Fyraårige Traders slog självaste Bold Eagle senast. På lördagen var han tillbaka på Vincennes för att enkelt hemföra seger i Prix de Chenonceaux.

Philippe Allaire-tränade Traders blev rubrikernas häst då han senast betvingade Bold Eagle efter en jätteduell och världsrekordtid.

Vid lördagens tävlingar på Vincennes slog Ready Cash-sonen till igen. I Grupp 3-loppet Prix de Chenonceaux knep fyraåringen sin fjärde raka.

Glen Ord Superb fin som tvåa. Foto: ALN

Vägen mot segern blev odramatisk. Traders, körd av David Thomain, kunde överta ledningen från norrmannen Glen Ord Superb tidigt.

Genom sista sväng drog Traders undan och fick några längder. Glen Ord Superb kämpade tappert för att utmana, men kunde aldrig ta sig i farlig närhet.

Vinnaren klockades till 1.13,3 över 2700 meter och belönades med 45 000 euro. Traders lär nu se fram mot en start i Critérium Continental på juldagen, där vinnaren får en plats i Prix d’Amérique.

***

Olle körde i Paris. Foto: ALN

Olle Goop gästade Vincennes för att köra Reckless i Prix de Quimper, men fick nöja sig med att sluta åtta. Reckless klev fram i spåren med en kilometer kvar, men orkade inte ta sig in i tätkampen och föll tillbaka sista biten.

Vann loppet gjorde Avenir de Blay och Tony le Beller, det enkelt sedan ledaren Arlington Dream felade på upploppet. 1.13,5 över 2850 meter var vinnartiden. Segern var värd 40 500 euro. Här slutade Berghs duo As Doré och Montdore sjua, respektive nia. Galopp blev det för Archangel Am.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
BBS Sugarlight åkte dit i säsongsavslutningen

BBS Sugarlight åkte dit i säsongsavslutningen

Norske stjärnan B.B.S. Sugarlight avslutade säsongen på Jarlsberg under lördagen, men fick se sig slagen av speediga Patricia Hastrup.

B.B.S. Sugarlight gjorde den sista starten för i år när han på Jarlsberg blev spelad till klar favorit i Th Martinsens Äreslopp.

Sugarlight tvåa. Foto: ALN

Det började också programenligt. Vidar Hop kunde köra B.B.S. Sugarlight till spets in i den första kurvan. Över sista bortre långsidan skärpte ledaren tempot och började gå ifrån fältet.

Men Patricia Hastrup som av Lars Anvar Kolle getts ett lopp i rygg på favoriten, gav inte slaget förlorat, borrade ned sig och tog upp jakten. Efter en publikfriande upploppsstrid kunde stoet sätta nosen först på linjen.

Patricia Hastrup, som tränas av Jens Kristian Brenne, klockades till 1.12,4a över 2100 meter och kunde här inkassera 70 000 norska kronor. Andrahandsfavoriten Winmecredit tog tredjepriset.

Du kan se loppet här (Jarlsberg, lördag, lopp 3).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franska hedersstoet avslutade med en seger
Nästa nyhet
Franska hedersstoet avslutade med en seger

Franska hedersstoet avslutade med en seger

Det franska toppstoet Soléa Rivellière lägger tävlingsskorna på hyllan. Hon avslutade en lång karriär på bästa sätt – med en seger.

Tränaren Philippe Daugeard tog turen till belgiska Mons på onsdagskvällen. Det för toppstoet Soléa Rivèllieres sista start i karriären.

Det blev också en hedersam avslutning för tioåringen som tog hem segern på 1.12,5 över 1750 meter för Lutfi Kolgjini-tränade Olympic Kronos.

Daugeard. Foto: ALN

– Jag ville att hon skulle få sluta på bästa tänkbara sätt, säger Daugeard till Paris-Turf.

Soléa Rivélliere tog en hedrande sjätteplats i årets Prix d’Amérique och slutade bland annat tvåa i St:Michel-Ajo förra året. I sin karriär travade hon in 8,5 miljoner kronor och vann 20 av 104 lopp.

Nu väntar en framtid som avelssto och första partnern blir stallkamraten Univers de Pan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: "Sticker ut hakan och tror på bra chans"
Nästa nyhet
Inför V75: ”Sticker ut hakan och tror på bra chans”

Inför V75: ”Sticker ut hakan och tror på bra chans”

Solvalla rustar för V75-finaler och landets stortränare intar huvudstadsbanan. Men från Lindesberg kommer amatörtränaren Kåre Axelsson med Charming Solider med drömmar om finalseger.

En riktigt kvalitetsfylld V75-omgång skänker ljus i advents-mörkret på Solvalla. V75-finaler kryddas med Silverhästen och Solvalla Grand Prix där några av de vassaste fyraåringarna ska göra upp.

Soldier och Petter. Foto: ALN

Landets största tränare har i vanlig ordning det väl förspänt när det vankas stora tävlingar. Men från Lindesberg kommer 67-årige amatörtränaren Kåre Axelsson för att röra runt i grytan.

Hans treåring Charming Soldier har inlett karriären mycket lovande och hoppas nu följa upp V75-segern i Eskilstuna senast med en repris i Klass 2-finalen.

– Han står här på bakbenen nu, när han fick se mig. Men han är snäll, hittar inte på några hyss, han är bara så jävla pigg, säger Kåre Axelsson när travnet.se når honom.

13 starter vilka resulterat i 4 segrar har den treårige Maharajah-sonen hittills gjort. Debuten skedde på hemma-banan i maj – en seger som Kåre minns väl.

Debutsegern. Foto: ALN

– Jag sa då varvet kvar till tjejen som jobbar hos oss att vi har nog tagit ut honom lite för tidigt, han såg inte ut att veta vad han gjorde på banan, men ett varv senare var han först i mål. Han sprang nog bara 700 meter i det loppet, men vann ändå lätt.

Det finns mycket utveckling i Charming Soldier?

– Utveckling är inget som man riktigt kan rå över, hästen måste vara med på det själv. Men fortsätter han i den här takten han haft hittills kan han bli väldigt bra. Vi får ta det för vad det är, men man drömmer om att han ska bli en ny Harry Haythrow, säger Kåre och fortsätter om uppladdningen:

– Han känns jäkligt bra, precis som vi vill ha honom. Hästen gick sitt vanliga intervalljobb i tisdags, Petter Karlsson hjälper oss att köra i jobben. Jag gjorde illa handen för ett tag sedan, är frisk nu men vi ändrar inte på ett vinnande koncept.

Så, vad tror du om chanserna på lördag?

Vann V75 senast. Foto: ALN

– Vi har vunnit mycket i att vi fick ett så bra spår. Han är oerhört snabb ut och jag tror inte någon kan ta en längd på honom från början. Jag sticker ut hakan lite och säger att det ska vara en bra chans, så får man väl se om man får äta upp det sedan. Jag säger inte att de andra hästarna är dåliga, inte alls, men vår är bra han också, säger han och fortsätter:

– Vi satsar på att köra honom i spets så får vi se. Spets och slut kan man hoppas på, men för att också använda en annan klyscha: alla lopp ska köras.

Kåre Axelsson, med fem hästar på träningslistan, är en veteran i trav-Sverige som haft flera riktigt fina travare under sin långa karriär.

Kåre med Baron Indika på Vincennes. Foto: ALN

– Jag är en gammal gubbe som hållit på med det här väldigt länge. 1983 fick jag min tränarlicens och tidigt fick jag Indika Boy (född 1987) som sprang in över 750 000 kronor vilket var suveränt på den tiden.

Axelssons kanske mest välkända häst var Baron Indika (född 1997) som gjorde hela 140 starter och sprang in nästan 2,3 miljoner kronor.

– Det var en oerhört snäll häst, som blev riktigt bra först när han var fem-sex år. Men han var fantastisk. Vi var nere i Frankrike och tävlade med honom och vann två lopp på Vincennes. Bara att få värma hästen på den banan var en enorm känsla.

Kåre slutade att köra själv i loppen 2007. Nuförtiden njuter han av att träna sina hästar och att se dem tävla från sidan.

Ny segerglädje? Foto: ALN

– Jag har två höftproteser numera och de kan jag inte offra riktigt, så jag slutade att köra för ett antal år sedan.

Hur firar man en eventuell seger i en V75-final då?

– Jag minns efter en seger i en Bronsfinal med Baron Indika 2003 i Gävle. Då hade kompisarna skaffat två minibussar och vi åkte i kortege in på gården här hemma. Det är klart att det blir lite bubbel i så fall, men man ska upp dagen efter och ta hand om djuren, så det får inte bli för grymt. Djuren går alltid i första hand, säger Kåre Axelsson och avslutar:

– Men det räcker såklart med mycket glädje, det är tillräckligt för att fira.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Boden
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Boden

Fredag: V65-tips till Boden

V65 Boden 25 november

Omgången: Kul omgång där jag tycker mig ha några roliga drag, och stark spik är alltid bra att ha vilket det finns. Några favoriter plockar jag bort och finska kollen är självklart gjord! Lycka till!

Spiken: 4 Art Nattfari (V65-1) har visat allt bättre form och höll bra från ledningen mot Sjö Odin näst senast och vann lunchlopp enkelt via tuff start senaste – repris här och bästa spiken!

Bästa/roligaste speldragen:

9 L’Amour du Gull (17%)
5 Just Wait and See (21%)
2 Road to Victory (7%)
3 Blind Maker (4%)

V65-förslaget är på 2112 kronor.

4 Art Nattfari (6-9)
10-9 (4-3)
5-8 (6-3)
2-10-7-12-4-13-6-8-11-5-1 (9-15)
4-3-13-6-2-14-7-10-11-8-1-9 (4-3)
4-9-5-7 (2-3)

1x2x2x11x12x4 = 2112 kr

LD-förslag på 940 kronor: 

2,10 – 4 x 400
2 – 3,13 x 70

V65-1:

Ranking: A: 4 B: 6-9-7 C: 3-5-2-8-1

Spetsanalys: Art Nattfari tål att lägga kraft första 500 och det finns ingen som vill ta emot Sören då han bombar mot ledningen.

Loppanalys: 4 Art Nattfari är storfavorit, men han står mycket bra placerad och har toppchans om han löper upp till vad han gjort de senaste loppen. Näst senast trodde jag på honom med spetsläge och kuskplus trots att han mötte bra nordisar som Hulte Magnus och Sjö Odin och han kördes till ledningen av Krister men trots att han svarade länge kunde han inte växla fart och åkte dit sista 50 mot Sjö Odin. Denne visade ju knallform även veckan efter då han städade av dem på V75 och inte mycket att säga om. Senast blev det enkel seger efter att ha körts till tät 1500 kvar och han visade att han normalt är klart bättre än de han möter i vardagstravet. Sören har taktiken klar och han har vunnit flera lopp med hästen från ledningen, toppchans och jag inleder med spik.

Motbuden är trötta eller har dunkel form. 6 Bodbäckssiv har varit ifrån en månad och det låter inte speciellt uppåt, 9 Tyri Svarten rundar sällan alla med sina dryga tillägg och 7 Tangen Didrik växer från spets (bra vid spetssegern!) dit han inte kommer nu.

V65-2:

Ranking: A: 10-9 B: 4-3-13-2-14 C: 1-6-5-7-8

Spetsanalys: Bara tre hästar på start som är lite spelade och springspåren på ”20” gör upp om ledningen efter en bit då båda är snabba. Always On Target knapp favorit då denne varit snabb i benen men finnen innanför kanske vill svara?

Loppanalys:  Ojämnt lopp där jag tror det räcker bra med två streck. 10 Always On Target är bäst och han hade haft två raka segrar om han stått på benen hela vägen. Näst senast var han helt överlägsen då han krossade dem, men mitt på upploppet tappade han fokus och galopperade 30 meter före närmaste häst… Senast hade han grepp i andraspår med knappa 500 kvar och det vinner han högst troligt, nu vanns loppet på 15,5 och han hade alltså gått låg 15-tid full väg. Det duger bra! Han har fräschats upp och med ettan överst i raden är det nu det gäller, alla poäng ryker och Sandra tycker jag är plus i jollen. Hästen har varit snabb med springspår på tillägg och kan forceras till ledningen och felfri mycket svårstoppad.

Jag vill ändå dubbla med finska 9 L’Amour du Gull som jag tror vinner om favoriten hoppar igen. Han gjorde debut i ny regi senast och såg jättebra ut vid enkel spetsseger för Joki. Hon har visat en del fart i förra regin hos Korvenoja och gått 15-tider och vann lopp på Solvalla i april då kusken drog undan till snygg seger via 13 sista 500 på 15,5 full väg. Snabb var hon från start senast och det borde bli spets efter en bit eller rygg på Sandra och chans oavsett.

Favorit är 4 Kentucky som var bra vid segrarna, men klen senast och nu har hon varit ifrån och formen kan vara dunkel. Det är tuffare motstånd nu, men visst finns chans – dock måste hon sänka tiderna och jag tror att hon inte hinner före mina streck från start.

V65-3:

Ranking: A: 5-8 B: 6-3 C: 7-4-1-2 

Spetsanalys: Lite lurigt men jag tror att Flight Plan kan forceras mot spets då Norberg är grym med volt och har ensam springspår.

Loppanalys:  Endast 25.000 att köra om men fina treåringar för att vara Boden och 6 Dragondamour Sisu är obesegrad efter fem start och har visat mycket fin uppfattning och inställning. Jag blev smått imponerad då hon jagade ifatt undflyende ledare då hon hade hamnat på mellanhand och hur enkelt som helt gick förbi för tre starter sedan. Senast övertog man 600 kvar och fick klar ledning och hon vann avstannande. Hon är lite extra, men nu bästa motståndet hittills och jag går emot som dryg 50%-are och plockar bort jättefavoriten.

Min vinnare och bästa drag i omgången är 5 Just Wait and See som visat härlig fart för sin klass och står perfekt inne i loppet. Han har mött kulltoppar och gick bra i skymundan bakom Diamanten i somras och näst senast hade han nog vunnit om han inte tappat mycket på galopp i första kurvan då han kom bra tillbaka. Senast var han ute i BC-semifinalen och klev på först i tredjespår 700 kvar med Policy of Truth i spets, och Oskar var ännu åkande då hästen rullade över i galopp 300 kvar. Han hade varit intressant att se över upploppet för han såg stark ut. Ove upp borde passa bra och jag tror att han mosar dem till runt 20%!

Jag dubblar med 8 Flight Plan som kan vinna i ny regi, för det luktar spets med ensam springspår och ”Janne Nora”. Hästen har inte startat med volt på länge, men var bra med för Tarzan då hon testade. Vann från ledningen på Solvalla och hon kan bli svårtuggad då hon mött kulltoppar och var trea i Oakskval i höstas. Kul lås där favoriten ratas.

V65-4:

Ranking: A: 2-10-7 B: 12-4-13-6-8-11-5-1 C: 9-15-3

Spetsanalys: Conrads Flamemaker flyger till ledningen, och borde köras där – även om det är risk för släpp om favoriten kommer tidigt och det är 2640 meter.

Loppanalys:  Nu kommer ett riktigt spellopp med Spårtrappa och 14 kvarvarande efter betrodda 14 Tip Chip blev struken. 7 Nochebuena Face var bra vid segern då han kördes resolut till ledningen och drog alla sönder och samman. Senast blev han för pigg då urryckarna ramlade ur från start och han galopperade. Släpps han till ledningen blir han svårslagen, men det kan bli spår fram och risk/chans för svar.

Det finns finska drag här och 2 Road to Victory är mycket bra om han sköter sig. Senast blev det galopp på väg att överta ledningen och han har galopperat ofta, men faktiskt vunnit fyra senaste gångerna han gått felfritt. Fem raka galopper ser inte bra ut, men före det vann han på 14-tid full väg och han vann på 12-tid kort distans i somras så springa kan han verkligen! Kul skrälldrag!

10 Sauvignon Blance gör spännande debut i ny regi och tränaren ligger sådär skönt lågt, men det köper vi inte för det är bra feeling på hästen som duger bra. Han har visat fin kapacitet hela sommaren och även om hon är bäst från ledningen så är hon intressant.

12 Geting Sånna rundade guldhästar via vida spår senast som 38-oddsare och det var bra effekt med jänkarvagnen och att han nu ska vara 1%are då han möter hästar i vanlig klass är knappast korrekt.

4 Conrads Flamemaker spetsvann på 12,4 och var grymt bra via 11 första varvet. Tappade allt på startgalopp på V75 senast men nu lär han leda länge om han testas där.

V65-5:

Ranking: A: 4-3-13 B: 6-2-14-7-10-11-8-1-9 C: 12-5 

Spetsanalys: Smooth Criminal var riktigt snabb senast och har mycket bra spetschans!

Loppanalys: 4 Smooth Criminal var lysande senast även om det blev ett skräplopp då Happy Harley (spelad till 13 för tio) galopperade innan bilen släppte. Dock var han riktigt fin finnhästen i andra starten i nya regin och bara studsade undan i stor ledningen hela vägen och det var en ren joggingtur som det såg ut på låg 15-tid. Grymt intryck och det kändes som han var ute i fel klass… Nu är det 2640 meter och bättre hästar, men ändå toppchans om han är lika bra. Men jag garderar, det verkar med stor sannolikhet bli skor och det är ändå lurigt mot barfota.

3 Blind Maker är intressant till runt 5% för han var bra i debuten för ny regi senast och även om det var uppsamlingslopp så lämnade han dem redan 500 kvar. Lopp i kroppen, bra läge och skrällprocent lockar mig.

13 Beggel Vanaja gjorde det bra som tvåa senast och då med öppet huvudlag, nu blir det stängt huvudlag och det är intressant på segervan häst. Hela elva segrar senaste två säsongerna har det blivit på 35 starter.

6 Tarabuso Jet är hårt betrodd som andrahandare och vann på snyggt vis i Boden senast då han kom igenom bra direkt, men varit struken och borta två månader efter det och borde få svar från start.

V65-6:

Ranking: A: 4-9-5-7 B: 2-3-11 C: 6-1-10-12-8

Spetsanalys: Felfri Happy Harley lär köras till ledningen, men hon var borta innan bilen släppte senast. Goldshoe Flight har varit snabba mest varje gång och borde ta sig till plankan, tagit spets 4/5 med framspår och satt i spets efter 200 meter från spår 7. Jag tror att det är Bold Choice som är värst emot ändå, spetsat alla fyra med bil i Sverige, men verkar vilja ha rygg…

Loppanalys: Här avgörs mycket av utdelningen och med jättefavorit i V65-avslutningen spelar jag för skräll och faller hellre med flaggan i topp än att inte gå för pengarna för alla tre bakom ”lampan” kommer rensa grymt tror jag! 4 Happy Hayley heter favoriten och hon är bra, och efter att ha körts till ledningen svarade hon press från 5 Bold Choice och lämnade denne enkelt över upploppet. Hon kom upp för tidigt till vingen senast och hoppade före start, men reparerade fullgott i skymundan. Det är debut över distansen men luktar tidig ledning och hon blir inte lätt att rå på – om hon sköter sig.

Renset blir obefintligt på storfavorit i sista och gigantiskt rens om hon bränner. 9 Thai Paycheck tycker jag ser bra ut, och senast följde hon med bra bakom en mycket övertygande El Muro B.R. och John Östman ser jag som kraftigt kuskplus.

Nämnde Bold Choice har bra spetschans och sedan verkar man vilja ha rygg och då blir det till favoriten man överlåter och utmanar till slut i så fall – men lite hopp har jag att man kör i spets och grillar favoriten!

Lite varning för 7 Polonaise som tagit alla fyra segrar i Boden och borde vara i toppform nu med ett par lopp i kroppen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Reckless i Paris - med Olle Goop i sulkyn

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson