När V75-cirkusen anländer Jägersro på lördag är Thomas Uhrberg en nyckelman. Hemmatränaren har flera hästar som ska räknas med chans.

Trav-Sveriges flaggskepp flyttar sig mot Skåne och landets sydligaste travoval. När det är V75 på Jägersro är som ofta förr Thomas Uhrberg en man att hålla ögonen på.

Hemmatränaren har en fulltecknad eftermiddag med sex hästar från det egna stallet till start, plus ytterligare två uppsittningar.

Playing Tua i Guld. Foto: ALN

Vi börjar i Gulddivisionen (V75-3) där man tar ut Playing Tua. Det nioåriga stoet hade en riktigt stark sommar och slog faktiskt världsrekord i april då hon travade 1.11,2 i voltstart.

– Hon är inte lika vass som hon var i somras, men håller ändå formen, tycker jag. Hon är snabb men nu möter hon många bra hästar och det känns som det blir svårt att vinna, säger Thomas Uhrberg till travnet.se.

From Above-valacken Young Farmer (V75-4) var svindlade nära att slå till med V75-seger senast på Åby men Master Crowe kontrade ut på målfoto. Kan det bli seger nu i stället?

Young Farmer nära senast. Foto: ALN

– Young Farmer var riktigt nära segern senast och är i väldigt bra form. Hästen har tränat på fullt godkänt efter den starten. Åttondespåret tycker jag ändå är okej, då han är lite svår i voltstart så det här är nästan det bästa spåret vi kunde fått.

I Klass 2 (V75-5) mönstrar stallet två adepter. Tränaren själv sitter bakom Replay Pellini som här gör sin fjärde raka V75-start, medan Peter Ingves får förtroendet bakom Quattro Töll.

– Replay Pellini har gått bra varje gång på V75 nu. Senast blev han lite för ivrig redan i starten, så jag blev tvungen att ta upp och vi tappade en del på det. Hästen gick ändå bra efter det och var inte så långt efter i mål. Jag vet inte riktigt hur startsnabb han är, men kort distans är helt okej, han gick bra på det näst senast i Eskilstuna.

Quattro Töll då?

Thomas har två i Klass 2. Foto: ALN

– Har också gjort det bra varje gång som tvåa, utan att ha räckt till segrarna. Han håller formen och det är en häst som utvecklas hela tiden. Läget är perfekt, även om jag är osäker på om han är snabb nog att hålla spets. Samtidigt så är Peter Ingves duktig på att få iväg dem från sådana lägen, så osvuret är nog bäst.

Vilken är egentligen bästa chansen i loppet?

– Det är svårt att säga. Replay Pellini håller jag nog som lite bättre kapacitetsmässigt, men samtidigt kommer Quattro Töll i full form, så det är ganska jämnt. Jag sätter kanske ett litet plus för Replay ändå.

Mulligan har varit ute i tuffa gäng. Foto: ALN

I V75-epilogen gör fyraåriga stoet Mulligan en intressant start. Maharajah-dottern var ute i tuffa race under fjolåret och deltog bland annat i uttagningslopp till Oaks och en Breeders Crown-semi.

– Hon har haft dåligt med lopp under hösten, så hon har fått gå ut lite mot kulltopparna. Hästen är lite på gång och har gått framåt med det senaste loppet. Hon kunde ha vunnit då om hon fått lite bättre ryggar; vi fick gå ut i fjärdespår och runda. Läget är bra nu med springspår och kommer vi till spets så kör vi där.

Från Uhrbergs stall hittar vi här även Kendra Silvio som gjorde en fin comeback i sin första start för stallet senast.

Uhrberg lånar Rapide du Pommeau. Foto: ALN

– Hon gjorde första starten för oss senast, var nära segern och var riktigt positiv. Det känns som en okomplicerad häst som ska kunna hitta ett bra läge från springspåret.

Du kör även Basic Instinct (V75-1) och Rapide du Pommeau (V75-6). Vad kan du säga om dem?

– Basic Instinct känner jag inte till så mycket, men Rapide du Pommeau har jag kört en del. Senast jag gjorde det så blev allt fel, men hästen gick bra till slut och hade krafter kvar gången efter. Det är en bra häst det här, men läget är kanske lite för dåligt denna gång.

Vilken är din bästa chans på lördag?

– Jag tycker att Young Farmer, Replay Pellini och Mulligan alla ska ses med viss chans. Någon av dem kan vinna, säger Thomas Uhrberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

Omgången:
Halvlurig omgång att tippa där flera lopp känns öppna bakom givna favoriter där jag väljer att spika dagens största. Jag tror ingen rår på 6 Undies i V65-4 och chansar med att  5 Kabanoss bara är bäst i avdelningen direkt efter. Kan då måla på rejält i övriga lopp och håller tummarna att det smäller.

Spikarna:
6 Undies (V65-4)
5 Kabanoss (V65-5)

Dragen:
5 Raj’s Linda Jo (V65-2)
2 A Smart Choice (V65-6)

V65-systemet(spel för sex rätt)
V65-1: 1,2,5,7,11,13,14 (res 3-4)
V65-2: 3,4,5,6,7,8,10 (res 11-1)
V65-3: 1,2,4,5,8,10,11 (res 9-6)
V65-4: 6 Undies (res 13-9)
V65-5: 5 Kabanoss (res 2-10)
V65-6: 2,3,4,7,8,10 (res 12-11)

7x7x7x1x1x6 = 2058 kr/rader

Dubbelsystemet
6 – 5 x 1000

 

V65-1

RANKING A: 11. B: 14-2-13-5-1-7-3-4-10. C: 15-12-8-9.

Spetsanalys:
Ett rätt startfält när det avser snabbhet bakom men 3 Purple Dream kan vara snabbast och 5 Boomer är inte långt där bakom. Den sistnämnda är troligen offensivast och jag tippar Erik Svensson till spets!

Loppanalys:
11 Banthechocolate 
har ett par hedrande andraplatser i raden och avslutade dessutom bra på V75 dagen innan julafton. Stoet har visat fin form en längre tid och det borde bli utdelning när som helst.Det måste dock klaffa lite och det känns inte helt givet att hon fäller samtliga från det här läget.

14 Benji Dana hamnade helt fel på det senast och börjar få en rätt missvisande rad. Valacken har förvisso kanske inte visat de rätta takterna på slutet men är kapabel i grunden. Inte helt lätt att placera in i sammanhanget men i ett öppet lopp ska han ändå räknas tidigt.

2 G.G.’s Magic Dream visade 15/800 i spåren senast och har nu fått två lopp i kroppen efter uppehåll. Har dessutom ett mycket bättre läge än på länge men vinner inte så ofta. I ett öppet lopp tycker jag ändå att valacken ska streckas.

13 Enjoy Boko fungerar bäst i spets men är å andra sidan van vid tuffare motstånd än detta. 5 Boomer öppnar snabbt och får ett fint lopp i den främre träffen. Ledningen? 1 Princess Time med Örjan från innerspåret ska inte nonchaleras och 7 Grappa Boe visade fina takter på V75 förra våren.

V65-2

RANKING A: 10. B: 5-3-8-4-7-6-11-1. C: 9-2-12.

Spetsanalys:
1 Mojerker har bästa spåret men är bara hyggligt startsnabb. 3 Marino Rasken hade mest tappat eller galopperat från start innan Claes Eskilsson lotsade honom till spets på Gävle strax innan jul. Utmanas av Örjan Kihlström som löser femtespåret på bästa sätt med 5 Raj’s Linda Jo. Står mellan 3 och 5.

Loppanalys:
Kallbloden får utrymme på Solvalla denna fredag och 2140 meter med voltstart är det som gäller. Favoriten 10 Sort Gull återkom efter tävlingsuppehåll i december och plockade hem två raka segrar för sin nya tränare Öystein Tjomsland. Insatserna har dessutom varit riktigt rejäla och valacken får ses som klar förstahäst i loppet.

5 Raj’s Linda Jo vann från ledningen senast och har intressanta förutsättningar nu. Stoet kan vara den hittar till täten, trots läget, och dessutom kör Örjan Kihlström för första gången!

3 Marino Rasken får ett bra lopp där framme och felfri är han inte sämre än att det kan vara han som får segerdefilera.

8 Lill Micke har gått godkänt från ledningen två gånger om och trots att han blivit rundad på slutrundorna båda gångerna har han kämpat på hela vägen hem.

Plockar även med skrällarna 4 G.G.Hilbert7 Dale Spik och 6 Frisli Loke.

 

V65-3

RANKING A: 10-2. B: 4-11-5-1-8-9-6. C: 3-12-7.

Spetsanalys:
4 Adriana E. tar sig först till plankan men eftersom hon inte startat på drygt tre månader tror jag att Örjan kan tänka sig att släppa men frågan är om det finns några som vill överta. 5 O.F.V.Secret är tänkbar men har bara startat bakom bil två gånger tidigare och öppnat rätt bra.

Loppanalys:
Låg klass på detta medeldistanslopp och fungerar 2 Mr Big Sox bör han ha god segerchans. Men som raden avslöjar är han allt annat än enkel att lotsa felfri genom ett travlopp. Galopperna kan dessutom komma lite när som helst men femåringen har också visat prov på finfin styrka de gånger han hållit sig på benen.

10 Don Draper kommer allt närmare karriärens första fullträff och har suttit fast med krafter kvar två gånger om. Känns som loppets hetaste bud trots utgångsläget och Svante Båths travare får tipsettan

Roger Walmann har två hästar till start och jämnt skägg mellan dessa. 1 Staro Kung Fu har läget och är han lika bra som vi andraplatsen på Eskilstuna bör han duga långt. 4 Adriana E. har inte startat på ett par månader men var duktig vid spetsviktorian 23/9.

Fredrik B Larssons segerlösa duo 5 O.F.V.Secret och 8 Gentille nöter på bra och ska inte glömmas bort helt.

 

V65-4

RANKING A: 6. B: 13-9-2-10-12-5-7-8. C: 1-11-4.

Spetsanalys:
Med 3 A Gift To You struken tror jag vägen till ledningen ligger ännu öppnare för 6 Undies. Örjan till spets tidigt!

Loppanalys:
Spårtrappa över 2140 meter och det ser ut som att 6 Undies har mycket mer att hämta framöver. Segern på Solvalla för två starter togs från utvändigt ledaren och fyraåringen imponerade sedan på Bollnäs när han plockade ner Pastor Nybrink i en tuff slutstrid. Sluttiden landade på 1.15,6a/2140 meter och Menhammar-adepten blir allt bättre. Maharajah-sonen är ingen startkatapult men jag ser ingen av de invändiga som svarar om Örjan bara ställer på direkt. Jag tror detta kan bli tidig ledning och sen blir Pasi Aikios travare svårslagen.

 

V65-5

RANKING A: 5. B: 2-10-6-7-1-4-3. C: 11-9-12.

Spetsanalys:
Ulf Ohlsson har bästa tänkbara förutsättningar att lotsa 2 Global Resistance till täten och jag tror han löser uppgiften.

Loppanalys:
Ett jämnt startfält över sprinterdistans tycker jag summerar detta rätt bra och hårt betrodd blir 5 Kabanoss. Scarlet Knight-sonen fick ett helt omöjligt lopp senast på V75 men föll verkligen med flaggan i topp. Valacken var även heroisk ner han plockade ner Defy Anything från dödens för tre starter sedan och jag tycker han känns klart hetast I loppet. Han kan vinna på manga olika sätt och jag väljer att singelstrecka även honom

2 Global Resistance har hamnat långt bak i kön från dåliga lägen två gånger och har stått för godkända insatser trots nollorna i raden. Nu valacken lottats till ett perfekt startspår och från bricka två är ledningen inom räckhåll.

10 Defy Anything har inte startat sedan manglingen av Kabanoss och är dessutom missgynnad av bakspår. Har dessutom gjort sina allra bästa insatser i ledningen och bara ett garderingsbud.

 

V65-6

RANKING A: 4-3-7. B: 2-10-8-12-11. C: 6-1-9-5.

Spetsanalys:
3 Blue Star Caviar har aldrig missat ledningen från innerspår i volten och öppnade dessutom bra i tävlingsdebuten från samma läge som han har idag. Fick upp farten fint efter ett par meter även senast från spår tre i volten och han är en given spetskandidat. Utmanas av 6 Edit Lixarve som har tagit täten från springspår tidigare men mitt tips blir ändå att Airaksinen har kommandot upp till 500-meters pålen.

Loppanalys:
Stolopp med voltstart och inte helt lättlöst då detta gäller orutinerad donnor och flera av de betrodda kommer med diffus dagsform.

4 Underworld har börjat karriären med en seger samt en andraplats och hr fått känna på att göra grovjobbet själv. Muscle Hill-dottern ser ut att tåla tuffa upplägg och reder man bara ut startspåret ligger vägen öppen för ytterligare en framskjuten placering. Given etta men ska garderas.

3 Blue Star Caviar var lite seg efter vila senast men den genomköraren lär ha gjort henne gott. Ledningen är inte otänkbar och därifrån kan stoet mycket väl tänkas leda detta runt om.

7 Calissa Rich kommer mer och mer för varje start och kan hamna vettigt till från springspår om hon kan öppna aningen snabbare än 18/10.

2 A Smart Choice har stått för flera fina insatser men har inte tävlat sedan i mitten av november. 8 Savannah Journey och 10 Queen Frecel dras med luriga lägen men är två måstestreck i en öppen avslutning.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Apollon de Kacy spurtade till guld på Rivierian
Nästa nyhet
Apollon de Kacy spurtade till guld på Rivierian

Apollon de Kacy spurtade till guld på Rivierian

Jörgen Westholm kunde noteras för en häftig seger när hans Apollon de Kacy spurtade hem Prix de la Côte d’Azur i Cagnes-sur-Mer på torsdagen.

De svenska framgångarna fortsätter i Frankrike. Vid torsdagens tävlingar i Cagnes-sur-Mer grävde Apollon de Kacy guld åt sin tränare Jörgen Westholm.

Storseger för Jörgen. Foto: ALN

Efter en rykande spurt, kunde sjuåringen med Franck Nivard vid ratten, ta hem segern i Prix de la Côte d’Azur värd fina 67 500 euro.

Nivard gav Apollon de Kacy en fin resa. Efter att ha börjat i tredje par invändigt kunde man glida ut i vad som blev fjärde utvändigt.

I täten satt två andra svenskhästar. Robert Bergh körde tidigt fram Timbal till spets och fick snart Dante Boko utvändigt om sig. Timbal gick dock över i galopp på den sista bortre långsidan, och Dante Boko aviserade strax senare slaget förlorat.

67 500 euro för Apollon. Foto: ALN

Apollon de Kacy å sin sida följde i avancemanget på sista bortre och skuggade Baby Lou Max som forcerades kraftigt genom sista sväng. Först en bit in över det långa upploppet lät Nivard sin häst spela ut sin fulla speed.

Det svarade Apollon de Kacy på genom att avgöra till seger med en flygande finish som fångade in Baby Lou Max kort före mål. Vinnaren klockades till 1.13,7 över 2925 meter.

Lutfi Kolgjini-tränade Radieux bjöds en fin resa på innerspår och avslutade piggt över upploppet för att lägga beslag på bronset, värt 21 000 euro.

Zonguldak kirrade ett sjättepris medan favoritspelade Viking Blue tröttnade efter en forcering i spåren och klev i mål som nia.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rekord-Redén - har fem hästar i Prix de Belgique
Nästa nyhet
Rekord-Redén – har fem hästar i Prix de Belgique

Rekord-Redén – har fem hästar i Prix de Belgique

De sista biljetterna till Prix d’Amérique ska fördelas på söndag i Prix de Belgique. Daniel Redén dominerar – med hela fem hästar till start.

På söndag kvarstår två veckor till vinterns stora slag Prix d’Amérique. Som sig bör avgörs därmed det sista och fjärde B-loppet, Prix de Belgique. 54 000 euro till vinnaren, samt de tre främst placerade till PdA.

Redén x fem. Foto: ALN

Killen på allas läppar inför loppet är Daniel Redén. När den definitiva startlistan nu är klar har den svenske tränaren inte mindre än fem (!) hästar med i loppet.

Den redan PdA-inkvalade duon Propulsion (Kihlström) och Lionel (Abrivard) får sällskap av Wild Honey (Nivard), som lär erhålla en plats i PdA på prissumma, Trinity Zet (Ouvrie) samt Call Me Keeper som ska köras av Björn Goop.

Kan Call Me Keeper ta en PdA-plats? Foto: ALN

Call Me Keeper visade gnistrande form då han tog en överlägsen seger på Vincennes förra helgen och en topplacering på söndag skulle innebära att Daniel Redén kan få fyra hästar i världens kanske mest prestigefyllda travlopp.

Ytterligare två svensktränade ställer upp. Jörgen Westholm plockar ut sin Rocky Winner, medan Oasis Bi gör första starten sedan silvret i VM-loppet i oktober. Oasis Bi, som var trea i PdA i fjol, kommer att platsa i loppet även på intjänade pengar.

Oasis Bi genrepar. Foto: ALN

Bland övriga intressenter tål att nämnas Belina Josselyn, stoet vann Prix Ténor de Baune och är därmed också redan spikad för PdA. Det blir Alexandre Abrivard som ersätter avstängde tränaren Bazire.

Rutinerade fransmän som Univers de Pan och Amiral Sacha provar vingarna i loppet liksom femårige kulltoppen Charly du Noyer och PdA-vinnaren från 2015, Up And Quick, som dock, enligt tränaren Franck Leblanc ska avstå det loppet i år.

Här är startlistan:

2850 volt

1 Trinity Zet – Franck Ouvrie
2 Briac Dark – David Thomain
3 Call Me Keeper – Björn Goop
4 Rocky Winner – Dominik Locqueneux
5 Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
6 Propulsion – Örjan Kihlström
7 Best of Jets – Francois Lagadeuc
8 Trebol – Gabriel Angel Pou-Pou
9 Boléro Love – Gabriele Gelormini
10 Belina Josselyn – Alexandre Abrivard
11 Lionel – Matthieu Abrivard
12 Amiral Sacha – Eric Raffin
13 Akim du Cap Vert – Franck Anne
14 Wild Honey – Franck Nivard
15 Oasis Bi – Pierre Vercruysse
16 Univers de Pan – Philippe Daugeard
17 Up And Quick – Mathieu Mottier

Senaste vinnarna:

2016: Bold Eagle – Franck Nivard
2015: Uhlan du Val – Cédric Mégissier
2014: Yarrah Boko – Pierre Vercruysse
2013: Yarrah Boko – Pierre Vercruysse
2012: Royal Dream – Jean-Philippe Dubois

Vägen till Prix d’Amérique:

(klicka på datum för att se loppen)

20 november: Prix de Bretagne (Anna Mix, Propulsion och Princess Grif till PdA).
11 december: Prix du Bourbonnais (Bold Eagle, Lionel och Voltigeur de Myrt till PdA).
25 december: Critérium Continental (Treasure Kronos till PdA).
25 december: Prix Ténor de Baune (Bellina Josselyn till PdA).
1 januari: Prix de Bourgogne (Bold Eagle, Timoko och Booster Winner till PdA)
15 januari: Prix de Belgique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åker hem igen - Oviss framtid för Mellby Viking
Nästa nyhet
Åker hem igen – Oviss framtid för Mellby Viking

Åker hem igen – Oviss framtid för Mellby Viking

Efter tre misslyckade försök i Frankrike reser Mellby Viking hem igen. Och framtiden är oviss för styrke-fenomenet.

Mellby Viking har haft stora framgångar i Sverige, huvudsakligen över stayerdistans med segrar i Harper Hanovers lopp, Lyons lopp och Orebro Intn’l.

Inte funkat i Frankrike. Foto: ALN

Men de senaste månaderna i Frankrike har inte inneburit några framgångar. På tre starter har det blivit noll kronor och senast i monté-bataljen Prix du Calvados slutade svensken långt ned i det slagna fältet.

– Mellby Viking har tydligt visat att det är något som inte stämmer. Därför påbörjar han resan hem till Sverige i dag, säger ägarna Mellby Gårds Jan-Olof Alfredsson till trottosport.se.

Timo Nurmos-tränade Mellby Viking har vunnit 19 av sina 39 starter och tjänat 3,5 miljoner kronor. Nu ska hästen gås igenom grundligt av veterinär.

– Han skall givetvis genomgå alla tänkbara kontroller på hans hälsostatus innan vi tar beslutet om hans framtid, säger Alfredsson till trottosport.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fördelslopp ger bättre möjligheter för nya ryttare

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson