Det blev en stark svensk söndag på Vincennes. Efter att Call Me Keeper tagit en överlägsen seger i Prix de Lille följde Carabineri strax senare också upp med fullträff.

Flytet har inte direkt varit på Call Me Keepers sida de senaste starterna. Förra söndagen blev hästen kvar med krafter i Prix de Bourgogne. Dessförinnan två raka galopper.

Nu satt den, för Call Me Keeper och Redén. Foto: ALN

Men när Daniel Redén-hästen äntrade kolstybben i Prix de Lille på söndagen, klaffade allt och segern kunde tas utan några problem.

Call Me Keeper som hade Pierre Vercruysse i sulkyn, stod för en riktigt rejäl insats. Första 600 gick i 09-tempo och då var man fortsatt kvar i tredjespår innan man kunde komma fram i dödens för att överta täten med 900 meter kvar.

Med Call Me Keeper, spelad till dubbla pengarna, väl i ledningen var loppet sedan i hamn. Sjuåringen gick ifrån över upploppet till en vattentät seger på 1.11,5a över 2100 meter. Förstapriset betalade 39 600 euro.

Svenskt även på silverplats genom Arazi Boko som åter gjorde en bra insats, efter att initialt gått i spets. Sauveur gjorde i loppet comeback och sin första start för Björn Goop, men höll sig i de bakre regionerna, höll farten helt okej och kom i mål som nia på 1.12,2.

Du kan se loppet här.

***

Carabinieri slog till. Foto: ALN

Prix de Vic-sur-Cère för de nyblivna sexåringarna fick se en rejäl svensk dominans. Peter Untersteiners fine Carabinieri grejade segern värd 29 700 euro med Johan Untersteiner vid tömmarna.

Carabinieri inledde som fyra i andraspår, följde avancemanget och kom fram mot dödens i sista sväng. En rejäl upploppsstrid väntade men då ledande Be Bop Haufor gick över i galopp blev segern säker.

Carabinieri som här tog sin fjärde raka seger, klockades till 1.14,3 över 2850 meter. Scellino Luis som här gjorde debut för Daniel Redén levererade en stark avslutning och knep andrapriset för Matthieu Abrivard, medan King Sir Kir sköt till invändigt till bronset.

***

Ingen lycka för Vikingen. Foto: ALN

Mellby Viking gjorde en intressant debut i monté då han för Camille Levesque startade i Prix du Calvados, men fick inget med sig av priskakan.

Mellby Viking avancerades framåt mot dödens i uppförsbacken, men när fältet travade in mot sista sväng sinade krafterna och Levesque slutade driva sin häst som kom i mål sist felfri.

Vann loppet gjorde nu Bellissima France som för sin tränare Matthieu Abrivard avslutade pilsnabbt och fångade in Bilibili kort före mål. Stoet gav ett starkt besked inför Prix de Cornulier om två veckor och vann på 1.13,6 över 2850 meter. Hela 67 500 euro var förtjänsten.

***

I Prix de Tonnac-Villeneuve (54 000 euro) för fyraåringarna skrällde Doberman och Franck Nivard som vann på 1.12,1 över 2175 meter. Favoriten Django Riff fick nöja sig med femtepriset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Boden

Söndag: V64-tips till Boden

V64 Boden 8 januari

Omgången: Jackpot på Boden (fem miljoner att spela om!) och långa isbroddar i skorna på alla hästar, och jag tycker att det ser öppet ut som ofta där uppe i norr. Jag spelar med två spikar som båda har toppchans – och roligare utgångshäst och det bör ramla in någon skräll!

Spikarna: 7 Katla Kiro (V64-2) gillar isbana och står perfekt inne och ska bara vinna och ännu bättre chans har 3 Up Up and Away (V64-5)!

V64-förslaget är på 2288 kronor (enbart för alla rätt):

8-5-11-2-4-9-6-1 (10-7)
7 Katla Kiro (5-2)
2/ 3-9-14-1-15-7-5-13-11-8-4 (10-6)
13-2-1-7-14-4-9-12-3-15-10-11-5 (8-6)
3 Up Up and Away (9-12)
4/ 2-1-12-11-3-6-10-8-9 (5-7)

8x1x1x13x1x10 = 1040 kr
8x1x12x13x1x1 = 1248 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

3 – 4 x 1000

V64-1:

Ranking: A: 8-5-11 B: 2-4-9-6-1 C: 10-7-3

Spetsanalys: Priamo Caf är mycket snabb och säkert få överta ledningen av Wilda Tigern Jack som jag tror tar ledningen, han flög till spets senast. Lago Negro ska laddas och han verkar vilja köra i spets, kusken.

Loppanalys:

8 Priamo Caf är storfavorit då han kommer med fyra raka segrar där båda senaste är tagna från ledningen på bra vis. Nu har han spår längst ut på vingen i Spårtrappan tack vare att han står väldigt bra inne i loppet så det var väntat med dåligt spår vid anmälan redan. Ove är inget minus då han är bra kuskform, men vinterbana är lurigt då det inte alls gick bra 2014 när hästen testade och efter det ingen start på is. Han har fungerat med skor och det kanske går bra, men inte säkert att han blir lika snabb och jag garderar.

Det är lite spelat bakom och finns flera roliga skrällar att betala för. 5 Aztec Boko går upp i klass, men han avslutade snyggt till seger senast efter lite vila och har vunnit alla fyra starter på vinterbana!

11 Tip Chip spurtade in som bra tvåa bakom favoriten i oktober, och senast på V75 i Uleåborg såg han jättefin ut invändigt och sköt till fint då han kom loss sent från köläge. Klart intressant till låg spelprocent! 2 Lago Negro låter kusken uppåt om och han verkar vilja köra i ledningen om han kommer dit.

V64-2:

Ranking: A: 7 B: 5-2-10-3 C: 6-4-8-1-9

Spetsanalys: Tre hästar på start och tidiga ledaren bör vara Underlig, sedan får vi se vem som vill köra till ledningen – Starelv Odin efter 500 meter?

Loppanalys: Toppchans för 7 Katla Kiro som är en mycket bra vinterhäst som vann båda starterna på isen 2015 och senast (tredje isbanestarten) närmade sig en så bra häst som Ängskalla över upploppet och var bra. Nu är det billigare motstånd och hon ska inte ha något problem att vara starkast sista halvvarvet då hon står perfekt inne i loppet. Spik!

Vid gardering är det de närmast på strecklistan som gäller, 5 Loke Faks var åter bra senast vid segern och han visade att det kanske var tillfällighet som gjorde att han var sämre i tuffare lopp före det. Men lite oroande att det då var isbana och han inte fungerade, då det nu åter är vinterbana.

2 Starelv Odin är kapabel, men efter att ha varit struken dubbelt så var han rent dålig senaste starten och måste visa bättre form innan jag streckar – även om läget är spännande och det kan bli tidig ledning.

V64-3:

Ranking: A: 2 B: 3-9-14-1-15-7-5-13-11-8-4 C: 10-6-12

Spetsanalys: Bone’s Star öppnade bra från tillägg med sämre kusk och jag tror att man kan hålla ut dem och köra till ledningen vilket borde vara taktiken. Desperado’s Hope lär testas rejält och kanske blir det så att hon får överta som favorit?

Loppanalys: Favorit är 3 Desperado’s Hope som vann fyra lopp 2016, men det var rätt så billiga sällskap vid några av dessa. Senast testade man på V75 i Uleåborg och hästen var sådär efter att ha värmt dåligt och såg allmänt stel och kantig ut. Kaarlo meddelar att det blir laddning för ledningen och visst kan det gå vägen, inte minst från ledningen i lopp som är klent.

Dock tveksam status efter senast och jag tar en rå och spelar utgång med 2 Bone’s Star! Där är det väldigt lite spelat och skiljer på tok för mycket dessa emellan. Man hade siktat på V75 i Uleåborg, men poängen räckte inte till och det blev att träna på istället och det låter bra. Vid tredjeplatsen senast i Boden spurtade hästen fullgott bakom överlägsna Kentucky och hon har två lopp i kroppen efter vila. Alapekkala är rätt kusk och hon har tagit två segrarna för honom, och trampar hon bara rätt första stegen tror jag på spets och där vill man nog testa i så fall. Även från ledarryggen är det spännande då det bör bli luckor i ojämnt lopp. Kul utgång!

V64-4:

Ranking: A: 13-2-1 B: 7-14-4-9-12-3-15-10-11-5 C: 8-6 

Spetsanalys: Bold Choice är klart snabbast och har varit rask varje gång (även med spår 5-6) och trots spåret tror jag att han blåser till ledningen.

Loppanalys: 13 Aslan L.C. är bra och han har bra uppgift då han svarat för fina insatser från dödens, klart bra senast mot bra hästar. Markko låter uppåt och den långa distansen är bara en fördel och det vara så enkelt att han bara mosar dem den tunga vägen. Rätt favorit måste jag säga att det är, men jag garderar då han ändå är lite sårbar mot smygkörda hästar och han är hårt betrodd.

4 K.B.Millanson är faktiskt favorit på förmiddagen, men det tror jag ändras. Stånkade förbi på V75 senast och sprang på sig 100.000 och jag har ingen känsla för hästen nu som hårt betrodd, utan det bör bli skräll om Aslan inte vinner.

2 Don Brodde bör duga bra uppe i Norrland då han var duglig nere i söder hos Uhrberg. I oktober bra fyra där R.K.King vann före Bellino B. som båda är lördagshästar. Galoppen senast var konstigt kort efter start, men vagnarna såg ut att fastna i varandra kort före och han kanske kom ur rytmen då.

1 Execute låter Rogga uppåt om och han är intressant med lopp i kroppen (tunt jobbad senast) och perfekt läge. 7 Bold Choice såg klart bättre ut senast och har form och kan spetsa trots spåret. Jättesusaren kan vara formstarka 14 Mystic Accident som gjorde det fullgott senast då han närmade sig Mellby Dealer i DD-lopp, bara 2%!

V64-5:

Ranking: A: 3 B: 9-12-8-5-7-4 C: 1-6-10-2 

Spetsanalys: Up Up and Away är klar spetsfavorit och körs där.

Loppanalys: 3 Up Up and Away är jättefavorit efter att 11 Raz Mackenzie blivit struken och nu har han absolut toppchans. Jag tänkte gardera, men efter att  Roger strök finns inget som talar emot över passande 1640 meter och spetsläge. Han har varit bra i Finland och avgjorde snyggt näst senast som var i somras då Carmel stod emot länge och det var mil ner till flocken. Han var ute på V75 senast och försökte svara spets men det var vansinnestempo med 08 första 500 på isbanan då Mika släppte. Blev sedan fast bakom och såg bra ut och gick bra då han kom loss sent. Nu är det 1640 meter vilket är bra distans och som han öppnade senast finns ingen som svarar och att han ska förlora mot dessa finns inte på karten om han är i normal form. Tränaren meddelar att man byter bort jänkarvagnen han hade senast mot Customvagn, men det är inte loppavgörande.

De värsta motbuden har sämsta spåren och får svårt att komma i närkamp.

V64-6:

Ranking: A: 4 B: 2-1-12-11-3-6-10-8-9 C: 5-7

Spetsanalys: Anaheim Kemp var snabb senast utan att kunna hålla ut snabbare hästar, men nu med Ove i vagnen och perfekt läge ser jag honom som klar spetsfavorit med helstängt på denna gången.

Loppanalys: 4 Anaheim Kemp spelar jag utgång med, då jag tror att det kommer jämnas till på spelet även om han är klar favorit under förmiddagen. Han såg laddad ut i ledarryggen senast och hade norsken sparad över mål då han inte hann växla tempo vid sen lucka. Ove upp är plus och nu blir det helstängt huvudled meddelar Jaara och då tror jag på spets och utgång samt DD-spik får det bli.

2 Desuper Filius är klart uppåt hos Roger Nilsson och har för Nils Westerberg gjort två bra lopp, senast var det bra tryck i benen längden efter Anaheim då han satt hacket bakom i loppet och kom loss sent.

1 Sivori Effe var den som gjorde jobbet i dödens i samma lopp, tog över på upploppet och höll tappert på stumma ben till slut. Jag tror inte han kan hålla upp ledningen, men de springer garanterat inte ifrån honom även om han måste ha tur.

12 Sudbury har bättre form än rad och var ute på V75 senast och möter enklare nu.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bekräftat - Nuncio avstår start i Prix d'Amérique
Nästa nyhet
Bekräftat – Nuncio avstår start i Prix d’Amérique

Bekräftat – Nuncio avstår start i Prix d’Amérique

På lördagen kom beskedet som travfansen inte ville höra. Det blir ingen start i Prix d’Amérique för Nuncio.

Den stora frågan i trav-världen de senaste veckorna har varit huruvida Nuncio kommer att ställa upp i Prix d’Amérique eller inte.

"Inte rätt mot hästen", säger Melander. Foto: ALN

Nu har svaret kommit: tränaren Stefan Melander väljer att avstå en resa till Paris och därmed är det nu avgjort att det inte blir något möte med Bold Eagle i det som beskrivs som världens tuffaste travlopp.

– Jag satte mig ner och funderade och kom fram till att det blir fel mot hästen att starta i Paris. Nuncio har tränat fint, men den sista veckan med hårt väder gör ändå att det inte blir optimalt nu heller och därför avstår vi Prix d’Amérique i år, säger Melander till SportExpressen.

Tidigare i veckan fanns planer på att Nuncio skulle anmälas till Arvid Stjernswärds Minne på Jägersro nästa lördag, men så blir alltså inte fallet. Superstjärnans comeback lär dröja till våren.

Möter Bold Eagle i maj i stället? Foto: ALN

– Att komma till Vincennes och bli fyra eller femma, är inte intressant. För att slå Bold Eagle måste du vara 120 procent, säger Stefan Melander till Paris-Turf.

Det eftertraktade mötet mellan Nuncio och Bold Eagle lär därmed dröja troligen till sista söndagen i maj.

Bold Eagles tränare Sébastien Guarato berättade till franska Equidia tidigare i veckan att siktet ställs in mot Elitloppet efter Vincennes vintermeeting.

Läs även: Planen för Bold Eagle: ska starta i Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Tog femte raka - "Piraten" ensam på banan
Nästa nyhet
V75: Tog femte raka – ”Piraten” ensam på banan

V75: Tog femte raka – ”Piraten” ensam på banan

Den största stjärnan fick visa upp sig utanför V75-spelet men det hindrade inte On Track Piraten att glänsa återigen. Det blev spel mot ett mål i Gulddivisionen.

När årets första V75-omgång avgjordes på Romme under lördagen var populäre On Track Piraten förpassad utanför kupongen. Men Hans R Strömbergs kanon passade ändå på att ha uppvisning.

"Piraten" dansade undan. Foto: ALN

En Gulddivisionen som till slut bara såg sex hästar till start, blev en munsbit för ”Piraten”. Det här var nioåringens femte raka viktoria i rikstotons högsta klass.

Johnny Takter lät sin springare glida fram till spets efter ett varv. In mot sista sväng blev det lite tryck på tillställningen när Usain Henna klev fram och pressade på, men över upploppet tackade ”Piraten” för uppvaktningen – och stack undan.

1.14,2a över 2640 var vinnartiden och 150 lax förstapriset. Maja Bäckman, som tog hem hästskötarligan på V75 förra året, gjorde här sitt avslut som On Track Piratens vårdare för att prova nya äventyr och duon kunde alltså fira ännu en seger tillsammans.

Usain Henna bra som tvåa, tre tiondelar från vinnaren, medan Fly the World kom in som trea.

Lätt för Beppe. Foto: ALN

***

*Väldigt enkel favoritseger i Silverdivisionen. Örjan Kihlström bytte andra utvändigt mot attack 700 kvar bakom Beppe Am. Roger Walmann-träningen svepte fram mot täten in mot sista sväng och stack sedan undan. Lekande lätt på 1.14,4 2140 meter.

*Lätt triumf i Lördagsloppet för Per Lennartsson bakom Jager Oaks som blev fint framdragen och via attack i fjärdespår ur den sista svängen kunde vinna utan några problem på 1.16,2 över 2660.

Kenzi bjöd på en härlig skräll. Foto: ALN

*Rejäl smällkaramell i Klass 2 då Claes Sjöström satte dit loppets minst spelade Kenzi på linjen. Från rygg ledaren fick man fritt in på upploppet och fångade in en tapper Lövdala Principito som tagit ned ledande Sebastian Journey. Det är Jerry Strömstedt som tränare vinnaren som gick 1.15,2a på 2640.

*Jan Martin Bjerring visade upp en urstark Moe Svarten som tog hem kallblodsracet. Norrmannen gick till anfall 1300 kvar, blev kvar i spåren därefter, men kunde ändå säkert plocka ned Eldvin över upploppet. 1.25,1 över 2680 meter var segertiden.

Moe Svarten får segerpussen. Foto: ALN

*Färske tränaren Nicklas Westerholm visade upp fine Ola Montana i Klass 1. Efter att ha tagit över spets ur den första kurvan, höll man säkert undan för Önas Igor som fick fritt från vinnarhålet på upploppet. Valacken travade 2140 meter på 1.14,0a.

*Örjan igen med Roger Walmann-tränat. Ioana Hanover var stor favorit i stoloppet och gjorde inga fel. Till spets efter ett halvvarv och sedan full kontroll hela vägen till mål. 2140 gick efter 1.15,3.

*Claes Sjöström kunde fira en V75-dubbel. I Brons fixade han segern med egentränade Cut Him Some Slack som avgjorde säkert över upploppet efter en resa i andra par utvändigt. 1.12,2a över 1640 var tiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är de som är nominerade till Årets häst
Nästa nyhet
Här är de som är nominerade till Årets häst

Här är de som är nominerade till Årets häst

Coin Perdu, Nuncio, Propulsion eller Readly Express? Ja, det är de fyra kandidaterna som kan bli Årets häst 2016.

Efter att nomineringarna till de sju första kategorierna släppts på fredagen, kom under lördagen namnen på de fyra hästar som har möjligheten att föräras det noblaste priset – Årets häst.

Nuncio är, inte oväntat, en av kandidaterna. Foto: ALN

Elitloppsvinnaren och i elva starter obesegrade Nuncio, utmanas av flerfaldige miljonlopps-vinnaren Propulsion, obesegrade tvååringen Coin Perdu och fyraårige kullkungen Readly Express.

Det är SHK, Svenska Hästsportjournalisters Klubb, som utsett de fyra nominerade och de utser också, tillsammans med svenska folket, vem som tar hem priset.

Du kan rösta via årets häst på nätet här, eller ringa på nedanstående nummer (5.70 kr per samtal):

099 – 410 21: Coin Perdu
099 – 410 22: Nuncio
099 – 410 23: Propulsion
099 – 410 22: Readly Express

Röstningen pågår fram till klockan 19.00 lördagen den 10 februari, då samtliga vinnare tillkännages vid Hästgalan i Stockholm.

Läs även: Första nomineringarna till Hästgalan är klara

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Första nomineringarna till Hästgalan är klara

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson