V64 Kalmar 6 maj

Omgången: Bra klass på tävlingarna med Elitloppshästen Royal Fighter som topp, men jag har ett vasst motbud till honom och spikar draget i V64-inledningen som inte ens är favorit! 

Spikarna: 10 Southwind Mozart (V64-1) är en riktig häst som gör grymt spännande debut för Veijo Heiskanen och då han tränat bra, och favoriten är rostig så tror jag han har toppchans!

V64-förslaget är på 2016 kronor (enbart för alla rätt):

10 Southwind Mozart (4-9)
7-1-6 (11-15)
7-3-8-12-13-1-5 (4-2)
12-6-10-5 (8-13)
2-11-1 (9-8)
3-6-2-1-7-9-8-11 (5-4)

1x3x7x4x3x8 = 2016 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

2-3 x 600
11-3 x 250
1-3 x 150

Spela till Kalmar hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 10 B: 4-9 C: 3-2-1-6-5

Spetsanalys: Tiger Woodland som släpper till någon av hårdingarna på tillägg.

Loppanalys: 9 Day Or Night In är favorit i inledningen och det är en riktig skjuter som imponerade stort andra halvan av 2015 och han bara mosade en så bra häst som King Sir Kir från dödens på V75. Han kunde inte stå emot M.T.Kingofthehill i senaste starten och det borde han ha vunnit från spets, och han har varit borta nästan ett halvår nu. Det är en stor och lite tung häst som siktas mot storloppen i sommar och han håller ingen toppform. Johan ligger lågt, och även om han har mörkat klara efter vila tidigare så köper jag att denne är för mycket spelad.

Jag spikar Veijos nyförvärv 10 Southwind Mozart som sprang in nästan två miljoner för Åke Svanstedt i Nordamerika och hävdade sig bra bland de bästa i kullen. Han siktas också mot de större loppen i sommar, men Veijo brukar ha mer vässat och jag tror att denne är längre fram direkt. Volt och full väg är såklart frågetecken, men han har tränat bra och går med barfotabalans och med bike direkt och jag tror att han har toppchans. Bra spik som andrahandare!

4 Polycrates Face har hög kapacitet, men han har varit för knepig och då han bara galopperat verkar man backat lite med bandet för senast var han seg. Han har aldrig vunnit för Adrian, men skulle han köras till spets och sköta sig har han chans – men större chans till strul.

V64-2:

Ranking: A: 7-1-6 B: 11-15-3-4-13 C: 14-12-8-5-2-9

Spetsanalys: Playone är snabbast, jag tror att hon kommer förbi First Love Boko även om den var snabb från ytterspår enda gången med framspår – och kanske bike på nu?

Loppanalys: De sämsta är för dåliga och ingen skrällkänsla här. Klar favorit är 6 Hell Broke Luce som gick barfota runt om för första gången senast då hon gjorde debut för Johan. Hon kördes till spets och vann på bra vid via ett 14-varv och hon hade höjt sig ett snäpp. Det är chans/risk att hon kommer till spets i andravågen och då blir hon svårslagen.

7 Whitney Love får chanstipset då hon är på gång och höll bra från dödens senast. Veijo har full form på hästarna och han låter klart uppåt och hon kan vinna med flera olika upplägg.

1 First Love Broke galopperade direkt för debuten hos Westholm, men kom igen mycket bra och satt fast med krafter sparade via 14-fart i upphämtningen. Hon har bara haft ett framspår och var helt okej med från ytterspår, och kan hon hålla ut Playone så är det nog över. Nu är den snabb, och det har varit mycket galopper i Westholms så kanske går det inte att maxa från innern?

V64-3:

Ranking: A: 7-3 B: 8-12-13-1-5 C: 4-2-6-9-11

Spetsanalys: Roblox Memphis har hållit spets båda gångerna han haft innerspår och han är spetsfavorit.

Loppanalys: Skrällfeeling här då 8 Space Photo är klar favorit och även om han satt fast mot bra hästar senast så är det klart tveksamt. Dels tycker jag att han är bäst från ledningen, där 4/5 senaste segrarna tagits från och han har inte visat full form ännu i år heller. Mycket på Bergh han är favorit känns det som.

7 Blue Motion var jag inne på att göra något av då han är mycket bra och han brukar alltid gå bra efter vila, troligen för att han är skör och då mer fräsch. Innerspår på 20 är givetvis chansartat, men han är snabb i benen och det kan lösa sig direkt. Jag tycker han borde vara favorit.

3 Kosmopolit du Gull är rejäl och senast kördes han fram i dödens 1600 kvar och kopplade grepp och höll tappert bakom stark vinnare i Bolide de Bry. Bra läge och han känns given.

13 Daydream Rapida är kapabel och en häst för lördagar, men galopp efter 800 i senaste starten och struken för dåliga blodvärden efter det låter sådär.

V64-4:

Ranking: A: 12-6-10-5 B: 8-13-2-3-9-14 C: 11-4-7-1-15

Spetsanalys: Tre hästar på start och med klart bästa kusken på Niras Lunatic Frog så borde den sitta i spets. Släpper sedan om någon av de bättre kommer tidigt, kanske Bretagne?

Loppanalys: Veijo Heiskanen har bra chanser i flera lopp och han får tipset av mig även här då hans vapen 12 Gliding Solo har fått ett lopp i kroppen. Det mesta blev fel i debuten för honom i ett lärlingslopp, och jag tar inte så hårt på det. Det är en häst som vann flera lopp i tidigare träning och få hästar blir sämre hos duktige finländaren. Det är debut över distansen, men hästarna stannar sällan för honom och hon har bäst chans.

Andra favoriten tror jag mindre på i 13 Orlando Triss som vann ett billigare lunchlopp men inte alls fungerade senast och den känns klart överspelad. En ganska begränsad typ tycker jag ch dessutom bakspår på tillägg nu.

Varning däremot för 6 Jack Bowler som var klart positiv senast i Breddlopp där han drog till med 11 sista 500 och det som förstahäst i andraspår sista 550. Visst var det enkla 19,5 på varvet, men ändå visade han att han har form och är på uppgång.

10 Wallaby låter det uppåt på efter knäoperation och den vann provlopp från ledningen nyligen på bra vis. Kanske kan 5 Bretagne köras till ledningen tidigt, den är bättre än raden.

V64-5:

Ranking: A: 2-11-1 B: 9-8-4-6-5 C: 3-7-10 

Spetsanalys: Augustus F. är riktigt startsnabb och han har tagit ledningen enkelt två gånger från innerspår, och jag tror faktiskt att han kan hålla ut Royal Fighter då denne inte har toppform. Nu kanske Takter släpper, men givet är inte det tycker jag – även om jag kanske skulle sätta favorit på det…

Loppanalys: 2 Royal Fighter är nästan 80%-are på V64 och det är i mesta laget måste jag tycka. Han är spelad som om han skulle ha toppform, och det ska han inte ha efter vila och han har bara gått 18-jobb inför detta. Han kanske släpps till ledningen och får bestämma, men förra årsdebuten var ingen jättehit och skulle han få svar av mycket snabbe 1 Augustus F. i alla fall en bit kan det bli långt hem. Jag testar att gardera för det smäller duktigt om hans ringrost lyser igenom.

11 Solvato är oerhört kapabel och även om han inte blir samma häst i denna regi så duger han bra här om inte favoriten är som bäst. Han orkade inte riktigt fullfölja i comebacken, men då var det låga rapporter och han gick med skor. Han är en helt annan häst barfota och nu ska det bli så. 6% på Solvato barfota och med lopp i kroppen mot Royal Fighter utan lopp i kroppen kan inte vara rätt!

1 Augustus F. har intressant läge då han är väldigt startsnabb och formen är bättre än raden. Takter gillar att gasa och kanske testar han i spets över 1600 meter, om han kan hålla ut? Flera av de andra gamla slitarna jagar formen som det känns och det bör räcka med dessa tre.

V64-6:

Ranking: A: 3-6-2 B: 1-7-9-8-11 C: 5-4-12-10

Spetsanalys: Snabba hästar och det kommer gå undan! Nocturn Broline har varit klart snabb och tog ledningen enkelt senast och försöker hålla upp, men innerspår tror jag passar sämre och de är snabbare nu. Very Welcome har tagit spets två senaste med framspår och snabbast är nog Going Pop som kanske laddas av nu.

Loppanalys: Mycket spelvänligt lopp avslutar och här vill jag sitta med många streck! 2 Ilona Håleryd är favorit, och hon gick bra i Drottningkvalet senast som femma och har bra form, och hon fick inte riktigt chansen mellan hästar. Bra spår och bra form gör henne till ett bud, men det finns andra jag tror mer på.

3 Legoholm Zon gav ett fint intryck senast då hon kördes till ledningen efter ett halvvarv och späntade undan med krafter kvar. Hon har höjt sig ett snäpp i vår och med bra läge tror jag att hon kan fälla alla till slut. Jag spikar på DD!

6 Magnesia är högkapabel och hon var grymt tapper i Oaks Consolation i höstas då hon grovjobbade men ändå höll till målfoto på 12-tid full väg. Hon gör årsdebut, men kan vinna direkt.

1 Nocturn Broline gick barfota senast och stack till ledningen och gick undan säkert. Hon var förbättrad, men det är snabba hästar med nu och motståndet känns tuffare och hon är en av flera bara.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Skadades igen: Mr Chicago fick avlivas

Skadades igen: Mr Chicago fick avlivas

Kapable USA-importen Mr Chicago finns inte mer. Hästen fick avlivas efter att ha drabbats av ännu en hovbensfraktur.

2013 kom Mr Chicago till Sverige från USA och gjorde succé i regi Åke Svanstedt. Hästen vann flera V75-segrar, inkluderat en i Bronsdivisionens final under Elitlopps-helgen 2013.

Veijo. Foto: ALN

Efter det har Cantab Hall-valacken funnits i träning hos Per Fromell, Peter Untersteiner och senast Veijo Heiskanen. När sjuåringen i början av mars slutade tvåa bakom Buzz Mearas i Silverdivisionen tycktes det som om han var på väg tillbaka på allvar.

Men nu finns inte Mr Chicago längre. Efter att olyckligt drabbats av en tredje hovbensfraktur fick man ta beslutet att låta avliva hästen.

– Han var en sådan fin och trevlig häst, men skelettet var för skört. Två veckor efter andraplatsen gjorde han illa sig i ett framben i träningen och det visade sig vara ännu en hovbensfraktur. Den tredje på samma ställe till och med. I samråd med ägarna valde vi att avliva honom, berättar Veijo för travronden.se.

Mr Chicago tog i sin karriär 9 segrar på 36 starter och tjänade 1,5 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Copenhagen Cup nästa för Your Highness
Nästa nyhet
Copenhagen Cup nästa för Your Highness

Copenhagen Cup nästa för Your Highness

Copenhagen Cup: ja. Oslo Grand Prix: gärna. Elitloppet: osäkert. Det är tankarna om framtiden för Your Highness.

En grym vinter i Frankrike följdes upp av en rejäl seger i Olympiatravet förra helgen. Svenska stoet Your Highness är het som en kamin inför kommandet storlopp.

Är inbjuden till Elitloppet. Foto: ALN

Nu har tränaren Fabrice Souloy fattat beslutet att nästa start blir i Copenhagen Cup nästa söndag, den 15 maj. Först efter det tar man ett slutligt avgörande om Your Highness ställer upp i Elitloppet eller inte.

– Efter Copenhagen Cup tar vi ställning till Elitloppet. Jag tror hon är bättre över medeldistans och är faktiskt mer sugen att starta henne i Oslo Grand Prix. Men vi får göra en ny utvärdering efter Copenhagen Cup, säger Souloy till tgn.no.

Sjuåriga Your Highness har vunnit sju av åtta starter i sin nya regi. På kontot finns 6,6 miljoner kronor. Hästen blev inviterad till Elitloppet efter vinsten i Olympiatravet.

Läs även: Your Highness stora triumf i Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Makethemark överst på tronen bland treåringarna
Nästa nyhet
Makethemark överst på tronen bland treåringarna

Makethemark överst på tronen bland treåringarna

Treåringarna stod i centrum på Solvalla. En som verkligen går från klarhet till klarhet är Makethemark. Maharajah-sonen tog 10:e segern i 12:e starten.

Maharajah, numera avelshingst på heltid, har all anledning att vara stolt. Hans första kull går som tåget på banan och en riktig treåringsstjärna finns hos Boden-tränaren Petri Salmela.

En stolt pappa. Foto: ALN

Makethemark, körd av Ulf Ohlsson, hade på onsdagskvällen ny uppvisning. Det när han plockade hem 200 000 kronor i Vårfavoriten.

Och det var inte direkt något ”smörlopp” som Makethemark fick. Talangen travade fram i dödens på ledande Chocolate Gold – men kunde ändå avgöra hur lätt som helst.

In över upploppet lade ”Marre”-sonen in en växel till och sprintade på lätta hovar undan till ny seger. Klockorna stannade på 1.14,2a över 2140. Ett nytt personbästa i denna hästens fjärde seger på lika många starter i år. Totalt ståtar han med tio på tolv starter.

Caddie Lisieux övertygar. Foto: ALN

Fredrik Persson-tränade Monark Newmen snodde, efter en resa i rygg ledaren, åt sig andrapriset före anförande Chocolate Gold, båda på 1.14,3.

***

En riktigt fin sort presenterades även i Vårfavoriten för ston. Caddie Lisieux belönades med 100 000 kronor. Den Roger Walmann-tränade Readly Express-systern tog här sin tredje seger i fjärde starten.

Kenneth Haugstad körde till segern och även här var det dödens som gällde som väg mot segern.

Research på snabba 1.10,4. Foto: ALN

Caddie Lisieux hade kopplat segergreppet redan vid utgången av sista sväng och vann i väldigt fin stil på 1.14,0a på 2140 meter före fint avslutande Zahara Goj.

***

Solvalla-kvällen avslutades med en toppsegertid av sexårige Research. Efter att loppets första varv öppnats på 09,7 kunde Kenneth Haugstad avgöra väldigt lätt till slut bakom Sofie Österberg-tränade Research som vann på härliga 1.10,4a över 1640 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nuncio och Food Money i nytt möte på Solvalla
Nästa nyhet
Nuncio och Food Money i nytt möte på Solvalla

Nuncio och Food Money i nytt möte på Solvalla

Sista testet inför Elitloppet? På onsdag är Nuncio tillbaka på Solvalla. Och även denna gång står Food Money för motståndet.

Platserna i årets Elitloppet har börjat fördelas. En som nog alla räknar med ska vara med på Solvalla den 29 maj är såklart Nuncio.

Stefan Melanders superstjärna har inlett året med tre raka segrar. Vid onsdagens tävlingar på hemmabanan är han tillbaka. Det är i Meadow Roads lopp som Nuncio gör sitt fjärde framträdande för året.

Utmanar Food Money igen? Foto: ALN

Vid hans två senaste segrar har det varit Food Money som bjudit upp till en rejäl dans som tvåa. Hästen, med den spännande bakgrunden, är en annan kandidat som många hoppas ska få en biljett till Elitloppet.

I Meadow Roads lopp möts de båda kombattanterna ännu en gång. En tredje topptravare som testar i loppet är fjolårets Jubileumspokals-vinnare Nimbus C.D. som här gör sin tredje start för året.

Förstapriset är 100 000 kronor. Här är startlistan:

1640 auto

1 Västerbo HighFlyer – Daniel Redén
2 Democrat – Per Lennartsson
3 I Saw You – Åke Lindblom
4 Macho Gossip – Jorma Kontio
5 Prins Alf – Mattias Djuse
6 Nuncio – Stefan Melander
7 Food Money – Jennifer Tillman
8 Nimbus C.D. – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Riordan-träningen positiv vid dopningskontroll

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson