Readly Express i Eskilstunas Fyraåringstest är bara en av flera delikatesser som dukas upp på Sundbyholm på onsdag.

V86 nästa onsdag avgörs i Eskilstuna och det är en riktigt fin tävlingskväll som den sörmländska ovalen kan erbjuda.

Kvällens clou är Eskilstunas Fyraåringstest som ofta ger en liten försmak om vad som komma skall i Derbyt. Fjolårets Kriterie-kung Readly Express är en av deltagarna. Han har hunnit med två starter i år och kommer från en imponerade vinst i Rättvik under midsommaren.

Volstead visar upp sig. Foto: ALN

På onsdag utmanas han, i kampen om 300 000 kronor, av bland andra kulltoppar som Pacific Broline och Heavy Sound samt Sprintermästaren-finalisterna In Vain Sund och Nappa Scar.

Fler riktigt vassa fyrfotade artister visar dock upp sig. I ett femåringslopp hittar vi Volstead mot bland andra Explosive de Vie och Trinity Zet.

Det inledande snabbloppet lockar med Food Money mot Knows Nothing, som gjorde en strålande årsdebut senast och fjolårets Elitlopps-vinnare Magic Tonight.

Här är startlistorna:

Eskilstunas Fyraåringstest, 2640 auto

1 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
2 Calle Laday – Ulf Ohlsson
3 Readly Express – Jorma Kontio
4 In Vain Sund – Erik Adielsson
5 Nappa Scar – Per Lennartsson
6 Don’t Mind Me – Per Linderoth
7 Cuise la Motte – Torbjörn Jansson
8 Erik Sting – Ulf Eriksson
9 Divisionist – Örjan Kihlström
10 Pacific Broline – Björn Goop

5-åringslopp, 2140 auto

1 Volstead – Örjan Kihlström
2 Trinity Zet – Erik Adielsson
3 Digital Frame – Marcus Schön
4 Explosive de Vie – Jim Oscarsson
5 Västerbo Exclusive – Leif Witasp
6 Ruby Trap – Per Lennartsson
7 Psycho – Björn Goop

1640 auto

1 Cool Keeper – Leif Witasp
2 Food Money – Jennifer Tillman
3 I Saw You – Åke Lindblom
4 Knows Nothing – Ulf Ohlsson
5 Krångel – Jorma Kontio
6 Magic Tonight – Kenneth Haugstad
7 Standout – Örjan Kihlström
8 Underpaid Hanover – Björn Goop
9 Reven d’Amour – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Åbergs tar form – Adrian kör Mosaique Face

Åbergs tar form – Adrian kör Mosaique Face

Nu är Mosaique Face definitivt klar. Det blir Adrian Kolgjini som kör hästen i Hugo Åbergs Memorial.

I tisdags gjorde Mosaique Face sin första start sedan Oslo Grand Prix, då han spurtade bra som tvåa bakom Montgomery Hill på Jägersro.

Hemmastjärnan har länge nämnts som en het kandidat i banans storlopp Hugo Åbergs – och nu är sjuåringen också spikad för en start i loppet. Det blir dessutom Adrian Kolgjini som ska sitta i sulkyn.

Adrian får förtroendet. Foto: ALN

– Det blir otroligt häftigt. Det blir det största lopp jag någonsin kört, i alla fall känslomässigt, säger Adrian i ett pressmeddelande.

Det här blir den tredje raka starten i Hugo Åbergs för ”Mosaiquen”, i fjol slutade han femma. Han är härmed den fjärde hästen att bli definitivt klar för loppet.

En av de resterande platserna erbjuds vinnaren i lördagens Årjängs Stora Sprinterlopp. Startlistan ska lottas på Jägersro kommande tisdag, en vecka före loppet körs.

Klara för Hugo Åbergs är:

Mosaique Face
Robert Bi
Spartan Kronos
Un Mec d’Héripré

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Västerboonthenews skrällde i Gotlandslöpningen
Nästa nyhet
Västerboonthenews skrällde i Gotlandslöpningen

Västerboonthenews skrällde i Gotlandslöpningen

Västerboonthenews levererade en skrällseger då han, skickligt framförd av André Eklundh, tog hem segern i Gotlandslöpningen.

Visbytravet hade sin stora dag då banan arrangerade onsdagens V86-tävlingar. Och det small rejält. När det var dags för huvudnumret Gotlandslöpningen var redan alla möjligheter till åtta rätt borta.

Till råga på allt skrällde det alltså även här. Patrik Södervall-tränade Västerboonthenews var inte särskilt påpassad på toton, men kom att få ett perfekt lopp kört av André Eklundh.

André hittade rätt. Foto: ALN

Efter att ha gått som fyra på innerspår, letade man sig ut i ryggar i andra- och sedan tredjespår genom sista sväng. In på upploppet hade favoriten Quid Pro Quo kopplat vad som såg ut som ett segergrepp.

Men sista 100 meterna fick Västerboonthenews fritt spelrum och sköt till sylvasst. Segern blev faktiskt säker till slut.

Västerboonthenews skrällde. Foto: ALN

– Den här segern betyder jättemycket för mig och penningmässigt är det en av mina större segrar i karriären, sa segerkusken enligt Kanal 75.

Klockorna stannade vid 1.12,1a över 2140 meter, en tangering av loppets näst snabbaste segertid. Förstapriset bestod i 125 000 kronor. Quid Pro Quo fick finna sig nöjd med andrapriset, Windy Ways slutade trea.

V86-raden blev så svårlöst att ingen hittade vare sig åtta eller sju rätt. 29 274 kronor på sex rätt, innebär således dubbeljackpot nästa vecka på Sundbyholm.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro

Torsdag: V64-tips till Örebro

Omgången
Gamla fina Örebro står som värd för V64:an denna torsdagskväll och finfin klass på loppen. Juliloppet för treåringar med 125 000 kr till vinnaren är givetvis aftonens höjdpunkt men i övrigt är det också välkryddat. Jag gör ett försök att brotta ner omgången direkt och väljer att spika 6 M.T.James i den inledande avdelningen. Åke med guldtanden till spets och sen hoppas jag att Order To Fly kommer på mellanhand från sitt innerspår.

Spiken
M.T.James (V64-1)

Utgångarna
1 Gareth Boko & 7 Lubeck (V64-4)
5 Temple Of Dreams (V64-5)

V64-systemet (spel för sex rätt)
V64-1: 6 M.T.James (res 1-8)
V64-2: 1,2,4,9 (res 8-6)
V64-3: 1,3,4,5,6,7,10,15 (res 12-11)
V64-4: A 1,7 B: 5,9,6 (res 4-2)
V64-5: A: 5 B: 3,4 (res 11-9)
V64-6: 1,2,7,10,11,12 (res 13-4)

1x4x8x5x1x6 = 960 kronor/rader
1x4x8x2x3x6 = 1152 kronor/rader

Totalt: 2112 kronor

Dubbelförslaget
5 – 2,11,12 x 200
5 – 1,10,13 x 130

990 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1

RANKING A: 6. B: 1-8-9-5-7-3. C: 2-4-10.

Spetsanalys:
2 Prins Alf är säkert först till plankan men det skulle förvåna väldeliga om Jorma Kontio väljer att testa i spets. 6 M.T.James är först framme för att överta och jag tror Åke Lindblom är riktigt sugen på att försöka stjäla loppet.

Loppanalys:
2100 meter och bra klass på denna tillställning. 1 Order To Fly har stött och blött i väldigt tuffa sällskap på slutet och var duktig som fyra senast bakom bland annat Ready For More och Fridericus. Per Lennartssons siktar mot Kriteriet och detta är inte det viktigaste loppet för honom. Givetvis har hingsten kapacitet nog att vinna detta men jag tror läget kommer ställa till det. Sexåringen kommer troligen hamna bland de sista och får troligen göra jobbet själv från kön eller tvingas avancera fram i dödens. Med tanke på det tycker jag det finns ett mer spännande alternativ i fältet som jag väljer att singla. För 6 M.T.James spurtade bra senast på Örebro, med skor runt om, och kan dessutom vara loppets ledare här.  Läge för Åke Lindblom att testa i front denna gång sett till att motståndet är enklare än normalt, fråntaget Order To Fly, och i spets har femåringen bara förlorat en gång. Det lutar dessutom åt barfota runt om denna gång vilket gör hingsten klart intressant och på det fina spelvärdet väljer jag att spika. Kör bara kör Åke!!!

V64-2

RANKING A: 2-1-9-4. B: 8-6-7-3. C: 5-12-11.

Spetsanalys:
1 Västerboflashlight öppnade riktigt snabbt för Ulf Eriksson på Östersund men får skynda sig för att kunna hålla ut de övriga. 4 Insoglio har visat kvaliteter och utmanar och däremellan står 2 Defrag Am som är svårbedömd. Av hästens fyra starter har han bara haft framspår en enda gång och det var springspår. Hästen fick upp farten bra efter 50 meter men detta är 1609 meter på Örebro vilket ger fördelen till innerspåret. Sen är frågan om Veijo vill köra där eller inte med tanke på att hästen inte startat sedan i slutet av maj men jag håller ekipaget som spetsfavoriter.

Loppanalys:
Jämnt streckat lopp för treåringar över 1609 meter och många om budet. 2 Defrag Am var ute i samma lopp på Halmstad senast där Rajesh Face sprang 1.13,2/2140 med voltstart och Reijo Liljendahls-travare hakade på godkänt från femte inner. Valacken gör första starten med framspår bakom bilen men har ett perfekt utgångsläge och känns som ett givet streck på lappen.

9 Glazier’s Support har gjort fyra starter hittills i karriären och facit är tre brons och ett guld. Vid fullträffen på Färjestad vann Cromwell-avkomman säkert från kön och med tanke på läget måste han visa liknande takter nu.

1 Västerboflashlight gör första starten för Veijo Heiskanen och stoet har visat fin uppfattning hittills. Utgångsläget är dessutom bra och hon klev iväg rejält bakom bilen i sitt senaste framträdande.

4 Insoglio har en seger på kontot som togs från spets och valacken kan öppna snabbt. Treåringen har inte varit som bäst i sina två senaste starter men stod för två fina insatser innan det.

8 Coffie U.N.G. kan behöva loppet efter sin halsinfektion och dessutom drar utgångsläget ner chanserna.

V64-3

RANKING A: 1-3-5. B: 10-4-6-15-7. C: 12-11-9-8.

Spetsanalys:
Flera startsnabba i volten där 3 Happy Ours drog bästa spåret, men även 4 Flicka Kloster är gynnad av den invändiga strykningen, och 5 Hall Of Fashion har tidigare spetsat från snäva spår i volten. Dessutom har 6 Viktor Danoi springspår och från det läget har han visat både det ena och det andra. Får bara Kaj Widell runt sexåringen ordentligt är det inte omöjligt att han också blandar sig i spetskörningen. Dessutom är 1 Star M.L. inte alls oäven men mitt tips faller tillbaka på Oskar J Andersson.

Loppanalys:
Voltstart, 2140 meter och ett oviss tillställning om ni frågar mig. 12 hästar kommer till start efter tre strykningar, och dessutom kan det bli körning på många händer direkt. 5 Hall Of Fashion har två raka segrar i enklare sällskap men sättet hon vunnit på har inte varit fy skam. Speciellt näst senast när hon blev ansatt i omgångar framme i ledningen men ändå hade hon modet att hålla undan. Känns dock väldigt hårt betrodd, sett till läge samt motstånd, och jag kräver en syn på denna favorit.

1 Star M.L. var först över mål senast och det hade varit andra raka segern om han nu inte diskats för träning. Stoet lyser form och kan mycket väl revanschera sig direkt tillsammans med nya kusken Per Lennartsson. Farlig med rätt resa och chanstippas som förstahäst i loppet!

3 Happy Ours kan ta sig till ledningen och det är också i den positionen som stoets två triumfer tagits. Sen är det som sagt frågan om hur mycket det kostar för Oskar J Andersson men får man bestämma kan ekipaget mycket väl rinna undan.

10 Estreet Zon är en av dem som kan gynnas om det blir tempo på loppet. Sjuåringen var kanske inte som bäst senast och galopperade sist på Årjäng. Blir nog aningen bortglömd nu och rankas upp.

4 Flicka Kloster visade kanske inget extra från spets senast men hade inte startat på drygt fyra månader och behövde loppet. Örjan Kihlström upp denna gång är givetvis inget minus och stoet kan normalt sett öppna bra.

6 Viktor Danoi gick barfota runt om för första gången senast och Kaj Widell forcerade sig till spets efter dryga halvvarvet. Därifrån höll ekipaget sedan undan knappt före Culpepper samt favoriten Palermo Broline. Räknas tidigt igen.

15 Quite A Feeling gör stabila insatser mest varje gång och sköt till fint efter sen lucka senast. Sjuåringen gynnas av strykningarna och kan absolut fälla samtliga i detta gäng om det stämmer på vägen.

7 Racer Reo var duktig sist i enklare omgivning och den låga streckprocenten gör honom klart intressant. Skräll!

V64-4

RANKING A: 1-7. B: 5-9-6-4-2-8-3. C: –

Spetsanalys:
4 Rorri Bris är hyggligt kvick ur startblocken men är Janne Norberg bara rejält påställd från början ska han kunna köra sig till ledningen med 5 Algot Zonett.

Loppanalys:
Juliloppet över 2609 meter med 125 000 kronor i förstapris till den vinnande treåringen har lockat ihop en väldigt fint startfält. 1 Gareth Boko stod över E3 och har nu fått ladda om efter insatsen på Rättvik. Hingsten kunde inte slå klorna i Diamanten den gången men imponerade vid segern på Solvalla i starten innan det. Vinnaren av fjolårets Uppfödningslöpningen har tagit ytterligare steg denna säsong och den nya distansen känns inte som något minus. Däremot är spåret inte optimalt men i det lilla fältet borde Per Lennartsson hitta rätt väg ändå. Placeras överst på rankingen men jag väljer att strecka på bakom.

7 Lubeck var rejäl från dödens senast och efteråt strödde Veijo Heiskanen lovord över hästen. Hingsten var knappt slagen av blivande E3-vinnaren Policy Of Truth på Mantorp och Muscle Hill-sonen är en given utmanare om segern. Kan få en tung löpning även denna gång men han har visat att han tål ett tufft upplägg.

5 Algot Zonett vann ett försök till E3 på Bergsåker men fungerade inte alls i finalen. Det blev galopp in i första kurvan men Maharajah-sonen brukar kunna leverera när han håller sig på benen. På 11 starter har han aldrig varit sämre än tvåa felfri och det luktar dessutom ledningen nu.

9 Rushmore Face får en markering efter intrycket vid segern på Jägersro näst senast då han dundrade runt ovalen i överlägsen stil.

6 Super Nice såg riktigt fin ut som fastlåst i E3-finalen och kan vara en jättesusare nu.

V64-5

RANKING A: 5. B: 4-3-11-8-1-9-2. C: 10-7-6.

Spetsanalys:
4 Fonda Boko är snabb och jag tror inte att Oskar J Andersson missar täten från bricka fyra.

Loppanalys:
Fyraåringarnas tur att göra upp och favorit blir 4 Fonda Boko. Zola Boko-avkomman övertog ledningen efter 200 meter senast men galopperade kort senare. Detta är en häst som alltid visat talang men kanske har han inte fått till det fullt ut ännu. Den här gången ser förutsättningarna perfekta ut med bra spår och Oskar J Andersson har kört honom en gång tidigare vilket slutade med seger. Oskar är säkerligen ute efter spets och där kan ekipaget mycket väl stanna hela vägen till linjen. Men men, hästen är inte helt stabil och jag tycker det ett par riktigt roliga drag som lurar i vassen.

5 Temple Of Dreams lät Per K Eriksson oförskämt nöjd med inför V75 på Kalmar och Jennifer Tillman körde också därefter. Ekipaget avancerade fram utvändigt ledaren 1500 meter från mål och höll sedan starkt till silvret bakom Tudor Kronos. Usa-importen kommer mer och mer för varje start och kommer Fonda Boko bort ur loppet tror jag det kan var dags för första triumfen på svensk mark. Utgångshäst och spik på DD!

3 Trovatore var mycket bra senast på Åby. love You-sonen klev fram utvändigt ledaren på sista bortre långsidan och kunde sedan koppla greppet i en snabb avslutning. Ett klart bra intryck som gör honom streckvärd även denna gång.

V64-6

RANKING A: 12-11-2. B: 10-7-1-13-4-14-9-3. C: 15-8-6-5.

Spetsanalys:
Bara fem hästar på grunddistansen och 2 Swimming Pool körs till front i första eller andra skedet. 3 Gold Twister kan vara något snabbare från ett bättre spår men jag tror inte Göran Jansson vill bråka.

Loppanalys:
Ett riktigt trevligt långlopp avrundar streckspelet där det finns något intressant på varje av de tre volterna. 12 Melker startar med 40 meters tillägg men detta är en stenhård herre som slagit betydligt bättre hästar än så här. får han bara tillfälle att plocka fram sin skalle över upploppet brukar han avväpna de flesta och han räds heller distansen. Senast visade han topptakter efter galoppen och tipsettan känns given.

11 Raggamuffin är en rutinerad långskubbare som får betecknas som jämnheten själv. Han plockar nästan alltid pengar och gör ofta hela vägen till mål. Varenne-sonen får nu Jörgen Sjunnesson i sulkyn och tillsammans tror jag man blir farliga.

2 Swimming Pool var grymt bra vid sitt senaste besök på Örebrotravet. Den gången vann han från dödens tillsammans med Björn Goop men efter det har det häxat med galopper och han var dessutom inte lika bra på Gävle för två starter sedan. Står nu på start och känns som hästen att hinna ikapp för de jagande.

7 Plead Guilty, 10 Diggers Elias och 1 Raspberrysky är ytterligare en trio som måste streckas i en halvöppen tillställning.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Robert Bi är klar för start i Hugo Åbergs
Nästa nyhet
Robert Bi är klar för start i Hugo Åbergs

Robert Bi är klar för start i Hugo Åbergs

Stjärntravaren Robert Bi kommer till Sverige. Hästen är det senaste namnet att bli klar för Hugo Åbergs.

Det är nu två veckor kvar till sommaren storloppshöjdare Hugo Åbergs Memorial ska avgöras på Jägersro. En miljon kronor är förstapriset.

En ny deltagare kan presenteras. Det är sexårige Robert Bi, född i Italien men tränad av nederländske Paul Hagoort som kommer till Jägersro.

Robert Bi gör en intressant start i Åbergs. Foto: ALN

– Han kändes fantastiskt fin senast. Jag kan garantera att jag kommer med en häst i absolut toppform, hälsar tränaren i ett pressmeddelande.

Robert Bi, med cirka 10 miljoner kronor på kontot, har gjort fyra starter i sommar efter ett skade-uppehåll och har bland annat vunnit Prix de Washington.

På meritlistan sedan tidigare finns segern i Copenhagen Cup och Europaderbyt.

Därmed är tre hästar klara i nuläget. Tidigare inbjudna är Un Mec d’Héripré och Spartan Kronos. Inviterad var även Papagayo E, men han tvingas avstå på grund av en skada.

Även Mosaique Face, tvåa på Jägersro i tisdags, är högintressant för en start. Vinnaren av lördagens Årjängs Stora Sprinterlopp erhåller en automatisk plats.

– Vi jobbar just nu intensivt och hoppas kunna presentera ytterligare hästar de närmaste dagarna, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för kval till Svenskt Kallblodsderby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson