Quick Fix var tillbaka på nordisk mark efter en lyckosam sejour i Frankrike – och tog en säker seger i Kloster-skogen Grand Prix.

Lutfi Kolgjini-tränade Quick Fix har haft fina framgångar i Frankrike under vintern och bland annat vunnit tre lopp samt travat in över 1,5 miljon kronor.

Storseger i Norge för Quick Fix. Foto: ALN

På påskaftonen var sjuåringen tillbaka på nordisk mark och kunde tillsammans med Adrian Kolgjini i vagnen, ta en vattentät seger i Klosterskogen Grand Prix. En vinst som var doterad till 300 000 norska kronor.

Quick Fix hade begåvats med innerspåret bakom bilen och det utnyttjade den kvicka valacken givetvis genom att ta hand om ledningen direkt. Den positionen skulle From Above-sonen aldrig lämna ifrån sig.

Genom sista sväng ryckte Quick Fix undan och kunde trava upploppet ned i ohotad stil till seger på 1.13,8a över 2100 meter på Klosterskogens 800-metersoval.

Gigant Slugger gick en fin avslutning till andrapriset medan Winmecredit nöp åt sig tredjeplatsen. Ed You, som var andrahandsspelad, galopperade redan innan bilen lämnade fältet.

Läs även: Rejäl insats när Månprinsen tog tredje raka

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sverige-debuten för Wild Honey är inställd

Sverige-debuten för Wild Honey är inställd

Superintressanta amerikanskan Wild Honey skulle gjort första starten i Sverige på lördagen – men har fått lämna återbud.

Den tolvfaldiga miljonärskan och Hambo Oaks-vinnaren Wild Honey var tänkt som en av de stora attraktionerna på Gävletravet under påskaftonen.

Men någon start, och fajt mot bland andra Timbal och Spoil Me, blir det inte för fyraåringen den här gången. En febersläng gör att toppstoet får skjuta på sin Sverige-debut.

– Wild Honey står med lite feber och kommer inte till start i dag. Men hon är snart tillbaka, skriver tränaren Daniel Redén på sin twitter på lördagsmorgonen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lördag: V64-tips till Gävle
Nästa nyhet
Lördag: V64-tips till Gävle

Lördag: V64-tips till Gävle

V64 Gävle 26/3

Omgången: Påskafton med Grand Slam och vi kan nog räkna med riktigt hög omsättning. Jag gillar även omgången som bjuder på både spelintressanta lopp och även sportsligt fina lopp. Lite tråkigt dock att Wild Honey blivit struken nu på förmiddagen, vi hade nog alla sett fram emot duellen mellan henne och Timbal. Nu har jag svårt att se Timbal förlora och sedan spikar jag också Hibokongen som jag tror är klar i ett jämnspelat lopp. Med spik på två betrodda hästar chansar jag bort lite spelade hästar i några av de övriga avdelningarna och lämnar in systemförslaget fyra gånger.

Spikarna

2 Hibokongen V64-2 Riktigt bra från dödens i de två senaste starterna i ny regi. Perfekt utgångsläge och när favoriten har sin sämsta bit till slut och den andra tuffa motståndaren lär hamna på vingel tvekar jag inte när jag spikar.

4 Timbal V64-6 Måste ha en jättechans att leda runt om nu när Wild Honey tyvärr blivit struken.

Låset

1 Policy of Truth & 2 Chablis Premier V64-3 De två jag fastnade för i ett fint treåringslopp efter genomgången i lopparkivet.

Prisvärda

1 B.Dollar V64-1 Mycket bättre än raden. Lyckas vassa startkusken Sören Eriksson hålla upp sitt innerspår tror jag att ekipaget spårar runt om.

7 Packleader V64-4 Som jag läser loppet bör det bli tidig ledning och därifrån blir han inte lätt att plocka ner.

Överspelade

6 Dream Trotter & 7 Capitano Boko V64-1

4 Håksätter Svarten V64-2

10 Cavalier Brodde V64-3

10 Enge Lincoln V64-5

V64-systemet, endast för sex rätt

1-2-3-5-10-11-12-13 (7-6)
2 Hibokongen (7-11)
1-2 (7-10)
6-7-9-11-13 (12-10)
2-4-6-9-10-12 (7-8)
4 Timbal (2-10)

8x1x2x5x6x1= 480 rader x fyra system= 1920 kronor.

Dagens Dubbel

2– 4 x 1000 kr

Analys V64-1:

Ranking: A: 1. B: 10-11-2-3-5-13-12-7-6-14-15. C: 4-9-8.

Spetsanalysen: Spännande spetsstrid och jag hoppas att B.Dollar lyckas hålla upp sitt innerspår. Det borde inte vara omöjligt med duktiga startkusken Sören Eriksson även om Shake It Up Zet också är snabb ut.

Loppanalysen: Ett spelmässigt intressant kortlopp med tillägg inleder och här verkar 6 Dream Trotter och 7 Capitano Boko bli hårt betrodda. Det känns helt galet enligt mig då jag tycker att Dream Trotter bara går från spets vilken han knappast når från sitt innerspår på tillägg. Capitano Boko har visserligen varit förbättrad vid sina senaste två starter men jag har alltid svårt att köpa ”montéhästar” som blir betrodda i sulkylopp. Jag chansar bort båda dessa.

Tipset istället till 1 B.Dollar som bara har galopperat på slutet och hästen är mycket bättre än raden. Hon var fin vid spetssegern högst upp i programraden och nu är det väldigt intressanta förutsättningar. Håller Sören upp innerspåret tror jag att Gift Kronos-dottern leder hela vägen och hon är en tänkbar utgångshäst som för den som lägger upp systemet annorlunda.

Jag streckar vidare och formhästen 10 Boy Hornline är tidig trots ett knepigt startspår. Han har sett lysande ut som fastlåst på slutet och även om han är bäst i spets tror jag att han kommer sluta långt framme bara han kliver iväg från femtespåret.

Streck även för 11 Croque som är bättre än raden och kan hamna bra på det om Peter G prickar från springspåret. 2 Jeppe Yamoz blev det helt fel för senast och den starten är bara att glömma. Gått rätt bra innan och intressant med Jorma upp. 3 Shake It Up Zet var fin senast och kan leda hela vägen igen om Ohlsson snuvar Sören på täten. 5 Oldschoolmare har gjort två starter för Paula Ahlström. Senast galopperade hästen bort sig men hon såg fin ut som fastlåst i den första och får hon ryggar in i det längsta kan hon skrälla. 13 Frida Montana gjorde några bra prestationer ifjol och årsdebuterar nu i ny regi. Sista strecket till 12 Steely Knight som har smygform. Åtta hästar totalt.

Analys V64-2:

Ranking: A: 2. B: 7-11-4-5-9-10. C: 12-3-1-8.

Spetsanalysen: Håksätter Svarten kan öppna bra men jag är inte helt säker på att han kommer förbi Hibokongen som öppnade riktigt bra i augusti förra året från bricka sju. Jag ser det inte heller som helt otänkbart att Örjan släpper med veke Håksätter Svarten om Ohlsson ställer en allvarlig fråga i andra läget.

Loppanalysen: Sprinterlopp för nordisarna och här kommer omgångens bästa vinnare i 2 Hibokongen.                       Han har gjort två starter för sin nya tränare och verkligen varit bra i båda. I första starten fick han en dryg inledning i spåren innan han landade utvändigt om ledaren. Han kopplade grepp in i slutkurvan men orkade inte riktigt hela vägen men höll ändå starkt som fyra. Senaste hamnade han åter utvändigt ledaren och höll bra igen efter ett avslutande 26,5-varv. Ohlsson upp för första gången känns som ett jätteplus och från ett fint utgångsläge med spetschans tvekar jag inte när jag spikar. Skulle han hamna i dödens är jag rätt säker på att han åtminstone plockar ner favoriten Håksätter Svarten.

4 Håksätter Svarten verkar alltså bli knapp favorit och det köper jag inte alls. Hästen saknar den rätta moralen och vinner väldigt sällan. Visst är det intressant med Örjan upp igen som har vunnit med hästen tidigare men som hårt betrodd är han trots allt iskall för mig. Jag är inte heller säker på att han kommer förbi Hibokongen från start och oavsett resa har jag svårt att se honom sticka nosen först.

Värst emot är istället 7 Lill Maria som också är betrodd men hon tror jag kommer att hamna på vingel från sitt sjundespår. Brunlöfs springare kan nämligen inte öppna något från start och då måste ekipaget ha tur för att hinna fram över korta häcken. Hästen var annars bra vid segern senast då jag hade 26,5 sista 800.

Nej, det känns som toppchans för Hibokongen och det är min bästa vinnare i den här Grand Slam-omgången.

Analys V64-3:

Ranking: A. 1-2. B: 7-10-11-6-4-8-3. C: 9-5.

Spetsanalysen: Svårbedömt med orutinerade treåringar. Perfect Dynamite öppnade i alla fall skapligt senast men jag tror ändå att Ohlsson håller upp innerspår med Policy of Truth.

Loppanalysen: Fint treåringslopp där 10 Cavalier Brodde blir knapp favorit. Han orkade inte från dödens i debuten men avslutade sedan bra efter ett fint lopp i sin andra start. Senast var det dags för seger och han gav ett bra intryck från spets. Andra förutsättningar nu och jag tycker bara att han är en av flera och låser istället loppet på två andra.

Tipset till Ohlsson och 1 Policy of Truth som jag gillade intrycket på i debuten då han avgjorde från andrapar utvändigt. Skulle Ohlsson hålla upp ledningen är det hästen att slå och ekipaget är ett givet streck.

Jag dubblar med 2 Chablis Premier som gick starkt som två i årsdebuten bakom löftet Algot Zonett. Säkert bättre med det loppet i kroppen och får Erik iväg honom från start blir jag inte förvånad om Scarlet Knight-sonen visar sig vara starkast till slut.

Vill man gardera vidare kan man tänka på att 7 Global Traveler nu står 20 meter bättre till mot Cavalier Brodde och kommer Jörgen S iväg från sitt springspår tycker jag ekipaget är ett skrällbud.

11 Indirah Brook var mycket positiv senast då hon speedade ner Unstirred Drink. Det var andra starten efter vila och hon är säkert ännu bättre nu.

6 Perfect Dynamite gav ett skönt intryck senast då han lunkade undan från spets via 15,5 sista 1000. Hittar Westholm till täten igen kan det räcka hela vägen även om jag inte tror att han hittar dit.

Analys V64-4:

Ranking: A: 7-6-9-11-13. B: 12-10-5-4. C: 8-3-2-1.

Spetsanalysen: Ingen av de fem på start lär köras i ledningen och den som är först fram från tillägg bör få överta utan strid. Jag tror att det är Packleader som är det och får överta på den första långsidan.

Loppanalysen: Ett lopp över tre varv och här stänger jag på fem hästar. Tipsettan till 7 Packleader som jag hoppas kan köras till spets och därifrån är han alltid svårslagen. Han var något sämre senast men fick samtidigt ett tufft lopp men han har fått pustat ett tag efter det och jag räknar med en bättre insats här. Tobbe upp för första gången känns helrätt och jag tror att han kommer att passa bra bakom den här lite speciella hästen. Givet streck och han är alldeles för lite streckad.

Kriteriefinalisten 6 Expensive River gör en mycket spännande årsdebut. Han tillhörde kulltoppen ifjol och det känns som att han har mycket utveckling inom sig. Svårbedömd såklart så här direkt i årsdebuten men för mig är han tidig av det han visade ifjol.

Starke 9 Limoncelli gjorde ett bra lopp som tvåa senast. Lång distans passar perfekt och skulle det klaffa med positionerna blir han svår att stå emot över upploppet.

11 Västerbo Carrera blir bortglömd den här gången och det kanske inte är så konstigt då han kommer med fyra (!) raka nollor. Hästen är dock riktigt bra och sköter han sig är han inte sämre än någon annan över den aktuella distansen.

Sista strecket till hedershästen 13 Francais du Gull. Han var inte helt kurant senast men rapporteras träna bra och han vann det här loppet ifjol.

Analys V64-5:

Ranking: A: 2. B: 9-12-4-6-10-7-8-3. C: 1-5-11.

Spetsanalysen: Flera startsnabba men jag tror att Ohlsson är mest angelägen bakom årsdebuterande Tom Sisu och kör sig till spets ur den första svängen.

Loppanalysen: Ett rätt bra lopp inleder Dagens Dubbel-spelet och här tror jag en hel del på 2 Explosive River som har fått ett lopp i kroppen efter vintervila. Då gick han bra som trea och jag hade underkant 11,5 sista 800 med bra fart över mål. Utgångsläget kunde inte bli bättre och att Örjan hoppar upp känns inte direkt som ett minus. Jag hoppas och tror att hästen har gått framåt med loppet i kroppen och tror att han blåser ner samtliga över upplopp.

Jag plockar ändå med fem hästar till på V6-lappen och värst emot min vinnare tror jag 9 Stand Bayou är. Han gick en stark slutrunda i tredjespår senast och Ulf Eriksson upp är ett plus i min bok. Stämmer det längs vägen blir jag inte förvånad om han visar sig vara starkast till slut.

12 Digger Lord har haft tokform länge. Senaste fastnade han återigen och även om spår 12 är iskallt vill jag varna för honom som lite spelad.

4 Tom Sisu återkommer efter lång vila men det tycker jag inte behöver vara fel. Hästen har ofta problem med travet och vi kan nog räkna med att hästen är fräsch i första starten i alla fall. Skulle Ohlsson nå spets och få bestämma en bit håller det länge. Hästen har väldigt bra statistik från spets.

6 Lobster’s Sam gör en spännande debut för Jörgen Westholm. Hästen var bra vid dödensvinst näst senast och sist höll han fullt godkänt ute i fjärdespår på slutrundan.

Sista strecket till betrodda 10 Enge Lincoln. Han vann säkert senast och lyckas Tillman rygga Stand Bayou på slutrundan kan det gå.

Analys V64-6:

Ranking: A: 4. B: 2-10-9-8-6-1. C: 7-3.                                           

Spetsanalysen: Timbal borde enkelt kunna köras till spets i ett tidigt skede.

Loppanalysen: Tråkigt med strykningen på snackhästen Wild Honey och duellen mot Timbal uteblir tyvärr. Spelmässigt också trist för jag kan nu inte se hur 4 Timbal ska kunna torska trots att det är årsdebut. Det lär bli tidig ledningen och hon har vunnit 15 av karriärens 21 starter vilket imponerar. Lite positivt att 9 Spoil Me är först på turordningen även om min spik Timbal blir jättefavorit.

Det finns flera fina hästar med i loppet och jag lägger 2 In Toto Sund som förstareserv. Blir Timbal struken tror jag att Ohlsson får bestämma i spets och då är det hästen att slå.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Propulsion bjöd på en häftig årsdebut
Nästa nyhet
V75: Propulsion bjöd på en häftig årsdebut

V75: Propulsion bjöd på en häftig årsdebut

Propulsion visade klassen direkt i årsdebuten. Jänkaren plockade ned Je t’Aime Express från dödens i Prins Carl Philips Jubileumspokal.

Färjestad var skådeplatsen för långfredagens extra V75-omgång och Prins Carl Philips Jubileumspokal för femåringarna var dagens höjdpunkt.

Uppmärksamheten har varit stor den senaste veckan efter det ”demonjobb” som tränaren Daniel Redén hade kunnat rapportera om kring sin Propulsion och Muscle Hill-sonen visade att han under säsongen lär vara redo för betydligt större uppgifter.

– Han visade nu vilken jättebra häst han är. Han gjorde det väldigt bra. Hästen verkar ha det mesta och rör sig väldigt fint, sa segerkusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Propulsion visade att han har mycket att hämta framöver. Foto: ALN

Propulsion bjöd i denna sin första start för året, och den första sedan början av december, på en riktigt fin prestation. Femåringen är ännu obesegrad på svensk mark och ståtar efter dagens start med sex raka viktorior.

– Jag trodde väl kanske inte han skulle gå ut och vinna så här direkt…men han vet var mållinjen ligger och kämpar alltid hela vägen. Vi har väl egentligen inte gjort så mycket med honom än, så vi har en väldigt bra framtid med den här hästen, sa tränaren Daniel Redén.

Je t’Aime Express var riktigt snabb från start, utmanades en kort bit av Al Dente, men den senare valde att krypa ned i vinnarhålet. Peter Untersteiners Kriterie-vinnare från 2014 öppnade upp första 500 efter 10,3 och såg väldigt löpsugen ut.

Örjan Kihlström tog det cool och landade som första häst i andraspår med Propulsion. Första kilometern passerades på 11,2 och in mot sista kurvan började Propulsion att närma sig ledaren.

In över upploppet hade Je t’Aime Express fortfarande ett klart grepp, men Örjan begärde en kraftansträngning av Propulsion som svarade och i en explosiv slutspeed plockade ned sin duellant i sista stegen.

Den här segern, som togs på fina 1.11,2 över 1640 meter, var värd en kvarts miljon kronor och de pengarna innebar att Propulsion därmed klev över miljonen intjänat.

Trinity Zet var riktigt rejäl. Foto: ALN

Trea i mål slutade Fire to the Rain som här gjorde första starten sedan i maj förra året och levererade en fin comeback. Al Dente, också han i årsdebut, snuvades därmed på bronset precis och slutade fyra.

Du kan se loppet här.

***

En rejäl årsdebut bjöd Daniel Redéns BC-vinnare Trinity Zet på när hon från dödens vann Folke Hjalmarssons Minneslopp för Örjan Kihlström.

Trinity Zet synade positionen utvändigt om Roses Glory då denna övertog ledningen efter 600 meter. Upploppsstriden blev stentuff dem både emellan och fint avslutande Star di Poggio, men Trinity Zet fick nosen först och inkasserade 100 000 kronor på 1.13,4a över 2140.

– Hon visade i slutet av fjolåret att hon är riktigt, riktigt bra. Vi trodde väl kanske hon behövde något lopp i sig, men hon visade klassen direkt, sa Örjan i segerintervjun.

Johan - en vinnare även med kallblod. Foto: ALN

***

Johan Untersteiner tog sin första seger med ett kallblod, påpassligt i anrika Th Egnells Memorial med 100 000 kronor till vinnaren. Segerhästen var norske Kolnes Tom som anförde fältet från start till mål.

Finnskog Fokus, som fått ett tufft lopp i tredjespår mot dödens, utmanade hela vägen hem, men Kolnes Tom stretade emot och vann på 1.24,6 över 1640. Det är Trond Skofsrud som tränar vinnaren.

***

Två hästar stod på start i Långfredagsstayern, men det var också dessa båda som gjorde upp om segern. Mikael J Andersson tränade och körde El Cantante som spårade hela vägen, utmanades av Swing Kronos sista biten, men höll säkert undan på 1.15,4 över 3140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Säker seger för Sauveur i årsdebuten
Nästa nyhet
Säker seger för Sauveur i årsdebuten

Säker seger för Sauveur i årsdebuten

Åke Lindbloms segermaskin Sauveur begick årsdebut under långfredagen – och tog en riktigt övertygande seger över stayerdistans.

Vid Sundbyholms tävlingar på fredagen gästade Åke Lindblom med läckre Sauveur – och det slutade i en imponerande seger i ett långlopp.

Sauveur gjorde här första starten på nästan fyra månader, men visade direkt att en riktigt intressant säsong stundar. Sexåringen tog segern över 3180 meter på 1.15,5.

Kanske kval till Olympiatravet härnäst? Foto: ALN

Echo-sonen, som stod med dubbla tillägg, kom tidigt fram till tredje par utvändigt och med 1300 meter kvar avancerades han framåt för att strax ta över ledningen. Sauveur började genast lätta undan med flera längder.

Charrua Forlan, också årsdebutant, tog upp jakten sista halvvarvet och gick en riktigt stark avslutning, men fick nöja sig med andrapriset, två tiondelar långsammare.

Sauveur tog här sin 15:e seger i 24:e starten och spädde på segerkontot med 35 000 kronor. Tränaren nämnde i segerintervjun att en eventuell start i uttagningen till Olympiatravet på Axevalla 9 april kan bli nästa uppgift.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kadett CD mot bra motstånd på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson