När V75 intar Färjestad på lördag får vi se ett riktigt spännande möte då On Track Piraten tar sig an redan Prix d’Amérique-klara Anna Mix.

Det är bara åtta hästar bakom bilen när Gulddivisionen ska avgöras på Färjestad den kommande lördagen, men loppet håller för den sakens skull riktigt bra klass.

On Track Piraten kämpar outtröttligt vidare i högsta klassen och är här tillbaka efter att i sina senaste starter tagit segern i både Müllers Memorial och Silverhästen.

Anna Mix klar för PdA. Foto: ALN

På Färjestad möter han fransyskan Anna Mix som efter sin starka seger senast i Prix de Bretagne redan är en klar häst för Prix d’Amérique. Hon slipar PdA-formen i Sverige hos Sofia Aronsson.

Loppet förgylls även med topptravaren Nadal Broline och jänkaren Royal Ice som vann direkt i debuten för Robert Bergh.

På lördagens V75-program finns även E3 Revanschen för hingstar och valacker där ett gäng fina treåringar gör upp om 200 000 kronor i förstapris.

Här är startlistorna:

Gulddivisionen, 2640 auto

1 Narold Vox – Ulf Eriksson
2 Candor Hall – Björn Goop
3 Royal Ice – Robert Bergh
4 On Track Piraten – Johnny Takter
5 Nadal Broline – Ulf Ohlsson
6 Fly the World – Björn Röcklinger
7 Increased Workload – Magnus Jakobsson
8 Anna Mix – Erik Adielsson

E3 Revanschen, hingstar & valacker, 2140 auto

1 Perfect Dynamite – Kaj Widell
2 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
3 Davy Jones Sisu – Toni Haapio
4 Destiny Am – Örjan Kihlström
5 Algot Zonett – Robert Bergh
6 Sir Henry P.Hill – Torbjörn Jansson
7 Baron Gift – Rickard Svanstedt
8 Pacific W.F. – Ulf Eriksson
9 Stepping Spaceyboy – Stefan Söderkvist
10 Ragazzo da Sopra – Björn Goop
11 Dream of Winner – Erik Adielsson
12 Great King Wine – Johnny Takter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Bollnäs

Söndag: V64-tips till Bollnäs

V64 Bollnäs 4 december 

Omgången: Vi ser flera mycket stora favoriter på Bollnäs, men jag försöker fälla några av dem och spelar med två spikar jag tror hårt på. Lycka till!   

Spikarna: 11 Finseth Yr (V64-2) är klassen bättre än de han möter och borde krossa dem sista 500. Jag tror att 4 Falco di Quattro (V64-5) har toppchans att vara bäst då Lindegren är vass på att ha dem i ordning när det gäller och gissa om han vill vinna debuten som Rikshäst-tränare!

V6-förslaget är på 1980 kronor (enbart för alla rätt).

2-1-4-3-5-6 (10-11)
11 Finseth Yr  (5-1)
4-2-5 (12-10)
4-5-7-3-11-8-6-10-9-2 (4-5)
4 Falco di Quattro (7-8)
3-12-6-1-7-4-5-2-11-8-10 (3-12)

6x1x3x10x1x11 = 1980 kronor

DD-förslag på 1000 kronor:

4 – 3 x 500
4 – 6,12 x 250

V64-1:

Ranking: A: 2-1 B: 4-3-5-6 C: 10-11-9-7-8-12

Spetsanalys: Farmens Kaliber har varit snabb och höll upp från innerspår, och kördes till spets efter drygt 200 meter från åttondespår. Jag tror inte han blir av med ledningen.

Loppanalys: Fyra hästar mellan 15% och 20% och de är ganska jämna de bättre i ett lurigt lopp. Jag har mest känsla för 2 Overseas som verkligen har dold toppform. Näst senast fastnade han med gott om sparat i ledarryggen i Lördagsloppet mot bättre hästar. Det var klart  bra steg över upploppet i vida spår senast efter galopp och den ”nollan” kunde lika gärna varit något helt annat. Perfekt läge och jag tror det kan bli välförtjänt seger!

1 Farmens Kaliber blir knapp favorit skulle jag tro, och han har kommit igång starkt med tre segrar på fyra senaste starterna och bra tillbaka efter galopp i den i övrigt. Mycket fin vid spetssegern senast och barfota då kändes som extra kick för hästen. Nu blir det skor, men det har varit så varje gång före och hästen leder länge då han är rätt klar spetsfavorit.

4 Staro Kickback vann kontrollerat senast efter att ha körts till ledningen 850 kvar. Det var efter tre månaders paus och formen ska snarast vara bättre

V64-2:

Ranking: A: 11 B: 5-1-7-8-3 C: 9-4-2-6-10

Spetsanalys: Jag tror att det är Edel Isa som sitter i ledningen när krutröken har lagt sig. Hon var snabb bakom bilen då den testades i början av året, och Lillans Trio som är snabbast bråkar knappast.

Loppanalys: Två hästar mer spelade och jag tar klar ställning för 11 Finseth Yr som jag tror är minst en klass bättre än övriga. Han har aldrig förlorat felfri och visade hög kapacitet flera gånger under första halvan av året och senast var han riktigt bra då han drog undan tufft tempo med 27 sista varvet och inte släppte en så tuff häst som Tina Blessen förbi sig då denne utmanade. Senaste starten i Sverige galopperade han i ledarryggen då den framför hoppade och det blev trångt och det var sparat där. Nu har han varit borta sedan juni, men han ska träna starkt och på ren fart borde det bli seger mot dessa och jag spikar.

Det är frågetecken på andra betrodda 5 Edel Isa som inte heller har startat sedan i somras och här tycker jag det är mer frågetecken. Visst står hon fint inne och det är favoritdistansen och borde bli spets, men jag tror att norsken käkar upp henne ganska enkelt sista 500. Tre av fyra segrar är tagna från ledningen, men det hade bara blivit en tvåa senast om inte Ennos Cayenne galopperat i stor ledning…

V64-3:

Ranking: A: 4-2-5 B: 12-10-3-7-11-9 C: 8-6-1

Spetsanalys: Indian Four och Lingbo Helen är snabbast och gör upp om ledningen till att börja med. Special Offer kanske kan köras till sedan då han bör vara före Casanova Sisu. Den senare testar i nästa läge.

Loppanalys: 4 Casanova Sisu är megafavorit, och då menar jag verkligen megafavorit med nästan 80% av spelet och hela sju hästar är spelade till under 1%! Han är bra, men inte så bra som sitt rykte och senast var han chanslös att gå i närkamp med en bra Magnifik Brodde efter att ha blivit hängande och klivit fram i dödens. Det var en tuff motståndare och enklare nu, men spåret är besvärligt för han är inte stabil i voltstart och skulle kunna galoppera direkt. Visst är det troligt att han vinner om han sköter sig, men som jättefavorit måste jag testa att gardera för han är lite ojämn.

Mycket bra var 2 New Moon Face senast då tränaren var lite uppåt före loppet, men ändå var hästen nog bättre än man vågat tro. Han inledde lovande hos Lutfi Kolgjini innan det tog stopp, men insatsen senast var som sagt mycket bra då han klev ut i dödens varvet kvar och bara tuggade ner dem och stack undan med 20 meter utan att vara bottnad. Intressant skräll!

Jag betalar för 5 Special Offer som är en bra spetshäst, och gör favoriten bort sig kan han köras till spets och rinna undan. Skor är frågetecken då han var usel på V75 näst senast, men broddar kanske man slipper nu i alla fall som det5 var då?

V64-4:

Ranking: A: 4-5-7 B: 3-11-8-6-10-9-2 C: 1

Spetsanalys: 2640 meter och någon av Järvsö Rasmus och Reiug lär sitta i ledningen upp till 500 meter.

Loppanalys: Ny storfavorit i 7 Sjö Odin som var mycket bra då han var starkast på V75 näst senast och inte gav Tangen Happ chans att utmana trots att det var Sjö Odin som gick före i spåren. Senast klev Ohlsson ut från invändigt läge på sista långsidan, men hade inte fart/moral att gå förbi de framför – som i sin tur var 50 meter efter fenomenet Tekno Odin. Enklare hästar nu men ändå möter han flera bra och är mer sårbar över 2600 meter anser jag och givet att gardera med bättre spikar i omgången.

4 Reiug är en markslukare som tar mycket mark varje steg och han är omgångens allra bästa skrällbud! Efter lite paus gick han klart bra efter startgalopp senast då han fullföljde bra bakom vinnande Remkvikk och Kodran. Tom Horpestad är plus i vagnen nu och det vore mycket kul om han kunde forcera mot ledningen vilket finns i leken. Rätt distans är det och klart spännande skräll märkligt lite spelad med sina 4%!

5 Eldvin är en vinterhäst som hittat formen efter mycket problem och han såg mycket laddad ut mellan galopperna senast. 3 Järvsö Rasmus står 20 meter bättre till mot favoriten än då de möttes på V75, och då fattande Rasmus med sparat. Mycket stark och osnabb är han och även han gynnas av distansen.

V64-5:

Ranking: A: 4 B: 7-8-6-10 C: 5-9-1-3-11-2-12  

Spetsanalys: Madame Love tror jag blåser förbi dem, var snabb till spets senast och tar normalt längd på dem. Mellby Don Juan är den som lär försöka överta.

Loppanalys: 4 Falco di Quattro har inte alls fått den utdelning han borde ha fått under året och hans dryga 200.000 är i underkant kan man lugnt säga. Han har matchats mot tuffa hästar och galopperade med sparat i Derbykvalet 250 kvar. Spurtade rappt i väldigt vida spår där Cruzado dela Noche vann i Tyskland med en miljon i förstapris. Han gör debut för Lindegren och som Brynäs Rikshäst, och jag såg honom i banjobb på Gävletravet före deras V75-tävlingar där han gick 17,5 full väg i sin ensamhet på jättebra vid med runt 16 sista 500. Han öppnar okej, men jag tror att kusken tar det ganska lugnt och att hästen har jättechans att spurta ner dessa sista 800 ute i spåren. Stark spik!

Det är orutinerade kuskar i denna final men skulle 7 Mellby Don Juan kunna köras till ledningen efter låt säga 500 meter så kan han bli svår nöt att knäcka. Han var mycket bra vid segrarna, men är ingen okomplicerad pålle och det är inte säkert att Nils får fart på hästen, eller kör felfritt. Han har bara kört 13 lopp totalt senaste tre åren.

Vid gardering ska 8 Deweykidumnhowe har haft otur i båda starterna i nya regin hos Båth. Drogs bakåt senast av trött konkurrent och var bra efter galopp före det. Ove Berglin är rutinerad, men inte speciellt vass i jollen och det luktar strul från spår 8.

6 Madame Love är spetsfavorit och kusken har kört ganska regelbundet under hösten och totalt kört 37 lopp under året där han vunnit tre.

V64-6:

Ranking: A: 3-12-6 B: 1-7-4-5-2-11 C: 8-10

Spetsanalys: Perfection Laday tror jag körs i ledningen, gjorde det mot liknande hästar från sämre spår.

Loppanalys: Öppet och här tänker jag sitta fullsmetad! 7 Oneofthosedays har hittat stilen och kommer med tre raka segrar och varit klart måste jag säga. Senast löste det sig bra då han kunde få ledarryggen och perfekt lucka och tog sig säkert förbi 1 Perfection Laday. Värre läge nu med ganska snabba hästar, men han öppnar klart bra och kanske kan smita ner i ledarryggen igen? Ändå ingen bra favorit

Nämnda Perfection Laday åkte dit sista 50 mot favoriten som jag skrev ovan, men höll ändå bra efter rejäl 11-öppning. Borde hålla upp på nytt och Ulf Eriksson gillar att köra framme i spets och visst kan han hålla undan, men även han väl hårt betrodd.

Jag trodde på 3 Golden Delicious i det loppet men denne fick traska i dödens och orkade inte fullfölja i samma tempo. Han var rejäl vid dödenssegern i somras och stördes till galoppen näst senast och Ohlsson tror jag kan sitta bakom vinnaren.

På DD spelar jag även med 12 Emerald Boko som var riktigt bra vid segern efter rejäl startgalopp, och 6 Starpoint Legacy som bara är spelad på 10% men ganska bra häst som närmar sig seger med två lopp i kroppen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Takethem tog hem Meadow Prophets
Nästa nyhet
V75: Takethem tog hem Meadow Prophets

V75: Takethem tog hem Meadow Prophets

Steen Juul har en riktigt fin sort i sexårige Takethem. På Jägersro stod han för en rejäl insats när han tog guldet i Meadow Prophets Minne.

Gulddivisionen, även Meadow Prophets Minne, rundade av lördagens V75-tävlingar i Skåne. Favorit var Nahar men när denne återföll i galoppsynder direkt i starten, klev i stället danske Takethem fram i huvudrollen.

Efter en dryg inledning i spåren kunde Steen Juul komma ned med sin From Above-son i spets och den positionen lämnade han sedan aldrig.

Juul avslutade aftonen. Foto: ALN

– Det blev tufft men det gick. Han är alltid med där framme och det är tacksamt att få träna en sådan här häst. Jag tror aldrig jag känt honom så fin som han var i dag, sa Steen Juul.

Je t’Aime Express var den som spetsat, men när Takethem efter en inledning i spåren kom fram för att ställa den allvarliga frågan, lämnade man över utan övertalning.

Samme Je t’Aime Express var det som sedan också skulle kivas som segern. Ur sista sväng stack Takethem undan vilket gjorde att luckan uppenbarade sig för Peter Untersteiners träning. Man närmade sig rejält sista biten men mållinjen frälste Takethem.

Förstapriset på 150 000 kronor fixades genom seger på 1.12,5a över full distans 2140 meter. Bakom en dubbel för Untersteiner då Dreams Take Time var trea.

***

Superskrällen. Foto: ALN

*Ett galoppfyllt Klass 1 såg en rejäl skräll då Erik Adielsson satte dit Flo Rida Sea, tränad av Henrik Södervall. Valacken hittade fram som tvåa i andraspår, satte in attacken ur sista svängen och avgjorde sedan lätt före en tapper Staro Ivy Leauge. Vinnaren noterade 1.14,0 över 2140.

*Ännu större skräll i Klass 2. Carl-Otto Göransson-tränade Bonnies Celebrity slog till för Christoffer Eriksson till 64 gånger stålet. Här såg Bullseye Pellini ”klar” ut in på upploppet efter att ha tagit över från dödens, men Bonnies Celebrity avslutade kvickt från innerspåret och hann fram på linjen. 1.12,7a över 1640 var tiden.

Fine treåringen Stepping Spaceboy. Foto: ALN

*Johan Jacobssons Minne blev en fin seger för tränaren Admir Zukanovic. Segervapnet var treårige Stepping Spaceboy, körd av Stefan Söderkvist. Treåringen gick till täten ur den första svängen, gjorde ett ryck i slutkurvan och gick undan till mycket enkel seger. 2140 meter klarades på 1.14,3.

*En häst som verkligen glänser för dagen är Timo Nurmos-tränade Tjacko Zaz som enkelt tog hem Bronsdivisionen. Fyraåringen brakade till täten, ångade på och släppte aldrig konkurrenterna in på livet. Lätt seger på 1.11,2a över 1640. I sulkyn, återigen, Erik Adielsson.

*Peter Untersteiner har en klippare i fyraårige Isor Håleryd som i Silverdivisionen kunde profitera på stenhårt utgångstempo. Halvvarvet kvar lämnade man fjärde utvändigt för att ta upp jakten. Redan in på upploppet var segergreppet kopplat. 1.13,4a över 2140 visade klockan.

Läs även: Uppvisning av Coin Perdu – på svenskt rekord

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uppvisning av Coin Perdu - på svenskt rekord
Nästa nyhet
Uppvisning av Coin Perdu – på svenskt rekord

Uppvisning av Coin Perdu – på svenskt rekord

Obesegrad före finalen – och obesegrad efter. Coin Perdu var magnifik när han lattjade hem Svensk Uppfödningslöpning på ett nytt svenskt rekord.

Hyperkapable S.J’s Caviar-sonen Coin Perdu hade imponerat stort i sina fyra starter och segrar före lördagens final i Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.

Väl i finalen visade sig han också vara den självklara kungen i tvååringskullen. Segern var odiskutabel och tränaren Svante Båth fick här sin tredje triumf i det största loppet för tvååringarna.

Segertrion. Foto: ALN

– Han är underbar. Man brukar säga att vissa hästar har en hög lägstastandard, men den här har ju ingen. Det här loppet är stort att vinna för oss som håller på mycket med tvååringarna, sa Svante Båth i segerintervjun.

Snabb som en blixt från start var Hot Chocolate som i spets öppnade 500 efter 1.10. Casterly Rock fick dödens och bjöd härmed Coin Perdu en delikat resa som tvåa i andraspår.

Med 600 meter kvar lyfte Adielsson ut till attack. Coin Perdu kom snabbt fram i ett kraftfullt avancemang, med Executive Caviar med sig i släptåg.

Redan 300 kvar satt Coin Perdu i ledningen. Executive Caviar, och Dats Caballo som tråcklat sig loss från rygg ledaren, provade att komma i närkamp men det skulle visa sig förgäves.

Coin Perdu med skötaren Anna Hagman. Foto: ALN

Coin Perdu vann obekymrad och Erik Adielsson knöt näven i segergest vid målgång. Hästen inkasserade det dubbla förstapriset på 1,4 miljoner kronor och kvarstår som obesegrad i fem starter.

– Han var precis så som vi ville ha honom i dag och jag hade en riktigt bra känsla redan i värmningen. Det blev klockrent, han var fantastiskt fin, sa Erik Adielsson och fortsatte:

– Det var skönt att få bocka av det här loppet också, det är verkligen något man vill ha i sin resumé, sa Erik som här tog sin första seger i Svensk Uppfödningslöpning.

Erik tog första segern i loppet. Foto: ALN

Segertiden var riktigt fin: 1.12,7a över 1640 innebar ett nytt svenskt rekord alla kategorier och putsade även det löpningsrekord som Denim Boko noterade för fyra år sedan.

Uppfödare till vinnaren är Seven One Seven AB i Ystad och skötare till Coin Perdu är Anna Hagman.

Andrapriset gick till Executive Caviar, också son efter S.J’s Caviar, som kammade hem fina 700 000 kronor. Dats Caballo ordnade tredjepriset.

Läs även: V75: Takethem tog hem Meadow Prophets

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Cash Gamble mosade motståndet
Nästa nyhet
Vincennes: Cash Gamble mosade motståndet

Vincennes: Cash Gamble mosade motståndet

Cash Gamble trivs som fisken i vattnet i Frankrike. Fabrice Souloy-träningen cashade in en halv miljon efter en smått överlägsen seger i Prix Doynel de Saint-Quentin.

Det går riktigt bra för svenske femåringen Cash Gamble i Frankrike. På lördagen noterades Ready Cash-sonen för sin fjärde seger i regi Fabrice Souloy.

Vann igen. Foto: ALN

Lördagens uppgift var fina Grupp 2-loppet Prix Doynel de Saint-Quentin med ett förstapris på 54 000 euro. Jean-Michel Bazire satt vid ratten bakom den favoritspelade svensken.

Cash Gamble inledde som tvåa i andraspår och styrdes på i ett avancemang med cirka 800 meter kvar. Femåringen svepte raskt fram mot täten och hade avgjort redan i sista sväng.

Cash Gamble höll enkelt undan för uppvaktningen över upploppet och passerade mållinjen på 1.13,2 över 2850 meter. På sju starter i Frankrike har hästen tjänat cirka 1,6 miljoner kronor.

Med i det här loppet fanns även King Sir Kir, också i träning hos Fabrice Souloy, som efter att ha gått i spets initialt knep femtepriset. Björn Goop körde norska Nelson Nora som kom sjua.

***

Fick ge sig. Foto: ALN

Tomas Malmqvist-tränade Current Affair, med Björn Goop i vagnen, provade lyckan i Prix Vourasie för tvååriga ston. Svenskan gick i spets men orkade inte när det drog ihop sig och slutade sjua.

Segern gick i stället till skrällen Eléa Madrik (e. Goetmals Wood) som avslutade riktigt fint i spåren och vann för William Bigeon på 1.15,3 över 2200 meter på Vincennes lilla bana.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Roses Glory slutar att tävla - blir avelssto

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson