Möjligen är det Elitlopps-hästar som visar upp sig på Meadowlands. Shake It Cerry gör årsdebut och ställs mot JL Cruze.

Ett fint snabblopp avgörs på Meadowlands under fredagskvällen. Här är det dags för Jimmy Takters femåriga Shake It Cerry att göra sin första start för året.

Creatine. Foto: ALN

Tufft motstånd ställs hon mot i form av JL Cruze, segermaskinen som inlett året på bästa sätt med två raka segrar. Nämnda duo, plus Opulent Yankee, är alla tre anmälda till ”Elitlopp Playoff” den 8 maj.

Högintressant är det även på samma bana på lördag. Det i ett kvallopp där flera storstjärnor ska slipa formen. Bland annat möter Bee A Magician både Åke Svanstedts Resolve och Takters Creatine, samt Perfectly Enough, nu i regi Marcus Melander.

Här är startlistan till fredagens lopp:

1609 auto

1 Waiting on a Woman – Brett Miller
2 Tweet Me – Mike Simons
3 Opulent Yankee – Andy Miller
4 Crosbys Clam Bake – Scott Zeron
5 Rose Run Parker – Joe Bongiornio
6 Shake It Cerry – David Miller
7 JL Cruze – John Campbell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ustinof du Vivier mot svenskar på Vincennes

Ustinof du Vivier mot svenskar på Vincennes

Sébastien Guarato-tränade Ustinof du Vivier har övertygat i två raka segrar. På fredag ställs han mot flera svenskar på Vincennes.

I fjol var Ustinof du Vivier en deltagare i både Elitloppet och Oslo Grand Prix och kanske är fransosen intresserad av en resa mot nordligare breddgrader även i vår.

Sébastien Guaratos åttaåring har tagit två fina segrar på sistone. Först i Prix de la Marne och senast, i början av mars, vann han storloppet Prix de l’Union Européenne.

Luckycharm Hanover. Foto: ALN

När Vincennes tävlar på fredag kväll går valacken ut igen. Loppet som gäller är Prix Jean Riaud som körs över mastiga 3525 meter med 25 meter extra för de mest meriterade. 51 750 euro är förstapriset.

Förutom vassa Athéna de Vandel, finns flera svenskar med i loppet. Luckycharm Hanover slutade ju senast på en meriterande tredjeplats i Critérium de Vitesse. Med är också Derby-vinnaren Conlight Ås och Amazon Am.

Här är startlistan:

3525 volt

1 Barrio Josselyn – Frédéric Dardonel
2 Tom Rush – Bernard Piton
3 Chapeau – Christophe Martens
4 Conlight Ås – Roberto Andreghetti
5 Luckycharm Hanover – Franck Nivard
6 Altesse du Mirel – Pierre Vercruysse
7 Amazon Am – Dominik Locqueneux
8 Ulster Perrine – Jean-Michel Baudoin
9 Nefertite del Rio – Alexandre Abrivard
10 Sédusiant Fouteau – Charles Dreux
11 Ave Avis – Jean-Michel Bazire
3550 meter
12 Athéna de Vandel – Cédric Mégissier
13 Tornado Bello – Pierre Levesque
14 Ustinof du Vivier – Mathieu Abrivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro

Torsdag: V64-tips till Örebro

V64 Örebro 14 april

Omgången: Breeders’ Crown står på schemat och ett gäng kulltoppar gör årsdebut i Örebro, och bästa spiken är en av dessa. Flera storfavoriter, och jag synar i alla fall några av dem. 

Spiken: 4 Tunika (V64-5) är en av kulltopparna och hon har fått ett tufft provlopp i kroppen så hon ska vara bra direkt. Spets och slut.

V6-förslaget är på 1920 kronor (enbart V6).

6-4-5-7 (10-6)
15-3-14/ 2-7-1-12-5-9-8 (8-1)
4-5-3-6 (7-9)
2-5 (1-8)
4 Tunika (10-6)
7-2-5/ 3-9-8-12-6-10-1 (4-11)

4x3x4x2x1x10 = 960 kr
4x10x4x2x1x3 = 960 kr

DD-förslag på 1.000 kronor:

4-7 x 600
4-2 x 250
4-5 x 150 

Spela till loppen på Örebro hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 6-4-5-7 B: 8-1-9 C: 2-3

Spetsanalys: Treåringar och lovande hästar som sig bör när Breeders kickar igång. Flera har aldrig tryckts av bakom bilen och det är M.T.Le Bron som visat mest då han var snabb till spets näst senast. Det är dock alltid lurigt att gissa på orutinerade treåringar bakom bil.

Loppanalys: 4 Mcspirit var fin vid segern näst senast och det är en mycket talangfull typ som tränaren har hyllat tidigt. Han spelades tufft senast på V86 men han kunde inte haka på en mycket förbättrad Robina Face i snabb avslutning i 11-fart. Han gör nu årsdebut och det låter mycket bra och han har bra chans direkt, men han riskerar att få göra jobbet igen.

Jag tror att 6 M.T.Le Bron kan köra till ledningen, han var snabb näst senast då han vann Auktionsloppet och han spurtade bra som tvåa i Svampen senast bakom Dixi Sisu. Från ledningen blir han en hård nöt att knäcka även om han också gör årsdebut.

Jag gillar 5 Cavalier Brodde som ser ut som en bra häst och då man skärpte till honom lite med helstängt näst senast vann han enkelt. Det var öppet senast och han var loj, men nu åker skygglapparna på igen och han känns kul.

7 Chocolate Gold var sådär senast men det var låga rapporter före och formen är bättre nu. Han räckte bra bland de bästa förra året och har chans.

V64-2:

Ranking: A: 15-3-14 B: 2-7-1-12-5-9-8 C: 10-6-11-13

Spetsanalys: Hot Prince kanske kan hålla upp ledningen men lär smygas och många kommer testa. Packleader vill till spets och öppnar bra då han sköter sig (spets 5/10 med liknande läge) och Spot Bi om han travar är man sugna att nå spets med.

Loppanalys: 7 Spot Bi har varit bra flera starter och senast kördes han resolut till ledningen efter en bit och drog undan till säker seger och var bra. Han är svår med voltstart och har galopperat innan 100 meter i 5/6 senaste med framspår! Haugstad kommer testa lite för spets, men då tror jag att det är galopprisk och han är ingen stark favorit.

14 Digital Control är ojämn och inte så bra som jag trodde att han skulle bli då han var hos Tarzan. Han har varit fullt bra på sistone hos Bergh och vann ett V75-försök från dödens i bromstävling till slut. I finalen spände man bågen och körde i spets, men det höll inte och han var väl bara sådär. Lämpligt motstånd nu och chans.

Tipset till 15 Bono Boko som det ska bli barfota på nu efter fyra lopp med skor och han är bättre utan skor. Senast var han prestationsmässigt riktigt bra då han var ovanligt löpglad och stack undan enkelt om än i dålig aktion. Han har varit ifrån och är säkert tillfixad, men Björn verkar klart uppåt och han får tipset.

Det är ett lopp det kan skrälla i och jag lägger 3 Alfa Light tvåa, han såg verkligen fin ut senast då han inte fick chansen och det var gott om kräm kvar över mål! Utgång på min A-trio.

V64-3:

Ranking: A: 4 B: 5-3-6 C: 7-9-1-2-8

Spetsanalys: Banker’s Garcon kan öppna bra men brukar sällan köras i ledningen. Han var snabb mitt i banan för lärling nyligen mot Pinyata Gel som höll ut. Chans att svara He’s a Diffacolt och sedan släppa till Only One Winner.

Loppanalys: Megafavorit är 4 Only One Winner som var riktigt bra på V75 under andra halvan av förra året då han vann försök och final i Klass 1 och sedan finalen i Brons som var näst senaste starten. Han var inte som bäst senast då han gick snabbt i spåren men det tog stopp helt 400 kvar och han fick pusta. Han har varit borta i drygt tre månader och kan behöva lopp för att hitta formen, och han gick klart bäst för Björn. Jorma har tre raka med hästen utan seger, och två av dessa har det blivit startgalopp som hårt spelad. Sköter han sig får han säkert glida till ledningen och bestämma och då blir det heller inget lopp. Nu spikar jag en annan storfavorit och då garderar jag ändå som så stor favorit.

5 Bethel Hanover gynnas av litet fält och får hon spara speeden kommer det bita bra över upploppet. Senast fick Erik köra fram i dödens på Next to None Sib och det mäktade hon inte med, och formen har inte varit samma som förra året. Med rygglopp är hon vassare och Erik på nytt.

3 He’s a Diffacolt har chans då han är rejäl och går till mål och han höll fullgott i årsdebuten där El Cantante spetsvann, om än i lite seg stil för Goophästen. Det har gått en månad och kanske har det varit småstrul. Lyckas Björn ta sig förbi 1 och 2 och få ledarryggen på favoriten är han med i striden – eller kanske Björn till och med vill försöka köra i ledningen i så fall?

Jag betalar även för 3%-aren 6 Speed Delicious som mötte kanoner på V75 i somras, innan han tappade stilen och blev ofräsch i sista loppen. Före det hade han lite stolpe ut, men i Örebro spurtade han vasst som tvåa bakom Sauveur, och före det var han tvåa bakom en viss Nadal Broline och i V75-finalen efter det blev han grovt störd i slutsvängen och är tvåa-trea annars mot Nadal Broline, Buzz Mearas och Sorbet. Lite skillnad på hästar mot dessa, och då han tränat bra inför comebacken och gått 20/2100 meter på gården så ska han vara redo att utmana. Han vinner loppet oftare än 1/30 tror jag och då tar jag med, även om det kan bli han som får ta dödens. Eriksson har faktiskt kört felfritt 5/6 försök med osäkre Speed Delicious så kusken fungerar bra.

V64-4:

Ranking: A: 2-5 B: 1-8-11-9 C: 6-10-3-7

Spetsanalys: Treåriga ston där Dream of Honey var snabb senast men släppte och gör det igen? D’Laina har varit snabb och jag tror på spets. Även Caddie Lisieux verkar man vilja testa med och hon kanske öppnar bättre?

Loppanalys: Jättefavorit är 5 Caddie Lisieux som bara gjort två starter, men hon är bra inget snack om det. Hon vann debuten enkelt och höll mycket fint från dödens på Han Herred senast där jag hade 12,5 sista varvet. Kenneth verkar vilja ladda med henne och kommer hon till spets är det bra chans. Nu finns snabba hästar invändigt och kusken är ingen som sätter dit dem på löpande band direkt utan det blir ofta fel. Lite orättvist stor favorit har hon blivit med endast två lopp i benen och jag dubblar.

Jag gillar 2 D’Laina som tog tre raka segrar som tvååring och hade hon inte tappat travet och galopperat då Sjöström vek ut henne senast så är hon tvåa bakom Garreth Boko för hon såg mycket stark ut i det läget. Nu är det årsdebut, men jag tror ändå att det är så bra förberett att det är läge att köra i spets direkt. Den av dessa som kommer till tät borde vinna loppet, och jag låser.

1 Dream of Honey var positiv då skorna åkte av senast och hon tog ledningen enkelt och speedade förbi i säker stil. Kan bli ledarryggen igen 5% är lite.

V64-5:

Ranking: A: 4 B: 10-6-7-9-12 C: 1-3-2-11-8-3

Spetsanalys: Tunika till ledningen, allt annat vore en överraskning.

Loppanalys: 4 Tunika är jättefavorit i comebacken och det är en mycket bra uppgift då hon är i form direkt. Hon galopperade två sista loppen förra året, men hade tandproblem och det är tillfixat. Jag såg henne i provlopp i slutet av mars då hon gick med på innerspår bakom två topphästar och även om hon tappade nåra längder till slut där de vann på 13,2 så såg hon bra ut. Det var Tasca Victory och Mr Picolit som var före i mål. Björn upp direkt och det var tränaren i provloppet… Jag tror att hon sitter i ledningen senast i första kurvan och sedan vinner.

Det finns bra motståndare och 10 Treasure Kronos leker man inte med, hon vann Breeders på första barfota och visade stor fart efter galopp i sista starten 2015. Nu comeback och bakspår, ändå lägger jag tvåa då hon är riktigt bra.

V64-6:

Ranking: A: 7-2-5 B: 3-9-8-12-6-10-1 C: 4-11

Spetsanalys: Här borde det gå undan med snabba hästar. El Diablo B.R. hade spets då han hoppade i norska Kriteriet i höstas och med spö borde han vara snabb. Heavy Sound med skor tror jag inte är snabb nog, och han borde inte bli släppt till spets. Snabbast är Conny Sisu som spetsade enkelt senast och kan göra det igen – släpper man sedan?

Loppanalys: 3 Heavy Sound är storfavorit i årsdebuten. Det är en mycket snabb och bra häst som vann en E3-final förra året, men det aviseras skor i comebacken och han är klart bättre utan. Jag tror att han får svar om spets och då är han bara en av flera mot jättefina hästar. Rankas ner på obefintligt spelvärde.

Utgång på tre andra. 7 M.T.Kingofthehill trodde jag på i Kriteriet då han var snuskigt bra i försöket när han bara klev runt dem i tredjespår med krafter kvar, men det blev galopp i Kriteriet. Han såg jättefin ut i årsdebuten då han bara dundrade runt dem sista halvvarvet – låt vara att det var många galopper och det löste sig bra, men intrycket var starkt. Det verkar som man väntar med barfota till Kungakannan men han är ändå högaktuell då han verkar utvecklats i vinter.

2 El Diablo B.R. är en skjutare som vann ett bra V75-lopp senast från spår 12 och trots att han inte var vässad och lite seg. Han lär vara bättre nu och är typsen som borde väckas rejält med körspö. Han öppnade bra några gånger och kanske kan vara med och köra om ledningen. Han var 13 för tio-spelad i Kriteriet hemma i Norge så snackhäst det är det!

Märkligt lite spelad är 5 Conny Sisu som var mycket fin då han bollade med bland annat 9 Tobin Kronos senast från ledningen då han sprang 10 sista 800. Det kan bli spets igen, spänner man bågen och kör där med 3%-aren?

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: "Jag måste sikta mot ledningen"
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: ”Jag måste sikta mot ledningen”

V4 Skellefteå: ”Jag måste sikta mot ledningen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han satt fast med allting sparat i årsdebuten och kändes faktiskt piggare än någonsin inför den starten. Han kunde sedan följaktligen vinna loppet efter det och detta är en häst med kapacitet för klassen. Nu lottades vi till önskeförutsättningar men bra spår över kort distans och jag måste sikta mot ledningen. Där tror jag på bra chans och denna gång blir det barfota fram, säger Christian Månsson om Priamo Caf (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Skelleftetravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

6 ROCK BOLT – Han är stark och bra och jag räknar med att kunna vara med och fightas om segern. Han är inte så startsnabb men bra till slut och formen är fin. Skor runt om, säger Mikael Niva.

9 SPECIAL REVOLUTION – Han avslutade riktigt bra näst senast men senast var han sjuk. Nu är han fin igen och jag räknar åter med en bra insats. Vi kör honom åter barfota fram och han kan avsluta bra och även vinna, säger Mika Haapakangas.

10 GLENN CASHMAN – Han är rätt beroende av att få träna på sandbanan och den har inte riktigt tinat upp ännu så det är lite frågetecken. Han är ovan att springa bakifrån men det har fungerat i provlopp. Felfri så kan han dock duga bara han fungerar och det blir skor runt om, säger Sandra Eriksson.

11 GO LUCKY FELLOW – Han var duktig som fyra senast och har tagit det loppet på ett bra sätt. Nu har vi ett trist utgångsläge men hästen är inte alls så tokig. Jag vet att Lundbergs häst är riktigt kapabel när den håller sig på benen men skulle den komma bort ur loppet är min tidig. Troligtvis blir det barfota fram, säger John Östman.

13 ALL OVER AGAIN – Han har varit med i ett par provlopp och varit hygglig men inte mer än så. Skorna får sitta på och från det här läget ser det lite tufft ut, säger Joakim Oscarsson.

Lopp 2, V4-2

2 PATRICIA BISHOP – Hon fick dödens senast på V75 och över 2640 meter orkade hon inte riktigt. Hon är åtgärdad efter det loppet och känns allmänt pigg för dagen. Vi fick ett fint utgångsläge men det behöver bli tempo för att vi ska kunna komma in i matchen. Skulle det bli det är hon säkert med en bit fram och eventuellt rycker vi bakskorna idag, säger Maria Bodin.

5 PRIAMO CAF – Han satt fast med allting sparat i årsdebuten och kändes faktiskt piggare än någonsin inför den starten. Han kunde sedan följaktligen vinna loppet efter det och detta är en häst med kapacitet för klassen. Nu lottades vi till önskeförutsättningar men bra spår över kort distans och jag måste sikta mot ledningen. Där tror jag på bra chans och denna gång blir det barfota fram, säger Christian Månsson.

7 GRAND ALE – Det är en mycket speciell häst och vi har lärt oss att han inte gillar att starta på samma bana flera gånger i följd. Man ska byta bana med honom och senast var han bra i Kaustinen på den lösa banan där. Nu bir det Skellefteå och han får skifta bana. Han har fint kunnande och gillar att gå i ryggar och han kan vinna. Vi spar barfota runt om som senast till V75 nästa helg och nu blir det lätta skor. Han är bra även med skorna på, säger Mika Haapakangas.

8 ÅGE HORNLINE – Han är ruggigt startsnabb och trots att det ser ut som ett vingelläge så kan det nog blir spets. Det är ju open stretch och vi får se vad Petter sedan gör. Annars spricker det nog upp och det kan bli rygg ledaren. Det blir nog barfota runtom och han har chans att vinna, säger Sandra Eriksson.

12 FRENCH TARGET – Vi har väntat på att slippa brodden med honom och hästen verkar fin men är inte vässad. Han står rätt hårt inne i loppet och står illa placerad och jag inte han räcker alls denna gång. Han får smyga med. Barfota fram åtminstone, säger Marie Anglöw.

Lopp 3, V4-3

2 MICKES SISU – Han vill ha fast och fin bana och det fick han inte senast. Vi siktar på barfota runt om och han är bäst i ledningen. Formen är nog ok men jag har ingen jättekänsla för honom. Från spets duger han dock mycket bra, säger Mikael Johansson.

3 ROGER REBUY – Hästen är snabb från start men jag är nog nöjd med en ryggresa här och vi siktar på hyggliga slantar med honom. Det blir skor runt om, säger Mikael Niva.

5 AINUR HOSS – Hon är i bra form och jag kör henne gärna i ledningen men det får inte kosta för mycket. Hon är nog bäst i den positionen och från spets är det bra chans. Skor runt om, säger Tapio Kalaja.

8 CAFE – Hon fick ett fint lopp senast och kunde spurta till seger när det väl löste sig. Det var i ett billigare lopp och detta känns tuffare på förhand. Framför allt har vi dåligt läge igen och vi får smyga med och hoppas på maxklaff. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson.

10 BICC’S HIGHTECH – Han har inte startat på två och ett halvt år och har haft problem med ett gaffelband. Han har bara gått 1.21 som snabbast inför detta men det är såklart svårt att säga vart han står. Vi smyger med och kör till slut så får vi se vad det kan räcka till. Aluminiumskor runt om, säger Lars Marklund.

11 B.W.T.FIERA – Hon gjorde det bra i spåren i sitt senaste framträdande och fick pausa där ett par veckor. Det blev tätt på given men nu känns hon uppåt och det finns fart i henne. Planen är att rycka bakskorna och med rätt resa kan hon säkert sluta långt framme, säger John Östman.

14 GENTLE TOOMA – Han känns mycket fin och det lutar åt barfota runt om. Han har som ofta ett svårt utgångsläge och det blir inte helt även om formen är god, säger Sandra Eriksson.

Lopp 4, V4-4

1 LOME JARL – Han har inte alls trivts på vinterbana och senast var det klar bättring. Han tävlade då barfota bak men vi spar barfotakörningen nu och det blir skor runt om. Han verkar fin. Vi får se hur löpningen blir. Lill Evert kan spetsa om kusken vill och sedan kanske de släpper och vi hamnar ett hack bak. Katla Kiro och Guli Storm är väl värst emot. Min är väl ingen hårding och fin ryggresa är kanske allra bäst och då kan han speeda bra. Inga andra ändringar förutom att skorna bak åter på, säger Karl-Enar Widman.

3 BJÖRLI SVARTEN – Han har nu fått två lopp i kroppen och har gjort helt okej insatser. Han har vissa griniga tendenser och har bromsat till rejält i båda starterna. Jag tror faktiskt att han behöver ytterligare ett par genomkörare och han är inget hett segerbud som jag ser det. Inga ändringar, säger Stefan Johansson.

4 HIRVONEN – Han gör väl för det mesta sitt i loppen och näst senaste starten kan vi glömma helt. Vi testade honom utan käk på Boden med det fungerade inte alls och sen var han bättre på Skellefteå. Jag tycker kanske inte att han är något hett segerbud denna gång men en hygglig placering är fullt möjlig. Eventuellt testar vi med att rycka framskorna, säger Christian Månsson.

8 KLEPPE MANDEN – Han känns riktig fin för dagen men galopperade i båda starterna efter att han kom till mig. Han hade inte varit hos så länge då och vi fick kvala honom och han skötte det på ett bra sätt. Jag körde 20/500 med honom till slut och detta är en mycket kapabel häst som galopperade med chans på V75 i början av året. Jag säger inte att han bara går ut och vinner detta men helt avsågad tycker jag inte att han är. Vi kör bara med murphy på vänster vilket han också gick med i kvalet. Då sprang han helt spikrakt och jag förväntar mig en fin insats, säger Stefan Johansson.

14 KATLA KIRO – Jag var inte riktigt nöjd med henne senast och det är dags att hon börjar visa vad hon kan. Hon känns normalt här hemma. Skellefteåbanan är finare än vanligt nu och jag är inne på att prova henne barfota runt om Hon har tävlat så två gånger tidigare och det har fungerat bra. Ena gången galopperade hon men hon blev då störd. Dessutom provar vi med skygglappar för att få bättre tryck i henne och vi ändrar käken för att få henne att öppna bättre. Hon är inte så startsnabb men Ove tycker det blivit bättre. Hon vill tävla men har svårt att komma igång första varvet. Det är svårt att veta om det blir fågel eller fisk nu men visst kan hon vinna, säger Jerker Bjurman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skräll klev fram när Wild Honey galopperade
Nästa nyhet
Skräll klev fram när Wild Honey galopperade

Skräll klev fram när Wild Honey galopperade

Hambo Oaks-vinnaren Wild Honey gjorde intressant Sverige-debut. Men en galopp i sista sväng orsakade massivt korsdrag i kuponghögen.

Äntligen skulle den svenska publiken få se tolvfaldiga miljonärskan Wild Honey i sin första start i nya regin Daniel Redén.

Med Örjan Kihlström i sulkyn blev fyraåringen stor favorit i den inledande V86-avdelningen på Bergsåker. Men vad som såg ut som en promenad i parken förbyttes på några få steg till fiasko.

Kerstin Hell bjöd på praktskräll. Foto: ALN

Efter att ha enkelt gasat till ledningen med 600 meter kvar, föll Wild Honey ur aktionen och galopperade mitt i den sista svängen – och försvann ur loppet.

– Det var nog lite mitt fel. Jag satte mig lugn när vi kommit till ledningen och hon slappnade av och rullade över. Hästen är ju van vid att bara springa 1600 meter. Jag skulle kört mer på henne, det vet jag till nästa gång…, sa Örjan Kihlström i ATG Live.

Segern och förstapriset på 100 000 kronor gick nu i stället till jätteskrällen Lady Lee, tränad och körd av en jublande glad Kerstin Hell. Enprocentaren klockades till 1.13,5a över 2140 meter.

***

Ett fint kallblodslopp fick se en tuff öppning där Fjord Jerven tog emot favoriten Tekno Odin. Den senare var slagen redan vid ingången av sista sväng, medan Fjord Jerven ryckte. Men tempot hade satt sina spår.

Odin Tabac avslutade starkast och hann säkert förbi både ledaren och bra spurtande Wik Stjernen. Jörgen Westholm körde till seger på vassa 1.21,5a över 2140. 100 000 kronor var mödan värd.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nuncio fortsätter övertyga - vann på 1.10,7

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson