Omgången
Jackpot på Mantorp ikväll och omgången inleds med omgångens största favorit, 3 Wingait C.H., som bara ska vinna V64-1. Sen kan omgången i princip dö om stora draken 9 Sambuca Knight (V64-3) också vinner vilket inte känns som en total omöjlighet. Kompletterar mitt singelstreck med två utgångsspikar och sen får det gärna smälla där emellan.

Spiken
3 Wingait C.H. (V64-1)

Utgångarna
9 Sambuca Knight (V64-3)
9 Vinder (V64-5)

V64-systemet(spel för sex rätt)
V64-1: 3 Wingait C.H. (res 5-6)
V64-2: 1,2,3,8,10,11,13 (res 7-9)
V64-3: A: 9. B: 2,7,12 (res 1-3)
V64-4: 1,4,5,7,9 (res 3-10)
V64-5: A: 9. B: 1,2,4,5,12 (res 8-3)
V64-6: 1,6,8,9,10 (res 5-3)

1x7x1x5x6x5 = 1050
1x7x4x5x1x5 = 700
1x7x1x5x1x5 = 175

Totalt: 1925 kronor

Dubbelsystemet
9 – 6,10 x 500

1000 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1

RANKING A: 3. B: 5-6-4-2-8. C: –

Spetsanalys:
3 Wingait C.H. tar sig till täten per omgående utan större problem.

Loppanalys:
Ett rumphugget spårtrappelopp över 2640 meter där 3 Wingait C.H. står för klassen i gänget. Valacken galopperade som tvåa senast på V75 och hade inte startat på ett tag innan det.  Kommer säkert vara bättre nu men ställs framför allt mot lämpligt motstånd och det troligaste loppscenariot är att Kevin Oscarsson hittar till täten direkt och att de övriga fem konkurrenterna radar upp sig på innerspåret där bakom. Sen blir ekipaget svårslaget och detta känns som en toppspik!

V64-2

RANKING A: 1-11-3-8. B: 2-10-13-7-9-6. C: 5-12-15-14.

Spetsanalys:
1 Persephone Face öppnar snabbt i alla discipliner och har bästa läget. Utmanas av 3 Maestro Kemo och det ser ut att stå mellan dessa två.

Loppanalys:
Ett extremt svårlöst montélopp har man lagt som andra avdelningen på streckspelet om nu inte den enkla lösningen är 1 Persephone Face spårar detta runt om. Stoet såg bra ut i montékvalet, har perfekt utgångsläge och kan öppna snabbt. Femåringen gör debut i disciplinen men som det ser upp på pappret leder duktiga Josefin Ivehag detta lopp länge.

11 Gold’n Gambler är en van montéräv som testade vanligt sulkylopp senast på Örebro. Gjorde inte bort sig där och visade att den fina formen är intakt. Sofia Adolfsson har ridit hästen en gång tidigare och då blev det seger.

3 Maestro Kemp gör sällan dåliga insatser. Valacken är snabb ut, har bra utgångsläge och får ett fint lopp i den främre träffen. Skulle man till och med lyckas sno åt sig taktpinnen kan det räcka hela vägen.

8 Trilli Holz gjorde ett godkänt lopp efter tidig galopp senast och tål ett tufft upplägg. Tidigt streck i ett öppet lopp!

Plockar också med 2 Ringo Star Effe10 Photo Star samt 13 Hunch Alo.

V64-3

RANKING A: 9. B: 7-12-2-1-3-4-11. C: 10-8-5.

Spetsanalys:
2 Spotlite Son M.L. tror jag kommer först till plankan och det är inte otänkbart att kusken försöker köra där. 7 Grefstads Royalty är säkert bra med på det direkt och kan vara den som övertar. Nu dessutom nedstruken ett hack.

Loppanalys:
Spårtrappelopp där många av de betrodda återkommer efter tävlingspaus och med en för stor favorit i 9 Sambuca Knight. Hingsten har inte startat sedan i slutet av augusti månad men så här uttalar sig Preben Sövik i stallet:
– Har varit borta några månaders och har varit hos veterinären samt blivit behandlad. Han känns fin på alla sätt och vi har kört 17-18 med honom snabbast inne på Åby. Han var duktig efter uppehåll när han årsdebuterade i fjol och hästen har för lite pengar på sig sett till sin kapacitet. Att det är skor på nu ska inte vara några problem och uppgiften ser väl inte helt omöjlig ut.

Jag väljer att använda Robert Berghs femåring som utgångshäst.

7 Grefstads Royalty gör det i ny regi och tioåringen är inte alls så tokig i grunden. Är dessutom rask bakom bilen och kan bli en svårtuggad nöt från ledningen.

12 Jägermeister Akema är den som visat bäst form på slutet men har å andra sidan ett omöjligt utgångsläge.

Rankar upp 2 Spotlite Son M.L. som suttit fast två gånger om och som har ett perfekt utgångsläge. Lotsar troligen till front och får ett fint lopp om nu Magnus S Karlsson släpper.

1 Global Scenario har inte heller visat sig på tävlingsbanan på ett par månader. Stoet har ett perfekt utgångsläge, men kan nog inte hålla upp någon ledning vilket gör henne utlämnad. Först utanför!

V64-4

RANKING A: 1-4-7. B: 5-9-3-10. C: 6-2-8.

Spetsanalys:
Svår spetsstrid där jag först hängav detta helt åt Wilhelm Paal men efter en tur i arkivet tror jag på ett annat scenario. 1 Ernst Hugo kan vara tillräckligt snabb för att hålla ut 4 Let It Happen vilket i sint tur försvårar 7 Love Palemas väg fram. Sen är frågan om Peter U Andersson vill svara när Paal kommer dundrande. Ser kanske 4 i spets till slut ändå men det kan kosta.

Loppanalys:
Sprinterlopp där det kan gå undan från start och rätt jämnt streckat. Blir det tempo där framme kan mycket väl 1 Ernst Hugo fälla samtliga med sin vassa speed men det krävs också flyt med tanke på läget. Fick syna dödens på Halmstad för två starter sedan och kunde inte ta så mycket i en rask avslutning sist. Får fint lopp hur det än bli kört och känns streckvärd.

4 Let It Happen tror håller nosen först större delen av loppet. Valacken trivs i spets, har bra läge och blir det inte våldsamt tempo loppet igenom kan han rinna undan.

7 Love Palema är en klart duglig häst för klassen som nu återkommer efter uppehåll. Även han kan lägga iväg rejält från start men riskerar att få trava utvändigt ledaren om han kommer alldeles för bra på det. Kan då få svårt att vinna sett till att formen kanske inte är på topp men som garderingsbud känns han given.

5 Drive Launcher och 9 Digital Product är också tänkbara om det blir fart på tillställningen.

V64-5

RANKING A: 9. B: 12-5-1-4-7-2-8-3. C: 10-11-6.

Spetsanalys:
Svårt men 2 Poppe Star är inte alls otänkbar eftersom värsta hotet 7 In Line Tooma har ett spår långt ute på vingen. Drar till med Dick S Jansson!

Loppanalys:
Korta häcken återigen och jag gillar 9 Vinder. Valacken vann senast efter att inte ha startat sedan i mitten av oktober och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Har vunnit över den aktuella distansen en gång tidigare och gjorde det då fram ledningen. Sexåringen känns dock allround och utan strul på vägen är han med i striden.DD-spik!

5 Incredible Rex var streckfavorit vid lunchtid och känns underligt mycket betrodd sett till vad han uträttat på tävlingsbanan på slutet. Hamnade förvisso illa till senast, och har nu fått två lopp i kroppen, men har två enklare montésegrar i raden. Står dessutom tufft inne i loppet och jag tar med honom med viss tvekan.

12 Gene Kelly Am var inte långt ifrån att slå klorna i ledande Pablo Andover senast och ska ha gått framåt med den genomköraren avklarad. Trist läge givetvis men femåringen ska passas!

1 Natosi Goj kan en del om han ger sig själv chansen att visa det och måste dessutom ha klaff från innerspår.

4 Joe Mama samt startsnabba duon 2 Poppe Star och 7 In Line Tooma platsar också lappen.

V64-6

RANKING A: 10-6. B: 8-1-9-5-3-11. C: 4-2-7-12.

Spetsanalys:
1 Doris Palema har nu provat bilen tre gånger. Öppnade bra från spår längre ut på vingen i de två första men var chanslös från innerspåret senast. Frågan är bara hur mycket Claes försökte. 6 Ruter Ess är inte heller så tokig men den som allra helst vill ta hand om kommandot är 8 Hot Jason. Tror det blir så i slutändan också –Jarno Koskela till täten!

Loppanalys:
Streckspelsavslutningen ser inte helt lätt ut och utgångslägen för de mest betrodda öppnar dessutom upp till hela.

10 Sugarman S.R.P. kontrade till sig segern på Kalmar för två starter sedan och är en rejäl herre. Missgynnas av läget, men kan en hel i grunden, och visar han bara det kunnande han besitter blir han svår att stå emot. Tippas!

6 Ruter Ess kom med ett prydligt staket till Örebro där han blev fast med rubbet kvar. Formen bör således vara på topp och med minsta klaff på loppet spurtar han vasst!

8 Hot Jason trivs allra bäst i ledningen och det är fullt möjligt att Jarno Koskela hittar dit trots bricka åtta bakom bilen. Får han sedan strypa tempot kan det hålla vägen.

1 Doris Palema löste det sig fint för vid triumfen senast och det var också karriärens första fullträff. Inte borta med liknande resa.

9 Enge Turbo får godkänt i comebacken senast och bör vara strået vassare nu.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Briac Dark skrällde – men fyra från Reden till PdA

Briac Dark skrällde – men fyra från Reden till PdA

Daniel Redén har fyra hästar i Prix d’Amérique. Call Me Keeper stod för en stark insats som tvåa bakom skrällen Briac Dark i Prix de Belgique. Bakom gjorde Wild Honey en positiv Vincennes-debut som trea.

När Prix d’Amérique ska avgöras om två veckor kommer Daniel Redén ha fyra hästar från sin träningslista i det prestigefyllda loppet. Det står klart efter söndagens Prix de Belgique.

Får fyra i PdA. Foto: ALN

Sedan tidigare är Propulsion och norske Lionel inkvalade till PdA och efter Prix de Belgique kan både Call Me Keeper och Wild Honey ansluta.

Call Me Keeper, som blev knappt favoritspelad, fick ingen bjudresa på vägen till sitt andrapris. För Björn Goop kom sjuåringen tidigt fram via tredjespår för att landa som första häst i andraspår.

Ledningen skiftade vid flera tillfällen. Oasis Bi var kvickast från början, överlämnade till Akim du Cap Vert och en bit senare forcerades Rocky Winner fram för att överta. Först efter halva distansen kunde Call Me Keeper komma till front.

Duvaldestin tränar vinnaren. Foto: ALN

När fältet travade in genom sista kurvan ryckte ledaren. Den ende som kunde följa med var Briac Dark. Sexåringen, tränad av Thierry Duvaldestin och körd av David Thomain hade avancerats snabbt framåt från femte utvändigt och tog nu upp jakten.

Call Me Keeper kämpade storstilat hela vägen till mål, men sista biten var Briac Dark den starkaste och kunde överraskande, spelad till 30 gånger pengarna, sno åt sig segern till Thomains stora glädje.

Vinnaren klockades till 1.13,8 över 2850 meter. Call Me Keeper således tvåa en tiondel senare. Förstapriset i loppet var 54 000 euro.

Wild Honey riktigt positiv. Foto: ALN

Bakom avslutade Wild Honey (13,9) väldigt positivt i denna sin första start på nästa två månader och den första på Vincennes. Wild Honey följde i vinnarens rygg och säkrade härmed en PdA-plats genom att ta hand om tredjepriset.

Redén-tränat även på fjärdeplatsen. Göran Antonsens Lionel (redan PdA-klar) var framme i tätkörningen loppet igenom och hästen höll bra som fyra, två tiondelar från vinnaren.

Spanjoren Trebol gick en okej avslutning i skymundan och tog femtepriset före Redéns fjärde häst, Trinity Zet som kom i mål som sexa, också efter en bra spurt. Båda på 1.14,2.

Oasis Bi behövde loppet. Foto: ALN

Oasis Bi och Rocky Winner kunde inte vara med i kampen till slut och slutade åtta, respektive nia.

För hårt betrodde Boléro Love slutade loppet redan kort efter start i en galopp. Samma öde till mötes gick femårige Charly du Noyer. Även det samma gällde för Prix de Ténor de Baune-vinnaren Belina Josselyn och tidigare PdA-vinnaren Up And Quick.

Propulsion kom aldrig till start. Det efter att ha strukits för en svullnad i ett ben på förmiddagen. Någon fara för en Prix d’Amérique-start uppges det dock inte vara.

Du kan se loppet här.

Läs även: Propulsion tvingas att avstå Prix de Belgique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion tvingas att avstå Prix de Belgique
Nästa nyhet
Propulsion tvingas att avstå Prix de Belgique

Propulsion tvingas att avstå Prix de Belgique

Prix de Belgique var menat som ett viktigt genrep inför Prix d’Amérique för Propulsion. Men nu har svensk-hoppet tvingats att lämna återbud.

Under söndagen avgörs Prix de Belgique på Vincennes och de sista platserna till Prix d’Amérique ska delas ut.

Daniel Redén hade fem hästar i startlistan – men nu är en struken. Det är redan PdA-klara Propulsion som får stanna hemma efter en svullnad i ett ben.

Tvingas avstå. Foto: ALN

– Jag har kört hästen i dag och det är ingen större fara. Han känns fin, men har ett tjockt bakben och det kommer vätska ur små sår, ungefär som en karledsinflammation, fast på benet, säger tränaren på Stall Zets hemsida.

Propulsion, som räknas som ett av de främsta svenska hoppen i PdA, tog sin plats i loppet genom att vara tvåa i det första B-loppet Prix de Bretagne den 20 november. Det är hästens senaste start.

– Det är klart att det inte är optimalt inför Prix d’Amérique, men jag är ändå inte orolig. Eftersom hästen känns fin och är pigg när man kör, så planerar jag att testa honom i ett jobb på banan under kommande vecka, säger Daniel Redén till Stall Zet.

Prix de Belgique avgörs med en planerad starttid klockan 16.10 i dag, söndag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Umåker
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Umåker

Söndag: V64-tips till Umåker

V64 Umåker 15 januari

Omgången: Det ser inte olösligt ut på Umåker, men jag försöker krångla till det lite och går emot de troliga i DD-loppen och spelar för bättre värde. Tänk på att det är isbana i Umeå.

Spiken: 5 Wilda Tigern Jack (V64-4) spurtade starkt i söndags på isen och jag tror att han har bra chans att vara starkast bland dessa och spikar.

V64-förslaget är på 2232 kronor (enbart för alla rätt):

6/ 7-1-2-10-4-3-8 (5-9)
9-14/ 2-4-5-13-3-11-12-7-10-8-6-1-15 (9-14)
9-6-3-4-8-10 (2-1)
5 Wilda Tigern Jack (2-10)
7-8-5 (4-13)
9-2-12-10 (6-14)

1x15x6x1x3x4 = 1080 kr
8x2x6x1x3x4 = 1152 kr

DD-förslag på 800 kronor:

7,8 – 9 x 400

V64-1:

Ranking: A: 6 B: 7-1-2-10-4-3-8 C: 5-9-11

Spetsanalys: Rutger Gigant var riktigt snabb från spår 2 den 8/9 och har chans att hålla spets, men troligen är Flip a Coin för snabb. Främst Manstone’s Classic den som kommer utmana för han är snabb!

Loppanalys:

2 Flip a Coin är favorit och det har jag svårt att köpa då han inte vinner så ofta längre, och gillar 1640 meter bättre. Han kördes fört offensivt senast i söndags och tog kvällen tidigt. Han har spetschans, men kommer utmanas och över 2140 meter tycker jag inte att han ska vara favorit. Han fick chansen bakom 7 Manstone’s Classic vid andraplatsen och såg ut att utmana men han ville nog inte riktigt gå förbi. Två segrarna i somras togs över 1640 meter.

Jag spelar utgång på min vinnare 6 Lord Photo som gått bra i monté, men han var riktigt positiv för sulky i söndags då han spurtade klart bra som tvåa bakom Breedlove. Det var positivt och då det bör bli tuff öppning och trötta hästar sista 500 på isbanan tror jag att han kommer fälla alla!

Betrodd är nämnde Manstone’s Classic som var bra vid segern då han enkelt svarade Flipen och skulle han komma till ledningen igen är han hästen att slå, men från dödens på full väg är det nog kallt.

1 Rutger Gigant får loppet i ledarryggen? Ohlsson upp är klart plus och hästen är startsnabb, men kanske bäst på rulle, så man siktar på det nu och lucka sista 300?

V64-2:

Ranking: A: 9-14 B: 2-4-5-13-3-11-12-7-10-8-6 C: 1-15

Spetsanalys: 1,2,3 kan alla öppna bra, och jag tror att det blir Wichy Vera till ledningen men detta är ovisst. Hon har tagit spets två senaste med framspår och har bättre kusk än 3.

Loppanalys: Vidöppet lopp där det skiljer mindre på hästarna än vad spelet visar och jag spelar utgång på två bästa hästarna och garderar brett på andra lappen. Draget är 9 Eva I.H. som mött mycket bättre hästar och såg jättefin ut då hon fick chansen för sent på Solvalla näst senast och sköt till bra. Senast kom hon loss mellan hästar på upploppet och sköt åter till bra, det var bakom Urban Kronos och Real Masterpiece som båda är tuffare än dessa. Nu har hon varit struken för Karledsinflammation 23/11, men har fått gått om tid och det är bra stallform så jag tror att hon kommer leverera direkt. Lite osäkert är det med form och läge, så jag nöjer mig med utgång för jag tror hon bara är bäst – och inte ens favorit!

Det är 14 Tigerfeet Dynamite som kommer med två raka vinster, men senast var det rejält stumma ben han höll undan på efter att ha kopplat grepp på upploppet. Han har grymt vass startkusk i Janne Norberg och kommer säkert bra till från springspåret och klart han räknas här. Det kan vara så att dessa båda är bättre helt enkelt, och utgång på den doun känns rätt och alla bakom.

Tredjehandaren 3 Tahita Frontline har varit sämre på sistone och nu borta sedan september och är inte vässad och känns inte alls het. Det är som sagt jätteöppet bakom de båda bästa.

V64-3:

Ranking: A: 9-6-3 B: 4-8-10 C: 2-1-7-5

Spetsanalys: Felfri Loke Faks bör köras till ledningen.

Loppanalys: Lurigt kallblodslopp där jag garderar på för 4 Katla Kiro har en tuffare uppgift än i söndags då hon bara matade ner dem. Hon är dock långsam från start och möter klart bättre/snabbare hästar nu och agerar hon lika segt kan hon få svårt att hinna med. Isbana fungerar bra för hon har bra statistik och gillar fäste i banan.

Draget är 9 Norheim Faksen som är en topphäst som tjänat nästan 3 miljoner och det låter som att han ska träna starkt inför debuten i nya regin, och Olsen bör vilja visa upp hästen i bra skick som ny proffstränare. Han bord evarac spelad på mer än 14% av spelet.

6 Ängskalla gillar också isbanan och hon tog 20 meter på Katla då de möttes i december på isbanan. Det var för tuff öppning senast och hon galopperade när mjölksyran satte in.

Ohlsson på 3 Loke Faks är intressant, han körde visserligen på V75 för tre starter sedan men då var hästen inte sig lik utan var allt för stressad hela dagen och han visade sin fina fart efter galopp senast då han kördes i vida spår som diskad. Mot spets?

V64-4:

Ranking: A: 5 B: 2-10-7-6-3-11 C: 1-4-9-12

Spetsanalys: Blits Buitenzorg utmanar Overlord Broline. Hon brukar dra iväg rejält och kan forcera till ledningen. Över 1640 meter kan hon gå i tät.

Loppanalys: Hårt betrodd är 3 Blits Buitenzorg som var oväntat bra senast då hon inte hade tränats så tufft, men från ledningen var hon bäst i montélopp. Hon är klart bäst under sadel, och över dagens korta distans. Nu är det sulky och vinterbana – två minus och även om hon får ledningen tror jag inte hon vinner och hon är mycket överspelad.

Favorit är 5 Wilda Tigern Jack som borde vinna detta och i lite brist på annat då jag inte vill spika på slutet så spikar jag honom. Han har gjort några lopp i finska regin, och efter att ha varit dålig på V75 näst senast var han klart bättre i söndags. Då kördes han i ryggar på lång vänten, men då han fick anfalla avslutade han riktigt rappt och tog rejält på tätduon Lago Negra/Priamo Caf sista 150. John Östman upp är plus och vill man kan hästen öppna snabbt, det visade han näst senast då han flög till spets – men då fanns inget kvar till slut så han ska tas lugnt. Flera andra kommer öppna snabbt och han ska hitta ner i 2-3 ytter och sedan ha bra chans att blåsa till dessa!

Betrodd är 2 Overlord Broline som visade form senast då han gick rejält via fjärdespår sista 400 där ledande/vinnande Comewithaflash hade fått hållas där framme. Får bra lopp nu i spets eller ledarryggen och blir giftig med klaff.

V64-5:

Ranking: A: 7-8-5 B: 4-13-14-12-9-2 C: 1-10-11-3-6 

Spetsanalys: M.T.Joyce och Luxury Dream har båda spetsat flera gånger i voltstart men jag tror att Shestheone Pellini tidigt övertar. Hon var snabb tur volten från spår 5 i maj i Boden och stack direkt till spets för att då släppa. Körs i spets nu.

Loppanalys: Det kan vara så enkelt som att 5 Shestheone Pellini vinner loppet från ledningen. Hon har gått bra i Rikstoton i Finland, vann där näst senast trots tufft förstavarv och sköt till bra senast på V75 när hon kom loss, men kunde inte svara vinnaren sista 50. Hon är lite trög och ny kusk nu är inget plus, men hon står bra till med 20 meter tillgodo på de värsta motståndaren, och lyckas Jonny placera henne i ledningen bör det gå vägen.

Jag går ändå emot på DD då det är dåligt värde i favoriten med sämre kusk och går på två formhästar som är bra! 7 Highland Q.Sister verkar gilla att springa på vintern, hon är snabbare då än på sommaren som det känns. Vid segern såg ho överlägsen ut från start redan och vann plättlätt på 14,3 full väg, och senast toppspurtade hon i mycket vida spår på V75.

8 Comewithaflash har haft massor av otur mot tuffa hästar, men senast var det dags för seger då kusken kunde köra till ledningen och tilläts hållas som han ville. Hästen gick undan enkelt med tussarna sparade i öronen och hon är bra för dessa vanliga lopp. Näst senast bra spurt i skymundan på V75, mot bland annat Highland Q.Sister.

V64-6:

Ranking: A: 9-2-12-10 B: 6-14-7-8-4 C: 5-11-3-1-15-13

Spetsanalys: From the Mine är snabb i benen och har stuckit till ledningen fler gånger med volt och lär göra det igen.

Loppanalys: 2 From the Mine är jättefavorit och han är riktigt bra den här, inget snack om det och då man verkar kommit till rätta med fräschören på honom så har han tagit två raka i bra stil. Båda från ledningen, och båda helt överlägset undan då han lämnat dem redan i slutsvängen. Han hade grepp, men galopperade då kusken drog tussarna före det då han var tufft utmanad och det svarade han med galopp på. Tidigare galopperade han mycket, men efter kiropraktor och annat för att hjälpa honom så verkar han fungera bra och inte vara så nära galopp, tidigare gick det som på nålar hela tiden. Han är snabb ut och klar spetsfavorit och blir svårslagen.

 9 Vic de Luxe känns klart spännande trots allt, och på DD chansar jag med honom för att få lite roligare odds. Det är en rejäl häst som var ruskigt bra näst senast då han klev fram och bara mosade ledaren, tog över in på slutvarvet och mer eller mindre pulade ifrån dem med 30 meter till slut! Han var favorit på V75 från bakspår senast, men var lite mer seg och kunde inte nå de två före. Nu Ohlsson upp vilket är klart bra, och det var kanske väl lång distans senast? Kanske kan han sätta press på favoriten på slutvarvet och göra denne lite mör så den tappar travet?

På V64 betalar jag för två skrällar, 12 Missil Brodde såg bra ut över mål senast då han kom upp i rygg på Comewithaflash och formen är uppåt. 10 Queen Goutier kan en del och senast var upphämtningen efter galopp klart bra med bra fart över upploppet.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Obi-Wan bjöd på stjärnsmäll i Stjernswärds
Nästa nyhet
V75: Obi-Wan bjöd på stjärnsmäll i Stjernswärds

V75: Obi-Wan bjöd på stjärnsmäll i Stjernswärds

Det hade spekulerats mycket inför Arvid Stjernswärds Minne på Jägersro men få hade nog räknat med Obi-Wan. Dansken stod som skrällsegrare efter en flygande avslutning.

Det har varit mycket fokus på Arvid Stjernswärds Minne, tillika Gulddivisionen, inför V75 på Jägersro i veckan. Loppet kom att få en högst oväntad upplösning.

Få hade räknat med Obi-Wan. Foto: ALN

Den elvaårige danske krigaren Obi-Wan bjöd på en riktig stjärnsmäll. 42-oddsaren avslutade virvlande längst ut i banan och avgjorde till seger kort före mål.

– Det är klart att jag är lika överraskad som spelarna. Jag hoppades att de skulle köra fort, det var vår chans och det lyckades ju till hundra procent i dag. Hästen går alltid bra till slut med sådana här lopp, konstaterade tränaren och kusken Flemming Jensen i vinnarcirkeln.

Loppet kom att köras i friskt tempo. Olympic Kronos anförde och öppnade 500 efter 10,2 och varvet på 12,4. Något som skulle passa Obi-Wan fint, placerad långt bak i andraspår.

Överraskad Flemming. Foto: ALN

När attackerna sattes in på sista bortre skuggade Flemming i ryggar. Ur sista sväng hade ledaren gett slaget förlorat och Allballakaitoz övertog efter fritt från vinnarhålet.

Men det blev kortvarigt. Spring Erom och Dreams Take Time kom fort ute i banan men allra snabbast gick Obi-Wan som via femtespår sista biten spurtade till en överraskande seger värd 150 000 kronor.

Vinnaren gick i mål på 1.13,3a full distans. Dreams Take Time tog silvret före Spring Erom.

Anna Mix fick ett lugnt lopp. Foto: ALN

Hur gick det då för PdA-genrepande Anna Mix? Jo, som förvarnat blev det en defensiv styrning och fransyskan bidade sin tid som sista häst i andraspår, för att avsluta med krafter kvar en bit bakom täten och bli sjua i mål.

Galopp direkt i starten blev resultatet för Nahar. Favoriten Claes Boko ledde anfallet med 600 kvar men kunde inte värja sig till slut och kom i mål som sexa.

***

Johan inledde. Foto: ALN

*Rejäl vinnare i Klass 1. Johan Untersteiner körde fram M.T. King of Cash tidigt i dödens på Aileron och de båda hästarna fajtades rejält genom sista kurvan. Men över upploppet fick Ready Cash-sonen greppet och kunde till slut vinna enkelt på 1.15,7a över 2640 meter.

*Spets hela vägen var receptet för Bellino B. i lärlingsloppet. Henriette Larsen körde den av Conrad Lugauer tränade hästen som anförde varje meter och höll säkert undan i spurten före en bra avslutande Rainbow of Nando. Femåringen kom i mål på 1.14,3a över 2140.

Frankie avgjorde. Foto: ALN

*Peter Untersteiner i Bronsdivisionen. I ledningen gick Flo Rida Sea som såg ut att fixa biffen efter att ha anfört i moderat tempo, men över upploppet kom Frankie Brodde med en rejäl avslutning som räckte till guldet. Uret visade 1.15,4 på 2140.

Replay vann för Uhrberg. Foto: ALN

*Thomas Uhrberg-seger i Klass 2. Tränaren själv körde Replay Pellini i front, men fick släppa ut Quattro Töll och Peter Ingves 100 meter kvar och stallkompisen störtdök. Replay Pellini höll dock undan på målfoto och tog segern på 1.13,7a över korta 1640. Domarna valde dock att flytta ned Quattro Töll till fjärdeplatsen efter att ha stört medtävlare.

*Danske Aron the Baron var dagens mest spelade och för Örjan Kihlström gjorde fuxen ingen besviken i Silverdivisionen. Den Jeanette Hansen-tränade femåringen kunde glida ut och överta spets direkt och var sedan ohotad på segertiden 1.13,3a på 1640 meter.

*Samma kusk och tränare i det avslutande stoloppet. Örjan Kihlström styrde fram Red Rose America till dödens 900 meter kvar och kontrollerade sedan fältet. Varenne-dottern kopplade greppet och stegade undan sista biten i riktigt vass stil. 1.13,6 på 2180 meter var tiden.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Redén-guld: In Vain Sund vann på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson