Blir det någon start i Prix d’Amérique för Nuncio? Frågan förblir obesvarad en tid till. Klart är i alla fall att det inte blir Prix Tenor de Baune.

Många hoppas såklart på att Nuncio ska möta Bold Eagle i Prix d’Amérique i slutet av januari. I så fall ett länge emotsett drömmöte.

Fri från sin feber. Foto: ALN

Men efter att Elitlopps-vinnaren fick strykas på grund av feber inför sin planerade comeback hemma på Solvalla förra onsdagen, ställs frågetecken.

– Det verkar bra, det är inget fel på honom nu. Han har ingen feber men han går inte fort ännu, han joggas bara, säger tränaren Stefan Melander till travronden.se.

I en preliminär plan har Prix Tenor de Baune på Vincennes den 25 december nämnts som en lämplig uppgift för Nuncio, men någon start i det PdA-kvalificerande femåringsloppet är det nu klart att det inte blir.

Melander avvaktar. Foto: ALN

– Han ska absolut inte starta där, säger ”Tarzan”.

När Nuncio kommer ut på tävlingsbanan nästa gång är inte avgjort, och därmed får också alla Nuncio-fans fortsätta att avvakta hur Frankrike-planerna lyder. Och vädret gör inte frågan enklare.

– Katastrofväder, femton minusgrader i natt och snart ska det bli fyra plusgrader, det värsta som kan hända. Jag måste få bort snön nu, varken jag eller Nuncio gillar den här snön, säger Stefan till travronden.se.

Läs även: Melander om Nuncio: ”Vi bestämmer inget nu”
Läs även: Tunga beskedet: Nuncio struken på Solvalla