Stjärnkusken Peter Ingves blev förd till sjukhus efter att ha blivit sparkad av en lös häst på Halmstadtravets stallbacke under måndagen.

En olycka utspelade sig på Halmstad stallbacke i samband med banans lunchtävlingar på måndagen. Peter Ingves fick färdas till lasarettet efter att ha blivit sparkad.

Hästen Red Passion, som Ingves körde i dagens andra lopp, slog sig lös inne på stallbacken och kusken föll ur sulkyn.

Enligt rapporter från Halmstadtravet ska Peter Ingves ha träffats av sparkar på ena benet och även i bröstkorgen. Han befinner sig på sjukhus för omvård.

Den lösa hästen ska ha sprungit in i en parkerad bil på stallbacken och fått skärskador. Red Passion är transporterad till djursjukhus.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 4/4

Omgången: Volstead, Spartan Kronos, Daley Lovin, Nadal Broline & Jeppas Maxi gör samtliga årsdebut ikväll! Sportsligt otroligt kul att se dessa stjärnor göra första starten för året. Det är alltid spännande att se hur de har tagit till sig av vinterträningen och förväntningarna är höga. Jag är mest spänd på att få se Nadal Broline som jag tycker är en riktig skjutare och som jag hoppas kommer ta klivet upp i den riktiga eliten i år. Spelmässigt är det tyvärr inte alls lika kul. Förutom att det är svårt att veta hur hästar efter vila presterar är det också tunna lopp och det kittlar inte direkt i speltarmen. Jag gör ändå ett försök med en matematisk lapp där jag spikar Je T’aime Express i Kjell P Dahlströms Minne. Jag tror att han leder runt om och i de övriga avdelningar hoppas jag på lite kantbollar.

Spiken

1 Je T’aime Express V64-5 Bra chans att leda hela vägen när de bästa hästarna gör årsdebut.

Prisvärda

8 Devs d’Amerique V64-1 Bra senast och löser det sig tror jag inte att Fredrik Perssons häst är sämre än någon annan.

7 Effie Marconi V64-2 Toppform och spetsläge. Alldeles för lite spelad.

2 Usain Henna V64-3 Härlig krigare som har ett lopp i kroppen jämfört med de två tuffaste konkurrenterna.

3 Lucky Hall V64-4 Såg fin ut senast och jag hoppas det blir barfota runt om precis som då.

7 Favorite Boko V64-6 Mycket bättre än raden och leder troligtvis loppet länge.

V64-systemet, endast för sex rätt

V64-1: 1-2-3-5-7-8-9 (6-4)
V64-2: 5-6-7-8-10 (2-1)
V64-3: 2-4 (2-4)
V64-4: 1-2-3-9 (5-4)
V64-5: 1 Je T’aime Express (4-2)
V64-6: 3-4-5-7-8-11-12 (10-1)

7x5x2x4x1x7= 1960 rader/kronor

Dagens Dubbel

1– 7,8 x 400 kr

1– 3,12 x 100 kr

Totalt: 1000 kr

Analys V64-1:

Ranking: A: -. B: 7-8-2-5-3-1-9. C: 6-4.

Spetsanalysen: Sing a Song är öppnar bra men Paradiserunner är också snabb ut och min spetsfavorit. Han är dock ingen tiger till slut men över kort distans och mot relativt klent motstånd tror jag att man testar i spets igen.

Loppanalysen: Ett sprinterlopp inleder och hårt betrodd blir 5 Johan Roc som gör årsdebut. Svårbedömd så här i första starten och det finns även risk för svar invändigt och då är han sårbar. Skulle Goop däremot få överta ledningen är det en vettig chans och han streckas men rankas ner lite.

Tipset istället till 7 Ouantum Outlook som ständigt svarar för gedigna insatser. Senast gick han bra som trea bakom Vicory Pilot och Errol Boko. Jag hade 12 sista 700 den gången och hästen vann ett liknande lopp på just Mantorp för tre starter sedan.

8 Devs d’Amerique tycker jag är bortglömd. Det här är en rätt fin häst som gjorde ett bra lopp senast. Hittar Persson de rätta ryggarna tror jag mycket väl att nioåringen kan fälla samtliga över upploppet.

2 Global Revolver är nog tuffaste hästen men han är knepig och gör ofta bort sig. Kort distans tror jag inte är optimalt för honom nu när banorna är snabba. Ska ändå räknas rätt tidigt men han känns överspelad.

3 Paradiserunner får ett streck även om jag inte gillar hästen. Nu är det dock Örjan upp och spetsläge så jag blir inte helt förvånad om han ramlar undan till slut.

Streck även för 1 Sing a Song som har fått två lopp i kroppen och som borde få en fin resa på innerspår. Slutligen betalar jag för 9 French Call som har toppform, senast höll hon undan trots att första 500 gick på 06,5!

Analys V64-2:

Ranking: A: 7-6-10-8. B: 5-2-1-4. C: 9-12-3.

Spetsanalysen: Joe Martini öppnar bra i volt och från sjätte med Goop är han den naturliga spetsfavoriten. Jag hoppas dock att Karlstedt prickar och då tror jag att Effie Marconi axar förbi in i svängen.

Loppanalysen: Ett hyggligt lopp där årsdebuterande 6 Joe Martini blir favorit. Han gjorde flera bra lopp i fjol i sin flegmatiska stil och kommer säkert vara ännu bättre i år. Fina förutsättningar här och får Goop ledningen och bestämma en bit är det såklart en jättechans. Jag hoppas dock att han blir av med ledningen och det finns dessutom några vettiga hästar emot så jag provar att gardera.

Skrälltipset till 7 Effie Marconi som har toppform för dagen. För tre starter sedan fastnade hon med krafter kvar och näst senast fick hon lägga alldeles för mycket kraft i en massa omstarter. Senast kördes hon snällt och sköt till klart bra när luckan kom till slut. Skulle Karlstedt lyckas komma till ledningen tror jag att det kan hålla hela vägen på en snabb bana och att hon är streckad på ett par procent är bara löjligt.

10 Vernin Starlight har nu gjort tre starter för Svante Båth men han har inte riktigt fått till det. Han såg fin ut i debuten som fastlåst men har sedan varit rätt seg även om han nog hoppade bort en framskjuten placering senast. Skulle han fungera rundar han nog hela gänget men det är inget jag litar på.

8 Robban M.J. platsar också i A-gruppen och han var riktigt bra då han vann lätt efter att ha varvat på 12,5! Det var tredje starten för Lennartsson och hästen har verkligen höjt sig i sin nya regi. Utgångsläget är knepigt men löser det sig ska ekipaget räknas tidigt.

Slutligen betalar jag för 5 Papidoux som inte är så tokig och klarar han bara spåret är han inte helt borta.

Analys V64-3:

Ranking: A. 2-4. B: 5. C: 6.

Spetsanalysen: Svårbedömt då ingen är riktigt snabb iväg och taktiken oklar när de bästa hästarna årsdebuterar. Jag gissar ändå på att Jeppas Maxi sitter i ledningen ur den första svängen.

Loppanalysen: Bara fyra hästar kvar men flera kanoner! Klar favorit blir läckra 4 Nadal Broline som jag hoppas kommer att få en kanonsäsong. Han gjorde flera svettiga lopp ifjol och ger verkligen ett klassigt intryck. Nu är det dock första starten för året och det låter väl inte överdrivet bra från stallet. Han har gått något 20-jobb och då det inte är det viktigaste loppet för året gissar jag på ett rätt passivt upplägg och jag dubblar.

Tipset ger jag till den härliga krigaren 2 Usain Henna som alltid kämpar hela vägen. Han gjorde comeback senast och gick riktigt bra i ett stayerlopp på Kalmar. Jag hade 12 sista rundan och han kommer säkert vara ännu bättre den här gången. Det blir skor som senast men det är en klar fördel att han har ett lopp i kroppen och jag tror att han kan vara tuffast till slut.

Det ska även bli kul att se 5 Jeppas Maxi på tävlingsbanan igen och det här är ju också en topphäst som vi alla vet. Han har dock varit borta nästan ett år och är säkerligen inte i full form direkt och jag står över.

