Readly Express var bossen bland treåringarna i fjol och vann Kriteriet. Inför årets säsong ställs siktet helt mot två Derbyn.

Den nu fyraårige Ready Cash-sonen Readly Express inledde fjolårssäsongen lugnt för att till hösten explodera som kullens främsta. Hästen tog en synnerligen imponerade seger i Kriteriet.

Totalt har Readly Express 7 segrar på 9 starter och på det tjänat drygt 2,8 miljoner kronor. Men det blir ingen tidig säsongsdebut för kulltoppen i år.

Readly Express har tjänat 2,8 miljoner på 9 starter. Foto: ALN

– Eftersom han är avelshingst just nu så kommer han inte ut så tidigt. Jag skulle tippa på i slutet av maj eller i början av juni, säger tränaren Timo Nurmos till Kanal 75.

Många stora uppgifter väntar såklart för de fyraåriga travarna under en lång säsong, men för Readly Express är det fokus på två: Svenskt Travderby och sedan Europaderbyt som i år körs på Vincennes.

– Det är två derbyn som är de stora målen. Först Svenskt Travderby och sedan Europaderbyt. Vi står över Kungapokalen och Sprintermästaren. Självklart måste man ha stora förhoppningar på en så här fin häst, säger Timo.

Readly Express gjorde sin senaste start den 8 november då han i Breeders Crown-finalen slutade tvåa bakom Pacific Broline.