Readly Express stod för en mäktig insats då han vann Europaderbyt. Men nu verkar det som om säsongen är över för fyraåringsstjärnan.

Timo Nurmos-tränade Readly Express har gjort i stort sett rent hus som tre- och fyraåring. Den svenska Derby-segern följdes i fredags upp med en dito i Grand Prix de l’UET.

Insatsen i Paris var hästens kanske svettigaste hittills i karriären och spekulationer har till och med uppstått om att Ready Cash-sonen skulle kunna bli aktuell för Prix d’Amérique redan i vinter.

Gör bokslut. Foto: ALN

Men sådana rykten slår Timo Nurmos bort. Faktum är att segern i Europaderbyt blir supertravarens sista framträdande på en längre tid.

– Han har tagit resan mycket bra och mådde också mycket bra efter loppet. Det var ett enormt lopp han gjorde och han visade nu att han är en världsstjärna. Men efter en tuff säsong behöver han semester och jag funderar på om han ska få det nu, säger tränaren till Kanal 75.

Följaktligen kommer Readly Express heller inte vara med i Breeders Crown vars semifinaler körs på Solvalla denna söndag.

Avel i stället. Foto: ALN

I stället väntar nu en välförtjänt semester, vinterträning och arbete inom aveln.

Ett bestyr som han utförde redan i år och under året har hingsten betäckt 110 ston. En trolig comeback sker först fram till sommaren.

– Han förtjänat lite semester nu också. I november-december börjar han tappas på sperma som ska frysa inför nästa säsong och under våren nästa år är det avel som är det viktiga, säger Timo Nurmos.

Läs även: Readly Express makalös i Europaderbyt