Analys V64-4:

Ranking: A: 1-2-3-9. B: 5-4-8. C: 7-10-11-12.

Spetsanalysen: Dokonjo, One More Rebel, Västerbo Wallet och Deckhand kan samtliga öppna. Jag tror dock att spetsstriden står mellan de förstnämnda och ger Dokonjo vettig chans att hålla ut sida vid sida.

Loppanalysen: Ytterligare ett sprinterlopp och här chansar jag och låser loppet på fyra hästar. Tipset till 1 Dokonjo som är min knappa spetsfavorit och från ledningen borde han ha en bra vinstchans över den korta distansen.

Skulle däremot 2 One More Rebel komma förbi är det istället han som sitter på leken. Hästen gör jämna och bra insatser hela tiden och om han inte kommer förbi kan Haugstad säkert krypa ner bakom och med lucka till slut kan han speeda till vinst.

Streck även på skrällen 3 Lucky Hall som såg fin ut senast då hon inte riktigt fick chansen till slut. Det var första barfota runt om på länge då och jag hoppas på samma balans nu. Från ett fint utgångsläge borde hon få ett bra lopp och sjuåringen ska räknas.

Slutligen betalar jag för 9 Elton Boko som såg rätt fin ut senast efter galopp. Bra startryggar den här gången och han fäller nog många över upploppet.

Det är dock ett öppet lopp och den som lägger upp systemet annorlunda bör nog strecka de tre B-hästarna.

Analys V64-5:

Ranking: A: 1. B: 4-2-8-3-5-6. C: 7.

Spetsanalysen: Je T’aime Express är vass iväg och jag blir mycket förvånad om någon kan utmana i spetskörningen.

Loppanalysen: Kjell P Dahlströms Minne och ett läckert startfält. 2 Daley Lovin, 3 Volstead och 8 Spartan Kronos årsdebuterar och det här är tre ruskiga hästar som det ska bli mycket kul att se tävla igen! De får dock stå tillbaka i tipsen den här gången då jag har en annan vinnare som är i full tävlingsform.

Det är 1 Je T’aime Express som jag tror kommer att leda hela vägen. Hästen mötte Propulsion senast och gjorde ett topplopp som tvåa med tanke på förberedelserna inför den starten. Han hade problem med magen och det lät länge som att han skulle strykas. Med tanke på det var han som sagt riktigt bra och att han fick ge sig mot Propulsion är inget att säga om. Untersteiners femåring är säkert bättre den här gången och även om distansen kanske inte är den bästa borde Peter få bestämma i ledningen och då tror jag ingen av topphästarna kan utmana. Given spik!

Som första reserv lägger jag faktiskt 4 Explosive de Vie som årsdebuterade i samma lopp som min spik var ute i senast. Det var en del snack om honom inför den starten men han kunde inte ta något till slut den gången. Han går nog framåt med det loppet i kroppen och skulle min vinnare bli struken eller göra bort sig tror jag att Oscarsson istället leder runt om.

Analys V64-6:

Ranking: A: 7-8. B: 4-12-5-3-11-10-1. C: 9-6-2.                               

Spetsanalysen: Metoria är nog snabbast iväg men körs knappast i ledningen. Favorite Boko öppnar också bra och då man låter angelägna från stallet tror jag att Ohlsson kör resolut till spets.

Loppanalysen: Ett ganska bra fyraåringslopp med flera fina hästar avslutar och tipset till den troliga ledaren 7 Favorite Boko. Han har inte fungerat fullt ut i sina två starter för året men det låter påställt från stallet och kommer han till spets håller det nog länge. Ohlsson upp känns som ett litet plus för mig även om Jepson är vass.

Jag håller även upp 8 Toreador i A-gruppen. Zola Boko-sonen ger ett skönt intryck och kommer nog bli riktigt bra med tiden. Han har gjort tre starter i år och senast tycker jag att han avslutade bra utan att kunna hota M.T.Klara som fått bestämma i ledningen. Utgångsläget är såklart iskallt men Örjan brukar lösa det och med klaff tror jag på bra vinstchans.

Jag streckar ytterligare fyra hästar på V6-förslaget.

Betrodda 4 Cantona Mearas vann lätt i årsdebuten och gav ett bra intryck. Säkert ännu bättre nu och ska räknas från ett fint utgångsläge.

12 Takestwoforatango vann också i årsdebuten senast och var fin från ledningen. Iskallt utgångsläge men om det löser sig längs vägen är nog i alla fall hästen tillräckligt bra för att vinna.

5 Faust Boko återkommer i ny regi och är svårbedömd då han inte har startat på länge. Han visade bra kapacitet som treåring och jag streckar.

3 Jeppas Pronto är rätt bra och även om motståndet är tuffare nu kan det gå.

Slutligen betalar jag för 11 Roheryn som är en fin häst men som inte har startat på länge. Nu när Korvenoja bara åker med en häst till Mantorp misstänker jag att han har ställt i ordning och jag vill inte spricka på henne.

Jag står alltså över 10 Linus M.J. Hästen är bra men med annorlunda förutsättningar den här gången och som rätt mycket spelad bjuder jag på honom.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ett kvartal: Ohlsson och Bergh toppar i Sverige
Nästa nyhet
Ett kvartal: Ohlsson och Bergh toppar i Sverige

Ett kvartal: Ohlsson och Bergh toppar i Sverige

Det första kvartalet (lite drygt) har gått av 2016. Ulf Ohlsson har ett stabilt grepp om den allsvenska kuskligan och Robert Bergh driver landets vinstrikaste stall.

Den första fjärdedelen av året är lagd till handlingarna. Dags att göra en liten koll på hur det står till i kusk- och tränartoppen i landet.

Ulf Ohlsson är sin vana trogen den som ångar på flitigast. På 512 starter (5,4 per dag i snitt) har han vunnit 86 lopp (i Sverige). Det ger honom en solklar ledning i den allsvenska kuskligan.

Robert Bergh toppar tränarligan. Foto: ALN

Örjan Kihlström tronar på andraplatsen, före Jorma Kontio. Den regerande mästaren Björn Goop har nu tagit sig in på tio i topp-listan och ligger för närvarande 8:a med 30 fullträffar.

Robert Bergh har börjat året bra som tränare. Hans stall har kört in mest pengar med nästan 6,9 miljoner. Det är två miljoner mer än tvåan Peter Untersteiner och fjolårets vinstrikaste Lutfi Kolgjini.

Här är topplistorna till och med den 3 april (statistik hämtad från Svensk Travsport):

Allsvenska kuskligan (endast starter i Sverige):

(fjolåret inom parentes, segrar, starter, vinstsumma)

1 (2) Ulf Ohlsson, 86 – 512 – 5 539 600 kr
2 (3) Örjan Kihlström, 51 – 240 – 5 984 600 kr
3 (5) Jorma Kontio, 49 – 376 – 3 011 070 kr
4 (7) Johnny Takter, 43 – 199 – 4 286 700 kr
5 (6) Peter Untersteiner, 39 – 228 – 3 485 550 kr
6 (9) Robert Bergh, 35 – 142 – 2 561 800 kr
7 (10) Magnus Jakobsson, 32 – 262 – 2 479 000 kr
8 (1) Björn Goop, 30 – 195 – 3 103 600 kr
9(11) Carl Johan Jepson, 28 – 264 – 2 106 700 kr
10 (12) Christoffer Eriksson, 27 – 221 – 2 522 800 kr

Vinstrikaste träningsstall:

(fjolåret inom parentes, segrar, starter, vinstsumma)

1 (3) Robert Bergh, 59 – 293 – 6 891 956 kr
2 (4) Peter Untersteiner, 50 – 249 – 4 899 972 kr
3 (1) Lutfi Kolgjini, 29 – 181 – 4 741 930 kr
4 (8) Daniel Redén, 22 – 114 – 3 655 230 kr
5 (12) Stig H Johansson, 27 – 122 – 2 814 709 kr
6 (10) Tomas Malmqvist, 25 – 124 – 2 575 891 kr
7 (22) Stefan P Pettersson, 10 – 70 – 2 464 820 kr
8 (9) Svante Båth, 19 – 114 – 2 042 540 kr
9 (2) Roger Walmann, 22 – 155 – 1 969 300 kr
10 (6) Stefan Melander, 12 – 173 – 1 944 100 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Halmstad
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Halmstad

Måndag: V4-tips till Halmstad

Omgången
Ny vecka inleds på Halmstadstravet som i vanlig ordning fått ihop en trevlig tävlingsdag. Två lopp håller rätt bra klass och det ser aningen favoritbetonat ut idag. Vår spik kommer i andra avdelningen där vi tror 3 Marciano (V4-2) sluggar sig till ledningen tidigt och sen eldar Lutfi Kolgjini sin vana trogen på hela vägen till mål.

Spiken
3 Marciano (V4-2/LD-1)

Kompletterande flerisspiken
7 Super Photogenic (V4-4)

Skrällen
5 Clarion Boko (V4-3)

V4-systemet I (x2)
V4-1: 3,5,10,11,12 (res 6-9)
V4-2: 3 Marciano (res 9-10)
V4-3: 2,3,4,5,7 (res 1-11)
V4-4: 2,4,7,9 (res 3-5)

5x1x5x4 = 100 rader

400 kronor

V4-systemet II (x30)
V4-1: 5,10,12 (res 11-3)
V4-2: 3 Marciano (res 9-10)
V4-3: 2,4,5 (res 3-7)
V4-4: 7 Super Photogenic (res 2-4)

 3x1x3x1 = 9 rader
540 kronor

Dubbelförslaget
3 – 2 x 700
3 – 5 x 300

1000 kronor

V4-1

RANKING A: 10-5-12 B: 11-3-6-9-1. C: 2-7-8.

Spetsanalys: 5 Cantab’s Alfa är nog snabbast och slipper både springspårhästar och värsta spetshotet. Gott om plats för Takter att vända runt och ekipaget tar täten!

Loppanalys:
Vidöppet stolopp inleder V4:an och här får man måla på rejält. Tipset till 10 Tocca som kunde går barfota senast och då kom också segern. Femåringen sprintade undan från ledningen och såg inte helt tom ut i mål. Polletten trillar allt längre ner för Enjoy Lavec-dottern och hon är med i striden.

5 Cantab’s Alfa tog täten senast och fick bestämma i 20-tempo första varvet innan Johnny Takter släppte ledningen till favoriten Questionmark. Fyraåringen spurtade sedan godkänt via snikspåren och kanske väljer Takter ett annat upplägg denna gång om man skulle hitta till front.

12 Devs Delilah galopperade kort före mål som fastlåst senast men såg bra ut och var godkänd på V75 i starten innan det. Det var också hennes första start utan skor för året och med minsta klaff från tillägg blir hon farlig denna gång.

11 Victoria Vixi var enkelt slagen från spets senast men kan bättre än så och möter normalt motstånd denna gång.

V4-2

RANKING A: 3. B: 9-10-11-14-7-6-5-13-2. C: 1-8-4-15-12.

Spetsanalys:
7 Rydens Limoncelli öppnar bra från nästan alla spår i volten men även om Kim Eriksson gillar att köra i spets tror vi inte att han gör det denna gång. Istället kommer Lutfi Kolgjini glidande med 3 Marciano och tar sig till täten i första eller andra skedet av loppet.

Loppanalys:
Svensk Travsports Grundserie med 30 000 kronor i första pris och vi är inne på att Lutfi Kolgjini snor med sig den fetaste prischecken hem till Jägersro. 3 Marciano gjorde sitt första lopp i karriären senast och det slutade med en silverpeng som glänste lite extra. Hingsten fick syna dödens men kämpade på hela vägen och släppte aldrig riktigt fokus på ledande Man At Work. Han var väl kanske aldrig nära segern men det intryck han gav då gör honom till vårt spikförslag denna gång. Treåringen har en stam som förpliktigar och vi tycker att förutsättningarna denna gång ser passande ut. Från spår tre i volten tror vi inte att Ludde sparar på krutet och han kommer säkerligen söka sig mot ledningen direkt. Travar hästen sedan en liknande tid som senast får de mer rutinerade konkurrenterna på tillägg nog bara se den vinröda ryggen på avstånd. Spik!

 9 Questionmark vann trots inledande galopp senast och stoet är av den rätta sorten. Hon har dock inte alltid så lätt att hålla sig till rätt gångart och hon får stå tillbaka för vårt singelstreck denna gång.

V4-3

RANKING A: 5-2-4. B: 7-3-8-1-11-10. C: 12-9-6.

Spetsanalys:
2 Ågårds Mats måste kanske laddas lite mer än senast för att kunna svara ut ett par av konkurrenterna. Däribland 4 Lightning Photo som pep iväg i trakterna kring 09/200 och som dessutom får Johnny Takter i jollen. Står mellan dessa och en riktigt snabb inledning är ingen främmande tanke.

Loppanalys:
2140 meter med bilstart och en bra uppgift på pappret för 2 Ågårds Mats. Claes Svenssons adept årsdebuterade senast på Mantorp och gjorde det med besked. Femåringen fick på sig hela racerkitet direkt med barfota runt om, helstängt huvudlag samt jänkarvagn och Svensson kunde ta över ledningen i första sväng. Sen hade ekipaget full kontroll hela vägen via 13/1000 och det såg nästan retfullt enkelt ut. Det kan bli ett liknande scenario denna gång med tidig ledning men man får aldrig glömma bort x-faktorn för tokkörning när Takter har en startsnabb häst med spetsläge. Ågårds Mats kan såklart vinna bakifrån också vilket han visade vid V75-segern i höstas men med lite otur är han snabbast till plankan och får sedan Lightning Photo över sig. Då kan det antingen bli för tufft och om väljer Claes Svensson att släppa måste det lösa sig. Därför känns valacken som en lite väl stor favorit och väljer vi att gardera loppet med ett handfull hästar.

4 Lightning Photo gjorde en helt okej insats senast men sista 200 meterna borde han kanske varit aningen vassare. Sexåringen var förvisso inblandad i en rätt hård första femhundring men enligt tränare Mikko Aho har hästen aldrig känts som fin i varken värmning eller provstart. Som vi redan nämt är det Johnny Takter som sköter tömmarna denna gång och här kan det går undan.

Varning för 5 Clarion Boko som var ute i samma lopp som Lightning Photo senast och visade en toppspurt till andrapriset i tredje-fjärdespår. Klockan visade 10,7/400 och får han spela ut en liknande speed mot slitna konkurrenter sista 300 blir han farlig. Spelmässigt oerhört intressant vid favoritfall och vi chanstippar Peter Ingves styrning.

7 Ille Faciet har nu första starten för året avklarad och Enjoy Lavec-sonen stod för en solid insats som tvåa. Körande Erika Persson satt andra ytter men avancerade fram i dödens meter från mål men man fick aldrig grepp om ledande Peder Mykla. Lopp i kroppen nu och kommer man bara till från bricka sju är Enjoy Lavec-sonen inte borta.

3 Legend Brodde såg segerfarlig ut 400 kvar senast men över upploppet tröt krafter något. Insatsen var ändå klart bra och femåringen vann ju direkt i årsdebuten i starten innan det. Gynnad om det blir tempo och ska med på systemet.

V4-4

RANKING A: 7. B: 2-4-9-3-5-6. C: 1-8.

Spetsanalys:
Om konkurrenterna såg 7 Super Photogenic senast borde de väl släppa men 3 Mr Hot Shot och 4 Solon gör upp om ledningen initialt innan Kim Eriksson kommer dundrande med frågan att få överta. Nio gånger av tio får han också det men

Loppanalys:
Bara nio hästar till start i detta spårtrappelopp men en rätt namnkunnigt gäng där 7 Super Photogenic blir motiverad favorit. Hästens senaste prestation är det ”hatten av” för när han fick syna dödens i stenhårt tempo men ändå hade modet och krafterna att plocka ner ledande Handsome Knight. Med många startsnabba konkurrenter invändigt kan det krävas en liknande prestation denna gång och vi vet inte riktigt om det går att begära av hästen. Dessutom är han inte helt säker på benen och vi streckar på bakom.

2 Chosen One kommer snart att vinna lopp och sätter favoriten krokben för sig själv kan det vara hög tid nu. Johan Untersteiners travare har ett perfekt utgångsläge och kommer dessutom testas med jänkarvagn för första gången i ”Lill-Untas” regi.

4 Solon är väldigt snabb bakom bilen och har nu fått två lopp i kroppen efter paus. Skulle Axel Jacobsen hitta till front ställs han för dilemmat om/när Super Photogenic kommer ångande och rygg ledaren är kanske den troligaste positionen för sjuåringen.

9 Asterix Hornline är också en given markering för den som garderar loppet. Kändes bra senast menar Claes Svensson i förhandsintervjun och sjuåringen har en hel del fart under hovarna.

/Redaktionen, travnet.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Halmstad: "Måste väl ha bra chans igen"
Nästa nyhet
V4 Halmstad: ”Måste väl ha bra chans igen”

V4 Halmstad: ”Måste väl ha bra chans igen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han stod för en toppinsats i årsdebuten och kändes kanske till och med lite bättre än i fjol. Han hängde inte töm och var på bettet hela vägen. Nu lottades vi till ett perfekt utgångsläge och det känns dessutom som att han tagit förra loppet på rätt sätt. Motstånd saknas väl inte och det bästa vore ledningen men han går bra bakifrån också. Som han såg ut senast måste han väl ses med chans igen och vi kör barfota runt om, helstängt och jänkarvagn, säger Claes Svensson om Ågårds Mats (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med på Halmstadtravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

5 CANTAB’S ALFA – Hästen verka ha tagit senaste loppet bra och öppnade ju snabbt från snävt spår senast och gynnas nu av att det inte är några springspårhästar. Vi får se om Johnny kör i spets denna gång eller släpper om det kommer någon bra. Johnny är inte alltid så lätt att läsa av. Skor runt om, säger Lars I Nilsson.

6 TRILLI HOLZ – Hon har varit hos mig ett par månader och känns fin i jobben. Vi har kört henne 1.20 som snabbast men det kan nog fattas lite fart i henne. Samtidigt känns hon svårbedömd eftersom jag inte riktigt vet vad hon kan och det ska bli spännande att se vad hon kan uträtta. Det blir barfota runt om vilket jag inte tror hon testat tidigare och sen kör med öppet huvudlag samt vanlig vagn, säger Magnus Dahlén.

9 RASPBERRYSKY – Hon verkar tveksamt i ordning för dagen och vi får ligga lite lågt denna gång. Vi kör henne med skor runt om, säger Laura Myllamaa i stallet.

Lopp 2, V4-2

3 MARCIANO – Han gjorde ett jättebra lopp i debuten och höll farten starkt trots en tuff resa. Det kändes verkligen som att han tävlade hela vägen till linjen och han har tagit det loppet bra. Han har ju att brås på kan man säga och jag tror dessutom att han flyttat fram positionerna formmässigt med det loppet i kroppen. Han öppnade okej senast och den här gången kan man ju hoppas att han får ledningen. Därifrån tror jag han blir riktigt svårslagen. Samma balans som senast, säger Adrian Kolgjini.

9 QUESTIONMARK – Hon har ryckt upp sig på slutet och det verkar bra med henne. Hon är inte helt att lita på men felfri så räknar jag med en bra insats från hennes sida. Inga ändringar är planerade, säger Peter Untersteiner.

10 DUST COLLECTOR – Han fick en tung resa efter uppehåll senast men känns mycket pigg efter den genomköraren och verkar ha tagit loppet bra. Skor runt om igen. Det blir nog kämpigt mot Luddes häst, säger Lars I Nilsson.

14 STARO JUNIQUE – Hästen ska vara mycket bra förberedd inför årsdebuten och det känns som en bra häst även om det inte blev så goda resultat i fjol. Han ska fatta mer vad det handlar om nu men det blir svårt med tillägg på Luddes. Han kan öppna ganska snabbt och det hänger väl mest på att kusken ska träffa från start. Det är troligt att det blir barfota runt om direkt och vi räknar med en bra insats, säger Sören Boel.

Lopp 3, V4-3

1 ZLATAN C.K. – Han felade näst senast och gick sedan hela okej på Kalmar i starten efter det. Vi hamnade långt bak från dåligt läge men hans slutrepa i spåren var helt okej. Nu fick vi fint läge och härifrån borde vi kunna smyga med till hyggliga pengar, säger kusken Kim Eriksson.

2 ÅGÅRDS MATS – Han stod för en toppinsats i årsdebuten och kändes kanske till och med lite bättre än i fjol. Han hängde inte töm och var på bettet hela vägen. Nu lottades vi till ett perfekt utgångsläge och det känns dessutom som att han tagit förra loppet på rätt sätt. Motstånd saknas väl inte och det bästa vore ledningen men han går bra bakifrån också. Som han såg ut senast måste han väl ses med chans igen och vi kör barfota runt om, helstängt och jänkarvagn, säger Claes Svensson.

3 LEGEND BRODDE – Han har svarat för två godkända insatser på slutet och det ser bra ut inför denna start. Svenssons häst kan nog vara för bra denna gång. Vi planerar inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

4 LIGHTNING PHOTO – Han kändes faktiskt finare än på mycket länge inför loppet på Åby senast men det gick lite för fort från start och jag kunde inte svara när Flemming kom. Sen gick det ju sakta en bit och över upploppet var det svårt att ta så mycket men jag tycker hästen gjorde en fullt godkänd insats. Han är i bra slag just nu och utgångsläget kan jag inte klaga på. Detta blev dock ett tufft lopp men han kommer säkert att göra en bra prestation. Taktiken överlämnar helt och hållet till Johnny och det blir samma utrustning, säger Mikko Aho.

7 ILLE FACIET – Han har nu årsdebuten avklarad och stod för en fullt godkänd insats. Hästen känns riktigt bra i ordningen och han kommer säkert att göra ett bra lopp igen. Spåret är inte det bästa och dessutom har det blivit lite långt mellan starterna nu. Vi rycker skorna denna gång och sen får man hoppas det löser sig på vägen. Helt borta är han väl inte men det måste klaffa en hel del för att han ska kunna vinna, säger Johan Untersteiner.

Lopp 4, V4-4

2 CHOSEN ONE – Han gör fina insatser mest hela tiden och borde snart får vinna lopp. Vi gick ett helt perfekt utgångsläge och härifrån borde han få ett fint lopp. Super Photogenic är väl loppets förstahäst men skulle den göra bort sig tycker jag att min är tidig. Barfota runt om och kommer han gå med jänkarbike vilket är första gången i min regi, säger Johan Untersteiner.

3 MR HOT SHOT – Han har tränat klart bra men var plötsligt skum och ovanligt trött i ett jobb i tisdags. I fredags var allt bra igen men har känns svårbedömd. Super Photogenic står bra till i loppet och blir svår att rubba. Barfota bak, säger Lars I Nilsson.

6 JARL AF SOLNÄS – Han visar inte den rätta formen och vi får ligga lite lågt om chanserna tills han visar bättring. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

7 SUPER PHOTOGENIC – Han var brutalt bra senast men fick sedan en spark i hagen eller något så det blev lite vila. Nu var det ju inte allt för längesedan och den här hästen gör ju alltid fina prestationer när han sköter sig. Han tävlar mest mot sig själv och utgångsläget tycker jag är perfekt. Då kan han komma och svepa förbi alla vilket underlättar eftersom han kan bli stirrig om han får hästar på sig. Givetvis är detta en riktigt bra vinstchans om han håller sig på benen, säger kusken Kim Eriksson.

9 ASTERIX HORNLINE – Han kändes riktigt fin senast men galopperade när jag eldade på honom en aning sista biten. Formen vara var rejält på gång och jag väntar fortfarande på att det ska lossna ordentligt för den här hästen. Det finns gott kunnande i honom och den här gången får man väl hoppas att det blir tempo på loppet. Han möter ett par duktiga hästar och Super Photogenic var ju grymt bra senast. Skulle den komma bort i loppet ökar ju våra chanser och det blir samma balans som senast, säger Claes Svensson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norsk superduell i Olympia-försök på Axevalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson