Omgången
Elitloppstemperarturen verkar gå hand i hand med solens intrång i Sverige och nu är vi dessutom inne i rätt månad. Solvalla står för värdskapet denna lunch och det ser ut som att firma Walmann/Kihlström ska kunna fira fina triumfer. Det finns risk för låg utdelning idag men vi försöker välta ett par av favoriterna. Däremot går vi inte emot dagens största lampa 1 Ditty Bopper (V65-2) som vi tror bara vinner andra avdelningen.

Spiken
1 Ditty Bopper (V65-2)

Utgångarna
3 Morris & 5 Avatar Brodde (V65-1)
9 Farmer Jack (V65-3)

Skrällarna & Dragen
11 Fury Heart (V65-4)
13 Irene Sund (V65-5)
10 Galvanize’Em (V65-6)

V65-systemet (spel för sex rätt)
V65-1: A: 5,3 B: 2,4,1 (res 8-9)
V65-2: 1 Ditty Bopper (res 4-2)
V65-3: A: 9 B: 7,10,1,11,5 (res 8-6)
V65-4: 3,7,10,11 (res 5-4)
V65-5: 2,3,4,6,13,14 (res 10-15)
V65-6: 1,2,4,10,12 (res 3-11)

5x1x1x4x6x5 = 600 rader
2x1x6x4x6x5 = 1440 rader

2040 kronor

Dubbelförslaget
11 – 2,3,13,14 x 200
11 – 4,6 x 100

1000 kronor

V65-1

RANKING A: 5-3. B: 2-4-1-8-9-10. C: 6-7-11.

Spetsanalys:
3 Morris har både snabbheten i benen, utgångsläget och kusken för att ta sig till front.

Loppanalys:
Fredagen rivstartar med en annorlunda proposition för att var huvudstadsbanan. Kort distans och voltstart är det som gäller och en handfull hästar om budet tycker vi. 5 Avatar Brodde kommer med fina raden 1-2-1 och imponerade vid senaste triumfen. Då fick Muscle Hill-sonen vandra denna tunga vägen men hade ändå moralen och styrkan för att sätta nosen först. Det var dessutom första gången som Timo Nurmos travare slapp skorna och på pappret ser han svårslagen ut igen. Ändå väljer vi att gardera då spåret kan ställa till och dessutom kan distansen vara i kortaste laget.

Även 3 Morris testades barfota runt om för första gången senast och insatsen var klart bra. Hästen fick tugga på i tredjespår sista 700 meterna och den här gången ser förutsättningarna intressanta ut. Stig H Johanssons adept är loppets bästa spetsbud och Erik Adielsson är ju en mästare på både startmomentet samt att hålla rätt tempo framme i föringen.

Bakom A-duon streckar vi ytterligare tre hästar och 2 Hot Armani Stursk känns inte helt borta trots att han inte startat i år. Valacken visade dock prov på fina fartresurser i fjol men fungerar inte helt klockrent i ryggar och lär söka sig framåt direkt.

4 Mantesse Ås är Stig H Johanssons andra häst i loppet och det här stoet är inte alls så tokigt. Har två raka galopper i raden, och slår normalt sett inte de hästar hon har före sig på rankingen, men detta är orutinerade djur och Kaj Widell har agerat skrällkusk förr.

Örjan Kihlström från innerspår får inte nonchaleras även om hans styrning 1 Gent Quattro kanske väger lätt i sammanhanget.

8 Hotter Than Hell kommer locka åt sig en hel de streck men att ta 20 meter över korta häcken på snabba banor blir inte lätt. Gynnas såklart av ett litet fält men chansas bort på våra lappar.

V65-2

RANKING A: 1. B: 4-2-3-6-5-7. C: –

Spetsanalys:
1 Ditty Bopper är både snabb och har bästa tänkbara utgångsläge. Ser upplagt ut för Örjan Kihlström att brisa till spets.

Loppanalys:
Bara sju hästar till start i detta stolopp för treåringar och vi tar ställning. 1 Ditty Bopper tog täten från springspår på Eskilstuna och fick sedan bestämma helt och hållet i front. Örjan Kihlström drog sedan upp tempot på slutrundan och via 12,5 sista 500 m kunde Raja Mirchi-dottern bärga första segern. Värsta hotet på förhand nu som då, 4 Gloria Boko, kunde inte haka på från vinnarhålet och mycket talar för en liknande scenario denna gång. Couranthästen tar sig behändigt till täten och sen blir hon svårslagen igen. Tränare Roger Walmann har ytterligare två hästar i fältet och och mycket talar för att ingen kliver fram och känner på ledaren. Spik!

V65-3

RANKING A: 9. B: 7-10-1-11-5. C: 8-6-3-2.

Spetsanalys:
Bara tre hästar på startvolten och 1 Kebell Sånna har spetsat en gång tidigare från samma läge. Ingen av konkurrenterna ser särskilt vassa ut och Mattias Djuse bör kunna ta hand om ledningen.

Loppanalys:
9 Farmer Jack gick fullt godkänt i årsdebuten och kan vara segermogen nu. Viking Kronos-sonen imponerade vid debutsegern i höstas men fick det inte alls att stämma efter det. Numera återfinns han i Roger Walmanns regi och det lopp ser passande ut. Med bara tre ekipage på grunddistansen bör man hamna vettigt till direkt och vi tycker att fyraåringen är hästen att slå. Utgångshäst!

Stallkamraten 7 Seethestar hade för lång käk senast och det slutade med galopp i första starten för året. Valacken plockade hem två fullträffar i fjol och stod för solida insatser vid båda tillfällena. Vi bedömer dock att Andover Hall-avkomman har sämre chans än Farmer Jack men skulle denne komma bort ur loppet känns han tidig.

10 Hot Jason, 1 Kebell Sånna och 11 Bottnas Baron får ses som komplementstreck och platsar på garderingslappen tillsammans med 5 Haraldinho Zon.

V65-4

RANKING A: 11-10. B: 7-3-5-4-2-1-8. C: 12-9-6.

Spetsanalys:
Mycket av loppet avgörs i starten där både 3 Caddie Ivory och 5 Bonbon Mearas jagar taktpinnen. Den förstnämnda har spår invändigt om den andra vilket blir utslagsgivande.

Loppanalys:
Stolopp över medeldistans och med en favorit i 7 Noomi Skift som fick vänta ett tag på karriärens första fullträff men när den väl kom lossnade det rejält. Hans-Owe Sundbergs sto avlade maiden i ett Diamanstoförsök på Solvalla vilket följdes upp med att man även plockade hem finalen några veckor senare. Det löste sig perfekt den gången men när HOS hittade fritt fram från rygg ledaren var det inget snack. 300 000 snabba in på kontot men känslan är att hon bär dem hyggligt i alla fall. Däremot är spåret denna gången inte det bästa och vi tycker hon ska garderas.

3 Caddie Ivory trivs allra bäst i spets och har nu för första gången på väldigt länge läge att köras dit. Det är också i front som karriärens två segrar kommit och hästen har dessutom visat fin form i sina senaste framträdanden. Ulf Ohlsson spänner bågen direkt och kör sen så länge lampan lyser men detta kan bli tufft.

Vår a-duo blir istället två mindre betrodda hästar. 11 Fury Heart har nu mött tuffa hästar i de två senaste loppen och stångades också mot kulltoppar i fjol. Med två lopp innanför västen känns hon i allra högsta grad segeraktuell och det ryktas dessutom om barfota!

10 Bonjour Shangri La brukar kunna dyka upp som en obehaglig överraskning när konkurrenterna minst anar det. Hade ingen tur med löpning senast på V75 men kan duga om det blir överpace. Chansas med en förstaplats på rakningen och känns spelvärd.

5 Bonbon Mearas är också en riktigt frontrunner men vi ser inte att Erik Adielsson kommer först till plankan vilket gör ekipaget utlämnade. En viss dödensrisk förekommer och hon har dessutom inte startat på ett tag. Vi står över!

V65-5

RANKING A: 2-3-14. B: 13-6-4-10-15-9-1-12. C: 5-7-8-11.

Spetsanalys:
2 Friendly Boko öppnade helt okej från innerspåret senast men rumlade också till en aning kort efter start och var chanslös på ledningen. Per Lennartsson hade samma läge en gång i höstar och då öppnande man betydligt bättre. Nu står det en tvåa på vojlocken och vi tror hon tar sig förbi Queen Gouthier och fångar upp de utvändiga konkurrenterna.

Loppanalys:
Ett stolopp igen och öppet även här. 2 Friendly Boko låter Per Lennartsson nöjd med efter årets två starter mest nöjd är han över att hästens aktion flyter bättre nu när man kunnat köra utan bakskor. Detta är en duglig travare som inledde karriären på bästa sätt och kanske är det dags för karriärens fjärde fullträff. Utgångsläget är i alla fall optimalt och hon ska räknas tidigt.

3 Princess Tilly slog bland annat Farmer Jack senast vid segern och Glen Normans sto är i riktigt bra slag för dagen. Möter dessutom bara tjejer denna gång och från ett perfekt utgångsläge är hon absolut med i matchen.

14 Mon Cherie Ass gör första starten i regi Mattias Djuse och detta är en donna som duger i sällskapet. Lite svårbedömd sett till form och startspår men vi vågar inte lämna henne utanför systemet.

13 Irene Sund har prickat en formtopp och ska inte nonchaleras. Avslutade bra som tvåa bakom Roheryn senast hon blir farlig med rätt resa i draget. 6 Blueberry Volo var steget efter Irene Sund i mål senast och satt nästan sist när upploppet nalkades. Jennifer Tillman fick dock bra snurr på femåringen och med bättre löpning är man inte borta.

På jämnhet och utgångsläge plockar vi även med segerlöse 4 Mille d’Atout. Kan vara den som får loppet i rygg på ledaren och med luckan i rätt tid vet man aldrig. Jätteskräll!

V65-6

RANKING A: 10-4-12. B: 1-2-3-11-6. C: 8-5.

Spetsanalys:
Svårbedömd spetsstrid då hästarna ser ganska jämna ut men 2 Pointillist öppnade skapligt på Örebro senast. 3 Slaghöken har felat två av två bakom bilen och får stå till sidan i denna diskussion medan 4 Morninggift C.C. är helt okej. En dark horse kan givetvis dyka upp och kasta lite ljus över detta men tills dess tippar vi Oscarsson till täten

Loppanalys:
Fyraåringarnas tur i V65-avslutningen där tipsettan går till 10 Galvanize’Em. Givetvis halvt på chans och halvt på feeling eftersom valacken enbart gjort tre starter i livet och dessutom har bakspår. Dock var intrycket i comebacken senast så pass mersmakande att vi lägger honom överst  i rankingen.

4 Morninggift C.C. har två segrar på sex framträdanden och triumfen senast på Rättvik var klart bra. Gift Kronos-dottern har vettiga förutsättningar igen och måste räknas tidigt i en oviss tillställning.

12 Fellini Boko kämpade hela vägen hem senast men känns nu bortlottad och rankas ner på det. Måste såklart med på lappen eftersom detta är en häst med gott kunnande.

1 Born To Be Alive och 2 Pointillist stänger loppet. Båda hästarna har fin form och fördelaktiga spår.

/Redaktionen, travnet.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Är en häst som vi tror på”

V65 Solvalla: ”Är en häst som vi tror på”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har ryckt upp sig på sistone vilket känns bra eftersom detta är en häst vi tror på. Att hon kunde gå utan bakskor gjorde att hon travade mycket bättre och vi siktar på samma balans. Detta är en häst som inledde tävlandet bra men som sedan föll igen men nu verkar hon vara på rätt spår igen. Utgångsläget är perfekt då hon trivs att älga på i sitt eget tempo så vi siktar väl mot ledningen och ser vart vi hamnar, säger Per Lennartsson om Friendly Boko (V65-5).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

2 HOT ARMANI STURSK – Han har inte startat på länge och har blivit opererad i en bakhov efter senaste loppet. Han har tränat på rejält och vi har kört ett par 22-jobb med honom hemma på gården som snabbast. Jag tycker inte att den här hästen är så tokig egentligen men troligen behöver han loppet. Bakom Jormas häst tycker jag annars att motståndet såg jämnt ut och en plats bland de tre främsta är inte omöjlig. Barfota runt om, säger Peter G Norman.

Lopp 2, V65-1

1 DITTY BOPPER – Hon vann senast och gjorde det tämligen enkelt från spets. Formen är det inga fel på och jag tycker hon ska ses med chans igen. Spåret är perfekt och vi siktar på ledningen men i detta lilla fältet bör hon väl komma till hur som helst. Inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

2 STAR TREATMENT – Hon gjorde det helt okej senast men blev lite stum till slut. Hon grejade ett svårt spår då och jag tror hon kommer fixa spår två också. Bakom Ditty Bopper tycker jag hon ska räknas tidigt men hon slår normalt sätt inte henne. Inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

4 GLORIA BOKO – Hon har nu fått ett lopp i kroppen och behövde verkligen den genomköraren. Hon satt i rygg på Ditty Bopper men den fick ju dra ner på tempot rejält och kunde sedan sticka undan. Min häst trivs bättre men jämn fart hela vägen men jag tycker hon tagit det loppet bra. Vi möter kanske övermakten igen och det finns väl chans att det blir en repris på senaste loppet. Det känns mest som vi får rikta in oss på platserna bakom Örjan. Inga ändringar, säger Per Lennartsson.

5 USHAIA AS – Hon har bytt gård efter förra starten efter som hon inte alls levt upp tillförväntningarna i lopp. Vi får se hur det faller ut men jag tycker hon känns bättre i jobben nu för tiden, säger Kenneth Haugstad.

6 BEATRIZ – Hon gjorde ett bra lopp i debuten men sprang sedan mest och krängde i den efterföljande starten. Hon känns bra på alla vis men måste bevisa mer och kommer dessutom inte att kunna utnyttja springspåret. Med lite tur kan hon vara ett platsbud och vi kör som senast, säger Peter G Norman.

Lopp 3, V65-3

7 SEETHESTAR – Han orkade inte riktigt hela vägen senast och samtidigt hade vi får lång käk på honom. Jag tycker att han känns fin efter det och vi kommer göra en del ändringar på honom. Detta är en duglig häst i grunden och han ska räknas precis som Farmer Jack, säger Kenneth Haugstad.

9 FARMER JACK – Han spurtade bra årsdebuten och ska vara betydligt bättre med det loppet i kroppen. Han var bara tungt tränad innan det och vi förväntar oss en fin insats nu. Springspår funkar fint och jag tror Örjan kan hamna vettigt till direkt. Vi kör som vanligt och han ska räknas tidigt, säger Kenneth Haugstad.

Lopp 4, V65-4

7 NOOMI SKIFT – Hon fick en välförtjänt paus efter segrarna på Solvalla och har tränat på hela tiden. Hon hade gjorde många bra lopp innan det också men nu fick hon äntligen utdelning. Det löste sig bra i finalen och hon vann utan att vara direkt plågad. Jag tycker hon bär pengarna hon sprang på sig då men jag antar att det är upp till bevis nu. Det får inte strula alltför mycket från det här läget men hon tål att göra det själv och jag måste fortsätta tro på henne. Det finns hov för barfota och vi siktar på att köra så, säger Hans-Owe Sundberg.

11 FURY HEART – Hon har tränat bra en längre tid och har nu även fått två lopp i kroppen. Jag tycker hon är van att möta betydligt hårdare motstånd än detta och med rätt resa från bakspår speedar hon säkert ner många. Det kan bli tal om skoryck och hon är inte borta, säger Kenneth Haugstad.

Lopp 5, V65-5

2 FRIENDLY BOKO – Hon har ryckt upp sig på sistone vilket känns bra eftersom detta är en häst vi tror på. Att hon kunde gå utan bakskor gjorde att hon travade mycket bättre och vi siktar på samma balans. Detta är en häst som inledde tävlandet bra men som sedan föll igen men nu verkar hon vara på rätt spår igen. Utgångsläget är perfekt då hon trivs att älga på i sitt eget tempo så vi siktar väl mot ledningen och ser vart vi hamnar, säger Per Lennartsson.

15 MYSTIC ILLUSION – Hon känns bortlottad och härifrån måste vi ha massa av tur för att kunna runda samtliga. Formen är inte så tokig men kan hon vara fyra-femma är vi nöjda. Barfota fram, säger Kenneth Haugstad.

Lopp 6, V65-6

10 GALVANIZE’EM – Han var jag riktigt nöjd med senast och han känns fin efteråt det. Det var ju första starten sedan i höstas och det är en stor rackare som behövde en genomkörare. Han visade ändå lite mer speed än vanligt och jag tycker han känns intressant denna gång. Vi lättar honom från järn- till aluminum skor fram och han kan överraska, säger Peter G Norman.

12 FELLINI BOKO – Han har lottats til lett dåligt startspår och härifrån tror jag det blir svårt att vinna loppet. Detta är en häst som man inte bara kastar sig iväg i spåren med och jag tycker vi är väldigt utlämnade. Han visade annars både fin form och inställning vid segern senast men han vinner liksom inte detta av egen kraft. Vi smyger med och hoppas på turen. Skor runt om, säger Per Lennartsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Kalmar
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Kalmar

Fredag: V64-tips till Kalmar

V64 Kalmar 6 maj

Omgången: Bra klass på tävlingarna med Elitloppshästen Royal Fighter som topp, men jag har ett vasst motbud till honom och spikar draget i V64-inledningen som inte ens är favorit! 

Spikarna: 10 Southwind Mozart (V64-1) är en riktig häst som gör grymt spännande debut för Veijo Heiskanen och då han tränat bra, och favoriten är rostig så tror jag han har toppchans!

V64-förslaget är på 2016 kronor (enbart för alla rätt):

10 Southwind Mozart (4-9)
7-1-6 (11-15)
7-3-8-12-13-1-5 (4-2)
12-6-10-5 (8-13)
2-11-1 (9-8)
3-6-2-1-7-9-8-11 (5-4)

1x3x7x4x3x8 = 2016 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

2-3 x 600
11-3 x 250
1-3 x 150

Spela till Kalmar hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 10 B: 4-9 C: 3-2-1-6-5

Spetsanalys: Tiger Woodland som släpper till någon av hårdingarna på tillägg.

Loppanalys: 9 Day Or Night In är favorit i inledningen och det är en riktig skjuter som imponerade stort andra halvan av 2015 och han bara mosade en så bra häst som King Sir Kir från dödens på V75. Han kunde inte stå emot M.T.Kingofthehill i senaste starten och det borde han ha vunnit från spets, och han har varit borta nästan ett halvår nu. Det är en stor och lite tung häst som siktas mot storloppen i sommar och han håller ingen toppform. Johan ligger lågt, och även om han har mörkat klara efter vila tidigare så köper jag att denne är för mycket spelad.

Jag spikar Veijos nyförvärv 10 Southwind Mozart som sprang in nästan två miljoner för Åke Svanstedt i Nordamerika och hävdade sig bra bland de bästa i kullen. Han siktas också mot de större loppen i sommar, men Veijo brukar ha mer vässat och jag tror att denne är längre fram direkt. Volt och full väg är såklart frågetecken, men han har tränat bra och går med barfotabalans och med bike direkt och jag tror att han har toppchans. Bra spik som andrahandare!

4 Polycrates Face har hög kapacitet, men han har varit för knepig och då han bara galopperat verkar man backat lite med bandet för senast var han seg. Han har aldrig vunnit för Adrian, men skulle han köras till spets och sköta sig har han chans – men större chans till strul.

V64-2:

Ranking: A: 7-1-6 B: 11-15-3-4-13 C: 14-12-8-5-2-9

Spetsanalys: Playone är snabbast, jag tror att hon kommer förbi First Love Boko även om den var snabb från ytterspår enda gången med framspår – och kanske bike på nu?

Loppanalys: De sämsta är för dåliga och ingen skrällkänsla här. Klar favorit är 6 Hell Broke Luce som gick barfota runt om för första gången senast då hon gjorde debut för Johan. Hon kördes till spets och vann på bra vid via ett 14-varv och hon hade höjt sig ett snäpp. Det är chans/risk att hon kommer till spets i andravågen och då blir hon svårslagen.

7 Whitney Love får chanstipset då hon är på gång och höll bra från dödens senast. Veijo har full form på hästarna och han låter klart uppåt och hon kan vinna med flera olika upplägg.

1 First Love Broke galopperade direkt för debuten hos Westholm, men kom igen mycket bra och satt fast med krafter sparade via 14-fart i upphämtningen. Hon har bara haft ett framspår och var helt okej med från ytterspår, och kan hon hålla ut Playone så är det nog över. Nu är den snabb, och det har varit mycket galopper i Westholms så kanske går det inte att maxa från innern?

V64-3:

Ranking: A: 7-3 B: 8-12-13-1-5 C: 4-2-6-9-11

Spetsanalys: Roblox Memphis har hållit spets båda gångerna han haft innerspår och han är spetsfavorit.

Loppanalys: Skrällfeeling här då 8 Space Photo är klar favorit och även om han satt fast mot bra hästar senast så är det klart tveksamt. Dels tycker jag att han är bäst från ledningen, där 4/5 senaste segrarna tagits från och han har inte visat full form ännu i år heller. Mycket på Bergh han är favorit känns det som.

7 Blue Motion var jag inne på att göra något av då han är mycket bra och han brukar alltid gå bra efter vila, troligen för att han är skör och då mer fräsch. Innerspår på 20 är givetvis chansartat, men han är snabb i benen och det kan lösa sig direkt. Jag tycker han borde vara favorit.

3 Kosmopolit du Gull är rejäl och senast kördes han fram i dödens 1600 kvar och kopplade grepp och höll tappert bakom stark vinnare i Bolide de Bry. Bra läge och han känns given.

13 Daydream Rapida är kapabel och en häst för lördagar, men galopp efter 800 i senaste starten och struken för dåliga blodvärden efter det låter sådär.

V64-4:

Ranking: A: 12-6-10-5 B: 8-13-2-3-9-14 C: 11-4-7-1-15

Spetsanalys: Tre hästar på start och med klart bästa kusken på Niras Lunatic Frog så borde den sitta i spets. Släpper sedan om någon av de bättre kommer tidigt, kanske Bretagne?

Loppanalys: Veijo Heiskanen har bra chanser i flera lopp och han får tipset av mig även här då hans vapen 12 Gliding Solo har fått ett lopp i kroppen. Det mesta blev fel i debuten för honom i ett lärlingslopp, och jag tar inte så hårt på det. Det är en häst som vann flera lopp i tidigare träning och få hästar blir sämre hos duktige finländaren. Det är debut över distansen, men hästarna stannar sällan för honom och hon har bäst chans.

Andra favoriten tror jag mindre på i 13 Orlando Triss som vann ett billigare lunchlopp men inte alls fungerade senast och den känns klart överspelad. En ganska begränsad typ tycker jag ch dessutom bakspår på tillägg nu.

Varning däremot för 6 Jack Bowler som var klart positiv senast i Breddlopp där han drog till med 11 sista 500 och det som förstahäst i andraspår sista 550. Visst var det enkla 19,5 på varvet, men ändå visade han att han har form och är på uppgång.

10 Wallaby låter det uppåt på efter knäoperation och den vann provlopp från ledningen nyligen på bra vis. Kanske kan 5 Bretagne köras till ledningen tidigt, den är bättre än raden.

V64-5:

Ranking: A: 2-11-1 B: 9-8-4-6-5 C: 3-7-10 

Spetsanalys: Augustus F. är riktigt startsnabb och han har tagit ledningen enkelt två gånger från innerspår, och jag tror faktiskt att han kan hålla ut Royal Fighter då denne inte har toppform. Nu kanske Takter släpper, men givet är inte det tycker jag – även om jag kanske skulle sätta favorit på det…

Loppanalys: 2 Royal Fighter är nästan 80%-are på V64 och det är i mesta laget måste jag tycka. Han är spelad som om han skulle ha toppform, och det ska han inte ha efter vila och han har bara gått 18-jobb inför detta. Han kanske släpps till ledningen och får bestämma, men förra årsdebuten var ingen jättehit och skulle han få svar av mycket snabbe 1 Augustus F. i alla fall en bit kan det bli långt hem. Jag testar att gardera för det smäller duktigt om hans ringrost lyser igenom.

11 Solvato är oerhört kapabel och även om han inte blir samma häst i denna regi så duger han bra här om inte favoriten är som bäst. Han orkade inte riktigt fullfölja i comebacken, men då var det låga rapporter och han gick med skor. Han är en helt annan häst barfota och nu ska det bli så. 6% på Solvato barfota och med lopp i kroppen mot Royal Fighter utan lopp i kroppen kan inte vara rätt!

1 Augustus F. har intressant läge då han är väldigt startsnabb och formen är bättre än raden. Takter gillar att gasa och kanske testar han i spets över 1600 meter, om han kan hålla ut? Flera av de andra gamla slitarna jagar formen som det känns och det bör räcka med dessa tre.

V64-6:

Ranking: A: 3-6-2 B: 1-7-9-8-11 C: 5-4-12-10

Spetsanalys: Snabba hästar och det kommer gå undan! Nocturn Broline har varit klart snabb och tog ledningen enkelt senast och försöker hålla upp, men innerspår tror jag passar sämre och de är snabbare nu. Very Welcome har tagit spets två senaste med framspår och snabbast är nog Going Pop som kanske laddas av nu.

Loppanalys: Mycket spelvänligt lopp avslutar och här vill jag sitta med många streck! 2 Ilona Håleryd är favorit, och hon gick bra i Drottningkvalet senast som femma och har bra form, och hon fick inte riktigt chansen mellan hästar. Bra spår och bra form gör henne till ett bud, men det finns andra jag tror mer på.

3 Legoholm Zon gav ett fint intryck senast då hon kördes till ledningen efter ett halvvarv och späntade undan med krafter kvar. Hon har höjt sig ett snäpp i vår och med bra läge tror jag att hon kan fälla alla till slut. Jag spikar på DD!

6 Magnesia är högkapabel och hon var grymt tapper i Oaks Consolation i höstas då hon grovjobbade men ändå höll till målfoto på 12-tid full väg. Hon gör årsdebut, men kan vinna direkt.

1 Nocturn Broline gick barfota senast och stack till ledningen och gick undan säkert. Hon var förbättrad, men det är snabba hästar med nu och motståndet känns tuffare och hon är en av flera bara.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skadades igen: Mr Chicago fick avlivas
Nästa nyhet
Skadades igen: Mr Chicago fick avlivas

Skadades igen: Mr Chicago fick avlivas

Kapable USA-importen Mr Chicago finns inte mer. Hästen fick avlivas efter att ha drabbats av ännu en hovbensfraktur.

2013 kom Mr Chicago till Sverige från USA och gjorde succé i regi Åke Svanstedt. Hästen vann flera V75-segrar, inkluderat en i Bronsdivisionens final under Elitlopps-helgen 2013.

Veijo. Foto: ALN

Efter det har Cantab Hall-valacken funnits i träning hos Per Fromell, Peter Untersteiner och senast Veijo Heiskanen. När sjuåringen i början av mars slutade tvåa bakom Buzz Mearas i Silverdivisionen tycktes det som om han var på väg tillbaka på allvar.

Men nu finns inte Mr Chicago längre. Efter att olyckligt drabbats av en tredje hovbensfraktur fick man ta beslutet att låta avliva hästen.

– Han var en sådan fin och trevlig häst, men skelettet var för skört. Två veckor efter andraplatsen gjorde han illa sig i ett framben i träningen och det visade sig vara ännu en hovbensfraktur. Den tredje på samma ställe till och med. I samråd med ägarna valde vi att avliva honom, berättar Veijo för travronden.se.

Mr Chicago tog i sin karriär 9 segrar på 36 starter och tjänade 1,5 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Copenhagen Cup nästa för Your Highness
Nästa nyhet
Copenhagen Cup nästa för Your Highness

Copenhagen Cup nästa för Your Highness

Copenhagen Cup: ja. Oslo Grand Prix: gärna. Elitloppet: osäkert. Det är tankarna om framtiden för Your Highness.

En grym vinter i Frankrike följdes upp av en rejäl seger i Olympiatravet förra helgen. Svenska stoet Your Highness är het som en kamin inför kommandet storlopp.

Är inbjuden till Elitloppet. Foto: ALN

Nu har tränaren Fabrice Souloy fattat beslutet att nästa start blir i Copenhagen Cup nästa söndag, den 15 maj. Först efter det tar man ett slutligt avgörande om Your Highness ställer upp i Elitloppet eller inte.

– Efter Copenhagen Cup tar vi ställning till Elitloppet. Jag tror hon är bättre över medeldistans och är faktiskt mer sugen att starta henne i Oslo Grand Prix. Men vi får göra en ny utvärdering efter Copenhagen Cup, säger Souloy till tgn.no.

Sjuåriga Your Highness har vunnit sju av åtta starter i sin nya regi. På kontot finns 6,6 miljoner kronor. Hästen blev inviterad till Elitloppet efter vinsten i Olympiatravet.

Läs även: Your Highness stora triumf i Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Makethemark överst på tronen bland treåringarna

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson