Hon har fyra raka efter sin skada och ser lika bra ut som någonsin. Nu börjar satsningen mot Prix d’Amérique för Delicious. Där kan hon få sällskap – av Propulsion.

Stall Zet och Daniel Redéns stora affischnamn Delicious har återigen kommit tillbaka efter en skada och efter lördagens imponerande viktoria på 1.09,8a står hon nu med nio raka vinster.

Hoppas på en parisisk vinter. Foto: ALN

Tränaren berättar nu att den flerfaldiga världsrekordshållarinnan laddas med Prix d’Amérique i sikte.

– Det är klart att jag haft i det i tankarna länge efter att jag känt att den senaste skadan och infektionen lagt sig och hon började kännas så fin igen. Så vi siktar på Prix d’Amérique och det ska bli jättespännande, säger Daniel Redén i en intervju med Trav 365.

Vinterns upplaga av Prix d’Amérique (som körs 29 januari) har potential att bli ett av de bästa i historien. Orsaken är främst ett förväntat möte mellan Nuncio och titelförsvaren Bold Eagle.

Delicious dansar undan. Foto: ALN

– Det vore fantastiskt men jag tycker mest att många bara målar upp två hästar, Bold Eagle och Nuncio. Vi får försöka slå oss in där, jag vet vad jag har för häst i stallet. Hon måste ju kvala in till PdA via B-loppen eftersom hon har för lite pengar på sig, säger Daniel och fortsätter på frågan om Delicious kan vinna:

– Absolut kan hon göra det. Jag tycker att hon har det mesta som en topphäst ska ha. Hon känns fräschare och bättre i år än vad hon gjorde vid samma tidpunkt i fjol. Jag tror att hon har vad som krävs för att vinna Prix d’Amérique.

Propulsion också till PdA? Foto: ALN

Men nu är det inte bara Delicious som skönjer en fransk vinter av stallets hästar. Namn som Call Me Keeper, Daley Lovin, Wild Honey och nytillskottet Lionel är alla högaktuella. Och så Propulsion.

– Propulsion ska jag också prova att kvala in till PdA. Det är inte många som springer ifrån honom. Han ser jättebra ut och är helt galen i jobben. Han kommer nog att få gå ut i det första B-loppet i Paris, säger Daniel Redén till Trav 365.