Det blir ingen mer Jessica Almenäs i trav-tv. Efter att ha synts i travsändningar sedan 2002 väljer hon nu att sluta.

Jessica Almenäs har i flera år varit synonymt med trav-tv och är dessutom ett välkänt ansikte i flera andra program-ledarroller på TV4, bland annat i Nyhetsmorgon och Let’s Dance.

Men efter att ha varit trav-tv trogen sedan 2002, väljer Almenäs nu att sluta efter det hon och Kanal 75, som producerar sändningarna inte kommit överens.

Jessica. Foto: ALN

– Efter min utmattning i höstas så kan jag inte jobba som förut, utan måste göra någon förändring. Jag är ju också ensamstående tvåbarnsmamma och det är inte möjligt att jobba alla helger längre, berättar hon för Sport Expressen och fortsätter:

– Jag och nya ledningen för Kanal 75 har inte lyckats komma överens om en bra lösning, vilket innebär att jag, i nuläget, måste lägga travet åt sidan.

I en intervju med Trav 365 säger Kanal 75:s vd Per Tellander att Jessicas avhopp är en förlust, men att man redan har en ersättare i Per Skoglund.

– Det är klart att det är en förlust när man inte kan jobba med Almenäs längre. Vi hade gärna haft kvar henne, det var hela tiden vår ambition. Men vi har inte lyckats få ihop våra kalendrar, det är den bittra verkligheten. Hon har verkligen varit en tillgång, självklart saknar vi henne, säger han till Trav 365.

Uteslutet är det dock inte att Jessica Almenäs kan komma att göra inhopp i framtida trav-tv-sändningar. Ett sådant exempel kan vara sändningarna under Elitloppet i vår.

– Det känns jättetråkigt och har inte varit något lätt beslut att ta, för jag älskar verkligen travsporten och mina kolleger jag jobbat med i sändningarna och jag vill inte stänga alla dörrar för framtiden. Med lite andra förutsättningar är det möjligt att jag kan komma tillbaka, säger Jessica till SportExpressen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Elitlopps-kandidater duellerade på Pompano

Elitlopps-kandidater duellerade på Pompano

Två potentiella hästar för Elitloppet drabbade samman på Pompano Park under måndagen i en häftig slutstrid.

Det är den 8 maj som ”Elitlopp Playoff” avgörs på Meadowlands, vinnaren i loppet får som bekant en biljett till Elitloppet.

Två av hästarna som är anmälda till Elitlopps-kvalet luftades på Pompano Park i Florida vid banans tävlingar på måndagen. Det blev en spännande upplösning.

Natural Herbie och Wind of the North är anmälda till "Elitlopp Playoff". Foto: ALN

Fjolårets Elitlopps-deltagare Wind of the North, som för övrigt kördes av Elitlopps-vinnaren Wally Hennessey, kom tidigt fram för att överta ledningen.

Över den sista bortre långsidan fick han motstå rejäl press från Midnite Craze, men lyckades överta kommandot igen genom sista kurvan. Wind of the North ryckte undan men i spåren avslutade nu Natural Herbie med en rejäl spurt.

Precis på linjen fångade Natural Herbie, körd av sin tränare Verlin Yoder, in Wind of the North till segern och förstapriset på 8250 dollar. Segertiden fastställdes till 1.11,7a över 1609 meter.

Vinnaren Natural Herbie, är en sexårig valack efter Here Comes Herbie och har bland annat vunnit International Trot Preview 2014. På kontot finns cirka 7,5 miljoner kronor.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Oasis Bi väljer mellan Olympiatravet och Lotteria
Nästa nyhet
Oasis Bi väljer mellan Olympiatravet och Lotteria

Oasis Bi väljer mellan Olympiatravet och Lotteria

Blir det Olympiatravet eller Gran Premio della Lotteria? Det ser ut att vara valet för Oasis Bi.

Åttaårige Oasis Bi är landets vinstrikaste travhäst hittills i år. På fyra starter har den i Italien födde Toss Out-sonen sprungit in lite över 1,9 miljoner kronor.

Årets PdA-trea. Foto: ALN

Starterna inkluderar tredjepris i Prix d’Amérique och Prix de Belgique samt, senast, andraplatsen i Grand Critérium de Vitesse.

Därmed borde Oasis Bi var högaktuell för vårens största lopp. I dagsläget verkar det som om Åby eller Agnano är valet för Mantorps-stjärnan.

– Hästen har fått gå här hemma och skrota i en vecka och kommer få det lugnt även den här veckan. Vi står i valet och kvalet om vi ska gå mot Olympiatravet eller Lotterian i Neapel. Det lutar inte över åt någonting, men vi kan gott vara lite kyliga av oss. Mycket beror på om vi får en direktinbjudan till Olympiatravet eller inte, säger tränaren Stefan P Pettersson till travronden.se.

Oasis Bi slutade i fjol tvåa i Olympiatravet bakom B.B.S. Sugarlight och tog sedan samma plats bakom samma häst i Oslo Grand Prix. Den senaste starten i Italien skedde under treåringssäsongen. Totalt har hästen travat in 10,3 miljoner kronor på 60 starter vilka ha slutat med 15 segrar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Östersund
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Östersund

Tisdag: V4-tips till Östersund

V4 Östersund 22/3

Omgången: En småintressant lunchomgång där Skummis kommer att försöka påbörja en ny segerrad. Jag tror att han har bra chans till det och spikar på flerkupongen. Det rensar dock bra om han torskar igen så jag garderar brett på en vanlig kupong. I de övriga avdelningarna tror jag att vi kan få bort favoriterna och jag tror på ett hyggligt netto.

Flerkupong-spiken

7 Skummis V4-1

Prisvärda

5 Prince Demi V4-2

2 Moni Amoure V4-3

1 Valle Tina & 4 Vindy Tabac V4-4

V4-förslag
2-3-4-6-7-9-10-12-13-14 (5-11)
4-5 (12-14)
1-2-5-12 (8-10)
1-4-5 (14-12)

10x2x4x3= 240 rader/ 480 kronor

V4-förslag flerkupong
7 Skummis (6-3)
4-5 (12-14)
1-2-5-12 (8-10)
1-4-5 (14-12)

1x2x4x3= 24 rader x 10 system = 480 kronor

Totalt: 960 kronor.

LD-förslag

4 – 1,2  200 kronor

5 – 1,2,5,12  100 kronor

5 – 2,12  100 kronor

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:


Ranking: A: 7. B: 6-3-12-9-4-14-2-13-10. C: 5-11-8.

Spetsanalysen: Troligt att favoriten Skummis tidigt sitter i ledningen från sitt springspår.

Loppanalysen: Ett nordislopp över lång distans inleder och 7 Skummis ska försöka återuppta sin segerrad. Han förlorade alltså senast men gjorde ett bra lopp som tvåa så det kändes ändå inte som ett formtapp. Lång distans för första gången är såklart ett litet frågetecken men Bork Odin-sonen ligger inte på någonting i loppen så det borde inte vara något problem. Det ser ut som tidig ledning och därifrån har jag svårt att se honom förlora. Spik på flerkupongen men det rensar bra bakom så på den matematiska lappen streckar jag samtliga B-hästar.

6 Sikken Ålj tror jag är förste utmanare. I årsdebuten senast höll han farten starkt i tredjespår på slutrundan. Säkert bättre med det loppet i kroppen och även om spår fem inte är optimalt är han inte borta.

Jag håller upp skrällen 3 Kryptonit som har väldigt bra fart men som är hopplöst osäker. Östman fick dock runt honom felfritt den enda gången han har kört och lyckas han med det igen kan ekipaget överraska.

Jag vill även nämna 12 Eldpeppi som jag trodde en del på senast. Då hoppade hon bort en hygglig placering in på upploppet och jag blir inte förvånad om hon rundar alla den här gången trots dubbla tillägg.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 4-5. B: 12-14-8-2-7-3-15-1-6-10. C: 11-13.

Spetsanalys: Jag tror att Ada är snabbast den första biten men att Prince Demi får överta in i den första svängen.

Loppanalys: En spårtrappa där 4 Vici Ram blir stor favorit. Han har gjort tre starter efter ett långt uppehåll och i comebacken galopperade han dubbelt. Gången efter vann han i överlägsen stil men senast galopperade han åter igen bort sig knappa halvvarvet ifrån mål. Sköter han sig är det inget snack om att det är en toppchans men han är trots allt osäker och har dessutom aldrig vunnit på Östersund trots nio försök.

Favoriten är ett givet streck men jag dubblar med 5 Prince Demi som jag tror kommer att leda runt om ifall favoriten kommer bort. Hon gick klart godkänt som tvåa efter en bra vinnare näst senast och sist avslutade hon bra igen.

Övriga känns som klassen sämre även om 12 B.G.My gjorde några riktigt bra lopp i höstas. Hon gör dock årsdebut nu och jag har svårt att se henne utmana min duo direkt från sitt iskalla utgångsläge.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 12-2-1-5. B: 8-10-15-13-9-4-7. C: 11-3-6-14.

Spetsanalys: Bara tre hästar på start men ändå svårbedömt. Östman känns dock som den vassaste kusken så favorit på att han håller upp sitt innerspår tillsammans med Alviano.

Loppanalys: Ett lågklassigt lopp över lång distans och här tror jag som vanligt att 12 Leave the Dream vinner om han sköter sig. Jag gillar som bekant Daniel Selins valack men han är dessvärre knepig och det är inte ofta han fungerar. Lång distans borde dock vara ett stort plus och sköter sig femåringen tror jag att han har en bra vinstchans. Jag vågar dock inte göra någonting med honom utan streckar tre till hästar till.

2 Moni Amoure tycker jag känns väldigt intressant då hon har gjort två starter efter uppehåll och avslutat bra i bägge. Första körspö är alltid spännande och även om jag inte känner till kusken borde hästen få ett fint lopp med bara tre hästar på start.

1 Alviano blev rundad 550 kvar senast men höll farten och gick nästan snabbast över mål. 2640 känns alltså som ett plus och håller Östman upp innerspåret och får dra i ett eget tempo tror jag att det kan hålla hela vägen till låga spelprocent.

Sista strecket till 5 Red Isac som fastnade med mycket sparat senast. Det var andra starten efter vila och han börjar nog närma sig toppformen. Tränaren låter påställd och klarar hästen spår 2 blir det nog ett offensivt upplägg och ekipaget ska räknas tidigt.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 4-1-5. B: 14-12-15-10-7-8-2. C: 9-6-3-13-11.

Spetsanalys: Kliver Vindy Tabac iväg från sitt fjärdespår tror jag att Gunnar Melander kör sig till täten i ett tidigt skede.

Loppanalys: Ytterligare ett nordislopp avslutar omgången och här står stona bättre till gentemot hingstarna. Jag tror också att det är just ett sto som kommer att vinna och tipsettan till 4 Vindy Tabac som borde bli väldigt svårslagen om hon sköter sig. Näst senast var hon riktigt bra vid segern och senast galopperade hon med krafter kvar på den sista långsidan. Det låter som att det blir första starten med rycktussar vilket känns spännande. Hon är dock fortfarande opålitlig och jag plockar med två hästar till.

Norska gästen 1 Valle Tina svepte till spets ut på den sista långsidan senast och var fin vid överlägsen seger. Jag hade drygt 33 sista rundan och här kan hon nog få ett perfekt lopp bakom min tipsetta. Stoet gör även första starten i Sverige och kan säkert bli ytterligare förbättrad med ett körspö.

Sista strecket till 5 Odins Blessa som avslutade bra som trea för tre starter sedan. Senast galopperade hon utan chans i sista sväng men hon var rätt bra näst senast då hon höll undan knappt från spets. Körspö för första gången även för henne och det borde räcka långt med dessa tre.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Östersund: "Räknar med en bra chans"
Nästa nyhet
V4 Östersund: ”Räknar med en bra chans”

V4 Östersund: ”Räknar med en bra chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han galopperade senast då han gick fort i svängen och samtidigt bytte spår. Jag ser det som ett olycksfall i arbetet och räknar med felfritt idag. Vi har haft bra träningsförhållanden efter senast och räknar med en bra insats och därmed bra chans. Problemet kan väl vara hur mycket grepp man ska ha i skorna idag men han är inte så känslig för banunderlag. Det ser bra ut, säger Mats Strandfors om Vici Ram (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Östersundstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 KRYPTONIT – Han har inte startat på en dryg månad men känns pigg och kommer i bra slag. Vi har lagt om träningsupplägget för honom och detta är egentligen en häst med kapacitet. Han springer dock och spänner sig i loppen och galoppen kan komma lite när som helst. Vi kommer rycka framskorna den här gången vilket är ett plus. Loppet blev rätt bra men felfri kan han säkert tjäna fina slantar, säger Martin P Djuse.

6 SIKKEN ÅLJ – Distansen är han ovan vid men han är stark. Allt är bra i jobben men det var bra emot med Skummis som varit bra. Spåret bör han greja och brodd i skorna fungerar fint, säger Annelie Lagergren.

7 SKUMMIS – Han fick se sig besegrad av en bra häst senast och det var en bra insats. Minst lika bra som vid segrarna. Allt ser bra ut men distansen är ny. Det är inte säkert att det är en fördel. Det blir skor och brodd och läget är fint även om det är trångt med springspår på bortre långsidan på Östersund, säger Jan-Olov Persson.

8 PHILIPPA – Hon är precis som Kryponit både fartfylld och osäker men formen ska vara helt okej. Sist blev det helt fel med broddar i skorna och nu kommer vi kunna köra barfota fram. Hon har mött tuffa hästar i sin karriär och jag tror hon kan sluta långt framme om hon håller sig på benen, säger Martin P Djuse.

9 ULVSÅS RUNE – Han gör första starten för året men känns alert i träningen. Han har fått gå sina vanliga jobben hela tiden och jag tror inte de kommer springa ifrån honom direkt. Att vinna kan bli tufft och jag vill dessutom varna för att vi haft en hel del hosta i stallet. Sen trodde jag det skulle kunna att köra med sommarbalans men det har varit slaskigt här uppe nu ett tag så det blir troligen aluminiumskor med brodd runt om, säger Gunnar Gabrielsson.

Lopp 2, V4-2

4 VICI RAM – Han galopperade senast då han gick fort i svängen och samtidigt bytte spår. Jag ser det som ett olycksfall i arbetet och räknar med felfritt idag. Vi har haft bra träningsförhållanden efter senast och räknar med en bra insats och därmed bra chans. Problemet kan väl vara hur mycket grepp man ska ha i skorna idag men han är inte så känslig för banunderlag. Det ser bra ut, säger Mats Strandfors.

5 PRINCE DEMI – Han var inte alls så tokig när jag körde honom för tre starter sedan och efter det har jag sett att han vita stigande form. Detta är en löpärlig häst som går från alla positioner och han ska kunna vara med där framme om det inte strular, säger kusken Martin P Djuse.

Lopp 3, V4-3

8 PARKES – Hon hade nog vunnit senast om hon inte brutit ut på upploppet men jag hade glömt dragit åt spärrgrimman ordentligt vilket förstörde det hela. Hon har varit brunstig i snart två månader men ändå tävlar hon bra och det måste hänger på hennes humör. Den här hästen är lite småtokig av sig och det är inte alltid lätt att sätta på henne utrustning eller reglera henne i lopp. Dock är hon väldigt rejäl av sig och hon kommer säkert att göra en bra prestation igen om hon håller sig lugn. Taktiken den här gången är väl att försöka ta rygg på Leave The Dream när den går från kön. Det är en riktigt bra häst och får vi lifta med tror jag vi kan slå av den åtminstone. Sen finns det givetvis andra hästar med i loppet men min har aldrig missat pengar och jag hoppas såklart på henne. Vi körde med helstängt huvudlag för första gången senast och det gjorde henne mer fokuserad. Vi kör med samma utrustning igen, säger Björn Persson.

10 UPPER CLASS – Han har fått mycket mängträning i vinter och känns bra men han är inte vässad. Jag tror ändå han svara för en bra insats och distansen är ett plus. Vi har även bra kusk och jag tror på vettig chans. Skor med brodd, säger Håkan Emilsson.

12 LEAVE THE DREAM – Han har galopperade nu två gånger i rad men näst senast får jag ta på mig det och sist blev han grovt störd. Formen tycker jag är på topp och han ställs inte mot någon mördande konkurrens heller. Jag känner mig aldrig slagen på förhand med den här hästen. Han har vunnit över alla distanser men idag känns 2640 meter som en klar fördel eftersom vi ska ta 40 meter. Det blir vanlig vagn idag och han ska räknas, säger Daniel Selin.

13 DIGITAL LIFE – Han är stabil egentligen men senast släppte det något i banan och det blev galopp. Han verkar bra men tar normalt inte tjugo meter på min andra häst i loppet. Skor med brodd, säger Håkan Emilsson.

Lopp 4, V4-4

4 VINDY TABAC – Hon slog ihop och galopperade senast men kändes stark i övrigt. Hon känns fin och kan sänka en bra bit. Ledningen och dra i jämnt tempo vore det bästa men jag är rädd att vi måste ha brodd skorna idag igen och då är hon mer känslig. Vi får se hur banunderlaget är men jag förstår att det har snöat en del i Östersund, säger Gunnar Melander.

10 NES TROLL – Han galopperade senast när jag tryckte av honom aningen för mycket och det är bara att glömma den starten. Han var ju riktigt bra vid segrarna innan det och borde ara minst lika bra nu. Jag får försöka hålla honom i rätt gångart nu så rundar vi säkert många och med lite flyt är han med och gör upp om det, säger kusken Peter Eriksson.

12 ODIN LYNET – Han verkar bra i ordning och sköter träningen bra. Vi kör med skor och brodd och han ska räknas vid gardering då loppet ser öppet ut, säger Jan-Olov Persson.

14 SVALNER – Han avslutade bra senast och känns mycket smidigare och lättare i kroppen efteråt. Han bör vara ännu vassare och kan öppna bra. Han är stabil och okänslig för banunderlag. Vi kör återigen med skor och brodd. Det var bra emot och han ska inte vara favorit men visst har vi chans att vinna, säger Odd Arne Kjösnes.

15 KVICKERS KOMET – Han svarade för en bra avslutning senast och formen sitter där. Det blir skor med brodd och i ett öppet lopp så behöver han inte vara borta, säger Jan-Olov Persson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Wild Honey i Sverige-debut - möter Timbal

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson