På söndag stundar nästa uppgift för Timoko. Med Björn Goop i sulkyn tävlar han i det italienska storloppet Gran Premio delle Nazione.

I mitten av oktober gjorde Timoko comeback och vann då direkt Grand Prix du Sud-Ouest. Målet är en sista start i Prix d’Amérique i januari.

Gör andra starten efter vila. Foto: ALN

På söndag väntar nästa uppgift. Richard Westerink-stjärnan är en av hästarna i Gran Premio delle Nazione, eller Nationernas Pris, som körs på La Maura i Milano och har en samlad prispott på 308 000 euro.

Ordinarie kusk Björn Goop sköter tömmarna bakom Timoko som får börja från bakspår. Bland motståndet syns Ringostarr Treb, som senast kommer från seger i Gran Premio Freccia d’Europa. Här finns även Fabrice Souloys fyraåringstopp Timone Ek.

Här är startlistan:

2250 auto

1 Seattle Bi – Alessandro Gocciadoro
2 Papalla – Massimo Barbini
3 Truman Daripet – Nicolas Ensch
4 Troja d’Asolo – René Legati
5 Ringostarr Treb – Roberto Vecchione
6 Radiofreccia Fi – Enrico Bellei
7 Tesoro Degli Dei – Vincenzo P Dell’Annunziata
8 Sharon Gar – Gaetano di Nardo
9 Timoko – Björn Goop
10 Timone Ek – kusk ej klar
11 Pascia’ Lest – Pietro Gubellini
12 Princess Grif – Roberto Andreghetti

Senaste vinnarna:

2015: Moses Rob – Roberto Vecchione
2014: Prussia – Pietro Gubellini
2013: Marielles – Roberto Andreghetti
2012: Noras Bean – Stefan Söderkvist
2011: Beanie M.M. – Johnny Takter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Kalmar

Fredag: V65-tips till Kalmar

Omgången
Kalmar tar hand om V65:an denna fredag och omgången känns blandad med många ovissa lopp. Det var inte helt lätt att hitta en singelstreck i denna jackpotomgång men valet föll på 6 Unity Knick (V65-3) som jag tror leder runt om.

Spiken
6 Unity Knick (V65-3)

Utgångarna
4 Falco Di Quattro (V65-1)
3 Delicious Brown & 4 Jack Bowler (V65-6)

V65-systemet (spel för sex rätt)

V65-1: A: 4 B: 7,6,1,3 (res 5-2)
V65-2: 1,4,6,8,12 (res 7-5)
V65-3: 6 Unity Knick (res 3-5)
V65-4: 4,5,6,8,9 (res 2-1)
V65-5: 2,3,4,10,14 (res 7-8)
V65-6: A: 3,4 B: 1,2,8,6 (res 7-11)

1x5x1x5x5x6 = 750 rader/kr
5x5x1x5x5x2 = 1250 rader/kr

Totalt 2000 kr

Dubbelförslaget
5 –  10,14 x 500

1000 kr

V65-1

RANKING A: 4. B: 7-6-1-3. C: 5-2.

Spetsanalys:
Tre hästar på startvolten och det ska mycket till om inte 1 Paddington Face förvaltar innerspåret till ledningen.

Loppanalys:
Fyraåringslopp med bara sju hästar till start och dessutom utspridda på tre volter. 4 Falco Di Quattro galopperade tidigt i BC-semifinalen senast och tar nya tag vi enklare omgivning nu. Tomas Malmqvist-travare har bland annat mött Readly Express och Cruzado Dela Noche i år och överlag är konkurrensen nu långt ifrån det han gjort sig van vid. Klar förstahäst i loppet för mig, och tänkbart spikförslag, om det nu inte hade varit för att Conway Hall-sonen får ny kusk i jollen.

7 Tinamo Jet gjorde första starten på nästan fyra månader senast men det blev fullträff direkt till nästan 76 gånger degen. Naglo-avkomman smög och smög och smög och när luckan kom i slutsvängen kunde han avgöra tämligen enkelt. Det var heller inget dåligt gäng han slog och med den insatsen innanför västen kan han absolut utmana om segern igen men normalt sett plockar han inte 20 meter på min tipsetta.

6 Moon’s Oki Doki fortsätter att rada upp finfina insatser och jagar årets sjätte seger här. Spotlite Lobell-sonen är jämn och säker men kan komma till korta med ett par konkurrenter som jag tycker har en helt annan hårdhet.

1 Paddington Face har kanske inte visat något nämnvärt tidigare men har intressanta förutsättningar här. Valacken är loppets tidiga ledare och karriärens hittills enda seger togs just från den positionen.

V65-2

RANKING A: 12-6-1. B: 8-4-7-5-11-3. C: 2-9-10.

Spetsanalys:
1 M.T.Jewel får försöka svara innerspåret med näbbar och klor mot framför allt 6 Youngblood. Står mellan dessa två och på läget går tipset till den förstnämnda.

Loppanalys:
Öppet lopp med lägre klass och här känns det som man behöver strecka på rejält. 12 Baja Rosa Akema är troligen loppets bästa häst och hakade på bakom Estelle Web senast utan att få fritt spelrum. Stoet har dock dragit ett iskallt utgångsläge men får ändå tipset i brist på mycket annat.

6 Youngblood har tre spetssegrar på kontot och har skapliga förutsättningar här med offensiv kusk och spetsläge. Det kan ändå bli svårt att ta sig till täten med M.T.Jewel invändigt och då krävs klaff på vägen.

1 M.T.Jewel har en ojämn resultatrad men kan en hel del i sina ljusa stunder. Dan-Åke Olsson jagar säkerligen taktpinnen från innerspår och det är också där som Going Kronos-dottern gjort sina bästa lopp.

Streckfavoriten 8 Sadik America vann helt överlägset senast, efter att han kört sig till täten mitt i loppet, men behöver en hel del tur från bricka åtta.

Streck också för 4 Shirwan As som inte var som bäst senast på grund av en halsinfektion men som annars räcker långt i detta sällskap.

V65-3

RANKING A: 6. B: 3-5-8-1. C: 7-2-4

Spetsanalys:
6 Unity Knick är blixtrande snabb bakom bilen och dundrar till täten tidigt.

Loppanalys:
Sprinterlopp med åtta hästar bakom startbilen och denna uppgift känns skräddarsydd åt 6 Unity Knick. Christoffer Eriksson-travare står klockrent inne i loppet och med tanke på hästens startsnabbhet missar man inte ledningen från det här läget. Motståndet känns också ljummet, och trots att femåringen inte startat på drygt två månader, måste detta vara en riktigt bra segerchans.

3 Alfa Giacomo och 5 Silver Annie tror jag är främste kandidaterna till övriga pallplaceringar men jag har svårt att se någon av dem rubba Unity Knick från ledningen.

V65-4

RANKING A: 5-6-4. B: 8-9-2-1. C: 7-10-3.

Spetsanalys:
1 Flo Rida See är rask vid full laddning och är inte helt borta ur diskussionen. Får dock 4 Mad Lee över sig direkt och Takter är ju alltid Takter i sådana lägen. Tror att JT pressar sig till tät men det kan kosta!

Loppanalys:
5 New Star P.H. känns som hästen att slå i detta medeldistanslopp. Valacken galopperade senast på V75 med en framskjuten placering på gaffeln och har en försöksseger i Klass II från tidigare i höst. Om man frånser felsteget senast är Micro Mesh-sonen jämnheten själv och tillsammans med Johan Untersteiner får man tipsnicken.

4 Mad Lee kan bli en svår nöt att knäcka om Johnny Takter hittar till front. Senast släppte Takter kommandot efter 300 meter och hästen spurtade sedan godkänt via stretchen. Spårar runt om?

6 Canappealformore blandar och ger en hel del och har dessutom ett sämre spår än mina två högre rankade hästar. Inte helt avsågad ändå men

8 Spirit Laser skulle gynnas om det blir körning och kommer man till från sitt byngliga läge kan Jan Hansen skrälla.

9 Staro Ivy League nådde inte hela vägen fram till Montreal senast och var inte långt ifrån en fullträff i starten innan det. Vinner snart!

V65-5

RANKING A: 2-14-10. B: 3-4-7-12-15-9. C: 8-1-5-11-13.

Spetsanalys:
2 Countdown Joke har bara två hästar att duellera med från start och Takter lär vara angelägen. 1 Micro Vick är troligen först in i kurvan men släpper till favoriten.

Loppanalys:
Halvlurigt lopp i Svensk Travsports Grundserie om nu lösningen inte är så enkel att 2 Countdown Joke leder runt om. Treåringen stoltserar med två raka segrar och insatserna innan det var bra även dem. Joke Face-sonen blir hårt betrodd och jag tycker det finns ett värde i att fälla honom. Tilläggshästarna kommar hamna vettigt till direkt ett par av dem kan visa sig vara aningen tuffare. Streckas givetvis men plockas bort på dubbelspelet eftersom favoritkomben inte känns spelvärd.

14 Niky Flax fick dirigera som han ville senast för Peter Untersteiner och Love You-avkomman kunde bokföras tredje segern för året. Treåringen har visat prov på både fart och styrka och plockar han fram denna arsenal rundar han många.

10 Engine Interface övertygade vid segern för två starter sedan och gick bra i en snabb avslutning senast. Har inte fått många chanser att visa hur snabbt han kan öppna men det är inte helt omöjligt att han hamnar långt framme direkt.

4 Alfas Heureka var tvåa i ovan nämnda lopp där Engine Interface vann och satt fast med gott om krafter kvar senast. Formen är på topp och till en ensiffrig streckprocent känns fyraåringen klart intressant.

3 Ferrari Silas orkade inte riktigt efter ett offensivt upplägg senast men kan få ett fint lopp i den främre träffen nu.

V65-6

RANKING A: 4-3. B: 1-2-8-6-7-11-10. C: 5-9-12.

Spetsanalys:
Svår spetsstrid detta och eftrersom det rör sig om sprinterdistans  kan flertalet ekipage anmäla sitt intresse att köra i ledningen. 2 Novton har spetsat en hel del på slutet men jag bedömder han ändå bara som medelsnabb. 3 Delicious Brown är troligen aningen snabbare men ska å andra sidan ta en längd på den invändige. Längre ut finns också ett par riktigt snabba konkurrenter – däribland 5 Connie K. 6 Different In och 7 Buick Brodde. Ett riktigt getingbo i mitt tycke men drar till med 6 Different In.

Loppanalys:
Ett sprinterlopp avslutar och med en favorit från innerspår, som kan få problem att hålla ledningen tillsammans med Artan Ceka, känns given ett gå emot. Förvisso har 1 Rubacuori Alca varit riktigt bra på slutet men han var chanslös att försvara innerspåret senast. Edvin Ceka hittade dock ut tidigt när den utvändigt hästen galopperade men kanske har man inte samma tur den här gången.

Andrahandaren 4 Jack Bowler känns inte hellre jätterolig. Visst kan fyraåringen vinna detta på sin jämnhet och utgångsläge och Anders Zackrisson aviserar att det blir jänkarvagn på denna gång. Ekipaget får utgöra ena halvan i min utgång men placeras bara tvåa på rankingen

För tipsettan i loppet går till 3 Delicious Brown som nu fått två lopp i kroppen efter uppehåll. Nollan i raden från senaste insatsen gömmer en rätt bra insats där det gick fort hela vägen samtidigt som sjuåringen fick en halvtuff resa.

2 Novton kom med två raka spetstriumfer till Mantorp senast där det blev ett halvvarv i tredjespår samt resten av vägen i dödens. Att Fredrik Perssons travare tröttnade var fullt förståeligt men insatsen visade att formen är intakt.

6 Different In har galopperat i voltstart ett par gånder på slutet och har dessutom varit struken. 8 Uncle Tupelo vann från ledningen senast men har läget emot sig nu. Båda platsar båda på den ena lappen.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fabrice Souloy-dom dröjer - flera månader
Nästa nyhet
Fabrice Souloy-dom dröjer – flera månader

Fabrice Souloy-dom dröjer – flera månader

Skandinaviska dopningskommittén hade under onsdagen möte kring Fabrice Souloy-affären. Någon gång i februari hoppas man att allt ska vara klart.

I september avslöjades det att den franske stortränaren Fabrice Souloys hästar tävlat med otillåtna medel i flera av de nordiska storloppen, bland annat Elitloppet och Oslo Grand Prix.

Souloy. Foto: ALN

På onsdagen hade Skandinaviska dopnings-kommittén ett möte i avsikt att komma fram till ett datum för förhandlingar. Målet är att få till stånd ett sådant i slutet av november, uppger tgn.no.

– Det är en stor och gedigen utredning och Fabrice Souloy måste givetvis få god tid på sig att gå igenom yrkandet, säger ST:s förbundsjurist Göran Wahlman, som även ingår i kommittén, till travronden.se.

I de nordiska länderna är Souloy tills vidare avstängd, men har för närvarande fritt fram att tävla i Europa, däribland hemlandet Frankrike och i Italien.

– Det kan vi inte göra så mycket åt, men däremot har UET kommit med officiellt besked om att de kommer respektera domen. Det innebär alltså att den dom som fastställs kommer gälla inom hela UET, säger Wahlman till travronden.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tävlingskalendern klar - så travas det under 2017
Nästa nyhet
Tävlingskalendern klar – så travas det under 2017

Tävlingskalendern klar – så travas det under 2017

Den svenska tävlingskalendern för 2017 är nu klar. Totalt ska det avverkas 876 tävlingsdagar under nästa år.

Svensk Travsport kan nu presentera tävlingskalendern för nästa år. Cirka 8600 travlopp ska köras och de fördelas på sammanlagt 876 tävlingsdagar – 11 färre än i år.

Bland de mest märkbara förändringarna till nästa år blir att torsdagsluncherna kommer att tas bort under de första vintermånaderna.

Från och med april ska Solvalla avgöra ganska många V64-tävlingar under söndagarna, för att i stället avstå fredagsluncherna.

I avsikt att ge bättre möjligheter för banornas publik, tillåts att tre, i stället för två, banor tävlar på kvällarna. Säkerställs görs även att samtliga breddtrav-dagar är förlagda till kvällar och helger.

Ytterligare en V75-dag adderas till programmet. Det blir Bergsåker som ska köra V75 den 1 maj. Totalt blir det 69 V75-omgångar 2017 – 8 av dem körs på utländska banor.

Några större förändringar gällande prispengar, genomförs inte. Siffrorna kommer ligga på ungefärlig nivå med i år. En rejäl ökning av prismedlen väntas i stället 2018 – genom det så kallade ”pokalåret”.

Här kan du se tävlingskalendern för 2017.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Truculent på väg mot en comeback - igen
Nästa nyhet
Truculent på väg mot en comeback – igen

Truculent på väg mot en comeback – igen

Den vindsnabbe, tidigare Elitlopps-hästen, Truculent är på väg tillbaka ännu en gång. På tisdag väntar ett kval-lopp på Jägersro.

Den i dag nioårige USA-importen Truculent har visat enorma resurser då han varit på topp, något som segern i Prins Daniels lopp 2014 på 1.09,5 vittnar om.

På väg tillbaka - igen. Foto: ALN

Den insatsen gav honom en plats i Elitloppet samma år, men under fjolåret kunde inte Revenue-sonen leva upp till förväntningarna.

Efter att tidigare fått hela säsongen 2013 spolierad, drabbades Truculent i våras av en ny skada och den tänkta comebacken lades på is. Men nu verkar det som om dubbelmiljonären är på väg tillbaka – ännu en gång.

– Vi har tränat honom sedan augusti och han har gått 15/1600 meter som snabbast. Han känns pigg och fin och tycker att det är roligt att springa, säger tränaren Lars I Nilsson till Jägersros hemsida.

Truculent, som gjorde sin senaste start i början av oktober förra året, har under säsongen fungerat som avelshingst. På tisdag ska han ut i ett kvallopp hemma på Jägersro.

– Han kommer inte att få springa runt i snabbloppen och jaga en matlapp, men om han vill och är fräsch tror jag att han har en del att hämta. Men det är också en häst som tycker att det är rätt tråkigt att gå omkring i en hage och vänta på nästa avelssäsong, fortsätter Lars I.

Truculent har så här långt i sin karriär vunnit 21 av sina 47 lopp och tjänat 2,1 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Örjan Kihlström kör i blått - för Mustaschkampen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson