V64 Romme 2/5

Omgången: Romme står som värd för kvällens tävlingar och det är en hel del fina hästar med. Sportsligt bra alltså och spelmässigt ser det också ganska kul ut. Jag spikar emot den klara favoriten Alvena Take It i den avslutande avdelning då jag tror att hon får mycket svårt att plocka ner Unique Julia som bör sitta i spets. Spelar sedan med krav att få in minst en av tre utgångshästar och som vanligt spelar jag endast för sex rätt.

Spiken

2 Unique Julia (V64-6) Två lopp i kroppen och fina förutsättningar. Spårar hela vägen!

Utgångarna

5 Bannockburn (V64-2) Bra vid segern senast trots en inledande galopp. Bra chans felfri.

9 Reiug (V64-4) Bästa hästen (?) i ett ganska fint kallblodslopp.

11 Feria de Mayo (V64-5) Rejäl hela tiden, bra chans om hon får aktionen att stämma hela vägen.

V64-systemet, endast för sex rätt (Skrivs på tre kuponger och minst en A-häst måste vinna)

8-9-11 (2-6)
A: 5. B: 1-2-3-4-6-7-8-9-10-12-13-14-15 (5-2)
6-11-12 (2-3)
A: 9. B: 6-11-12 (1-3)
A: 11. B: 5-6-7-8-12-13-14-15 (10-3)
2 Unique Julia (8-4)

Kupong 1. 3x1x3x3x9x1= 243 rader

Kupong 2. 3x14x3x1x9x1= 1134 rader

Kupong 3. 3x14x3x3x1x1= 378 rader

Totalt: 1755 rader/kronor.

Dagens Dubbel

11– 2 x 500 kr

7,8,12,13,15 – 2 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

Spela till Romme hos Unibet. Klicka här.

Analys V64-1:

Ranking: A: 9-8-11. B: 2-6-10-7-3 C: 1-4-5.

Spetsanalysen: Svårbedömt med orutinerade hästar. Bohus Palema är ändå min knappa spetsfavorit även om tränaren meddelar att Ingrosso är väldigt rapp iväg.

Loppanalysen: Fina treåringar gör upp i inledningen och jag tror att de tre mest streckade kommer att göra upp om segern. Tipset till 9 Ready For Money som jag tror är bästa hästen och sköter hon sig borde det vara en bra vinstchans. Ready Cash-dottern gick ett bra lopp efter galopp senast och var dessförinnan rejäl vid två raka segrar.

8 D’Laina är också bra och framförallt mycket bättre än resultatraden. Årsdebuten är avklarad och att hon inte orkade hela vägen från dödens då är inte så mycket att säga om. Säkert mycket bättre nu och får hon ryggar fram till upploppet blåser hon ner många.

Sista strecket till obesegrade favoriten 11 Unique Findings. Han var fullt godkänd i årsdebuten och även han lär vara betydligt bättre den här gången.

Tre streck känns väldigt starkt och jag tror inte att betrodda 6 Defrag Am kan hålla undan. Hon vann visserligen i debuten men jag blev inte imponerad och jag tror att mina streck är betydligt hårdare när det ska avgöras.

Analys V64-2:

Ranking: A: 5. B: 2-10-1-4-9-7-6-13-12-15-8-3-14. C: -.

Spetsanalysen: Bara fem hästar på start och jag tror att Åke Lindblom kör sig till spets bakom Bannockburn om hästen trampar iväg felfritt.

Loppanalysen: Ett vidöppet lopp där 10 Tarpon blir klar favorit. Han har gjort två lopp i år och senast kom han inte till i ett V86-lopp på Valla. Hästen är obesegrad på Romme efter ett försök men utgångsläget är knepigt och han känns bara som en av flera.

Jag tror betydligt mer på 5 Bannockburn som var klart bra senast då han vann trots en inledande startgalopp. Tidsmässigt var det kanske inte jätteimponerande då jag hade drygt 16,5/1900 men intrycket i avslutningen efter att Åke vred på i fjärdespår 350 kvar var desto bättre. Hästen är osäker och visst finns det galopprisk från femte men det är i alla fall en klar fördel att det inte kommer några springspårshästar. Bra chans om han sköter sig och jag använder valacken som utgångshäst och streckar sedan samtliga bakom.

Vill där nämna 2 Order By Messi som har varit rätt bra på slutet och borde få ett fint lopp i den främre träffen.

Analys V64-3:

Ranking: A. 12-6-11. B: 2-3-10-1. C: 4-5-7-9.

Spetsanalysen: Jag tror att Filur Band tar ledningen i ett tidigt skede. Tror sedan att Peter G bakom Limoncelli eller Oskar J bakom Alfa Start S. kör offensivt och övertar efter en bit.

Loppanalysen: Ett långlopp där jag tycker att tre hästar höjer sig rejält och jag krånglar inte till det utan streckar samtliga. Tipset till den minst streckade i denna trio, 12 Quite Windy, som jag tror kommer att spurta ner samtliga om hon får lite hjälp längs vägen. Senast gick hon godkänt över 3140 och gången före avslutade hon vasst i skymundan och jag hade kring 1.10 sista rundan. Hästen håller toppform och har en bra chans till låga spelprocent.

Jag vågar dock inte gå på ekipaget fullt ut från ett tråkigt utgångsläge utan streckar även favoriterna 6 Limoncelli och 11 Alfa Star S. Den förstnämnda gör ständigt bra lopp utan att få sticka nosen först. Distansen klarar valacken utan problem och jag blir inte förvånad om han tar den efterlängtade segern här. Alfas Start S. har inlett året på bästa sätt. Senast på Momarken styrde körande Björn Goop fram hästen i dödens och han höll sedan bra därifrån. Han verkar trivas på distansen och är obesegrad tillsammans med Oskar J Andersson.

Analys V64-4:

Ranking: A: 9. B: 6-12-11-1-3. C: 5-13-15-4-2-7-8-10-14.

Spetsanalysen: Lex Peidei borde kunna ta hand om ledningen från sitt tredjespår.

Loppanalysen: Nordisar och rätt bra sådana också. 3 Lex Peidei blir förvånansvärt mycket betrodd för jag tycker inte alls att han har varit bra på slutet. Snarare tvärtom och han har visat upp en tveksam stridsmoral vid de två senaste starterna. Jorma upp är visserligen lite intressant men full distans känns som ett minus och jag står över och streckar inte ens på gaddlapparna.

Det finns flera hästar som borde vara betydligt tuffare och den som jag tror är allra tuffast är 9 Reiug som jag använder som utgångshäst. Den femåriga hingsten har inte varit som bäst vid sina två senaste starter men han var riktigt bra vid segern på Färjestad. Löper han upp till sitt fulla kunnande tror jag han tuggar ner samtliga och en given utgångshäst och spikförslag för de mindre systemen.

Bakom streckar jag bara tre hästar och 6 Tangen Stegg är en tuff utmanare om han fungerar. Det gjorde han inte senast då han såg bedrövlig ut som klar favorit på V75. Det var för en dryg månad sedan och jag räknar med att hästen kommer att vara betydligt bättre den här gången.

12 Lome Hero har bra fart men det är inte alltid han sköter sig. Senast galopperade han till exempel bort en framskjuten placering men gången före var han desto finare då han avgjorde lätt i bra stil.

Sista gaddstrecket till 11 Närbyjänta som jag gillar. Hon avslutade bra senast och även om det är tufft att slå/runda hingstarna vill jag inte spricka på henne. Hon står dessutom perfekt inne i loppet och kanske kan Ulf Eriksson rygga Lome Hero på slutrundan?

Analys V64-5:

Ranking: A: 11. B: 14-12-15-8-13-5-7-6-5. C: 10-3-4-2-1.

Spetsanalysen: B.B.S.Bigrina och Good as Candy Zas öppnar bra men jag tror att båda får svårt att stå emot Lisa C.D.

Loppanalysen: Final i Pastor Stephens Stoserie och här blir 14 Nirvana Broline klar favorit. Jorma upp i sulkyn känns som ett stort plus och hästen har även gått helt okey på slutet. Näst senast hade hon dock fått stryk av min utgångshäst om denne inte tappat travet över upploppet och det känns som att det även kommer att bli en jobbigare löpning den här gången. Räknas men bara ett garderingsstreck för mig.

Jag använder som sagt 11 Feria de Mayo som utgång istället. Hon hade plockat ner favoriten senast om hon inte tappat stilen över upploppet. Gången före såg hon bra ut men galopperade med krafter kvar bakom hästar 100 kvar. Lite oroväckande såklart med den galoppen och intrycket över upploppet senast men man borde ha fräschat till hästen när man ändå startar så pass tätt. Fungerar hon blir hon väldigt svårstoppad och det känns som en gjuten A-häst.

Bakom streckar jag hela B-gruppen och där är det väldigt svårrankat. Jag vill varna lite för 12 Quand Venez Vous avslutade positivt senast och fastnade med sparat dessförinnan. Hon kan skrälla liksom 15 Örbäckens Sarabi som såg rätt bra ut senast som fastlåst. Jag vill även nämna 8 Lisa C.D. som jag tror kommer att ta hand om ledningen trots åttonde. Hästen vinner inte ihjäl sig och kämpar inte alltid fullt ut men skulle hon få bestämma en bit kan det kanske räcka hela vägen.

Analys V64-6:

Ranking: A: 2. B: 8-4-6-7-3-9-11-12-5. C: -.                                    

Spetsanalysen: Conrads Elsa är snabb ut och kommer att laddas men jag tror inte att hon kommer förbi Unique Julia som är min klara spetsfavorit.

Loppanalysen: Ett försök i Diamantstoet avslutar och här kommer min enda spik i omgången då jag tror att andrahandaren 2 Unique Julia kommer att leda runt om. Hon har gjort två starter efter vila och i den första blev det helt fel och hon hade krafter kvar i mål. Senast blev hon fint framdragen av Alvena Take It och hon borde nog ha avgjort för att få överbetyg. Nu är det dock helt andra förutsättningar och Reijos märr är klart bäst i ledningen vilken jag tror att hon tar ganska enkelt. Väl där bör det vara en bra chans och då favoriten har det sämsta spåret tvekar jag inte när jag spikar.

8 Alvena Take It blir alltså klar favorit och hon var mycket bättre än min spik senast då hon kunde avgöra trots att hon gick i tredjespår utan rygg sista 700. Nu är det dock stor risk för strul och att Jorma hoppar upp i sulkyn känns som ett minus. Jag tror att hon får svårt att plocka ner Unique Julia med dessa förutsättningar.

Vill man gardera vidare så har 4 Conrads Elsa bra form och Jakobsson låter nöjd.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Årjäng

Måndag: V4-tips till Årjäng

V4 Årjäng 2 maj 

Omgången: Stora favoriter i Årjäng och även om de kanske har bäst chans så testar jag att fälla ett par av dem, bästa spiken tror jag det är dags för nu efter flera starka insatser!

Spiken: 9 Max Not Sand (V4-2) har gjort det bra mot bättre hästar på sistone, och senast höll han farten starkt i 10-avslutning från dödens på Tintin. Han borde greja detta utan problem!

V4-förslaget är på 840 kronor:

9-2 (7-4)
9 Max Not Sand (4-10)
3-1/ 6-11-2-5-7-9-8 (10-12)
2/ 13-9-3-14-11-7-5-1-4-12-15 (2-13)

2x1x2x12 x 5 = 480 kr
2x1x9x1 x 10 = 360 kr  

LD-förslag på 500 kronor:

9 – 1 x 500

V4-1:

Ranking: A: 9-2 B: 7-4-5-3-8 C: 1-6 

Spetsanalys: Hvalstad Odin är mycket snabb bakom bilen, men inte lika rapp med volt då han är tung i typen. Han hade springspår för tre starter sedan och kom med bra kliv efter en bit och körs säkert mot ledningen i första kurvan. Det gjorde han den gången, till spets efter 350.

Loppanalys: 2 Hvalstad Odin kommer med bra rad och vid segrarna har han körts till spets och hållit undan. Han var bättre vid senaste segern då han svarade tuff press på långsidan och ändå gick undan. Han är ganska stark, men tung och ovillig som häst och vid andraplatsen till 12 för tio borde han ha vunnit. Han körs säkert till ledningen i första kurvan och har bra chans för det är trista hästar han möter och 1600 meter. Ändå väl stor favorit med sina dryga 50%.

9 Prins Odin N.O. känns intressant trots att uppgiften är tuff med flera tillägg. Spurtade ganska bra näst senast som femma då han var den som gick bäst av alla sista 300. Satt fast senast med gott om sparat, visserligen i långsam avslutning där flera letade fritt men ändå är det bra form och nu Cato igen. Jag dubblar och tror det räcker med dessa.

7 Nordby Fedra har inte startat sedan februari, men den var hårt spelad hemma i Norge flera starter och har sprungit under 30 över distansen. Östre upp är bra och då man kommer över direkt är det säkert bra tränat.

4 Marine Pila N.O. får Jepson i vagnen och den visade en del fart förra året. Nu har hon varit borta sedan oktober, men ändå lite kul som skräll med Jepson och framspår. Varit hårt spelad mot liknande hästar.

V4-2:

Ranking: A: 9 B: 4-10-11-7-5-2-6 C: 1-3-8

Spetsanalys: Alla fyra på start kan öppna och har tagit ledningen, men det är nog Karl Oskar Palema som körs dit efter en bit.

Loppanalys: Jag tror att 9 Max Not Sand vinner detta då han har härdats mot bättre hästar och han har hittat sin vår/sommarform. Näst senast kom han loss i början av upploppet och avslutade klart bra som trea där Bullyoung var oerhört bra. Han kördes fram i dödens via tredjespår i första kurvan senast och höll farten strålande utan att kunna hota en för dagen mycket bra Tintin som gick under 10 sista 500, för jag hade drygt 10 på Max som klart slagen tvåa, men han höll undan enkelt för resten. Han har gått bra över 2640 meter och det är inga problem, och då gör tillägg mindre. Han kan vinna både om han körs till dödens eller till slut och känns som en stark spik!

4 Karl Oskar Paslema kanske är värst emot då han bör kunna köras till spets. Han har inte kvar samma skalle längre, och senast såg han segerfarlig ut i  sista sväng, men han kom inte förbi någon av tättrion framför. Nu var det bra hästar, men ändå kändes viljan tveksam. Från spets har han 1/2 och galopperade bort andraplatsen 150 kvar vid förlusten.

10 Giant Euro gick bra tider i höstas och gör intressant comeback. Både 5 Omero d’Asolo och 7 B.O.Ris är kapabla nog att vinna, men båda såg riktigt tveksamma ut i senaste loppen.

V4-3:

Ranking: A: 3-1 B: 6-11-2-5-7-9-8 C: 10-12

Spetsanalys: Takida Trot har fått ledarryggen från spår 1 och bör kunna hålla upp den igen bakom favoriten Ragia J.W. som är mycket startsnabb och brukar köras till spets. Öppna kan Cessna S.S. göra, men formen är minst sagt dunkel, orkar man skicka iväg ändå?

Loppanalys: 3 Ragia J.W. är nästa storfavorit och det är ingen svag sådan. Hon har varit bra för lunchlopp och senast varvade hon faktiskt på vassa 1.13 men kunde ändå hålla undan och att hon blev lite stum är inget att säga om. Före det trängde sig kusken loss men hon blev ändå fast över mål till slut och blev diskad. Formen är jättebra och det är bra spetschans, och sitter inte senaste tömningen i benen så borde det gå vägen. Det som talar emot är just det, tufft lopp senast och en kusk som inte är så rutinerad.

1 Takida Trot lägger jag tvåa och spelar LD med då favoritoddset är för klent, det borde kunna bli ledarryggen på favoriten som säkert inte tar några fångar. Takida gick bra över upploppet senast och visade gryende form, och från ledarryggen med en stumnande favorit kan den kanske gå förbi över upploppet!

6 Vicky Lu Simoni höll bra näst senast då hon kördes till spets efter 500 meter och att hon stumnade lite var okej då kapable Gillsin vann loppet. Hon hängde med fullt okej senast på Solvalla och är ett bud, men klar andrahandare och riskerar vingel med ledare som drar i hårt tempo.

V4-4:

Ranking: A: 2 B: 13-9-3-14-11-7-5-1-4-12-15 C: 10-8-6

Spetsanalys: Yassas var mycket snabb bakom bilen vid segern i Norge med liknande läge och då de andra inte varit snabba alls borde det vara bra spetschans.

Loppanalys: 13 Judge Boy är favorit, om än knapp sådan då det blir rundspelat här med stora favoriter i föregående avdelningar. Han är mycket stark och rejäl och nu ska han vara bättre än senast då han inte var 100, och han startade nog väl tätt. Vid senaste segern hade ”Håson” full kontroll från spets, och lät hästen sprinta undan sista 100 på lätta fötter, och han visade styrka i dödens vid tidigare seger. Han har chans, men är bara en av flera.

2 Kim Klipp var fin vid dödenssegern då hon visade fin kapacitet och vann enkelt i pressad stil. Gick helt okej senast i spåren, men visade inte det lilla extra och hängde lite på en töm i spåren. Jag tror att hon trivs bäst där framme och dödens brukar vara ledigt… Hon är osäker måste påtalas, men felfri kan hon reglera dem, hon kan bättre än senast och borde springa mer rakt i andraspår och jag spelar utgång.

3 Yassas var positiv i Norge och vann enkelt från ledningen vid segern näst senast, men senast var han klen då han gav upp helt redan 400 kvar från ledningen. Det var full snöstorm den dagen och man ska inte såga helt på det, men då han fick vila efteråt var han nog inte som bäst ändå. Han var mycket snabb bakom bilen vid segern och leder länge, även om det är en enkel typ.

9 Marteau de Thor har ettan överst i raden och därmed mycket poäng på spel nu, han orkade inte följa över upploppet senast men det var mot bättre hästar på Solvalla och han gick trots allt 14,1 full väg.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Årjäng: "Hon har gjort två riktigt bra lopp"
Nästa nyhet
V4 Årjäng: ”Hon har gjort två riktigt bra lopp”

V4 Årjäng: ”Hon har gjort två riktigt bra lopp”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har gjort två riktigt bra lopp efter ett par månaders uppehåll och jag är nöjd med henne. Sist gick det fort hela vägen och i starten innan det på Romme fick hon en tung resa men höll bra till andraplatsen. Nu är det första gången hon testar kort distans och jag misstänker att hon är aningen för långsam ut för att kunna hinna med liksom. Däremot tror jag att hon är tillräckligt stark för att vinna från dödens så Jeanette får väl kliva fram om tempot bedarrar. Vi kör med samma utrustning igen, säger Jimmi Ehlers om Vicky Lu Simoni (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Årjängstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 HVALSTAD ODIN – Han vann från ledningen senast och gjorde det relativ lätt. Allt är bra efteråt och då det är kort distans så kan ledningen vara intressant. Han är rätt så stabil och vi bör klara spåret. Han har inge stor fördel av pisken men det är inget minus. Skor runt om och inga andra ändringar och han kan nog en 28-29-tid och har hygglig chans även om det var någon bra emot från tillägg, säger Glenn K Stenberg.

9 PRINS ODIN N.O. – Hästen har toppform och senast satt han fast. Blir det bra tempo så kan han nog en 25-tid. Körspö passar oss bra men distansen är inget plus då han kanske inte hinner få upp farten. Jag tycker ändå att uppgiften ser rätt bra ut. Senast var det barfota fram och det blir någon form av barfotakörning nu också, säger Göran Antonsen.

Lopp 2, V4-2

5 OMERO D’ASOLO – Jag har varit snällt mot honom och det kan saknas lopp men han har en mycket bra grundkapacitet så man vet aldrig. Jag blir inte förvånad om han vinner men inte heller förvånad om det saknas. Han har ju kommit upp i åren något. Senast blev allt fel. Nu blir det barfota runt om, rycktussar och norskt huvudlag istället för öppet huvudlag, säger Sofia Aronsson.

6 BJÖRKEMENTO – Hon gör väl det hon kan i loppen men saknar kanske den där rätta formen. Jag tycker vi får sikta in oss på pengar idag eftersom loppet ser tufft ut på förhand. Inga ändringar, säger Hans-Olof Lundgren.

8 PÅLA DOCKA – Hon galopperade senast men fungerade inte riktigt på banunderlaget samtidigt som hon gick utan framskor. Det blir troligen skor runt om denna gång och hon är inte alls så tokig den här. Att vinna blir dock mycket svårt och kan hon vara bland de tre främsta har hon gjort det bra, säger Hans-Olof Lundgren.

9 MAX NOT SAND – Han fortsätter göra fina insatser och höll riktigt starkt efter tung resa i dödens senast. Barfota fungerade fint igen och det finns hov för att köra med samma balans igen. Motståndet tycker jag ser enklare ut än vad han brukar möta och jag tror på chans, säger Marcus Hultman.

Lopp 3, V4-3

5 MAY LILY – Hon har körts snällt nu ett par gånger men spurtat bra varje gång när hon väl fått fritt. Jag tycker att det loppet har gjort henne gott men vi kommer fortsätta med smyglopp. Läget är skapligt och med rätt resa tror jag att hon kan vara bland de tre främsta. Barfota fram, säger Marcus Hultman.

6 VICKY LU SIMONI – Hon har gjort två riktigt bra lopp efter ett par månaders uppehåll och jag är nöjd med henne. Sist gick det fort hela vägen och i starten innan det på Romme fick hon en tung resa men höll bra till andraplatsen. Nu är det första gången hon testar kort distans och jag misstänker att hon är aningen för långsam ut för att kunna hinna med liksom. Däremot tror jag att hon är tillräckligt stark för att vinna från dödens så Jeanette får väl kliva fram om tempot bedarrar. Vi kör med samma utrustning igen, säger Jimmi Ehlers.

8 ELSA F.M. – Hon får visa lite bättring innan jag kan tro på henne och vi ligger lågt från detta läge. Vi kör henne barfota bak, säger Erik Berglöf.

11 A PERFECT TRIP – Hon var ruggigt brunstig i fredags och vi kan bara hoppas att det värsta gått över. Hon är annars väldigt snäll i loppen så det behöver inte påverka henne alltför mycket. Hon har ett byngligt läge och det var några bra emot så jag är inte överdrivet optimistisk. Vi har ändrat från järn till aluminiumskor på henne, säger Lars-Åke Söderholm.

Lopp 4, V4-4

2 KIM KLIPP – Hon var duktig igen senast och vann på ett rejält sätt i starten innan det. Allt känns bara bra i lugna jobb hemma på gården och det finns inget att anmärka på. Det känns som att hon duger i klassen men hon kan hetsa upp sig bakom bilen och det får nog bli en lugn avgång. Därför är det bra att vi sitter i andraspår direkt och jag tycker hon ska räknas. Inga ändringar, säger Kristian Lindberg.

3 YASSAS – Han var ute i en snöstorm senast och fick inget fäste alls. Han sprang mest och slirade men kämpade ändå på ordentligt. Formen är fin och jag tror han kan ta ledningen härifrån. Då borde detta vara en rätt så bra segerchans för han pullar aldrig i lopp och brukar agera rejält från spets. Vi ska köra barfota runt om för första gången och jag är optimist, säger kusken Paw Mahony.

13 JUDGE BOY – Han rullade över och galopperade senast och var inte riktigt fräsch. Veterinär har fixat till honom och jag räknar med en bra insats nu. Det blir skor runt om och spåret är inte så illa. Jag hoppas och tror vi kan vara med i striden, säger Michal Larsson.

14 LOTTA ROC – Hon galopperade bort segern senast då vi skulle in på upploppet och jag har ingen bra förklaring till detta. Allt verkar normalt med henne. Vi kör henne barfota fram men vi ett riktigt ”dret-läge”. Ett platsbud kan det vara, säger Erik Berglöf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Oasis Bi till Elitloppet efter segern i Lotterian
Nästa nyhet
Oasis Bi till Elitloppet efter segern i Lotterian

Oasis Bi till Elitloppet efter segern i Lotterian

Oasis Bi blev stor segerherre i Italien. Med Johnny Takter i sulkyn vann han en spännande upplaga av Gran Premio della Lotteria. En seger som innebar en plats i Elitloppet.

Italienska klassikern Gran Premio della Lotteria avgjordes i Neapel på söndagen. Den i Italien födde och av Stefan P Pettersson tränade Oasis Bi fortsatte sitt strålande år med att sätta pricken över i.

Tillsammans med Johnny Takter fixade Oasis Bi segern i en rafflande upplösning av storloppet. På plats i Neapel fanns Solvallas Markus Myron som till förstapriset på 142 000 euro kunde addera en inbjudan till Elitloppet.

Fick biljett till Elitloppet efter Lotteria-segern. Foto: ALN

Lotterian avgjordes med tre försök och en final. Samtliga försök fick se överlägsna vinnare. Franske Voltigeur de Myrt var först ut. Oasis Bi följde därefter. Båda vann sina lopp från ledningen. Pascia’ Lest fullbordade efter att i sitt försök ha avgjort lätt från rygg ledaren.

När bilen lämnade fältet i finalen var det Oasis Bi som var raskast ut från sitt tredjespår. Voltigeur de Myrt, som blev knappt favoritspelad, kom direkt fram i dödens och tryckte sig sedermera till täten med knappa varvet kvar.

Genom sista kurvan såg det klart ut för fransosen i spets, men Voltigeur de Myrt bröt vid utgången av svängen ut ett spår och det blev till ett guldläge för Oasis Bi. Johnny Takter var blixtsnabbt med på noterna och över upploppet speedade svensken enkelt till segern.

Klockorna stannade på 1.10,7a över 1600 meter. För Oasis Bi innebar söndagens försök- och finalsegrar ännu en stor fjäder i hatten. Efter att tidigare i år tagit brons i Prix d’Amérique och en andraplats i Critérium de Vitesse blev Mantorps-stjärnan nu den tredje hästen att bjudas in till Elitloppet.

Voltigeur de Myrt tog hand om andrapriset och trea slutade Princess Grif, som hade Örjan Kihlström i sulkyn. Stoet gick starkt i dödens. Pascia’ Lest fick nöja sig med fjärdeplatsen efter att ha hamnat som trea på innerspår.

Sahara Fairytale tog sig till final och slutade där sexa. Quick Fix galopperade bort sig i sitt försök men revanscherade sig något med en andraplats i consolation, bakom vinnande Pioneer Gar.

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Your Highness stora triumf i Olympiatravet
Nästa nyhet
V75: Your Highness stora triumf i Olympiatravet

V75: Your Highness stora triumf i Olympiatravet

Vilken drottning hon är, Your Highness. Efter en succévinter i Frankrike tog hon Åby med storm. För Björn Goop fixade stoet segern i Olympiatravet.

I höstas lämnade Your Highness Sverige för att prova lyckan i Frankrike. Något som resulterat i sex segrar på sju starter i stenhård konkurrens.

På lördagen var det sjuåriga stoet tillbaka i hemlandet för att bevisa att hon utvecklats till en verklig elithäst. Trots en tuff inledning kunde hon avgöra säkert i Olympiatravet, med Björn Goop i sulkyn. Efter segern blev Your Highness inbjuden till Elitloppet.

Souloy kunde fira sin andra seger i Olympiatravet. Foto: ALN

Tränaren Fabrice Souloy, som vunnit loppet tidigare med Commander Crowe för fyra år sedan, jublade i kapp med Björn Goop på segerpodiet. Även för Björn var det andra segern i loppet – för tio år sedan vann han med Thai Tanic.

– Vi jobbar så hårt för att vinna de här segrarna, men det är inte alltid ett så enkelt jobb. Nu är jag verkligen lycklig, att få vinna det här loppet en gång till, sa tränaren Fabrice Souloy i vinnarcirkeln.

Det blev, precis som många förväntat sig, en hård körning från start mellan On Track Piraten och B.B.S. Sugarlight. Norrmannen var nära att klämma sig förbi men ”Piraten” höll upp från innern.

Your Highness tog sin sjätte raka seger. Foto: ALN

Peter Untersteiner tog upp och sökte sig mot vinnarhålet. En trång situation uppstod då Robert Bergh var framme med Nahar och ville åt samma position. Det resulterade i en galopp för Nahar som försvann ur fältet.

Första 500 avverkades i 08-tempo. Lutfi Kolgjini tog sats från kön med Mosaique Face och nådde dödens. 1200 meter kvar gick B.B.S. Sugarlight över i en kort galopp, ställde sig, men fick överge rygg ledaren åt Mosaique Face. Varvet på 10,3.

Sauveur fick nu den otacksamma uppgiften att trava i dödens. Your Highness, som inlett första 500 i tredjespår och fick backa sig sist hade nu avancerat fram mot andra utvändigt. Det kom att bli segerpositionen.

"Piraten" fick ge sig från spets. Foto: ALN

I sista kurvan började On Track Piraten att se märkt ut av det hårda tempot. Björn Goop satte in attacken i tredjespår med 250 meter kvar.

Snart var saken avgjord. Your Highness tuffade undan över upploppet i härlig stil. Segern och 1,5 miljoner kronor var i hamn.

– Det har alltid varit en fantastisk häst och gör alltid ett tufft jobb. Jag svor lite i början, vi blev kvar i tredjespår och kunde inte komma ner någonstans. Men det löste sig med positionerna till slut. Hon är stark och rejäl och går alltid till mål, sa Björn Goop efter segern.

Segertiden skrevs till 1.10,9a över 2140 meter. En tangering av loppets näst snabbaste tid och två tiondelar från rekordet.

Grym Sauveur. Foto: ALN

– Jag tycker inte vi ska glömma bort Ulf Stenströmer i det här, han har lagt grunden till hennes framgångar och har gjort ett fantastiskt jobb med henne, fortsatte Björn i vinnarcirkeln om Your Highness.

En som verkligen klev in i eliten på allvar var Sauveur. Sexåringen med bara 25 starter i karriären före detta höll i en tajt avslutning bakom vinnaren till andrapriset trots den tunga resan. Franska Anna Mix fick upp farten sista biten och avslutade kvickt till tredjepriset. Båda på 11,1.

Inget flyt för BBS. Foto: ALN

B.B.S. Sugarlight avslutade på open stretch och slutade fyra. On Track Piraten kämpade storstilat om än krafterna tröt och kom i mål som femma. Båda på 11,2.

Mosaique Face provade också på open stretch men kunde inte förbättra sig i den jämna slutstriden, men klockades också till 11,2. Gigant Slugger också oplacerad, på 11,3. Spartan Kronos galopperade upprepat och diskades liksom Nahar.

Flera tunga bestraffningar utdelades efter loppet. 15 000 kronor i böter samt avstängning gick till Peter Untersteiner för snäv körning, samt till Åke Lindblom och Lutfi Kolgjini för felaktigt bruk av körspö.

***

…Olympiastayern såg en överlägsen vinnare. Urstarke Usain Henna klev på med varvet kvar och hade avgjort till seger redan när man passerade ur den sista kurvan. Oskar Svanberg vann lätt före en rappt avslutande Stay Alert. 150 000 kronor bärgades genom seger på 1.13,7 över långa 3180.

…Johnny Takter och Svante Båth visade upp fyraårige Le Miracle i toppskick. Efter att ha klivit fram mot täten tidigt vann man överlägset – på 1.12,5a full väg i Klass 2. Det här var hästens sjunde seger i åttonde starten.

…Lovely Godivas minne hedrades genom ett fint femåringslopp för ston och fick se en imponerande hemmaseger. Veijo Heiskanen körde Roses Glory till ledningen efter 500 meter och var sedan i en klass för sig. Yankee Glide-dottern stegade undan sista biten och vann på 1.12,4a över 2140. En kvarts miljon var belöningen.

***

I övrigt: Olympiatravsmontén fick se Nantucket som vinnare för Sofia Adolfsson. I Treåringseliten lekte Borups Powerful hem segern över open stretch för Björn Goop. Lördagsloppet såg en säker favorit-seger för Tesio och Solos lopp för kallbloden blev en stenhård match där Teddy Gutten Stöen höll undan för Steinfaks.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Imponerande Un Mec d'Héripré - vann på 1.10

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson