Nästa kapitel i resan mot Prix d’Amérique skrivs på söndag. Det andra B-loppet, Prix du Bourbonnais ska avgöras.

Efter att tidigare Anna Mix, Propulsion och Princess Grif säkerställt de tre första platserna i vinterns Prix d’Amérique, är det på söndag dags för nästa ”kvallopp” Prix du Bourbonnais.

Då anmälningstiden gick ut på måndag förmiddag, kvarstod 28 hästar i loppet. Bland dem finns årets PdA-etta och tvåa: Bold Eagle samt Timoko. Båda har haft det här loppet som planerad uppgift.

Bold Eagle tar upp segerraden? Foto: ALN

Bold Eagle fick oväntat se sig slagen senast, då Traders efter en heroisk insats vann Prix Marcel Laurent. ”Örnen” är nog säkert sugen på att påbörja en ny segerrad här därmed.

Timoko gjorde i mitten av oktober comeback och vann då, för Björn Goop, Grand Prix de Sud-Ouest efter fyra månaders frånvaro.

Timoko mot ett sista PdA-äventyr. Foto: ALN

Svenske stayer-specialisten Mellby Viking är en av de anmälda, han har inte startat sedan i juli men vistas i Frankrike för starter i vinter.

I anmälningslistan finns även Daniel Redéns trio Call Me Keeper, Delicious och Propulsion. Ovisst är dock hur många av dem som även finns med i den definitiva startlistan.

Bland övriga anmälda namn bör nämnas Moving On, norska hoppet Lionel och franska topphästar som Amiral Sacha, Voltigeur de Myrt och Bird Parker.

Den definitiva startlistan blir klar på torsdag. Prix du Bourbonnais körs över 2850 meter med voltstart. Förstapriset är 54 000 euro och de tre främst placerade kvalificerar för Prix d’Amérique.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bazires favorit vann National du Trot-finalen

Bazires favorit vann National du Trot-finalen

När finalen av Grand National du Trot kördes på Vincennes slutade det i en favoritseger för Aubrion du Gers med tränaren Jean-Michel Bazire i sulkyn.

Grand National du Trot är namnet på en löpningsserie som pågår under året i Frankrike med flera etapper på landets landsortsbanor.

Vid söndagens tävlingar på Vincennes avgjordes finalen, dit de bästa poängplockarna kvalificerat. Klar favorit gjordes Aubrion du Gers till, efter att under året tagit två etapp-segrar.

Bazire infriade. Foto: ALN

Tillsammans med sin tränare Jean-Michel Bazire ordnade den sexårige valacken också slutsegern, värd 67 500 euro.

Aubrion du Gers som stod med 25 meters tillägg kom tidigt fram i bra slagläge och med tusen meter kvar satte Bazire in attacken. Hästen svepte fram mot spets och nådde upploppet i klar ledning.

Men Bahia Quesnot avslutade rappt i spåren och Aubrion du Gers fick sträcka på sig sista biten för att hålla undan till segern. Bolide Jénilou tog tredjepriset.

1.13,4 över 2875 meter stannade segertiden på. För Jean-Michel Bazire var det här femte finalsegern i Grand National du Trot som kusk.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny fullträff i Italien för franske Brillantissime
Nästa nyhet
Ny fullträff i Italien för franske Brillantissime

Ny fullträff i Italien för franske Brillantissime

Philippe Allaire-tränade Brillantissime hade en enkel uppgift att hemföra segern i Gran Premio Duomo i Florens på söndagen.

Femårige fransmannen Brillantissime tycks trivas i Italien. I fjol vann han Gran Premio Continentale och Gran Premio d’Europa. På söndag lade han beslag på en ny titel.

Vercruysse. Foto: ALN

Det var Pierre Vercruysse som skötte tömmarna bakom den av Philippe Allaire tränade Ready Cash-sonen, i Gran Premio Duomo som utspelade sig på banan i Florens.

Loppet blev en munsbit för Brillantissime, som var spelad till stor favorit. Fransmannen stack till spets direkt och kunde sedan kontrollera fältet till säker seger.

Segertiden blev 1.12,4a över 1600 meter före Sharon Gar och Stella d Azzurra. 46 000 euro bestod förstapriset av.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten tar sig an PdA-klara Anna Mix
Nästa nyhet
On Track Piraten tar sig an PdA-klara Anna Mix

On Track Piraten tar sig an PdA-klara Anna Mix

När V75 intar Färjestad på lördag får vi se ett riktigt spännande möte då On Track Piraten tar sig an redan Prix d’Amérique-klara Anna Mix.

Det är bara åtta hästar bakom bilen när Gulddivisionen ska avgöras på Färjestad den kommande lördagen, men loppet håller för den sakens skull riktigt bra klass.

On Track Piraten kämpar outtröttligt vidare i högsta klassen och är här tillbaka efter att i sina senaste starter tagit segern i både Müllers Memorial och Silverhästen.

Anna Mix klar för PdA. Foto: ALN

På Färjestad möter han fransyskan Anna Mix som efter sin starka seger senast i Prix de Bretagne redan är en klar häst för Prix d’Amérique. Hon slipar PdA-formen i Sverige hos Sofia Aronsson.

Loppet förgylls även med topptravaren Nadal Broline och jänkaren Royal Ice som vann direkt i debuten för Robert Bergh.

På lördagens V75-program finns även E3 Revanschen för hingstar och valacker där ett gäng fina treåringar gör upp om 200 000 kronor i förstapris.

Här är startlistorna:

Gulddivisionen, 2640 auto

1 Narold Vox – Ulf Eriksson
2 Candor Hall – Björn Goop
3 Royal Ice – Robert Bergh
4 On Track Piraten – Johnny Takter
5 Nadal Broline – Ulf Ohlsson
6 Fly the World – Björn Röcklinger
7 Increased Workload – Magnus Jakobsson
8 Anna Mix – Erik Adielsson

E3 Revanschen, hingstar & valacker, 2140 auto

1 Perfect Dynamite – Kaj Widell
2 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
3 Davy Jones Sisu – Toni Haapio
4 Destiny Am – Örjan Kihlström
5 Algot Zonett – Robert Bergh
6 Sir Henry P.Hill – Torbjörn Jansson
7 Baron Gift – Rickard Svanstedt
8 Pacific W.F. – Ulf Eriksson
9 Stepping Spaceyboy – Stefan Söderkvist
10 Ragazzo da Sopra – Björn Goop
11 Dream of Winner – Erik Adielsson
12 Great King Wine – Johnny Takter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Bollnäs

Söndag: V64-tips till Bollnäs

V64 Bollnäs 4 december 

Omgången: Vi ser flera mycket stora favoriter på Bollnäs, men jag försöker fälla några av dem och spelar med två spikar jag tror hårt på. Lycka till!   

Spikarna: 11 Finseth Yr (V64-2) är klassen bättre än de han möter och borde krossa dem sista 500. Jag tror att 4 Falco di Quattro (V64-5) har toppchans att vara bäst då Lindegren är vass på att ha dem i ordning när det gäller och gissa om han vill vinna debuten som Rikshäst-tränare!

V6-förslaget är på 1980 kronor (enbart för alla rätt).

2-1-4-3-5-6 (10-11)
11 Finseth Yr  (5-1)
4-2-5 (12-10)
4-5-7-3-11-8-6-10-9-2 (4-5)
4 Falco di Quattro (7-8)
3-12-6-1-7-4-5-2-11-8-10 (3-12)

6x1x3x10x1x11 = 1980 kronor

DD-förslag på 1000 kronor:

4 – 3 x 500
4 – 6,12 x 250

V64-1:

Ranking: A: 2-1 B: 4-3-5-6 C: 10-11-9-7-8-12

Spetsanalys: Farmens Kaliber har varit snabb och höll upp från innerspår, och kördes till spets efter drygt 200 meter från åttondespår. Jag tror inte han blir av med ledningen.

Loppanalys: Fyra hästar mellan 15% och 20% och de är ganska jämna de bättre i ett lurigt lopp. Jag har mest känsla för 2 Overseas som verkligen har dold toppform. Näst senast fastnade han med gott om sparat i ledarryggen i Lördagsloppet mot bättre hästar. Det var klart  bra steg över upploppet i vida spår senast efter galopp och den ”nollan” kunde lika gärna varit något helt annat. Perfekt läge och jag tror det kan bli välförtjänt seger!

1 Farmens Kaliber blir knapp favorit skulle jag tro, och han har kommit igång starkt med tre segrar på fyra senaste starterna och bra tillbaka efter galopp i den i övrigt. Mycket fin vid spetssegern senast och barfota då kändes som extra kick för hästen. Nu blir det skor, men det har varit så varje gång före och hästen leder länge då han är rätt klar spetsfavorit.

4 Staro Kickback vann kontrollerat senast efter att ha körts till ledningen 850 kvar. Det var efter tre månaders paus och formen ska snarast vara bättre

V64-2:

Ranking: A: 11 B: 5-1-7-8-3 C: 9-4-2-6-10

Spetsanalys: Jag tror att det är Edel Isa som sitter i ledningen när krutröken har lagt sig. Hon var snabb bakom bilen då den testades i början av året, och Lillans Trio som är snabbast bråkar knappast.

Loppanalys: Två hästar mer spelade och jag tar klar ställning för 11 Finseth Yr som jag tror är minst en klass bättre än övriga. Han har aldrig förlorat felfri och visade hög kapacitet flera gånger under första halvan av året och senast var han riktigt bra då han drog undan tufft tempo med 27 sista varvet och inte släppte en så tuff häst som Tina Blessen förbi sig då denne utmanade. Senaste starten i Sverige galopperade han i ledarryggen då den framför hoppade och det blev trångt och det var sparat där. Nu har han varit borta sedan juni, men han ska träna starkt och på ren fart borde det bli seger mot dessa och jag spikar.

Det är frågetecken på andra betrodda 5 Edel Isa som inte heller har startat sedan i somras och här tycker jag det är mer frågetecken. Visst står hon fint inne och det är favoritdistansen och borde bli spets, men jag tror att norsken käkar upp henne ganska enkelt sista 500. Tre av fyra segrar är tagna från ledningen, men det hade bara blivit en tvåa senast om inte Ennos Cayenne galopperat i stor ledning…

V64-3:

Ranking: A: 4-2-5 B: 12-10-3-7-11-9 C: 8-6-1

Spetsanalys: Indian Four och Lingbo Helen är snabbast och gör upp om ledningen till att börja med. Special Offer kanske kan köras till sedan då han bör vara före Casanova Sisu. Den senare testar i nästa läge.

Loppanalys: 4 Casanova Sisu är megafavorit, och då menar jag verkligen megafavorit med nästan 80% av spelet och hela sju hästar är spelade till under 1%! Han är bra, men inte så bra som sitt rykte och senast var han chanslös att gå i närkamp med en bra Magnifik Brodde efter att ha blivit hängande och klivit fram i dödens. Det var en tuff motståndare och enklare nu, men spåret är besvärligt för han är inte stabil i voltstart och skulle kunna galoppera direkt. Visst är det troligt att han vinner om han sköter sig, men som jättefavorit måste jag testa att gardera för han är lite ojämn.

Mycket bra var 2 New Moon Face senast då tränaren var lite uppåt före loppet, men ändå var hästen nog bättre än man vågat tro. Han inledde lovande hos Lutfi Kolgjini innan det tog stopp, men insatsen senast var som sagt mycket bra då han klev ut i dödens varvet kvar och bara tuggade ner dem och stack undan med 20 meter utan att vara bottnad. Intressant skräll!

Jag betalar för 5 Special Offer som är en bra spetshäst, och gör favoriten bort sig kan han köras till spets och rinna undan. Skor är frågetecken då han var usel på V75 näst senast, men broddar kanske man slipper nu i alla fall som det5 var då?

V64-4:

Ranking: A: 4-5-7 B: 3-11-8-6-10-9-2 C: 1

Spetsanalys: 2640 meter och någon av Järvsö Rasmus och Reiug lär sitta i ledningen upp till 500 meter.

Loppanalys: Ny storfavorit i 7 Sjö Odin som var mycket bra då han var starkast på V75 näst senast och inte gav Tangen Happ chans att utmana trots att det var Sjö Odin som gick före i spåren. Senast klev Ohlsson ut från invändigt läge på sista långsidan, men hade inte fart/moral att gå förbi de framför – som i sin tur var 50 meter efter fenomenet Tekno Odin. Enklare hästar nu men ändå möter han flera bra och är mer sårbar över 2600 meter anser jag och givet att gardera med bättre spikar i omgången.

4 Reiug är en markslukare som tar mycket mark varje steg och han är omgångens allra bästa skrällbud! Efter lite paus gick han klart bra efter startgalopp senast då han fullföljde bra bakom vinnande Remkvikk och Kodran. Tom Horpestad är plus i vagnen nu och det vore mycket kul om han kunde forcera mot ledningen vilket finns i leken. Rätt distans är det och klart spännande skräll märkligt lite spelad med sina 4%!

5 Eldvin är en vinterhäst som hittat formen efter mycket problem och han såg mycket laddad ut mellan galopperna senast. 3 Järvsö Rasmus står 20 meter bättre till mot favoriten än då de möttes på V75, och då fattande Rasmus med sparat. Mycket stark och osnabb är han och även han gynnas av distansen.

V64-5:

Ranking: A: 4 B: 7-8-6-10 C: 5-9-1-3-11-2-12  

Spetsanalys: Madame Love tror jag blåser förbi dem, var snabb till spets senast och tar normalt längd på dem. Mellby Don Juan är den som lär försöka överta.

Loppanalys: 4 Falco di Quattro har inte alls fått den utdelning han borde ha fått under året och hans dryga 200.000 är i underkant kan man lugnt säga. Han har matchats mot tuffa hästar och galopperade med sparat i Derbykvalet 250 kvar. Spurtade rappt i väldigt vida spår där Cruzado dela Noche vann i Tyskland med en miljon i förstapris. Han gör debut för Lindegren och som Brynäs Rikshäst, och jag såg honom i banjobb på Gävletravet före deras V75-tävlingar där han gick 17,5 full väg i sin ensamhet på jättebra vid med runt 16 sista 500. Han öppnar okej, men jag tror att kusken tar det ganska lugnt och att hästen har jättechans att spurta ner dessa sista 800 ute i spåren. Stark spik!

Det är orutinerade kuskar i denna final men skulle 7 Mellby Don Juan kunna köras till ledningen efter låt säga 500 meter så kan han bli svår nöt att knäcka. Han var mycket bra vid segrarna, men är ingen okomplicerad pålle och det är inte säkert att Nils får fart på hästen, eller kör felfritt. Han har bara kört 13 lopp totalt senaste tre åren.

Vid gardering ska 8 Deweykidumnhowe har haft otur i båda starterna i nya regin hos Båth. Drogs bakåt senast av trött konkurrent och var bra efter galopp före det. Ove Berglin är rutinerad, men inte speciellt vass i jollen och det luktar strul från spår 8.

6 Madame Love är spetsfavorit och kusken har kört ganska regelbundet under hösten och totalt kört 37 lopp under året där han vunnit tre.

V64-6:

Ranking: A: 3-12-6 B: 1-7-4-5-2-11 C: 8-10

Spetsanalys: Perfection Laday tror jag körs i ledningen, gjorde det mot liknande hästar från sämre spår.

Loppanalys: Öppet och här tänker jag sitta fullsmetad! 7 Oneofthosedays har hittat stilen och kommer med tre raka segrar och varit klart måste jag säga. Senast löste det sig bra då han kunde få ledarryggen och perfekt lucka och tog sig säkert förbi 1 Perfection Laday. Värre läge nu med ganska snabba hästar, men han öppnar klart bra och kanske kan smita ner i ledarryggen igen? Ändå ingen bra favorit

Nämnda Perfection Laday åkte dit sista 50 mot favoriten som jag skrev ovan, men höll ändå bra efter rejäl 11-öppning. Borde hålla upp på nytt och Ulf Eriksson gillar att köra framme i spets och visst kan han hålla undan, men även han väl hårt betrodd.

Jag trodde på 3 Golden Delicious i det loppet men denne fick traska i dödens och orkade inte fullfölja i samma tempo. Han var rejäl vid dödenssegern i somras och stördes till galoppen näst senast och Ohlsson tror jag kan sitta bakom vinnaren.

På DD spelar jag även med 12 Emerald Boko som var riktigt bra vid segern efter rejäl startgalopp, och 6 Starpoint Legacy som bara är spelad på 10% men ganska bra häst som närmar sig seger med två lopp i kroppen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Takethem tog hem Meadow Prophets

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson