Franck Nivard kommer att få två uppsittningar i Elitloppet. Den franska toppdrivern är klar som kusk på Call Me Keeper. Också.

I måndags blev Daniel Redén-tränade Call Me Keeper klar för Elitloppet. Det efter sexåringens mäktiga framfart i Frankrike de senaste månaderna.

Svensken har tagit sex segrar på lika många starter i år. Vid tre av dem har Franck Nivard suttit i sulkyn – och nu är det klart att den franska superkusken ska köra Call Me Keeper även i Elitloppet. Det bekräftar han för franska Equidia.

Call Me Keeper har vunnit 6 av 6 i år. Foto: ALN

Franck Nivard är också definitiv på Your Highness. Vem som kör vilken häst i ett scenario där båda kvalificerar sig för finalen, kommer således att avgöras efter försöken.

– Han kör i försöket. Sedan får vi se till en eventuell final. Men han kör i alla fall. Han har varit nöjd med hästen när han kört i Frankrike, säger Daniel Redén till Trav 365.

Redén har som bekant även Propulsion i Elitloppet. Örjan Kihlström är förstahandsvalet på Propulsion men det är ännu inte avgjort.

Franck Nivard har deltagit i Elitloppet vid två tidigare tillfällen. Med Kito du Vivier 2008 och Kool du Caux 2007. Båda blev utslagna i försöken.

Fransmannen har inte kört i Sverige sedan den omtalade diskningen med Un Mec d’Héripré i Hugo Åbergs 2014. En händelse som föranledde honom att avstå att köra Your Highness i Olympiatravet i år.

Läs även: Call Me Keeper och Propulsion till Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svanstedt-hästar möter Pinkman på lördag

Svanstedt-hästar möter Pinkman på lördag

Spännande blir det på Meadowlands denna lördag när Pinkman gör en ny start. Bland motståndet finns två Åke Svanstedt-hästar.

Jimmy Takter har aviserat att Hambletonian-vinnaren Pinkman kan bli en häst i Elitloppet. Det avgörs i så fall i ett sista minuten-beslut efter lördagens start.

Pinkman går ut i en avdelning av Graduate Series (50 000 $) för fyraåringarna. I fredags gjorde hästen årsdebut och slutade då mersmakande tvåa på 1.09,5. Det här blir således andra starten i år.

Åke har två. Foto: ALN

Åke Svanstedt har två spännande motståndare. Han kör själv den tidigare Peter Haughton-vinnaren Centurion Atm medan Scott Zeron sitter upp bakom Crescent Fashion.

Den sistnämnda vann sin årsdebut och har nämnts som aktuell på Elitlopps-flyget.

En extra krydda till loppet tillför Maestro Blue Chip som gjort rent hus hittills i år, med nio segrar på lika många starter.

Här är startlistan:

1609 auto

1 Crescent Fashion – Scott Zeron (Å.Svanstedt)
2 Fashion Creditor – Andrew McCarthy
3 Pinkman – Yannick Gingras (J.Takter)
4 Centurion Atm – Åke Svanstedt
5 Muscial Rhythm – John Campbell
6 Crazy Wow – kusk ej klar
7 Maestro Blue Chip – kusk ej klar

Läs även: Solvallas dröm: Få Pinkman till Elitloppet

Läs även: Wings of Royalty snuvade Pinkman – på 1.09,5

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Neona Princess till aveln - och Bold Eagle
Nästa nyhet
Neona Princess till aveln – och Bold Eagle

Neona Princess till aveln – och Bold Eagle

Det blir ingen comeback för Neona Princess. Skador stoppar den fyrfaldiga miljonärskan som nu i stället betäcks med Bold Eagle.

Neona Princess var mycket framgångsrik som tre- och fyraåring och tog sig till kulltoppen efter segrar i både Stochampionatet och Derbystoet 2014.

Vann Stochampionatet för två år sedan. Foto: ALN

Men karriären efter fyraåringssäsongen har varit kantad av problem. Efter en gaffelbandsskada gjorde hon två starter i höstas – men drabbades åter av samma typ av skada. Därmed väljer man nu att avslutat Gigant Neo-stoets tävlingskarriär.

– Hon har fått en reaktion på ett gaffelband och det är förstås inte roligt. Jag hade hoppats kunna köra med henne ett år till, men att det hände just nu och inte senare under säsongen var bra eftersom hon hinner gå till avel i år, säger tränaren Peter Untersteiner till Travronden.

Neona Princess har därför transporterats till Frankrike. Där ska hennes första partner i aveln bli Prix d’Amérique-vinnaren Bold Eagle.

Sexåriga Neona Princess summerar därmed en karriär med 15 segrar på 28 starter och ett segerkonto fyllt med nästan 4,1 miljoner kronor.

Läs även: Ny skada för Neona Princess – karriären i fara

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Robert Bi tillbaka - gör comeback på Wolvega
Nästa nyhet
Robert Bi tillbaka – gör comeback på Wolvega

Robert Bi tillbaka – gör comeback på Wolvega

Den nederländske topptravaren Robert Bi är tillbaka efter ett längre uppehåll. På lördag sker comeback i Wolvega.

Sexårige stjärnan Robert Bi har inte setts till på tävlingsbanan de senaste månaderna. I fjol vann han bland annat Copenhagen Cup (på 10,0) och EM för 5-åringar.

Hästen laddades i vintras för en start i Prix d’Amérique och slutade tvåa bakom Lionel i Prix Tenor de Baune. Men efter att klappat igenom i genrepet hemma på Wolvega ställdes planerna in.

Tillbaka. Foto: ALN

Robert Bi hade återfått sina problem med halsen. Något som innebar att allt tävlande under vintern avbokades. Men på lördag är den Paul Hagoort-tränade kanonen tillbaka.

På hästens Facebook-sida meddelas att det väntar en start hemma på Wolvega på lördag, den 21 maj. Funkar allt bra där är det en start i franska storloppet Prix Chambon P på Vincennes den 3 juni som gäller efteråt.

Toss Out-sonen har hittills i sin karriär vunnit 14 av sina 23 lopp och tjänat cirka 8,5 miljoner kronor.

Läs även: Halsproblem – Robert Bi borta från PdA

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Hagmyren
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Hagmyren

Tisdag: V4-tips till Hagmyren

V4 Hagmyren 17/5

Omgången: En halvlurig omgång där jag inte har hittat någon direkt jätteidé. Jag spelar en matematisk lapp där jag går rätt kort i de inledande tre avdelningarna och avslutar sedan med helgardering i ett vidöppet lopp.

LD-Spiken

12 Catch the Cash (V4-2) Härdad i tuffa gäng och jag tror att hon blåser förbi samtliga trots Hagmyrens korta upplopp.

V4-förslag
1-2-8-11 (12-7)
2-8-12 (10-7)
6-13-15 (2-9)
Alla 14 hästar (5-6)

4x3x3x14= 504 rader/1008 kronor

LD-förslag

12 – 15 400 kronor

12 – 6,13 300 kronor

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 2-11-8-1. B: 12-7-9-10-4-6. C: 3-5.

Spetsanalysen: Svårbedömt men jag tror att en felfri 2 Tyri Balder körs till ledningen i ett tidigt skede.

Loppanalysen: Ett nordislopp över lång distans inleder och jag tror att favoriten 2 Tyri Balder har en bra vinstchans om han sköter sig. Han har gjort två starter i år och i den första höll han bra men fick ge sig den sista biten. Senast galopperade han varvet kvar men gick bra sedan och såg fin ut. Han är inte helt att lita på så jag provar att gardera med tre hästar.

11 Stark är en mycket tidig utmanare om han går barfota runt om. Han gjorde två vassa insatser utan skor, näst senast och för tre starter sedan. Han är inte heller att lita på men går han barfota och sköter sig blir han nog svårslagen. Anmäls han med skor är han inte alls lika tidig för mig.

8 Blisjur har absolut toppform. Näst senast avslutade han bra invändigt och gick förbi Tyri Balder. Senast fastnade han med mycket krafter kvar och gav då ett väldigt formstarkt intryck. Lång distans är nog inte hästens bästa men han borde få ett snällt lopp och med lucka till slut blir han farlig.

Sista strecket till skrällen 1 Faks Nils. Hästen är inte alls så tokig och trivs över distansen. Kusken är inte en av mina favoriter direkt men innerspår känns som bästa tänkbara och strular det inte allt för mycket kan ekipaget överraska.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 12-2-8. B: 10-7-1-4-3-9. C: 5-11-6.

Spetsanalys: Donna Lyjam är rätt kvick ut och trots ett andraspår är hon min spetsfavorit.

Loppanalys: Ett hyggligt lopp där jag tror en hel del på 12 Catch the Cash trots att hon har ett iskallt utgångsläge. Gigant Neo-dottern är dock härdad i tuffa gäng och möter nu enklare hästar än hon brukar. Senast såg hon även fin ut som fastlåst och löser det sig bara någorlunda tror jag att hon blåser ner samtliga trots Hagmyrens korta upplopp. Ohlsson upp känns dessutom som ett stort plus och det ekipaget är obesegrat.

Spik på Lunch Dubbeln men på V4-förslaget plockar jag med två hästar till.

Favoriten 2 Donna Lyjam gjorde årsdebut senast och kördes snällt och avslutade godkänt över upploppet. Derbystoet-finalisten går säkert framåt med det loppet i kroppen och lyckas Sören ta sig till ledningen lär det hålla väldigt länge.

8 Monas Ragazza gillar jag och jag tycker att hon höll bra från ledningen senast. Gången före var hon inte helt tom över mål på Valla och skulle hon få en smygresa kommer åttaåringen spurta vasst.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 15-6-13. B: 2-9-10-12-14-1-7-4-11. C: 5-8-3.

Spetsanalys: Mitt Hjärtas Lilja trivs bäst i spets och kommer säkert laddas för den positionen. Jag tror dock att Ohlsson prickar starten med Patsi och att hon istället sitter i ledningen in i den första svängen.

Loppanalys: Ännu ett kallblodslopp och här står stona 20 meter bättre till gentemot hingstarna och valackerna. Tipset trots det till 15 Titan Tabac som jag tycker är loppets bästa häst. Han är dock inte helt att lita på men sköter han sig borde det vara en fin vinstchans. Näst senast utmanade han Mino men galopperade i striden 100 kvar och senast avslutade han bra i skymundan via 24 sista 1000.

Det kan dock bli långt fram till 6 Patsi om denne hittar till ledningen. Tjomslands fina femåring har gjort tre starter i år men inledde med två galopper. Senast skötte hon sig men fastnade istället till slut med en hel del sparat. Hon såg riktigt fin ut då och hittar Ohlsson till ledningen tror jag att det håller väldigt länge.

Sista strecket till 13 Mino som nästan alltid svarar för rejäla insatser. Senast var inget undantag då det blev en enkel seger efter att Titan Tabac galopperade. Jag hade 23 sista rundan den gången och tappar han inte allt för mycket från start slutar han långt framme. Tre streck och det känns starkt.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 5. B: 6-14-1-15-12-8-13-11-9-7-10-2-4. C: -.

Spetsanalys: Svårbedömt om inte Donners Am öppnar lika bra som i debuten för då lär Linderoth tidigt sitta i ledningen.

Loppanalys: Ett lopp ingående i Svensk Travsports Grundserie avslutar och här känns det som en eller alla. Jag väljer det senare då den solklara förstahästen, tillika favoriten, 5 Donners Am inte är att lita på. Linderoths hingst uppträdde knepigt i debuten då han bromsade till ett par gånger under loppet. Näst senast såg det bättre ut men Linderoth körde upp i vagn och hästen galopperade på upploppet. Senast fick han ett fint lopp och avgjorde enkelt även om stilen inte var helt hundra till slut. Bra chans om han fungerar och sköter sig men han är bara tre år och har dessutom ett besvärligt startspår. Jag spelar på att han gör bort sig och streckar som sagt samtliga.

Vidöppet bakom och omöjligt att ranka B-hästarna och spelvärdet ligger på eventuella barfotahästar samt de som blir minst streckade.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Hagmyren: "Hon känns fin i jobben efteråt"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson