Jimmy Takters treårige stjärna Bar Hopping noterades för en ny storseger på fredagen. För Tim Tetrick tog han hem Carl Erskine.

Säsongen är inte helt över för de amerikanska treåringarna. På fredagskvällen avgjordes The Carl Erskine (220 000 $) på Hoosier Park, i Indianapolis.

Tetrick i sulkyn. Foto: ALN

Jimmy Takter-tränade Bar Hopping följde här upp sin seger i Breeders Crown förra helgen, med en ny fjäder i hatten.

Tim Tetrick satt i vagnen och lät sin häst trava med som tredje häst medan Dayson anförde fältet. Ur den sista kurvan fick Bar Hopping marschorder och arbetade över det långa upploppet ned ledaren till seger kort före mål.

Segertiden blev 1.10,7a över 1609 meter, en tid som innebar ett nytt banrekord. Sutton knep bronset bakom tätduon.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Uncle Lasse med högst poäng i avelsvärdering

Uncle Lasse med högst poäng i avelsvärdering

Flera riktigt intressanta hingstar visades upp vid avelsvärderingen i Eskilstuna på torsdagen. Högst poäng fick Uncle Lasse.

Tio varmblodiga hingstar visades upp för avelsvärdering på Sundbyholm under torsdagen. Flera av landets för dagen hetaste travare ingick i värderingen.

Allra bäst tyckte man om Uncle Lasse, som med hela 89 poäng fick bedömningen mycket högt skattat avelsvärde.

Här kan du se resultaten:

Mycket högt skattat avelsvärde:
Uncle Lasse, 89 poäng

Högt skattat avelsvärde:
El Mago Pellini, 75 poäng
French Laundry, 79 poäng
Propulsion, 81 poäng
Volstead, 77 poäng

Medelmåttigt skattat avelsvärde:
A Mysterious Love, 66 poäng
Fawkes, 66 poäng
Nantucket, 57 poäng

Lågt skattat avelsvärde:
Dishmar, 47 poäng
Usain Henna, 44 poäng

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter skada: Southwind Frank avslutar karriären
Nästa nyhet
Efter skada: Southwind Frank avslutar karriären

Efter skada: Southwind Frank avslutar karriären

Den amerikanska unghäststjärnan Southwind Frank har gjort sin sista start. Treåringen slutar efter skador.

Den av Ron Burke tränade Muscle Hill-sonen Southwind Frank slutade tvåa i Breeders Crown förra helgen. Det blev treåringens sista start i karriären.

Hästen slutar nu tävla och satsar i stället på en avelskarriär, sedan veterinärer konstaterat att han lider av en kronisk hälta.

– Jag har tränat många hästar, men ingen med Franks egenskaper. Jag tror ärligt att han är en av de bästa någonsin och jag hade verkligen önskat att fortsätta tävla med honom, men på grund av skadan kan vi inte ta den risken, säger Burke till ustrotting.com.

Southwind Frank var outstanding i kullen som tvååring och vann då 11 av sina 12 lopp, Peter Haughton Memorial inkluderat. Under årets treåringssäsong har räknats in vinster i Colonial Trot, Stanley Dancer och Earl Beal samt andraplatsen i Hambletonian.

Southwind Frank kommer nu att som avelshingst stallas upp hos Diamond Creek Farm där hans avgifter inför nästa säsong kommer kosta 10 000 dollar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Umåker
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Umåker

Fredag: V64-tips till Umåker

V64 Umåker 4 november  

Omgången: Kul omgång i Umeå där jag testar att syna storfavoriterna och spikar ett roligt spetsdrag som jag tror hårt på. Det börjar bli vinter och banorna hårdare, så håll koll på balansinformationen under kvällen är rådet. Lycka till!

Bästa spiken: 2 Art Nattfari (V64-3) har gått bra varje gång i hårda gäng och står fint till nu. Han är snabb ur volten och klart kuskplus med Söderholm tycker jag att det är. Spets och slut till 17% är tanken!

V64-förslaget på 1782 kr (V6)

8-6-5 (7-4)
4-5-15-2-1-9-8-14-12-13-7 (11-10)
2 Art Nattfari (8-10)
5-1-15-9-11-10 (3-8)
1-3-6 (13-4)
15-2-12 (13-14)

3x11x1x6x3x3 = 1782 kronor  

DD-förslaget på 1000 kronor.

1-15 x 500
1-2,12 x 250

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1: 

Ranking A: 8-6-5 B: 7-4 C: 3-1

Spetsanalys: Jag tror inte starthästen körs i ledningen och det bör kunna vara Guli Tor som är först framme och testar och övertar.

Loppanalys: Jättefavorit är 8 Pydin som varit mycket bra och han var tvåa i norska Derbyt bakom Perssons kanon och det var mycket bra insats. Han är fartmässigt bäst här, men det är mycket galopper i raden och han har galopperat i 9/21 starter. Som dryg 70%-are tar jag chansen att gardera storfavoriten, väl medveten om att han har bra chans.

 6 Björlifant trodde jag skulle få ett toppenår, men han har inte utvecklats som jag trodde i våras. Nu har han ändå sett bra ut i två starter och galopperade i striden på upploppet senast. Kommer favoriten bort borde han slå resten.

Jag betalar även för 5 Guli Tor som Gustav hyllar rejält nu och han har bra styrka. Han kan ligga på väl mycket och det är risk för lugnt tempo nu, men med spetsfavoriten på start struken så kanske han kan forceras till tät?

V64-2:

Ranking A: 4-5 B: 15-2-1-9-8-14-12-13-7 C: 11-10-3-6

Spetsanalys: M.T.Jeopardy har öppnat snabbt och jag tror på spets, om man så vill. Främst Mellby Dealer kommer testa och visst är det risk att favoriten får överta.

Loppanalys: Spårtrappa som känns öppen och här spelar jag för skräll! Favorit är 5 Mellby Dealer som är en fin typ, men det är inte alltid han fungerar då han dras med fräschörproblem. Han hängde med utan att få chansen i två starter utan jättemycket sparat där det var V75 på Solänget. Senast var han med i BC-semifinalen och fick inte med något. Banan var mycket dålig då och det är inte alls säkert att han tog det bra med långresa dessutom. Viss spetschans, men jag synar ”Roggas” favorit.

Klart intressant känns 4 Alvena Valva som kan mycket och tillhörde de bättre i kullen förra sommaren men i år har det strulat. Hon fick lopp i kroppen senast och hängde med förbättrat som tvåa bakom Highspirit. Formen ska peka uppåt och här står hon sig bra om hon löper upp till sin kapacitet.

1 M.T.Jeopardy är svårbedömd, men i grunden är det en bra häst. Perfekt läge och spets eller ledarryggen ska det bli och nu har han laddat om batterierna.

Respekt ska man ha för spurtaren 15 Digigirl I.H. som har sin årstid framför sig nu och Malin kör med bra självförtroende. Storskrällen kan ganska fartfyllda 2 Apalachicola vara med lopp i nya regin och perfekt läge. 2%!

V64-3:

Ranking A: 2 B: 8-10-6-5-1-9 C: 7-4-3

Spetsanalys: Lesja Kongen har spetsat flera gånger med innerspår men jag tror inte att han kan svara Art Nattfari som är snabbare häst.

Loppanalys: 8 Hulte Magnus är favorit men han är inte samma häst längre, även om han gick klart positivt som fyra näst senast då han blev rejält hindrad på sista långsidan och det vinner han nog med klaff. Han hade tuff uppgift med massa tillägg senast, men var väl stort slagen även om Aston är bra då den fungerar. Jag tror att han får långt fram igen, och han tycker inte jobb i spåren är lika kul längre är känslan. Han är utan seger 2016, vilket stärker mig.

Kvällens bästa drag tycker jag att 2 Art Nattfari är och jag spikar! Han har gjort det bra varje gång och senast fullgod i skymundan på V75 där Joker C.K. vann och han själv kom loss sent bakom hästar. Tvåa bakom kanonen Pave Faks på V75 tidigare på Solänget och nu tror jag att han körs till ledningen, han öppnade bra från tillägg. Från ledningen har han vunnit båda gångerna han gått i Sverige och att ”Krille Söder” hoppar upp ser jag som jätteplus på hästen. Mycket intressant spik till 17%!

V64-4:

Ranking A: 5-1-15 B: 9-11-10 C: 3-8-13-7-12-2-4-14-6

Spetsanalys: Ovisst! Eldodin blir över, Manfred Viking är inte lika snabb i volt som med bil och borde få offra mycket om han ska till spets efter en bit. Underlig till att börja med kanske?

Loppanalys: 5 Manfred Viking är favorit och han har bra styrka och distansen 2640 meter är ett plus. då han segrat 2 av 4 gånger över långt och hoppade på väg mot ledningen ytterligare en gång. Senaste försöket vann han trots startgalopp då han var ute över 2640 meter, och tre senaste gångerna han gått felfritt har han vunnit. Dock två galopper på fem senaste och jag litar inte på honom som favorit, men  medger att han var fin senast då han snabbstartade och vann enkelt för Kajjan från ledningen. Tippas, men garderas.

1 Eldodin kan nog inte hålla ledningen, men även han är stark och Ohlsson brukar inte sitta fast i dessa lopp. Hästen är strulig värre och har galopperat två senaste men vann före det. Ohlsson har varit bland de två första i 3/6 senaste med hästen är det känns rätt kusk.

Tidig är 15 Storsjarmören som gjort tre lopp i nya regin och senast kunde han avgöra väldigt enkelt över samma långa distans som nu. Det var en förväntat bra insats då han gick klart bra upplopp i starten före och Ove A upp som senast är helt rätt. Given på lappen och mycket mer stabil och inte så osäker på två tidigare nämnda!

V64-5:

Ranking A: 1-3-6 B: 13-4-8-5-12-11-9 C: 2-15-7-10-14

Spetsanalys: Sambucus P.R. kan nog hålla spets då han blivit snabbare, men han gillar rygglopp och Coal Trader släpps till spets är min tro.

Loppanalys: Ojämnt lopp där tre hästar känns som hängslen och livrem. Storfavorit är 3 Coal Trader som varit ruskigt fin de senaste loppen och senast utklassade han bra hästar som Pascha Tilly trots mestadel ett lopp i dödens. Det var barfota då och säkert gjorde det ganska mycket nytta, och att det blir skor nu är minus. Han bör sitta i spets, och är han som senast så vinner han men det är alltså inte givet.

På DD går jag på 1 Sambucus P.R. som startat en hel del på V75 och före förra loppet visade han kraftig uppåtform. Han blev kvar med gott om sparat bakom Danne Edel på V75 näst senast, men var inte alls som bäst senast. Nu har han pustat lite och uppgiften är spännande nu då denne speedige herre bör få ledarryggen på bra ledare som håller tempo där framme. Jag chansar på att han är i form och då loppet är ojämnt lär han få chansen att gå ut redan runt 500 kvar då fältet kommer spricka upp. Kul DD-spik med rygg ledaren och slut-scenario!

Jag betalar för 6 Raz Mackenzie på V64 trots att han var stor ”skuffelse” senast, men tydligen hade han halsproblem då. Han visade uppåtform innan förra loppet och möter hästar han normalt sett är klart bättre än nu, men det är mycket upp och ner numera på maffige Razen.

Kapabel är 13 Google Håleryd, men han är seg bakifrån och då formen är dunkel efter att ha varit borta för dåliga blodvärden så borde han få svårt med bakspår på tillägg.

V64-6:

A: 15-2-12 B: 13-14-10-6-8-2-1-11 C: 5-3-9-7 

Spetsanalys: Ennos Cayenne är en bra rygg att ha då denne håller tempo framme i ledningen och jag tror att Eskilsson kör tidigt till ledningen.

Loppanalys: Inte heller detta känns som ett skrällopp med tre mycket bra betrodda hästar. Mest tror jag på knappa favoriten 15 Mofaksan där tränaren låter mycket uppåt, och det ska han vara med så fin märr! Senast mötte hon en viss Tekno Odin som siktade mot världsrekordet och hon fullföljde bra som trea ungefär en mil bakom denne – men hon gick en bra bit under sitt svenska rekord med 21,8. Ove har lyft hästen vad gäller kapacitet de gånger han kört och jag tror hon bara är bäst.

Tar med övriga betrodda, 2 Ennos Cayenne har vunnit fyra lopp i år och visat härliga fartresurser då hon varit helt överlägsen vid segrarna, och en så bra häst som Fender var utan chans att plocka in 20 meter i somras. Till spets 550 kvar näst senast och överlägset över upploppet blev det, men senast inte lika bra då hon kördes till dödens med var slagen 600 kvar då hon galopperade. Borde köra till spets och bli att räkna med.

12 Katla Kiro visade sin fart mellan ett gäng galopper näst senast, och då hon hade perfekt uppgift med fördel ston senast så defilerade hon hem det med bra tag i mål då kusken bara höll henne skärpt. Hon är lika bra som stallkamraten 14 Ängskalla tycker jag och står 20 meter före…

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: "Djali Boko hade platsat även i Guld"
Nästa nyhet
Inför V75: ”Djali Boko hade platsat även i Guld”

Inför V75: ”Djali Boko hade platsat även i Guld”

Per Nordström dyker upp i Eskilstuna på lördag i ett angeläget ärende. Djali Boko kommer med tre raka segrar efter att ha återkommit i stort stil efter operation.

Sundbyholm är i blickfånget i helgen. På söndag avgörs Breeders Crown-finalerna. Men redan på lördag visar en tidigare årgångstopp upp sig i Silverdivisionen.

Kommer med tre raka. Foto: ALN

Den nu sexårige Djali Boko hade inte riktigt flytet med sig som tre- och fyraåring. Han galopperade bort sina chanser i en E3-final, missade precis Kriterie-finalen och ströks inför Kungapokalen efter seger i uttagningarna…

– Det är en häst som egentligen skulle varit i Gulddivisionen redan och han hade inte gjort bort sig där heller. Hade han lyckats i något av de där årgångsloppen hade han ju redan varit i den klassen, säger tränaren Per Nordström till travnet.se.

Ready Cash-sonen vann Bronsdivisionen i Kalmar förra våren, men lyckades inte fullt ut under säsongen och gjorde ett drygt tio månader långt uppehåll.

Opererades i våras. Foto: ALN

– Hästen genomgick en operation i höger framknä och efter röntgen hittade man ett par andra småfel samtidigt som man rättade till. Det här är problem som han förmodligen haft en tid och hindrat honom, säger Nordström och fortsätter:

– Han känns jättefin för dagen och den operationen verkar ha fallit väl ut. Hästen känns mycket lugnare och finare nu, allt har gått som på räls och han har verkligen vunnit på bra sätt.

Efter att Djali Boko gjorde comeback i september har han plockat tre raka segrar. Vid samtliga tillfällen har sexåringen vunnit i överlägsen stil och sett bättre ut än på länge.

– Helt stabil skulle jag inte säga att han är, för Djali är Djali. Men han uppträder lugnare och går att reglera i loppen på ett annat sätt. Men han får göra lite som han vill, man vill inte störa hästen för mycket och hittills har han skött sig.

Förlänger segerraden? Foto: ALN

På lördag är han alltså tillbaka på rikstoton och går ut i Silverdivisionen (V75-7) där han möter kvalificerat motstånd.

– Läget är bra, men det är motståndet också. Men så är det ju alltid i den här klassen och han har en sådan hög grundkapacitet ändå och han närmar sig toppformen nu så jag måste tro på en bra chans.

Något taktiskt upplägg på förhand har man kanske inte med den här hästen?

Nordström åker med en häst. Foto: ALN

– Nej, vi får se vad som händer från början. Jag fokuserar på att hålla honom lugn, så får vi se hur han knallar iväg från början. Det är en häst som tål att göra en del själv i loppen också. Lång distans är inget minus, han är så pass komplett och vann på 2640 på V75 i Kalmar förra året.

Djali Boko har tävlat barfota runt om på sistone. Samma nu?

– Ja, om bara det inte är en betongbana så blir det så. Han har fina hovar och vi siktar på samma som innan, säger Per Nordström.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop kör Timoko i Nationernas Pris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson