Björn Goop har världens som arbetsfält. Nu är han klar som kusk på Dominion Beach i prestigefyllda loppet Hambletonian.

Björn Goop skördar inte bara stora framgångar i Sverige, utan är även flitigt anlitad i Europa, inte minst Frankrike.

Nästa helg väntar ett nytt uppdrag för kuskstjärnan. Då ska han köra i Hambletonian – världens främsta treåringslopp som avgörs på Meadowlands i New Jersey.

Anders Ström är mannen bakom Courant. Foto: ALN

Det är SportExpressen som skriver att Goop ska köra Dominion Beach i superloppet. Muscle Hill-sonen tränas av Nancy Johansson och ägs av Courant.

– Jag har sett hästen i flera av starterna, han är stark och under utveckling. En outsider skulle jag kalla det, säger Björn Goop till SportExpressen.

Dominion Beach slutade bland annat femma i Peter Haughton Memorial i fjol, det största tvååringsloppet. Det loppet vanns av Southwind Frank – hästen som är stor favorit att vinna även Hambletonian.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Åby Stora Pris nästa för Mosaique Face

Åby Stora Pris nästa för Mosaique Face

Efter den heroiska insatsen i Hugo Åbergs Memorial blir Åby Stora Pris nästa uppgift för Mosaique Face.

Det är två veckor kvar till nästa storlopp på svensk mark – Åby Stora Pris som avgörs den 13 augusti.

Un Mec också klar. Foto: ALN

Sedan tidigare är franska stjärnan Un Mec d’Héripré, årets Elitlopps-trea, klar för loppet. På fredagen kunde Åbytravet presentera även Mosaique Face som en deltagare.

Mosaique Face kommer närmast från en mycket stark insats som tvåa i Hugo Åbergs. Hästen deltog i Åby Stora Pris även i fjol och slutade då femma, respektive tvåa i sina heat.

Åby Stora Pris avgörs genom två heat samma dag, med ett efterföljande skiljeheat om två olika vinnare. Vinnaren belönas med två miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lördag: V75-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Lördag: V75-tips till Bollnäs

Lördag: V75-tips till Bollnäs

V75 Bollnäs 30/7

Omgången: Bollnäs står som värd för en spelintressant V75:a där jag använder mig av två starka singelstreck. Palermo Broline i den andra avdelningen tror jag bara är bäst och likaså tycker jag att Västerbo Highflyer i den sjätte avdelningen ska vara huvudet högre än sina konkurrenter. Jag kompletterar sedan med krav på att få in minst en utgångshäst och där är ingen av dem favoriter.

Bästa spiken

12 Palermo Broline (V75-2) Gick 10,5 sista 700 och en bra bit under 10 sista 500 näst senast men fick ändå ge sig. Senast var han minst lika bra då han fick ge sig knappt efter att ha landat i dödens varvet kvar. Jag är övertygad om att han är bästa hästen och trots sämsta utgångsläget tror jag att Lindy Lane-sonen rundar allt.

Kompletterande spiken

8 Västerbo Highflyer (V75-6) Har verkligen varit bra på slutet och senast avslutade han underkant 09 sista 800 med full fart över mål i Årjängs Stora Sprinterlopp. Utgångsläget är som det är men det borde bli tempo och då tror jag han spurtar förbi samtliga över upploppet. Skulle det krävas grovjobb ska inte det heller vara något problem utan jag tycker att det är en bra segerchans oavsett position.

Utgångarna

6 Fika & 14 Jetset (V75-1) Jetset avslutar nästan alltid vasst med rätt resor och Fika känns intressant om hon kommer till ledningen.

1 Björs Frej (V75-4) Gjorde en mersmakande comeback efter lång frånvaro senast. Bra chans att tidigt sitta i täten och därifrån är det hästen att slå.

11 Research (V75-7) Senaste starten kan vi glömma, hästen galopperade tidigt och Haugstad slutade sedan köra på den sista långsidan. Dessförinnan har Research gjort femstjärniga prestationer och då det ser ut att bli rejäl körning från start tror jag att ekipaget sänker alla till slut.

V75-förslaget (Skrivs på tre kuponger och minst en A-häst måste vinna)

A: 6,14. B: 2,3,4,7,8,11,12,15 (5-1)

12 Palermo Broline (4-6)

1,4,8 (11-10)

A: 1. B: 3,5,7,9,10,12,14,15 (4-8)

2,3,4,5,6,7,8,11 (9-1)

8 Västerbo Highflyer (1-7)

A: 11. B: 1,2,4,5,6,8,9,10,12 (3-11)

10x1x3x1x8x1x10 = 1200 kronor

10x1x3x8x8x1x1 = 960 kronor

2x1x3x8x8x1x9 = 1728 kronor

Totalt: 7776 rader / 3888 kronor

Dagens Dubbel

8 – 11 x 400 kr

8 – 9 x 200 kr

8 – 2,8,10,12 x 100 kr

Totalt: 1000 kronor

Spela till Bollnäs hos Unibet. Klicka här.

Analys V75-1:

Ranking: A: 14-6. B: 8-2-15-3-12-11-7-4. C: 5-1-10-9-13.

Spetsanalysen: Fika från sitt ensamma springspår är min spetsfavorit och jag gissar att Ulf Eriksson testar där.

Loppanalysen: Ett stolopp över lång distans inleder och stor favorit blir 8 Backorder som senast var helt överlägsen i ett V86-lopp på Eskilstuna. Visst var hon rätt bra men det såg mycket bättre ut än vad det var och jag hade ”bara” 11 sista 700. Det klaffade perfekt då och det känns som att det måste stämma fint igen för att Backorder ska vinna. Som stor favorit är hon ointressant att gå på för mig utan jag spelar istället utgång med två andra.

Tipset till andrahandaren 14 Jetset som avslutade vasst senast och jag hade drygt 09,5 sista rundan. Sjunnesson upp är väl inget plus i min bok men han har vunnit flera V75-lopp på sistone och kör med självförtroende för dagen. Det finns dessutom flera tänkbara hästar att rygga på slutrundan och blir det bara inte för långt fram in på upploppet tror jag hon spurtar till seger.

Jag väljer dock att dubbla utgången med 6 Fika som jag gillar och hoppas kommer till tät. Hon var rejäl vid segern näst senast men sist galopperade hon bort sig i ett försök till Stochampionatet. Då var det första barfota runt om och även om det blev galopp låter det på Svanstedt som att det var en riktig plusvariant. Det blir skolöst igen och jag blir inte ett dugg förvånad om hon leder hela vägen.

Bakom streckar jag samtliga B-hästar och vill där varna lite för 2 Albäck Amy som är gynnad av distansen och som ska tävla barfota runt om för första gången. Kanske långsökt att hon vinner men strular det för de bästa kan det gå.

15 Quantanamera är en hedersmärr som mycket väl kan runda samtliga. Ett givet garderingsstreck liksom 3 Bowling Karma som inte är så tokig och som borde få en fin resa i den främre träffen.

Analys V75-2:

Ranking: A: 12. B: 4-6-11-8-1-2-5-3. C: 9-7-10.

Spetsanalysen: Spetsstriden bör stå mellan innerspårets Aramis Hornline och springspårshästarna Maintainability och Ester Joy. Fördel Aramis Hornline som jag tror håller upp täten.

Loppanalysen: Ett Klass II-försök och här tycker jag att omgångens klart bästa spik finns i 12 Palermo Broline som jag tror bara vinner trots tolfte. Näst senast fick han ge sig i en mycket snabb avsl. Sist körde Erik fram i dödens ut på slutrundan och hästen höll starkt men fick ge sig knappt mot en för dagen bättre häst. Då var det barfota runt om för första gången och det blir samma nu. Motståndet känns betydligt enklare den här gången och gör han om de senaste prestationerna kan jag inte se honom förlora. Given spik!

Vill man gardera tycker jag att det är vidöppet och har svårt att skilja B-hästarna sinsemellan. Jag placerar 4 Survival Kit som förstareserv. Han var nära att ta en V75-seger för tre starter sedan men var riktigt dålig gången efter. Senast gick Going Kronos-sonen fullt godkänt och klarar han spåret är han med långt framme.

Analys V75-3:

Ranking: A. 4-8-1. B: 11-10-12-2. C: 5-7-6-9-3.

Spetsanalysen: Hero Sjöhammar är snabb ut och även om han inte kan svara startkatapulten Dragon Tooma lär Adielsson få överta i nästa skede.

Loppanalysen: Silverdivisionen och trots åttondespåret verkar 8 Fire to the Rain bli favorit. Han har varit riktigr bra på slutet och senast höll han starkt utvändigt om Ready for More. Det blir barfota runt om den här gången och blir inte inledningen allt för tung ska han räknas tidigt.

Tipset ger jag dock till 4 Hero Sjöhammar som jag tror spårar hela vägen. Jag tycker att han gjorde ett bra lopp senast och jag hade 12 sista rundan med drygt 10 sista 700. Han är bättre i spets och dit borde han komma ganska enkelt. Bra chans men blir det lite körning litar jag inte helt på att han håller hela vägen.

Streck även för 1 Rocket Zet som är riktigt grundkapabel och han har nu ett lopp i kroppen. Då höll han riktigt bra från dödens via en avslutande 10,5-runda. Sjuåringen kan inte försvara sitt innerspår men bör få ett fint lopp och löser det sig sedan till slut blir han farlig. Dessa tre tycker jag höjer sig rejält och de bildar ett starkt lås.

Analys V75-4:

Ranking: A: 1. B: 14-15-10-3-12-5-7-9-4-8-2-13-6. C: 11.

Spetsanalysen: Björs Frej får nog svårt att hålla upp initialt men Ohlsson tar sig säkert ut direkt och kör till spets på den första långsidan.

Loppanalysen: Ett långlopp för nordisar och här tror jag att andrahandaren 1 Björs Frej har en bra vinstchans. Han återkom senast efter lång frånvaro men vann direkt på svenskt rekord. Han fick visserligen ett fint lopp men avgjorde enkelt till slut och jag hade underkant 25 sista 1000. Ulf Ohlsson upp igen och jag tror att han lyckas ta sig till ledningen på ett eller annat sätt. Väl där måste de andra vara riktigt bra för att plocka ner ekipaget. Given utgång och spik på en av tre kuponger.

På gaddlapparna plockar jag med åtta hästar och där platsar såklart jättefavoriten 14 Tomeld Ö.K. även om han känns överspelad. Jag tycker han var tveksam på svensk mark näst senast då han galopperade som slagen av Monster Monsun. Han var visserligen rätt fin senast vid överlägsen seger men uppgiften är rätt tuff och är bara en av många bakom min utgångshäst. Han verkar dessutom ha haft problem med en hovspricka och det vore tjänstefel att gå på honom som omgångens största favorit.

Just nämnda 15 Monster Monsun känns lite intressant som helt bortglömd. Kapaciteten räcker definitivt för seger och nu ska han dessutom tävla barfota runt om och med rycktussar för första gången.

10 Ossman var fin vid segern men sämre senast. Erik upp känns intressant. 3 Guli Glöd har bra fart och klarar distansen, tänkbar skräll. 12 Talls Odin är rejäl men blir bortglömd och 5 Lykkje Svarten har gått bra i Norge på slutet och har dessutom presterat väl i Sverige tidigare. De streckas liksom 7 Tangen Stegg och 9 Lill Maria som återigen får Tobbe i sulkyn.

Analys V75-5:

Ranking: A: 7-5. B: 6-4-11-8-2-3-9-1. C: 12-10.

Spetsanalysen: Sapajou öppnar snabbt och från ett fint läge tror jag att han tar hand om täten.

Loppanalysen: Ett öppet Klass I-försök där jag streckar åtta hästar. Tycker ändå att två hästar höjer sig något och tipset ger jag till 7 M.T.Joinville som höll starkt senast. Utgångsläget är dåligt och det är risk för en tung resa igen men hittar Jakobsson ner tror jag att ekipaget kan vara tuffast till slut.

5 Sapajou håller jag också upp i A-gruppen. Han sköt till rätt bra senast i samma lopp som tipsettan var ute i. Nu är det dessutom läge för ledningen och därifrån är han obesegrad efter tre försök. Tidigt bud.

Jag streckar som sagt vidare och 6 Västerbo Realhigh är en riktigt bra häst och skulle det klaffa slutar han långt framme. 4 Ottens Casher avgjorde på bra sätt senast och har ett fint läge. 11 Stall Warning har gjort tre starter för Bergh och blir allt bättre. Han verkar bli bortglömd den här gången men jag blir inte överraskad om han rundar samtliga.

8 Brothers in Am hängde med positivt senast och det låter onekligen bra från tränaren som trott på toppchans från ett bättre läge. Även 2 Casanova Sisu åker med men han ska nog gå med skor och jag tycker också att motståndet är tuffare den här gången. Sista strecket till kapabla 3 Sloppy Joe men jag tycker sällan kusken får till det i V75.

Analys V75-6:

Ranking: A: 8. B: 1-7-4-5-2-9. C: 3-6.                            

Spetsanalysen: Knows Nothing har den här gången spår innanför Food Money vilket gör att jag tror att Ohlsson tar hand om ledningen. Det kan dock bli en snabb öppning om både Standout och Food Money laddas.

Loppanalysen: Gulddivisionen och här kommer min andra spik i den knappa favoriten 8 Västerbo Highflyer som jag tycker borde vara huvudet högre än sina motståndare. Näst senast plockade han enkelt ner Magic Tonight och även om denne har haft svårt att imponera i år var insatsen rejäl. Redéns åttaåring var dock ännu bättre senast då han avslutade under 09 sista 800 och det med full fart över mål. Utgångsläget är dåligt men det lilla fältet är en stor fördel och jag tror även att det kommer bli bra tempo på loppet. I såna fall blir fuxen svår att stå emot men jag är inte heller främmande för att Örjan kör fram i dödens om tempot bedarrar och avgör den tunga vägen. Bra chans oavsett upplägg och jag tvekar inte när jag spikar.

Bakom är det rätt öppet men 1 Chelsea Boko får agera förstareserv. Han gick förbättrat senast och även om han inte kan försvara sitt innerspår borde det lösa sig i det lilla fältet.

4 Knows Nothing och 7 Food Money blir båda betrodda men full distans anser jag är negativt för bägge.

Analys V75-7:

Ranking: A: 11. B: 9-5-4-6-8-1-12-10-2. C: 3.                

Spetsanalysen: Här borde det gå undan den första biten! 1,2,4,5,6,7 kan samtliga öppna och flera av dessa lär laddas hårt. Min knappa spetsfavorit är Indian Four som öppnade vasst senast och jag tror att Alsén kan ta en längd på de invändiga och de utvändiga borde inte ta en längd på Indian Four. Oavsett vem som sitter i spets ur den första kurvan bör det bli en väldigt snabb inledning.

Loppanalysen: Ett rivigt sprinterlopp avslutar och det borde bli en snabb öppning vilket i så fall skulle gynna min idé 11 Research. Senast galopperade han tidigt och sedan tog Haugstad upp på den sista bortre långsidan och den insatsen kan man glömma. Dessförinnan har Research varit ruggigt bra och avslutat vasst i mer eller mindre varenda start. Eventuellt blir det norskt huvudlag den här gången och klaffar det måste det vara en jättefin vinstchans. Utgång och spik på en kupong.

Bakom är det öppet och jag streckar hela B-gruppen. 9 Victor A.U. skulle också bli gynnad om de kör för fort där framme. Han var rejäl från dödens senast och slutar långt framme om Tobbe hittar de rätta ryggarna.

5 M.T.Insider missade jag helt senast och då var det dumstrut på. Jag trodde dock inte att han skulle komma till ledningen men han öppnade vasst och vann sedan säkert. En bra prestation och lyckas Alsén ta hand om ledningen igen utan att det kostar allt för mycket kan det gå.

4 Ajlexes Cubano var riktigt bra senast och är ett tidigt streck. 6 Ceasar Sisu var också vass senast då han vann på Eskilstuna. Då tog han hand om ledningen men dit blir det nog svårt att hitta den här gången. Ska ändå räknas. 8 Wollafur känns lite intressant nu när han verkar bli bortglömd. Han galopperade bort en framskjuten placering förra veckan men kan kanske få en snabb revansch här?

Streck även för lägesgynnade 1 Natalie de Vie som jag visserligen tycker har varit lite tveksam på slutet. 12 Topgear har skrällt förut på V75 och kan göra det igen med lite tur. Jätteskrällen 10 Faith Hill har varit positiv på sistone och även om det är långsökt att hon räcker till seger vill jag inte spricka på henne om någon utgångshäst redan har vunnit. Sista garderingsstrecket till 2 Max Bob som är snabb ut och har formen på topp.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

Omgången: Det är midnattstrav på Romme och det kan säkert bli mycket folk på plats. På V64-spelet ryms ett extremt kortlopp, montélopp, kallblodslopp och ett race över dryga tre varv så det är ingen vanlig traditionell travkväll vi har att vänta. Bästa spiken finner jag i stayerloppet där jag tror Mellby Charmören (V64-4) som trivs över distansen spårar runt om.

Spiken:

Mellby Charmören (V64-4)

Superskrällen:

Zivertson (V64-5)

Överspelad:

Dijon Zon (V64-2)

V64-systemet (enbart spel för sex rätt):

2,3,6,7,8 (Res: 5,4)

1,5,10 (Res: 12,14)

4,8,12 (Res: 3,5)

4 Mellby Charmören (Res: 7,13)

1,3,11,15 (Res: 14,4)

1,3,4,5,6,11 (Res: 12,10)

1 080 rader/kr.

Dubbelförslaget

1,11 – 5 x 300 kronor.

15 – 5 x 150 kronor.

15 – 1,3,4,6,11 x 50 kronor

Sammanlagt: 1 000 kronor.

Spela på trav hos Unibet: Klicka här.

V64-1

RANKING: A: 7. B: 6-2-3. C: 5-4-1.

Spetsanalysen:

Många snabba hästar i loppet, men 2 Baron d’Inverne och 3 Digital Photo är kvickast. Det troliga är att Claes Liljeqvist kör tills han sitter i spets och Baron d’Inverne trivs ju med rygglopp.

Loppanalys:

7 Linslusen A.U. har inte startat sedan slutet av april, men Båth är nöjd med hur hästen känns för dagen. Det kan givetvis fattas tempo i honom, men han är fräsch och van betydligt hårdare konkurrenter. Det kan lätt gå väl fort i dessa typer av lopp och Ulf Ohlsson förivrar sig inte. Hästen är stor favorit och det känns rätt, men att spika en häst som inte startat sedan april känns spelmässigt kallt.

6 Pippi har startat tre gånger över extrem kortdistans och har två segrar vid dessa starter. Stoet är bäst i ledningen, men troligen kommer hon inte dit den här gången.

2 Baron d’Inverne kan få loppet, Claes Eskilsson är tydlig med att han ska släppa till den som är först fram för hans häst är bäst med ryggresa.

3 Digital Photo har inte sin bästa bit till slut, men när loppet bara är över ett drygt varv kan sjuåringen leda runt om.

V64-2

RANKING: A: 5-10-1. B: 12-14-8-4-2-3. C: 11-13-6-7.

Spetsanalys:

1 Maestro Kemp trivs i spets och är snabb ut, givet spetsbud.

Loppanalys:

5 Operating Limit rids av Magdalena Eriksson som känner denne rutinerade montéhäst väl. Hästen klarar att göra en hel del hand och han är rejäl av sig. Det som oroar en aning är att hästen gjort bort sig med galopp i sina fyra av senaste tio starter. Går han felfritt vill säkert Magdalena tidigt komma till spets med sexåringen som känns som en sund tipsetta.

10 Mon Idole var tvåa från ledningen på Fornaboda senast och endast besegrad av Ypsilon Boko. Han var tapper när han vann på Åmål efter en resa bitvis i dödens. Ensam på springspår är idealiskt och träffar Nathalie Bergström kan sjuåringen tidigt ha tätkänning.

1 Maestro Kemp trivs i spets och bara tre hästar på startvolten är perfekt. Femåringen gillar monté och har utvecklats i den disciplinen. Han trivs i spets och kommer ingen och ställer en allvarlig fråga kan nog Susanna Smedeby tänka sig att rida i ledningen.

Jag låser på dessa tre och står över favoriten 14 Dijon Zon som är obesegrad i monté på tre starter. Bakspår på tillägg och jag var inte helt övertygad efter hans seger senast och finns det klara frågetecken kring en favorit står jag gärna över den.

V64-3

RANKING: 4-8-12. B: 3-5-14-9-7-2. C: 11-6-1-15-10-13

Spetsanalys:

3 Ida Mollyn har visat startsnabbhet, men brukar köras på väntan. Mikael J Andersson är en erkänt bra startkusk och bör tidigt kunna forcera 4 Teo till spets.

Loppanalys:

4 Teo kom tidigt till ledningen trots tillägg senast och det grundlade så att det blev seger. Mikael J Andersson låter påtagligt uppåt gällande hästen inför detta lopp och det gör även tränaren. Som jag läser loppet så tar 3 Ida Mollyn ledningen initialt, men hon brukar köras på väntan så Teo sitter troligen i spets i ett andraskede. Hästen har visat form en längre tid och andra raka ligger inom räckhåll, hästen borde vara mer spelad.

8 Fender står på tur för en seger och körs för första gången av Ulf Ohlsson vilket är ett stort kuskplus. Hästen har startat en gång tidigare på Romme och vann då, men han är ännu så länge segerlös under 2016. Har bra segerchans, men blir lite väl hårt lirad med tanke på att Ohlsson kör för första gången.

12 Hongslo Gutten gör sin andra start i Sverige i regi Kvåle, senast hästen gästade Sverige blev det seger efter en vilsam resa. Han står lite hårt inne i loppet, men Dagfinn Aarum i kallblodslopp är alltid intressant. Enligt mig är Dagfinn en de bästa kuskarna på att köra/stötta kallblod.

V64-4

RANKING: A: 4. B: 7-13-9-10-1. C: 14-11-5-12-2-6-8.

Spetsanalys:

1 Attraction är snabb ut, men när Linderoth kommer farande med starke 4 Mellby Charmören släpper Westerholm.

Loppanalys:

4 Mellby Charmören fick trava i dödens senast på V86 och höll med tanke på det bra som fyra. Han trivs över distansen och är stark av sig. Bara tre hästar på startvolten gör att efter ett halvvarv så sitter favoriten i spets i alla fall i mitt badkar. Per Linderoth kör honom för första gången och väl i spets lär han dra i ett lagom hårt tempo det passar Mellby Charmören bäst. Loppet ser ihåligt ut och jag undrar vem som vill göra jobbet i dödens? 7 Alfa Light har form, men är mer en lyxlirare kontra min spik. Det lär stimmas om honom i kväll då han ska tävla barfota runt om. För mig känns det givet att ta ställning i detta tvåhästarslopp och valet som spik på ledande 4 Mellby Charmören känns både tryggt och sunt.

V64-5

RANKING: A: 3-11-1-15. B: 14-4-5-10-7. C: 8-12-6-13-2-9.

Spetsanalys:

1 Donnell Transs R. vill Claes Sjöström köra i spets med, 4 Right For Glory har visat startsnabbhet och 7 Rihanna Gel körs av startsnabbe Sören Eriksson. Fördel Donnell Transs R. med tanke på startspåret.

Loppanalys:

3 Ponce de Leon vann trots dödens senast och var läcker. Hästen blir hårt betrodd och det med all rätt. Jag bjuder på en intervju med Oskar J Andersson som körde senast.

-Han vann i sin comeback och jag hade hur mycket som helst kvar. Han travade i dödens och även om hans aktion är lite speciell tycker jag han fungerade bättre i travet än i början av året. Voltstart oroar inte, jag har inte upplevt honom som osäker i volten. Jag tror Jörgen väljer att köra i jänkarvagn trots voltstart, då han fungerar bättre i en sådan. Styrkan är hans bästa egenskap och jag tror han är bästa hästen i loppet, han hade inte gått något banjobb inför comebacken så han borde gått framåt rejält med tempo i sig. Det finns givetvis hov för barfota bak igen.

11 Global Revolver galopperade eftersom han tappade fokus då en konkurrent framför honom gjorde bort sig med galopp. Hästen besitter bra kapacitet och det ska åter bli barfota runt om.

1 Donnell Transs R. lär det stimmas rejält om i kväll. Hästen hade mycket sparat senast i Visby och tränaren är uppåt gällande honom. Det blir bike igen och med den och i Sjöströms regi har hästen agerat som en ny häst. Kan spåra runt om, men som förmodad surrhäst är han bara en i mängden för mig.

15 Zivertson avslutade mycket vasst senast och han är ett mycket roligt streck på lappen till löjligt låg procent.

V64-6

RANKING: A: 5-3. B: 4-6-1. C: 12-10-9-8-2-7.

Spetsanalys:

4 M.T.Lindsey är snabbast, släpper stänkrädde Daniel Olsson om/när 3 Coffie U.N.G. eller 5 Usch ställer frågan?

Loppanalys:

5 Usch vann från ledningen senast via 1.15 sista varvet. Barfota slog väl ut och denna gång blir det första gången med jänkarvagn. Det fanns sparat senast och hästen har fungerat bakom bilen från samma startspår, men tar inte en längd sida/sida i startmomentet kontra 4 M.T.Lindsey. Given tipsetta med intrycket senast och första bike.

3 Coffie U.N.G. var lugnt jobbad inför förra loppet i Örebro, då blev det galopp men Erik Adielsson körde 1.15 sista varvet utan att pressa hästen ett dugg. Båth låter smyguppåt gällande honom inför detta lopp, läget går ju inte att klaga på och första gången med Per Linderoth kan ge effekt.

4 M.T.Lindsey har inte startat på en dryg månad och frågan är vilket upplägg Daniel Olsson därför väljer. Stoet är mycket raskt bakom bilen och tar ledningen, vad händer sedan, när de betrodda ställer frågan?

6 Phototoy vann efter lång vila på just Romme i april, så att han inte startat på ett tag är inte jätteoroande. Hästen har visat fart och är för lite spelad, rolig outsider.

1 Vidivici C.C. kördes invändigt och på chans vid segern på Fornaboda. Kommer få ett fint lopp med tanke på sitt utgångsläge och kan skrälla.

 Tipsredaktör: Mårten Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Västerbo Highflyer flyger lägst till slut
Nästa nyhet
Inför V75: Västerbo Highflyer flyger lägst till slut

Inför V75: Västerbo Highflyer flyger lägst till slut

Det ser ut att bli ett fint år igen för Daniel Redén. Efter succén med Propulsion i Hugo Åbergs styr man mot V75 i Bollnäs med två intressanta hästar.

I fjol körde Daniel Redéns stall in drygt 17 miljoner och de siffrorna ser ut att kunna matchas även i år. Med 12,5 miljoner inkört hittills i år har man landets fjärde vinstrikaste stall för närvarande.

Propulsion vann Hugo Åbergs. Foto: ALN

Den starkast bidragande orsaken heter Propulsion. I tisdags tog han sin tredje miljon-seger i år efter att ha plockat hem Hugo Åbergs på snabba 1.08,9.

– Allt är bara bra med honom efteråt. Han är jätteglad och pigg och ska gå ett lite lättare jobb i dag (fredag), säger Daniel Redén till travnet.se.

Och nu blir det Jubileumspokalen nästa?

– Vi får se. Han har varit fantastiskt bra i år men det är många väldigt fina hästar i det loppet. Vi får tänka lite på det och så får vi se var han startar nästa gång.

Årets häst 2015, Delicious, är på väg tillbaka. Foto: ALN

Stallets superhjältinna förra året var som bekant Delicious. Men en skada i våras har spolierat hennes framfart hittills i år. Rapporterna fortsätter dock att gå i dur.

– Hon känns som hon är på väg åt rätt håll. Hon hade ju en kraftig infektion i benet, men tränar på för fullt nu och det känns roligt.

Finns det någon plan för henne, när hon eventuellt kan vara tillbaka helt?

– När jag känner i jobben att, nu, är hon tillbaka som hon ska vara, då kan det vara dags men jag vill inte spekulera i sådant i dagsläget. Vi tar en dag i taget med henne och fortsätter träna, säger Redén.

Så även Daley Lovin. Foto: ALN

En annan kanon är såklart Daley Lovin. Femåringen inledde året med två raka segrar, men efter segern på Umåker i april tog det stopp.

– Han fick två tuffa lopp där och fick sedan en varning på ett gaffelband. Men även han tränar på för fullt och känns riktigt bra och det är kul. Han kommer att komma tillbaka.

Daniel Redén åker till Bollnästravet på lördag med två hästar i bagaget. I Gulddivisionen (V75-6) ska Västerbo Highflyer starta. Hästen har hittat formen rejält på sistone och spurtade strålande i Årjängs Stora Sprinterlopp senast.

Redén är nöjd med Västerbo Highflyer. Foto: ALN

– Han har kommit igång på bra sätt och har toppform, vilket han ju har bevisat. Läget är lite tråkigt men vi får hoppas det blir körning så att vi kan komma in i matchen. Han brukar ju kunna gå fort till slut då.

Västerbo Highflyer gick till skiljeheat i Åby Stora Pris i fjol, siktar ni dit igen?

– Det vet man inte, vi får se, men det kan bli så. Han är riktigt bra för dagen i alla fall och tog ju fyra längder på en sådan häst som Nuncio senast.

Rocket Zet (V75-3) startar i Silverdivisionen. Det här blir hästens andra start efter ett uppehåll sedan i februari.

– Han har blivit kastrerad efter i vintras och det har fungerat fint, hästen har blivit lugnare nu. Rocket Zet känns bra men kommer behöva några lopp till innan toppform. Därför passar läget bra nu, han kommer få ett fint lopp och kan ta det lite som det kommer, säger Daniel Redén.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson