Försöksvinnaren och finaltrean i Elitloppet, Un Mec d’Heripre, är klar för ytterligare ett storlopp i Norden.

Den franska stjärnan gör ett nytt försök att ta hem Oslo Grand Prix efter att ha galopperat i samma lopp för två år sedan. Åttaåringen visade gryende form i två heat på Solvalla i helgen och tränare Fabrice Souloy har bland annat redan gett klartecken för Olympiatravsvinnaren Your Highness. Ännu är inga svenskar hästar inbjudna till loppet som går av stapeln söndag 12 juni.

Klara hittills
LIONEL – NORGE
B.B.S. SUGARLIGHT – NORGE
SUPPORT JUSTICE – NORGE
VICTORY BONSAI -FINLAND
PAPAGAYO E. -NORGE
YOUR HIGHNESS – SVERIGE/NORGE
UN MEC D’HERIPRE – FRANKRIKE

Läs mer på Bjerkes hemsida

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 30 maj

Omgången: Färjestad är det som kör veckans första V64 och det är inte helt lätt att ladda om efter Elitloppet med alla enorma prestationer. Jag testar med två spikar och som alltid enbart för alla rätt – en favorit och ett drag är det som gäller!

Spikarna: 7 Ferry Boko (V64-2) ska vara en Goopvinnare på rutin då han är för bra för loppet och jag spikar även draget 8 Feeka S.E. (V64-6) som jag gillar.

V64-förslaget är på 1.764 kronor (enbart för alla rätt):

4-5-8-6 (1-9)
8-1-11-9-6-4-2 (5-10)
7 Ferry Boko (14-9)
14-15-12-1-6-8-9-7-11 (13-4)
4-7-8-2-1-10-9 (5-11)
8 Feeka S.E. (9-2)

4x7x1x9x7x1 = 1764 kr

Dagens Dubbel
4-8 x 600
2,7,8-8 x 130

990 kronor

V64-1:

Ranking: A: 4-5-8-6 B: 1-9 C: 3-7

Spetsanalys: Barca är mycket snabb men kan bli pigg och Kajsa vill nog ha rygg, Ariane d’Atout övertar?

Loppanalys: Om 4 Ariane d’Atout får ta över ledningen av snabba 5 Barca så är det nog över. Hon kändes snabb i första starten på länge senast men hade hästar som Kan Ha och Napoleon C.D. emot sig så det vara bara att backa efter en bit. Hon var lite loj i loppet, men bet i fint längst ut i banan och hann ifatt i en överpacad historia. Hon känns inte som en lärlingshäst kanske då hon verkar lite speciell och smålat, och då passar de ofta Bergh bäst, men som sagt hon har bra chans i spets.

5 Barca är lite kul att betala för då hon gör debut i ny regi. Hästen är fartfylld och matchade de bättre i kullen hos Wallins och antingen spets eller ledarryggen gör henne aktuell.

6 Thorn Bird har hittat fprmen mot sommaren som förra året då hon tog sig till StoChampionatet och blev trea. Fin vid segern senast då hon kördes vaket av Jepson och kunde glida till spets mitt i loppet.

8 Star di Poggio är riktigt bra och mot enbart märrar kan hon vinna även från dödens. Petter känns kul första gången!

V64-2:

Ranking: A: 8 B: 1-11-9-6-4-2 C: 5-10-12

Spetsanalys: Edlance har varit snabb ett antal gånger men vi tror att Barkevious Mingo kan få överta om han skickas iväg.

Loppanalys: 8 Barkevious Mingo är klart bästa hästen och han har mött tuffa hästar under vintern och våren och satt fast mot Master Crowe bland annat i en V75-final och tapper många gånger. Man ryckte av honom alla skorna senast men han var mest seg i skymundan. Nu var banan mycket lurigt i inledande loppen innan man vattnade den och Veijo i samma lopp var ursinnig då det inte fanns något fäste. Jan Silvén är inte så tokig amatör och jag tror att han kan köra till ledningen i svängen nedstruken två hack, och blir det så är han inte lätt att slå.

Nu har han ändå inte visat rätta formen och jag garderar. 1 Barack Boko var inte märkvärdig senast, men han kan bättre och läget är intressant.

11 Mactheman släppte ledningen senast men tappade på vinnande Västerbo Realhigh över upploppet. Nu är den bra, och det är mer ihåligt nu.

9 Ambush Avenue räckte inte senast mot en bra vinnare i Sundsvik Mayday, men i liknande lopp som detta närmade han sig vinnaren sista biten. Segern före togs från dödens sista 800 och han tål jobb.

V64-3:

Ranking: A: 7 B: 14-9-1-12-13-3-10-11 C: 8-4-2-6-15

Spetsanalys: Björn lär köra till ledningen med Ferry Boko, ingen vill svara.

Loppanalys: 7 Ferry Boko är jättefavorit i en Spårtrappa och han står rätt inne och nu är det första valack och han ska träna riktigt bra. Han testades i Kriteriekvalet med endast tre lopp i kroppen, och han gick bra efter galopp inga mil efter. Nedstruken ett hack har han blivit och Björn lär köra lite lagom och då övertar man när Björn så vill och sedan är det över. Mycket bra segerchans och han spikas trots det stora favoritskapet.

14 Caddie Icon är den man ska tänka på först vid gardering då den var överlägsen trots dödens senast. Och Ceka kör igen.

V64-4:

Ranking: A: 14-15-12 B: 1-6-8-9-7-11 C: 13-4-5-10-3

Spetsanalys: Eltebos Höibysara är mycket startsnabb och klar spetsfavorit.

Loppanalys: 14 Lille Jim är storfavorit och det är en segermaskin. Kördes till ledningen varvet kvar näst senast och vann enkelt, och senast blev det galopp i sista sväng då han kom med bra fart långt i banan. Han har såklart segerchans, men det är bra norska hästar med och han är för stor favorit.

15 Reiug är mycket bra, och även om han har svikit en del så minns vi hur han vann derbykvalet från dödens i somras. Björn Goop fick runt honom senast och han hoppar upp igen och det är ett plus och han duger bra.

12 Mjölner Tore är endast spelad till 3% och det är lite på en så bra häst. 1 Ida Mollyn har många tvåor i raden, men hon är inte så tokig och de 27 hon springer kan räcka. 6 Eltebos Höibysara har perfekt springspår och hon har blivit bättre i nya regin, även om hon ännu är ovillig.

V64-5:

Ranking: A: 4 B: 7-8-2-1-10-9 C: 5-11

Spetsanalys: Minst sagt lurigt med voltstart och inga snabba hästar, kan Magnus kasta fram East Herkules till ledningen i svängen? Aramis Hornline tar spets och släpper?

Loppanalys: Tre strukna hästar och alltså endast nio kvar, och mest tror jag på 4 East Herkules. Han är kapabel och senast spände man bågen och gick ut på V75, men fick inte chansen och hade sparat i mål – men sköt till bra sista biten. Han öppnar ganska bra i volt och strykningarna runt honom gör mer plats i volten. Felfri tror jag att han körs till ledningen och spelar mest DD!

1 Trialogue har inte blivit direkt bättre i årets starter, och blir överspelad på spår 1 och Björn.

7 Aramis Hornline håller jag upp på spets och då han får loppet där framme. Öppnar bra ur volten har han gjort flera gånger, och med ensamt springspår ska det vara bra spetschans. Nu har han ingen seger från ledningen på sina sex försök, och kanske släpper Oskar till favoriten? Fullt bra spurt senast visade hästen och det är kuskplus nu.

8 Babsans Lotus var positiv senast då Petter körde offensivt och hästen drog undan till enkel seger.  2 A Beautiful Cut gick fullgott efter startgalopp senast och vann enkelt före det. Bra läge då det varit spets 2/2 med framspår och lillspel på DD!

V64-6:

Ranking: A: 8 B: 9-2-4-6-14-3-13-5-10 C: 15-12-11-7

Spetsanalys: Baretime kan nog hålla upp ledningen från innerspåret, och Kajsa vill verkligen det.

Loppanalys: Här kommer kvällens bästa vinnare i 8 Feeka S.E.! Jag har gillat henne från start, men det har strulat och hon verkar vara lite av en glasbit för hon har varit ojämn. I år har hon bara startat två gånger, och senast var efter en månads paus och hon såg jäkligt laddad ut i ledarryggen men Oskar låg lite för nära och hästen fick två skallar av ledarkusken och det räckte för att bli galopp. Ställde sig 200 kvar och flöt på fint sedan i helt pressad stil. Det var ett riktigt bra fräschörintryck och detta bör bli perfekt med rygg på startsnabb häst i Baretime. Hon är väldigt snabb i benen Feeka, och då ledaren är bra så är det toppchans att det blir lucka på slutvarvet och då tror jag ingen kan hänga på. Kul chansspik runt 15%!

9 Vanity Blast trodde jag på senast då jag gjorde lunchtipsen då hon visade 11-fart i upphämtningen efter galopp starten före, men det känns som hon inte hjälper till alls och galopperade året efter 200 meter och ställer sig inte. Åter hästar runt henne och det måste vara stor galopprisk. Felfri, ja då är hon värst emot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskt rekord till lunch
Nästa nyhet
Svenskt rekord till lunch

Svenskt rekord till lunch

Måndagens lunchtävlingar flyttades alltså från Hagmyren till Bergsåker och då passades det på att slås svenskt rekord.

Solör Stegg tillsammans med Årjängsamatören Kenneth Larsson gjorde ändå resan värd och man kan nästan tror att de var ute i angeläget ärende. Nioårige Alm Viktor-sonen bombade till ledningen från tillägg i ett tidigt skede av loppet och fortsatte sedan dra i furiöst tempo. Hingsten kunde sedan vinna enkelt med gott om luft ner till tvåan Kringelandtellus och trean Titan Tabac.

Segertiden noterades till 1.23,0/2660 vilket alltså är svenskt rekord för äldre utländska hingstar och valacker över lång distans. Det förra hade faktiskt Solör Stegg själv och det löd på 1.23,2/2660.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Hagmyren
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Hagmyren

Måndag: V4-tips till Hagmyren

Omgången
En av årets konstigaste måndagar i travkalendern är just denna. För hur ska man smälta alla intryck och prestationer efter Elitloppshelgen och den omladdning som krävs är inte lätt. 07-öppningar, stenhårda slutstrider, franska vinnare, danska vinnare, finska vinnare, amerikanska vinnare och såklart Nuncio – detta fenomen.

Hagmyrens bana går dessutom inte att köra på och tävlingarna är flyttade till Bergsåker. En hel del strykningar har tillkommit under förmiddagen men ändå ser omgång öppen ut. Man har klämt in två lopp över lång distans vilket är glädjande och vi lirar utan spik idag. Istället förlitar oss på ett sto-lås i första avdelningen där vi plockar bort favoriten utan att blinka.

Låset
2. G.G.Lovisa & 9 Järvsömona (V4-1)

LD-spiken
1 Clinoh Olympic (LD-1)

V4-systemet (x2)
V4-1: 2,9 (res 13-7)
V4-2: 1,3,8,11,12 (res 9-6)
V4-3: 1,8,9,11 (res 13-6)
V4-4: 2,3,5,8,14 (res 10-4)

2x5x4x5 = 200 rader

800 kronor

Dubbelförslaget
1 – 8,9 x 300
1 – 1,11 x 200

1000 kronor

V4-1

RANKING A: 2-9. B: 13-7-11-4-1-14-10-3. C: 12-8-15.

Spetsanalys:
Bara två ekipage på start och båda är ganska kvicka. Tror dock att 2 G.G.Lovisa är den av dessa som är mest sugen att testa i täten och tippas Wiktor Kylin-Blom.

Loppanalys:
Ett av två kallblodsrace i omgången och detta känns oerhört svårlöst. Tipset till 2 G.G.Lovisa som löpte nytt rekord senast och hon fick heller ingen lätt resa. Först hängande i tredjespår, sen dödens större delen av lopp och ändå var hon nära att hålla undan. Nu är hon troligen den som leder loppet och springer hon sedan lika fort som senast kan Lome Elden-dottern bli svår att nå!

9 Järvsömona känns som värsta motbudet på förhand. Jan-Ove Olsens styrning är snabb ut, har springspår på tillägg och borde hamna vettigt på det direkt. Hästen visade dessutom gryende form senast på Dannero och det var första starten sedan i höstas.

Vi väljer att låsa loppet på dessa två och avstår bland annat favoriten 13 Järvsö Jomar som kan få långt fram samtidigt som han inte är något att lita på.

V4-2

RANKING A: 1-11. B: 12-8-10-3. C: 9-6-7-2.

Spetsanalys:
1 Clinoh Olympic är hyggligt snabb i voltstart och vi tror det räcker denna gång. Innerspåret är perfekt och vi tror Micael Melander vänder bort dem på ”kör”.

Loppanalys:
Lång distans står på programmet och halvöppet. 11 Albäck Amy har stött och blött mot tuffa djur på slutet och spurtade vasst bakom Sambuca Knight. Stoet räds inte distansen men som favorit från bakspår mot hingstar och valacker känns hon inte särskilt het.

1 Clinoh Olympic hade inte startat på ett tag inför senaste starten men gjorde det bra då och har annars presterat bra en längre tid. Tap In-dottern har ett perfekt utgångsläge och från ledningen tror vi att hon säljer sig dyrt. Spikas på LD men garderas på streckspelet!

12 Amiral Du Pommeau har dragit på sig en trio med nollor i raden och man kan väl inte säga att hästen övertygat direkt. Sjuåringen kan betydligt bättre än så och vi tycker inte att han ska nonchaleras.

8 Filuren är inte helt enkel i loppen men det finns gott om fart i hingsten. Han har dessutom matchats mot ganska tuffa hästar och kan han vara hålla ordning på både ben och humör kan han mycket väl vinna detta.

3 Somekindofmonster gör stabila insatser mest varje gång och får dessutom Ulf Ohlsson i jollen.

V4-3

RANKING A: 9-8. B: 1-11-13-6-12-14-10. C: 15-7-5.

Spetsanalys:
På förhand såg det ut som två ekipage skulle gör upp om taktpinnen men med Guli Rask ute ur matchens lämnas fördelen till springspårets 6 Mitt Hjärtas Lilja.

Loppanalys:
2640 meter igen och denna gång är det kallbloden som gör upp. Ett rätt bra lopp är detta faktiskt och 9 Titan Tabac är ingen duvunge. Har både tävlat och slagit de allra bästa och har en riktigt fin grund att stå på. Åttaåringen har dessutom skött sig i de två senaste starterna och tuggar säkerligen ner många igen.

8 Kringelandtellus vann övertygande senast och slog då bland annat både Titan Tabac och Guli Rask. Hamnade då i sjunde ytter men förbättrad sin position mitt i loppet och styrde sedan på rejäl 400 kvar. Det bet bra hela vägen in och denne rejäle herre utmanar om segern igen.

1 Eldvin är en duglig häst som dock inte startat sedan i slutet av september förra året. Jörgen Westholms stallform tillsammans med utgångsläget gör ändå Järvsöfaks-sonen intressant.

 11 Junifaks har inte startat på ett par månader men Tjomsland brukar ha ordning på hästarna.

V4-4

RANKING A: 3-5-8. B: 14-2-10-4-1-7. C: 12-6-9-15.

Spetsanalys:
3 Casanova Sisu kan öppna snabbt från nästan alla spår i volten och känns som hetaste spetskandidaten.

Loppanalys:
14 Catch The Cash är en häst man haft ”nästa gång tankar” om nästan hela våren. Stoet har stått för många mersmakande insatser men har nu tävlat på flitigt och kanske till och med aningen för mycket. Hon startade så sent som i fredags och gör nu sitt fjärde framträdande inom loppet av tre veckor.

Intressant start efter uppehåll gör 8 Love Younathan som dessutom bytt tränare från Hans-Owe Sundberg till Erik Lindegren. Love You-sonen har alltid visat talang men han har haft lätt att snurra till det i skallen och visat skiftande humör. Duger i klassen fartmässigt men upp till bevis nu.

3 Casanova Sisu är en gammal Per Nordström adept som nu fått andas Norrlandsluft ett tag. I comebacken 1/5 fick han ett helt omöjligt lopp och det löste sig heller inte på bästa sätt i den efterföljande starten. Två lopp i kroppen samt spetsläge gör dock hingsten intressant.

5 Tempura var tapper tvåa senast och vann på ett övertygande sätt i starten innan det. Hingsten är stark och rejäl och måste ses som ett mycket tidigt segerbud i detta sällskap.

/Redaktionen, travnet.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Oslo Grand Prix kan bli nästa för Nuncio
Nästa nyhet
Oslo Grand Prix kan bli nästa för Nuncio

Oslo Grand Prix kan bli nästa för Nuncio

Elitloppet är bärgat – men var blir nästa start för Nuncio? Mycket lutar åt att Oslo Grand Prix väntar.

Förhandsfavoriten Nuncio blev den stora segerherren vid söndagens Elitloppet på Solvalla. Nu aviserar tränaren Stefan Melander att nästa start kan bli i Oslo Grand Prix.

– Möjligt att nästa start blir OGP. Självklart måste hästen bestämma och jag får se hur han ser ut de närmaste dagarna, men är allt som normalt kommer vi troligen till Bjerke, säger Melander till tgn.no.

Un Mec d'Héripré kommer till OGP. Foto: ALN

Om så blir fallet kommer Nuncio få möta Elitlopps-trean i Oslo. På Bjerkes hemsida skriver man att Un Mec d’Héripré är klar för en start i loppet.

Det blir därmed den tredje Fabrice Souloy-tränade hästen att bli inbjuden till loppet. Sedan tidigare har den franske tränaren även Lionel och Your Highness inbjudna.

I övrigt är hemmatrion B.B.S. Sugarlight, Papagayo E. och Support Justice, samt finska Victory Bonsai klara för det norska storloppet.

Läs även: Nuncio kungen i Elitloppet: ”Det är en saga”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hagmyrens tävlingar flyttas till Bergsåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson