Jean-Michel Bazire-stoet Belina Josselyn är klar för Prix d’Amérique. Det efter att ha vunnit en stenhård slutstrid i Prix Ténor de Baune.

54 000 euro plus en biljett till Prix d’Amérique om fem veckor var belöningen för den som kunde vinna femåringsbataljen Prix Tenor de Baune vid Vincennes tävlingar på juldagen.

Och det blev en skön revansch för det av Jean-Michel Bazire tränade stoet Belina Josselyn. Fuxan hade galopperat bort sina chanser som en av mer betrodda i de två första B-loppen, men höll sig nu på benen och grejade favoritsegern.

Bazires Belina fick revansch. Foto: ALN

Prix Ténor de Baune fick en riktigt spännande upplösning där fyra hästar nästan möttes på linje.

Bazire avancerade tidigt fram favoritspelade (18 för 10) Belina Josselyn som satt i spets efter tusen meter avverkade. Fram i dödens kom, sin vana trogen, Bird Parker.

När upploppet kvarstod utkämpade Belina Josselyn och Bird Parker en tät duell, men invändigt fick nu också Boléro Love fritt och i spåren, efter sen lucka, avslutade oddsaren Briac Dark hastigt.

Nära igen för Bird. Foto: ALN

De fyra hästarna fajtades in på linjen – men Belina Josselyn höll fram nosen först. Bird Parker, som missat PdA-biljett med knapp med knapp marginal i de båda B-loppen, fick ånyo se sig snöpligt besegrad.

Boléro Love, ett huvud efter de två första, var trea och samtliga tre hästar noterades för tiden 1.13,2 över 2700 meter. Briac Dark kom i mål som fyra, men diskades för orent trav sista biten.

Fabrice Souloy-tränade svensken Cash Gamble var hårt spelad i loppet efter sin succésäsong. Eric Raffin lät hästen avancera snabbt i spåren med 900 meter kvar, men speeden ebbade ut in på upploppet och Cash Gamble rullade över i galopp med diskning som påföljd.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bekräftat: Alla stall kommer delta i Rikstravet

Bekräftat: Alla stall kommer delta i Rikstravet

Samtliga stall kommer tävla i Rikstravet Team SHL. Försäljningen av andelar förlängs – tills de tar slut.

Rikstravet Team SHL kom igång den 1 december – och har fått en flygande sportslig start. Men ännu finns måna osålda andelar.

I ett pressmeddelande på Svensk Travsport skriver man nu att försäljningen av andelar kommer att fortsätta även efter 31 december. Försäljningen ska vara öppen till det att alla andelar är slutsålda.

Man låter även meddela att samtliga fjorton stall kommer vara med i tävlingen, även om de aktuella stallet inte säljer slut sina andelar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Umåker
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Umåker

Söndag: Extra V75-tips till Umåker

V75 Umåker 25/12

Omgången: God fortsättning! Juldagen bjuder på en intressant V75-omgång från Umåker med flera tveksamma favoriter. Det är dessutom isbana som gäller vilket höjer svårighetsgraden då flera hästar inte startat på en sådan tidigare.

Jag spikar rikshästen Falco di Quattro som jag har blivit imponerad av vid sina två raka segrar i nya regin. Myr Faksen blir klar favorit i V75-4 men han tror jag får svårt att plocka 20 meter på Storm Odd och Sjö Odin som jag istället låser fräckt på. Jag plockar även bort den klara favoriten Orkide C.D. i V75-5 som jag tycker är alldeles för mycket spelad tillsammans med Jenny Engfors. Slutligen kräver jag att minst en utgångshäst måste vinna för att ha chansen till sju rätt.

Spiken

6 Falco di Quattro (V75-6) har imponerat vid två raka segrar för nya tränaren Erik Lindegren och jag tror att hästen tar tredje raka av bara farten. Ohlsson upp är dessutom ett jätteplus och oavsett resa bör det vara en toppchans.

Låset

4 Storm Odd & 5 Sjö Odin (V75-4). Storm Odd gillar jag och fungerar han och det löser sig blir han svårstoppad. Sjö Odin var duktig vid V75-segern för tre starter sedan och här är jag lite inne på att Ohlsson tidigt kör sig till tät. Ett mycket roligt lås mot favoriten Myr Faksen.

Utgångarna

2 Magnifik Brodde (V75-1) håller absolut toppform och fungerade fint på isbana senast. Blir normalt släppt till tät och därifrån blir han mycket svårslagen. Det finns dock en liten risk för invändigt svar och jag nöjer mig med utgång.

11 Vic de Luxe (V75-3) bombade undan till överlägsen seger senast trots dödens och intrycket var riktigt bra. Är han lika bra igen tror jag ingen kan stå emot på slutrundan.

Överspelade

10 Ros Svarten (V75-2) är en fin fyraåring men han står hårt inne och möter dessutom äldre hästar. Kan vinna men tveksamt om han ska vara favorit från bakspår.

12 Myr Faksen (V75-4) vann ett femhästarslopp i comebacken och det var intetsägande. Möter bra hästar som står 20 meter framför och jag tror att han får svårt att runda allt.

10 Orkide C.D. (V75-5) skrällde rejält senast på V75 men jag tror att hon får mycket svårt att ta andra raka här. Utgångsläget är dåligt, rejält kuskminus och pausat en månad. Nej, den här favoriten måste vi kunna jobba bort!

V75-systemet, (Skrivs på två kuponger och minst en A-häst måste vinna)

A: 2. B: 1,4,5,9,10,12 (3-8)
1,2,5,8,9,10,11 (12-3)
A: 11. B: 1,3,6,7,10 (12-5)
4,5 (12-7)
1,2,3,11,13,15 (14-10)
6 Falco di Quattro (2-3)
1,3,5,6,11,12,14,15 (10-13)

Kupong 1. 7x7x1x2x6x1x8 = 4704 rader

Kupong 2. 1x7x5x2x6x1x8 = 3360 rader

Totalt: 8064 rader/ 4032 kronor.

Dagens Dubbel

6– 3 x 500 kr

6– 1,5,6,12,15 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

Analys V75-1:

Ranking: A: 2. B: 5-1-4-12-9-10. C: 3-8-6-7-11.

Spetsanalysen: Mellby Dealer är snabb ut och jag tror att Roger Nilsson håller upp ledningen om han vill. Ändå favorit på att han släpper och då till favoriten Magnifik Brodde som jag inte tror att någon utifrån tar en längd på.

Loppanalysen: Omgången inleds med ett sprinterlopp där vi även hittar omgångens största favorit i 2 Magnifik Brodde. Han har visat riktigt bra form på slutet och för tre starter sedan höll han starkt i dödens. Därefter har femåringen tagit två enkla spetssegrar på bra sätt och visst ser det upplagt för en ny triumf. Love You-sonen fungerade dessutom bra på isbana och med skor senast så det är inget som oroar. Det enda som skulle kunna ställa till det är om Roger Nilsson vill svara med invändiga Mellby Dealer. Då blir det nog en tung resa för favoriten och även om chansen är bra även från utvändigt ledaren nöjer jag mig med utgång och spik på en kupong. Det rensar bra om den här storfavoriten bränner.

Bakom tycker jag 5 Eder Bob är intressant. Han har gjort två starter i Norrlandsregi och faktiskt mött Magnifik Brodde bägge gångerna. Det står 2-0 till favoriten men Eder Bob har gjort det fullt godkänt efter tyngre resor. Skulle hingsten få det lite serverat samtidigt som favoriten får lite mothugg kan det absolut gå.

1 Mellby Dealer är inte så tokig och även om han är helt felanmäld är jag inte främmande för att han ändå kan duga. Roger Nilsson låter lite kluven gällande taktiken men både från tät eller från rygg på ledaren kan nog ekipaget vinna.

4 Sambucus P.R. gillar jag och han har tagit två raka segrar i billiga gäng. Han har dock sett väldigt fin ut och stämmer det för kusken, som inte vinner V75-lopp på beställning, spurtar hästen ner många över upploppet.

Streck även för tre bakspårshästar och skulle det klaffa för någon av 12 Klöver All Over, 9 Focus Håleryd eller 10 Blue Line kan de överraska.

Analys V75-2:

Ranking: A: 1-5-9. B: 11-2-10-8-12-3. C: 6-7-4.

Spetsanalysen: Essies Lille Alfred öppnade snabbt den första biten på Bergsåker 3/9 innan han slog på en galopp. Felfri tror jag han tar hand om täten. Utifrån öppnar Hallsta Vinnex bra och han är nog den som sitter i spets om Essies Lille Alfred gör bort sig.

Loppanalysen: Här blir 10 Ros Svarten mycket betrodd men det köper jag inte riktigt. Visst har Månssons kallblod gjort det bra men nu möter han äldre och tuffare konkurrenter. Från bakspår är det dessutom risk för strul och favoriten är bara en av flera för mig.

Tipset istället till 1 Essies Lille Alfred som har bra spetschans och därifrån har han fin statistik. Duktiga Ulf Eriksson har även siktat mot den här uppgiften och jag blir inte förvånad om ekipaget spårar hela vägen.

5 Hallsta Vinnex är bra när han travar och det har blivit bättre med det på slutet. Åttaåringen kan även öppna snabbt och skulle han lyckas komma till tät blir han inte lätt att plocka ner. Kan även vinna från andra positioner och ett tidigt streck för mig till låga procent.

I A-gruppen platsar även 9 Blås Undan som var tapper näst senast som knappt slagen. Senast blev det fel och den starten kan man nog bortse ifrån. Känslan är att Blås Undan möter betydligt enklare motstånd den här gången och ska räknas även om jag sätter ett minus på kuskbytet till orutinerade Mats E Djuse.

Jag streckar vidare och 11 Storsjarmören gör sällan ett dåligt lopp. Det måste såklart klaffa från bakspåret och sen är det frågetecken för vinterbanan. Fungerar det och det stämmer längs vägen slutar hästen långt framme.

2 Lome Faks gick bra mellan galopperna senast och hade nog vunnit utan den sista galoppen i slutkurvan. Innan det har han avslutat godkänt även om han inte kunde ta sig förbi Storsjarmören för tre starter sedan. Ohlsson upp är dock ett klart plus och utgångsläget kunde inte bli så mycket bättre.

Sista strecket till jätteskrällen 8 Vårvind som står tufft inne i loppet. Jag har dock gillat vad jag sett på slutet och skulle det klaffa är jag inte helt främmande för att hon kan överraska. Sju streck totalt.

Analys V75-3:

Ranking: A. 11. B: 6-3-7-10-1. C: 12-5-2-4-9-8.

Spetsanalysen: Här tror jag spetsstriden står mellan High Roller och Quality Tilly även fast de inte är några raketer den första biten. Liten fördel High Roller.

Loppanalysen: Ett lågklassigt långlopp där jag tror att 11 Vic de Lux bara vinner om han presterar som senast. Då var han fullkomligt överlägsen från utvändigt ledaren och fyraåringen gav ett mycket bra intryck. Det är dock andra förutsättningar nu med bakspår och lång distans men distansen har han provat på en gång tidigare och var då hygglig. Det som oroar mest är istället att han bara tagit en seger hittills vilket gör att jag nöjer mig med utgång och spik på en kupong även om jag innerst inne tror att Sandra Erikssons uppsittning blåser ner dom till slut.

Bakom streckar jag mina fem B-hästar och 6 Quality Tilly är värst emot. Han har gjort det bra i ny regi och blir dessutom rejält kuskförstärkt med John Östman. Skulle ekipaget komma till ledningen leder det länge.

I spets kan det dock vara upptaget då Krister Söderholm bakom 3 High Roller säkert är sugen på den positionen. High Roller gjorde tävlingsdebut i år som tioåring (!) men hästen är faktiskt bra och från tät kan han absolut vinna.

7 Annie Oakley Zenz är gynnad av distansen och skulle kusken äntligen få till det i V75-sammanhang kan skrällen vara ett faktum.

10 Selenge som har ett lopp i kroppen och kapabla 1 M.T.Jacqueline får de sista garderingsstrecken.

Analys V75-4:

Ranking: A: 5-4. B: 12-7-8-1-9-13-3. C: 6-15-2-11-10-14.

Spetsanalysen: Bara tre hästar på start men tveksamt om någon av dessa vill köra i täten. Jag tror istället att Ohlsson kommer vara aktiv bakom Sjö Odin och kör sig till spets på den första långsidan.

Loppanalysen: Ett rätt bra nordislopp där 12 Myr Faksen blir favorit men det köper jag inte. Han återkom efter lite frånvaro senast och vann överlägset men det vara bara fyra konkurrenter med och väldigt billigt. Nu står han med 40 meters tillägg över kort distans och det är bra hästar på mellanvolten. Visst kan sjuåringen vinna men jag tror att det blir svårt och står över.

Jag låser istället på två andra där jag ger tipset till 5 Sjö Odin som jag tror körs till ledningen i ett tidigt skede. Sjö Odin var riktigt dålig senast men desto bättre för tre starter sedan då han slog bland annat Tangen Haap. Kort distans är hästens bästa och jag lyckas Ohlsson ta sig till täten blir ekipaget mycket svårslaget.

Jag vill dock inte spricka på 4 Storm Odd som är väldigt kapabel men som inte alltid får det att stämma. Senast var han felbalanserad enligt tränaren och isbana ska vara ett plus. Fungerar Storm Jo-sonen tror jag att han utmanar Sjö Odin även den tunga vägen och det känns som både ett starkt och roligt lås.

Vill man strecka vidare vill jag nämna 7 Mofaksan som håller toppform för dagen men det känns lite långsökt för mig att hon vinner som tränarkörd.                    

Analys V75-5:

Ranking: A: 11. B: 3-2-15-1-13-14-10-12-5-7-8. C: 9-6-4.

Spetsanalysen: Med hjälp av duktige Per Linderoth tror jag att innerspårets Gloria Leejs håller upp ledningen. Testas säkert där i ett öppet lopp.

Loppanalysen: Ett vidöppet stolopp där jag ratar den klara favoriten 10 Orkide C.D. Denna skrällvann Diamantstoets final senast och var bra även om det blev perfekt kört. Nu är förutsättningarna helt annorlunda med tillägg och dessutom är det ett klart minus i min bok att Jenny Engfors kör. Startspåret är dessutom svårt och den här favoriten bjuder jag gärna på.

Självklar tipsetta till 11 Julia Kaulitz som istället är rejält kuskförstärkt med Ohlsson upp. Hästen är dessutom bra och senast höll hon starkt utvändigt om duktiga Bonbon Mearas. Spår fem är såklart inte optimalt men kliver hon iväg felfritt tror jag att ekipaget är tuffast till slut.

Jag litar dock inte på Julia Kaulitz utan streckar vidare. 3 Polonaise är bra och hon har gjort två starka prestationer från dödens på slutet. Nu borde hon få en fin resa och då ska sexåringen räknas tidigt.

2 So Gå Imponera är ingen stjärna men hon fungerade bra på isbanan senast och var faktiskt klart bra vid enkel seger. Stämmer det längs vägen är hon inte borta.

Någon som nästan alltid presterar på isbana är skrällen 15 Highland Q.Sister. Utgångsläget med bakspår på tillägg är iskallt men med lite flyt blir jag inte förvånad om Sjöström sätter dit sin springare.

1 Gloria Leejs var positiv vid spetssegern näst senast och skulle Linderoth få bestämma en bit kan det hålla hela vägen. Sista strecket till 13 Juno F. som jag smågillar och prickar Sandra Eriksson kan ekipaget sitta fint till direkt. Sju hästar totalt.

Analys V75-6:

Ranking: A: 6. B: 2-3-4-5-11-1. C: 9-8-12-10-7.                               

Spetsanalysen: Emil B.Boko är snabb ut och klar spetsfavorit. Sedan tror jag att Ulf Eriksson kan tänkas släppa med sin lite ovilliga häst och då hoppas/tror jag att Ohlsson är resolut efter en bit bakom favoriten Falco di Quattro.

Loppanalysen: Här kommer min spik i omgången då jag tror att Brynäshästen 6 Falco di Quattro bara är bäst. Han är obesegrad i nya regin och Erik Lindegren har verkligen presenterat hästen i ett fint skick. I debuten var hästen heroisk som kunde vinna trots ett omöjligt lopp med tredjespår första varvet. Senast hamnade han i rygg ledaren och när luckan kom avslutade fyraåringen vasst och avgjorde enkelt i en snabbare avslutning. Långresa och isbana är ett par frågetecken men Lindegren meddelar att de har en isad rakbana hemma på gården så det borde gå bra. Motståndet är inget att hänga i julgranen och nu är Falco di Quattro dessutom rejält kuskförstärkt med Uffe O. Oavsett resa tror jag på toppchans och spikar utan att tveka.

Värst emot är nog den kapabla treåringen 2 Just Wait and See. Han har tagit två raka segrar men motståndet har varit skralt och att han ska utmana en normal Falco di Quattro har jag ändå svårt att se.

Jag vill även nämna 3 Emil B. Boko som har gjort två starter för Ulf Eriksson. Hästen är startsnabb och tar säkert hand om ledningen initialt. Gissar sedan att Eriksson släpper till favoriten och då kan hästen säkert hänga med till en andraplats.

Analys V75-7:

Ranking: A: 14-3. B: 5-6-11-15-12-1. C: 10-13-9-4-8-2-7.                  

Spetsanalysen: En felfri Importedfrmdetroit lär köras till täten.

Loppanalysen: Ett långlopp avslutar och hedershästen 14 Narold Vox blir klar favorit. Han gick riktigt bra senast bakom On Track Piraten och Anna Mix. Några sådana motståndare finns inte här och strular det inte allt för mycket bör han ha bra chans att vara starkast till slut. 2640 istället för 3140 är dock ett minus och det får som sagt inte strula alltför mycket. Som favorit i sista är han dessutom spelmässigt ointressant och jag provar att gardera brett.

Det kan bli långt fram till 3 Importedfrmdetroit som är rätt kapabel. Ohlsson låter dessutom väldigt uppåt på hästen och kliver han iväg felfritt lär Uffe sända till tät.

5 Höwings Star har höjt sig rejält i år och senast höll han starkt efter en tung slutrunda utan rygg. Nu har han ett bra läge för en smygresa och kommer luckan i tid lär sexåringen avsluta snabbt.

6 Cool Trader har också höjt sig och är bra hela tiden. Distansen är ett plus och kommer favoriten bort kan Cool Trader mycket väl vinna.

Streck även för ”40-hästarna” 11 Raz Mackenzie (bra på isen senast), 15 Premier Kronos (alltid rejäl) samt 12 Elit Håleryd (som fungerar kalas på vinterbanor). Sista strecket till innerspåret 1 Daddy’s First som kan vara en smällkaramell med rätt resa.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ha en riktigt travlig julhelg, önskar travnet
Nästa nyhet
Ha en riktigt travlig julhelg, önskar travnet

Ha en riktigt travlig julhelg, önskar travnet

Då är det dags igen för årets enda travfria dag – eller julafton som vi också kallar den. Travnet är med er under hela helgen.

Julen är här. På julafton travas det inte i Sverige och vi får nöja oss med Kalle Anka, klappar under granen och dopp i grytan.

Men räkna med att travnet.se uppdaterar sina läsare om vad som händer i sporten och spelets värld även under juldagarna.

V75 ska travas flitigt den närmaste veckan och vi erbjuder tips till Umåker på juldagen, Solvalla under annandagen, Halmstad på onsdag och så är Berglund tillbaka med sin krönika inför V75 Mantorp på årets sista dag.

Återstår att önska – en riktigt god jul!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop skrällvann med Monas Invercote i Paris
Nästa nyhet
Goop skrällvann med Monas Invercote i Paris

Goop skrällvann med Monas Invercote i Paris

Monas Invercote gjorde en härlig debut i regi Björn Goop. I ett händelserikt race skrällvann duon på Vincennes.

Björn Goop levererade en skräll i fredagens quinté-lopp på Vincennes. Svenska stoet Monas Invercote gjorde första starten för Goop och duon, spelad till 45 gånger pengarna, slog till med seger.

Björn skrällvann. Foto: ALN

Monas Invercote kom tidigt fram som första häst i andraspår, vilket så småningom blev tredje par utvändigt. Genom sista sväng hände det en hel del.

Två hästar krokade ihop och galopperade och i samma veva fick Goop ut sin häst till attack i fjärde spår. Mitt på upploppet felade båda täthästarna och det blev raka spåret för det svenska ekipaget.

Monas Invercote avslutade riktigt bra och kunde vinna säkert på 1.14,9 över 2700 meter. Den här vinsten betalade 24 750 euro i förstapris.

I samma lopp var Jerry Riordan-tränade Radysin America med, som för Franck Nivard gjorde ett godkänt lopp och lade beslag på fjärdeplatsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter domen: Svanstedt tar tillbaka överklagan

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson