Resolve var tillbaka i USA – och vann direkt. Tillsammans med Åke Svanstedt blev det en enkel seger i Arthur J Cutler Memorial.

Åke Svanstedt firade midsommaren på Meadowlands – och blev kvällens kung. För två år sedan vann han Cutler Memorial med Sebastian K. Nu var det Resolve som var segervapnet.

Resolve i segertagen. Foto: ALN

Stall Svanstedts stora stjärna gjorde här sin första start sedan silvret i Elitloppet för fyra veckor sedan. Muscle Hill-sonen var segersugen direkt.

Det blev en bekymmersfri resa mot förstapriset på 100 000 dollar. Resolve klev direkt fram som första häst i andraspår och efter första quartern övertog man ledningen.

Svanstedt. Foto: ALN

”Svanen” kunde därefter dämpa tempot rejält för att i stället gasa på för fullt ur sista sväng. Resolve klev undan med några längder över upploppet och vann väldigt lätt före en mycket kvickt avslutande Flanagan Memory.

Segertiden skrevs till 1.09,9a över engelska milen. Flanagan Memory alltså tvåa, medan bronset gick till Obrigado före Jl Cruze.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lördag: V64-tips till Rättvik

Lördag: V64-tips till Rättvik

V64 Rättvik 25 juni

Omgången: Rättvik kör traditionsenligt midsommartrav och bjuder på en V64-omgång med toppsport. Det är fyra Breeders’ Crown lopp och sedan får vi även se On Track Piraten i Midsommarloppet. Spelmässigt ser det dock inte lika roligt ut då jag inte kan se varken Readly Express eller On Track Piraten förlora sina lopp. Med spik på dessa jättefavoriter kräver det att jag spelar en flerkupong och jag lämnar in systemförslaget tjugo gånger. Självklart spelar jag endast för sex rätt och hoppas på ett vettigt överskott även om jag har noll förhoppningar på att ta hem Grand Slamen…

Spikarna

7 Readly Express (V64-2) Fjolårskungen som var grym redan i första starten för året. Möter inget speciellt och får Björn Goop upp i sulkyn. Känns som en straffspark utan målvakt och given spik.

5 On Track Piraten (V64-5) Har höjt sig markant i år och höll mycket bra senast i Boden. Här ser det ut som tidig spets och då lägger han inte. Nästintill lika bra vinstchans som Readly Express och ytterligare en given spik.

Bästa skrällbudet

6 Kolbergs Lillefot (V64-3) Tycker jag såg fin ut senast då han sköt till bra efter sen lucka. Björn Goop, springspår och kort distans känns som optimala förutsättningar. Spelad till 5 % i skrivande stund vilket känns alldeles för lite.

V64-systemet, endast för sex rätt

1,2,4,5,9 (6-7)

7 Readly Exress (1-3)

5,6,13 (7-15)

5,12 (8-6)

5 On Track Piraten (2-9)

2,9,10 (11-6)

5x1x3x2x1x3= 90 rader x 20 system = 1800 kronor

Dagens Dubbel

5 – 2 1000 kronor

Analys V64-1:

Ranking: A: 2. B: 1-4-9-5-6-7-10-12. C: 8-11-3.

Spetsanalysen: Jag blir förvånad om Galactica håller upp sitt innerspår. Jag tror istället att Spoil Me tar en längd och att Haugstad sedan håller ut övriga och kör i spets. Möjligtvis skulle Tro Lo Lo kunna ta en längd men jag är ändå tveksam till det.

Loppanalysen: Breeders’ för fyraåriga ston och 2 Spoil Me blir klar favorit. Hon blev över från start senast men sedan löste det sig bra hon avgjorde säkert den sista biten. Nu är förutsättningarna bra och det ser ut som spets och därifrån blir hon nog svår att slå. Jag litar dock varken på häst eller kusk och väljer att strecka fyra ekipage till.

1 Galactica var ute i samma lopp som favoriten senast och såg bra ut till slut efter en passiv styrning. Innerspåret är inte optimalt och ekipaget lär bli över från start. Skulle det sedan lösa sig är hästen absolut inte sämre än någon annan och är ett tidigt streck för mig.

4 Tro Lo Lo svarar för gedigna insatser mest varje gång och senast var inget undantag då hon fick dra tåget men ändå var med i striden till kort före mål. Det finns en liten chans att Witasp kan sno åt sig täten men med ett vettigt rygglopp kan hon plocka ner favoriten om denne har en lite sämre dag.

Sista strecken till 9 Cayenne Ovel och 5 Magnesia som båda har fått några lopp i kroppen. Bägge visade ifjol att de tillhör kulltoppen och blir det körning i loppet spurtar de ner många över upploppet.

Analys V64-2:

Ranking: A: 7. B: 1-3-5-4-11-10-12. C: 9-2.

Spetsanalysen: Jag tror att Sugarmakesmecrazy kan ta en längd på Total Darkness. Oavsett vilket lär Björn Goop köra offensivt med Readly Express och få överta ledningen i ett tidigt skede.

Loppanalysen: Fyraåriga hingstar och valacker och vi ser kullens kung 7 Readly Express som megafavorit. Det är det absolut ingenting att säga om och senast gjorde han en mersmakande årsdebut. Han avslutade sista rundan under 1.10 med andra och tredjespår och var mycket bra. Nu möter han ”ingenting” och det är bara galopp eller sjukdom emot. Given spik trots att han är jättefavorit.

Bakom är det öppet men 1 Sambuca Knight får agera förstareserv. Scarlet Knight sonen har varit riktigt bra i alla årets tre starter och löser det sig från innerspår tror jag han har bra chans att vara två bakom favoriten.

Analys V64-3:

Ranking: A. 6-13-5. B: 7-15-12-11-14-4-1. C: 8-2-10-3-9.

Spetsanalysen: Pyramiden är kvick ut och kan trots fjärdespåret vara med och köra om täten. Tycker ändå att Kolbergs Lillefot är spetsfavorit tillsammans med Goop och springspår.

Loppanalysen: Ett kortlopp för nordisar där Tjomslands duo 5 Skaffer Elden och 13 Ossmann ser ut att bli mest spelade. Den förstnämnda gjorde debut i sin nya regi senast och blev direkt jättefavorit på spelet. Då fick han det dock inte det att stämma och det var en tveksam prestation men det låter som att stallet tycker att det är en bra häst. Ossmann galopperade dubbelt senast och kommer således även han från en tveksam prestation. Gången före var han dock fin vid enkel seger och nu får han även Örjan upp i sulkyn.

Duon är två givna bud som placeras i A-gruppen men tipset ger jag faktiskt till skrällen 6 Kolbergs Lillefot. Senast såg han riktigt fin ut och sköt även till bra den sista biten vid fritt Det var ett bra formbesked och nu är det mycket spännande förutsättningar. Springspår, kort distans och första med Björn Goop i sulkyn känns som trippelplus! Endast spelad till 5 % i skrivande stund känns helgalet och jag låser loppet på dessa tre.

Analys V64-4:

Ranking: A: 12-5. B: 8-6-4-9-1-3-2. C: 7-11-10.

Spetsanalysen: Ready For Money kan öppna och då ingen annan hittills visat någon snabbhet från start tror jag att Troels hittar till ledningen.

Loppanalysen: Dags för de treåriga stona och 12 Ratu Royale blir knapp favorit efter uppvisningen senast under Elitloppshelgen. Då var hon fantastiskt bra när hon bombade runt på 11 blankt från tät. Den insatsen tillsammans med när Makethemark avgjorde sitt lopp är bland de starkaste intrycken jag tog med mig från E-läktarn. Nu är motståndet lite enklare men det är nya förutsättningar med full distans, bakspår och ny kusk. Är hon bara lika bra som senast tror jag att hon sveper det här gänget men jag gillar en annan häst också som kan komma till tät och jag väljer att dubbla.

Det alltså med 5 Ready For Money som imponerade redan som tvååring och hon inledde även bra i de tre inledande starterna i år. Efter dem fick hon pausa lite och har kanske inte har varit som allra bäst i de två senaste starterna. Hon bör i alla fall gått framåt med de loppen i kroppen och hittar Troels till tät som jag tror blir hon inte lätt att plocka ner.

Vill man gardera vidare är det öppet men Reijos duo 8 Rio Rita Face och 6 Gold Digger Shark är bra även om de båda riskerar att hamna på vingel.

Analys V64-5:

Ranking: A: 5. B: 2-9-8-6-4. C: 3-1.

Spetsanalysen: Democrat tar ingen en längd på. Tror sedan att man släpper till stallkamraten Nato Dream som i sin tur lär släppa till favoriten On Track Piraten.

Loppanalysen: Midsommarloppet och hemmastjärnan 5 On Track Piraten blir befogad megalampa. Senast var han ute i Norrbottens Stora Pris och höll väldigt bra efter att Takter attackerat ut på den sista långsidan. Nu är motståndet av helt annan klass och när han dessutom fick ett bra utgångsläge ser jag ingen möjlighet till att fälla. Det blir tidig spets och därifrån förlorar han inte vid sunda vätskor.

Skulle han komma bort av någon anledning är det ganska öppet bakom. 2 Luckycharm Hanover avgjorde på bra sätt senast och från ett fint utgångsläge blir han förstareserv.

Analys V64-6:

Ranking: A: 2-10-9. B: 11-6-7-4-5. C: 1-12-3-8.                               

Spetsanalysen: Mellby Emeralds öppnade bra senast och jag tror att Ulf Ohlsson håller ut övriga och sedan kör i spets.

Loppanalysen: De treåriga hingstarna och valackerna avslutar och här ger jag tipset till 2 Mellby Emeralds som jag gillar intrycket på. Han har svarat för tre starka insatser och nu tror jag även att han kan hitta till tät. Värsta motståndarna står med bakspår och från spets blir han inte enkel att plocka ner och jag spikar på Dagens Dubbel-förslaget.

På V6-lappen fegar jag dock och streckar både 10 Gareth Boko och 9 Diamanten. Den förstnämnda var klart bäst i kullen i fjol och har nu inlett året med två vassa insatser. I comebacken avslutade han rappt över upploppet och senast var han fin vid överlägsen seger. Utgångsläget är inte det bästa och man siktar mot de större loppen i höst. Därför kanske Per inte kör allt för offensivt och då kan det bli svårt att hinna fram.

Diamanten är fortfarande obesegrad efter sina sex starter och vi har ännu inte sett botten i Adrian Chip-sonen. Utgångsläget behöver inte vara fel och jag gissar att Bergh ser till att vara före Gareth Boko för att sedan köra fram i dödens efter en bit. Därifrån kan han såklart vinna igen även om jag har svårt att se honom att plocka ner min tipsetta.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Barfotaförbudet fortsätter - även nästa vinter
Nästa nyhet
Barfotaförbudet fortsätter – även nästa vinter

Barfotaförbudet fortsätter – även nästa vinter

Det generella barfotaförbud som tillämpades under vintermånaderna – fortsätter även kommande vinter.

Från och med den 1 december till och med den 28 februari rådde ett totalt barfotaförbud på landets samtliga travbanor.

Efter det att Svensk Travsports reglementskommitté haft sammanträde i veckan, har beslut tagits att samma upplägg ska gälla även under de tre vintermånaderna 2016/2017.

Petter Johansson. Foto: ALN

Regelverket kring vilka beslag som är godkända kommer vara oförändrade. För tvååriga hästar gäller fortsatt ett barfotaförbud under hela 2016.

Enligt ett tidigare beslut från reglementskommittén har man också börjat samla in statistik kring hur frekvent det är att det händer att balansen ändras från barfota till skor, mindre än 60 minuter före streckspelens start.

Det arbetet ska fortsätta under sommaren och materialet ska sammanställas till nästa möte för kommittén.

– Vi valde att fortsätta insamlingen av material ett tag till för att få insikt i hur ofta det sker. Om det är vanligt förekommande är nästa steg sedan att fundera på eventuella justeringar i reglementet för 2017 och hur sådana i så fall kan göras utan att kompromissa med djurskyddet, säger ST:s sportchef Petter Johansson i ett pressmeddelande.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop bakom travets satsning på ungdomar
Nästa nyhet
Björn Goop bakom travets satsning på ungdomar

Björn Goop bakom travets satsning på ungdomar

Nu startar Björntaget. En möjlighet för barn och unga utan naturlig koppling till travet att få uppleva sporten. Björn Goop är initiativtagare.

Mångfaldiga kuskchampionen Björn Goop sådde fröet till Björntaget, i samband med att han auktionerade ut sin guldhjälm efter Hästgalan i vintras.

Björn. Foto: ALN

Nu starta projektet som alltså getts namnet Björntaget. Ett initiativ som utvecklats vidare av Svensk Travsport och som ger barn och ungdomar, som inte har den naturliga kopplingen till travet, att få uppleva häst- och travsport.

– Hästarna och travsporten får mig och många i min närhet att må bra och det känns tråkigt att det ibland finns ekonomiska hinder för barn och ungdomar att hålla på med sporten. När jag kom på tanken att auktionera ut min hjälm var barn och unga därför ett självklart fokus, säger Björn i ett pressmeddelande.

Alla barn och unga upp till 18 år, kan söka bidrag för att prova på travsporten som fritidsintresse. Den första aktivitet som Björntaget är med och bidrar till är Ungdomens Dag på Dannero den 6 juli.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Odin infriade vid Danneros midnattstrav
Nästa nyhet
Tekno Odin infriade vid Danneros midnattstrav

Tekno Odin infriade vid Danneros midnattstrav

Tekno Odin infriade förväntningarna vid Danneros midnattstrav – men bjöds en rejäl slutstrid av Hulte Magnus.

Travets midsommarfirande inleddes på torsdagen när Dannero höll sitt traditionsenliga midnattstrav. Kallblods-giganten Tekno Odin var megafavorit i Midnattspokalen – Stig Norberg Minneslopp.

Norrmannen, körd av sin tränare Öystein Tjomsland, fixade också segern efter att ha övertagit täten efter drygt ett halvvarv. Men över upploppet utmanade Hulte Magnus rejält och var nästan på linje med favoriten när mållinjen passerades.

Blended Scotch. Foto: ALN

Tekno Odin grejade det dock – hästens 56:e seger i karriären. Båda noterades för tiden 1.22,5.

I Midnattspokalen – Göta och Josef Bodins Minne, blev det enklare. Per Linderoth visade upp en riktigt fin Blended Scotch som förvisade allt motstånd från spets. Poochai provade att gå i närkamp, men förgäves. Vinnaren klockades till 1.13,8a full väg.

Förstaprisen i båda loppen var 40 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Hagmyren

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson