Två svensktränade hästar finns bland de totalt 24 som på söndag ska tampas i italienska storloppet Gran Premio della Lotteria.

Italienarnas största uppgift för året körs på söndag, 1 maj. Gran Premio della Lotteria avgörs genom tre uttagningslopp och en efterföljande final samma dag på banan i Neapel.

Två svenskar finns med i kampen. Oasis Bi, Prix d’Amérique-trea och senast runner-up i Critérium de Vitesse, drog bricka fyra i det andra försöket.

Intressant uppgift stundar för Oasis Bi. Foto: ALN

Lutfi Kolgjini-tränade Quick Fix lottades till spår sex bakom bilen i det tredje och sista försöket.

Bland övriga heta namn kan nämnas italienske, men av Fabrice Souloy tränade Pascia’ Lest som fick spår två i samma försök som Quick Fix. Pascia’ Lest besegrade senast stallkompisen Princess Grif i Gran Premio Costa Azzura. Princess Grif går ut i Oasis Bis försöksheat.

Med i det första försöket finns även fjolårets Elitlopps-häst Voltigeur de Myrt som här gör första starten sedan en blekare insats i Critérium de Vitesse. Han möter i sitt heat svenskägda Sahara Fairytale.

Den samlade prissumman i finalen är 506 000 euro. Startlistorna blir kompletta med kuskar senare i veckan.

Försök 1, 1600 auto

1 Radiofreccia Fi
2 Sahara Fairytale
3 Rania Lest
4 Voltigeur de Myrt
5 Pioneer Gar
6 Ribelle Op
7 Pacha dei Greppi
8 Rue Varenne Dany

Försök 2, 1600 auto

1 Rum E Coca Day
2 Ravenna
3 Sharon Gar
4 Oasis Bi
5 Princess Grif
6 Peace of Mind
7 Savannah Bi
8 Superbo Capar

Försök 3, 1600 auto

1 Steven del Ronco
2 Pascia’ Lest
3 Olona Ok
4 Probo Op
5 Seattle Bi
6 Quick Fix
7 Orsia
8 Sugar Rey

Senaste vinnarna:

2015: Vincennes – Roberto Andreghetti
2014: Mack Grace Sm – Roberto Andreghetti
2013: Mack Grace Sm – Roberto Andreghetti
2012: Mack Grace Sm – Roberto Andreghetti
2011: Libeccio Grif – Marco Smorgon

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tar över: Mats Rosén blir ny vd för Solvalla

Tar över: Mats Rosén blir ny vd för Solvalla

Solvalla har fått en ny verkställande direktör. Det är Mats Rosén, tidigare ekonomichef, som tar över rodret.

Solvalla meddelar via ett pressutskick att banan har klart med en ny vd. Mats Rosén, 54 år, tar över på posten. Han har varit Solvallas ekonomichef i tre år och det senaste halvåret även fungerat som tillförordnad vd.

– Mats Rosén är helt rätt person för det här jobbet. Vi har lärt känna honom väl under de tre åren som han jobbat nära styrelsen och vi känner oss trygga i att hans kompetens och engagemang är precis det som Solvalla behöver, säger Stockholms Travsällskaps tillförordnade ordförande Lennart Jacobsson i pressmeddelandet.

Ny vd för Solvalla. Foto: ALN

Mats Rosén har tidigare varit verksam inom Park & Resort som bland annat äger Gröna Lund, Kolmårdens Djurpark och Skara Sommarland. Erfarenheter som Solvalla ser som värdefulla inför banans utveckling. Han blir ny vd med omedelbar verkan.

– Jag skulle vilja säga att jag brinner för travsporten och jag vill att våra gäster ska längta tillbaka till nästa besök så fort de har varit hos oss. För att lyckas med det måste vi leverera travnära upplevelser och stärka eventen på plats. En avgörande framgångsfaktor är att mat och dryck upplevs som en central och positiv del av besöket, säger Mats Rosén.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Strykning: Papagayo E borta från Olympiatravet
Nästa nyhet
Strykning: Papagayo E borta från Olympiatravet

Strykning: Papagayo E borta från Olympiatravet

Olympiatravet har drabbats av en tung strykning. Det är världsmästaren Papagayo E. som inte kan komma till Åbytravet.

På lördag avgörs Olympiatravet på Åby. Säsongens första riktigt stora kraftmätning med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

Olympiatravet utan Papagayo. Foto: ALN

Men nu har ett av de tyngsta namnen i finalen försvunnit. Det är norske Papagayo E. som blivit struken från loppet.

Tränaren Jan Kristian Wåler berättar för tgn.no att efter att Ultimate Photo stått för en svag insats på Jarlsberg i söndags, beslutade man att undersöka stallet samtliga hästar. Allt stod heller inte rätt till med världsmästaren.

– Han har inte haft problem med halsen sedan han var tre år, men när situationen är som den är nu är det ingen tvekan om att vi stryker. Tar vi chansen och startar på lördag och går in i väggen, kan vi ödelägga hela säsongen. Självklart är det trist att behöva stryka från ett sådant här lopp.

Därmed återstår nio hästar i jakten på förstapriset i Olympiatravet på lördag. Du kan läsa mer om loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter succén: Liten Elitlopps-dörr öppen för Lionel
Nästa nyhet
Efter succén: Liten Elitlopps-dörr öppen för Lionel

Efter succén: Liten Elitlopps-dörr öppen för Lionel

Norske Lionel har gjort stor succé i sin franska regi men någon start i Elitloppet tycks inte vara aktuellt. Eller?

Norrmannen Lionel är en av Europas största snackhästar för dagen efter att i sina två senaste starter på förkrossande vis besegrat franska eliten i Prix de Paris och i lördags även i Prix de l’Atlantique.

Lionel har gjort succé hos Souloy. Foto: ALN

Sexåringen, tränad av Fabrice Souloy, borde därmed vara ett namn högt på önskelistan inför Elitloppet, men i tidigare uttalanden har kretsen kring hästen enbart haft Oslo Grand Prix (den 12 juni) i sikte.

Men kanske finns det ändå en liten dörr öppen även för Solvalla? Efter krossen på Enghien säger ägaren Göran Antonsen till Travronden:

– Jag är en sådan person som vill ta en start i taget. Utgångspunkten för oss är OGP och det är dit vi kommer att försöka nå toppform. Det är flera saker som ska passa in. Dels måste han få en inbjudan till Elitloppet och sedan ska han vara fräsch och fin.

Lionel har en start på Vincennes den 6 maj närmast inplanerad. Loppet som gäller är Prix Kerjacques; ett lopp som avgörs över 2700 meter med 54 000 euro till vinnaren.

Lionel kom till Fabrice Souloy efter norska Derbyt 2014. Därefter har han gjort 20 starter, vunnit 11 lopp och travat in drygt 6,8 miljoner norska kronor.

Läs även: Lionel gick på kross i Prix de l’Atlantique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Romme
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Romme

Tisdag: V4-tips till Romme

Omgången: En intressant omgång det jag har ett drag jag går fullt ut på. Twigs Atkin (V4-3) är tillbaka efter utlandssejour och han har levererat tidigare efter liknande upplägg. Jag hoppas och tror hemmahästen leder loppet runt om, mycket rolig idé. Går det i kant i de övriga loppen så kan det bli bra pröjs, hela vägen Tomas!

Spiken

5 Twigs Atkin (V4-3)

Skrällbudet

2 My Account (V4-2)

V4-systemet

V4-1: 6,9,12 (Res: 10,7)
V4-2: 1,2,3,4,8,9,10,12 (Res: 6,5)
V4-3: 5 Twigs Atkin (Res: 9,2)
V4-4: 2,3,4,5,6,7,9,10,12 (Res: 8,13)

3 x 8 x 1 x 9 ggr 2 = 864 kronor.

Lunchdubbelförslaget

2,3,4,9 – 5 x 200 kr

8,10 – 5 x 100 kr

Sammanlagt: 1 000 kronor.

V4-1

RANKING: A: 6-9. B: 12-10-7-1-14-8. C: 13-3-2. D: 11-5

Spetsanalys:

6 R.K.King öppnade stabilt och fort i tävlingsdebuten från springspår för sin förre tränare Peter Untersteiner. Att Samuel Rehn sitter i ledningen efter 500 meter körda känns mest troligt.

Loppanalys:

6 R.K.King har Samuel Rehn gjort ett bra jobb med och fyraåringen imponerade vid två segrar på Sundbyholm i vintras. Senast fick hästen ett lopp i kroppen och var positiv som trea. Med tempo i sig och från springspår känns det givet att tippa Make It Happen-avkomman som inte startat i voltstart hos Rehn. Untersteiner fick bra snurr på hästen från springspår i tävlingsdebuten och det är favorit på att Samuel sitter i ledningen efter ett halvvarv, så det kan vara spets och slut på honom. Det finns dock intressanta och kunniga motståndare därför garderar jag. Vanlig vagn när det är voltstart, skor runt om, men det kan bli ryckhuva för första gången meddelar tränaren.

9 Incognito Tooma travade 1.11,5 sista 800 meterna i årsdebuten mot mycket bättre konkurrenter än vad han möter den här gången. Djuse håller honom högt och med tempo i kroppen så känns det givet att plocka med fyraåringen som var femma i korta E3-finalen under fjolåret, det vittnar om hans höga grundklass.

V4-2

RANKING: 3-4-9-2. B: 8-10-12-1. C: 6-5-7-11.

Spetsanalys:

2 My Account, 3 M.T.Insider, 4 Åhlunda Survivor och 7 Chatman är alla raska bakom bilen. Den startsnabbhet M.T.Insider visade från samma startspår som denna gång 11/7 gör att de utvändiga får svårt att ta en längd på honom och Lasse Kryss nöjer sig nog med vinnarhålet igen med My Account.

Loppanalys:

3 M.T.Insider har en på pappret bra uppgift från spår tre bakom bilen för sexåringen står bra inne i loppet. Han har segrat över kort distans och årsdebuten är avklarad så från spets kan han rinna undan. Han måste dock vara bättre än senast för Olle Alsén fick öppna 1.18,5 första varvet, trots det kunde inte hästen vinna. Tippas på att han troligen sitter i ledningen, men gardering känns helt given.

4 Åhlunda Survivor kan öppna fort bakom bilen och har lopp i kroppen. Hästen vinner inte på beställning, men är van betydligt hårdare konkurrenter än detta. Sjuåringen trivs på hemmaplan.

9 Rydens Indigoblue brukar göra bra lopp på Romme och formen är det inget fel på, hästen avslutade 1.11,5 sista 800 meterna senast som fyra. Hästen gör sina bästa lopp med tätkänning och startrygg bakom My Account är inte fel. Han är uppfräschad efter förra starten berättar Jakobsson.

2 My Account är obesegrad på Romme och vann senast på Sundbyholm, hästen kan öppna fort bakom bilen. Lasse Erixon är säkert nöjd om det blir vinnarhålet som senast. Stämmer det under vägen så kan Krysset som har form på stallet fixa andra raka segern ihop med åttaåringen.

8 Capitano Boko är kapabel, men är tappad av lirarna med tanke på spår åtta bakom bilen.

10 Paradiziac har form och kan sitta bra på det in i första sväng, med tanke på startryggen bakom favoriten.

12 Prince Cobol och 1 Dollar Sund är lyxstreck, men det rensar härligt om de skulle skrälla.

V4-3

RANKING: A: 5. B: 9-2-4-6-10-1. C: 7-11-8.

Spetsanalys:

5 Twigs Atkin är en bilföljare och det givna spetsbudet i loppet.

Loppanalys:

Jag tar en rå och går all in på 5 Twigs Atkin som är tillbaka i Sverige. Hästen har inte övertygat i årets starter, men har tagit resan hem på ett bra vis och känns fin efter senaste starten säger Eva Skantz. Det blir skor och jänkarvagn säger hon. Hästen möter enklare hästar än vad han brukar göra och sexåringen är mycket startsnabb, så det känns givet att det blir spets. Förra gången hästen kom hem efter en utlandsvistelse vann han i Örebro på 1.14,5 auto över medeldistans direkt i första starten efter en spetsviktoria. Upplägget har alltså fungerat tidigare och i min bok är han underspelad, därför väljer jag att spika.

9 Global Newsletter har fem segrar på Romme på åtta försök, dessutom har Uffe fyra segrar bakom hästen så att han blir favorit känns rimligt. Hästen har lopp i kroppen, men bakspår försvårar.

2 M.T.Illustrious gillas och hon var trea i årsdebuten i Diamantstoet och utgångsläget går inte att klaga på. Djuse tror dock att hästen behöver fler lopp i sig innan hon är segermogen.

V4-4

RANKING: A: 2-12. B: 10-7-4-3-5-9-6. C: 8-13-1-11.

Spetsanalys:

Bara tre hästar på startvolten och när allt lagt sig efter en bit så skulle det förvåna mig om inte Nicklas Westerholm har kommandot med mest kapabla 2 Gloria Band.

Loppanalys:

2 Gloria Band jagar första segern i karriären och är jämn och säker av sig. Stoet har ett lopp i kroppen och kan avlägga maiden från spets. Bara tre hästar på startvolten är ett stort plus för henne.

12 Alvena Villhadi travade 1.10 sista 600 meterna senast när hon tog karriärens första seger. Vinsten togs med bred marginal, men bakspår på tillägg är inte att föredra och det kan bli långt fram och många att runda.

10 Taclobo kan sitta bra på det kort efter start om Kajsa Frick prickar från springspår.

7 Mountain Smoke förstärks med Magnus Jakobsson och det ska bli intressant att se vilken effekt han kan få på henne.

4 Sperling är mycket bättre än vad folk tror och är loppets outsider.

3 Persos Tindra har ett fint läge och lämnar hon galoppskorna i stallet, slutar hon långt fram.

5 Molly de Castella har lopp i kroppen och har segrat med aktuell kusk.

9 Oregano Broline är inte så tokig och från springspår är hon intressant.

6 Kornett T.J. fick tempo i kroppen senast i årsdebuten, det var säkert nyttigt för fyraåringen.

Tipsredaktör: Mårten Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: "Ska väl leda detta runt om"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson