Johnny Takter ställde in när V75 kördes i Bollnäs på lördagen. Nu väntar en paus för toppkusken. Det skriver han själv i ett öppet brev.

Johnny Takter körde på Jägersro i tisdags men har efter det inte setts på tävlingsbanan. Kusken valde att avstå sina styrningar vid lördagens V75-tävlingar på Bollnästravet.

Takter tar paus. Foto: ALN

I ett öppet brev, publicerat av Kanal 75, berättar den 58-årige stjärnkusken nu om orsaken. Brevet lyder i sin helhet:

”Det är många som frågar varför jag inte körde i Bollnäs i dag.

Det finns ett enkelt svar på den frågan – jag måste ta en paus från travet ett tag.
Sedan jag var 15 år har jag inte haft mer än en veckas sammanhängande semester. Det här är inget gnäll från min sida – jag har i många avseenden ett underbart liv och får syssla med det bästa jag vet.

Men just nu har den rätta motivationen försvunnit. Då kan jag inte prestera på den nivå som både mina uppdragsgivare och jag själv kräver.

Därför tar jag en paus nu. Jag hoppas givetvis att det ska bli en kort paus.

Men det får ta den tid det tar – att hitta tillbaka till glädjen i travet som för mig är en förutsättning för att göra bra insatser i sulkyn.

Johnny Takter”

Johnny Takter har hittills i år vunnit 87 av sina 490 lopp och kört in drygt 11 miljoner kronor. Han är i nuläget uppsatt på sex hästar vid Jägersros tävlingar på tisdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Västerbo HighFlyers tunga spurt avgjorde

V75: Västerbo HighFlyers tunga spurt avgjorde

För tredje året i följd var det Örjan Kihlström som drog det längsta strået i Bollnäsloppet. Västerbo HighFlyer avgjorde efter en tung spurt.

I fjol vann Örjan Kihlström anrika Bollnäsloppet med Nimbus C.D. Då slutade Västerbo HighFlyer tvåa. I år var samma häst Örjans uppsittning – och då slutade det med seger.

HighFlyer vassast till slut. Foto: ALN

Det här var Kihlströms tredje raka seger i loppet (fjärde totalt) i sina gamla hemtrakter i Hälsingland. 150 000 kronor belönades Daniel Redéns fina fux med efter segern i ett regnigt Bollnäs.

– Den här perioden som jag haft under sommaren, har jag nog aldrig varit med om förut. Och kanske inte kommer att få göra igen, så det gäller att passa på att njuta, sa kusken efter ännu en seger.

Till täten gick Knows Nothing som fick Chelsea Boko i rygg. Efter 700 meter hade Västerbo Loveboat kommit fram utvändigt om ledaren.

Västerbo HighFlyer landade som trea i andraspår och provade att följa oddsaren Krångel på sista bortre långsidan. Men när 300 meter kvarstod fann Kihlström det för gott att styra på själv.

Västerbo HighFlyer tog rejäl fart via fjärdespår och när fältet kom in mot upploppet, syntes det varåt det hela barkade. Åttaåringen avväpnade säkert motståndet via sin fina avslutning och tog segern på 1.14,4a över 2140 meter.

En kille i form. Foto: ALN

– Vi kom ned bra från start, men fick en dålig rygg på sista bortre så då såg det inte så bra ut. Men jag litade på att han skulle göra jobbet och in på upploppet kände jag att vi skulle ta det, sammanfattade ”Kihlas”.

Food Money som lämnade bilen med en tappstart, följde vinnaren i rygg till slut och levererade en riktigt bra avslutning till andrapriset. Nato Dream kom loss invändigt för att fixa tredjepriset. Chelsea Boko blev fast med krafter bakom en tröttnande Knows Nothing.

***

Fransson fick jubla. Foto: ALN

*Fire To the Rain är en krigare. För Ulf Ohlsson tog Reijo Liljendahl-femåringen segern från dödens i Silverdivisionen. Ledande Hero Sjöhammar fick ge sig i sista steget. Vinnartiden var 1.13,2a full väg.

*Hemmaglädje i Jon Olssons Minne där Fredrik Fransson satte dit Monster Monsun efter en tung avslutning i spåren. Sjuåringen inkasserade 100 000 kronor genom seger på 1.26,0 över 2660 meter.

*Peter G Normans fine Sloppy Joe var borta nästan två år innan han gjorde comeback senast. Nu är han en V75-vinnare i Klass 1. Femåringen vann en tuff strid mot M.T. Joinville på 1.13,3a 2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rocky Winner spurtade till seger på Enghien
Nästa nyhet
Rocky Winner spurtade till seger på Enghien

Rocky Winner spurtade till seger på Enghien

Rocky Winner var tillbaka i Frankrike – och vann direkt. Jörgen Westholm-träningen stod för en snygg spurt på Enghien.

Nästan femfaldige miljonären Rocky Winner tävlade i Frankrike i vintras och vid lördagens tävlingar på Paris-ovalen Enghien var Jörgen Westholms åttaåring tillbaka.

Rocky gillar Frankrike. Foto: ALN

Det blev till succé direkt. Med Matthieu Abrivard i vagnen stod Rocky Winner för en liten skräll i Prix de la Méditerranée med ett förstapris på 36 900 euro.

Rocky spetsade, men släppte strax till Indigious, körd av Björn Goop. Rocky Winner hamnade efter en tid som trea på innerspår men in mot upploppet hade det blivit fritt spelrum.

Credit Winner-sonen levererade en kraftfull avslutning och kunde till slut vinna väldigt lätt på 1.11,8a över 2150 meter. Indigious slutade trea, även passerad av favoriten Boléro Love.

Du kan se loppet här.

Goop körde i Paris. Foto: ALN

*Björn Goop hade också i uppdrag att köra Fabrice Soluoys vasse fyraåring Timone Ek i Prix de Milan. Duon har plockat flera fina segrar under året, men fick här nöja sig med bronset.

Timone Ek klev fram i dödens efter halva distansen, jobbade ned ledaren men kunde inte stå emot Traders och David Thomain i avslutningen. Kvickt avslutade invändigt Cahal de Rioults som blev tvåa. Vinnartiden var 1.12,6a på 2150 meter och förstapriset 38 250 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Full pott för Takter i Peter Haughton-kvalen
Nästa nyhet
Full pott för Takter i Peter Haughton-kvalen

Full pott för Takter i Peter Haughton-kvalen

Jimmy Takter dominerade när uttagningarna till Peter Haughton kördes. Trots två uttagningar – fick Takter tre vinnare.

Nästa lördag, under Hambletonian-dagen, avgörs även världens största tvååringslopp Peter Haughton Memorial.

Jimmy med tre kval-vinnare. Foto: ALN

När uttagningarna till loppet kördes på Meadowlands under fredagen resulterade det i storslam för Jimmy Takter. Han vann båda uttagningarna – men med tre hästar.

Det första kvalet slutade nämligen i ett dött lopp. Favoriten Rubio (e. Cantab Hall) såg ut att gå mot lätt seger för Yannick Gingras, men stall-kompanjonen King of the Hill (e. Muscle Hill) spurtade vasst för Tim Tetrick och de nådde linjen samtidigt på 1.11,1a.

I det andra kvalet var det Ready Cash-sonen Victor Gio It som segrade. Yannick Gingras körde även här och man vann säkert före favoriten What the Hill (e. Muscle Hill). 1.11,4a var vinnartiden.

Takter kvalade därmed in samtliga sina tre kandidater genom seger. Även Åke Svanstedt finns med i finalen med New Jersey Viking, liksom Marcus Melander med Eternal Patrol.

Du kan se loppen här. Och här.

"Svanen" med två finalister. Foto: ALN

Stonas motsvarighet är Jim Doherty Memorial och Jimmy Takter tog en seger även här. Ariana G. (e. Muscle Hill) kommer till finalen som obesegrad i tre starter. Yannick Gingras körde henne till vinst på 1.11,0a.

I den andra uttagningen fick Takter nöja sig med andraplatsen med Thats All Moni (e. Cantab Hall). Segern gick i stället till Tronds Smedshammer-tränade Chezatter (e. Explosive Matter) som för David Miller klockades till 1.11,2a.

Åke Svanstedt kvalade in en häst till finalen av Jim Doherty. Muscle Hill-dottern Evelyn slutade fyra i sin uttagning.

För kusken Yannick Gingras blev det en sällsynt trevlig kväll på Meadowlands. Han vann hela sju (!) av de totalt tretton lopp som avverkades.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kusk-EM: Finländskt guld - Goop fick silver
Nästa nyhet
Kusk-EM: Finländskt guld – Goop fick silver

Kusk-EM: Finländskt guld – Goop fick silver

Det blev ytterligare ett silver till samlingen för Björn Goop. Finländaren Mika Forss grejade guldet i Kusk-EM.

Det var på banan Mariendorf i Berlin som årets Kusk-EM avgjordes under fredagskvällen. Björn Goop representerade Sverige.

Björn tvåa. Foto: ALN

Goop höll en stabil placering som tvåa genom hela tävlingen och när poängen summerats slutade han också på silverplatsen. En andraplacering blev svenskens bästa resultat i de totalt sex loppen.

Guldet gick till Finland. Mika Forss samlade ihop totalt 60 poäng, vilket räckte till seger med åtta poängs marginal för Björn. Bronset tillföll nederländaren Rick Ebbinge.

För Mika Forss var det här första segern i kusk-EM. För Finland innebar det dock det sjätte guldet i historien. Tidigare har Pekka Korpi (3) och Jorma Kontio (2) bärgat titeln.

De sex främst placerade kvalificerar till Kusk-VM nästa år, som då avgörs i Kanada.

Här är resultatet:

1 Mika Forss, Finland – 60 poäng
2 Björn Goop, Sverige – 52 poäng
3 Rick Ebbinge, Nederländerna – 47 poäng
4 Eirik Höitomt, Norge – 45 poäng
5 Gerhard Mayr, Österrike – 45 poäng
6 Michael Nimczyk, Tyskland – 44 poäng
7 Noel Baldacchino, Malta – 41 poäng
8 Rik Depuydt, Belgien – 41 poäng
9 Enrico Bellei, Italien – 33 poäng
10 Csaba Lakatos, Ungern – 30 poäng
11 Birger Jörgensen, Danmark – 29 poäng
12 Matthieu Abrivard, Frankrike – 25 poäng

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goops nya uppdrag - ska köra i Hambletonian

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson