Det blir ingen comeback för kulltoppen Mister J.P. Den fyraårige segermaskinen har drabbats av en skada.

Den nu fyraårige unghäststjärnan Mister J.P. inledde sin karriär på bästa tänkbara sätt och avslutade tvåårings-säsongen som obesegrad med en vinst i Uppfödnings-löpning.

Känns som om säsongen är över, säger Goop. Foto: ALN

Taurus Dream-sonen gjorde sen årsdebut på treåringssäsongen men förblev obesegrad fram till finalen i Kriteriet där han fick ge sig mot Readly Express.

Det är dock den senaste starten för Mister J.P. och någon återkomst ser det inte ut att bli inför stundande uttagningar till Derbyt.

– Mister J.P. har åkt ner till Frankrike igen där han ska fortsätta kollas upp, men det känns som säsongen är över för honom. Det är en skada i ett framben och det kan bero på överbelastning sedan en tidigare skada, men det var inte i samma ben som då, säger tränaren Björn Goop till travronden.se.

Mister J.P. har under året fungerat inom aveln nere i Frankrike. Hästen har hittills i sin karriär 9 segrar på 10 starter och 3,2 miljoner kronor intjänat.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
On Track Piraten hedrar Ego Boy i Rättvik

On Track Piraten hedrar Ego Boy i Rättvik

En Rättviks-stjärna hedrar en annan. On Track Piraten är en av deltagarna i Ego Boys Minne när V75 körs i Dalarna på lördag.

V75 tar ett kortare steg från Bollnäs till Rättvik för lördagens avslutning av Sommartravet vars final har 300 000 kronor i förstapris.

Strömberg. Foto: ALN

Gulddivisionen, som också är Ego Boys Minne, har fått ihop ett fint fält. Hemmahjälten On Track Piraten är tillbaka, närmast från femteplatsen i Hugo Åbergs.

Det blir tränaren Hans R Strömberg själv, som sitter i sulkyn nu.

Volstead. Foto: ALN

Mot sig får ”Piraten” bland annat tre andra Elitlopps-hästar. Volstead, som kommer med två raka, har ett trevligt andraspår. Med finns också Magic Tonight och Royal Fighter.

Här är startlistan:

Ego Boys Minne, 1640 auto

1 Standout – Ulf Eriksson
2 Volstead – Örjan Kihlström
3 Krångel – Nathalie Blom
4 Magic Tonight – Kenneth Haugstad
5 Nato Dream – Jorma Kontio
6 Hillustrious – Torbjörn Jansson
7 Monster Drive – Jan Henriksson
8 Royal Fighter – Jennifer Tillman
9 Cool Keeper – Leif Witasp
10 Traveling Man – Per Linderoth
11 On Track Piraten – Hans R Strömberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 1/8

Omgången: Fyra Breeders’ Crown-lopp på kupongen och vi får bland annat se kanonen Readly Express i den fjärde avdelningen. Han blir såklart megalampa efter uppvisningen senast och det var det mäktigaste jag har sett live på en travbana. Given spik på honom och i övrigt ser det rätt favoritbetonat ut vilket gör att jag även tar ställning i den första avdelningen och spikar Västerbo Arthur för att på så sätt kunna spela en flerkupong.

Bästa spiken

5 Readly Express (V64-4) Fantastisk hela tiden och är han bara någorlunda på topp vinner han det här loppet oavsett löpningsförlopp.

Kompletterande spiken

12 Västerbo Arthur (V64-1) Tycker jag går ner lite i klass och den långa distansen är en fördel. Borde visa sig vara starkast till slut.

Låsen

2 Undine & 6 Darling Mearas (V64-3) Undine har redan visat att hon är en av de bättre i kullen och Darling Mearas är en fin häst som spurtade sylvasst senast.

1 Must Have & 4 Tunika (V64-5) Samma sak här, Tunika har redan visat att hon är en kulltopp men jag måste dubbla med Must Have som verkligen har imponerat på slutet och har ett fint läge.

V64-systemet, endast för sex rätt

12 Västerbo Arthur (3-4)
3,4,5,8,9,10,12 (11-6)
2,6 (9-1)
5 Readly Express (1-10)
1,4 (9-2)
12,3,4,7,9,12 (7-4)

1x7x2x1x2x7= 196 rader x 10 system = 1960 kronor

Dagens Dubbel

1– 2,4,7 x 200 kr

1- 1,3,9,12 x 100 kr

Totalt: 1000 kr

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

Analys V64-1:

Ranking: A: 12. B: 3-4-2-11-8-7-6. C: 1-5-10-9.

Spetsanalysen: Damn What a Rush går bara i ledningen och Tobbe kommer nog göra ett allvarligt försök att nå täten. Utifrån utmanar springspårens Grinnebys Olga och Illinois Sund. Fördel Damn What a Rush.

Loppanalysen: Ett långlopp inleder och jag tar ställning direkt och spikar V75-härdade 12 Västerbo Arthur. För tre starter sedan sköt han till vasst till seger trots väldigt sen lucka. Sedan har det blivit för tufft på slutet och att han inte orkat hela vägen är inte så mycket att säga om. Nu är motståndet dessutom mycket enklare och jag misstänker att Bergh kommer söka sig framåt relativt tidigt. Jag tycker att sexåringen ska vara tuffast till slut och tror att han vinner. Spik och konstigt nog bara andrahandare vid lunch.

Bakom är det rätt jämnt mellan B-hästarna men jag tycker att 3 Damn What a Rush var lite positiv senast då han bara fick ge sig mot en smygkörd. Tap In-sonen går bara i ledningen och kommer han dit stretar han nog emot länge men jag tror att han kommer få ge sig mot min spik.

Springspårens båda hästar, 6 Grinnebys Olga och 7 Illinois Sund, blir båda hårt betrodda men jag tycker inte att de är några stjärnor och anser också att den långa distansen inte är någon fördel.

Analys V64-2:

Ranking: A: 8. B: 5-9-12-10-3-4. C: 11-6-2-1-7.

Spetsanalysen: Västerbo Niagara kan nog ta hand om täten den första biten men släpper nog. Opalis eller Falcon W.F. tror jag kommer ställa en tidig fråga och någon av dessa får säkert att ta över.

Loppanalysen: Ett lågklassigt lopp där jag tycker att 8 Seal Kronos är alldeles för lite spelad. Han har startat rätt så sporadiskt men visat bra fart och senast tycker jag att han såg fin ut som fastlåst. Utgångsläget är som det är men skulle Muscle Hill-sonen fungera är han definitivt inte sämre än någon annan i det här loppet. Given tipsetta på spelvärde men jag vågar inte göra någonting med honom utan streckar även mina sex B-hästar.

5 Falcon W.F. är knepig men har fart som räcker. Spår mitt bakom bilen borde vara optimalt och om Bergh skulle lyckas köra sig till ledningen är det ekipaget att slå.

9 Donington Am hade normalt platsat i A-gruppen för han gav ett väldigt bra intryck vid segern senast. Efter det har han dock varit struken för en halsinfektion vilket gör att jag rankar ner honom lite.

12 Global Takeover höll bra i spåren senast utan att vara helt körbar. Fungerar han bättre den här gången kan han mycket väl runda samtliga. Skrällen 10 General Crowe är inte så tokig och klaffar det kan han överraska.

Sista strecken till 3 Kimbee Crown som jag inte tycker är någon stjärna men som får Goop upp och 4 Opalis som är helt okänd för mig men som ändå har vunnit på en bra tid.

Analys V64-3:

Ranking: A. 2-6. B: 9-1-3-11-4-7-5-12-10. C: -.

Spetsanalysen: Gizah Boko tror jag är snabbast den första biten men sedan tror jag att Örjan kommer vara aktiv från början med Undine och kör sig till ledningen ur den första kurvan.

Loppanalysen: Breeders´ Crown-lopp för de treåriga stona och klar favorit blir 2 Undine och det är väl ändå befogat. Hon höll tappert i E3-finalen senast men fick snöpligt ge sig mot en smygkörd Uncertain Age. I försöket var hon fin vid enkel seger och för tre starter sedan gjorde hon ett fantastiskt lopp när hon plockade ner Caddie Lisieux. Utgångsläget är perfekt och kommer Örjan till ledningen är det såklart en toppchans men jag vill ändå dubbla med en som jag gillar.

Det är 6 Darling Mearas som jag tänker på och hon inledde karriären med tre raka segrar. Senast kom första förlusten men avslutningen var femstjärnig och jag tycker det var hennes hittills bästa insats. Stefan Perssons märr är verkligen på väg uppåt och även om det är risk att favoriten får en bättre resa blir jag inte förvånad om Darling Mearas plockar ner denne till slut. Starkt tvåhästarlås.

Analys V64-4:

Ranking: A: 5. B: 1-10-2-4-7-6-12-11-3. C: 9.

Spetsanalysen: Pajas Face borde ta en längd på Nobel Southwind. Sedan lär Christoffer Eriksson släppa till favoriten Readly Exress som säkert kommer dundrande på den första långsidan.

Loppanalysen: Fyraåriga hingstar och valacker och vi ser kullens kung 5 Readly Express som omgångens största favorit. Det har jag inga invändningar emot och han vinner det här loppet om han tävlar på fyra friska ben. Årsdebuten i Ina Scots Ära var mersmakande och Ready Cash-sonen följde upp det vid en imponerande seger på Rättvik. Senast var han ute i Eskilstunas Fyraåringstest och var totalt överlägsen på världsrekord-tid. Givet singelstreck!

Bakom är det många fina hästar och 1 Nobel Southwind får agera förstareserv. Untersteiners valack är riktigt bra och även om han inte kan försvara sitt innerspår slutar han långt framme vid minsta klaff.

Jag hoppas också att 10 Tesio sköter sig den här gången så vi får se hur bra han är när motståndet är tuffare. Känslan är att han inte är så långt efter de allra bästa i kullen.

Analys V64-5:

Ranking: A: 1-4. B: 9-2-12-11-3. C: 7-8-6-10-5.

Spetsanalysen: Must Have kan nog öppna betydligt bättre än visat men får nog ändå svårt att svara ut Tunika som är den klara spetsfavoriten.

Loppanalysen: Fyraåriga stonas tur och stor favorit blir 4 Tunika som senast tappade finalplatsen till Stochampionatet kort före mål. Insatsen var ändå bra och gången före var hon riktigt vass då hon höll undan knappt före Breidabliks Nubbe i en härlig upploppsduell. Goop upp igen är ett jätteplus i min bok och från spets blir hon inte alls lätt att slå.

Jag väljer ändå att dubbla med formkortet 1 Must Have som visserligen inte har mött de bästa i kullen ännu men som hon har sett ut på slutet blir jag inte det minsta förvånad om hon vinner. Stoet vann lätt senast i billigare gäng men näst senast plockade hon ner färske V75-vinnaren Palermo Broline i en rysligt snabb avslutning. Den gången tävlade hon barfota runt om och det blir samma balans ikväll. Skulle körande Daniel Olsson lyckas hålla upp hålet bakom favoriten tror jag att Must Have har en fin chans att speeda förbi denna med lucka till slut. Jag tycker att båda dessa höjer sig över övriga och de bildar ett starkt lås.

Analys V64-6:

Ranking: A: 7-4-2. B: 3-12-1-9. C: 8-10-11-5-6.                               

Spetsanalysen: Iago Zon är snabb ut och tar förmodligen hand om täten. Borde sedan släppa men Kim har kört i spets med sämre hästar än den här. Om han ändå släpper är det svårbedömt vem som är först fram och får överta. Bucks to Burn kanske?

Loppanalysen: Omgången avslutas med de treåriga hingstarna och valackerna och knapp favorit blir 4 Explosive Merlot som imponerade vid segern senast. Då attackerade Björn Goop med knappa femhundra kvar och ekipaget plockade ner ledande Lubeck den sista biten. Gör Berghs treåring en liknande prestation den här gången slutar han i striden och ekipaget är given i A-gruppen.

Tipset ger jag dock till 7 Deimos Racing som jag är övertygad om är en bättre häst och han har nu gjort en start som valack. Efter en lugn inledning avslutade han mycket bra och det var verkligen ett positivt intryck. Utgångsläget är dåligt och det blir säkert ett snällt upplägg igen men löser det sig tror jag att han spurtar till seger.

2 Bucks to Burn håller jag också upp i A-gruppen och han har varit klart positiv på sistone. Näst senast avgjorde han den tunga vägen och senast spurtade han vasst i skymundan i ett lopp som vanns av fine Super Nice. Spår två är perfekt och skulle Örjan hitta till ledningen håller det länge.

Jag streckar även mina fyra B-hästar på spelförslagen och 3 Antonio Trot gör bra insatser hela tiden. Skulle han få lite draghjälp den här gången plockar han ner många över upploppet.

12 Albir gör en mycket spännande start för Johan Untersteiner. Hästen har visat bra fart i den tidigare regin och även om spår tolv är iskallt kan han överraska med lite tur.

Streck även för lägesgynnade 1 Raijin Face som jag vet att man håller högt samt 9 Dartagnan Sisu som är under kraftig utveckling och har ett fint smygläge.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norskt Mästerskap till Geir Vegard - igen
Nästa nyhet
Norskt Mästerskap till Geir Vegard – igen

Norskt Mästerskap till Geir Vegard – igen

För tredje gången i rad tog Geir Vegard Gundersen hem Norskt Mästerskap. Årets norska mästare heter Glen Ord Superb.

Geir Vegard Gundersen har vunnit Norskt Mästerskap de två senaste åren med sin stjärna Support Justice. När NM kördes på Biri under lördagen var Gundersen i segertagen igen.

Detta år hette segervapnet dock Glen Ord Superb, femåringen efter Orlando Vici som vann Derbyt i fjol, gjordes till klar favorit.

Det var befogat. Trots en snabb öppning körde Gundersen offensivt och kunde ta sig till ledningen efter 600 meter. I täten kunde sedan ingen passera Glen Ord Superb.

Ledaren ryckte ur den sista svängen och höll säkert undan före en bra avslutande Viking Frecel. 1.13,9a över 2600 meter skrevs vinnartiden till. Förstapriset var en kvarts miljon norska kronor. Trea slutade Caprino B.R.

Du kan se loppet här. (Biri, lördag, lopp 7).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svensk-segrar i Hambo Oaks-uttagningarna
Nästa nyhet
Svensk-segrar i Hambo Oaks-uttagningarna

Svensk-segrar i Hambo Oaks-uttagningarna

Svensktränarna skördade nya framgångar när uttagningarna till Hambletonian Oaks avgjordes. Jonas Czernyson och Staffan Lind knep var sin seger.

Det är nästa lördag som finalen i Hambletonian Oaks körs under en av travläckerheter fullsmockad kväll på Meadowlands.

De båda uttagningsloppen till Hambo Oaks avgjordes under lördagen. I det första kunde Jonas Czernyson noteras för en rejäl skräll. Hans träning Side Bet Hanover (e. Donato Hanover) vann för Corey Callahan.

John Campbell körde Celebrity Eventsy. Foto: ALN

I täten travade storfavoriten Caprice Hill som såg ut att gå mot segern. Men från tredje invändigt letade Side Bet Hanover sig loss på upploppet och avslutade riktigt vasst till seger på 1.10,5a.

Till final även Åke Svanstedts Windowshopper som spurtade fint längst ut.

Den andra uttagningen gick till Staffan Linds fina Celebrity Eventsy (e. Manofmanymissions) som vann för John Campbell. Loppet fick dock en dramatisk upplösning.

Favoriten Broadway Donna gick i spets medan Celebrity Eventys var ”locked in the box” bakom. Men mitt på upploppet hittade Lind-hästen fritt invändigt och fick greppet samtidigt som Broadway Donna gick över i galopp.

Celebrity Eventsy vann på 1.10,4a. Broadway Donna trots allt till final, men det som nedflyttad till tredjeplatsen. Jimmy Takter till final med All the Time och Svanstedt vidare med Wildflower.

Du kan se loppen här. Och här.

Gingras kör Southwind Frank. Foto: ALN

*Stor favorit inför Hambletonian nästa vecka är Southwind Frank. Ron Burke-kanonen genrepade i W.N. Reynolds Memorial och såg riktigt läcker ut.

Från ett bakspår sände Yannick Gingras fram Southwind Frank till spets efter halva distansen och kunde sedan vinna väldigt enkelt utan att förta sig före bra avslutande Cufflink Hanover. 1.09,7a stannade klockan på.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny vinstsuccé för travnet - 44 806 kr på V75

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson