Med 80 dagar kvar till Elitloppet är ännu ingen häst klar för travfesten. Men kanske kan en inbjudan komma i helgen?

Det är elva veckor kvar till Solvallas stora slag, den 29 maj. Förvisso fick Bold Eagle en tidig invitation till Elitloppet, men här valde man, som väntat, att tacka nej.

Markus Myron. Foto: ALN

I övrigt finns ännu inga Elitlopps-biljetter utdelade. Vid samma tid förra året blev Timoko (då titelförsvarare) den första att få en av de sexton platserna. Kanske kan det bli aktuellt med den första platsen att besättas efter helgen?

Solvallas sportchef Markus Myron kommer befinna sig på plats i Cagnes-sur-Mer på söndag där spännande Grand Critérium de Vitesse avgörs. Ett lopp som lär ha flera för Elitloppet intressanta deltagare.

– Kanske kommer den första inbjudan på söndag efter Critérium de Vitesse? Annars har vi tid och råd att vänta och se vilka hästar som övervintrat på ett bra sätt, säger Markus Myron till Kanal 75.

Trebol. Foto: ALN

Troliga deltagare i söndagens franska storlopp är just Timoko, men även Voltigeur de Myrt, Un Mec d’Héripré och PdA-trean Oasis Bi – samt Trébol.

Spanjoren har satt färg på loppen under Vincennes vintermeeting och är ett potentiellt exotiskt inslag sista söndagen i maj.

– Bortsett från Bold Eagle är det den häst folk har frågat mest om. Visst vore det kul med en spanjor och i helgen får vi se hur den passar på sprinterdistans, säger Markus till Kanal 75.

Under våren kommer ett antal lopp från vilka vinnarna kvalificerar för Elitloppet att köras. Bland annat den 8 maj avgörs det omtalade ”Elitlopp Playoff” på Meadowlands.

Läs även: Många stjärnor lockade till Elitlopps-kval i USA

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
BBS Sugarlight gick på pumpen i årsdebuten

BBS Sugarlight gick på pumpen i årsdebuten

Norska stjärnan B.B.S. Sugarlight gjorde intressant comeback på Bjerke. Men 12 för 10-favoriten fick nöja sig med silvret i årsdebuten.

Johan Untersteiner gjorde resan till Oslo för att kuska bakom norska världsstjärnan B.B.S. Sugarlight när fjolårets Olympiatravs-vinnare gjorde årsdebut efter ett uppehåll på fem månader.

Sjuåringen spelades såklart till storfavorit i snabbloppet på Bjerke – men publiken fick se ett favoritfall. Sejr Gammelsbäk höll säkert undan från ledningen för Frode Hamre.

Har Axevalla i kikarsiktet. Foto: ALN

– Det här var det minst viktiga loppet i år. Det viktigaste var att han fungerade. Jag tyckte han såg spänstig och fin ut, men han var lite seg. Det här loppet gjorde säkert gott, sa tränaren Fredrik Solberg till tgn.no.

B.B.S. Sugarlight placerades som tvåa i andraspår. Efter det att anförande Sejr Gammelsbäk inlett det första varvet efter 16,5 sände Untersteiner J:r fram favoriten mot dödens.

Över upploppet provade B.B.S. Sugarlight att utmana ledaren, men blev avvisad. Sejr Gammelsbäk höll säkert undan och tog förstapriset på 40 000 norska kronor på 1.14,4a över 2100 meter. Favoriten tvåa, två tiondelar senare.

För B.B.S. Sugarlight är nu planen att starta i Gulddivisionen på Axevalla, den 9 april som nästa uppgift. Det första stora målet för säsongen är att försöka försvara titeln i Olympiatravet den 30 april.

Du kan se loppet här (Bjerke, onsdag, Lopp 7).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Michelangelo Ås fortsätter vinna - sjunde raka
Nästa nyhet
Michelangelo Ås fortsätter vinna – sjunde raka

Michelangelo Ås fortsätter vinna – sjunde raka

Vart är det på väg för Michelangelo Ås egentligen? På torsdagen tog Robert Berghs nya segermaskin sin sjunde raka seger.

Femårige Allstar Hall-sonen Michelangelo Ås kom till Robert Berghs regi i somras, efter att ha inlett karriären hos Ola Samuelsson.

Valacken debuterade hos sin nya tränare med ett andrapris – men efter det har Michelangelo bara plockat fullträffar. Vid Åbytravets tävlingar på torsdagen kom sjunde raka. Det i imponerande stil.

Bergh. Foto: ALN

– Han har ett enormt steg och en otrolig spänst och är väldigt stark i höga farter. Jag tycker faktiskt att han aldrig känts bättre. Helhetsmässigt var det faktiskt så, sa tränaren efter segern enligt Kanal 75.

Från tillägg landade Michelangelo Ås i tredje par utvändigt. Där kunde han sitta kvar till 600 meter kvar innan han styrdes på i tredjespåret. Då gick det undan. Femåringen svepte fram mot täthästarna – och hade avgjort redan i sista sväng.

Michelangelo Ås gick ifrån sista biten på klassigt sätt och skar mållinjen på 1.13,0a över 2160 meter före Ni Talar Bra Latin (13,2) och Rolex Bigi (13,4). Danske Frozen (13,5) gjorde comeback i loppet och slutade här fyra.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Auktionsdyringar gjorde upp - i kvallopp
Nästa nyhet
Auktionsdyringar gjorde upp – i kvallopp

Auktionsdyringar gjorde upp – i kvallopp

Sällan har det körts ett kvallopp med en sådan samling dyrgripar som det som avgjordes på Jägersro under tisdagen.

När Jägersro tävlade på tisdagskvällen tilldrog sig kvalloppet extra stort intresse. Anledningen var att det samlat ett fält fyllt av riktiga högklassiga treåringar.

Fem av de sex kvalarna kom från Lutfi Kolgjinis stall. Själv satt ”Ludde” i sulkyn bakom Rushmore Face (e. Joke Face u. Ms Stone) som ”vann” kvalet på 1.17,8a över 2140 meter. Hästen köptes av Courant för 850 000 kronor vid Kolgjini Sales 2014.

Lutfi har fina treåringar i stallet... Foto: ALN

På samma auktion gick Rajesh Face (e. Raja Mirchi u. Nippy Girl) under klubban för svindlande 1,9 miljoner. Det är Tommy Nilsson som äger hästen, som förvisso galopperade i ledningen med 500 kvar, men ändå klarade sig godkänd på 1.20,7.

– De kommer nog visa sig vara värda alla pengarna som de kostat, hoppas de håller ihop bara, sa Lutfi Kolgjini till Jägersros hemsida.

Övriga deltagare i kvalloppet då? Jo, Rhesos Face (e. Joke Face u. Pandora) som på samma auktion kostade 900 000 kronor. Georgia Boko (e. Going Kronos u. Bahama), Alissa America (e. Raja Mirchi u. Damariscotta) och Ambra Godiva (e. Torvald Palema u. Quantas Bint). Den senare tränas av Conrad Lugauer.

Alla hästarna klarade kvalloppet som godkända. Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Perfectly Enough - mot en ny vår i USA
Nästa nyhet
Perfectly Enough – mot en ny vår i USA

Perfectly Enough – mot en ny vår i USA

Svenske unghäststjärnan Perfectly Enough återfinns numera i USA. Men förhoppningar finns om en återresa till Sverige.

– Ägarens dröm är att vara med i Elitloppet, säger tränaren Marcus Melander.

Perfectly Enough, i dag åtta år, tillhörde den absoluta toppen i kullen som tre- och fyraåring. I regi Stefan Hultman deltog Express It-sonen i de största årgångsloppen – med framgång.

Som treåring tillhörde han favoriternas skara i Kriteriet, men fick nöja sig med sjättepriset efter galopp. Revanschen kom kort senare då hästen vann Breeders Crown med en miljon i förstapris.

Marcus Melander är tränare i USA. Foto: ALN

Perfectly Enough vann sitt försök till Derbyt som fyraåring och slutade i finalen trea, efter Pato (som förresten också vann Kriteriet) och stallkompisen Panne de Moteur.

I dag återfinns Perfectly Enough på andra sidan Atlanten. Det som en av 21 hästar i Marcus Melanders rörelse i USA.

– Så här långt känns han väldigt bra, han känns fräsch. Kanske får han en kick av att vara här. Det verkar som han tycker det är kul, han är åtta år men varje gång vi ska träna agerar han som en unghäst. Han gillar verkligen att jobba, berättar Marcus i en intervju med ustrotting.com.

Inför femåringssäsongen flyttades Perfectly Enough till Stig H Johansson, men framgångarna har uteblivit de senaste säsongerna. 2015 tillbringade han i regi Björn Goop men skador satte stopp för vidare framfart.

– Efter det att han genomgått en knäoperation, tyckte Björn att det kunde vara en god idé att prova honom här borta.

Drömmer om Elitloppet. Foto: ALN

När Meadowlands nyligen släppte listan på de femton hästar som preliminäranmälts till ”Elitlopp Playoff”, loppet som ger en direktplats i Elitloppet, var Perfectly Enough ett av namnen.

– Det är ägarens dröm att vara med i Elitloppet. Men vi får ta ett steg i taget. Det är många bra hästar med i Elitlopp Playoff och vi måste se om han är bra nog att konkurrera. Vi kommer inte vara med bara för att vara med, säger Marcus Melander till ustrotting.com.

Inom den närmaste månaden tror Marcus att Perfectly Enough är redo för ett kvallopp. Elitlopp Playoff ska köras den 8 maj.

– Vi vet egentligen inte hur bra han kommer att vara här borta än, men jag tror att milebana ska passa fint för honom. Jag hoppas att hans knän ska vara bättre nu och det kommer bli intressant att se hur bra han kommer vara, säger Marcus.

Perfectly Enough har hittills i sin karriär gjort 50 starter och på dessa vunnit 8 lopp. På kontot finns lite över tre miljoner kronor. Den senaste starten skedde på Åby i slutet av juli.

Läs även: Många stjärnor lockade till Elitlopps-kval i USA

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Shaq is Back är tillbaka - under sadel

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson