Efter plumpar i Elitloppet och Oslo GP var Volstead tillbaka som vinnare. Det när Åbytravet firade jubileum på torsdagen.

Jubileumsloppet, för femåringarna, var höjdpunkten vid Åbys tävlingar på torsdagen då banan firade 80 år fyllda.

Segerekipaget. Foto: ALN

Stor favorit till segern var Volstead. Tillsammans med Örjan Kihlström kirrade också elittravaren segern och de 200 000 kronor i förstapris som den innebar.

Volstead kunde gå till ledningen tidigt. Väl där dämpade man farten rejält. 16,3 första 500 blev till blygsamma 18,5 på varvet. Bättre fart dock på slutet (08,5 sista 500).

Spirit Real kom loss från tredje inner och spurtade sylvasst, medan Je t’Aime Express attackerade över open stretch – men Volstead höll undan och vann på 1.15,3a över långa 2640 meter.

Västerbo Eclair gick som tvåa i andraspår, men galopperade ur den sista kurvan. D.D’s Hitman avslutade bra som fyra.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Eskilstuna

Fredag: V64-tips till Eskilstuna

V64 Eskilstuna 1 juli

Omgången: Det ser inte jätteöppet ut och risk för låg utdelning på Eskilstuna, och vi spikar omgångens största favorit som har straffspark. Vi lirar även en flerbong så kan det bli bra ändå med x 25 i så fall – och det är dessutom Jackpot.

Spikarna: 2 Wild Honey (V64-1) är för bra för de hon möter och vinner med en gäspning. 11 Steady Brodda (V64-5) tror vi städar av dem i Diamantstoet, spik där många andra garderar.

V64-förslaget är på 1680 kronor (enbart för alla rätt):

2 Wild Honey (1-4)
9-3-14-7-6-4-1-8 (11-12)
9-2-4-7-6-11-3 (8-5)
7-2 (5-6)
11 Steady Brodda (3-8)
10-3-9-4-5 (4-11)

1x8x7x2x1x5 = 560 kr

Fleris: 1x8x7x2x1x1 x 10 = 1120 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

11-10 x 1000

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 2 B: 1-4-6 C: 5-3

Spetsanalys: Allt annat än Wild Honey till ledningen i första kurvan får ses som en överraskning.

Loppanalys: 2 Wild Honey reglerade några av de bästa i stokullen från dödens senast under Elitloppet och vann på snyggt vis. Hon verkar bli allt bättre hos Daniel Redén och här han han hittat en oerhört passande uppgift för sitt stjärnsto. Hon öppnar snabbt och kommer sitta i ledningen i första kurvan, och sedan är det enda hotet att hon skulle få för sig att sluta springa efter 1609 meter – som i debuten i Sverige. Nu känner Örjan hästen bättre och risken känns liten. Visst, nästan 90% är otroligt mycket men hon vinner loppet väldigt många gånger av 100 försök… Spik!

V64-2:

Ranking: A: 9-3-14 B: 7-6-4-1-8 C: 11-12-5-13-2-15-10

Spetsanalys: M.T.Jorgen har bra chans att spetsa då han gjorde det för lärling vid segern. Släpper sedan Jorma om någon av de bättre kommer tidigt, Quantum Satis eller Feria de Mayo?

Loppanalys: Om första avdelningen var enkel så ser denna klurigare ut. Favoriten 14 Vernin Starlight har ett svårt utgångsläge och måste vara bra för att kliva runt dem i spåren. Nu är han ganska bra så det kan greja sig, och det var lördagshästar han fick stryk av senast då han dessutom tvingades gå stora delar utvändigt ledaren över tre varv. Kuskplus och enklare motstånd och han är tidig.

Vi letar längre ner i spellistan och hittar 9 Kasper Roc som kommit tillbaka efter uppehåll och jagat in tre andrapris på årets fyra starter, och han kommer sitta där snart. Näst senast grovjobbade han och blev nedspeedad och senast till spets, men fick åter se sig nedspeedad i 10-fart. Pappa Olle har kört, nu Björn och bra startrygg har man så kanske kan han slinka fram i bra slagläge direkt?

3 Quantum Satis blir nog mångas avslag, han har svikit men nu är läget bättre och kanske kan Jepson till och med forcera mot ledningen? Hästen vann V75-lopp i vintras så springa kan han.

Vi nämner 7 Feria de Mayo som håller fina formen och hon stred på bra från ledningen senast, och har viss chans att forcera dit igen med ganska veka hästar som är snabbast. Dock med spetssugna kuskar i Kontio/Ohlsson!

V64-3:

Ranking: A: 9-2-4 B: 7-6-11-3 C: 8-5-1

Spetsanalys: Social Network och Destiny Am borde göra upp om ledningen mot första kurvan – fördel invändigt.

Loppanalys: 9 Mcspirit har ett gott rykte, men det börjar bli dags att leverera så det inte enbart blir snack men ingen verkstad. Han gick okej i spåren i sitt E3-kval, men han kan bättre och kanske satte långa resan ner honom? Han slipper de bästa i kullen nu och borde ha bra chans att spurta till seger, som näst senast då han avgjorde på fin tid.

2 Social Network galopperade i sitt kval, men kom tillbaka strålande och det var bra spänst över upploppet och skulle han sköta sig och komma åt ledningen blir han inte lättpasserad. Senaste segern togs från ledningen, men han är nog vassare med rygglopp trots allt.

Fin typ är 4 Destiny Am som inte alls löpt upp till vad han kan, och han har för lätt för att strula till det. Han galopperade i andra ytter med 800 kvar i sitt försök och var inte alls tom då, och han har helt klart farten för att vinna detta – sedan ska han trava också…

Tänkbart är det att låsa på denna trio, men det är struliga treåringar och vi fick råd att plocka med B-gruppen.

V64-4:

Ranking: A: 7-2 B: 5-6-3-4-1 C: 8-9

Spetsanalys: Åke Lindblom sitter nog på nyckeln, laddar han och gasar med I Saw You, eller vill han ha rygg? Charrua Forlan kommer säkert testa för ledningen och kan nå dit.

Loppanalys: Två hästar känns starkt och tipset till favoriten 7 Quid Pro Quo som ser ut som en bomb för dagen! Han satt fast med gott om sparat senast i Kalmar och kusken låg och drog över upploppet. Han har faktiskt suttit fast tre gånger i rad och nu är det läge att testa lite offensivt. Som han sett ut kanske han bara är bäst även från dödens?

Motbudet vi dubblar med är 2 Charrua Forlan, men det är inte på senaste insatsen. Då var han blek, men det verkar nu blir barfota och det gör mycket på hästen, och dessutom lopp i kroppen. Från ledningen är han alltid svårslagen och har härlig spetsstatistik, och kommer han förbi innerspårets I Saw You kommer han ge favoriten en match.

5 Knows Nothing gör comeback, men han borde behöva loppet då han är en tung typ och det blir ingen ledning där han trivs bäst.

V64-5:

Ranking: A: 11 B: 3-8-2-4-12-5-15-9-10 C: 7-13-14-1-6

Spetsanalys: Öppet med voltstart och de snabbaste körs knappast i spets. Tide Water är oprövad med volt men en snabb sort och det känns som hon kommer öppna kvickt – men det kommer bli en jämn start. 4 eller 5 kan överta om inte Jansson kommer iväg bra?

Loppanalys: Diamantstoet och 200.000 att köra om för stona och det lär ha vässats hemma i ladorna! Vi tror att Peter Untersteiner tränar vinnaren i 11 Steady Brodda, och att Peter därmed kör fel häst. Steady Brodda är hårt för att vara bland dessa hästar och intrycket vid segern senast från ledningen var jättefint! Erik Adielsson upp ser vi som intressant, även om han ”bara” blev sexa enda gången han kört – men det var på V75 mot bättre hästar och från spår 14… Han ska kunna leta sig loss och sedan reglera fältet lite som han önskar tror vi och spikar i lopp där strecken kommer spridas.

3 Tide Water lägger vi tvåa, men det är mer en smaksak då det är ovisst att läsa hur loppet blir kört. Vi har lite känsla av att Jansson kan snabbstarta med Tide Water och insatsen senast var klart fall framåt, även om alla andra galopperade…

8 Incredible H.C. var riktigt rejäl senast då hon avgjorde från dödens och det i frän stil, och hon gav inte smygkörda 4 Dirty Dancing In minsta chans att utmana då denne kom loss på korta upploppet. Peter kan sitta bakom vinnaren, men vi spikar alltså andrahästen. Dirty Dancing vill inte mycket och känns överspelad.

2 Miss May håller formen och har fint läge, och med full klaff kan hon gå fort till slut men det är nog smyglopp som gäller.

V64-6:

Ranking: A: 10 B: 3-9-4-5 C: 8-2-1-11-6-7

Spetsanalys: Mamasan måste ha bra spetschans, var snabb från start vid senaste segern.

Loppanalys: E3 Consolation för stona och megafavorit är 10 Caddie Lisieux, och det ska hon vara. Hon galopperade före start i E3-kvalet och hade varit en av favoriterna om hon tagit sig dit för hon har varit strålande hela året. Det är en maffig häst som kan det mesta, och hon är både snabb och stark. Vid förluten näst senast mosade hon ledaren på två steg, men fick ge sig i tät strid mot favoriten i finalen imorrn Undine. Toppchans att Örjan parkerar i dödens och avgör med lagom marginal. Vi spikar på flerisen, men garderar på mattelappen.

Det rensar grymt om favoriten gör bort sig igen, och det är ändå treåriga ston det handlar om, och hon kommer få göra jobbet. 3 Mamasan var bra i E3-försöket och nära finalplatsen, och Björn lär försöka köra i ledningen i jämnt tempo för att inte bjuda in favoriten. Vann på klart bra vis från ledningen då en så bra häst som Mulligan lämnades på upploppet, och den var riktigt fin starten efter.

9 Mellby Elegant galopperade tidigt barfota i försöket, och hängde mest med i Guldstoet före det. Hon har ändå härdats mot bra hästar och har bra smygläge.

4 Laura Vixi såg mäktig ut i kvalet då hon pressade på sista varvet, krafterna tröt men det var ändå insats för framtiden. 5 Lady Zappa håller Salmela högt, men hon har inte räckt två senaste loppen mot fina hästar. Bakom favoriten räknas hon.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Magic Tonight jagar segern - i Lindesberg
Nästa nyhet
Magic Tonight jagar segern – i Lindesberg

Magic Tonight jagar segern – i Lindesberg

Magic Tonight jagar fortfarande första segern sedan den i Elitloppet förra året. Kan den komma i Lindesberg på onsdag?

I fjol gästade Delicious fina Fornaboda och vann på 1.10,2.  I år är det fjolårets Elitlopps-vinnare Magic Tonight som kommer till banan när Bergslagsloppet utgör grädden på V86-moset.

Fullträff nu? Foto: ALN

För Roger Walmann-stjärnan har segrarna dock uteblivit sedan just den stora triumfen i maj förra året, men här har sjuåringen en fin uppgift. Dessutom från innerspår.

Västerbo HighFlyer, vass tvåa i Kalmar senast, 2014 års Derby-trea Västerbo Fantast och Opitergium är några av motståndarna. 100 000 kronor får vinnaren.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Magic Tonight – Kenneth Haugstad
2 Reven d’Amour – Fredrik B Larsson
3 Opitergium – Robert Bergh
4 Västerbo Fantast – Erik Adielsson
5 Krångel – Nathalie Blom
6 Västerbo HighFlyer – Örjan Kihlström
7 Underpaid Hanover – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Årjängs Stora kan bli nästa för Nuncio
Nästa nyhet
Årjängs Stora kan bli nästa för Nuncio

Årjängs Stora kan bli nästa för Nuncio

Årjängs Stora Sprinterlopp är en av sommarens stora travfester. Till årets lopp ser man ut att få besök av Elitlopps-vinnaren Nuncio.

Årjängs Stora Sprinterlopp har, sedan starten 1952, nästan alltid samlat ett förstklassigt startfält. När det är dags för årets upplaga den 16 juli, verkar det som om man får riktigt finfrämmat.

Nuncio och "Tarzan". Foto: ALN

Efter den stora triumfen i Elitloppet och därefter knappt nederlag mot Your Highness i Oslo Grand Prix, är det sannolikt att en resa till västra Värmland blir nästa uppgift för Nuncio.

– Om allt är fortsatt bra med hästen så siktar vi på Årjängs Stora Sprinterlopp nästa gång, säger tränaren Stefan Melander till Kanal 75.

Den definitiva startlistan till loppet fastställs först dock nästa söndag, den 10 juli. Förutom ett förstapris på 600 000 kronor, ordnar även vinnaren en direktplats i Hugo Åbergs Memorial den 26 juli.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny fullträff för Björn Goop och Timone Ek
Nästa nyhet
Ny fullträff för Björn Goop och Timone Ek

Ny fullträff för Björn Goop och Timone Ek

Björn Goop gästade Rom på onsdagen och kunde ta ännu en stor seger som kusk bakom Fabrice Souloy-tränade Timone Ek.

Björn Goop har haft fina framgångar bakom Fabrice Souloys vassa italienare Timone Ek. Efter segrar i Gran Premio d’Europa i maj och senast på Bjerke under OGP-dagen, var nu duon tillbaka i Rom.

Nya segrar för Souloy. Foto: ALN

Timone Ek var jättefavorit till segern i onsdagens Gran Premio Tino Triossi på Capannelle-banan och segern skulle aldrig vara hotad.

Ekipaget hade innerspåret bakom bilen, kunde inte hålla täten, men gick direkt ut i andraspår och satt i ledningen efter 400 meter. Sedan var loppet avgjort.

Timone Ek gick med lätthet ifrån över upploppet och vann på 1,13,2a över 2100 meter, tre tiondelar före vinnarhålets Testimonial Ek. Tredjepriset tillföll Turno di Azzura. Förstapriset var 87 400 euro.

För Björn var det här första fullträffen i Gran Premio Tino Triossi, men för Souloy handlade det om den tredje. Tidigare har han tränat Igor Font (2008) och Princess Grif (2013).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Femstjärnig Pacific Broline fällde Uncle Lasse

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson