På Jägersro kördes det sin vana trogen tävlingar på tisdagskvällen och det blev en lyckad afton för hemmatränaren Lars I Nilsson och hans förstaval i sulkyn, Johnny Takter. 

Hela fyra gånger fick man besöka vinnarcirkeln och segerhästarna hette i tur och ordning Romantic Face, Herakleitos F., Mr Hot Shot och Vivo Per Lei. Noterbart är att nästan samtliga togs i överlägsen stil och stallet verkar vara på gång igen efter en liten downperiod.

– Vi har haft klen stallform och svårt att vinna lopp ett tag men nu känns det bra igen. Jag har bytt hö och hästarna börjar fungera. Så det är proppen ur, sa Lars I Nilsson.

Allra mest verkar det som att segern med Herakleitos F. gladde Nilsson. En talang man alltid haft höga tankar men som sprungit med handbromsen i och nu kunde hugga karriärens andra viktoria.

När jag såg den här hästen första gången kom det nog en liten tår, han var underbar. Men det har varit svårt för honom. Jag hotade med att kastrera honom och det har tydligen gått fram till honom. Han påminner mycket om sin pappa Revenue, fortsatte Lars I Nilsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bee A Magician skadad

Bee A Magician skadad

Bee A Magician var den som vann Elitloppet Playoff på Meadowlands i början på maj, när Resolve diskades, men som sedermera tackade nej till att deltaga. Nu rapporterades det från andra sidan Atlanten att stoet har skadat sig.

Kadabra-dottern skulle ha startat i söndags men har ådragit sig mjukdelsskador på ett framben och kommer vara konvalescent i ungefär en månad enligt tränare Richard ”Nifty” Norman. Därmed riskerar stoet att missa två storlopp där hon är titelförsvarare, Armbro Flight och Cutler Memorial.

Bee A Magician har vunnit 44 lopp på 68 starter och har nästintill sprungit in 4 miljoner dollar.

Läs nyheten i sin helhet här!

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Westholm bara vinner och vinner
Nästa nyhet
Westholm bara vinner och vinner

Westholm bara vinner och vinner

Jörgen Westholm har hästarna i ruggigt slag för dagen och har selat ut vinnare varje dag nu på sistone. I lördags vann Copimade på V75. I söndags öppnade Ebony Boko vinnarcirkeln på Solvalla och igår rattade Oskar J Andersson Feeka S.E. till seger på Färjestad. Idag var det dags igen.

Balzac Du Chatelet gjorde tredje starten nere i Frankrike och kan styras till andra segern. Pierre Vercruysse körde fuxen på La Capelle och efter ett offensivt upplägg satt ekipaget i ledningen efter 700 meter. In på upploppet blev femåringen rejält ansatt, och utmanaren Barcelona Darby var förbi ett tag, men Gazouillis-sonen kontrade och kunde vinna med en säker längd.

Segertiden skrevs till 1.15,0a/2700 meter och förstaprischecken låg på 8550 euro.

Loppet går att se här via Letrot.com!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

Omgången:
Per K Eriksson tar nya tag och hoppas att hans Pierre (V64-1) ska ha bättre lycka än Royal Fighter. Hästen vann på ett strålande fint vis senast på Åby på en topptid. Trots att han blir megalampa inleder jag med spik på fyraåringen som tränaren tror oerhört mycket på. Jag spelar utgång med två hästar som borde komma till spets, omgången ser greppbar ut och känslan är bra inför kvällen.

Spiken
5 Pierre (V64-1)

Utgångarna
5 Avatar Accelerator (V64-2)
5 Mystic Illusion (V64-5)

Dragen
6 Sweet Star (V64-3)
1 Undies (V64-4)

Överspelade
3 Tarragona Ås (V64-1)
6 M.T.Lindsey (V64-4)

V64-systemen (Enbart spel för sex rätt på bägge lapparna)
5 Pierre. (Res: 6,1)
5 Avatar Accelerator. (Res: 8,7)
2,3,6,7,10,11,12,15. (Res: 4,5)
1,7,9,11. (Res: 3,6)
5,9,10,12. (Res: 7,11)
3,4,7,9,14. (Res: 5,2)

640 rader/kronor

5 Pierre. (Res: 6,1)
5,7,8,11. (Res: 6,3)
2,3,6,7,10,11,12,15. (Res: 4,5)
1,7,9,11. (Res: 3,6)
5 Mystic Illusion. (Res: 9,10)
3,4,7,9,14. (Res: 5,2)

640 rader/kronor

Totalt: 1 280 kronor. 

Dubbelförslaget
5 – 4,9,14 x 250 kr
5 – 3,7 x 100 kr

Totalt: 950 kronor. 

 

V64-1

RANKING: A: 5. B: 6-1-4-2-3. C: 8-12-11-7-10-9.

Spetsanalys:
2 Carpenter On Tor, 3 Tarragona Ås och 4 Fuzz kan alla öppna mycket fort bakom bilen. Även 5 Pierre öppnade fort senast på Åby och det är ingen vild gissning att han forceras till ledningen när de andra kört rommen av sig.

Loppanalys:
5 Pierre gjorde sitt tredje framträdande på svensk mark senast och första segern i Sverige togs på ett mycket imponerande vis. Hästen hade mycket sparat på 1.11,2 och tränaren hyllar honom rejält och tror hästen kan axla Royal Fighters mantel. Det ser upplagt ut för honom och det kan blir en utdragen körning om spets, vilket bara gynnar hästen. Jennifer Tillman behöver inte känna någon stress, hon kan köra honom bakifrån som senast eller köra fram när 2,3,4 gjort upp om spets och överta eller köra en kontrollerad dödens. Trots att hästen blir jättefavorit ser jag ingen anledning att gardera, med senaste loppet i minne är det största frågan hur mycket han vinner med…

 

V64-2

RANKING: A: 5. B: 8-7-11. C: 6-3-1-10-9. D: 12-2-4.

Spetsanalys:
Snabbast från start är 1 Nemo Skift som får vasse Örjan Kihlström bakom sig. Hästen har lite problem med moralen så från lilla springspåret vill säkert offensive Torbjörn Jansson forcera starke 5 Avatar Accelerator tidigt till spets.

Loppanalys:
Jag spelar utgång med starke 5 Avatar Accelerator som för mindre än en vecka sedan gjorde ett bra lopp från dödens som tvåa bakom ledande/vinnande Il Diablo. Den här gången säger stallet att det blir barfota runt om och att täta starter ska vara ett plus för denne segstarke travare. Första gången med Torbjörn Jansson är intressant för Tobbe passar utmärkt på denna typ av häst. Som jag läser loppet körs han tidigt till ledningen och hästens värsta konkurrenter gör comebacker, så femåringen kan få springa som han önskar och glänsa där framme.

8 Altea trivs i Eskilstuna och har en av en efter frånvaro, så att stoet inte startat sedan april ska man inte ta så hårt på. Hon klarar att köras offensivt om Daniel Olsson väljer det upplägget.

7 Last Of April blir favorit vilket är förvånande. Stoet har körts av Erik Adielsson två gånger och har en seger och en andraplats vid dessa starter. Hon har gått bra på Sundbyholm och efter frånvaro, men man kan inte köra allt för offensivt med henne och hästen har inte startat sedan januari, så att tro hårt på henne känns väl magstarkt.

11 O.P.Q.C. har gått 1.15 full väg på banan som fortast inför detta. Hästen står 60 meters tillägg kontra vår tipsetta, så det kan bli långt fram för hemmahästen. Sjuåringen har tre segrar på nio starter när han gjort comeback, så man ska inte dissa lördagshästen som är spelvärd i kväll.

 

V64-3

RANKING: A: 2-3-10-6. B: 7-11-15-12-4-5-14-13. C: 9-8-1.

Spetsanalys:
2 Feel The Muscle är snabb både i voltstart och bakom bilen. Med lopp i kroppen känns det givet att Oscarsson testar henne i spets den här gången.

Loppanalys:
2 Feel The Muscle kördes snällt senast i comebacken och Jim Oscarsson valde att släppa spets. Stoet gjorde ett fint lopp som tvåa och med tempo i sig så testar nog Oscarsson i ledningen den här gången om han kommer till piken.

3 Chacha Sisu kördes snällt i första loppet för sin nye tränare senast. Hästen ska vara markant bättre med tempo i kroppen och karriärens första seger finns inom räckhåll.

10 Kitspirit har utvecklats hos Troels Andersen och den forna hemmahästen blir livsfarlig om hon får spara sin speed i det längsta.

6 Sweet Star blir helt tappad av lirarna och det känns på sin plats att lyfta upp henne i ranken. Hästen var inte stort slagen av vår tipsetta senast och ensamt springspår borgar för fin resa.

7 Fantastic Four är säkert bäst kapacitetsmässigt i sällskapet. Hästen ska troligen tävla barfota runt om istället för järnskor som hon tidigare tävlat med och det är ju en gigantisk lättning. Hon har dock inte levererat tidigare när hon gjort comeback, så trots att hon är rejält förberedd känns hon bara ljummen för mig.

11 Zcary Leg är stark och klarar hon spåret kan hästen överraska.

15 Happy Ours är bra i grunden och har gått bra efter vila tidigare, hon är inte alls betrodd i sin comeback.

12 Order By Heaven kommer skjuta i höjden på strecklistan från springspår, men framförallt för att det ska bli barfota runt om och rycktussar i kväll.

 

V64-4

RANKING: 9-1-7-11. B: 3-6-2-10-4. C: 12-5-8.

Spetsanalys:
Här blir det viktigt att kolla bilprovstarten, för många hästar gör debut bakom bilen. Kanske kan 3 Ingrosso som har rutin av autostart tidigt köras till spets, det känns dock som en gissningslek att sia om spetsstriden i detta lopp.

Loppanalys:
9 Raijin Face är en liten glänsare som imponerade rejält vid segern på Axevalla. Hästen vann lätt den gången från dödens och första gången med Torbjörn Jansson känns passande. Tobbe är mer offensiv än Tillman och det kan mycket väl vara så att Raja Mirchi-avkomman bara är bäst i sällskapet.

1 Undies dummade sig fram start senast så autostart är bara en fördel för honom. Hästen avslutade 1.12,5 sista 800 meterna i debuten, men fick aldrig slag på 11 Mellby Empire den gången som vann från spets. Lägen dessa emellan är dock helt annorlunda den här gången, men det verkar inte lirarna reflektera över…

7 Arctic Lord har fått många tuffa löpningar och jagar alltjämt första segern i karriären. Jag blev förtjust över hur hästen uppträdde i Örebro när han travade 1.16 sista varvet från ledningen som tvåa bakom jättetalangen Algot Zonett.

11 Mellby Empire vann från ledningen i debuten på just Sundbyholm och travade då 1.13,5 sista 800 meterna när han segrade före Undies. Senast felade han kort efter start och gav aldrig Adielsson chansen att köra felfritt bakom hästar. Spår elva är långt ifrån optimalt och för mig är han bara en av många.

 

V64-5 

RANKING: A: 5. B: 9-10-12- C: 7-11-13-4-8-1-15-14-6.

Spetsanalys:
5 Mystic Illusion slipper nu värsta spetshotet Moonshine All Over och Haugstad låter påställd. Han vill köra i ledningen med sin formtoppade springare och min känsla är att Mystic Illusion sitter i ledningen tidigt

Loppanalys:
5 Mystic Illusion gjorde ett topplopp när hon sprang nytt rekord senast på Solvalla trots spår 15 med spårtrappa. Stoet har haft form en längre tid och det var länge sedan hon kördes i spets. Haugstad är tydlig med att han kommer ladda för ledningen med stoet, men det var länge sedan hon vann lopp, därför nöjer jag mig med utgång och dubbeldrag på henne. Att hon är rankad som åtta i Travronden är obegripligt! Hela vägen Kenneth!

9 Nirvana Broline var femma på V75 senast och startrygg bakom kvicka 3 Moonshine All Over gör att stoet kan sitta bra på det in i första sväng. Daniel Olsson kan nog tänka sig att vara offensiv bakom detta hårda sto.

10 Utac har det alltid talats väl om och hon tränas numera av hemmatränaren Jörgen S Eriksson. Hon vann från ledningen på Sundbyholm för Jörgen och jag tycker hon gör sina bästa lopp från just den positionen. Det kommer troligen stimmas rejält om henne i kväll, tänkbar.

12 Bear Glide travade bitvis i dödens senast och gjorde det bra som trea. Stoet är van tuffare konkurrenter än detta, men spår tolv och 14 startande är sämsta tänkbara. Kontio kan nog tänka sig att vara offensiv med stoet som hävdar sig på lördagarna.

7 Augusta var inte bra från ledningen senast utan stannade helt över upploppet. Frågan är vilket upplägg som väntar i kväll? Offensive Tony Wallin brukar vilja lägga lasset från början och har fått ett betydligt bättre spår efter strykningarna.

 

V64-6

RANKING: A: 14-9-4. B: 3-7-5-2-1-12. C: 10-8-6-11-13.

Spetsanalys:
3 Spot Bi är den trolige ledaren och Haugstad är mest angelägen av kuskarna på startvolten.

Loppanalys:
14 Tequila Palema
har visat form en längre tid och står på tur för en seger. Hästen värmde strålande på Fornaboda, men fick göra för mycket jobb i spåren under slutrundan för att kunna utmana ledande Thorn Bird. Distansen är bara en fördel för sjuåringen som har fin segerchans om det stämmer någorlunda under slutvarvet.

9 Caddie Hit vann från ledningen senast på just Sundbyholm. Spår fem har ställt till problem för honom tidigare och därför får han stå tillbaka i tipset. Klarar hästen startmomentet ligger andra raka inom räckhåll.

4 Sapajou har tre lopp i kroppen och jag gillade det jag såg senast av hästen på Fornaboda. Han var smidig och glänste, Erik Adielsson upp gör ju också att man gärna varnar för honom den här gången.

3 Spot Bi vann från ledningen över lång distans på Färjestad trots att han låg på under vägen. Hästen var blek senast i Örebro och har inte startat sedan dess. Det kan fattas ork i honom över tre varv, då han inte startat på 1,5 månad.

7 Jartinec gör andra starten för Troels och den forne hemmahästen är spelvänlig i kväll, trots att han inte levererat över aktuell distans tidigare. Han gjorde det bra som fyra trots galopp i debuten för Andersen och med lopp i sig känns det givet att varna för honom.

 

 

/ Mårten Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Startfältet klart till Guldstoet
Nästa nyhet
Startfältet klart till Guldstoet

Startfältet klart till Guldstoet

På söndag körs penningstinna Guldstoet på Axevalla och det ser ut att bli en kanonrace.

Med 350 000 kronor i förstapris lockas landets bästa treåriga ston till Skaraslätten kommande söndag. Bland deltagarna återfinns bland andra segerstaplarna Zahara Goj tränad av Sten O Jansson samt Ola Samuelssons Fantasy River. Däremot får vi inte se Roger Walmanns spännande sto Caddie Lisieux. Systern till Readly Express hade poäng nog att komma med, men uppfyllde inte kraven i propositionen eftersom hon inte är anmäld till Stochampionatet nästa år.

Startlistan
1. Mellby Elegant – Ulf Eriksson (Robert Bergh)
2. Dream On Honey – Jim Oscarsson (Jim Oscarsson)
3. Unique Juni – Hans R Strömberg (Hans R Strömberg)
4. Gwenda Di Quattro – Christoffer Eriksson (T. Malmqvist)
5. Inga In Heaven – Stefan Söderkvist (Fredrik Wallin)
6. Zahara Goj – Torbjörn Jansson (Sten O Jansson)
7. Vikens Blue Lagoon – C J Jepson (Mikael Fellbrandt)
8. Ultra Bright – Fredrik Persson (Fredrik Persson)
9. Unrestricted – Johan Untersteiner (Johan Untersteiner)
10. Robinia Face – Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
11. Fantasy River – Johnny Takter (Ola Samuelsson)
12. Uncertain Age – Jorma Kontio (T. Malmqvist)

Loppet körs över 2140 meter och nedan finns de fem senaste årens vinnare av loppet.

2011: Vikens Pine – Håkan K Persson
2012: M.T.Harmony – Peter Untersteiner
2013: Fly The World – Juha Siirtonen
2014: Diamond River – Johnny Takter
2015: She’s From Above – Claes Sjöström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Åby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson