Tvååringarna förnämsta lopp, Svensk Uppfödnings-löpning, avverkade sina uttagningar på onsdagen. Till finalen kommer tre hästar som hittills är obesegrade.

Två uttagningar vardera kördes på Jägersro och Solvalla under onsdagen. Kvalens största vinnare blev Svante Båth som fick med sig tre hästar till final.

Mest imponerade nog Coin Perdu, en S.J’s Caviar-son som här knep sin fjärde seger på lika många starter. För Erik Adielsson spurtade han riktigt vasst och kom i mål på snabbaste segertiden 1.14,0a över 1640 meter.

Helloise Boko. Foto: ALN

Även Vanquish Kronos (Jerry Riordan) och Dats Caballo (Tomas Malmqvist), de båda Jägersro-vinnarna, förlängde sina segerrader.

Det återstående försöket gick till stoet Helloise Boko som var en av två finalister för Mattias Djuse.

När finalen körs på Jägersro den 3 december, kommer även Helena Burman och Tomas Malmqvist med två hästar.

Så här gick det i uttagningarna:

Foto: ALN.

Uttagning 1, Jägersro:

Perfekt lopp för Vanquish Kronos som kommer till finalen med tre raka. Peter Ingves körde Jerry Riordan-träningen som kunde gå som andra häst i andraspår i högt tempo (12,9 på varvet). In mot upploppet fick Casterly Rock greppet, men Vanquish Kronos kunde avväpna lätt till seger. Pigg spurt också av The Bucket List F. som nöp silvret.

Till final: Vanquish Kronos, The Bucket List F., och Casterly Rock. Segertid: 1.14,6a.

Foto: ALN.

Uttagning 2, Solvalla:

Det blev en lätt seger för Svampen-tvåan Helloise Boko, körd av sin tränare Mattias Djuse. Stoet gick till ledningen direkt och kunde sedan hålla undan säkert för Globl Un Poco som gick fint sista 700. Empire Garbo trea från vinnarhålet. Galopp i starten för favoriten Vermont Kronos.

Till final: Helloise Boko, Global Un Poco och Empire Garbo. Segertid: 1.15,8a.

Foto: ALN.

Uttagning 3, Jägersro:

Tomas Malmqvist har en fin sort i Jocose-sonen Dats Caballo. Här kom fjärde segern på lika många starter. Dats Caballo gick till spets direkt och kunde sticka undan över upploppet till mycket enkel seger. Executive Caviar avslutade bra och blev tvåa före Staro Litchi. Galopp i sista kurvan blev det för Saranda Face som då låg som tvåa i andraspår.

Till final: Dats Caballo, Executive Caviar och Staro Litchi. Segertid: 1.15,0a

Foto: ALN.

Uttagning 4, Solvalla:

Riktigt fin segrare i form av Coin Perdu som för Erik Adielsson tog fjärde raka segern. Det är Svante Båth som tränar. Coin Perdu travade som tvåa i andraspår, hade en bit fram till ledande Hot Chocolate när attacken sattes in 300 kvar men avgjorde säkert till slut. Harmon Boko trea efter resa i dödens.

Till final: Coin Perdu, Hot Chocolate och Harmon Boko. Segertid: 1.14,0a.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kusken körde för passivt – fick licensen indragen

Kusken körde för passivt – fick licensen indragen

Det danska travförbundet har med omedelbar verkan dragit in licensen för en amatörkusk, sedan man bedömt att han inte kört för bästa möjliga placering.

En i Danmark uppmärksammad situation inträffade i ett lopp på banan Skive i fredags. Hästen Pompano Princess höll på målfoto undan för snabbt avslutande Special Player.

Det var dock den sistnämnda hästens kusk, Dennis Möllenbergs styrning som förorsakade Dansk Travsports Centralförbund, DTC, att höra amatörkusken.

Man menade att han inte kört för bästa möjliga placering och därmed brutit mot reglementet. Under onsdagen låter DTC meddela att man drar in Möllenbergs licens med omedelbar verkan.

DTC har efter samtal med Möllenberg och granskning av löpningsfilmen, inte accepterat hans förklaring. Dessutom menar man att han genom sitt agerande skadat sportens anseende. Kusken kan söka nya licens tidigast den 15 maj nästa år, skriver man i ett pressmeddelande.

– Jag har ingen lust att prata om saken och kommer inte att överklaga DTC:s dom. Jag har medvetet inte gjort något fel i loppet, det blir min kommentar, säger Möllenberg till travservice.dk.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Redén: "Steget till PdA är långt för Delicious"
Nästa nyhet
Redén: ”Steget till PdA är långt för Delicious”

Redén: ”Steget till PdA är långt för Delicious”

Med tio veckor kvar till Prix d’Amérique är frågan om Delicious hinner komma i form för att förverkliga Frankrike-drömmen.

På söndag kan Propulsion bli en av de första att kvalificera sig till Prix d’Amérique. Det då det första B-loppet, Prix de Bretagne avgörs.

Haft magproblem. Foto: ALN

Men kommer stallkompisen Delicious att hinna komma i form för att satsa mot det franska superloppet – så som de ursprungliga planerna var?

– Hon går jobb lite lätt hemma, men i mitt huvud har jag just nu lagt bort Frankrikeplanerna med henne för en stund. Men skulle det sedan bli så att hon är redo är det självklart en megabonus, säger tränaren Daniel Redén till travronden.se.

I våras skadade sig Delicious och blev borta nästan hela sommaren. I augusti gjorde hon bejublad comeback och har därefter tagit fyra raka segrar (står med nio raka totalt) och då började planerna på PdA bli verkliga, planer som fanns redan i fjol.

Redén. Foto: ALN

Men efter den senaste segern, i slutet av september, återfick det sjuåriga stoet sina tidigare problem med magen och det är från dem hon nu återhämtar sig.

– Just nu tränar jag henne som att det är vilken dag som helst i hennes liv, sedan får vi se om hon kommer tillbaka fullt ut och får tillbaka musklerna igen. Men det är ingen som helst fara med hästen och hon mår bra. Hon är hela tiden glad och pigg i hagen och det är positivt, säger Redén till travronden.se och avslutar:

– Stegen till några B-lopp och Prix d’Amérique är dock långa, även om drömmens finns kvar.

Prix d’Amérique körs den 29 januari. Med sex miljoner kronor på kontot lär Delicious behöva kvala in till loppet via något av de kvalificerande B-loppen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt seger i comebacken för Buzz Mearas
Nästa nyhet
Lätt seger i comebacken för Buzz Mearas

Lätt seger i comebacken för Buzz Mearas

Trots en frånvaro på ett halvår kunde Buzz Mearas ta en enkel seger då han med Björn Goop i sulkyn gjorde comeback på tisdagen.

I våras såldes femårige Buzz Mearas till Frankrike och sattes i träning hos Vincent Lacroix. Efter ett uppehåll sedan i maj, gjorde den svenskfödda hästen på tisdagen comeback.

Björn Goop körde till seger. Foto: ALN

Det skedde på banan i Beaumont-de-Lomange och tömföringen sköttes av Björn Goop. Dream Vacation-valacken gjorde comeback på bästa vis.

Buzz Mearas inledde lugnt, men kunde smygas fram som tredje häst i andraspår. In på den sista bortre långsidan fick det vara nog – Goop vred ut till attack och Buzz kom hastigt fram mot ledaren.

Redan i sista sväng satt den 15 för 10-spelade favoriten i ledningen och Buzz Mearas kunde hålla undan enkelt över upploppet. Segertiden fastställdes till 1.14,7 över 2550 meter.

18 000 euro var förstapriset i det här loppet. För Buzz Mearas innebar det här den 12:e segern i 25:e starten och på kontot finns nu cirka två miljoner kronor.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Försäljningen av andelarna i Rikstravet förlängs
Nästa nyhet
Försäljningen av andelarna i Rikstravet förlängs

Försäljningen av andelarna i Rikstravet förlängs

Rikstravet SHL börjar om två veckor. Men försäljningen av andelar har gått trögt. Nu förlängs tiden för att köpa andelar till årsskiftet.

Det är den 1 december som Rikstravet, i samarbete med Svenska Hockeyligan startar. Men trots bara två veckor kvar till start, är det bara ett av fjorton stall som är slutsålt.

Kajsa Frick är tränare för Leksand. Foto: ALN

Varje stall är indelat i 1500 andelar. Bara stall Frölunda har sålt slut. Enligt Rikstravets egna försäljningssiffror, är 11 440 andelar sålda per den 14 november – alltså bara drygt hälften.

Därför har Svensk Travsport beslutat att förlänga försäljnings-perioden av andelarna till den 31 december.

Tävlingssäsongen startar dock fortfarande som planerat – den 1 december. Det skriver man på Rikstravets hemsida.

För tre veckor sedan godkändes att stallens tränare fick köpa in en första häst (varje stall består av två hästar), trots att den ursprungliga tanken var att det skulle göras först efter att stallen blivit fulltecknade.

För närvarande är totalt sju hästar inköpta och flera är på väg in, efter det att tränarna nu även fått okej att köpa in stallets andra häst.

Läs även: Många Rikstravet-andelar kvar – Frölunda slut

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sjunnesson utesluts ur Skånska Travsällskapet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson