Omgången
Jackpot på V64 i afton och i huvudrollerna en kuskmatch mellan fäder och söner/döttrar. Omgången skänns väldigt öppen på förhand där flera lopp håller lägre klass och jag tror det kan smälla lite här och var. Min spik hamras förhoppningsvis dit i sista avdelningen där jag tror Magnus Teien Gundersen sätter dit 10 Ybergue i en överpacad tillställning.

Spiken
10 Ybergue (V64-6)

Dragen
10 Quand Venez Vous (V64-3)
1 Spader Pearl (V64-4)

V64-systemet (spel för sex rätt)
V64-1: 6,10,13 (res 11-12)
V64-2: 1,2,7 (res 9-5)
V64-3: 1,5,6,9,10 (res 4-7)
V64-4: Alla 11 startande (res 9-8)
V64-5: 5,6,7,8 (res 3-1)
V64-6: 10 Ybergue (res 3-5)

3x3x5x11x4x1 = 1980 rader/kronor

Dubbelförslaget
6,7 – 10 x 500

1000 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1

RANKING A: 6-13-10. B: 11-12-9-4-1. C: 8-7-3-5-2.

Spetsanalys:
Fyra hästar på startvolten och det bästa spetsbudet är 1 Troll Viktor. Valacken har perfekt läge och har faktiskt aldrig missat spets från innerspåret.

Loppanalys:

Ett helt okej kallblodslopp inleder där den troliga vinnaren ingår i den trio jag streckar. 6 Lesja Kongen stred mot stallkamraten Kringelandtellus men galopperade 100 kvar och var inte helt slagen i det läget. Sexåringen vann komfortabelt i starten innan det och har formen på topp. Given tipsetta i loppet för mig.

13 Mino blev fast med rubbet kvar i ett lopp som Tangen Haap vann senast och såg fin ut den dagen. Moe Odin-sonen är både stark och snabb och på sin grundkunnande ska han kunna runda många.

10 Titan Tabac duger normalt i sällskapet och står bra inne på det dubbla tillägget. Åttaåringen har i år inte riktigt visat vad han kan, vilket också nollan i segerkolumnen avslöjar, men han ska inte räknas bort.

V64-2

RANKING A: 7-1-2. B: 9-5-3-10. C: 4-6-8.

Spetsanalys:
Inte helt lätt att reda ut vem som tar täten av dess orutinerade donnor och de mest betrodda på främre volten är inte helt vana med sina fina förutsättningar. 2 Nouvelle Avenue inledde sin karriär med två bilstartslopp. Sen prickade Jörgen skapligt från springspår och efter det har varit bakspår i två raka. 1 Alandias Da Vici felade från bakspår i debuten men kom flygande som skjuten ur en kanon från spår åtta bakom vingen sist. Den sistnämnda har nu perfekt utgångsläge och jag håller honom som spetsfavorit tillsammans med Tony Wallin.

Loppanalys:
Stolopp för treåringar och en rätt lurig tillställning. 7 Unique Juni blir favorit vilket känns motiverat. Hans R Strömbergs travare ryckte skorna i E3-kvalet och hans adept svarade med att bli tvåa bakom Zahara Go. Väl i finalen blev det helt fel redan från start när hon blev hängande men gick sedan ändå helt okej från kön i skymundan. Hon hade även lite oflyt i Guldstoet på Axevalla och har egentligen alltså bara gjort fina insatser när hon inte hamnat snett på det. Per Lennartsson för en ny chans och det är inte helt omöjligt att han förvaltar den på bästa sätt. Ekipaget att slå.

1 Alandias Da Vici galopperade direkt i tävlingsdebuten men visade betydligt bättre uppfattning vid segern i starten efter. Då körde sig till Samuel Rehn till ledningen efter 300 meter från bricka åtta bakom bilen och via 14/500 höll man undan enkelt. Detta var dock i i början av maj månad och nu återkommer Orlando Vici-dottern med svårbedömd form.

2 Nouvelle Avenue slog på en galopp på sista bortre långsidan senast men intrycket i upphämtningen var klart positivt. Har en seger på kontot som togs från ledningen och kommer Oskar J Andersson dit denna gång kan det hålla hela vägen.

V64-3

RANKING A: 10-1-9. B: 5-2-4-7. C: 11-12-8-3.

Spetsanalys:
1 Yster Brick är riktigt kvick första, har bästa spåret och får dessutom en startsnabb kusk i jollen. Värsta motbudet 2 Armani Key får skynda sig för att komma förbi men jag tror Per Lennartsson nöjer sig med vinnarhålet.

Loppanalys:
Avdelning två i familjeutmaningen och en halvöppen historia över 2140 meter. 1 Yster Brick har ingen seger för året men den kan mycket väl komma nu. Sexåringen har inte haft spetsläge på väldigt länge men nu kan det vara dags att köra så läge lampan lyser. Jim Oscarsson gasar på direkt och får man sedan bestämma tempot en aning kan man rinna undan.

9 Da Vinci B.R hade varit struken inför senaste starten men spurtade godkänt från femte utvändigt. Är han lika bra nu som vid segern på Jarlsberg i början av maj när han sprang 1.13,5a/2100 meter kan vara så att konkurrenterna bara får se röken av den norska gästen.

10 Quand Venez Vous har inte alls fått till det i sina två senaste starter men sist var det skor på och kort distans är statistiskt sett heller inte From Above-dottern bästa gren. Hon var duktig trea på V75 för tre starter sedan och en liknande insats bör duga långt i sällskapet. Skrälletta!

5 Stinger Hanover fick en smörresa i rygg på Beppen Palema och när det inte fanns någon som täppte till utvändigt kunde Leif Witasp sätta i nåda stöten precis när han ville. Jänkaren känns både loppberoende och ojämn vilket gör att han inte hamnar högre på rankingen.

2 Armani Key kan få fint lopp i den främre träffen och känns inte helt avsågad.

V64-4

RANKING A: 9-8-11. B: 5-4-1-7-12. C: 10-6-2.

Spetsanalys:
Inte lätt att lösa vem som frontar i detta lopp men 1 Spader Pearl höll ut de övriga senaste gången man hade innerspår bakom bilen. Övriga är ojämna eller inte särskilt snabba iväg av det jag lyckats se och kanske väljer Strömberg att testa i spets?

Loppanalys:
Ytterligare ett stolopp med låg klass och detta ser så pass svårlöst ut att jag streckar samtliga. Även här selar Samuel Rehn ut en betrodd häst som inte startat på ett tag. 9 Alandias Pepsi fick sig en riktig urblåsare i sitt senaste framträdande när hon kördes väldigt offensivt. Rehn pressade sig till täten via 09,5 första halvvarvet vilket såklart satte sina spår och Zola Boko-dottern kastade in handduken 500 kvar. Detta är annars en talangfull märr men sett till förutsättningarna är det inte alls givet att hon löser denna uppgift.

8 Cornelia Am hade varit på pallen i samtliga starter senast innan det blev en nolla i raden senast men den starten är det bara att glömma. Raja Michi-avkomman kan bättre än så men är aningen bortlottad denna gång. Är dock väldigt lite streckad och känns intressant i ett svårlöst lopp.

11 Extra Allt vann i enklare sällskap senast och nu sköter Ulf Ohlsson tömföringen. Behöver tur med tanke på läget men i ett öppet lopp ska ekipaget streckas tidigt.

5 Likeonway återkommer efter långt tävlingsuppehåll men Troels Andersens låter nöjd hur hästen uppträdde i ett provlopp nyligen. Hon visade lite talang i Hockeys författning och kan mycket väl ta hemma detta trots diffus form.

1 Spader Pearl kan vara en rysare från ledningen.

V64-5

RANKING A: 7-6. B: 8-5. C: 1-3-4-2.

Spetsanalys:
Bara två ekipage på startvolten, där båda faktiskt är rätt snabba ut, men fördel 1 Nattens Fyrste.

Loppanalys:
Femåringslopp för kallblod och finfin klass på detta. 7 Smedheim Solan kommer med tvåa raka triumfer och var riktigt rejäl vid senaste fullträffen på Hagmyren. Slog då både Järvsörappen och Steinfaks och detta är hästen att slå i fältet. Hingsten körs dessutom av Ulf Ohlsson den här gången och jag tror att övriga konkurrenter får svårt att stå emot ekipaget.

6 Steinfaks visade upp sig på V75 senast och vann trots 40 meters tillägg. Femåringen kommer med toppform men rådde alltså inte på Smedheim Solan i starten innan det och har nu chansen till revansch.

8 Sjö Odin är rejäl på alla sätt och känns som det givna tredjestrecket bakom A-duon. Plockar även med 5 Myhreng Jerker som kan vara först framme att överta av de mest betrodda.

V64-6

RANKING A: 10. B: 3-5-4-2-8-11-1-7. C: 12-6-9.

Spetsanalys:
3 Dancethewholewayhome är riktigt snabb bakom bilen och får tipset sett till att han har spår invändigt om värsta hotet 4 Forrest Fayline. Även 7 High Above kan öppna och jag tror det kan blir högt utgångstempo.

Loppanalys:
Tredje och sista delen i Familjeutmaningen där Leif Witasp har många fingrar med i spelet. Två hästar från stallet kommer till start men själv kör han amatörtränade 3 Dancethewholewayhome. Hingsten var inte märklig senast men har nu fått ladda om batterierna och skulle Witasp hitta till spets är halva loppet vunnet. Dock tror jag det kommer blir rejält tempo på detta lopp och jag letar vidare efter draget. 5 Tiger Williams och 8 Glide Street är Witasps egna hästar i loppet men jag tycker ingen av dessa känns speciellt heta. Den förstnämnda var inte bra senast och är överbetrodd medan Glide Street känns bortlottad.

Jag chanspikar istället från bakspår där 10 Ybergue står redo för att svischa förbi rasket över upploppet. Hästens insatser i de två senaste starterna har varit väldigt bra och avslutningen på Solvalla sist vara av bästa märke. Testades barfota runt om för första gången då och med två lopp i kroppen tror jag att Jenni H Åsbergs-travare är redo att segerstrida tillsammans med Magnus Teien Gundersen. Tror dessutom att loppet kan bli kört i halsen på ekipaget och väljer därmed att spika!

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Food Money på guldjakt i Bollnäsloppet

Food Money på guldjakt i Bollnäsloppet

Food Money är ett av dragplåstren när V75 körs i Bollnäs. Han möter bland andra Västerbo HighFlyer i Gulddivisionen.

Åttaårige Food Money, som utmanade Nuncio i några av vårens förberedande lopp, återvände till vinnarcirkeln senast. Då blev det seger i Eskilstuna på 1.10,5.

Highflyer. Foto: ALN

På lördag gör hästen, körd av Jennifer Tillman, en start i Gulddivisionen, tillika Bollnäsloppet, som är höjdpunkten vid banans V75-tävlingar.

Bland motståndet ser vi Västerbo HighFlyer som senast spurtade starkt som trea i Årjängs Stora Sprinterlopp. Här finns även starka namn som Chelsea Boko, Knows Nothing och Västerbo Loveboat.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Chelsea Boko – Johnny Takter
2 On Hold – Magnus Jakobsson
3 Nato Dream – Kenneth Haugstad
4 Knows Nothing – Ulf Ohlsson
5 Standout – Ulf Eriksson
6 Krångel – Nathalie Blom
7 Food Money – Jennifer Tillman
8 Västerbo HighFlyer – Örjan Kihlström
9 Västerbo Loveboat – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stora segerglädjen - Galactica i Stochampionatet
Nästa nyhet
Stora segerglädjen – Galactica i Stochampionatet

Stora segerglädjen – Galactica i Stochampionatet

Segerglädjen var enorm efter Stochampionatet. Galactica var starkast till slut och gav sin tränare Malin Bergström ett minne som varar livet ut.

Tränare, ägare och uppfödare Malin Bergström. Den 39-åriga Eskilstuna-amatören med bara tre hästar på träningslistan, upplevde en magisk söndag på Axevalla.

Malin Bergström klappar om sin Galactica. Foto: ALN

Super Photo Kosmos-dottern Galactica stod som segrare i de fyraåriga stonas största uppgift för året. Kusken Lars-Åke Söderholm, som återkommit efter sjukdom, kastade körspöet i triumf vid målgång.

– Det är en bottenlös glädje, känslan går inte att beskriva. Det är en ”once in a lifetime”, sa Malin Bergström med tårarna i halsen vid segerintervjun.

Det skulle lösa sig fint för Galactica. Efter att inte kunnat var med i startrusningen hittade man ned som fjärde häst i andraspår.

En stjärna föds i Galactica. Foto: ALN

Loppet inleddes i hårt tempo. In Toto Sund gasade till ledningen och öppnade första 500 efter 09,4. Loppets favorit Pasithea Face kom fram utvändigt, men tidigt stod det klart att det var där hon skulle få göra loppet.

Tempot fortsatte på 12,4 på varvet, medan man lugnade ned till underkant 1.14 vid passeringen 1500 meter. In på sista bortre långsidan började dock avancemanget bakifrån.

Darling Hornline lämnade tredje utvändigt och kom fort fram mot täten. In Toto Sund signalerade slaget förlorat, Pasithea Face stretade emot det som gick men såg ansträngd ut i sista sväng.

Det största jag varit med om, sa Lars-Åke. Foto: ALN

Fullt av krafter hade dock Galactica, som följt Darling Hornline i rygg. När denna galopperade ur sista kurvan var det raka spåret för Galactica som hade bästa farten till slut.

Pasithea Face kämpade bra efter sitt tuffa lopp men blev en munsbit i avslutningen för Galactica. Segern var klar.

– Strax före mål så sjönk det in att, fan vi vinner Stochampionatet. Det är det största som jag varit med om, helt otroligt, berättade Lars-Åke Söderholm vid pris-ceremonin.

Bekransad vinnare. Foto: ALN

Vinnartiden blev riktigt bra. 1.13,1a putsade det svenska rekord som Blended Scotch sprang i samma lopp för tre år sedan, med en tiondel.

Galactica spädde här på sitt segerkonto med ett förstapris på en miljon kronor.

– Vi har siktat på det här så länge, så det är nästan som ett bokslut nu. Vi får titta till lite hur vi ska göra i morgon, sa Malin Bergström.

Kryssa Futura (13,4) kom igenom bra till slut, efter en resa som tvåa i andraspår, och snuvade Pasithea Face på andrapriset. Således en ny fin framgång för firma Christoffer Eriksson och Tomas Malmqvist.

Segerglädje. Foto: ALN

Pasithea Face (13,4) därmed trea, men tjänade i egenskap av premie-chansare, samma summa som tvåan (en halv miljon kronor).

Going Diablo (13,4) gick en fin spurt från invändigt läge och slutade fyra. Tro Lo Lo (13,6) kom i mål som femma medan Caresse (13,9), efter en tidig galopp, reparerade till sista prisplatsen.

Princess Face travade i vinnarhålet, blev dragen bakåt då ledaren tröttnade och galopperade sedan med 400 meter kvar. Galopp blev det även för betrodde Swish Lane, först tidigt i loppet och sedan förnyat i sista sväng.

Du kan se loppet här.

***

Coldtown från spets. Foto: ALN

*Coldtown inledde V75-spelet med seger i ett snabblopp. Erik Adielsson körde Timo Nurmos fina travare till vinst efter att tidigt övertagit täten och gått en snabb avslutning. 1.11,9a på 1640 stannade tiden på.

*Norsk-danskt i Stoeliten. Patrica Hastrup och Lars Anvar Kolle fick fritt över upploppet och fångade via en fin spurt in ledande Windy Ways och utmanande Alvena Take It. 1.11,7a över 1640 blev tiden.

Salma Silvio vann tröstfinalen. Foto: ALN

*Tät slutstrid i Stochampionatet Consolation. Otrobanda hade, efter en tung långsida, jobbat ned ledande Touch of Elegance.

Men flygande från rygg ledaren kom Salma Silvio som hann dit på linjen för Christoffer Eriksson. 1.13,3a på 2140 var tiden för Tomas Malmqvist-träningen.

*Per Nordström fick ett plåster på såren för galoppen med Darling Hornline i Stochampionatet. Med Sevilla spårade han runt om i det avslutande stayerloppet. 1.14,8 över 3140 var vinnartiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Axevalla

Söndag: Extra V75-tips till Axevalla

V75 Axevalla 24 juli

Omgången: StoChampionatet med Extra V75 och det finns flera stora favoriter, men jag litar inte på flera av dessa utan tror det kan smälla lite på flera håll. Bästa spiken sparas till sist där det ska vara spets och slut och sedan ska spiken i inledningen bara vinna!  

Bästa spiken:
1 Sevilla (V75-7) är bättre än jag trott och senast var han riktigt bra helt enkelt, nu ser uppgiften perfekt ut för att spetsa hem loppet.

Andraspiken:
3 Coldtown (V75-1) har suttit fast hela sommaren och nu tror jag att han har toppchans att få sin seger! Spik trots stort favoritskap.

Utgångarna:
2 Goneinaflash (V75-2) är gigantiskt kuskförstärkt, samt första körspö och första rycktussar. Trolig vinnare. Dubblar utgången med 15 Sambuca Knight som är mycket bra och kan sitta perfekt till direkt.
2 Patricia Hastrup (V75-3) är märkligt lite spelad och med Jetta Palema struken bör det blir spets och klart intressant drag till under 10%!

V75-förslaget är på 3822 kronor.

3 Coldtown (7-1)
2-15/ 4-12-10-9-14-11-6-3 (5-13)
2/ 6-5-4-8-9-10-11 (3-7)
12-11-9-5-2-1-7 (3-6)
1-5-12-11-2-7-4 (3-8)
12-4-2-3-1-9 (10-8)
1 Sevilla (7-14)

1x2x8x7x7x6x1 = 2352 kr
1x10x1x7x7x6x1 = 1470 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

4,12 – 1 x 500 

V75-1:

Ranking: A: 3 B: 7-1-6-2 C: 5-8-4-9

Spetsanalys: Rafolo är snabb och Kolle vill gärna till spets. Henke Diablo är ännu snabbare, och med maxar utrustning kan denne komma till tät. Däremellan finns Coldtown som är mycket snabb då han trycks av, och det lär Erik göra nu som favorit och jag tror att han körs till ledningen.

Loppanalys: 3 Coldtown är storfavorit och här kan man snacka om att stå på tur för seger, han har suttit fast med gott om sparat hela våren och sommaren, två senaste har han sett taggad värre ut utan att få chansen, och före det toppspurtade han efter märkligt passivt upplägg. Han är mycket startsnabb och har bara blåst till spets med samma läge tidigare och jag tror att Adielsson satsar allt på det kortet och bombar till ledningen i första kurvan. Antingen av egen kraft eller så blir han släppt om Henke Diablo kommer förbi. Dock tror jag att han kan vinna även med grovjobb i den form han har och på kort distans och spetsberoende är han inte. Men han trivs där och har vunnit 10/12 försök från ledningen samt 4/6 på 1600.

Det är främst 7 Hillustrious jag tappar då jag spikar favoriten, honom snackade Anders Svanstedt om Elitloppet med, men hästen svek i de två inledande loppen och man fick backa bandet. Senast var han tillbaka till Sprintermästarformen från 2015 då han gav Nuncio och Volstead strid till linjen. Han fick senast tokpress från ledningen med 10,5 på varvet och höll urtappert till 100 kvar då Solvato spurtade förbi. Gissa om Anders vill visa upp hästen för hemmapubliken och det lär vara vässat och bli laddning men han slår normalt sett inte min spik utvändigt.

1 Rafolo ”hotar” Kolle med att han vill köra i spets, och han var ute mot hårda hästar i Jarlsberg senast och såg bra ut i skymundan då han klockades till under 10 sista 700 bakom Sauveur. Dock kan han få svårt att svara de klart snabba från start tror jag. Det verkar bli skor dessutom, barfota bak senast.

V75-2:

Ranking: A: 2-15 B: 4-12-10-9-14-11-6-3 C: 5-13-1-8-7 

Spetsanalys: De snabbaste är ospelade och vill säkert ha en betrodd rygg. Först framme av Goneinaflash och Freddie Islet får överta efter 500, svårt gissa på det. För inte kör Ludde i spets om han når dit med Paddington Face?

Loppanalys: Här kommer dagens stora ”skrikhäst” i 2 Goneinaflash som är klart bra för klassen, och Örjan Kihlström istället för norska amatörtjejen måste ses som enormt plus i vagnen. Hästen har visat finfin fart hemma i Norge och det kan vara så enkelt att han är överlägsen dessa småenkla hästar. För tre starter sedan rundade han alla trots galopp, spetsvann enkelt efter det och dödensvann senast. Han visade bra inställning och bet i snyggt då det begärdes lite till slut, och körspö för första gången samt dundervass kusk – och dessutom första rycktussar, ja det börjar nästan låta som fusk… Nu är det snävt spår i volt och viss galopprisk föreligger, och då det blir jäkla skrik på hästen näver jag mig med att spela utgång.

Det är bra skrällchans bakom då andrahandaren 4 Freddie Islet känns sådär. Han såg riktigt fin ut efter galopp som fastlåst i comebacken, och har tagit två raka efter det men han såg inte rolig ut senast och det känns som fel kurva. Det är som större galopprisk för honom med spår 4, men felfri och om han travar bjuder han nog strid.

15 Sambuca Knight lägger jag tvåa, och dubblar utgången med honom! Han är klart bra, och senast spurtade han bra bakom två kanonerna Le Miracle och Copimade. Han har varit bra mest hela året, och vann enda gången Ulf körde. Han kan mycket väl sitta i kanske tredje ytter efter 500 meter då kusken är startsnabb och läget perfekt för snabbstart. Spännande till runt 13% av spelet!

12 Trovatore har gått positivt för Holm och varit bra alla tre för den regin. Avgjorde på starkt vis där han lade rejäl speed i spåren och höll starkt ven senast.

V75-3:

Ranking: A: 2 B: 6-5-4-8-9-10-11 C: 3-7 

Spetsanalys: Patricia Hastrup är mycket snabb och hon har bra chans att hålla upp innerspåret som är gynnsamt på Axevalla, inga problem att spetsa senast. Evelina Palema är kusligt rapp, och nedstruken finns viss risk att hon kan blåsa förbi men jag spelar på motsatsen.

Loppanalys: 6 Windy Ways är megafavorit, men hon har inte levererat som jag trodde hon skulle göra under året. Efter demonloppet i tredjespår med 10 sista varvet på Solvalla i april har hon bara vunnit 1/5. Nu visade hon uppåtform senast efter lite paus då hon avslutade bra över upploppet mot guldhästar i Visby, och det är svårt att plocka längder på den banan med två meters upplopp (nåja…) Dock har man försökt bygga upp henne efter för tuffa upplägg, och man ville absolut inte ha dödens senast, och jag tror inte att Örjan har överst på önskelistan att sitta där ens mot dessa ston. Kan bli fel och tempotorsk alltså och jag testar att gå emot som jättefavorit.

Draget för mig är 2 Patricia Hastrup som har jättespännande uppgift! Hon återkom efter lite paus senast och visade inte någon som helst ringrost utan hon pep till ledningen och joggade undan på 11,2, och detta i Biri. Hon har tidigare varit snabb med spår långt in på vingen och formen pekar uppåt nu och Kolle är helt inne på att köra i spets om han håller upp. Det tror jag att man gör och springer hon sedan 10,5 där framme är det ingen enkel nöt att knäcka och till 8% nu vid publicering tar jag chansen och spelar utgång!

Det är rätt så jämna ston dessa, 5 Alvena Take It avslutade som vanligt bra senast och har bra läge för att få sitt lopp i draget i lilla fältet som är gynnsamt.

4 Raffinos känns väl inte som en sprinter men det kan vara bra nog att gå till mål i dessa stolor där det brukar bli trötta hästar även över 1600 meter. Hon visade form senast då hon gick bra och jag måste betala för henne på en lapp.

8 Evelina Palema har viss spetschans, men hon är vek och inte ens då direkt givet att hon räcker. Kanske kan hon få ledarryggen och då ramla in?

V75-4:

Ranking: A: 12-9-11 B: 5-2-1-7 C: 3-6-8-4-10

Spetsanalys: Spoil Me gick sig trött i ledningen senast och det verkar som man vill smyga nu. Touch of Elegance bord inte kunna svara första biten då Spoil Me säkert vill till plankan. Helena Klipp öppnade bra nyligen, och både 6 och 7 lär testas framåt.

Loppanalys: 2 Spoil Me kördes i ledningen i kvalet senast till StoChampionatet, men det var dödsdömt med het häst utanpå och hon visade åter att det inte går att köra i spets, och då främst inte över 2640 meter. Nu 500 meter kortare, men det låter ändå som man vill se henne i ryggar och chansa på att det löser sig, då speedar hon ner dessa men som jättefavorit måste man spela på att hon blir fast.

Givet att spela matte och tipset till 12 Amity som är tuff och senast trodde jag att hon skulle vinna från dödens på Princess Face, men hon blev stum själv sista 300. Hon kan bättre än så och var tapper tvåa då just Spoil Me speedade förbi sista stegen, då Amity mosat ledaren från dödens. Märkligt lite spelad!

9 Come and See är intressant då hon gled igenom perfekt till ledarryggen från spår 11 i kvalet, men sedan blev allt fel och det var gott om sparat och intrycket dunderbra! Det låter som Anders är sugen på dödens nu och ge henne chansen, och det kan vara segervägen och hon är mycket tidig.

11 Otrobanda var positiv i Drottningens då hon spurtade rappt på Open Stretch och var nära vinnaren som tvåa. Hon ska vara i toppform nu igen och spurtade bra från kön senast.

Även 5 Lonely Star måste nämnas med respekt, sköt till vasst och var ytterst nära finalen senast och matar ner många även om det knappast blir snabbstart.

V75-5:

Ranking: A: 1 B: 5-12-11-2-7-4 C: 3-8-9-10-6

Spetsanalys: Dragalagaboomboom höll enkelt spets från innern för tre starter sedan och borde ha bra spetschans mot dessa, det finns mer att plocka ur honom från start. Jeter utmanar, men borde få nöja sig med ryggen.

Loppanalys: 1 Dragalagaboomboom är favorit, och han har bäst segerchans anser jag. Han spetsade enkelt med innerspår bakom bilen nyligen och jag tror ingen tar sig förbi honom och från ledningen har han 3/3. Inför senast hade han varit struken för feber, och höll med tanke på det starkt utvändigt. Formen ska vara uppåt med det loppet i sig och håller han spets blir han mycket svårslagen tror jag och kul med Oscar upp.

Jag var inne på att ”göra något” av honom, men han är ändå favorit och det finns viss strulrisk så jag garderar matte. Drag blir det på 5 Brilliance som var finfin senast då hon kördes fram utvändigt varvet kvar och bara var bäst via 11,5 sista 700. Hon har chans att överta om favoriten blir över, men räknas oavsett då hon har fin kurva nu och bästa kusken i vasse Håkan B.

12 Calvados In är en glasbit med hög kapacitet, och lång vila är inte enbart negativt. Han ska vara fräsch och det är viktigast, toppform behöver han inte ha men det låter rätt bra mellan raderna. Dessutom skoryck bak vilket är positivt och han kan mata ner alla.

Jag betalar även för 11 Highspirit som är snabb och fäller många då han ryckt upp sig i nya regin, och 2 Jeter som borde få ledarryggen.

V75-6:

Ranking: A: 12-4-2 B: 3-1-9 C: 10-8-7-11-5-6

Spetsanalys: Princess Face är snabbast men man uttalar sig klart och tydligt om att det är släpp till Pasithea Face som är planen. Övriga svarar man säkert.

Loppanalys: 2 Pasithea Face är klar favorit i StoChampionatet och efter henne grymma uppvisning i försöket lär konkurrenterna ha fått respekt för henne. Hon bara dundrade undan från ledningen med 10-fart sista 500 och det var bakvänt spö och tussarna sparade i mål. Kolgjinis låter som vanligt segersäkra, och det är spets som gäller då stallkamraten 1 Princess Face ska spetsa och släppa. ”Alla” har hört det snacket, och kanske kan någon vilja häxa för kommer hon till spets efter 500 meter blir det inte lätt att slå favoriten.

Nu tror jag på en av favoriten i DD-2, och jag drar upp 12 Swish Lane överst då det är mycket intressanta ändringar på denna tanks som sällan blir trött. Hon har utvecklats massor under våren och sommaren och efter att ha haft svårt med tempot runt slutsvängen i kvalet kom hon tillbaka och var knappt slagen. Första barfota och jänkarvagn på är grymt intressant och hon är spelvärd!

4 In Toto Sund var bländande i kvalet till Drottningens men blev olyckligt skadad till finalen. Hon hade gått vasst banjobb innan senaste starten och levererade, det var bra gjort över 2640 meter utan optimala förberedelser. Hon kommer vara klart bättre nu menar man från stallhåll, och det kan bli perfekt att åka med i draget bakom duellerande hästar. Pasithea i spets och Swish Lane i dödens och Örjan smygande i 2-3 ytter låter troligt! DD-spel med henne!

3 Galactica blir bara bättre och bättre och hon vann sitt kval och måste tas på allvar igen, hon går till mål. 1 Princess Face dissas på de flesta håll, och då blir det bra värde på henne till slut. Det står ledarryggen i proggan, och ändringar med barfota,  svansgaffel och halsplatta.

V75-7:

Ranking: A: 1 B: 7-14-5-11-15-13-6-4-10 C: 8-2-3-9

Spetsanalys: Tre på start och Sevilla håller upp ledningen, eller övertar i första kurvan om Pelle vill köra mer på säkerhet.

Loppanalys: Bästa spiken kommer här i 1 Sevilla som har en helt perfekt uppgift i ett halvbilligt stayerlopp. Han är faktiskt riktigt bra och senast svarade han för ett topplopp efter galopp och mycket vida spår sista 600 då han var ute och vinglade och hade svårt att trava. Det är stor fördel för honom att gå på innerspår för hans aktions skull, och det kommer han få göra nu. Med bara tre på start kommer han sitta i ledningen senast i första kurvan och sedan ska Nordström dra i jämn 15-fart och det bör räcka bra för att skaka av sig resten i god tid. Stark spik!

7 Slide So Easy är tuff och bra, och han visad eåter härlig skalle senast då han såg slagen ut in på upploppet efter att ha lagt kraft i ledningen, och Örjan tänkte måtta in Whitehouse Express lite snyggt – men där bedrog hans sig ”Munken” för Flemmings häst sträckte snyggt på sig och hann undan. Han var vässad då, det är han inte nu Slide So Easy, och enligt Jensen är det test på distansen nu och han kör nog sista varvet först, inte minst som hästen haft väl hetsiga tendenser och det är tre varv. Värst emot är han, men det borde skilja mer på spelet.

Det är mer eller mindre ospelat bakom dessa båda, 14 Paparazzi M. spurtar alltid bra när han får ligga på väntan och det blir barfota igen. 5 Nakoda Goj var grym i stayerloppet på Lunden då han gick första barfota och bara mosade dem från dödens. 11 Linus Wibb är hur stark som helst och gynnas av tre varv, det hade gärna fått vara fyra varv och BG igen är såklart rätt.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Anna Mix visade klassen - på världsrekord
Nästa nyhet
V75: Anna Mix visade klassen – på världsrekord

V75: Anna Mix visade klassen – på världsrekord

Det var en härlig maktdemonstration som franska stoet Anna Mix bjöd på i Axevallalöpning. Tiden 1.12,0a var ett nytt världsrekord.

Nu fick sexåriga fransyskan Anna Mix visa sin fulla kapacitet. Från ledningen manövrerade hon motståndet som aldrig kunde gå i närkamp i Axevallalöpning.

För Erik Adielsson vann hon mycket enkelt och segertiden var lysande. 1.12,0a över 2640 meter var en putsning med en tiondel av det världsrekord för ston över lång distans på tusenmetersbana som Delicious satte i höstas.

Sofia Aronsson sköter träningen. Foto: ALN

– Jag behövde aldrig vara på henne med spöet och jag hade norsken oryckt, det kändes som om det fanns en del kvar, sa Erik Adielsson.

Snabbast ut var Spring Erom som spetsade för Björn Goop. Solvato kom upp och ville överta, men fick inte. Första 500 gick efter 07,8. Efter att varvet avverkats efter 11,9 var det i stället Anna Mix som dundrade på – och övertog.

Med det urstarka franska stoet i front skulle det bli svårt för motståndet att blanda sig i segerstriden. Favoriten Call Me Keeper provade i spåren med 400 meter kvar, avslutade bra, men utan möjligheter att röra vinnaren.

Anna Mix, som här tog sin första seger för året, vann väldigt enkelt och inkasserade ett förstapris på 150 000 kronor.

– Hon är grymt bra. Nere i Frankrike har hon visat att hon tål att göra jobbet själv. Hon har aldrig fått de loppen ännu här uppe, men nu fick hon gå i ledningen, sa tränaren Sofia Aronsson och berättade även:

– Franck Leblanc ville ha hjälp med henne under tiden i Sverige och genom kontakter blev det att jag fick henne. Hon är helt underbar att jobba med. Nu siktar vi mot Sto-EM och sedan Sundsvall Open Trot.

Call Me Keeper slutade tvåa på 12,3 och tredjepriset gick till Spring Erom (12,5) från vinnarhålet.

***

Nancy America avslutar till segern. Foto: ALN

*Superstoet Some Summit var omgångens största favorit, men åkte oväntat på pisk. Efter sex segrar på lika många starter i Veijo Heiskanens regi fick hon se sig besegrad.

Ett femåringslopp för ston inledde V75-spelet. Some Summit, som stod med 20 meters tillägg, attackerade hastigt, gick runt fältet och satt i ledningen med varvet kvar. Här trodde nog de flesta att saken redan var avgjord.

Men i sista sväng kom oddsaren Oh Goodness fram i närkamp och över upploppet fick hon även ett litet grepp om Some Summit. Fast samtidigt hade Flemming Jensen fått fritt från vinnarhålet med Nancy America och hennes avslutning bet bäst.

Nancy America tog, trots att hon var andrahandare, en överraskande seger värd 100 lax. Klockorna noterade 1.13,1 över 2140 meter. Oh Goodness tvåa, medan Some Summit fick nöja sig med att bli trea.

*Spännande avslut i Silverdivisionen där tre hästar slogs nästan på linje. Seedorf O.M.F. vann dock för Erik Adielsson, före Nadal Broline (dödens) och Bruno di Quattro (spets). 1.11,5a över 2140 var vinnartiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Odin igen i NM - fjärde raka titeln

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson