Omgången

Chelsea Boko (V64-3) har inte startat på ett helt år, men är redo för comeback. Sjuåringen har tjänat nästan sex miljoner kronor, men från tillägg över kort distans i Örebro känns det lockande att gardera honom som megalampa. Jorma Kontio har många fina segerchanser denna afton. Raggamuffin (V64-1) kör finländaren för första gången. Hästen är obesegrad i Örebro och spikas. Spik blir det även på en annan finländare, nämligen Tuomas Korvenoja som kör egentränade talangen Laura Vixi (V64-2). Stoet har imponerat och vann från dödens i just Örebro i debuten.

Spikarna

Raggamuffin (V64-1)

Laura Vixi (V64-2)

Överspelad

Varenne Avenue (V64-5)

Dragen

Swimming Pool (V64-5)

Pantin (V64-6)

V64-systemet

V64-1: 3 Raggamuffin. (Res: 1,6)

V64-2: 6 Laura Vixi. (Res: 8,7)

V64-3: 5,7,10,11,13. (Res: 1,8)

V64-4: 1,2,3,4,5,7,9,11,13,14,15. (Res: 8,10)

V64-5: 5,8. (Res: 2,10)

V64-6: 1,3,7,9,10,14. (Res: 4,6)

1x1x5x11x2x6= 666 rader/kr.

Dubbelförslagen

5 – 1,3,10,14 x 200 kr

8 – 1 x 200 kr

Totalt: 1 000 kr.

V64-1

RANKING: A: 3. B: 1-6-4-2-9. C: 8-7-5.

Spetsanalys: Många snabba hästar och 1 Castor Boko ska tävla med öppet huvudlag, han får därför svårt att svara upp 2 Golden Sid och 4 Sheriff Bi trots Björn Goop upp den här gången. Det troliga är att Tobias Modig forcerar sin springare till spets. Släpper han sedan när Raggamuffin ställer frågan? Det borde han göra, för hemmahästen står mycket hårt inne i loppet och Kontio brukar ju vara bestämd…

Loppanalys: Jag tar ställning direkt och spikar 3 Raggamuffin som körs för första gången av Jorma Kontio. Finländaren bör passa perfekt på denne segstarke travare, som kan få överta ledningen. Medeldistans passar hästen bättre kontra stayerdistans som han startade över senast, när han var tvåa från ledningen. Hästen har gjort en start i Örebro och vann då trots en resa i dödens.

Värste konkurrenten 1 Castor Boko har ett lopp i kroppen, men stallet tror han behöver mer lopp i sin stora kropp innan han är segermogen. Goops travare ska tävla med öppet huvudlag och det blir därför svårt för honom att svara upp sitt innerspår.

2 Golden Sid och 4 Sheriff Bi är bägge snabba bakom bilen och Tobias Modig är säkert extra resolut med hemmahästen, som troligen sitter i spets med honom. Han har tre segrar på fyra starter på hemmaplan, men står hårt inne i loppet därför är jag inne på att Raggamuffin får överta om offensive Kontio testar rejält. Raggamuffin kan vinna även från dödens, det gjorde han senast i Örebro och detta känns som en sund spik att inleda med. Det viskas om huvudlagsändring, det gör honom bara än mer intressant.

V64-2

RANKING: A: 6. B: 8-7-9. C: 3-1-2-5.

Spetsanalys: 2 Arctic Kiss har visat startsnabbhet bakom bilen och hon har rutin av autostart. Vem är först fram för att överta, 6 Laura Vixi eller 7 Lotusjasmine?

Loppanalys: 6 Laura Vixi vann i debuten just i Örebro och avgjorde tidigt trots en resa i dödens. Vid segern på Solvalla visade stoet hur snabbt hon kan speeda, när hon mitt på upploppet fick fritt och retfullt enkelt tog ner ledaren. Senast hade hon rubbet sparat och talangen såg helläcker ut. Hon har fått snälla lopp på sistone, så Tuomas Korvenoja kan säkert tänka sig att vara offensiv med treåringen den här gången. Efter strykningen av Zoom Zoom som på förhand var värst emot känns det givet att spika Laura Vixi, litet fält gynnar detta speediga sto.

8 Enjoy My Doll stod emot duktige Marrakesh på Färjestad och det gick väldigt fort sista 300 meterna. Anders Svanstedt hyllade henne duktigt efter den segern, men stoet är knepig. Styrka har hon som räcker till en framskjuten placering i detta lopp. Troligen ska hon tävla med helstängt huvudlag för första gången, det har slagit väl ut i jobb.

7 Lotusjasmine är gynnad av strykningen spår sex är klart bättre än sju. Tony Wallin testar säkert för att få överta ledningen från 2 Arctic Kiss. Spets i Örebro är ju guld värt, så man ska inte glömma bort Maharajah-avkomman om man garderar min spik.

V64-3

RANKING: A: 10-7-13. B: 5-11. C: 1-8-2-4-12-3. D: 6.

Spetsanalys: Inga snabba hästar med i loppet. 1 My Space har bra chans att hålla upp spets om Anna Sedström leder volten rätt. Mikael J Andersson är grym från springspår, men 7 Leopard C.D. har inte kunnat utnyttja springspår tidigare i karriären.

Loppanalys: 10 Chelsea Boko har inte startat sedan juni när han vann Jämtlands Stora Pris. Han känns jättefin i jobben inför detta och har gått snabbare farter flera gånger säger min kontakt i stallet. Hästen har gått bra direkt efter vila tidigare, givetvis ska hästen ha mycket bra segerchans. Det lockar dock att gardera honom när det är kort distans och tillägg. Hästen blir jättefavorit och jag gör ett vältningsförsök, det rensar ju rejält om han visar ringrost…

7 Leopard C.D. är obesegrad i Örebro och Micke J Andersson är extremt duktig att pricka från springspår. Kan spåra runt om.

13 Underpaid Hanover är på gång formmässigt säger stallet, denna gång svingar sig Björn upp dessutom blir det barfota bak.

5 Robin Hood Bi har en seger och en andraplats på två starter i Örebro. Klarar han spåret så kan hästen springa en snabb tid, då kan tilläggshästarna få tufft att nå sexåringen.

11 Sandrngham Hanover ska vara bättre än senast enligt Witasp och hästen känns lite bortglömd. Nioåringen gör sällan en dålig prestation.

V64-4

RANKING: 3-11-4. B: 1-7-2-5-13-9-15-14. C: 8-10-12-6.

Spetsanalys: 1 Summerstrate M.L. har mycket bra chans att hålla upp spets, Martina Lunde känner stoet sedan tidigare och det är viktigt i lärlingslopp.

Loppanalys: Här hoppas jag på skräll och streckar elva hästar. Tipsettan ges till 3 Brilliance som vann i Örebro i februari, trots att travet inte flöt perfekt. Stoet körs för första gången av duktige Ville Karhulahti. Femåringen har tre segrar på fyra starter när hon kommit tillbaka efter vila, så att hon inte startat sedan februari tar jag inte så allvarligt på.

11 Fire Hooves blev påkörd i årsdebuten och där rök en bra placering. Hästen är van tufft motstånd och Oskar J Andersson känner henne väl, på sju starter ihop har det blivit två segrar.

4 Pretty Perfect gavs en smörresa av Oskar Kylin-Blom vid segern senast på Solvalla. Klarar stoet spåret kan andra raka ligga inom räckhåll.

1 Summerstrate M.L. travade 1.13 sista 700 meterna vid segern senast och hemmahästen har bästa tänkbara utgångsläge. Hon kan öppna fort från början och Martina Lunde har kört henne tidigare, ekipaget kan spåra runt om.

7 Keep It Launcher har form och prickar Danne Jansson från springspår, kan det bli spets och i den positionen gör hästen sina bästa lopp.

2 Donna’s Girl måste köras på väntan för hon har inte den bästa moralen. Stämmer det maximalt kan underskattade Micael Lindblom ordna andra segern i karriären åt fyraåringen.

Ytterligare fem hästar får plats på min välgarderade lapp och här kan det mycket väl bli skräll, för det skiljer inte mycket mellan dessa hästar sinsemellan.

V64-5

RANKING: 5-8. B: 2-10-4-7-1. C: 3-12-11-6.

Spetsanalys: 5 Swimming Pool öppnade mycket bra mitt bakom bilen på Solvalla vid segern i februari. Jansson körde ingenting på fuxen den gången och Björn Goop är en vassare startkusk än Tobbe, så det är bra chans att femåringen tar den åtråvärda positionen. Intressant är att Magnus Jakobsson säger att han inte ska ge sig in i någon spetskörning med 2 Varenne Avenue.

Loppanalys: 5 Swimming Pool är inte helt enkel, så att det blev galopp på Fornabodas speciella underlag var inte konstigt. Fuxen har gjort två starter i Örebro och har en seger på banan. Björn Goop kör hästen för första gången och den startsnabbhet femåringen visade från liknande läge på Solvalla i mitten av februari, gör honom till spetsbud med Goop. Rolig tipsetta och Björn upp första gången brukar innebära många meters förbättring.

8 Aragorn Hoss har gjort två fina lopp för Jorma Kontio. Senast kördes hästen tidigt till spets och vann överlägset, men travet stämde inte perfekt sista biten. Det intrycket gör att han får stå tillbaka i tipset, men femåringen är säkert bäst rent kapacitetsmässigt i loppet och Kontio lär vara offensiv bakom Love You-avkomman.

Jag låser loppet på dessa och står alltså över 2 Varenne Avenue som tränaren hyllar rejält inför comebacken. Sexåringen travade 1.11 sista 700 meterna vid segern på Romme och är segervan, plus att han har ett tilltalande utgångsläge. Magnus Jakobsson har kört honom i jobb inför detta och tror hästen får svårt att vinna, dessutom ska han inte kräma ur maximalt från start. Med denna info i bakfickan så tycker jag sexåringen är överspelad och sådana vill jag inte betala för.

V64-6

RANKING: A: 3-14-10-1. B: 9-7-4-6-11. C: 12-8-15-2. D: 13.

Spetsanalys:

3 Royal T.K. kan öppna fort och har fått ett intressant startspår. 6 Jula Hamron kan öppna raskt från springspår, men honom vill nog inte Jakobsson köra i spets med över stayerdistans, så att Royal T.K. sitter i spets efter ett halvvarv känns rimligt. Per Nilsson är också sugen på spets med 7 Glenlivet.

Loppanalys: 3 Royal T.K. värmde strålande inför förra loppet och hästen har fin form och har haft så en längre tid. Sexåringen har två segrar över aktuell distans på fyra försök, mycket tyder på att han kommer till spets. Antingen direkt eller i ett andraskede, väl där blir Larssons travare svårtuggad.

14 Antonio Am är åtgärdad inför detta och från springspår kan Björn sitta skapligt på det med sexåringen. Hästen hade ett grymt fjolår och gillar lång distans. Har han slag på täthästarna in på upploppet viker han sig troligen inte.

10 Cinnamon Prince har gått bra för Petter Karlsson och har två segrar och två tredjeplatser på fyra starter över lång distans. Hemmahästen kan sitta bra på det kort efter start, för han är startsnabb.

1 Pantin jagar fortsatt första segern i karriären, men som han värmde inför förra loppet… Hästen såg lysande ut i sina bakvarv på Boda och det lös löpglädje kring honom. Från detta startspår kommer hästen få fin resa, rolig rysare!

9 Max Not Sand har gjort det habilt en längre tid och hästen ska ses som loppets outsider.

7 Glenlivet hade sparat senast vid segern och växer flera klasser i spets, Per Nilsson är duktig från springen och siktar mot ledningen med femåringen.

Tipsredaktör: Mårten Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Visby

Torsdag: V4-tips till Visby

V4 Visby 26 maj

Omgången: Thomas Jonsson är nyckelman på ”Skrubbs” då han har två av omgångens stora favoriter, och chanser utöver det med. Jag tror att han har bra chans i flera av loppen och spelar flerkupong med lite för ojämna lopp.

Spiken: 8 Arn Hammering (V4-1) är flera huvuden högre än sina motståndare och han matar ner dem på grymma skallen även om han får gå i spåren sista varvet.

V4-förslaget är på 1000 kronor:

8 Arn Hammering (5-12)
1-5-6-13-11 (7-3)
8/ 9-1-14-11-12-13-4-7-6 (10-3)
4/ 1-2-8-12-9 (7-6)

1x5x1x6 x 5 = 300 kr
1x5x10x1 x 5 = 500 kr

1x5x1x1 x 20 = 200 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

1-8 x 500

11,13-8 x 200

6-8 x 100

V4-1:

Ranking: A: 8 B: 5-12-4 C: 6-11-7-9-3-10-2-1 

Spetsanalys: Pretty Woman är startsnabb och har spetsat för att släppa de senaste gångerna och vill göra det på nytt. Packleader först framme eller kan Chipen Boy svara som tränaren önskar?

Loppanalys: 8 Arn Hammering är en tanks som är tuff att stå emot för dessa vanliga hästar, och han har hittat formen och borde kanske matchas lite tuffare egentligen? Även om det är enklare lopp på Visby så brukar det bli tävling och senast fick han göra det den hårda vägen via spåren till dödens, men visade sitt grymma löphuvud och gick enkelt undan. Nu är det Spårtrappa och han skulle få såligt spår med mycket pengar på sig, och det är för klena hästar för att stå emot honom sista 500. Spik!.

5 Packleader har chans om favoriten skulle hamna helt på vingel, och Wiman kan köra till ledningen. Där växer han flera klasser och var nära att hålla undan för en så bra häst som Scellino Luis från spets tidigare, men nu har han knappast den formen.

12 Burning Line Gral är lite på gång och intressant med Petter upp som kan Visby bra och ofta får fart på gamla hästar. Höll farten helt okej senast och står ju väldigt bra inne i loppet.

V4-2:

Ranking: A: 1-5-6 B: 13-11-7-3-15-10 C: 4-14-9-8-12

Spetsanalys: Rambo Razz är spetsfavorit, han har varit snabb med liknande läge flera gånger och Kim gillar att kasta iväg. Livtrasir var snabb innan galopp senast och försöker hålla upp, men det blir tufft.

Loppanalys: 5 Rambo Razz var helt överlägsen från ledningen vid en seger i somras och spelades tufft flera gånger efter det, men travade illa och var inte fräsch. Nu har han varit borta länge och lär vara tillfilad och Hoffman brukar ha dem bra då de kommer tillbaka, men han ligger rätt lågt och menar det är svårt att träna hästen i form. Han tar normalt ledningen och har sedan segerchans, men distansen är dryg och formen dunkel.

1 Livtrasir har jag jagat men det blir alltid fel för ekipaget. Flög fram längst ut i banan näst senast som knappt slagen tvåa, efter att ha backat loss i vida spår runt hela fältet 300 kvar! Hoppade då man försökte ladda för spets senast och det är strulrisk, men hästen duger! Skulle AIK hålla spets blir det inte lätt att slå hästen, men det bör lösa sig på Visby i ojämnt fält över 2640 meter och jag spelar mest LD!

6 Marjons Julle har knallform. Utmanade Il Nostro till linjen från dödens näst senast och satt fast med gott om sparat senast invändigt. Kul skräll!

Starke 13 Natosi Goj kan vinna detta från dödens om han körs dit och inte galopperar, men tränarkörd är inget plus. 11 Pomerans Dag satt fast i comebacken och nu kanske han är mogen mer offensivt? Dessa båda gynnas av distansen.

V4-3:

Ranking: A: 8 B: 9-1-14-11-12-13-4-7-6 C: 10-3-2

Spetsanalys: Osnabba och soäkra hästar på start och svårt att sia om vem som är först till ledningen. Kyrkebys Rut galopperade ur volten från innerspår och tappar. Shiraz Chess höll spets från innern, men värre spår nu. So Famous är grymt osäker, hoppade efter 75 från springspår. Kanske körs Youngblood till spets tidigt trots tillägg?

Loppanalys: 9 Tiger Marke var mycket bra då han slog bra hästar vid segern via open, och han hade visat fina takter före det med. Han har matchats tufft i årets båda lopp, räckte inte på Färjestad där M.T.Kingofthehill vann och han tröttnade efter tuff inledning på V75 senast. Han har varit ifrån och slickat såren nu, och möter helt andra hästar nu. Selin ligger lågt och som hårt betrodd vill jag se bättring, väl medveten om att han vinner om han är som vid segern.

1 Kyrkebys Rut har varit mycket rejäl och hade lekstuga senast då hon såg stark ut hela vägen, men det var inte ens nära felfritt senast hon hade innerspår i volt. Stor galopprisk, eller tappar mark.

Jag spikar 8 Youngblood på LD som var fin vid spetssegern senast då han gick barfota vilket är plus och han stack undan enkelt. Det ska bli barfota igen. Bäst är han från ledningen och kanske testar Kim att ladda då hästen är snabb och de är klena, osnabba och osäkra på start? Fräckt scenario är spets i första kurvan, men chans oavsett löpning.

14 Il Nostro är en fin typ som ska bli allt bättre, och vann på godkänt vis vid segern även om det blev väl tight i mål. Sämre senast och bakspår på 20 nu.

11 Flash Teemer har mött bättre hästar och kul med ny kusk, tränar bra gör hästen.

12 Real Doc har gått fullgott i skymundan i lite seg stil, och jagat på i spåren. Med Petter i vagnen hade det varit hett, men ”AIK” får nog ingen fart på honom. 13 Assumedtoberich spurtade till helt okej senast i spåren.

V4-4:

Ranking: A: 4 B: 1-2-8-12-9 C: 7-6-5-3-11-10

Spetsanalys: Falcon Scott var snabb senast och är den troliga ledaren. Men flera kan öppna och det är lurigt på Visby. Maja B.B. har spetsat två senaste med spår en bit in och öppnat i 10-fart 500 meter. Sheriffen testar kanske att överta, men Diable d’Inverne kan även han öppna mycket snabbt.

Loppanalys: 4 Sheriffen har varit riktigt bra på sistone, och då han snarast möter enklare hästar så blir han svårslagen och det är en ny bra favorit. Han kommer med tre raka segrar, och har vunnit både från spets och bakifrån, senaste var det från kön då han avgjorde säkert sista 200. Kanske körs han till ledningen, men 1600 meter har han inga bra resultat över på två försök. Dessutom uttagning till Amatör SM och kan gå vilt till med många sugna och mindre körvana kuskar.

1 Falcon Scott är stallkamrat, senast blev han för pigg från ledningen och tappade luften. Eva är rutinerad och bra i sammanhanget och det kan bli spets och hästen vann på 12,4 över distansen näst senast.

2 Maja B.B. var sämre senast då Zacke körde lite för offensivt, men trivdes på Visby vid segern före då säkert grepp kopplades via spåren.

8 Diable d’Inverne är mycket startsnabb, men det är risk för tung inledning där ute på Skrubbs. Formen är uppåt igen, det visade han senast bakom Sheriffen i spåren då han spurtade bra. Anmäld barfota runt om är plus.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Visby: "Vinner lopp när som helst"
Nästa nyhet
V4 Visby: ”Vinner lopp när som helst”

V4 Visby: ”Vinner lopp när som helst”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har gjort två riktigt fina insatser på sistone och gick nytt rekord på Axevalla. Petter sa dessutom att det fanns lite sparat eftersom han inte kunde köra för mer än fjärdeplatsen på upploppet och den här hästen vinner loppet när som helst. Kanske är det inte just denna gång men jag tror i alla fall att han kommer göra en gedigen prestation. Skor runt om, säger Hans Karlsson om Real Doc (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Visbytravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 PRETTY WOMAN – Hon har svårt att räcka till då det handlar om sulkylopp och det är bara att ligga lågt angående hennes chanser. Inga ändringar är planerade, säger Henrik Hoffman.

4 CHIPEN BOY – Han stod för en stabil comeback senast och har tagit det loppet bra. Läget blev effekt och jag tror vår chans att vinna loppet är att komma till ledningen. Jag hoppas att hästen kan öppna tillräckligt snabbt bara för de tre invändigt tror jag vi kan ta oss förbi. Arn Hammering är en bra motståndare men min häst är bra i grunden och jag tror han kan vinna från spets. Barfota fram, säger Hans Karlsson.

8 ARN HAMMERING – Han löper bra och det finns inget negativt att anmärka på angeånde hästen. Läget är förstås inte det bästa men vi får se hur vi löser det. Detta bör vara min bästa V4-chans idag och det blir inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

9 SIMB GENERAL LEE – Han har varit sjuk och har lite svårt att komma tillbaka men han blir allt bättre. Senast satt han fast och vi har ett bra smygläge här. Det är rätt tufft emot och vi jagar slantar och gör inga ändringar, säger Henrik Hoffman.

12 BURNING LINE GRAL – Hästen är väl inte som i fornstora dar men ändå helt ok och tränaren tyckte han löpte rätt bra senast. Lite enklare emot nu och vi räknar med en vettigt bra placering, säger Petter Karlsson.

Lopp 2, V4-2

1 LIVTRASIR – Han galopperade i en våldsam öppning senast och vi stryker ett streck över den starten. Han kan bli lite het av sig men med tanke på läget måste väl Anna-Isabelle göra ett försök att hålla ledningen. Sen ser jag inte så många som vill gå upp och trycka med tanke på distansen och jag ser detta som en bra segerchans. Inga ändringar, säger Hans Karlsson.

3 NO LIMIT CASINO – Han gjorde det bra i minicomebacken senast och hoppas att han är på väg åt rätt håll igen. Annars tycker jag väl bara att han varit sådär hittills i år och han behöver spotta upp sig. Normalt sett tycker jag att han ska kunna duga i Visbykonkurrens men det är väl upp till bevis nu. Skor runt om, säger Mikael Selin.

5 RAMBO RAZZ- Han hade ett mycket bra år i fjol då han snabbt vandrade upp i klasserna. Han blev dock sliten på slutet och fick sig en rejäl vila. Det är svårt att träna honom i form och det lär behövas lopp även om det är en bra löphäst. Barfota bak, säger Henrik Hoffman.

11 POMERONS DAG – Han verkar klart uppåt i form och jag tror han ska kunna greja en framskjuten placering. Det kan bli barfota runt om idag men det gör ingen större skillnad på honom, säger Thomas Jonsson.

Lopp 3, V4-3

8 YOUNGBLOOD – Han vann mycket lätt senast och är mycket fin. Vi har en offensiv kusk och i nuvarande toppform ska hästen räknas även härifrån. Ettan är dock svårfångad. Vi kör barfota runt om igen, säger Henrik Hoffman.

9 TIGER MARKE – Han fick en för tuff inledningen på loppet senast och det satt i benen. Jag tycker heller inte att han varit sig lik på sistone och han måste börja visa mer. Det står dessutom några bra där framme och vinna kan bli svårt hur som helst. Skulle han få ihop alla bitar finns det åtminstone fart för en pallplacering. Skor runt om, säger Mikael Selin.

11 FLASH TEEMER – Tränaren är rätt så nöjd med sin häst för dagen och det kan vara en intressant luring i detta lopp, säger Petter Karlsson.

12 REAL DOC – Han har gjort två riktigt fina insatser på sistone och gick nytt rekord på Axevalla. Petter sa dessutom att det fanns lite sparat eftersom han inte kunde köra för mer än fjärdeplatsen på upploppet och den här hästen vinner loppet när som helst. Kanske är det inte just denna gång men jag tror i alla fall att han kommer göra en gedigen prestation. Skor runt om, säger Hans Karlsson.

14 IL NOSTRO – Han hamnade långt bak senast efter att ha haft dåligt utgångsläge men gjorde det ändå bra i skymundan. Jag tycker att hästens form är bra men risken är väl att det blir ett liknande lopp igen. Kanske blir det en mer offensiv styrning för jag tror mig ha en av fältets bästa hästar. Skor runt om, säger Torbjörn Östergren.

Lopp 4, V4-4

1 FALCON SCOTT – Det verkar bra med honom och han kan öppna bra. Han är nog mer gynnad av distansen är min andra häst i loppet och chansmässigt är det ganska likvärdiga. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

2 MAJA B.B. – Hon fick ett alldeles för tufft lopp senast och gillar dessutom inte om man kör alldeles får mycket på henne. Vi glömmer den insatsen och sist vi for till Visby var hon riktigt duktig. Då vann hon från ledningen och vi siktar väl dit igen. Jag vet inte hur snabb ettan är men kusken får göra ett försök och jag tror man kan vara med och hugga där framme. Siktar på att köra barfota runt om, säger Mikael W Johansson.

4 SHERIFFEN – Han gör det bra och bör dyka upp i främre träffen även här då allt verkar normalt. Inga ändringar är planerade, säger Thomas Jonsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Papagayo-tränaren: "Det är nästan en skandal"
Nästa nyhet
Papagayo-tränaren: ”Det är nästan en skandal”

Papagayo-tränaren: ”Det är nästan en skandal”

Kritiken har inte varit nådig i Norge efter det att Papagayo E. inte fick en av platserna i Elitloppet. Tränaren vill likna det vid en skandal.

Vilka som får – och inte får, de som sista platserna i Elitloppet är traditionsenligt ett stort samtalsämne i trav-världen.

Papagayo fick nobben. Foto: ALN

Men sällan har kritiken varit så hård, i synnerhet från norskt håll, sedan Papagayo E. lämnats utanför de 16 hästar som tog plats i Elitloppet i söndags. De sociala medierna gick varma efter det att det stod klart att världsmästaren fått stanna i Norge.

– Jag blev väldigt överraskad när vi inte bjöds in. Att hästen inte är bra nog för Elitloppet, det är en felvärdering. När han inte får chansen, så närmar det sig en skandal. Han var stenklar i mina ögon. Jag tror du kan räkna på ena handens fingrar vilka som slår Papagayo från innerspår, säger tränaren Jan Kristian Wåler i en intervju med Verdens Gang.

Wåler med kusken Ulf Ohlsson. Foto: ALN

Wåler menar att en del av orsaken att Papagayo E. inte fick plats i Elitloppet, är att Solvalla ska ha tagit hänsyn till andra faktorer än de sportsliga.

– Jag vill se det som så att hästen är bra nog, men kanske inte tränaren. De stora killarna går före en liten tränare från Norge. Det är inte hästen som är bortvald, så tolkar jag det, säger han.

Tore Fyrand. Foto: ALN

Papagayo E. vann det prestigefyllda VM-loppet i USA i fjol. I år har hästen gjort tre starter. Senast en riktigt stark insats som trea i Algot Scotts Minne bakom vinnaren On Track Piraten.

– Jag har jobbat med det där i fem år och det är som att ta ut ett fotbollslandslag. Det är alltid diskussion kring de sista platserna. Sett ur norska ögon så förstår jag reaktionerna; det är svårt att förstå att det är 16 hästar som är bättre än världsmästaren, säger Solvallas tidigare sportchef Tore Fyrand till Verdens Gang.

Nästa start för Papagayo E. kommer i stället att bli hemlandets största lopp Oslo Grand Prix den 12 juni. Dit är hästen redan inbjuden.

Läs även: Allt inför Elitloppet – så här avgörs travfesten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför Elitloppet: "BBS Sugarlight är bättre i år"
Nästa nyhet
Inför Elitloppet: ”BBS Sugarlight är bättre i år”

Inför Elitloppet: ”BBS Sugarlight är bättre i år”

Rex Rodney 1986. Steinlager 2005. Kan B.B.S. Sugarlight bli den som målar Solvalla i rött, vitt och blått igen?

Det norska travlandslaget är starkt men när Elitloppet avgörs på söndag är det med B.B.S. Sugarlight som ensam fanbärare.

Tränaren Fredrik Solberg hoppas att hans sjuåriga valack ska bli den som följer i hovspåren efter hjältar som Rex Rodney och Steinlager.

Bättre häst i år, menar Solberg. Foto: ALN

– Jag tycker att jag har en bättre häst i år. Han har lagt på sig mer muskler och är blankare och finare. Hästen har rätt och slätt utvecklats på alla sätt under det här året, säger han i en intervju med Kanal 75.

B.B.S. Sugarlight vann Olympiatravet och Oslo Grand Prix i fjol, men i Elitloppet fick han aldrig riktigt chansen. Hästen var fastlåst i såväl försök som final – där han kom i mål som femma.

På fyra starter i år har det blivit en seger. En högst imponerade sådan på Axevalla i början av april. I Olympiatravets final blev det en fjärdeplats – trots kort galopp. Det är den senaste starten.

Förhoppningsfull Fredrik. Foto: ALN

– Jag var väldigt nöjd med hästen i Olympiatravet. Utan den där galoppen hade han säkert varit två placeringar längre fram men han ställde sig och gjorde ett bra upplopp så jag var ändå väldigt nöjd med hans insats, säger Fredrik och fortsätter:

– Jag körde honom på Bjerke i fredags. Han gick bara 1.17 sista varvet men kändes mjuk, smidig och i form. Jag tror att de här veckorna bara har gjort honom gott, att han har fått ladda batterierna ordentligt är bara positivt.

Steinlager 2005. Foto: ALN

Peter Untersteiner kör som vanligt B.B.S. Sugarlight i Elitloppet. I försöket, där man möter bland andra Nuncio, inleder man från spår sex bakom bilen.

– Därifrån måste vi köra till från start och jag blir inte överraskad om han sitter i ledningen efter 500 meter. Vi får se, försöka måste vi i alla fall och blir det inte ledningen går han bra utvändigt om ledaren också, säger Fredrik Solberg till Kanal 75.

Läs även: Allt inför Elitloppet – så här avgörs travfesten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför Elitloppet: "Kanske en mening med allt"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson