B.B.S. Sugarlight var stor favorit i Yngve Larssons Memorial men då hade man inte räknat med Tycoon Conway Hall. Dansken visades upp i bländade skick – och vann på 1.10,4.

Steen Juul presenterade under måndagen i Halmstad en riktig bubblare till säsongens storlopp. Sexårige Tycoon Conway Hall har alltid tillhört kullens främsta i Danmark, men visade nu att han är mogen att slåss mot de riktigt stora elefanterna.

Conway Hall-hingsten stod för en strålande fin årsdebut när han, efter att ha gått i ledningen hela vägen i stenhårt tempo, enkelt kunde vinna Yngve Larssons Memorial på topptiden 1.10,4a över 1640 meter i motvinden.

Är kanske Tycoon Conway Hall ett namn för Elitloppet? Foto: ALN

– Jag tycker han gick fantastiskt redan i slutet på förra året och han har tränat bra under vintern. Hästen har blivit starkare både i kroppen och i huvudet, sa Steen Juul i vinnarcirkeln och fortsatte på frågan om framtiden för hästen:

– Vi siktar mot en start på Lunden den 10 april och sedan tar vi ett lopp i taget. Jag vill inte säga för mycket, vi tror nog inte på start i Olympia-travet, men det är klart att det är Elitloppet som vi hoppas på.

Tycoon Conway Hall snabbstartade till täten och utmanades av Västerboonthenews. De första 500 meterna pressades ned till 07,6.

Loppets favorit B.B.S. Sugarlight fick en tråkig start och blev hängande i tredjespår för att komma ned i femte utvändigt efter ett halvvarv.

BBS Sugarlight gick bra efter en trist start. Foto: ALN

Efter att första varvet avverkats efter 09,3 började det röra på sig från kön. B.B.S. Sugarlight fick rygg genom sista sväng, för att prova via fjärdespår med 200 meter kvar.

Favoritens spurt var bra, fast mot hela vägen ledande Tycoon Conway Hall fanns föga att göra. Dansken sprintade undan på lätta hovar och vann ohotad. Förstapriset var 100 000 kronor.

Dubbelmiljonären Tycoon Conway Hall klockades alltså till 1.10,4 vilket suddade ut Lavec Kronos löpningsrekord från 2011 med en halv sekund. Noteringen, som för övrigt var den snabbaste i landet hittills i år, var också ett nytt banrekord för äldre utländska hingstar och valacker.

Obi-Wan, som travat i rygg på ledaren, knep andrapriset på 1.10,5 före B.B.S. Sugarlight som gick en fullt godkänd avslutning och kom i mål på 1.10,7.

– Jag är nöjd. Det blev lite så som jag befarade mot startsnabba hästar att vi fick backa från början. Hästen gick en bra avslutning och det är det viktigaste. Han är på gång, sa Peter Untersteiner om favoriten i ATG Live.

Du kan se loppet här.

Stark årsdebut av Borups Powerful. Foto: ALN

***

Ett gäng fina treåringar fajtades i ett tidigare lopp där kulltoppen Dixi Sisu kom till ledningen, men först efter snabba 09,3 de första 500. Det blev för tufft för favoriten som över upploppet fick ge sig mot Borups Powerful körd av Christoffer Eriksson.

Triton Sund-sonen, som tränas av Tomas Malmqvist, noterades här i sin årsdebut för 1,13,7a över 2140 meter och fick för det 75 000 kronor. Robinia Face ägnade sig åt upprepade galopper.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad

Måndag: V64-tips till Halmstad

V64 Halmstad 28 mars

Omgången: Sportslig hög klass med B.B.S.Sugarlight i andra starten för året, och Svampen-vinnaren Dixi Sisu i årsdebut. Jag tror mycket på en av Conni Lugauers fina hästar och han har bästa spiken!   

Spiken: 6 Toddler (V64-1) står bra till och han är riktigt bra för sin klass, körs till spets och vinner!

V6-förslaget är på 2.084 kronor (enbart V6).

6 Toddler (14-13)
3-4-2-6 (1-5)
9-7/ 5-10-11-3-2 (9-7)
6/ 2-1-5-8-11-10-9-7-3-4 (6-2)
7-6-1-4-5-10 (8-9)
3-7-10 (5-2)

1x4x2x11x6x3 = 1584 kr
1x4x7x1x6x3 = 504 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

7-3 x 600
6-3,10 x 150
1-3 x 100

V64-1:

Ranking: A: 6 B: 14-13-5-3-2-10-12-9 C: 8-4-7-15-11-1

Spetsanalys: Inga jättesnabba hästar över 2640 meter och jag tror att Lugauer kör till ledningen i första kurvan med Toddler, ingen tar emot honom. Don Brodde har öppnat bäst av de med bra spår och tagit ledningen några gånger, men inte i så snabba öppningar. Radiation är nog allra snabbast, men det kostar att ladda där ute.

Loppanalys: Bra lopp inleder med några intressanta hästar, där jag ändå spikar favoriten 6 Toddler. Han är riktigt fartfylld och senast klarade han spår två i volt, men Lugauer blev som ofta i V75-sammanhang sittande med Sverte Petter och fick till sist ta dödens efter att ha bommat i spetskampen. Hästen höll bra som fyra och skötte sig vilket var positivt. Nu bilstart och med vekare hästar där framme bör Conni köra mot ledningen tidigt över 2640 meter och sedan ha bra chans. Jag spikar!

Mest intressant start gör 14 Secret Mission som debuterar för PU, och betänk att hästen vann på 13,4 full väg förra våren och slog närmas Space Photo. Hästar som lämnar Melander brukar fått chansen om jag säger så och är svåra att förbättra, likväl intressant just hos Peter.

13 Miss Jägers som tidigt var hyllad hos Svanen, men har inte levererat. Nu har hon fått mycket tid hos Bergh som ska ha varit klart nöjd med banjobb för henne och hon kommer vara bra direkt. Kan bli barfota dessutom, men tuff uppgift är det ju…

V64-2:

Ranking: A: 3-4 B: 2-6 C: 1-5

Spetsanalys: Dixi Sisu var riktigt snabb som tvååring och flög till spets i Svampen, går hon med optimal utrustning så tar hon ledningen.

Loppanalys: 3 Dixi Sisu är megafavorit, spelad till dryga 55% på förmiddagen, och det är klart att hon har bra chans då hon utvecklades enormt under hösten och var överlägsen från ledningen i Svampen. Hon visade senaste loppet att hon kan avgöra bakifrån då hon enkelt klev förbi över upploppet. På ny utrustning, med jänkarvagn var hon mycket startsnabb i Svampen, och tar normalt ledningen och då är det också bra chans, såklart. Det är dock alltid svårbedömt med första starten efter vila, och det kan hända mycket på 4-5 månader för tvååringar som blivit treåringar och jag garderar på det enorma favoritskapet.

Hon möter bra hästar, även om det bara är fem motståndare. 4 Robina Face bollar man inte med och Ludde har plockat ut hästarna i jättefin författning. Hästen var grym sista starten i höstas då hon vann Breeders och från ledningen drog till med 10-fart sista halvvarvet – som tvååring alltså!

2 Rocky Hanover gjorde fint intryck i debuten i Sverige senast och fullföljde bra med 14/1900 meter efter stillastående start. Johan upp nu och lopp i kroppen och värd varningen!

V64-3:

Ranking: A: 9-7 B: 5-10-11-3-2 C: 1-4

Spetsanalys: Lady Lane Fame tar ledningen, hon är klart snabb i voltstart och har spetsat enkelt två senaste försöken – men släppt dessa. Kommer någon från tillägg tidigt blir det kanske släpp? Othala kanske med två strykningar runt henne? Hon var snabb igen senast med springen på 20.

Loppanalys: Eftermiddagens mest öppna lopp där det inte skiljer så mycket mellan märrarna och bara nio kvarstår med två rätt så betrodda strukna under förmiddagen. Favorit är 10 Fabrica Pellini som gjort det godkänt mot kapabla U.S.Dollars två senaste, men varit chanslös mot denne. Hon ska bli allt bättre, men är lite seg och inget extra ännu under året. Borde få svårt att köra mot ledningen då hon är småseg och bara en av flera.

Hon var sämre än 7 Caddie June då dessa möttes då Lugauers häst gjorde jobbet i dödens sista 1600 metrarna och bara hade nämnda Dollars före. Dock rundad tidigt efter att ha övertagit spets senast och klart sämre. Jag tar inte så hårt på deet, och hon är en av två utgångshästar.

Jag ger tipset till 9 Othala som kan köras mot ledningen då hon är klart snabb ur volten. Fick överta vid segern och höll undan för You Know Me som liftade med bakom. Senast blev det dödens efter 600 meter och hon orkade inte stå emot sista 250 men var okej. Hon kan bättre och efter lite pust tror jag på bra insats, och med två strykningar runt henne och inga direkt snabba så bör startvassa Uhrberg kunna köra mot ledningen i andravågen.

5 Blackmagicwoman Ås är nyttig och vill helst smyga med och spurta. Gick bra bakom Diotima F. senast efter släpp till denne, och med klaff är det chans mot dessa enklare hästar.

V64-4:

Ranking: A: 6 B: 2-1-5-8-11-10-9 C: 7-3-4 

Spetsanalys: Lord Brodde har varit förbättrat startsnabb och kört till spets två senaste och Jocke lär testa för det igen. Chans att lyckas, men han möter bättre och snabbare hästar nu med knepigare innerspår. Massana Macay med Ingves nu kan ta sig förbi och släppa, till Odd Face? Även om det kan ses som långsökt, men denne var bra med några gånger 2014.

Loppanalys: Det här loppet känns ”äckligt”! 1 Lord Brodde har ryckt upp sig och senast kunde Lövgren rycka undan och hålla till mål, men hästen springer och drumlar på och det var inte direkt sparat mot sämre hästar än dessa. Han kan bli över/bli synad och som favorit, nja.

2 Javier Palema vore normalt sett draget, men det låter inte speciellt bra i de rapporter jag fått från stallet inför debuten hos Robert Bergh. Häst som byter från tidigare regi till Robban låter ju som klockrent – men det verkar lite starta och se vad som händer nu och inte jättepåställt. Kan bli barfota i alla fall och läget är perfekt.

8 Che Guevara var grymt fin då han vann på Åby och Flemming bara åkte runt i hög fart, men han har inte alls varit bra efter det. Senast lättades han till barfota, men galopperade i provstart och i loppet och såg inte alls bra ut.

Jag chansar och går på 6 Odd Face och målar igen på andra lappen med tveksamheter på de betrodda och den är rätt så bra! Han fick en bra genomkörare senast mot bra hästar och hängde med fullgott även om han hade svårt med uppdrivet tempo in mot slutsvängen. Satt halvfastc till slut och det var mycket bättre lopp än detta. Kanske kan Ludde vara med och forcera till spets efter en bit? Han tar ett steg idag och ett i morgon Odd Face men det är bra kliv då han får upp farten och som 6-7%-are intressant att chansa på!

V64-5:

Ranking: A: 7-6-1 B: 4-5-10 C: 8-9-2-3

Spetsanalys: Snabba guldhästar där de invändiga inte bråkar, Golbal Money verkar inte vässad och jag blir förvånad om han körs för spets. Västerboonthenews bör ta sig till spets, och visst testas han där även om B.B.S.Sugarlight kommer direkt? Arazi Boko bör det vara uppgivet med.

Loppanalys: 7 B.B.S.Sugarlight är givetvis jättefavorit, men jag måste gardera honom då han bara har ett lopp i kroppen och var lite väl seg då när han inte fick slag i Sejr Gammelsbäck. Han klockades till 12 sista varvet och det var en fullgod årsdebut, och han går säkert framåt rejält med den genomköraren. Förra året var han summor bättre andra starten då han från dödens på On Track Piraten utmanade upploppet ner, för att vara grym i tredje då han utklassade dem i olympiatravet. Om konkurrenterna vill tävla så får han göra jobbet och då är han sårbar, släpps han till spets är det klart att han bör vinna.

Roliga i loppet är 6 Västerboonthenews som har bevisad form med två raka segrar och han tar sig till ledningen om inget konstigt händer. Takter upp nu och han brukar inte ge upp loppen och jag tror/hoppas att han körs i ledningen och stannar där. Han trivs i spets och det var därifrån han vann senast i joggande stil. Form slår klass!

Kör dessa mot varandra finns flera aktuella och jag spelar lite DD med 1 Obi Wan. Om han lyckas hålla upp ledarryggen, då är han klart aktuell. Nu finns en snabb häst i 3 I Won’t Dance, men trycks inte denne av finns chansen och med klaff speedar han vasst. 4 Global Money verkar inte alls vara vässad i tempojobb och det låter som han bara ska startas igång efter en del strul. Jag tror på lugnt upplägg och att han tar många till slut, men ingen jätteform.

V64-6:

Ranking: A: 3-7-10 B: 5-1-4 C: 8-6-11

Spetsanalys: Pecadille Face har varit rätt bra med och kan vara först till plankan mot svängen, men Breidabliks Nubbe kommer farande och bör kunna trycka sig till tät. Han var snabb då han hade framspår bakom bilen.

Loppanalys: Jättefina hästar där 7 Breidabliks Nubbe är storfavorit, och han är riktigt bra! Han övertygades massor i några starter förra hösten och svarade exempelvis ut Bryssel i härlig duell i 10-fart sista 600, och utmanade Day Or Night In från dödens. Sämre i senaste loppet då Timbal lekte med honom trots dödens och har nu varit borta fyra månader. Bra chans att köra till ledningen, men det blir ofta fel för Lugauer med spår en bit ut och jag går emot.

Bra känsla har jag för 3 Nobel Southwind, vilket jag inte brukar ha då han ofta är betrodd men vinner ”aldrig”. Han skötte sig bra mot bra hästar, men tog inte i så det knakade till slut – även om han dolde det ganska bra. Att han är kastrerad känns helt rätt och Peter verkar väldigt nöjd inför comebacken. Perfekt nedstruken och jag tror mest på honom!

Tar även med 10 Broadway Appolo som Johan håller högt och han gör mycket intressant första start för honom och i Sverige.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Uppvisning på Romme av On Track Piraten
Nästa nyhet
V75: Uppvisning på Romme av On Track Piraten

V75: Uppvisning på Romme av On Track Piraten

On Track Piraten tycks omöjlig att stoppa för dagen. Efter en bländande seger i Super Lights lopp passerade stjärnan tio miljoner intravat – och tar sikte mot Olympiatravet.

On Track Piraten har verkligen varit vintern och den tidiga vårens häst. Söndagens framträdande i Gulddivisionen, Super Lights lopp, på Romme var hästens sjunde raka i den högsta klassen på rikstoton – och betydde den femte segern.

Efter att ha hållit upp ledningen direkt från start tycktes ”Piraten” att sakna motstånd i söndagens uppgift. Åttaåringen brisade undan med lätthet över upploppet i en stil som nog gör honom till ett intressant kort i stundande större uppgifter.

En skrattmatch, tyckte "Piraten". Foto: ALN

– Jag har inga ord för den här hästen, han är helt fantastisk. Hans (Strömberg) har honom i kanonform och hästen springer av glädje och kärlek, han tycker det är kul, berömde kusken Johnny Takter efter segern.

Segern, ”Piratens” tredje raka, blev en munsbit för Kool de Caux-valacken. Från innerspåret hade hästen och Johnny Takter inga problem att hålla upp täten. Efter ett första varv på 1.14 var saken praktiskt taget redan i hamn.

Norska stjärnan Support Justice, som här gjorde första starten sedan Prix d’Amérique, provade i spåren sista halvvarvet, men kunde aldrig komma i någon farlig närhet. Det var förresten synonymt även för övriga fältet. ”Piraten” lättade undan i smått överlägsen stil över upploppet.

Segertiden skrevs till 1.12,7a över långa 2640 meter. Förstapriset var värt 150 000 kronor och det betydde att hästen därmed passerade 10 miljoner kronor insprunget i karriären.

Strömbergs segerglädje efter sin stjärnas uppvisning. Foto: ALN

Nästa start för On Track Piraten ser ut att bli Guldfinalen på Solvalla nästa lördag – det är också första uttagningsloppet till Olympiatravet, vars final avgörs på Åby den 30 april.

– Han är en topphäst och blir bara bättre och bättre verkar det som. Nu blir det väl första kvalet till Olympiatravet nu på Solvalla nästa lördag, sa tränaren Hans R Strömberg i ATG Live.

Andrapriset gick till Rocky Winner (13,1), efter en resa loppet igenom i rygg på ledaren. Usain Swing (13,2) tog en meriterande tredjeplats. För Support Justice (13,3) slutade det med en sjätteplats. Nahar (13,3) tog femtepriset.

Sjö Odin hela vägen. Foto: ALN

***

Tekno Odin var stor favorit i Dubbelcupens final som inledde V75-spelet men fick se sig besegrad – av stallkompisen Sjö Odin. Örjan Kihlström körde Öystein Tjomsland-träningen och tillsammans tillämpade de spets-och-slut-taktiken.

Tekno Odin kom med i ryggar med varvet kvar och vreds på i fjärdespår med 600 meter kvar, men kunde aldrig komma i närkamp med Sjö Odin som stack undan lätt sista biten och vann på 1.25,6 över 2140 meter. Belöningen för det var 150 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Silvret för Kadett CD bakom Amiral Sacha
Nästa nyhet
Silvret för Kadett CD bakom Amiral Sacha

Silvret för Kadett CD bakom Amiral Sacha

Kadett C.D. stod för en fin insats som tvåa bakom favoriten Amiral Sacha i lördagens Prix du Bois de Vincennes.

Kadett C.D. har matchats mot de bästa i Frankrike de senaste månaderna och levererade en riktigt bra insats när han slutade tvåa i lördagens Grupp 3-lopp Prix du Bois de Vincennes på just Vincennes.

Mot vinnande Amiral Sacha, som spelats till storfavorit i loppet, fanns dock inget att göra. Gabriele Gelormini körde den av Florent Lamare tränade sexåringen till tidig ledning.

Gabriele Gelormini tog en ny övertygande seger med Amiral Sacha. Foto: ALN

Efter att ha temporärt överlämnat taktpinnen till Beckman, övertog Amiral Sacha kommandot och ryckte undan med några längder genom den sista kurvan.

Kadett C.D., som hade Dominik Locqueneux vid tömmarna, lämnade andra utvändigt för en avslutning i tredjespår, samtidigt som Amiral Sacha bröt ut flera spår över upploppet.

Men ledaren hade händelserna under kontroll och kunde vinna säkert på 1.12,9 över 2700 meter. Den segern var värd 51 750 euro. Kadett C.D. lade dock beslag på silvret, värderat till 28 750 euro, en tiondel långsammare i tät kamp med Sierra Leone (också 13,0).

Årsdebuterande femåringsstjärnan Brillantissime (13,0) gick bra till slut och blev fyra, före en i vida spår snabbt avslutande Trebol (13,1). Beckman tröttnade till slut och blev oplacerad.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Toppinsats direkt i årsdebuten av Timbal
Nästa nyhet
Toppinsats direkt i årsdebuten av Timbal

Toppinsats direkt i årsdebuten av Timbal

Robert Berghs läckra sto Timbal stod för en grymt fin insats när hon vann direkt i årsdebuten och klockades till 1.12,8 full väg på Gävletravet.

Påskägget för de fyraåriga stona var eftermiddagens begivenhet på Gävletravet under påskaftonen. Robert Bergh visade upp sin segermaskin Timbal som direkt i årets första start levererade en femstjärnig insats och inkasserade förstaprisets 150 000 kronor.

Fyraåriga Timbal visade sin stora kapacitet. Foto: ALN

Loppet öppnades i våldsamt tempo. Pandora Face kom igenom perfekt från bakspår och kunde gå till ledningen. Uret visade på 08,8 första halvvarvet och då kröp Timbal ned i rygg på ledaren efter att ha inlett i tredjespår.

När ett varv kvarstod valde Robert Bergh att vrida ut i dödens och Timbal började pressa på ledaren direkt. Med 600 meter kvar satt hon i ledningen. In Toto Sund, som gått en snabb avslutning, testade att utmana över upploppet men Timbal försvarade sig helhjärtat.

Segern togs på fina 1.12,8a över 2140 meter och det här var Timbals femte raka. Totalt har stoet 16 segrar på 22 starter och 2,2 miljoner kronor intravat i karriären. Dagens framträdande skvallrade dock om att det finns mycket pengar att tjäna framöver för From Above-dottern.

Daniel Redéns högintressanta USA-import Wild Honey skulle också varit med i loppet, men fick strykas på morgonen efter att ha dragit på sig feber.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rejäl insats när Månprinsen tog tredje raka

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson