Omgången: Östersund kör kvällens V86-omgång och det finns lite extra jackpotpengar i potten då sexorna brann inne förra veckan. De sportsliga höjdpunkterna är givetvis nordisarna och Derbystoet, Svenskt Kallblodskriterium och så får vi äntligen se Månprinsen A.M. på svensk mark igen. Spelmässigt känns som att det ”bara” är sju lopp att tippa då Månprinsen bara vinner sitt lopp. Självklar spik på honom och sedan spelar jag med krav på att få in minst en av tre utgångshästar.

Spiken

11 Månprinsen A.M. (V86-4) Ett av världens bästa kallblod som såklart rundar samtliga vid sunda vätskor.

Utgångarna

11 Fredrik Laday (V86-1) Några lopp i kroppen och nu blir det första barfota runt om på länge. Motståndet är inte så blodigt och hittar Svensson de rätta ryggarna tror jag ekipaget blåser ner samtliga. Bara spelad till ett par procent!

4 Aase (V86-2) Bästa hästen som gjorde comeback i kvalet efter lång frånvaro. Vann lätt då och är säkert ännu bättre den här gången.

2 Galileo (V86-7) Samma här, bästa hästen och perfekt utgångsläge. Måste vara en riktigt fin vinstchans utan strul.

DD-spiken

10 Nobel Amok (DD-2) Väldigt bra intryck vid segern näst senast. Något sämre sist men nu blir det ett par intressanta ändringar och jag tycker att han är loppets bästa häst.

V86-förslaget (Minst 1 A-häst måste vinna)

A: 11. B: 2,5,7,9,10 (8-6)

A: 4. B: 1,3,5,10 (2-7)

7,9,10 (1-8)

11 Månprinsen A.M. (6-3)

1,3,4,8 (7-10)

1,2,3 (4-5)

A: 2. B: 1,3,4,9 (7-6)

2,5,6,7,10,11 (4-3)

1x5x3x1x4x3x5x6 = 1350 kronor

5x4x3x1x4x3x1x6 = 1080 kronor

5x1x3x1x4x3x5x6 = 1350 kronor

Totalt: 15 120 rader/ 3780 kronor

Dagens Dubbel-förslag

2– 10 x 400 kr

1,3,4,9 – 10 x 150 kr

Totalt: 1000 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

Analys V86-1:

Ranking: A: 11. B: 2-7-9-5-10. C: 8-6-4-3-1.

Spetsanalysen: Bara tre hästar på startvolten och mest angelägen bör Ippon Futura vara och även om han inte tar täten direkt lär Djuse köra sig dit.

Loppanalysen: Ett stayerlopp där tre hästar bli mer spelade. 7 Källna Orlando har formen på topp och han gick faktiskt bra över distansen senast. Jag tycker annars det här är en sprinter men i nuvarande form är han ett tidigt bud här. 9 Razor Kronos avgjorde på snyggt sätt senast men står helt fel inne i loppet. Kan vinna ändå. 5 Above All Ås blir också hårt spelad och han gör sällan ett dåligt lopp. Distansen är ett litet frågetecken men om den inte ställer till det slutar han långt framme.

Jag tror dock mest på en skräll och väljer att spela utgång med 11 Fredrik Laday som nu har tre lopp i kroppen. Senast såg han fin ut som fastlåst och nu blir det dessutom barfota runt om för första gången på väldigt länge. Hittar Svensson de rätta ryggarna tror jag att ekipaget har bra chans att spurta förbi samtliga över upploppet. Bara spelad till ett par procent känns helgalet och jag spikar på en av tre kuponger.

Hela B-gruppen åker med på gaddlapparna och 2 Ippon Futura är inte alls så tokig och kan leda länge. Jag tycker dock att han är lite för ospeedig och risken är stor att någon spurtar förbi honom till slut. 10 Wariner är bra och även om han inte har något riktigt lopp i kroppen kan han överraska.

Analys V86-2:

Ranking: A: 4. B: 1-3-5-10-2-7-11-9. C: 6-12.

Spetsanalysen: B.W.Gullis öppnar snabbt men jag tror att man är nöjda med rygg på favoriten Aase.

Loppanalysen: En fin upplaga av Derbystoet och 4 Aase blir befogad storfavorit. Hon återkom efter lång frånvaro senast men kunde ändå vinna försöket enkelt från ledningen. Säkert ännu bättre med det loppet i kroppen och chansen/risken att hon kommer till spets är stor. Väl där är det en bra chans men det rensar fint om hon bränner så jag nöjer mig med utgång.

1 B.W.Gullis är dessutom en bra utmanare och hon får nu Örjan upp i sulkyn. Det känns intressant och utgångsläget är fint och med lucka från rygg ledaren kan ekipaget utmana.

3 Jega Bottega spurtade godkänt som tvåa i försöket. Tjomsland låter påtagligt nöjd med sin häst och jag tycker att hon är ett tidigt garderingsstreck.

5 Arvesölv som återkom fint efter galopp i försöket och 10 Torpa Olea som eventuellt ska köras barfota runt om åker också med på systemet.

Analys V86-3:

Ranking: A. 7-10-9. B: 1-8-5-6-3-12. C: -.

Spetsanalysen: Ingen som visat någon direkt startsnabbhet. Tror att Lady Soldier kommer öppna förbättrat med barfotabalansen och hon är min spetsfavorit.

Loppanalysen: Ett öppet fyraåringslopp där jag chansar lite och bara streckar tre hästar. Givna tipset till 7 Lady Soldier som ska tävla barfota runt om för första gången. Adrian Chip-dottern har även inlett karriären bra även om hon nu har tre raka nollor i raden. Jag hoppas att Linderoth hittar till tät för då är det hästen att slå.

10 Global Science vann enkelt näst senast och spurtade helt okej senast bakom Castle Rose. Utgångsläget är som det är men löser det sig bara någorlunda är det vettig chans.

9 Sea Samedi gillade jag intrycket på vid segern senast. Kusken är okänd för mig men läget är rätt bra och första med körspö är alltid intressant.

Jämnt bakom dessa tre och för den som har råd eller lägger upp systemet annorlunda behöver det inte vara fel att helgardera.

Analys V86-4:

Ranking: A: 11. B: 6-3. C: 2-8-9-5-7-4-10-1.

Spetsanalysen: Myllarfaks tar nog täten initialt men sen är frågan om man bara släpper till Månprinsen? Annars kan nog Hulte Magnus få överta efter den första svängen.

Loppanalysen: 11 Månprinsen A.M. gör äntligen en start på svensk mark efter debaclet som skedde med ägarinnan för ett tag sedan, kul att han är tillbaka! Senast avslutade han starkt men nådde inte fram till finska kanonen Jokivarren Kunkku. Motståndet är sämre och distansen är mycket bättre den här gången och händer inget oförutsett vinner Prinsen detta med halva upploppet. Given spik trots det gigantiska favoritskapet.

Bakom tycker jag att 6 Hulte Magnus är klar andrahäst och gör Månprinsen bort sig är vinstchansen god för Lome Elden-sonen.

Analys V86-5:

Ranking: A: 8-1-3-4. B: 7-10-2. C: 5-9-6.

Spetsanalysen: Jag tror att O.P.’s Fabulous har vettig chans att hålla upp innerspåret. Värst emot är nog Guiseppe Boko.

Loppanalysen: Ett treåringslopp där jag inte vill betala för hårt betrodde 7 Unexpected som jag inte har blivit imponerad av hittills. Jag har istället fyra andra hästar som jag tror är betydligt bättre för dagen och krånglar inte till det utan streckar samtliga dessa.

Tipset till 8 Bungle Rain som gett ett skönt intryck vid tre raka segrar. Det låter onekligen uppåt från tränarhåll och trots utgångsläget är det hästen att slå.

1 O.P.’s Fabulous är min spetsfavorit och lyckas Tobbe hålla upp ledningen måste min tipsetta och de övriga vara riktigt bra för att vinna. Pihlströms hingst vann okörd senast och gången före vann han från dödens.

3 Upstream återkommer efter vila men Svante Båth verkar verkligen gilla hästen vilket gör att han blir ett givet streck för mig. Slutligen betalar jag för 4 Guiseppe Boko som eventuellt ska tävla barfota och får en viss Örjan Kihlström i sulkyn.

Analys V86-6:

Ranking: A: 3-1-2. B: 4-5-6-11-10-9-8. C: -.                            

Spetsanalysen: Maryland är snabb ut och min klara spetsfavorit.

Loppanalysen: Ett Diamantstoet-försök där 3 Maryland blir favorit och kommer hon till spets vilket jag tror blir hon inte lätt att plocka ner. Det blir jänkarvagn och barfota runt om den här gången. Jag litar dock inte helt på henne utan plockar med två hästar till.

1 Tricia känns spännande från innerspåret tillsammans med Örjan. Fyraåringen var riktigt rejäl för tre starter sedan men har sedan galopperat på slutet. Det borde bli en fin resa på innerspår och med lucka till slut kommer hon att spurta vasst.

Sista strecket till 2 Mellby Darling som visserligen står hårt inne i loppet. Jag gillar dock intrycket på henne och nu ska man rycka alla skor för första gången. Slår det väl ut kan hon bli svårslagen oavsett resa.

Jag står alltså över betrodda 6 The Last Crown som jag inte gillar. Jag tycker dessutom att det är stor strulrisk och tror att hon får svårt att vinna.

Analys V86-7:

Ranking: A: 2. B: 3-1-9-4. C: 7-6-8-11-5-10-12.           

Spetsanalysen: Ängsrappen kan nog hålla upp men frågan är om Örjan kör i tät? Knapp favorit att han släpper och då sitter förmodligen Galileo i täten.

Loppanalysen: Svenskt Kallblodsderby 2016 där vi ser 2 Galileo som klar favorit. Han avslutade bra senast men hade lite tur som fick segern. Geir Flåten kan nog köra sig till spets om han vill det men hästen är så pass bra att han nog kan vinna oavsett löpningsförlopp. Det rensar dock bra om han bränner och jag spelar utgång och streckar mina fyra B-hästar på gaddlapparna.

3 Tangen Loke var sådär i försöket men nu har Tjomsland vässat upp honom i jobben och slår det väl ut är han inte borta. 1 Ängsrappen var mycket positiv i försöket då han avgjorde enkelt. Det var andra starten för Tjomsland och det var verkligen ett förbättrat intryck. Utgångsläget är bra och Örjan kan välja hur han lägger upp loppet. Jag tror att han släpper men Örjan brukar få luckan och då kan det gå.

9 Pydin gillar jag och tror att han kan överraska med rätt resa. Han åker med liksom 4 Mjölner Herkules som höll farten bra i försöket.

Analys V86-8:

Ranking: A: 10. B: 6-5-11-7-2-4-3. C: 9-8-12.                           

Spetsanalysen: Crosby öppnade snabbt senast utan att pressas. Jag tror att han tar en längd på Raja Ribb och tar hand om ledningen.

Loppanalysen: Ett Klass II försök avslutar och här tror jag en hel del på skrällen 10 Nobel Amok som jag spikar på Dagens Dubbel. Han har gjort fyra starter i år och näst senast var han riktigt bra då han avgjorde enkelt trots en tung resa. Senast var han visserligen lite sämre men nu blir det eventuellt ett par intressanta ändringar. Blir det lite körning i början och Zola Boko-sonen slipper göra grovjobbet den här gången tror jag att han plockar ner alla över upploppet.

På V86-förslaget streckar jag fyra hästar till matematiskt och kommer 6 Crosby till ledningen lär det hålla länge. Han gick barfota runt om senast och var fin vid enkel spetsseger.

5 Raja Ribb har varit bra vid tre raka segrar och är ett tidigt streck. Det är risk för dödens men slipper han det slutar ekipaget långt framme.

Skrällen 11 Quick One tycker jag känns lite spännande. Han är rejält kuskförstärkt med Tobbe den här gången och hästen har dessutom varit riktigt bra i flera starter. Utgångsläget är dåligt men hittar Tobbe de rätta ryggarna kan ekipaget mycket väl överraska.

7 Tweener är också rejält kuskförstärkt då Örjan hoppar upp i sulkyn. Fyraåringen är lite flegmatisk men fyra segrar på de fem senaste starterna imponerar. Risk för vingel men ekipaget får ändå ett streck liksom 2 Denver Brodde som Svante låter uppåt på.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Åbergs-kvällen: Reckless flög fram till segern

Åbergs-kvällen: Reckless flög fram till segern

Efter flera fina insatser i stayerloppen fick Reckless sätta pricken över i. Efter en flygande avslutning tog sex-åringen hem Malmö Stads Pris.

Reckless har synts i de stora långloppen under året, gjort det med beröm, men ännu inte fått någon seger. Det fram till tisdagskvällen på Jägersro.

I Malmö Stads Pris kunde Ready Cash-hingsten avgöra efter en rykande finish i spåren och inkassera en kvarts miljon kronor.

Björn Goop vann med Reckless. Foto: ALN

– Det är en väldigt mysig häst. Han är inte så stor men har ett hjärta av guld. Det har blivit lite av hans melodi med de här långa loppen, sa tränaren och kusken Björn Goop.

Reckless låg långt bak i fältet när han gick med i anfall på sista bortre. Men ur den sista kurvan styrde Goop på via femtespår och hästens spurt var en riktig delikatess.

Alfas da Vinci, som kommit fram i dödens 1200 kvar, utkämpade en tuff batalj mot Thunder Peak som jobbat i spåren mest hela sista varvet – men båda fick sträcka vapen mot Reckless avslutning.

1.13,2 över 3180 meter var vinnartiden, en notering som innebar ett nytt banrekord. Thunder Peak tvåa på 13,7 (3160) och Alfas da Vinci trea på 13,3.

Sicken skräll, Unica Gio! Foto: ALN

***

*I fina treåringsloppet Premio Going Kronos (Breeders Course) smällde det till rejält. Toppstammade Unica Gio stod för ett duktigt kupongrens när hon som minst spelad anförde fältet från början till start.

Ulf Ohlsson körde Reijo Liljendahl-träningen som här i sina fjärde start belönades med friska 550 000 kronor i förstapris. Unica Gio höll undan med knapp marginal för favoriten Unicorno SLM som jobbade i dödens. Hemmahoppet Borups Powerful felade före start. 1.12,6a på 1609 var tiden.

– Klart jag är väldigt överraskad. Smyglopp och få lite pengar var väl tanken, men det blev annorlunda. Hon kändes stark och var riktigt bra, sa Ulf Ohlsson som körde.

D'One tillbaka i gott slag. Foto: ALN

***

*D’One var tillbaka i segertagen. I sin andra start för året vann hon, för Örjan Kihlström, Summer Meeting Mares mot bra motstånd.

Wild Honey, med tre raka segrar, anförde fältet. D’One inledde i rygg ledaren, men gick ut i dödens och arbetade ned ledaren samtidigt som hon höll undan för bra avslutande Roses Glory. 1.11a blankt på 1609 meter var vinnartiden.

– Formen var betydligt bättre än förra gången, även om det fattas lite till den riktiga toppformen. Men hon är på rätt väg, sa Örjan i ATG Live.

Current Affair var en maffig debutant. Foto: ALN

***

*Kvällen inleddes med ett tvååringslopp där två hästar från Tomas Malmqvist duellerade. Björn Goop körde den fina vinnaren Current Affair som jobbade ned Ethien du Vivier. Love You-stoet noterades för briljanta 1.14,1a över engelska milen.

*Björn Goop även i Prix Cagnes-sur-Mer för fyraåringarna. Med Tango Negro, tränad av Jerry Riordan, svarade man från ledningen favoriten Breidabliks Nubbe i en rafflande slutstrid. 1.11,1a över 1609 var en fin segertid.

Läs även: Omöjlige Örjan – Propulsion vann Hugo Åbergs 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Omöjlige Örjan - Propulsion vann Hugo Åbergs
Nästa nyhet
Omöjlige Örjan – Propulsion vann Hugo Åbergs

Omöjlige Örjan – Propulsion vann Hugo Åbergs

Mitt på upploppet kom luckan. Propulsion avslutade blixtsnabbt. Örjan Kihlström slog till ännu en gång. Hugo Åbergs klockades till grymma 1.08,9.

De senaste veckorna har varit fantastiska för Örjan Kihlström. Och succén bara fortsätter.

Trots att Propulsion länge satt fastlåst – var han först över mållinjen i Hugo Åbergs Memorial.

Den Daniel Redén-tränade femåringen har klättrat genom klasserna snabbt, men tycks inte ha några begränsningar. Under den varma sommarkvällen på Jägersro tog Propulsion sin största seger. Ännu så länge.

Redén delar ut segerpussen. Foto: ALN

– Det känns jättebra. Det är bara att passa på att suga i sig och njuta. Man vet att det kommer dagar då det blir stolpe ut också, sa Örjan Kihl-ström i vinnarcirkeln efter att ha bärgat ännu en stor triumf.

För Örjan Kihlström var det här hans andra vinst i Hugo Åbergs. För Daniel Redén var det den första. Här kunde han alltså lägga ytterligare en stor seger till handlingarna i sin framgångsrika tränarkarriär.

– Jag har nog inte varit med om något värre, det här är det största just nu i varje fall, sa Daniel Redén.

Propulsion kunde inte försvara innerspåret. Det var i stället en laddad Mosaique Face som gasade till täten för Adrian Kolgjini. Klockorna stannade på raska 06,7 första 500. On Track Piraten klev fram i positionen utvändigt ledaren.

Propulsion har utvecklats till en världsstjärna. Foto: ALN

Tycoon Conway Hall placerades i andra utvändigt, medan Robert Bi fick platsen som trea i andraspår. Propulsion däremot var utlämnad till ödet – som placerad i rygg på ledaren.

Tempot hölls hårt. Mosaique Face varvade på 09,2 och då när 600 meter var kvar vred Robin Bakker på med Robert Bi som kom fram mot tätduon.

Ur den sista svängen ryckte ledaren undan. Adrian Kolgjini hade segervittring bakom Mosaique Face och satte nu allt på ett kort. Samtidigt började ”Piraten” att mattas efter sitt tuffa lopp. Robert Bi närmade sig i tredjespår.

Supersnabb segertid. Foto: ALN

Det var här lösningen uppenbarade sig för Propulsion. När On Track Piraten gav vika och Mosaique Face ryckte, kom luckan en bit in på upploppet. Muscle Hill-sonen hade förklarligt bäst krafter kvar till slut, ryckte åt sig greppet och vann säkert i en tät slutkamp.

– Det känns jätteskönt, särskilt som det såg lite halvmörkt ut stora delar av loppet. Det var extra skönt att få luckan på upploppet, sa Örjan i vinnarcirkeln och fortsatte:

– Jag såg att Robert Bi kom fort utvändigt och förstod att det fanns chans att luckan skulle komma. Jag kände att det fanns mycket kvar och att det skulle vara bra chans om den kom.

Propulsion tjänade en miljon kronor på segern och noterades för en riktigt vass segertid. 1.08,9 tangerade den tid som Commander Crowe satte i samma lopp för fyra år sedan vilket är den snabbaste som någonsin travats på svensk mark.

Sjukt stort, sa en rörd Redén. Foto: ALN

Segertiden innebar också ett nytt svenskt rekord för utländska hästar. Tiden var två tiondelar bättre än den som Timoko satte i Elitlopps-försöket tidigare i år.

– Det är så stort, så sjukt stort. Jag är väldigt rörd. Jag är framför allt fascinerad över den här hästen, att han kan klara det här på så kort tid, berättade Daniel Redén.

Mosaique Face höll strålande efter att bombat i ledningen hela vägen och slutade tvåa. Robert Bi gick en tung avslutning och knep tredjepriset. Båda klockades till 1.09,0.

Dante Boko gick en bra avslutning efter att ha följt Robert Bi i rygg och kom i mål som fyra på 09,2. On Track Piraten höll till femtepriset efter det tunga loppet och noterade 09,4.

B.B.S. Sugarlight löpte som tredje häst på innerspår, kunde inte förbättra sig till slut och blev oplacerad. Spartan Kronos galopperade redan i starten. Oplacerade blev Tycoon Conway Hall och Ringostarr Treb.

Du kan se loppet här.

Läs även: Åbergs-kvällen: Reckless flög fram till segern

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter turbulensen: Robert Bergh bojkottar Åby
Nästa nyhet
Efter turbulensen: Robert Bergh bojkottar Åby

Efter turbulensen: Robert Bergh bojkottar Åby

Efter den senaste tidens turbulens på Åbytravet där kritik framförts mot veterinären Anders Bergqvist väljer nu Robert Bergh att bojkotta banan.

Efter det att Åbys banveterinär Anders Bergqvist polisanmälde Joakim Lövgren efter ett lopp på banan den 16 juni, blossade en stor diskussion upp i trav-Sverige.

Bergh avstår Åby. Foto: ALN

Lövgren är inte den enda tränaren som polisanmälts av Åbys banveterinär under året. Robert Bergh är en annan och han har därefter varit hård i sin kritik mot Anders Bergqvist i medier.

Nu väljer Åbytravets ledande tränare att ta ställning i frågan – han bojkottar hemmabanan. När Åby, efter ett par veckors uppehåll, tävlar igen på torsdag, finns inga Bergh-tränade hästar med.

– Jag har grubblat länge på det här, men de sista dagarna så kändes det rätt att inte starta några hästar. Jag har fått två polisanmälningar på mig under ett halvår och när man startar så mycket hästar som jag gör så ökar ju risken att det blir ännu fler, säger Robert Bergh till travronden.se.

Bergh menar att beslutet inte var enkelt att ta då det handlar om hemmabanan. Hur länge bojkotten varar får framtiden utvisa.

Lövgren kör inte på Åby. Foto: ALN

– Anders Bergqvist följer inte Svensk Travsports reglemente och då blir det svårt för oss aktiva. Det verkar som att han precis har börjat med det här nya; att utmana reglementet. Nu har han börjat ta det en nivå högre, förklarar han situationen.

Även Jägersrotränaren Joakim Lövgren har sedan tidigare valt att bojkotta Åby, i alla fall i egen person. Han har fyra hästar till start vid Åbys tävlingar på torsdag – samtliga med Peter Ingves som kusk.

– Så länge Jordbruksverket inte tar sitt ansvar kommer Bergqvist att fortsätta att orsaka obehag för alla aktiva. Så har det varit i flera års tid och det är en skandal. Jag använder sällan det ordet men detta är verkligen en skandal. Alla vet om problemet, men inget händer, säger Lövgren till travronden.se.

Till sajten säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen att man ”närmar sig” ett möte med Jordbruksverket och Svensk Travsport, men att något datum för det i dagsläget inte är satt.

Läs även: Lövgren bojkottar Åby – efter polisanmälan

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Auktions-rekord: Ettåring såldes för 2,7 miljoner
Nästa nyhet
Auktions-rekord: Ettåring såldes för 2,7 miljoner

Auktions-rekord: Ettåring såldes för 2,7 miljoner

Kolgjini Sales fick se ett auktionsrekord på måndagen. Ultrastammade ettåringen Forfantone Am ropades in – för 2,7 miljoner kronor.

Trav-Sveriges tjockaste plånböcker hade samlats för det årliga Kolgjini Sales på måndagskvällen. Och auktionen skulle slå rekord.

Mamma Tamla Celeber. Foto: ALN

Allra mest intresse tilldrog sig ettårige hingsten Forfantone Am. Vilket inte var att undra på. Hästen är Tamla Celebers förstfödde och med stjärnhingsten Muscle Hill som pappa.

Efter att budgivningen avslutats gick ett sus genom publiken. Prislappen landade nämligen på mastiga 2,7 miljoner kronor.

Lennart Ågren. Foto: ALN

Det var Lennart Ågren som köpte Forfantone Am och han kommer att gå i träning hos Roger Walmann. AM Bloodstock stod för rekord-försäljningen.

Fler toppstammade ettåringar med höga prislappar såldes under kvällen. Bland annat gick Rudisha (e. Muscle Hill – Moonlight Kronos) för 2,4 miljoner kronor.

Se alla resultat här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
JOP-dominans - Tand Kraft obesegrad till Kriteriet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson