miljööverdomstolen beslutade att meddela prövningstillstånd i Robert Berghs mål är verkligen en framgång för företagaren, miljö- och fastighetsrättsjuristerna på LRF Konsult och LRF-medlemmarna, och fortsätter:

– Nu kommer domstolen att ge sin vägledande bedömning av hur man ska se på hästhållning och travverksamhet såsom jordbruk. Nu är det upp till oss att argumentera för att få resultat som kommer många berörda företagare till nytta.

Läs även: Strandskyddet: Robert Bergh får stöd av LRF

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Positivt för Propulsion: "Kändes otroligt fin"
Nästa nyhet
Positivt för Propulsion: ”Kändes otroligt fin”

Positivt för Propulsion: ”Kändes otroligt fin”

Läget har varit lite oroande inför Propulsions start i Prix d’Amérique men nu är tongångarna från stallet allt mer positiva.

Daniel Redén har, som bekant, fyra hästar i Prix d’Amérique nästa söndag men kring Propulsion, som kanske är den som tillmäts bäst chanser, har det varit lite problematik.

Blir bättre. Foto: ALN

Hästen, som var tvåa i Prix de Bretagne, fick ställa in genrepet i Prix de Belgique senast på grund av en svullnad och sår på ett ben.

Men det verkar gå åt rätt håll för sexåringen. Under torsdagen lämnade tränaren Daniel Redén positiva rapporter.

– Benet på Propulsion ser mycket bra ut. Han kändes otroligt fin när jag joggade och körde en liten speed (1.12-fart) i dag (torsdag). I morgon test på Vincennes, skriver han på Twitter.

Prix d’Amérique avgörs den 29 januari. Anmälningarna löper ut på måndag medan den definitiva startlistan spikas på torsdag.

Läs även: Propulsions PdA-start – en kamp mot klockan
Läs även: Inför Prix d’Amérique: så är läget för närvarande

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Femte raka skulle smaka för Pharaon

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson