Pascia’ Lest var stor favorit till segern i Gran Premio Palio dei Comuni och hade heller inga problem att infria i det italienska storloppet på söndagen.

Tre försök följt av en final korade vinnaren av Gran Premio Palio dei Comuni, eller Kommunloppet, i italienska Montegiorgio på söndagen.

Tidigare Fabrice Souloy-tränade, nu på Andres Bolduras träningslista, Pascia’ Lest var stor favorit på förhand och efter att ha enkelt fixat försökssegern så blev det repris i finalen.

Ny stor seger för "Pipo". Foto: ALN

Pietro Gubellini satt i sulkyn och kunde enkelt köra till spets då värsta motståndaren och uttagnings-vinnaren Sharon Gar gjorde en tappstart från innerspåret.

Genom sista sväng på den dimmiga Montegiorgio-banan satte Pascia’ Lest in stöten, ryckte undan med flera längder och kunde möta publiken som ohotad segrare.

44 160 euro belönades vinnaren med efter viktoria på 1.11,4a över 1600 meter. Positano d’Ete rev åt sig andrapriset, medan den tredje försöksvinnaren Totoo del Ronco slutade trea i finalen.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Toppfyraåringar möts i Solvalla Grand Prix

Toppfyraåringar möts i Solvalla Grand Prix

Ett riktigt intressant fyraåringsmöte väntar denna lördag. I Solvalla Grand Prix möter Uncle Lasse bland andra Wild Honey och Target Kronos.

V75-finaler på Solvalla skänker lite extra ljus i vintermörkret den här lördagen. Och omgångens läckraste godbit ser Solvalla Grand Prix för fyraåringarna ut att bli.

Uncle Lasse ute igen. Foto: ALN

Loppet har samlat en osedvanligt fin skara hästar i kamp om 400 000 kronor. Daniel Redén-tränade Wild Honey, Hambo Oaks-ettan i fjol, har tre raka i fin stil och är aktuell för tävlande i Frankrike i vinter.

Björn Goop sitter upp bakom Wild Honey för första gången. Ordinarie körsven Örjan Kihlström är nämligen upptagen med Uncle Lasse i samma lopp. Sprintermästaren jagar sin nionde seger i år.

Target Kronos vann BC senast. Foto: ALN

Ytterligare tufft motstånd väntar i form av Target Kronos, som senast hade uppvisning när han spårade hem Breeders Crown.Loppet kryddas även med UET-trean In Vain Sund och French Laundry.

Gulddivisionens final är tillika Silverhästen där vinnaren åker hem med en kvarts miljon.

"Piraten" på jakt efter nytt guld. Foto: ALN

Här är On Track Piraten ute efter en ny fullträff, han vann ju direkt senast i Müllers efter sin USA-resa.

Bland dem som vill lägga krokben på ”Piraten” hittar vi Volstead, från ett tråkigt tolftespår, Västerbo HighFlyer, Nadal Broline och Explosive de Vie.

Här är startlistorna:

Solvalla Grand Prix, 2140 auto

1 Target Kronos – Adrian Kolgjini
2 Pythagoras Face – Kenneth Haugstad
3 Wild Honey – Björn Goop
4 Conny Sisu – Veijo Heiskanen
5 Globalsatisfaction – Ulf Ohlsson
6 Workout Wonder – Tommi Kylliäinen
7 French Laundry – Johnny Takter
8 Uncle Lasse – Örjan Kihlström
9 Divisionist – Jorma Kontio
10 In Vain Sund – Erik Adielsson

Silverhästen, 2140 auto

1 On Track Piraten – Johnny Takter
2 Nadal Broline – Ulf Ohlsson
3 Explosive de Vie – Kevin Oscarsson
4 Västerbo Loveboat – Erik Adielsson
5 Västerbo HighFlyer – Kenneth Haugstad
6 Food Money – Jennifer Tillman
7 Coldtown – Jorma Kontio
8 Shadow Woodland – Per Lennartsson
9 Thai Broadway – Björn Goop
10 Standout – Ulf Eriksson
11 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
12 Volstead – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix de Bretagne: Grym Anna Mix före Propulsion
Nästa nyhet
Prix de Bretagne: Grym Anna Mix före Propulsion

Prix de Bretagne: Grym Anna Mix före Propulsion

Propulsion är klar för Prix d’Amérique efter ett silver i Prix de Bretagne, men fick ge sig sista biten mot en heroisk Anna Mix.

Söndagens stora begivenhet på Vincennes var det första av fyra B-lopp, Prix de Bretagne. De tre främsta i loppet kvalificerade sig för Prix d’Amérique den 29 januari.

De svenska blickarna riktades främst mot Propulsion. Daniel Redén-stjärnan grejade också en biljett till vinterns största lopp, men fick se sig slagen sista biten av järnstoet Anna Mix som här levererade en femstjärnig insats.

Grym insats av Anna Mix. Foto: ALN

Franck Leblanc-tränade Anna Mix, körd av Franck Nivard, var som ofta förr inte särskilt samarbetsvillig i det franska voltstartsystemet. Efter en omstart kom man iväg, men Anna Mix lunkade mest och tappade ett trettiotal meter från början.

Framme i täten var det Belina Josselyn som tog spets efter att Rocky Winner överlämnat. Men snart to fyraårige Charly du Noyer sats efter en öppning i vida spår och körde sig till front.

De första 1200 meterna klockades efter 13,3 och det var då Örjan Kihlström gav sig iväg med Propulsion som vid 1700-meterspasseringen (efter 13,6) tog plats i dödens.

Bakom hade Bird Parker följt med och denne fick nu vandra resten av loppet i tredjespår. I rygg på Bird Parker hade Nivard lotsats fram Anna Mix efter sin initiala markförlust.

Propulsion är klar för PdA. Foto: ALN

När fältet vred ur den sista kurvan var Charly du Noyer mör och Propulsion fick greppet in över upploppet. Men Anna Mix hade mer och ge och via fjärdespår över rakan tog hon meter för meter på det svensktränade hoppet.

Kort före mål hade det sexåriga stoet slagit klorna i Propulsion som efter en stark insats ändå fick se sig slagen, men ändå med huvuduppgiften i hamn – en plats i Prix d’Amérique.

– Kanske trivdes inte hästen helt på det regniga underlaget, men Örjan var väldigt nöjd med Propulsion och vi är mycket glada över insatsen, sa Daniel Redén efter segern i Equidia.

Princess Grif spurtade in som trea. Foto: ALN

Anna Mix visade ännu en gång prov på sin enorma styrka och kapacitet och tog hem förstapriset på 54 000 euro genom seger på 1.13,1 över 2700 meter. Propulsion noterades för samma tid.

Den tredje PdA-platsen gick till Fabrice Souloy-tränade Princess Grif (13,2) som för Roberto Andreghetti avslutade som skjuten ur en kanon och precis på linjen hann före mycket tappre Bird Parker (13,2).

En stark spurt svarade även spanska hoppet Trebol (13,2) för som, här i sin comeback, avslutade riktigt fint i vida spår till femteplatsen.

Betrodda Belina Josselyn hade ett fint läge, bakom Propulsion, in på upploppet men gick över i en förödande galopp. Rocky Winner kom i mål som nia, medan Moving On slutade tia. Comebackande Lionel kördes lugnt i kön och blev oplacerad.

Du kan se loppet här.

***

Venkatesh slog till. Foto: ALN

*Lutfi Kolgjini-tränade Venkatesh gjorde en härlig debut på Vincennes. Efter en perfekt styrning av Pierre Vercruysse blev det seger i Prix de Cossé-le-Vivien, värd 33 750 euro.

Venkatesh följde Reckless och Björn Goop i rygg när attackerna sattes in och över upploppet spelades fuxens speed ut. Det för att precis på linjen fälla en tapper Reckless. Segertiden skrevs till 1.11,8a över 2100 meter. Falcon Håleryd slutade här oplacerad.

*Cash Gamble trivs ypperligt i Frankrike. I Grupp 2-loppet Prix de Boissy-Saint-Léger kom tredje segern i regi Fabrice Souloy.

Cash Gamble trivs i Frankrike. Foto: ALN

Franck Nivard körde till seger, efter att ha satt in attacken tusen meter kvar och mycket säkert jobbat ned en fin Carat Williams över upploppet.

Segern, som togs på 1.11,6a över 2100 meter, var värd 42 750 euro. Trinity Zet tog här sjättepriset.

*Treårige kulltoppen Django Riff var tillbaka i vinnarcirkeln. Hästens 12:e seger i 19:e starten kom då han för Yoann Lebourgeois vann Prix Jacques de Vaulogé säkert på 1.14,5 över 2700. Förstapriset var 54 000 euro.

*Eric Raffin visade upp fina Ubriaco-dottern Draft Life som till slut kunde vinna lätt i Prix Annick Dreux mot de bästa treåriga stona. Det är Louis Baudron som tränar vinnaren som tjänade 58 500 euro efter seger på 1.14,4 över 2700 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Full pott för Jerry Riordan i Axel Jensens
Nästa nyhet
V75: Full pott för Jerry Riordan i Axel Jensens

V75: Full pott för Jerry Riordan i Axel Jensens

Utflykten till Oslo blev en riktig höjdare för Jerry Riordan och Christoffer Eriksson. Twister Bi och Treasure Kronos tog hem båda upplagorna av Axel Jensens Minneslopp.

När lördagens V75 kördes på Bjerke var det Axel Jensens Minneslopp, med 300 000 norska kronor i förstapris, som var omgångens höjdpunkt.

Loppet slutade med seger för Jerry Riordan-tränade Twister Bi trakterad av Christoffer Eriksson. Dessförinnan hade samma duo också tagit hem stoupplagan av loppet med Treasure Kronos.

Härlig dag för Eriksson. Foto: ALN

– En riktig toppdag. I dag fick vi hjälp av Cruzado dela Noche och det behövs att få spara på speeden i de här loppen. Hästen har alltid gjort det bra, men tidigare inte riktigt fått sätta pricken över i, sa segerkusken.

Efter flera strykningar, bland annat av Poet Broline, återstod bara sju hästar i Axel Jensens. Det kom att passa Twister Bi perfekt, då han fick en resa som tvåa i andraspår med favoriten Cruzado dela Noche framför sig i dödens.

Det var Dragster som anförde fältet, men med 500 meter kvar av loppet, gick ledaren över i galopp. Då stack Björn Goop till front med Cruzado dela Noche. Fast Twister Bi hängde på och in på upploppet stod det strax klart vem som hade mest krut kvar.

Twister Bi tog lätt ned Cruzado dela Noche sista biten och passerade mållinjen på 1.11,5a över 1609 meter. Extra bonus för stall Riordan då andrahästen Tango Negro grejade bronset.

***

Lätt som en plätt för Treasure. Foto: ALN

*Axel Jensens för ston gick planenligt för favoriten Treasure Kronos. För Christoffer Eriksson stack Raja Mirchi-dottern till ledningen direkt och hade sedan aldrig några problem på vägen. Den Jerry Riordan-tränade kulltoppen kunde brisa undan enkelt över upploppet och klockades till 1.11,7a över en engelsk mil.

– Det blev väldigt enkelt, det är en riktigt bra häst det här. Hon har gjort det bra alltid, tycker jag, sa Eriksson i segerintervjun.

***

*Kai Eriksens Minneslopp var racet för högsta klassen när V75 avgjordes på Bjerke under lördagen. Loppet handlade på förhand mest om Ivar Sånna och Thai Broadway – men ingen av dem fanns med på prispallen när krutröken väl skingrats.

Nahar i topp. Foto: ALN

I stället var det elvaårige hedersmannen Nahar som visade att fortfarande duger i eliten. Efter en höst i Kanada var den forne Elitlopps-vinnaren tillbaka på nordisk mark – och vann direkt.

– Han är härlig på alla sätt, när han inte galopperar och spelar över för mycket så är han alltid ärlig. Jag tycker att hästen ändrat stil lite efter tiden i Kanada; han är mer av en sprinter än en slugger nu, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Thai Broadway kom till ledningen ur den första kurvan och öppnade 500 efter lugna 13,3. Robert Bergh sände fram Nahar till dödspositionen då ett varv återstod.

SM-vinnaren Ivar Sånna travade som fjärde häst i andraspår, testade en attack 800 meter kvar men kom aldrig riktigt in i striden. I stället var det Thai Broadway som gjorde ett ryck i sista sväng och då så ut att gå mot förstaprisets 150 000 norska kronor.

Men Nahar hakade på och när krafterna sinade för ledaren över upploppet, tog sig Nahar förbi och fick greppet. Fire to the Rain närmade sig dock snabbt, men gick över i en kort galopp 100 meter kvar (vilket inte orsakar diskning i Norge) och fick därmed nöja sig med andrapriset. Trea blev Winmecredit.

***

Duktig Calliza. Foto: ALN

*Riktigt rejäl insats i Klass 2 av Calizza Boko, körd av Örjan Kihlström, som gick på i tredjespår med varvet kvar, arbetade sig ned i dödens halvvarvet kvar och sedan kunde gå undan enkelt över upploppet. Stoet, som vann på 1.15,1a över 2100 meter tränas av Stefan Melander.

*Fin vinnare i Klass 1 där Eirik Höitomt tidigt tog täten med Avery. Hästen ryckte undan med flera längder in mot sista sväng, favoriten Pokemon Ås gick starkt till slut och närmade sig, men Avery höll säkert undan. 1609 meter gick på 1.12,3a.

*Tuff körning om spets i Silver där Tripolini V.P. precis höll ut Fossens Bonus. Jeppe Juel-travaren höll sedan den positionen hela vägen hem även om det hårdnade till rejält sista biten då Bruno di Quattro spurtade vasst. Klockorna visade 1.12,9a på 1609.

*Björn Goop avslutade med att sätta dit Say That Again i Brons-försöket. Efter en resa i andra utvändigt kunde man dröja till 300 meter kvar  med attack och därefter avgöra säkert på 1.14,4a över 2100 meter på upploppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avstängningen hävd för ATG:s tyska partner
Nästa nyhet
Avstängningen hävd för ATG:s tyska partner

Avstängningen hävd för ATG:s tyska partner

I slutet av oktober stängde ATG av det tyska bolaget HTZ efter att man brutit mot reglerna för spel på ATG:s produkter. Nu har avstängningen hävts.

I slutet av oktober kunde Travronden avslöja att ATG:s tyska samarbetsparter Hamburger Trab-Zentrum, HTZ, genom sitt spelbolag Pferdewetten.de., gav sina kunder så kallade rakebacks.

Avslöjandet bevisade även att det gick att spel från ett svenskt konto till det tyska bolaget. Saker som tydligt bröt mot ATG:s avtal. Det tyska bolaget stängdes därför tills vidare av för att saken skulle utredas.

På fredagen skriver ATG i ett pressmeddelande att avstängningen av HTZ nu är hävd och därmed kan det tyska bolagets kunder åter spela på ATG:s produkter.

– HTZ har samarbetat fullt ut under utredningen. Utredningen visar att orsaken till att Pferdewetten erbjöd rabatter och tillät svenska kunder att spela på ATG:s produkter var ett mjukvarufel i kombination med ett handhavandefel från Pferdewettens sida, säger Magnus Lunner, säkerhetschef vid ATG i pressmeddelandet och fortsätter:

– Utredningen visar också att det funnits brister i kommunikationen mellan HTZ och underleverantörerna gällande de regler som gäller för spel på ATG:s produkter.

Hamburger Trab-Zentrum har nu skrivit tillägg i avtalen med samtliga sina underleverantörer vilka tydliggör ATG:s vadhållningsbestämmelser och att kunder från Sverige inte är tillåtna att spela på ATG:s produkter.

Läs även: ATG stänger av tyskt bolag efter rabatt-avslöjande

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Anmälan mot Månprinsen-ägaren är nedlagd

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson