Ägarkonstellationen Henna Salonen Invest flyttar flera hästar från Per Lennartsson, däribland Gareth Boko. Men till våren ska de tillbaka till tränaren. Eller?

På torsdagen flyttades ett tiotal hästar, däribland treåringstoppen och fjolårets Uppfödnings-vinnare Gareth Boko, från Per Lennartssons träningslista.

De flesta har hamnat hos Eskilstuna-proffset Kai K Luomala, medan treårige Electric Light numera finns hos Peter Untersteiner.

– Det är inget konstigt i det här. Hästarna ska gå till vintervila och tränas upp och då väljer jag att göra så här. Per Lennartsson har så pass mycket hästar och vi vill ge dem all energi, säger ägarrepresentanten Darko Stankovic till Trav 365 och menar att det inte är några ”hard feelings”:

Lennartsson av annan uppfattning. Foto: ALN

– Tanken är att de ska tillbaka till Per sedan, fortsätter han.

Men den tidigare tränaren Per Lennartsson är inte av helt samma uppfattning. Till travronden.se ger han sin syn på saken:

– Det handlar väl om att ägarna inte är helt nöjda med resultaten, men det är alltid svårt att följa upp en bra tvåårssäsong även om jag tycker att Gareth Boko har gjort det bra. Det är inte aktuellt att hästarna ska tillbaka som det ser ut just nu, det passar sig inte helt enkelt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Untersteiner en nyckelkusk på Bjerke

Inför V75: Untersteiner en nyckelkusk på Bjerke

V75 flyttar utanför Sverige på lördag och avgörs på Bjerke. Ett skepp kommer lastat från Halmstad med fem hästar. Peter Untersteiner har intressanta styrningar i Oslo.

I helgen är det dags för de svenska spelarna att sätta tänderna i en V75-omgång som avgörs på norskt underlag. Oslo-banan Bjerke arrangerar en gemensam omgång och startlistorna innehåller såklart många norska inslag.

Peter får fira i Oslo? Foto: ALN

En välbekant röd dress kommer dock finnas med i merparten av loppen – Peter Untersteiner styr färden mot den norska huvudstaden med fem V75-hästar.

Det kickar igång i Klass 2 (V75-2) med Love You-sonen Sambuco, som närmast kommer från just en seger på rikstoton.

– Det ser bra ut med honom och han har gått bra varje gång nu. Hästen har känts fin i veckan och gör nog ett bra lopp även nu, så han ska vara en av flera med chans här. Visst är det bakspår men det ska inte vara några problem för honom. Hästen får tävla med bakskor nu, vilket inte är helt idealiskt, säger Peter Untersteiner till travnet.se.

Otrobanda efter vinsten i Derbystoet. Foto: ALN

V75-3 är Axel Jensens Minneslopp för den fyraåriga stoeliten. Untersteiner tar ut Otrobanda, årets vinnare i Derbystoet som kommer med tre raka. Men uppladdningen har inte varit perfekt – senast fick hon strykas inför en tilltänkt start på Solvalla på grund av snökaoset.

– Hon känns fin i jobben men är inte maximalt förberedd på grund av strykningen senast, så det blev ett litet hack i skivan. Vi får se om det påverkar henne på lördag. Läget är dåligt nu och jag vet ju att Treasure Kronos är en bra häst, så vi får se hur vi gör från start här.

I Silverdivisionen (V75-5) är det Orion Tilly som gäller. Femåringen, som var sexa i Derbyt i fjol, kommer från en imponerande seger på Åby.

– Hästen håller fin form och gör det bra varje gång, jag tycker att det känns som han är lite på g. Men han har också fått ett tråkigt läge och är lite utlämnad härifrån.

Poet Broline ute efter ny seger. Foto: ALN

Poet Broline, årets vinnare av Kungapokalen, föll igenom som favorit i en semi till Breeders Crown näst senast, men var åter på alerten då han vann på Åby i förra veckan.

Nu är han en av favoriterna i huvudlöpningen Axel Jensens Minneslopp (V75-6).

– Det verkar som om det var banan som var felet då, för vi hittar inga fel på honom och det är därför vi fortsätter att starta, säger Peter och fortsätter:

– Hästen var bra senast och spåret är okej nu, det gäller att komma förbi Dragster från början. Han funkar från andra positioner också, men det är klart att vi vill till ledningen, det är enklast därifrån. Det är en bra häst det här och visst ska han räknas med chans.

Zigge Silvio tillbaka efter liten frånvaro. Foto: ALN

Stallet avslutar med Zigge Silvio i Bronsdivisionen (V75-7) som gick bra efter galopp senast, men samtidigt varit ifrån sen början av oktober.

– Han har stått över lite senaste tiden och vi har fått ett spår långt ut så jag får sätta ett litet frågetecken på formen och ligger lite lågt nu. Men samtidigt vill jag säga att det är en riktigt fin häst och han känns bra i träningen.

Du kör även norske Dex Dexter i V75-4?

– Hästen har jag kört en gång förut, men det var för ett halvår sedan, så han är svårbedömd för mig för dagen.

Sista frågan: vilken är din bästa chans på lördag?

– Det får du bedöma, jag är inte tipsexperten. Men vi kommer i alla fall med fina hästar, även om det bara är en som fått ett bra läge, avslutar Peter Untersteiner.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

V64 Romme 18 november  

Omgången: Jackpot på Romme med 1 192 202 kr extra i potten och det är Jörgen Westholm som sitter på leken med många hästar ute och bland annat största V64-favoriten. Jag spelar endast men en spik och det är rolig skräll med toppintryck senast! Lycka till!   

Spelvärda spiken: 1 Wojtyla Gene (V64-5) såg lysande ut senast då han sprintade undan efter smyglopp och jag tror på repris med perfekt läge och bra kusk!

V6-förslaget är på 1350 kronor (enbart för alla rätt).

1/ 2-8-5-7-6-3-9-4 (1-2)
5-14/ 9-1-12-8-3-15-7-11-6-4 (5-14)
2-8-6 (10-4)
4-7-5 (8-6)
1 Wojtyla Gene (10-5)
6-7-10-9-12 (11-4)

1x12x3x3x1x5 = 540 kr
9x2x3x3x1x5 = 810 kr

DD-förslag på 900 kronor:

1 – 6,7,10 x 300

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 1 B: 2-8-5-7-6 C: 3-9-4

Spetsanalys: Tand Tuff och Grändens Lomma är snabba men snabbast är Lysjö Mocca som borde ta ledningen. Bellfaks lär sedan komma farande och det är lurigt vem som sitter i ledningen.

Loppanalys: 1 Björs Frej är en riktigt bra pålle som lever på styrkan och har segrar 5 av 8 starter under året. Han var ute på V75 senast och tvingades ut i vida spår runt sista kurvan och kom i mål på bra vis som fyra. Eriksson menar att hästen inte går i ledningen så det är inte aktuellt med spets även om han skulle kunna hålla den utan han lär ta det lugnt och sitta bland de sista. Bra chans att han sedan tuggar ner dem under slutvarvet. Utgång.

5 Höstbo Stig är klar andrahandare, men trots att han vann senast så ser han inte ut att ha toppform för det var väldigt segt då han tog sig förbi ledaren och flera kom bort eller satt fast bakom. Står hårt inne i loppet och känns inte direkt stekhet.

Mycket fartfylld är 7 Bellfaks men han behöver säkert lopp efter att ha varit borta väldigt länge. 2 Tand Tuff är aktuell på läge och bra form, kommer ner till plankan direkt nu och får ledarryggen? 8 Järvsö Moa gick bra i skymundan senast.

V64-2:

Ranking: A: 5-14 B: 9-1-12-8-3-15-7-11-6-4 C: 10-13

Spetsanalys: Bangforthebuck Am har hållit spets båda gångerna man haft just innerspår och bord eköras i spets nu. Corky Ramirez kördes till spets från springspår och lär testa.

Loppanalys: Öppet och dåligt lopp där 1 Bangforthebuck Am ska kunna leda länge för nu bör offensive Billy testa där framme. Det har varit bra starter båda gångerna hästen haft innerspår och jag tror på spets. Senast svepte han runt dem på långsidan och vann enkelt, även om det var för en del drivning.

Bättre är 5 Corky Ramirez som hängde med fullgott mot ganska bra hästar men ändå hade jag väntat mig mer efter hans fina debut då han var tvåa bakom Oakstvåan Genta. Nu har han fått träningsperiod och det låter klart bra vad gäller jobben och han borde kunna visa sig bäst, jag spelar utgång.

Det är ett ruggigt skrällopp om utgången sviker och det känns bra att sitta målat på andra lappen. Och vi dubblar faktiskt utgången med skrällen 14 Luckyline America har mött mycket hårdare hästar och senast hängde hästen med fullgott även om några längder släpptes sista 150 – men då var det fina Calizza Boko som gick i ledningen. Bra spurt som trea näst senast och före det fast med krafter sparade.

8 Doitlikealady har form och senast blev hon nog lite generad till galoppen då hon gick på i slutsvängen, före det fast med sparat mot bättre hästar och väldigt lite spelad nu.

Favorit verkar 9 Special One O.K. bli, och den vann 4/5 starter i Norge men har varit ljummen i regin hos Louise. Magnus upp är plus men det har gått en månad mellan loppen och känns som det strular och stark favorit är det inte att jobba med.

V64-3:

Ranking: A: 2-8-6 B: 10-4-7-12-9 C: 1-3-11-5

Spetsanalys: First Love Boko fick vingen i skallen och det blev omstart senast och då öppnade hon inget alls. Normalt sett glider hon till ledningen likt vid segern.

Loppanalys: 2 First Love Boko är en fin märr som bara har 200.000 på sig, men hon har varit ute mot Timbal och tjejerna någon gång (spelad till 94 för tio näst senast) och mött bra hästar. Vid segern var hon grymt fin då hon bara dundrade undan på 12,9 full väg. Senast fick hon vingen i skallen och det blev omstart och då öppnade hon inget. Dock satt hon sedan fast med sparat och såg ändå bra ut. Sitter det inte i skallen så är det spets och slut så det sjunger om det, men jag garderar med en duo.

8 Lirac de Zeun var iordningställt senast då Söderkvist tog högertöm direkt och körde till dödens och sedan reglerade man allt till 22 gånger såsen. Bergh skickar upp en enda häst hela vägen till Romme och det lär knappast vara för att kolla omgivningen och trots spåret aktuellt.

6 Feeka S.E. är fartfylld och senast fullföljde hon bra som trea på V75 och detta känns som en vettig uppgift.

V64-4:

Ranking: A: 4-7-5 B: 8-3-6 C: 9-1-11-10 

Spetsanalys: Global Newsletter är nedstruken ett hack och då borde han ha bra spetschans bland dessa.

Loppanalys: 5 Research är högkapabel, och han kunde mata ner dem trots tung resa då Björn Goop körde för tre starter sedan och han fick hästen att tända om på upploppet då han blev utmanad. Han har gått bra efter det med utan att vinna, men nu har han varit borta för feber och är svårbedömd med amatören Fredde Linder i vagnen. Dock ska nämnas att han varit etta och tvåa för Fredde och det verkar gå bra – även om han inte är BG…

Tipset till skrällen 4 Dewey Luvs Britt som såg tankad ut näst senast bakom bra hästar som vinnande Mellby Collector, men senast lite mer tam. Det är smyglopp som gäller och Ove A känns spännande då han är vass på att få fart på lite ovilliga. Med liknande lopp som näst senaste duger han på speed.

7 Global Newsletter är spetsfavorit, inte minst med förhandsfavoriten struken och han växer i ledningen. Det var inte långt undan att han höll undan i DD-lopp näst senast och senast vann han faktiskt bakifrån. Jag låser på dessa med dunkel form på 3 Topgear som varit blek två lopp och samma gäller Sommartravet-vinnaren 6 Olympic Torch.

V64-5:

Ranking: A: 1 B: 10-5-3-2-8 C: 6-4-7-11-12 

Spetsanalys: Wojtyla Gene öppnade snabbt i somras, men är bäst i ryggar och jag tror på Special Offer i ledningen.

Loppanalys: Kvällens roligaste speldrag tycker jag är 1 Wojtyla Gene som såg smällfin ut senast för att vara honom. Visst, han fick ett fint lopp i draget men sättet han sprintade förbi de andra på över upploppet lovade mycket mer och det var fullt tryck in i mål. Perfekt läge för ganska startsnabb häst och duktige Jakobsson är bra att få en kväll på Romme. Han kan välja upplägg, men jag tror på ledarryggen bakom 5 Special Offer och sedan bara att vänta in luckan någon gång sista 500 för då smäller det till! Loppet är ganska ojämnt, och jag tror att 10 Copimade eller 3 Limoncelli kommer spräcka upp fältet i god tid och det löser sig. Till dryga 10% chansspikar jag Pedersens formkort!

Bäst är såklart Copimade men han var inte fräsch i Europaderbyt och känns svårbedömd, och varför gör man inte bokslutistället för att springa om 30.000 en kväll i Romme? Han var overkligt bra under Elitloppshelgen där han trots galopp i sista sväng kunde kliva förbi Le Miracle, men nu hoppas jag att han inte är som bäst och blir nedspeedad.

V64-6:

Ranking: A: 6-7-10 B: 9-12 C: 11-4-5-1-3-2

Spetsanalys: Få har testat att ladda iväg bakom bilen, men så snabb i benen som Liam Dana såg ut att vara med bakspår har jag svårt att tro den missar ledningen. Ramon Dekkers var snabb senast innan galopp efter 100 meter, körs till dödens?

Loppanalys: Treåringsfinal med 75.000 att köra om och Leif Witasp har fått spår 1-2-3-5, och Jörgen Westholm spår 6-10-12, alltså har dessa herrar sju av elva hästar!

Jag ger tipset till spetsfavoriten 6 Liam Dana som var klart bra vid båda spetssegrarna i smått överlägsen stil, men blev sedan nedplockad från ledningen av 7 Ramon Dekkers som vann från dödens. Senast såg Liam fin ut då han satt kvar i tredje ytter och gick i mål utan att han fick chansen. Jag tror att han har bra chans att spetsa hem det.

7 Ramon Dekkers plockade alltså ner vår etta från dödens, och det är en fin sort detta som ser ut att kunna bli bra. Rejäl vid segern som jag nämnde och verkade passa bra för duktige Westerholm som nu får chansen igen. Maria körde själv senast och det blev för mycket då hästen skulle snabbstarta.

Favorit är 12 Flash Hammering som blev utklassad av en för dagen väldigt bra Pikachu Face senast men slog övriga klart med 20 meter. Segrarna togs i enkla gäng, men det är bra nivå på den här för att vara detta treåringslopp.

Vi spelar DD med 10 Carlyn som inte fungerade på banan senast men var fin vid segern som blev enkelt. Mötte kulltoppar senast där Uncertain Age vann före Genta och fart för att duga här visade hon mellan galopperna.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Strömavbrott på Solvalla - banan tävlar ändå
Nästa nyhet
Strömavbrott på Solvalla – banan tävlar ändå

Strömavbrott på Solvalla – banan tävlar ändå

Ett omfattande strömavbrott har drabbat området kring Solvalla. Trots det avser banan att tävla som vanligt under fredagen.

Under torsdagskvällen drabbades stadsdelarna kring Solvalla av ett större strömavbrott. Fortfarande vid klockan 11 på fredagen, har strömmen inte kommit tillbaka.

Det till trots planerar Solvalla att genomföra fredagens tävlingar, med lunch-V65, som vanligt. Det då alla nödvändiga tekniska system kan köras på reservkraft.

Emellertid kan banbelysning endast tändas till en begränsad nivå. Eftermiddagens sista lopp är planerat att köras klockan 15.38. Solen går ned 15.15.

– I dag är det ju mulet så det kommer att börja skymma redan vid tvåtiden. Vi har tillsatt en grupp med veterinär, domare och aktiva som finns tillgänglig under eftermiddagen för att bedöma siktförhållandena, säger sportchefen Markus Myronsolvalla.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uppfödningslöpning: Startspåren är lottade
Nästa nyhet
Uppfödningslöpning: Startspåren är lottade

Uppfödningslöpning: Startspåren är lottade

Hästarna i Svensk Uppfödningslöpning blev klara på onsdagen. Nu är också startspåren lottade.

Under onsdagskvällen avgjordes de fyra uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning (läs mer här) och på torsdagen har även spåren lottats.

Båth med en trio. Foto: ALN

Svante Båth var kvalvinnaren i Sveriges äldsta klassiska löpning och har tre hästar med i finalen. Trolig favorit blir hittills obesegrade Coin Perdu, som också fick ett fint andraspår i finalen.

Svensk Uppfödningslöpning avgörs under V75-omgången på Jägersro den 3 december. Då väntar ett förstapris på 700 000 kronor, men av de tolv finalisterna är det endast Dats Caballo som inte är anmäld till premiechansningen.

Så här ser startlistan ut efter lottning och spårval, inom parentes i vilken ordning man valde spår.

(häst – tränare):

1 (2) Helloise Boko – Mattias Djuse
2 (1) Coin Perdu – Svante Båth
3 (3) Vanquish Kronos – Jerry Riordan
4 (4) Dats Caballo – Tomas Malmqvist
5 (6) Hot Chocolate – Fredrik Wallin
6 (7) Executive Caviar – Joakim Lövgren
7 (10) Casterly Rock – Tomas Malmqvist
8 (11) Empire Garbo – Svante Båth
9 (5) The Bucket List F. – Helena Burman
10 (8) Global Un Poco – Svante Båth
11 (9) Staro Litchi – Helena Burman
12 (12) Harmon Boko – Mattias Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dramat: Räddade sig från fall - blev femma

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson