B.B.S. Sugarlight är redo för Olympiatravet. Titelförsvararen visades upp i toppform när han från spets tog hem den andra deltävlingen på Axevalla.

Det var tredje starten för året – och första segern. Men nu är B.B.S. Sugarlight tillbaka på topp. Norrmannen hade bländande uppvisning när han tog hem segern på Axevalla under lördagen.

Fjolårets vinnare lär komma till Åby om tre veckor i lika fin form som förra året. Efter att ha övertagit ledningen släppte han aldrig någon förbi sig och nådde mål på grymma 1.10,8a över 2140.

BBS Sugarlight visade att formen har infunnit sig inför titelförsvaret på Åby. Foto: ALN

– Helt fantastiskt vilken undantagshäst det är. Vi kom lugnt och fint till ledningen och med 800 kvar så bara sög han i. Otroligt vilket högt tempo han kan hålla, berömde segerkusken Peter Untersteiner.

Det blev bra fart på loppet direkt. Arazi Boko tog täten med B.B.S. Sugarlight direkt på utsidan. Efter 500 meter på 08,8 kunde Peter Untersteiner ta över täten.

Ulf Ohlsson tog direkt sats bakom Papagayo E. och kom fram utvändigt om ledaren med 1300 meter kvar. Varvet klockades till 11,9.

När fältet drev in över sista bortre långsidan början B.B.S. Sugarlight länsa undan av egen kraft – Peter Untersteiner fick hålla i sig. Och farten skulle hålla hela vägen. Ingen kom i någon farlig närhet av ledaren som visades upp i helläcker stil.

Segertiden 1.10,8a över full distans var nytt banrekord. Förstapriset var 150 000 kronor och B.B.S. Sugarlight, som redan i egenskap av titelförsvarare var klar för Olympiatravet, stärkte härmed sina aktier betänkligt.

– Det känns härligt. Vi har tränat honom precis som förut, men jag tycker att han utvecklats under vintern. För mig ser han bättre ut än i fjol och vi har försökt pricka formen till Olympiatravet. Han är en bra bit på väg dit, sa tränaren Fredrik Solberg i vinnarcirkeln.

Sauveur gick en strong avslutning. Sexåringen gick på själv i tredjespår med 600 meter kvar och höll väldigt bra till andrapriset och visade att han kan fajtas mot de bästa. Papagayo E. får också plus i kanten och slutade trea.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Uppvisning av Call Me Keeper – vann på 1.10,6

Uppvisning av Call Me Keeper – vann på 1.10,6

Call Me Keeper gräver guld i Frankrike. Fjärde segern på lika många starter i år kom på Vincennes efter en häftig uppvisning. Segertiden: 1.10,6a över 2100.

Daniel Redén-tränade Call Me Keeper har tävlat i Frankrike de senaste månaderna och tycks trivas ypperligt på sydligare breddgrader.

När han som storfavorit med Franck Nivard i sulkyn, på lördagen tog hem Prix d’Aubusson var det sexåringens fjärde seger i fjärde starten i år. Och det var en glimrande uppvisning som svensken bjussade Vincennes publik på.

Uppvisning. Foto: ALN

Tempot i loppet var stenhårt. Första 600 meterna gick efter 1.06 och 1100 meter klockades till strax över 1.09. Call Me Keeper lämnade fjärde utvändigt och tågade på i tredjespår med 1200 meter kvar.

Stall Zets Pine Chip-son ångade på ordentligt och hade klämt sig till spets vid ingången av sista sväng. Därefter började avståndet att drygas ut. Call Me Keeper gick ifrån med flera längder sista biten och kom i mål på knallfina 1.10,6a över 2100 meter. Som det såg ut med krafter i behåll.

Den här segern var värd 24 750 euro. Andrapriset också det till en svensk; Boys Going In stod för en riktigt stark prestation efter att ha gått först utvändigt stora bitar av loppet och kom i mål på 1.11,0.

Fler svenskar fanns med i loppet. Super Ariel slutade tia (11,7), medan Rooibos och Aristocat Boko slutade oplacerade.

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fint genrep: Ny seger för Your Highness
Nästa nyhet
Fint genrep: Ny seger för Your Highness

Fint genrep: Ny seger för Your Highness

Det blev ett fint genrep inför Olympiatravet för Your Highness. Det svenska stoet noterades för ännu en seger på Vincennes.

Om tre veckor är Your Highness en av deltagarna i Olympiatravet. Det sjuåriga svenska stoet som haft en strålande sejour i regi Fabrice Souloy genrepade under lördagen i Prix du Tréport på Vincennes.

Åby nästa. Foto: ALN

Och det gick som det brukar göra. Your Highness tog en säker seger. Den sjätte på sju starter i Frankrike. Dagens viktoria var värd 38 250 euro.

Franck Nivard satt i sulkyn bakom och ekipaget kom fram bra som första häst i andraspår en bit bakom. Spelad till favorit i loppet var Viking Blue som tidigt avancerades framåt och också fick överta ledningen efter halva distansen.

När fältet gick genom sista sväng satt Your Highness fastlåst som trea i andraspår, men luckan kom perfekt ur svängen och stoet kunde avgöra lätt över upploppet. Segertiden skrevs till 1.12,2 över 2700 meter.

Det var en tiondel före tvåan Truman Dairpret och trean Valko Jenilat. Viking Blue fick nöja sig med fjärdepriset på 12,4. Amazon Am fanns med i loppet med slutade oplacerad.

Du kan se loppet här.

***

… Tioåriga stoet Scarlet Turgot, som tidigare i år vann Prix de Cornulier, tog ännu en fin seger när hon mycket enkelt hemförde Prix Théophile Lallouet värd 54 000 euro. Alexandre Abrivard red till seger på 1.12,9 över 2700 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lannem Silje slog upp skadan - går till aveln
Nästa nyhet
Lannem Silje slog upp skadan – går till aveln

Lannem Silje slog upp skadan – går till aveln

Lannem Silje var på väg tillbaka och man hoppades till och med på Elitkampen. Men på fredagen slogs skadan upp igen. Nu väntar en framtid i aveln.

Tidigare i veckan rapporterades om att Lannem Silje gjorde framsteg i träningen efter sin skada i ett gaffelband och att man snart hoppades på en comeback.

Silje slog upp skadan på nytt. Foto: ALN

Men under fredagens träningsrunda tog kanske tävlingskarriären för en av tidernas främsta kallblodstravare slut. ”Super-Silje” slog sin skada igen.

– Det small ordentligt. Hon blev väldigt halt under en vanlig träningstur för tryckvagn. Den här gången är det ett fäste till gaffelbandet i samma ben. Hon är mycket svullen på båda sidor. Det här tar för lång tid att läka, säger tränaren Ola M Skrugstad till tgn.no.

Skrugstad har därmed bestämt att låta sexåriga Lannem Silje få gå till aveln. Således har troligen kallblodsfenomenet gjort sin sista start. I vilket fall på mycket lång tid. Första partnern i avelsboxen är bestämd – det blir Dotterud Teddy.

Lannem Silje ska betäckas med Dotterud Teddy. Foto: ALN

– Jag är ändå glad att det skedde i träning och inte i ett lopp. Världen går vidare och nu blir det betäckning – sedan får vi se. Troligen kommer hon inte tillbaka som tävlingshäst, säger Skrugstad.

Lannem Silje har gjort 48 starter och vunnit 44 lopp. Totalt har hon sprungit in 6,7 miljoner norska kronor. Rekordet på 1.18,8a sattes vid segern i Elitkampen på Solvalla förra året.

Läs även: Målet för ”Super-Silje”: starta i Elitkampen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt försök för Wild Honey - till Bergsåker
Nästa nyhet
Nytt försök för Wild Honey – till Bergsåker

Nytt försök för Wild Honey – till Bergsåker

Hambo-Oaks vinnaren Wild Honey fick ställa in sin Sverige-premiär – men på onsdag sker ett nytt försök. På Bergsåker.

Det fyraåriga stoet Wild Honey tillhör fjolårets mest spännande USA-importer. I regi Jimmy Takter räknades hon som ett av de absolut bästa stona i kullen och tog bland annat hem Hambletonian Oaks. Totalt har hästen tjänat 12 miljoner kronor.

I påskas var tanken att Wild Honey skulle göra Sverige-debut och sin första start för Daniel Redén, men en febersläng skrinlade planerna.

Nu är racern frisk igen och redo för fajt. Årsdebuten sker på Bergsåker på onsdag och det är Örjan Kihlström som tar plats i sulkyn. Det i ett stolopp med 100 000 kronor till vinnaren.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Bostonz Credit – Ulf Eriksson
2 Cantabs Fortune – Daniel Redén
3 Ninepoints Lucy – Jörgen Westholm
4 Wild Honey – Örjan Kihlström
5 Elles W. Phedo – Ove A Lindqvist
6 Rondine d’Asolo – Hanna Olofsson
7 Lady Lee – Kerstin Hell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fortsätter att vinna - Timbal tog sjätte raka

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson