Elitlopps-aktuella Bee A Magician tog ned Creatine i ett klassigt kvallopp på Meadowlands under lördagen.

Det börjar som bekant röra på sig på andra sidan Atlanten. På lördagen kördes ett riktigt stjärnspäckat kvallopp på Meadowlands med flera hästar aktuella för ”Elitlopp Playoff” den 8 maj.

Svanstedt kvalade Resolve. Foto: ALN

”Segern” i kvalet gick till Bee A Magician. ”Nifty” Normans sexåriga Kadabra-sto ser riktigt laddat ut för dagen.

Brian Sears körde Bee A Magician som släppte täten till Jimmy Takter-tränade Creatine, körd av Yannick Gingras. Över upploppet lyfte Sears ut stoet i andraspår som säkert kunde spurta förbi Creatine. Båda noterade 1.10,7a över 1609 meter.

Åke Svanstedt kvalade här Resolve, i högsta grad Elitlopps-aktuell. Resolve gick snabbt fram efter halva distansen, men kunde inte utmana tätduon sista biten och kom i mål som trea på 11,6. Perfectly Enough och Marcus Melander var sexa på 11,8.

Du kan se kvalloppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Souloy-succé i Turin – Björn Goop vann

Souloy-succé i Turin – Björn Goop vann

Björn Goop gästade Turin på söndagen och avgick med en seger. Fabrice Souloy hade en toppdag i Italien.

Björn Goop gjorde en utflykt till Italien och ovalen i Turin på söndagen. Det för att köra åt franska stjärntränaren Fabrice Souloy i två större lopp.

Kul för Souloy. Foto: ALN

I Gran Premio Citta’ di Torino slutade det i succé. I loppet som körs för fyraåringarna, satt Björn upp bakom Souloys Timone Ek som tog en enkel seger värd 27 370 euro.

Timone Ek kom tidigt upp i dödens på ledande favoriten Tesoro Degli Dei och kunde pressa sig till ledningen redan i sista sväng. Timone Ek ryckte undan och höll lätt undan för bra avslutande Troja d’Asolo. Segern togs på 1.13,6a över 2060 meter.

Du kan se loppet här.

Pascia' Lest. Foto: ALN

Goop såg ut att gå mot segern även i huvudlöpningen Gran Premio Costa Azzura. Här rattade han åt Souloy Princess Grif som tidigt gick till ledningen och såg ut att ha allt klart när man vred in över upploppet.

Men från rygg ledaren lyckades Pietro Gubellini hitta loss med favoritspelade Pascia’ Lest och den tidigare Elitlopps-hästen spurtade säkert ned Princess Grif. Vem som tränar Pascia’ Lest? Jo, Fabrice Souloy.

Vinnaren klockades till 1.11,3a över 1600 meter och belönades med 46 920 euro. Princess Grif tvåa, en tiondel långsammare. Peace of Mind (11,6) tog tredjepriset.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lightning Force skrällde i Walmanns femling
Nästa nyhet
Lightning Force skrällde i Walmanns femling

Lightning Force skrällde i Walmanns femling

Lightning Force slog meriterat motstånd när han skrällvann på Mantorp – och var en av fem vinnare från stall Roger Walmann.

Cash Gamble och Molle C.D. gjorde comeback i ett fint lopp på Mantorp under söndagen, men ingen av dem hade med utgången att göra.

I stället var det Roger Walmanns femårige USA-import Lightning Force som kunde ta en efterlängtad skrällseger, den första på svensk mark.

Cash Gamble sexa i årsdebuten. Foto: ALN

Lightning Force, spelad till 16 gånger och med Örjan Kihlström i vagnen, jobbade ned ledande favoriten Star Advisor Joli en tät slutstrid. Förstapriset på 35 000 kronor togs på segertiden 1.14,0a.

Cash Gamble (14,5) avslutade godkänt ute i spåren och slutade sexa. Molle C.D. (14,6) gick invändigt loppet igenom och blev oplacerad.

Du kan se loppet här.

Roger Walmann, som tränar vinnaren, hade en lukrativ eftermiddag på Mantorp. Totalt noterades han för hela fem segrar. Övriga i kvintetten var: Atomic Rain, Donesidedone, Fabulous Image och Mellby Collector.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Papagayo E tar plats i Olympiatravet
Nästa nyhet
Papagayo E tar plats i Olympiatravet

Papagayo E tar plats i Olympiatravet

Papagayo E. tar plats i Olympiatravet. Norrmannen fick under söndagen ett wild card till loppet – och har tackat ja.

Världsmästaren är klar för Olympiatravet. Ännu ett wild card (det fjärde) delades ut på söndagen och tillföll norska stjärnan Papagayo E. Kretsen kring hästen, med tränaren Jan Kristian Wåler i spetsen, har tackat ja.

Världsmästaren till Åby. Foto: ALN

Papagayo E. vann VM-loppet i USA i höstas och har efter det hunnit med två lopp.

Efter en tredjeplats i Steinlagers Äreslopp slutade han senast trea i den Olympia-delfinal som B.B.S. Sugarlight vann före Sauveur. Därmed är alla tre från den delfinalen klara för final.

Således är sju av tio hästar klara för Olympiatravet. Den fjärde och sista delfinalen körs på Umåker denna lördag och vinnaren där är direktkvalificerad. Övriga platser besätts av wild card. En häst som fortsatt är aktuell är Support Justice, som dock förlorade som storfavorit på Bjerke i lördags.

Klara för Olympiatravet är:

Anna Mix
B.B.S. Sugarlight
Mosaique Face
On Track Piraten
Papagayo E.
Sauveur
Your Highness

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Axevalla

Måndag: V64-tips till Axevalla

Omgången: Tunna lopp där en eller ett par är mycket bättre och blir det hög utdelning skulle jag bli mycket förvånad. Mycket Björn Goop ser det ut att bli, han är grym på att sätta straffarna men jag testar att gardera hans favoriter och spika en Berghvinnare!

Spiken: 1 Angel Rain (V64-6) kommer vara en av kulltopparna i år och jag tror Bergh reglerar dem efter behag under slutvarvet och spikar.

V6-förslaget är på 1080 kronor (enbart V6).

7-6-4-5-8-1 (9-11)

1-11 (9-6)

3-4 (6-1)

4-3-1 (7-8)

1-12-6 (3-7)

1 Angel Rain (8-5)

6x2x2x3x3x1 x 5 = 1080 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

1-1 x 1000

V64-1:

Ranking: A: 7-6-4 B: 5-8-1-9-11 C: 10-2-3

Spetsanalys: Oklahoma Broline är riktigt startsnabb, spetsade senast för att släppa men kanske körs hon i ledningen nu? Hon tog ledningen i Stosprintern innan hon galopperade, det mot en så snabb häst som Evelina Palema som var chanslös att svara ut. Flera är hyggliga från start om Jennifer vill släppa, Elita M.I. hakar på och är först framme då?

Loppanalys: 4 Celebreightr utvecklades hastigt under sista halvåret fjol och var grymt bra då hon pullade stenhårt på V75 och ledde med 50 meter men ändå vann enkelt. Vann sedan med hakar i skorna på V75, men kom bort i rörig start i finalen där ekipagen tvingades volta halva dagen… Hon har pausat och ska få lopp för kvalen till Drottningens och lär inte vara på topp. Hon fick snabba pengar och det är tuffare nu.

Kul drag känns 7 Oklahoma Broline som är mycket snabb men inte lika tuff. Hon har fått två lopp i nya regin och första riktiga senast då det blev galopp i debuten hos Stefan P. Hon spetsade för att släppa senast och hakade på fullt okej även om hon stumnade där Veijo drog stenhårt med Lovely Sky. Jag tror på spets och hoppas Tillman testar där, men det är klart att hon gärna får vinna från hålet med till 6-7%!

6 Legoholm Zon kan mycket då det stämmer för henne och årsdebuten var inget att klaga på. Oskar Kylin-Blom körde ett fint rygglopp och då han drog ner norsken bet hästen i och kunde plockade ner en tapper Bacio på linjen. Benzon är vass i vagnen, men det är lite risk att man blir hängande runt svängen.

5 Fabrica Pallini har varit sådär trots fina placeringar, men hon har varit mer medhängare. Senast var det lite bättre då det inte klaffade alls och hon var i mycket vida spår runt svängen på V75 och spurtade bättre.

V64-2:

Ranking: A: 1-11 B: 9-6-10-2-3-7 C: 4-8

Spetsanalys: Basic var bra med för Söderberg i vintras och från spår 6 lika snabb som de innanför. Med Björn kommer hon vara snabb är känslan utan tvekan och kan hålla spets. I alla fall vara snabb nog att hitta loss. Lovely Southwind var med bra senast först till plankan för att överlåta till Diva Deo. Ner bakom eller går förbi är frågan? Norma Jean är snabb, men hon kunde inte ta längd på 2 senast. Kanske mer läge att maxa direkt nu och viss spetschans.

Loppanalys: 1 Basic är favorit och hon är riktigt bra för klassen och det känns konstigt att hon inte ens fått på sig 200.000! Hon visade 13-fart sista 800 då hon oplockade ner en så bra häst som Carame näst senast och hon har varit bra flera gånger 2015. Nu är det debut för Björn Goop och det låter mycket bra. Jag tror att Björn håller spets om han absolut måste och vill chansa, men hon har varit lite vass i jobben så han kan nog köra lagom för att bara hitta loss. Utan strul vinner hon detta från dödens tror jag absolut, men med vissa frågetecken tar jag även med roligt motbud.

11 Borups Orchide har visat härlig fart efter galopp och näst senast återkom hon i joggande stil efter stor galopp och smart styrning på innerspår för att inte bränna hästen. Det löste sig bra senast efter invändigt lopp då hon kom loss, men det tog emot redan i slutsvängen och hon var summor sämre. Läget är bra för felfritt lopp och är hon som starterna före senast och Björn kommer bort så borde hon blåsa till dem!

Det verkar inte så påställt med 9 Emotion Boshoeve i årsdebuten och hon var inte så bra som jag hade trott. Hon tränade dunder inför debuten hos honom, och även om hon tog sig till årgångsfinaler var hon lite mer av medhängare.

V64-3:

Ranking: A: 3-4 B: 6-1-7 C: 8-9-5-2

Spetsanalys: Space Photo var snabb till spets i Lärlings SM och visade senast att han öppnar bra även i år då han var lika snabb som Ultimate Wine och gick ner bakom. Borde ta en längd på Heartbreaker V.S. som inte har varit startsnabb i förra regin, men senast såg han ut att kunna öppna med bakspår. Ingen chock om Björn håller ut då det var en ny häst senast!

Loppanalys: 3 Heartbreaker V.S. var stark och rejäl i förra regin i Norge där han vann V75-lopp och kvalade in till finalerna under Annandagen 2014. Dock måste man säga att det var som en ny häst då han gjorde debut hos Goops senast för jisses vad bra han var! Från att tidigare varit trögstark och bara tuggat på visade han nu 08-fart då han svepte till spets på långsidan och Whitehouse Express var chanslös att haka på. Han utklassade motståndet och vann avstannande efter den repan. Som han såg ut då kan han säkert öppna bra om Björn vill, men han är i fel klass och blåser till när han vill oavsett löpning är favoritscenariot. Ändå mastigt med nästan 80% av spelet!

Skulle Björn somna in lite och inte ladda från start så finns lillchans att Bergh kan stjäla loppet med 4 Space Photo. Denne är bra och var tvåa en V75-final i höstas där Ochongo Face slog honom från dödens, men den är ju rätt bra. Formen stegras nu och senast satt han fast med krafter kvar. Minns att han hoppade bort segern i Lärlings SM från spets i slutsvängen. Jag dubblar till 9 mot 80%!

V64-4:

Ranking: A: 4-3-1 B: 7-8 C: 9-6-5

Spetsanalys: Thunder Bull har spetsat tidigare från innerspår och nu står han ensam på start och ska köras i spets.

Loppanalys: Tredje raka Björn Goop-favoriten och nu heter hästen 3 Ready Ribb som är väldigt kapabel, men inte att lita på. Han galopperade bort flera segrar på upploppet förra året, men blev stabilare mot hösten och vann 5/7 starter, floppen kom i Derbykvalet där han inte var till sin fördel där Carabinieri vann. Han vann 4/5 efter den starten och urtapper tvåa däremellan då han utmanade Seedorf från dödens! Senast var han usel och tog inte ett steg och har varit ifrån. Lite svårbedömd är han, och dessutom osäker och kanske mer ivrig i comebacken? Jag garderar då han borde få gå i dödens på 1 Thunder Bull som man vill ha i ledningen. Den tar han ensam på start och det är en bra häst på uppgång. Senast svarade han fint sista biten i speedkörningen och han ska vara bättre nu. Kan rinna undan, men risk för syn över tre varv om Björn är aktiv.

Mycket bra är 4 Paleo Pride som gick mycket starkt i 5-6 spår från 500 kvar senast innan det blev för mycket och han galopperade. Lopp i kroppen och kan Moberg smyga med bakom favoritduon är det till och med troligt att han blåser till dem. Given för mig!

V64-5:

Ranking: A: 1-12-6 B: 3-7-2-5-4 C: 8-10-9

Spetsanalys: Legend Brodde var klart snabb från innerspår på tillägg med Björn, höll ut Plead Guilty då och med snabbe Peter Untersteiner tror jag att han håller spets. Crazy Year Ås och springspårets Seek and Destroy utmanar. Den senare var snabb från spring på 20.

Loppanalys: 1 Legend Brodde är nästa storfavorit med bra chans för han har hittat stilen hos Peter Untersteiner och senast var han riktigt bra. Trots dödens var han starkast och höll undan för barfotaspringande Ille Faciet ganska säkert. Han var snabb från innerspår på tillägg och blir inte lätt att lugga på spets då han ökar bra efter ett par steg. Mycket trolig vinnare över 1600 meter.

12 Barkevious Mingo är en V75-häst av bra klass, men nu kanske formen inte är på topp då han fått pusta lite och han har varit struken för sårskada då han skulle ut på V75 Momarken. Han satt faktiskt fast i tuffa V75-finalen där Master Crowe och Valeur stred upploppet ner och han har varit mycket bra flera gånger i vinter.

6 Seak and Destroy är bra när han fungerar och vid båda andraplatserna var han riktigt bra, först i dödens och sedan vasst upplopp. Senast var han klen och har varit bortta en dryg månad, men skulle han komma förbi favoriten och nå spets har han chans.

V64-6:

Ranking: A: 1 B: 8-5-2-7-9-6 C: 3-4-10

Spetsanalys: Angel Rain kan knappast vara med första biten men Bergh borde hitta loss. Cerveza och Lovin You Deeply är riktigt raska och gör upp om spets och kanske körs den av dem som frontar även där?

Loppanalys: 1 Angel Rain är en topphäst som svarade för några grymma insatser hos Peter Untersteiner. Vid segern 30/7 såg hon ut som en bomb utvändigt ledaren och via 14 på varvet bara dundrade hon undan med 20 meter i urstark stil. Hon gjorde debut för Bergh senast på V75 och efter vasst jobb på gården var hon bra förberedd, men ändå inte toppad. Hon fick göra allt jobb och la flera späder, men var ändå nära segern och var jäkligt bra! Robban brukar inte sitta fast med bra hästar och jag tror att hon mosar dessa på slutvarvet och spikar då hon borde vara större favorit.

5 A La Partenza är hygglig, men inte samma sort och det kommer kosta om hon ska köras till ledningen och jag tror inte hon står emot favoriten i sin årsdebut.

Mer respekt har jag för 8 Donatella Center som utvecklades hastigt i höstas och bara var överlägsen i Breeders-semifinalen och hon är en riktigt bra spurtare.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stark V75:a på Umåker - Propulsion i Silver

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson