Robert Bergh hade hoppats ha en häst med i Elitloppet. Men varken Nahar eller Ed You fick plats.

– Jag är riktigt arg, Myron har svårt att analysera lopp, säger han till SportExpressen.

När startfälten till de båda försöken i Elitloppet fastställdes i söndags var det många som kunde se fram mot att ladda sina hästar inför superloppet.

Men hos andra resulterade det i besvikelse. I Norge förvånades man över att Papagayo E. inte fick en av de sista biljetterna, men även hos Robert Bergh är man missnöjda med Solvallas val.

Nahar vid segern i Elitloppet. Foto: ALN

Robert Bergh har deltagit i Elitloppet de tre senaste åren med Nahar, hästen vann ju dessutom finalen 2013. Men i år har Åbytränaren inte med någon häst.

– Man är ju besviken, vi har laddat för det här så länge. De har haft dåliga spår men gjort fantastiska insatser hela månaden. Så det fanns ingenting som antydde något annat än att man kunde förbereda dem för ett bra lopp nästa helg, säger han till SportExpressen.

Hästarna som Bergh hoppades på var, förutom Nahar som senast var tvåa i Algot Scotts Minne, även Ed You som stod för en stark insats som trea i Prins Daniels lopp.

Ed You. Foto: ALN

– Det sved lite för mycket den här gången. Jag är riktigt arg. Gör man något riktigt bra och presterar så vill man inte stå vid sidan och kolla på, säger Bergh.

Solvallas sportchef Markus Myron är den som bär huvudansvaret för vilka hästar som slutligen får plats i Elitloppet. Han väljer dock inte att kommentera varför särskilda hästar inte valdes.

– Jag kan gärna kommentera de som är med i loppet, men jag ser ingen mening för mig att kommentera varför någon inte kom med. Det är inte så att jag tycker någon är dålig. Det har varit oerhört svårt i år, jag hade gärna haft med fler hästar ifall det funnits fler platser, säger han till SportExpressen.

Robert Berghs stall är det vinstrikaste i Sverige hittills i år. Stallet har på 493 starter vunnit 100 lopp och kört in 11,2 miljoner kronor.

Läs även: Papagayo E utanför Elitloppet: ”Är överraskad”
Läs även: Allt inför Elitloppet – så här avgörs travfesten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Stjärnorna har landat – Elitloppsflyget framme

Stjärnorna har landat – Elitloppsflyget framme

Elitloppshästarna från USA har landat. Allt gick fint när Resolve och Pinkman anlände till Norrköping under måndagskvällen.

Uppståndelsen var stor inför det att Elitloppsflyget skulle landa på Norrköpings flygplats sent på måndagen. Planet, en Boeing 747 med en vikt på närmare 300 ton, var nämligen det största plan som någonsin landat på flygplatsen.

Vid 22.50 på måndagen kom Elitlopps-hästarna fram. En händelse som hade lockat närmare tusen nyfikna personer att bevittna spektaklet. Bland annat rapporterade Norrköpings Tidningar direkt om händelsen.

Lucas Wallin. Foto: ALN

Flygningen förflöt felfritt. Lucas Wallin, lärling hos Åke Svanstedt, tog hand om hästarna under flighten tillsammans med Mattias Melander.

– Det gick faktiskt jäkligt smidigt. Vi var kontinuerligt nere hos hästarna och gav dem vatten och kollade att allt var lugnt. Inget ryckigt eller någonting. Det var första gången för mig med hästar i flyg så här och förstås jäkligt häftigt, säger han till Kanal 75.

Totalt sex hästar fanns med på planet. Däribland Elitlopps-deltagaren Resolve och Hambo-vinnaren Pinkman som ska tävla i Fyraåringseliten. Med på planet fanns även Floyd – en så kallad ”outrider” som ska medverka på Solvalla för att förhöja säkerheten under tävlingarna.

Senare i veckan landar nästa plan på Norrköpings flygplats med Elitlopps-hästar – det från Frankrike.

Läs även: Allt inför Elitloppet – så här avgörs travfesten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Umåker
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Umåker

Tisdag: V64-tips till Umåker

V64 Umåker 24 maj

Omgången: Flera mycket stora favoriter på V64 och jag tycker några av dem absolut kan förlora och då sticker värdet i höjden. Bästa spiken har jättechans direkt i inledningen, spets och slut är beställt! 

Spiken: 5 Special Topgear (V64-1) går ner rejält i klass och formen är bättre än raden. Nu ser det ut som mycket bra spetschans och sedan vinner han om allt är som det ska.

V64-förslaget är på 1840 kronor (enbart för alla rätt):

5 Special Topgear (6-2)
4-2-15-12-7-13-10-9 (5-8)
2-7 (6-9)
14-5-10-12-6 (1-4)
2/ 8-6-10-1-3-5-9 (11-4)
8/ 15-3-11-4-12-13-6-1-9-10-14-7-5-2 (8-15)

1x8x2x5x1x15 = 1200 kr
1x8x2x5x8x1 = 640 kr

DD-förslag på 800 kronor:

2-8 x 800

V64-1:

Ranking: A: 5 B: 6-2-7-8-1 C: 12-4-11-9-3-10

Spetsanalys: Special Topgear öppnar bra och nu kan jag inte tänka mig att någon vill ta emot honom.

Loppanalys: 5 Special Topgear är en topphäst som var tvåa i Berth Johanssons Minne förra våren bakom Cool Keeper, och nu har han kommit tillbaka i form. Näst senast var det hopplöst då Bravo Navarone maskade i spets och det gick väldigt fort över upploppet, och senast hängde hästen med helt okej i V75-lopp på Vermo. Nu betydligt enklare hästar och med bra spår ser jag det som toppchans att han sitter i ledningen och då vinner han normalt sett och det är en bra spik att inleda med.

Värst emot är 6 Claudius F. som gick bra senast men starke Google Håleryd bara tuffade på och var omutlig. Det är en nyttig häst som har chans om favoriten kommer bort.

8 Malgomaj B. känns det tufft för, dåligt läge mot bra killar och hon siktas mot stolor i Östersund då de kör V75 om någon vecka.

V64-2:

Ranking: A: 4-2 B: 15-12-7-13-10-9 C: 5-8-11-6-14-3-1

Spetsanalys: Lhotse kördes offensivt senast och jag tror han körs till ledningen i första kurvan. Master Shark har spetsat i snabba öppningar och tar säkert ledningen, men bör släppa om han får frågan.

Loppanalys: Jättefavorit är 15 Beaufort och det måste jag syna! Hästen är stor som ett hus, och stark men även osnabb och det går på nålar då han måste närma sig gränsen för vad han kan. Senast nådde han dödens varvet kvar och han gick undan säkert. Läget gör att det är strulrisk och han kan komma bort. Visst är han bäst, men värdet ligger i strul!

4 Lhotse känns intressant då den borde kunna köras till ledningen efter en bit då det är 2640 meter och han är tuff att ha på utsidan. Han drog tufft sista varvet senast och släppte ut 2 Landers Enjoy W.F. som kunde ta sig förbi. Han gav ändå aldrig upp och höll bra. Distansen bör vara ett plus och från spets håller det länge.

Just Landers Enjoy W.F. avgjorde enkelt från ledarryggen som vi nämnde ovan, men han är otroligt osäker och har galopperat i 16/23 starter. Han galopperade då han fick svar i spåren senast, och är lättstörd. Felfri är det chans.

12 Unbeaten Light kopplade grepp från dödens sista 1450 metrarna senast och höll undan före Prowler Kronos och var rejäl.

Startsnabba 7 Master Shark satt fast senast och kan vinna från spets eller ledarryggen. Man har släppt med den flera gånger, och jag tror på samma nu.

V64-3:

Ranking: A: 2-7 B: 6-9-4 C: 8-1-3

Spetsanalys: Peak a Boo brukar ta ledningen men släpper alltid. Unstirred Drink var snabbt framme och övertog senast de möttes och det bör bli samma sak nu.

Loppanalys: Ganska bra treåringar för klassen och det är risk/chans att favoriten 2 Unstirred Drink är vinnaren. Det är en fin typ som verkar förstå allt mer vad det går ut på och senast var nog bästa intrycket hittills då hon stack undan på upploppet från ledningen. Bra spetschans ska det vara och det är extra mycket värt i treåringslopp där få vill offra sin häst.

Välstammade 7 Ready For Money är nog bättre häst, var klart mer spelad då de möttes men galopperade då och var utan chans mot favoriten sedan. Det är en ganska frän sort som kan springa snabbt och senast var ganska bra insats även om det inte ser ut så i raden. Hon hade svårt med tempot i spåren i slutsvängen, men bet i fint över upploppet och jag hade snabba 11 sista 500. Lopp i kroppen gör nog susen och hon kan vinna med jobb som det känns.

6 Inga In Heaven som är tredjehästen, hon räckte rätt bra i kullen förra året som tvååring och gör intressant årsdebut. Jobbat 16/1600 meter och ska vara bättre efter det.

V64-4:

Ranking: A: 14-5-10 B: 12-6 C: 1-4-11-13-9-2-7-3-8

Spetsanalys: De flesta med framspår har tagit ledningen flera gånger med volt. Favoriten Lady Soldier har körts till spets efter 400-600 meter alla tre med framspår, men det bör kosta att komma dit nu, även om de flesta nog vill ha hennes rygg. Annars bör det bli Kristine till spets.

Loppanalys: 5 Lady Soldier har visat bra uppfattning och vunnit 4/5 senaste loppen. Näst senast var det kontrollerat från ledningen då Per lät henne sticka undan, och även om det inte var på så lätta fötter så gjorde hon sitt jobb. Senast gick hon i spåren och speedade enkelt förbi sista 150 och det var bra. Det finns risk att hon släpps till ledningen efter en bit, men jag vill ändå gardera då det finns roliga streck och hon är så stor favorit.

14 Taru Sisu är mitt drag och kanske roligaste på hela kvällen! Jag vet att läget är svårt, men kanske kan Ohlsson få snurr på henne från start med springspår och hamna vettigt på det. Formintryck som heter duga har det varit i alla fall. Näst senast tidig galopp, men mycket fint tillbaka och sköt till bra då hon kom loss på upploppet längst ut i banan. Nu senast bra avslutning där tätparet helt gjorde upp och La Fille spetsvann. Märkligt lite spelad med Ohlsson som kuskplus!

10 Juno F. står sig bra om hon har form. Hon blev störd till galopp efter lång vila senast och det blev inget riktig lopp och det låter som det är snällt upplägg. Jag litar inte på det och ho ska streckas tidigt.

12 Nuisance Face var jättebra vid de båda segrarna, men stumnade på V75 näst senast och kom inte till senast efter att ha backat ner i kön.

V64-5:

Ranking: A: 2 B: 8-6-10-1-3-5-9 C: 11-4  

Spetsanalys: Leo On Line är mycket snabb och han vill säkert släppa till Blended Scotch, och hon öppnar ganska bra. Prawns försöker komma förbi, och det lär gå undan mot kurvan.

Loppanalys: 2 Blended Scotch är nästa jättefavorit, och hon vinner normalt lopp som detta. Hon har mött hårda hästar och kunde inte blanda sig i striden i Stoeliten via spåren näst senast där Donna di Quattro höll undan för toppspurtande Windy Ways. Hon fick dödens på hårdragande Reven d’Amour senast och var slagen i slutsvängen, och sprang sedan med dem. Glöden kanske inte finns där, men släpps hon till spets är det troligen seger på gång. Doch har hon inte vunnit på två år över 1600 meter och jag nöjer mig med utgång.

8 Elit Håleryd gick bra då han väl fick upp farten för Micke senast, och upploppet bet han i bra. Nu Ohlsson upp och nedstruken ett hack och han har chans även med jobb om favoriten inte är som bäst.

6 Prawns spetsvann i säker stil senast och lär laddas vad som går för att nå spets igen, och lyckas det finns chansen.

10 Corky var sämst senast och ingen rolig syn, men vid segern före slog han liknande hästar från dödens och jag betalar för honom på en lapp.

V64-6:

Ranking: A: 8 B: 15-3-11-4-12-13-6-1-9-10-14-7-5 C: 2

Spetsanalys: Harry Ruda var snabb vid segern (fick ledarryggen) och bör komma förbi Shakira Degli Dei, men kanske släpper? I så fall hoppas/tror jag att Missil Brodde kan komma farande och överta!

Loppanalys: Fem hästar mellan 10-16% nu på eftermiddagen och kvällens mest öppna lopp. Jag tar ställning för 8 Missil Brodde som jag har feeling för, och spelar utgång på V64 och spikar på DD! Han är ganska rejäl och efter vila gick han klart bra i spåren och bet i hela vägen senast där det gick fort till slut. Han ska gå framåt med det loppet då han hade fått pausa före, och formen ska vara bättre nu. Han öppnar bra och med hästar innanför som jag tror kan släppa så tror jag han kan köras till ledningen. Intressant till 10%.

15 Grand Ale är strulig och han galopperade då kusken skulle ut i andraspår på V75 senast, och såg stark ut i det läget. Han har galopperat långt före start flera gånger och kan hoppa när som helst. Sköter han sig har han bra fart för loppet.

3 Titan Arrow öppnade förbättrat senast, men det såg nog bättre ut än det var då han kom till spets i snöstormen och sedan fick han defilera hem det. Nu har det gått en månad och jag anar strul, kanske slet den dåliga banan?

11 Ängens Airman kan skrälla, gick en bra slutkurva i spåren senast och får han spara speeden biter den bra, och det är många om budet bakom utgången.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Romme
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Romme

Tisdag: V4-tips till Romme

V4 Romme 24/5

Omgången: En ganska intressant V4-omgång på Rommetravet där jag spikar Jakobssons kapabla Porthos Race i den avslutande avdelningen. Jag vet att hästen är väldigt osäker och att läget är dåligt men samtidigt är det nog bästa tänkbara för felfri avgång. Det ser även ut att bli relativt jämnspelat med Blytung Am och då känns det givet att ta chansen att spela på att Porthos Race sköter sig för då tror jag att han rundar hela fältet.

Spiken

15 Porthos Race (V4-4) Knepig men troligtvis överlägsen om han sköter sig hela vägen.

V4-förslag
6-11-15 (8-7)
2-8 (6-9)
2-3-4-5-6-7-10-12 (9-8)
15 Porthos Race (13-3)

3x2x8x1= 48 rader/ 96 kronor x 10 system= 960 kronor

LD-förslag

2,8 – 2,3,5,6,7,12  50 kronor

2,8– 10  200 kronor

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 11-6-15. B: 8-7-9-14-13-1. C: 5-10-3-12-4-2.

Spetsanalysen: Solbacka Pilen kan nog försvara sitt innerspår initialt. Tror sedan att Olsbo Niclas kommer att köras offensivt från 20-tillägg och trycka sig till spets på den första långsidan.

Loppanalysen: Ett skapligt nordislopp inleder och fartmässigt är det inget snack om att favoriten 11 Torpa Nicklas har en bra vinstchans. Senast kördes han mestadels invändigt och höll sedan farten godkänt på avstånd. Gången före bjöds han på en fin resa och avgjorde säkert utan att riktigt imponera. Segerviljan för den norske gästen kan man sätta ett frågetecken för och jag plockar med två hästar till på V4-förslaget.

Skulle 6 Olsbo Niclas köras till ledningen som jag är lite inne på tror jag att han blir svår att plocka ner. Senast var det drag på honom men i loppet presterade han lite sämre än väntat. Det förklarades med att hästen trampade sig i starten och det problem räknar jag med är åtgärdat nu. Jorma upp känns som ett jätteplus och ekipaget är främsta motbudet till favoriten.

Sista strecket till 15 Lome Hero som var riktigt fin vid segern för tre starter sedan. Därefter har han galopperat bort sig i sista sväng två gånger på raken och valacken är inte att lita på. Sköter han sig kan han dock mycket väl runda samtliga.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 2-8. B: 6-9-7. C: 3-10-5.

Spetsanalys: Stein Daylight öppnar bättre än vad många tror men nu när Fashion Diva har blivit nerstruken två hack tror jag att hon spetsar om hon laddas för fullt.

Loppanalys: Ett fint lopp med flera V75-hästar och här var jag först inne på att spika 2 Stein Daylight. Hingsten har kanske inte varit som allra bäst på slutet men Witasp rapporterar att hästen tränar bra och från ett andraspår hade jag haft svårt att se hästen lägga detta. Nu är han dock nerstruken till innerspår och det är risk att han blir överflyglad vilket gör att jag dubblar med den som troligen snuvar honom på täten.

Nämligen 8 Fashion Diva. Hedersmärren har pausat två månader efter den tveksamma insatsen på Solvalla då hon vek ihop sig totalt från ledningen. Jag räknar med att Erlandssons kommer att visa upp sin ögonsten i ett mycket bättre skick den här gången och lyckas man ta sig till ledningen blir hon normalt väldigt svårslagen. Det ser inte ut att vara någon i fältet som kommer att trycka upp tempot och då bör en Fashion Diva i någorlunda form rinna undan till slut. Ett vettigt tvåhästarslås.

Vill man ändå gardera vidare är det först och främst med Peter G Normans duo 6 Verymuchkiss Karsk och 9 Mystery Love. Jag tycker dock inte att den förstnämnda såg särskilt kul ut senast och Mystery Love måste få det serverat för att kunna vinna.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 4-10-2. B: 12-7-3-5-6. C: 9-8-11-1.

Spetsanalys: Al’s Orlando Boy öppnade mycket snabbt för fyra starter sedan och jag tror ingen tar en längd på denne. Hoppas sedan att Widell testar i front och inte släpper till den stora favoriten Lea Chip som säkert ställer en tidig fråga.

Loppanalys: Här hittar vi omgångens största favorit i 4 Lea Chip som senast gjorde det klart godkänt som fyra i ett V75-lopp på Örebro. Hon har gjort det fullt godkänt i starterna innan också och Partanen har fortsatt form på stallet. Jag tycker dock inte att Adrian Chip-dottern är någon stjärna och jag hoppas på svar och då måste hon vara sårbar. Skulle hon däremot bli släppt till ledningen är det en toppchans men jag spelar på svar och streckar åtta hästar på V4-förslaget.

10 Dominator D.T. avslutade rejält i spåren näst senast via 12,5 sista 700 och senast var han överlägsen från ledningen. Formen är således på topp och nu blir det eventuellt första barfota runt om som såklart är jätteintressant. Given i A-gruppen och där platsar även 2 Al’s Orlando Boy som jag hoppas körs i ledningen den här gången. Hästen visade toppform senast då han spurtade vasst till säker seger och från tät blir han inte lätt att plocka ner.

Streck även för mina fem B-hästar som jag inte tycker är chanslösa bara det strular lite för den stora favoriten.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 15-13. B: 3-4-9-7-1-6-8-10-12-5. C: 14-2-11.

Spetsanalys: Svårbedömt men Creator Scoop eller Racer of the Night är nog den tidiga ledaren här.

Loppanalys: Som ofta på luncherna avslutar ett lopp ingående i Svensk Travsports Grundserie och här kommer min enda spik i omgången. Jag tror nämligen att favoriten 15 Porthos Race vinner detta bara han sköter sig. Hästen har väldigt bra fart men har galopperat bort sig en hel del. Senast var inget undantag men han avslutade snabbt över mål då efter sen lucka och jag hade 14-sista varvet. Utgångsläget är normalt iskallt men jag ser det mer som att det ökar möjligheterna för felfri avgång och sedan tror jag att Zola Boko-sonen rundar allt. Jag tycker att det borde skilja mer på spelprocenten mot värsta motbudet 13 Blytung Am och då känns det givet att ta ställning och spika Jakobssons löfte.

Den som vill ”fega” streckar också nämnde Blytung Am. Denne har gjort två starter för Rikard Lindh och i den första avslutade han bra som tvåa. Senast blev det helt fel och han fastnade i en trött rygg. Kommer Jorma iväg bra från springbandet kan det bli långt fram för min spik men det kan lika gärna bli en dryg inledning om han missar lite. Oavsett känns Porthos Race som en mycket bättre häst och jag hoppas och tror att han sköter sig.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: Gjorde en bra comeback senast"
Nästa nyhet
V4 Romme: Gjorde en bra comeback senast”

V4 Romme: Gjorde en bra comeback senast”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gjorde en bra comeback senast och jag var klart nöjd med honom. Jag tycker att han tagit loppet på Mantorp på helt rätt sätt och jag tycker att utgångsläget är bra denna gång. Han behöver rätt resa för kunna utnyttja sin speed och med klaff är han tidig. Skor runt om, säger Peter G Norman om Mystery Love (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 SOLBACKA PILEN – Han gör första starten för mig och känns svårbedömd. Han har gått 1.33 som snabbast i ett provlopp inför detta men på förhand känns det som att jag är nöjd om får ett lopp i kroppen och går felfritt. Skor runt om, säger Tobias Modigh.

8 ANNEROS KARL – Han mötte stenhårt motstånd senast och samtidigt var han inte helt hundra fräsch den dagen. Nu har vi tränat på och jag är inte orolig för formen. Han har haft en del missflyt i loppen och är inte alls borta här. Spåret ska vi greja och det blir skor runt om, säger Dagfinn Aarum.

11 TORPA NICKLAS -Han hade en del positionsproblem i V75 senast men avslutade bra. Han håller fin form och resan nu på morgonen går bra. Han är mycket startsnabb men femtespåret är väl det sämsta. Han är dock stabil och med rätt resa bör han segerstrida och jag tror på vettig chans. Åter skor runt om och körspö är ett litet plus men ingen stor fördel, säger Odd-Arne Sagholen.

15 LOME HERO – Senast fann han aldrig rytmen riktigt och det var inga fel på honom. Han har tränat på och verkar fin och han gillar att attackera bakifrån. Han har chans och är banan fin så blir det barfota fram idag, säger Nina Dalgaard-Nielsen.

Lopp 2, V4-2

2 STEIN DAYLIGHT – Han verkar i ordning nu och håller jag spets så kör jag där. Strykningen var dock inget vidare och det är ingen häst man vässar upp så mycket då han kan bli het. Åter skor runt om och senast hade vi ändrat med huvudlaget och det föll väl ut, säger Leif Witasp.

5 BLUE STAR MIRACLE – Få se om vi kan få en liten slant med henne. Det vore bra. Inga ändringar, säger Leif Witasp.

6 VERYMUCHKISS KARSK – Han gjorde det helt okej senast men behövde det loppet. Han sprang en fin tid över distansen och känns bra i träningen efter det. Nu tror jag kanske inte att formen är på topp ännu men han ska ändå kunna duga en bit. Dock ser jag Mystery Love som en bättre chans. Skor runt om, säger Peter G Norman.

9 MYSTERY LOVE – Han gjorde en bra comeback senast och jag var klart nöjd med honom. Jag tycker att han tagit loppet på Mantorp på helt rätt sätt och jag tycker att utgångsläget är bra denna gång. Han behöver rätt resa för kunna utnyttja sin speed och med klaff är han tidig. Skor runt om, säger Peter G Norman.

Lopp 3, V4-3

6 PUSH’N SHOVE – Han var duktig senast men var struken därefter då värdena inte var hundra. Det var ingen större fara och han känns uppåt men spåret är inte så bra. Han är inte så snabb ut. Inga ändringar, säger Kajsa Frick.

10 DOMINATOR D.T. – Han vann helt överlägset senast och äntligen börjar han förstå vad det här går ut på. Han har mest sprungit och sovit i loppen tidigare men känns alltså allt bättre på de flesta fronter. Nu har vi ett lurigt utgångsläge men med formen på topp kan jag ändå vara lite optimistisk. Eventuellt testar vi barfota runt om för första gången, säger Rikard Lindh.

Lopp 4, V4-4

3 CREATOR SCCOP – Han vann näst senast men kändes ändå mycket bättre senast som fastlåst. Han verkar uppåt och är snabb ut och det är en halvchans. Skor runt om och allt ska vara normalt med hästen, säger Dagfinn Aarum.

8 TOBLEONE – Hon hade problem med en hov nyligen och var struken men annars känns hon uppåt. Nu blir det skor runt om och vi smyger med och behöver tur, säger Kajsa Frick.

13 BLYTUNG AM – Han fick ett helt omöjligt lopp senast och lade ju en 10-speed för att komma fram. Sen fick vi inte överta utan smög ner vilket i slutänden inbar att vi kom bort helt. Hästen känns i alla fall lika fin som vanligt och han är kvick iväg så idag kan det bli ett offensivt upplägg. Jag tror på chans och vi kommer köra med rycktussar idag. I övrigt blir det samma utrustning och han är en bättre chans än Dominator D.T. tycker jag, säger Rikard Lindh.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Örjan om Elitlopps-valet: "Var ett tungt beslut"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson