Snart är det dags, alla Delicious-fans. Daniel Redén provade sin kanontravare i ett snabbjobb inne på Solvalla under tisdagen.

Storloppssäsongen närmar sig med stormsteg och kanonerna har så smått börjat komma ut efter vintern. Det lär inte dröja länge innan den trippla världsrekordshållaren Delicious gör säsongens första framträdande.

Delicious, av många hållen som en av förhandsfavoriterna inför Elitloppet i slutet av maj, testades i ett snabbjobb på Solvalla under tisdagen. Allt såg perfekt ut för sjuåringen.

Tillbaka inom kort. Foto: ALN

– Hon kändes väldigt fin och precis där jag vill ha henne. Banan var kletig och det påverkade så klart tempot, men jag körde 1.12,5 sista varvet och då var vi inte på innerspår hela tiden, säger tränaren Daniel Redén till Kanal 75.

Delicious travade runt 1600 meter efter 1.14,0. En årsdebut bör vara nära förestående.

– Nu ska vi hem och kolla upp så att allt är bra med henne. Årsdebuten vet jag inte exakt när den blir men troligen inom kort, säger Redén till Kanal 75.

Delicious som har gjort 44 starter, vunnit 19 lopp och travat in 5,6 miljoner kronor startade senast i mitten av november när hon vann Silverhästen. Hon ståtar med fyra raka segrar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
TV4: Ingen ny säsong av Stjärnkusken

TV4: Ingen ny säsong av Stjärnkusken

Den första säsongen av Stjärnkusken gjorde succé. Trots det väljer TV4 att inte fortsätta med en ny säsong av tv-programmet.

TV4-satsningen Stjärnkusken, där kändisar skulle lära sig att köra travhäst och som såg Kee Marcello som vinnare, gjorde succé när det sändes i somras.

Jessica Almenäs var programledare. Foto: ALN

Som mest bänkade sig över 720 000 tittare framför tv:n på fredagarna för att se programmet, som efteråt fick stort beröm från flera håll.

Men någon andra säsong av Stjärnkusken blir det inte – i alla fall inte i sommar. Det kan avslöjas av SportExpressen.

– Det är självklart skittråkigt. Vi har diskuterat med TV4 och nu kom de tillbaka och sa att det inte blir något för de kommer inte hinna producera. Produktionen måste komma igång i slutet av maj eller början av juni och de kände att de inte skulle hinna, säger Per Tellander som är vd vid Kanal 75 till SportExpressen.

Att en ny säsong av Stjärnkusken trots allt skulle kunna bli verklighet, fast vid ett senare tillfälle, är inte uteslutet.

– Det kan bli så att vi kör vid ett annat tillfälle i stället. Jag kan tänka mig att det kan ske på hösten eller våren i stället, det behöver nödvändigtvis inte vara på sommaren, säger Per Tellander till SportExpressen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Premiechansningen slog nytt rekord - igen
Nästa nyhet
Premiechansningen slog nytt rekord – igen

Premiechansningen slog nytt rekord – igen

Anmälan till Premiechansningen gick ut vid månadsskiftet och det kan konstateras att ännu ett rekord har slagits. 889 hästar tar chansen.

Tiden för att anmäla sin tvååring till Premiechansningen löpte ut vid midnatt den 31 mars. När Svensk Travsport nu räknat samman alla hästar står det klart att det är ett rekordstort antal hästar ur kullen födda 2014 som tar chansen.

Gareth Boko är premiechansare. Foto: ALN

Totalt anmäldes 889 hästar. Det är 72 fler än förra årets antal som då var den högsta summan.

I år är det femte gången som Premiechansningen genomförs. Efter att ha fått 227 anmälningar det första året, sjönk siffran därefter till 165 för att sedan öka 2014 till 685 och i fjol till 817.

De hästar som ingår i Premiechansningen har möjligheten att kvittera ut den dubbla prissumman i de flesta av de största årgångsloppen med start i och med Svensk Uppfödningslöpning i höst.

Du kan se Svensk Travsports lista på alla anmälda här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skada stoppar Mission Brief hela säsongen
Nästa nyhet
Skada stoppar Mission Brief hela säsongen

Skada stoppar Mission Brief hela säsongen

Det amerikanska superstoet Mission Brief är skadad och ställer in hela säsongen. Samtidigt öppnar ägarna dörren för Elitloppet – 2017.

Fyraåriga Mission Brief har varit dominant i Nordamerika som två- och treåring med 19 segrar på 27 starter och 13 miljoner kronor insprunget totalt.

I fjol tampades hon mot killarna i Hambletonian och slutade tvåa i finalen bakom Pinkman. Senare på hösten noterades hon för 1.08,6a – världens snabbaste tid av ett treårigt sto på tusenmetersbana.

Men under 2016 blir det inga starter för Mission Brief. En skada i ett ben gör att man ställer in hela säsongen för den Ron Burke-tränade stjärnhästen.

– Det är ingen jätteallvarig skada, men hon kommer inte kunna tävla på ett par månader. Vi har övervägt att sälja henne som fölsto, fast efter att ha pratat om det och konstaterat att hon nästan med 100 procents säkerhet kan komma tillbaka har vi beslutat att ge henne den tid hon behöver, säger delägaren Mark Weaver till harnessracing.com.

Mission Brief var ett av de stora önskenamnen inför Elitloppet i år – något som härmed kan avskrivas. Men ägarna öppnar i stället en dörr för en eventuell resa till Solvalla nästa år.

– Hon skulle antagligen kunna tävla i de större loppen på senhösten, men vi kommer inte ens betala insatserna till de loppen. Jag tycker att det slutliga målet skulle vara Elitloppet nästa år, säger Mark Weaver.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

V64 Eskilstuna 5 april

Omgången: Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna är det som håller i V64 i kväll och det ser inte jättesvårt ut med ganska skiktade fält. Det är ändå inte helt givet med spikar då några höjer sig i de flesta lopp, och jag garderar omgångens största favorit. En viss Örjan kör min spik som bara är bäst!

Spiken: 3 Playboy Face (V64-2) såg fin ut i årsdebuten och här tror jag att han bara är bäst och vinner hur det än blir kört, men det finns chans på spets till och med…

V6-förslaget är på 1920 kronor (enbart V6).

6-4 (1-7)
3 Playboy Face (6-1)
3-1-6-8-10 (4-5)
2-3-14 (6-12)
9-2-12-5-11-3-7-8 (6-10)
8-6-5-9-7-11-2-1 (12-3)

2x1x5x3x8x8 = 1920 kr

DD-förslag på 900 kronor:

9,12 – 8 x 200
9,12 – 6 x 150
9,12 – 5 x 100

V64-1:

Ranking: A: 6-4 B: 1-7 C: 3-5-8

Spetsanalys: Voltstart för hög klass och det är de verkligen inte vana vid. Shadow Woodland har aldrig haft framspår i volt och Charrua Forlan inte sedan 2013… Shadow är mycket snabb i fötterna och jag håller ändå honom som spetsfavorit, mer plats efter strykning dessutom.

Loppanalys: Jättefina hästar och favorit är 4 Shadow Woodland, och jag tänkte först spika emot honom, men tar med honom. Han utvecklades mycket förra året och ser ut som en toppsprinter. Han vann två V75-lopp förra sommaren och var tapper trea från spets i en final, och följde fint bakom överlägsna Sauveur i senaste finalen som var sista starten 2015. Han har vintertränat, men Reijo visade upp Nadal Broline i bländande skick igår och Shadow ska vara liknande förberedd. Han är ovan vid volt och har snävt spår, men är så kvick i benen så han ändå kan hålla ut och ta sig till spets. Då är han svårslagen trots att formen inte är bevisad.

Jag tippar ändå 6 Charrua Forlan som hade en mellansäsong förra året och vann ”bara” 2/11 starter. Han såg jättefin ut i årsdebuten då han jagade mycket tappert som tvåa bakom kanonen Sauveur. Från springspår har han körts till spets efter 350 meter, men det var i helt annan klass. Han bör kliva iväg bra och kommer han förbi favoriten är han oslagbar tror jag. Chans oavsett och starkt lås.

Olle på 1 Underpaid Hanover står jag över, trots att han bör sitta i ledarryggen bakom något av mina streck.

V64-2:

Ranking: A: 3 B: 6-1-4-5-7-2 C: 9-8-10-11-12

Spetsanalys: Pablo Andover har galopperat 2/3 med volt, men han var bra med från bakspår näst senast och mycket snabb bakom bilen senast. Han kan säkert öppna bra om han trampar till rätt. Båda springspåren bör vara snabbare och med bra startkusk i Kajjan tror jag på Al’s Orlando Boy i spets.

Loppanalys: 3 Playboy Face är favorit och detta måste vara en bra vinnare! Han var snäppet under de bästa i kullen förra året, men hade heller ingen riktig tur med loppen. Han blev allt bättre, även om enda segern kom under Elitlopps-fredagen då han tuppade loss och hann undan före återkommande Polycrates Face (som tappade massor på galopp). Hästen gjorde bra lopp de senaste loppen förra hösten, pressade stenhårt i 08-öppning i Gävle med blev kvar i dödens och höll bra från spets sista starten 2015. I comebacken senast känns det som han hittat en ny nivå, han såg väldigt fin ut och efter att han blivit störd till galopp och tappat all position så gick han jättefint i skymundan som femma. Örjan upp, billigt motstånd mot de kullhästar han stångats emot och jag tror att han vinner detta från dödens! Öppnade bra för Tino i volt från springspår vid segern, och det finns att Örjan kör till och övertar.

1 Pablo Andover har hittat stilen och varit klart bra vid två segrar. Senast pang till spets bakom bilen, och gav inte jättefavoriten Calwin skuggan av chans att hänga på. Nu är det andra hästar mot lunchlopp, och han har varit svår med framspår i volt.

5 Think Twice är oerhört knepig och verkar korkad. Hon bara rusar om hon inte får rygg att gå i och kan stanna när som helst verkar det som, om hon inte känner för att springa. Snabb som tusan är hon, men jag står gärna över henne.

6 Al’s Orlando Boy är en rysare på spets om min spik kommer bort. Senaste segern togs till högt odds för Kaj från ledningen.

V64-3:

Ranking: A: 3-1 B: 6-8-10 C: 4-5-9-7

Spetsanalys: Takeaway ser spänd ut bakom bilen, senast hoppade hon innan bilen släppte och före det nära galopp i körningen efter 100-150 meter. Innerspår är lurigt och det kan bli galopp, annars var hon snabb för tre starter sedan. Persephone Face var chanslös att hålla ut snabba Caresse senast, men öppnade positivt före det och bättre spår nu. Snabb har Loving You Deeply varit och spetsat i 11-öppningar två senaste med framspår. No Limit Power med Kim?

Loppanalys: 1 Takeaway är klar favorit, och hon var mycket bra efter galopp i årsdebuten och verkar hittat ny växel under vintern. Kenneth såg mest ut som att han skulle köra runt efter galoppen, men det löste sig perfekt och hon spurtade rappt upploppet ner. Håller hon upp ledningen så är det säkert över, men hon har inte varit klockren bakom bilen direkt och det måste finnas galopprisk från spår 1. Dessutom inte viktigaste loppet att chansa från start, kanske vill Örjan hellre få iväg henne felfritt och bygga självförtroende? Garderas med snabba hästar utifrån!

3 Persephone Face var märkligt stor favorit senast, på segern i debuten för Claes. Hon var mycket fin då från ledningen då hon bombade undan, men det var strulrisk senast med snabba Caresse utanför och hon hängde sedan med okej bakom denne. Det gick snabbt på upploppet då Björn ryckte, och speedig är hon inte Persephone. Nu finns bättre spetschans med spår lite längre ut, och favoriten är osäker. I spets är det bra chans, även om det kan kosta.

6 Canmore B.F. gick positivt senast och visade att formen är på gång, och hon fick inte chansen sista 75. 8 Kahleesi såg bra ut senast då hon satt fast med gott om sparat trots att hon la krafter i startrusningen, och var minst lika bra som Persephone den dagen. 10 Touch of Elegance var inte så långt efter kulltoppen förra året och ska räknas.

V64-4:

Ranking: A: 2-3-14 B: 6-12-4-11 C: 10-7-13-8-9-5-15

Spetsanalys: Pampalo har varit snabb i volt, spetsade för Björn mot Don Brodde och axar bra efter ett par steg. Senast var han snabb med svårare spår och håller spets om kusken vill. Nu kanske det blir släpp till favoriten Winner Journey som höll upp innerspåret näst senast, men det var inte med jättestor marginal och han känns mindre snabb än 1.

Loppanalys: Omgångens största favorit är 3 Winner Journey som kommer med tre raka segrar, och Jorma har hyllat hästen varje gång efter segrarna. Han vann från ledningen och senast efter attack i spåren sista halvvarvet. Det finns bra motor i hästen, som avgjorde säkert. Skulle han komma till ledningen är han givetvis svårslagen då det finns mer att hämta, men det finns snabb häst innanför som kan häxa.

Det i 2 Pampalo som blivit nedstruken till perfekt innerspår och han ska kunna hålla spets om Magnus vill. Senast sköt hästen till rappt över upploppet och tog en del på bra ledare i Cantona Mearas och det var bra sprut över mål. Både spets och ledarryggen känns spännande då favoriten bör dra undan.

Jag vill inte spricka på 14 Royal T.K. som jag trodde på senast då ”Håson” ryckte av skorna, men det blev fel. Han blev nedtryckt på innerspår och satt med rubbet sparat bakom hästar och såg verkligen jättefin ut! Bara 7% och jag betalar gärna för honom, och hoppas på barfota igen.

V64-5:

Ranking: A: 9-2-12 B: 5-11-3-7-8 C: 6-10

Spetsanalys: Tarragona Ås håller upp ledningen som senaste hon hade innerspår i volt och körs säkert i ledningen nu som favorit.

Loppanalys: Nu ska det börja hända saker, för favoriten 2 Tarragona Ås är aldrig att lita på, och trots bra uppgift med bra spetschans så måste jag försöka fälla henne. Hon kördes i ledningen tre gånger under 2015 och var tvåa som bäst bakom Only One Winner visserligen, men övriga två oplacerad. Hon ger gärna upp då det börjar ta emot och även om hon blivit bättre på sistone så är det syn från ledningen. Bakifrån har hon gått bra, senast i toktempo och fullföljde fullgott bakom French Call, och sköt till bra mot Carlos Greenwood före det.

Det finns ingen trolig vinnare i loppet, vilket gör henne än större då det är enkel lösning med Örjan och häst i form. 9 Obi Degato kan vara draget. Han mötte övermakten i ledande Valeur senast men gick fullt bra i spåren som fyra. Han tar inte i så det knakar, men kanske kasar upp sig mot dessa.

4 Rydens Indigoblue var ute i konstigt lopp senast med få hästar, men han verkade lite glödlös till slut då han inte tappade så mycket på galoppen. Han är inte bättre än de mindre spelade.

12 Royal Prince var seg senast och hade svårt att följa, men sista 50 kom han upp i rygg och såg laddad ut. Han är en lördagshäst och Jepsom kan skrälla trots spåret, till höga DD-odds testar jag!

5 Occasione Font kan sitta där med klaff, då är hon snabb på kortspeed som senast då hon spurtade bra.

7 Tintin är en glasbit som gör ny comeback, vingelläge och Olle i vagnen och 16% är inte taget.

V64-6:

Ranking: A: 8-6-5 B: 9-7-11-2-1 C: 12-3-10-4

Spetsanalys: Snabba hästar där det inte är givet att varken Snow Flake Goj eller Cool Style körs i spets (dunkel form och mosad senast gäller för dessa). Conrads Elsa kommer Magnus testa rejält tror jag och hon kan få överta. Annars kommer Ametrin i nästa våg.

Loppanalys: Öppet i avslutningen, och egentligen hade jag velat ha alla, men fick råd till åtta streck. 8 Ametrin är en maffig märr som är grymt bra då hon är bra, och hyfsat fräsch. Senast såg hon bländande fin ut då hon pulade ifrån dem framme i ledningen. Det är hennes bästa gren, men nu bättre motstånd och spår 8. Skulle hon nå spets så vinner hon ett lopp som detta, och hon har chans oavsett om hon har en av sina bra dagar.

6 Conrads Elsa är Magnus ruskigt nöjd med för dagen, och senast gick hon ett kanonlopp där inget klaffade men över upploppet bet det mycket bra mellan hästar. Lyckas hon nå ledningen tror jag hon blir svårslagen, men hon måste bli släppt dit.

Starke 5 On Track Piraya räckte inte på V75 efter vila i Norge senast där han satt längst bak i fältet. Lopp i kroppen och körspö nu och han duger bra då han verkar fräsch, vilket sällan är fallet. Han vann V75 över tre varv i höstar och kan mosa dem. Detta är A-trion, men jag kan nämna 9 Fuzz som är speedig och han har varit ute i vida spår och gått snabbt flera gånger. Bra startryggar och borde få bättre resa. 7 Quarter of An Hour är en tveksam favorit efter vila då han knappast når ledningen, bakifrån är han mer en vanlig häst.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lugnande för Peter Ingves - snart tillbaka

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson