Västerbo HighFlyer noterades för första årssegern när han på stabilt sätt tog ner Magic Tonight från dödens i Bergslagsloppet.

För andra året i rad tog Daniel Redén och Örjan Kihlström hem Bergslagsloppet då sköna Fornaboda hade hand om onsdagens V86-tävlingar.

I fjol var det självaste Delicious som vann, i år var det Västerbo HighFlyer som stod för prestationen. Fjolårets Åby Stora Pris-tvåa tog årets första seger.

Visade formen. Foto: ALN

Förra årets Elitlopps-vinnare Magic Tonight var också ute efter första pinnen för året och tog säkert täten för Kenneth Haugstad.

Örjan Kihlström, som här stiftade sin första bekant-skap med Västerbo HighFlyer, placerade sin häst i dödens.

Genom sista sväng sög Redén-fuxen sig allt närmare och över upploppet var ledaren slagen. Säker seger för Västerbo HighFlyer på 1.11,5a över 1640 meter. Förstapriset var 100 000 kronor och Årjängs Stora Sprinterlopp, nästa lördag, står på önskelistan för vinnaren.

Magic Tonight fick andrapriset, sedan Reven d’Amour diskats för trängning. Underpaid Hanover lade beslag på tredjeplatsen.

Lubeck. Foto: ALN

*Veijo Heiskanen har många fina hästar i stallet. Treårige USA-importen Lubeck är en. Hästen såg riktigt fin ut när han vann Fornabodas Treåringspris från dödens på 1.12,9a över 1640 meter.

*En annan häst med framtiden för sig är Svante Båth-tränade Le Miracle. För Erik Adielsson tog han 9:e segern i 11:e starten i ett fyraåringslopp efter att tidigt övertagit spets. Tiden: 1.13,4a full distans.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: Extra V75-tips till Halmstad

Torsdag: Extra V75-tips till Halmstad

V75 Halmstad 7 juli

Omgången: Extra V75 i samband med Sprintermästaren och det är såklart högklassiga race, men med endast sju deltagare i kvalen där flera inte håller måttet, så är spelvärdet i omgången inte direkt lockande. Vi försöker med att gardera några av de stora favoriterna och spelar med kul och fräck utgångshäst som även spikas på DD!

Väderprognosen helt okej ut och banan lär presenteras i toppskick som vanligt i Halmstad.   

Bästa spiken:
1 Poet Broline (V75-3) har en smaskig uppgift då det mer eller mindre ska vara spetsgaranti från innerspåret, och konkurrenterna sparar förmodligen lite till en final.

Utgångshästar:
4 Some Summit och 5 Coco de Vie (V75-1) är bättre än övriga och bildar en stark utgångsgrupp.
5 Amphibian Madness (V75-7) är roliga skrälldraget och kul att chansa med då Adielsson hoppar upp och till 5% i öppet lopp!

Favorit i fara:
7 Sevilla
(V75-6) slog vår spik senast, men det efter perfekt resa och vi tror på revansch och klar favorit ska inte Nordströms häst vara.

V75-förslaget är på 3456 kronor.

4-5/ 9-1-3-8-10-7-6-11-2-12 (6-11)
5-4 (2-1)
1 Poet Broline (2-5)
3-2 (1-5)
10-8-12-5-14-7-15-9-1-13-4-11 (6-3)
12-3-5-8 (10-7)
/ 3-4-6-12-2-10-9-7-8-11-1 (4-6)

2x2x1x2x12x4x12 = 2304 kr
12x2x1x2x12x4x1 = 1152 kr

DD-förslag på 950 kronor:

12-5 x 500
3,5,8-5 x 150

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V75-1:

Ranking: A: 4-5 B: 9-1-3-8-10-7 C: 6-11-2-12

Spetsanalys: Bonbon Mearas tar ledningen och släpper nog enbart till Some Summit, och Veijo lär komma farande runt första kurvan.

Loppanalys: 4 Some Summit är megafavorit och det är både rätt och fel, för är hon som förra året bara vinner hon men det är långtifrån säkert då hon inte startat på nästan ett år och det har vart mycket strul med henne. Veijo låter nöjd, men det känns ändå som att han är osäker på hästen och lite spel för galleriet med att verka nöjd så han får loppet mer till skänks. Hon körs troligen till ledningen tidigt, men vi testar att gardera henne.

Bra är tuffa 5 Coco de Vie som skulle kunna mosa favoriten om hon inte är redo direkt, för tuff är Coco verkligen. Hon har härdats mot stenhårda hästar hela året och gjorde vad hon kunde senast men de sprang bara ifrån henne. Nu enbart ston och chans även från dödens. Dessa båda höjer sig chansmässigt och bildar en stark utgångsgrupp.

Skulle de köra mot varandra och favoriten är rostig kan det komma in flera på speed då det finns fart men sådär vilja i många märrarna – och det rensar ruskigt bakom. Varning för 0,98%-aren 9 Olympia Gold som toppspurtade näst senast, och glömmer vi senaste loppet då hon var märkligt dåligt så är hon kul nu som jätteskräll då det blir barfota och helstängt.

1 Bonbon Mearas är väl mycket spelad, men hon är riktigt bra nu och läget perfekt. Hon var snabb värre senast och tar spets, men visst är det stor risk för släpp till favoriten…

V75-2:

Ranking: A: 5-4 B: 2-1 C: 3-7-6

Spetsanalys: Telecomando O.K. är en startkanon som tar ledningen, sedan finns i leken att Björn släpper om Uncle Lasse testar direkt.

Loppanalys: Storfavoriten 5 Uncle Lasse är hästen att slå för övriga, han är favorit att vinna Sprintermästaren på spelbolagen men han var inte speciellt övertygande senast då han gav upp väl enkelt från ledningen. Visst, det var bra sluttid och en bra häst som slog honom från dödens i Pacific Broline men han borde ha varit bättre. Det var en genomkörare inför detta som gällde, och då han inte hade startat sedan Fyraåringseliten kommer han gå framåt formmässigt, men fräschören är frågan? Får han överta av 2 Telecomando O.K. (inte otänkbart) så vinner han loppet, men annars kanske motbudet kan bjuda upp till kamp.

Andrahandare är just Telecomando O.K. som var bra vid andraplatserna i försök och final av Kungapokalen och då han ser ut som en riktig sprintertyp lär det passa bra med spår 2 och 1609 meter. Han öppnar blixtrande och tar ledningen, men det är tyvärr lite känsla att Björn kan släppa till favoriten och vara nöjd att bli tvåa i försöket. Vi hoppas att han spänner bågen och eldar på i ledningen, men han vinner knappast loppet oavsett och är överspelad enligt oss.

Vi dubblar med 4 Breidabliks Nubbe som är väldigt bra och han svarade för ett topplopp i dödens senast då han verkligen fick en lungöppnare. Ny kusk på honom är spännande och det kan mycket väl ge extra kick och får han smyga med i draget om favoriten åker på svar kan skrällen vara faktum! Det känns starkt med att låsa på två, antingen vinner Lasse från spets eller så slår han ledaren och inte kan svara Nubben och 8% är taget!

V75-3:

Ranking: A: 1 B: 2-5-6 C: 3-4-7

Spetsanalys: Poet Broline kan vara snabbast i kullen från start och att han ska bomma spets från innerspår på 1609 meter är hyggligt långsökt!

Loppanalys: Kvällens bästa vinstchans på V75 måste 1 Poet Broline ha och vi spikar honom. Man har siktat hela våren mot Sprintermästaren, och vann Kungapokalen lite av bara farten! Han är en sprinter ”Poeten” och det låter väldigt uppåt från både Peter och Johan Untersteiner i förhandssnacket. Det var preparélopp senast då Southwind Mozart vinkades fram och Poet Broline gick bra där bakom, och han har varit bra i finslipande jobb. Ingen har en chans mot honom från start och nu släpps ingen ledning. Toppchans!

Klart att 5 Cruzado Dela Noche är en värdig utmanare, han har potential att vinna hela Sprintermästaren för han blir bara bättre och bättre hos Cattis/Tarzan. Var ruskigt bra efter galopp i Kungapokalen och det var häftigt intryck från ledningen senast. Nu verkar man spara lite fötter och det blir inte barfota runt om i försöket och då slår han knappast en maxad favorit från dödens.

V75-4:

Ranking: A: 3-2 B: 1-5-6-7 C: 4

Spetsanalys: In Vain Sund försöker hålla upp innerspåret, och det finns lite chans om Erik vill maxa honom för då är han snabb och det är stor fördel för honom med 1609 meter. Snabbast är dock Dragster som skjuter till väldigt efter några steg och han flyger nog förbi. Roger har inte bestämt taktiken, men det borde klia i fingrarna att köra i spets! Annars är det favoriten Southwind Mozart som övertar, ingen annan tror vi är aktuell att överlåta till.

Loppanalys: Ny jättefavorit i nästa försök av Sprintermästaren och denna gång 3 Southwind Mozart som tagit tre raka för Veijo Heiskanen och gjort det jäkligt övertygande! Var totalt överlägsen i debuten, och svarade för ett rykande speedryck näst senast då han bara forsade förbi dem till ledningen in mot sista kurvan. Senast var det lekande lätt då han fick hållas framme i spets dit han släpptes utan strid och han slog topphästar enkelt. Allt verkar bra inför detta och Veijo sitter troligen på både bästa och snabbaste hästen, och kanske släpps han till ledningen av snabbstartande 5 Dragster? Given är han, men det finns värdiga motståndare!

Främst i andrahandaren 2 French Laundry som ser ut som en topphäst och han har varit klart bra två starter på barfotabalans samt helstängt och jänkarvagnen. Han har inte öppnat något, och det testar man kanske inte nu heller men med lite strul/tung löpning för favoriten kan han mycket väl växla alla sista halvvarvet ute i spåren. Han höll starkt i spåren på Bjerke och gick inte tom bakom kanonerna Pinkman och Uncle Lasse före det.

Det bör räcka bra med dessa men vi nämner 1 In Vain Sund som vann enkelt senast och att han stannade till var nog mer i sin ensamhet då han lämnade de övriga redan i slutkurvan. Han är mäktig hästen och det är bra läge, oavsett om han håller spets eller inte.

V75-5:

Ranking: A: 10-8-12 B: 5-14-7-15-9-1-13-4-11 C: 6-3-2

Spetsanalys: Chanslösa(?) Surprise Power borde vara spetshästen första biten då han varit snabb i princip varje voltlopp, men släpper. Sugarboy Petoj och Chosen One lär vara mest intresserade och den senare till spets?

Loppanalys: Nu ska det börja smälla för här är det ett öppet långlopp där vi inte litar på favoriten 12 Reckless som är ojämn och senast var han inte ens nära att gå felfritt, visserligen med omstart och i Norge, men ändå. Han är renoverad efter det, och var riktigt bra i de tuffa långloppen i våras då han var nära Mellby Viking och mötte för bra hästar i Harpers. Fungerar han och det inte strular så är han en het kandidat, men det är givet att gardera.

Klar andrahandare är 5 Västerbo Arthur som inte heller var ens nära felfritt med samma spår på Solvalla, och det kommer snabba hästar på honom från springspår direkt igen och det är galopprisk. Han har hittat nya växlar senaste månaderna och senast var han riktigt fin då han dök till seger. Ändå för mycket spelad med galopprisken i minne!

Alla andra rensar skönt då övriga är spelade under 10% nu på eftermiddagen och vi spelar med tolv hästar matte. Vi såg på V86 att det räcker med en jättebalja för att värdet skjuter i höjden och här får den gärna komma! Tipset till 10 Stay Alert som det är bra känsla kring då Peter låter ovanligt nöjd med senaste jobben efter att man hittat lite småsaker på hästen. Han står bra till med bara tre hästar på sin volt och distansen gillar han, det visade han via vassa spurten bakom Usain Henna för tre starter sedan!

8 Källna Orlando blir inte erkänd med amatörtränaren, men han är riktigt bra faktiskt! Höll strålande för tokpress från ledningen på V75 och släpptes upp i märkligt odds senast då han bara brusade undan från ledningen! Adielsson nu och varningen är utfärdad!

14 Alkalizer Am står sig bra och han slipper Nadal Broline nu, 15 From Dust to Dawn har lopp i kroppen och borde passa på distansen, bara 3% på honom…

V75-6:

Ranking: A: 12 B: 3-8-5-10-7-11 C: 4-9-1-6

Spetsanalys: Whisky Akema är mycket snabbare i volt och vi tror att han körs till ledningen runt första kurvan, för inte vill man svara med Flo Rida Sea?

Loppanalys: Mycket kul lopp att sätta tänderna i, vi bjuder på favoriten 7 Sevilla, dels för att han känns för mycket spelad och vi tål knappast en favorit i detta läge som vi spelat tidigare. Han har varit bra vid två raka segrar, och senast avgjorde han enkelt efter optimal löpning. Han kan säkert öppna ganska bra, men det kan de flesta innanför också och någon ledning tror vi inte att han bjuds på. Sedan bara en av flera och uselt spelvärde gör att ha tas bort helt enkelt!

Mest tror vi på 12 Erik Sting som är en mycket fin häst, och han var bättre än favoriten senast då han gjorde allt jobb men fick ge sig sista biten då Sevilla slank loss bakom. Han kommer gå med rycktussar nu och bjuds tillfälle tror vi att Jorma gärna kör fram i dödens mitt i loppet och avgör på styrkan. Vi tänkte spika honom, men tar med några roliga då vi fick råd till det.

3 Whisky Akema var nära att vinna V75 i våras trots tuff körning första 500, och han visade form senast då han spurtade bäst av alla ute i vida spår. Claes verkar helt inne på att ladda rejält och vill köra i ledningen. Kommer han dit kan det hålla som skräll, även om de mer betrodda är bättre hästar. I spets försvarar han sig väl.

8 Gambino Degato är loppets draghäst då han lättas rejält till första barfota runt om och det kommer lyda dubbelrött på atg. Han vinner senast utan galoppen av ren friskhet i sista kurvan för det var rikcit bra vis han flög fram efter det. Stängt spår är lurigt och det är inte säkert att han får se dagens ljus, men kommer han loss lär han gå fort till slut.

5 Apapamand var strålande senast då han från dödens bara dundrade på och vann med sparade krafter på topptid för att vara den erkänt mindre snabba banan i Danmark. Felfri är han med på fotot!

V75-7:

Ranking: A: 5 B: 3-4-6-12-2-10-9-7 C: 8-11-1

Spetsanalys: Tuff körning att vänta med flera ganska snabba och inte givet vem som vill köra i ledningen, mer än att Pioneer Face säkert vill dit. Frågan är vad det kostar, och om hon ens når dit? Ner Star Power är snabbast men kommer släppa som det verkar, Twin’s Zindy skickar Johan iväg och kanske kan vara först. Båda favoriterna kommer sedan, och det blir kanske Pioneer när krutröken lagt sig.

Loppanalys: Öppet stolor där favoriten 4 Cybele Merite är en bra häst, men ännu orutinerad med bara sju starter i kroppen men hon har vunnit på Vincennes från ledningen efter halva loppet och var jättefin då. Fungerade sämre senast då hon galopperade i striden och har varit borta och kommit hem till Sverige. Borde inte vara på topp direkt och ska synas.

5 Amphibian Madness är draget i ett öppet stolor, för hon känns riktigt intressant med Erik Adielsson upp för första gången! Inte minst för att det varit tränaren själv som kört alla starter hittills. Hon har aldrig vunnit lopp, men haft mycket stolpe ut och med bara lite klaff hade hon varit i final i Drottningens. Senast satt Tommy bara och gottade sig ute i spåren då hästen hoppade upp och det var nog segern som rök där. Hon är snabb och lättplacerad, och bäst då hon sparar speeden tror vi. Erik bör lösa det och hitta ner i slagläge och med vild kubbning där framme så kliver han in i loppet sista 500 och ska kunna avgöra. Mycket intressant utgång och spik på DD!

6 Pioneer Face är betrodd, och är hon som i kvalet till Drottningen då hon bombade till spets och vann enkelt (där det strilande med ryggar för vår idé) så är det bra chans. Dock har hon svikit dubbelt, och var sämst senast då hon inte var frisk. Bra i billigt provlopp inför detta och Takter brukar komma till spets då han är påställd för det. Kostar det inte för mycket och formen sitter där är hon nöten att knäcka – men det är en del gissning på betrodd häst.

3 Twin’s Zindy håller formen och står bra till här med Johan upp som var ytterst nära att vinna med hästen i ett DD-lopp nyligen. 12 Hope Bo har siktats mot det här loppet och kan vara en storskräll trots tolftespår.

Redaktionen, travnet.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mosaique Face förgyller Jägersro-kvällen
Nästa nyhet
Mosaique Face förgyller Jägersro-kvällen

Mosaique Face förgyller Jägersro-kvällen

Mosaique Face är en möjlig deltagare i Hugo Åbergs i slutet av månaden. På tisdag slipar han formen hemma på Jägersro.

Det är Åbergs Nästa med 70 000 kronor till vinnaren, som är tisdagskvällens snabblopp på Jägersro när banan har hand om V64.

"Mosaiquen" på Jägers. Foto: ALN

En av Jägers stora artister visar upp sig: Mosaique Face är nog spekulant på en av platserna i Hugo Åbergs Memorial som körs den 26 juli.

I fjol slutade han femma i det loppet.

Mosaique Face, som på tisdag körs av Adrian Kolgjini, kommer närmast från starter i Elitloppet och Oslo Grand Prix.

Här är startlistan:

1609 auto

1 Scirocco Sisa – Steen Juul
2 Kash’s Cantab – Joakim Lövgren
3 Nelle Pride – Jeanet Årman
4 Monster Drive – Jan Henriksson
5 Magiccarpetride US – Johan Untersteiner
6 Nok’en Fräkkert – Jörgen Sjunnesson
7 Stand And Deliver – Birger Jörgensen
8 Motgomery Hill – Flemming Jensen
9 Mosaique Face – Adrian Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu har Classic Grand Cru gjort sitt sista lopp
Nästa nyhet
Nu har Classic Grand Cru gjort sitt sista lopp

Nu har Classic Grand Cru gjort sitt sista lopp

Hederhästen Classic Grand Cru har gjort sitt sista lopp. Nu har 13-åringen fått avsluta sin så framgångsrika karriär.

Få travhästar har förtjänat epitetet ”hedershäst” så som danska stjärnan Classic Grand Cru. Hingsten föll för åldersstrecket i hemlandet redan vid årsskiftet, men har i år tävlat vidare i Tyskland, där ägaren Jürgen Hanke hör hemma.

Hedersman. Foto: ALN

Men efter att ha slutat sexa i Bild-Pokal i början av maj, har nu beslut tagits att hästen har gjort sitt sista lopp.

Classic Grand Cru kan därmed sammanfatta en lång och fantastisk karriär som innefattade 42 segrar på 158 starter – inte i en enda start ägnade sig hästen åt galopp. Han travade in cirka 8,5 miljoner.

Bland hästens mest minnesvärda insatser finns tredjeplatsen i Elitloppet 2012, silver i Copenhagen Cup, brons i Oslo Grand Prix samt tre segrar i Kloster-skogen Grand Prix.

Classic Grand Cru har sedan en tid redan börjat inom aveln, och nu hoppas ägaren på en fortsättning som avelshingst i Danmark.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Patrik Sjöberg jagar styrningar - på Arvika
Nästa nyhet
Patrik Sjöberg jagar styrningar – på Arvika

Patrik Sjöberg jagar styrningar – på Arvika

Höjdhopparlegendaren Patrik Sjöberg har inlett en ny idrottskarriär – den som travkusk. Nu hoppas han få mer styrningar.

Efter sitt deltagande i tv-programmet Stjärnkusken, där han slutade tvåa efter Kee Marcello, har det tidigare höjdhoppar-esset Patrik Sjöberg fått verklig smak för travet.

Idrottsprofilens nyvunna kärlek till travsporten har uppmärksammat mycket i medier, och efter att ha plockat ut amatörlicens kom karriärens första seger i helgen – vid bygdetravet på Dunevad.

Nu vill Patrik Sjöberg har fler uppsittningar framöver. När Arvika kör breddtrav den 19 juli kommer han finnas på plats – om han får några styrningar.

– Patrik vill köra så många lopp som möjligt och se hur långt han kan nå inom travsporten. Nu hoppas vi att han får möjligheten att köra några lopp i Arvika, säger Andreas Slätt, som är styrelseledamot i Wermlands Trafvarsällskap, till Nya Wermlands-Tidningen.

Arvikatravet kör nio breddlopp den 19 juli och anmälningarna går ut den 13 juli.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tillbaka: De är årets Sommartravpratare

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson