Efter två galopper i rad förbyttes fiaskot till stor succé för Lionel i Prix de Paris. Snart börjar förberedelserna för den stora revanschen – i Prix d’Amérique 2017.

Den norska sexåringen Lionel skapade på söndagen stora rubriker runt om i trav-världen när han trots ett tuffare lopp sensationellt besegrade den omöjlige Bold Eagle i Prix de Paris.

Segern var för den unge, 28-årige, ägaren och tidigare tränaren Göran Antonsen, givetvis en enorm framgång.

– Den här hästen är en dröm. Han har så mycket styrka, både fysiskt och psykiskt. Han gjorde ett galet lopp i Prix de Paris och jag kan inte låta bli att tänka på vad han kunnat göra om han inte galopperat i de tidigare loppen. Men nu tror vi på framtiden, berättar han för franska Equidia.

Göran Antonsen. Foto: ALN

Lionel slutade femma i det norska Derbyt 2014. Därefter sändes hästen till Frankrike och regi Fabrice Souloy. Det samarbetet har utvecklats till en rejäl succé. Segern i Prix de Paris var hästens 10:e på 19 starter hos Souloy.

Lionel har fler uppgifter planerade i vår och sommar. Närmast väntar ytterligare en start i ett franskt storlopp. Det är Prix de l’Atlantique på Enghien som stundar den 23 mars. Förstapriset är 90 000 euro i loppet som för övrigt vanns av Moving On i fjol.

Årets kvarstående stora mål är dock Oslo Grand Prix (12 juni). Att tävla i hemlandets största lopp skulle vara en stor dröm för Göran Antonsen – han har i tidigare intervjuer menat att han dessutom ska köra själv då.

Men efter den eventuella starten på Bjerke i början av sommaren, är framtidsplanen redan utstakad. Att utmana Bold Eagle i det största loppet av dem alla – Prix d’Amérique 2017.

– Efter OGP kommer vi fokusera hela andra halvan av 2016 på att förbereda hästen för Prix d’Amérique nästa år, säger Göran Antonsen till Equidia.

Läs även: Chocken i Prix de Paris – Lionel fällde ”Örnen”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

Omgången: Kul spelomgång med flera tveksamma storfavoriter och jag spikar två som inte ens är favoriter! Sista kvällen med barfotaförbud, men banan bör vara rätt så fin i kväll även om det varit växlande varmt och kallt i Karlstad under veckoslutet. 

Spikarna:
3 The Last Ticket (V64-1) svarade grymt på norsken näst senast, den behövde inte användas senast då han bara studsade undan. Prisvärd spik mot jättefavorit!

8 Seek and Destroy (V64-6) var urtapper senast men fick ge sig till Bellimo, ingen sådan med nu och bra chans oavsett löpning!

V6-förslaget är på 1.800 kronor (enbart V6).

3 The Last Ticket (5-2)
1-4-2-11-5-12-3-7-10 (6-8 )
3-5-8-6-4 (1-7)
6-4-12-5-2-1-11-10 (3-9)
2-3-9-8-1 (10-4)
8 Seek and Destroy (6-4)

1x9x5x8x5x1 = 1800 kr

DD-förslag på 950 kronor:

2-8 x 500
9-8 x 250
1,3-8 x 100

V64-1:

Ranking: A: 3 B: 5-2-11-6 C: 4-7-10-9-12-8-1

Spetsanalys: Ninepoints Ariel öppnar bra men hon har inte körts i ledningen sedan november 2014! Jag tror inte hon gör det nu heller, The Last Ticket öppnade snabbt senast och har bra chans att köra till ledningen för Pepe di Jesolo tar inte en längd av egen kraft.

Loppanalys: Jättefavorit är 5 Pepe di Jesolo med en viss Björn Goop som vunnit 1/10 försök med hästen, och aldrig varit sämre än femma. Pepe hade knallform i början av vintern och han har vunnit tre lopp från november. Segern för Björn tog han på just Färjestad då han enkelt stack undan med 12,5 sista 700. Han fick bestämma med 20 första varvet näst senast och Jepson behövde aldrig köra då han hade enda hotet i rygg som hölls inne. Dock var han för seg bakifrån senast Pepe då han knappt gick upp i rygg och mest stånkade på som tvåa där Cool Style drog fram och höll undan enkelt. Jag tror inte att han kommer till spets och känns för mycket spelad.

Min vinnare är 3 The Last Ticket som har visat grymt fin form och ser ut som en studsboll! Han var jättefin då han näst senast gled till spets 1500 kvar och efter att ha sett flegmatisk ut så bara borrade han ner sig och stack undan då norsken rycktes i början av upploppet – frän effekt och det var 12-fart sista 700! Senast visade han fin startsnabbhet och satt i spets efter 100 meter och studsade undan med norsken sparad. Om han lyckas forcera förbi invändiga hästar vilket jag tror, så ska segerchansen vara god och jag spikar!

2 Ninepoints Ariel satt fast senast och även om hon inte såg jättekaxig ut så bör hon bli bättre med det loppet i sig och läge för ledarryggen är perfekt.

V64-2:

Ranking: A: 1-4-2 B: 11-5-12-3-7-10 C: 6-8-9

Spetsanalys: Trouville spetsade från spår 4 i volten för ett år sedan, men galopperade på ”ett” i volten i Åmål i somras från just innerspår. Bra chans att hålla spets om hon sköter sig för vasse startkusken Micke J i vagnen. Stardust S.I.R. har spetsat 2/3 senaste med volt, även då från spår 4.

Loppanalys: Lågklassigt lopp där det kan skrälla och jag målar på! 1 Trouville kanske spetsar hem det, om hon sköter sig. Hon öppnar bra utan att vara supersnabb i volt och har tagit spets enkelt från spår 4. Näst senast avslutade hon bra över upploppet och hann fram till seger och senast hakade hon på positivt mot V75-hästar från ledarryggen. Tre hästar var långt före resten. Dock inte startat på 1,5 månader och med galopprisk dessutom garderas hon.

Favorit blir 4 Tres Bien Ås som är hygglig men ändå överskattad av spelarna. Gjorde comeback senast och hamnade sist, gick bra repa på långsidan innan krafterna trot 250 meter senare. Hon öppnar okej och duger mot dessa om hon hittat samma form som i höstas då hon gick 11 sista 700 som knappt slagen av fina Galactica.

2 Hausse du Gull var favorit i Norge senast men hamnade i dödens och där tar han inte i. Bra uppgift nu om han bara klarar starten.

11 Västerbo Maple hade knallform i december men nu har hon inte startat på ett par månader och då det är en lite trögstark sak kan det nog behövas lopp i kroppen.

V64-3:

Ranking: A: 3-5-8 B: 6-4 C: 1-7-2-10-9 

Spetsanalys: Marvelous Fam är ensam på startvolten men körs knappast i spets. Charmant Hornline har öppnat bra i volt, senast 9/1 från spår 3 på V75. Barack Boko känns lite snabbare, han har tagit spets från springspår två gånger på sistone – först fram av dessa övertar.

Loppanalys: 5 Barack Boko har höjt sig och näst senast kördes han till spets 950 kvar och visade bra inställning då han kontrade till sig segern. Senast var det V75 och han kördes på chans och kom aldrig loss och det såg ut att vara gott om krafter kvar. Enklare nu såklart och kanske kan han köras till ledningen efter en bit. Dock bara varit fyra som bäst på 2640 meter på fyra försök.

Väl stor favorit ändå och tipset till 3 King Zeus som var mycket bra senast då han avgjorde enkelt sista 300 metrarna. Bra läge och kan avgöra över passande distans.

8 Neo Neon är loppets miljondrag för han är bättre än raden! Näst senast hade han varit långt framme utan galopp i början av upploppet, kanske femma. Senast var han ute så långt i spåren i slutsvängen att han måste haft både senap och ketchup på armen då han kom in till stallet den gode Ante. Hästen gick bra upploppet ner med tanke på 7-8-spår genom kurvan. 1,5%!

6 Västerbo Starlit har fin form och senast var det starkt gjort att sticka undan efter att han fått två tuffa tryckare i början av loppet.

V64-4:

Ranking: A: 6-4-12 B: 5-2-1-11-10 C: 3-9-8 

Spetsanalys: De flesta kan öppna med bra spår, 1,2,3,4 men frågan är vem som vill köra i ledningen? Keep It Launcher efter en bit är tipset, men inget jag tar gift på.

Loppanalys: 5 Myrica Gale är jättefavorit och det kan man undra varför? Hon har inte imponerat vid två raka segrar i Norge och senast ramlade hon in från ledarryggen i dåligt trav. Nej tack!

Flera formstarka hästar med och det är bra skrällchans! 6 Dats Madame såg jäkligt ”lavad” ut senast i jänkarvagnen men kusken deltog inte men upploppet togs med fina steg i skymundan. Magnus upp är jätteplus och till 4% tar jag chansen!

4 Keep It Launcher höll på att springa över de framför senast men luckan kom aldrig. Vann senast gången hon kördes i ledningen i Visby i somras och vore kul att få dit.

12 Djerba Oldeson är en fin löpare som inte gick tom i rygg på ledande/vinnande Massitj senast – även om det var för smådrivning. 2 Glen Close är inte så tokig och senast sköt hon till bra mellan hästar då hon kom loss, 1%.

V64-5:

Ranking: A: 2 B: 3-9-8-1 C: 10-4-7-5-6 

Spetsanalys: Ingen lär vara intresserad av att svara Matchmaker As då han testar efter en bit.

Loppanalys: 2 Matchmaker As är inte ens favorit, vilket är märkligt. Han var mycket bra vid spetssegern på V75 senast på den knepiga banan Axevalla bjöd på. Han är trög värre, men svarar ändå allt trots att han är trög hela loppen, så även senast då han gick undan enkelt. Han är obesegrad från ledningen och borde köras dit igen. Men han har ingen toppform då han varit ifrån för sårskada, och kanske blir han ännu mer trög då? Tippas och jag spelar klart mest DD.

9 Stein Daylight är draghästen då han har varit ute en hel del på V75 och nu får Björn Goop i vagnen för första gången! Givetvis är det intressant för hästen kan massor och BG brukar kunna väcka upp dessa gamlingar. Litet fält är plus, men det blir jobbigt att försöka knäcka Matchmaker sista halvvarvet på egen hand.

Mer intressant är då 3 Max Not Sand som såg jättefin ut senast då han snirklades fram i slagläge, men galopperade i trång situation i slutsvängen. 8 Quantanamera är nog bättre med dessa täta starter och kan hon rygga favoriten på slutvarvet finns chans att blåsa förbi på fart. 1 Zivertson får ledarryggen!

V64-6:

Ranking: A: 8 B: 6-4-1-3 C: 9-10-5-2-7 

Spetsanalys: Greenhill’s Devil följer bilen och ingen tar ledningen från honom om han travar.

Loppanalys: 3 Greenhill’s Devil är favorit och det är bara helt fel, han ramlade undan i lunchlopp som var mycket sämre senast. Det är på Björn och spets han är favorit, och visst är det bra grejer men här blir han synad!

Jag tror att 8 Seek and Destroy har bra chans att vinna oavsett löpning och spikar honom. Han var tapper värre senast då han via spåren gick i dödens, plockade ledaren men kunde inte svara Bellimo som är bra. Nu borde han trilla ner i slagläge då fältet splittras upp med snabba hästar och sedan hoppas/tror jag att han är starkast över upploppet!

Värst emot tror jag att 6 Lightning Photo är för han fullföljde riktigt bra senast bakom kapabel vinnare och med Mikko Aho i vagnen. Jorma upp nu och skulle han komma till spets (inte troligt, men hoppar favoriten så…) ja då är han hästen att slå. Ändå oväntat mycket spelad med 26% och inget att jobba med.

4 Chippen Ås fullföljde bra senast och har hittat formen igen och har chans vilket även 1 Rocket Speed har. En liten racertyp som svek i slutstriderna under 2015, men Calle Jepson upp är hett och strular det inte från innern och formen sitter där kan han vinna.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Piraten" tillbaka i högsta klassen - mot Ed You
Nästa nyhet
”Piraten” tillbaka i högsta klassen – mot Ed You

”Piraten” tillbaka i högsta klassen – mot Ed You

On Track Piraten är flitigt i hetluften. På lördag är han tillbaka i högsta klassen när han möter Ed You på Bergsåker.

On Track Piraten har varit V75 trogen sedan han återkom efter sin USA-utflykt. Det har resulterat i tre segrar i Gulddivisionen under vintern. Den senaste kom på Bollnäs förra helgen – denna lördag väntar ett framträdande på Bergsåker.

Ed You på gamla hemmabanan. Foto: ALN

Det är som vanligt Johnny Takter som sköter tömföringen bakom ”Piraten” som i denna sin jakt på 150 000 kronor i förstapris bland annat måste brottas med Ed You.

Robert Bergh-stjärnan har gjort tre starter efter uppehåll.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Blended Scotch – Per Linderoth
2 Bon Frecia – Jorma Kontio
3 Labero Broline – Erik Adielsson
4 On Track Piraten – Johnny Takter
5 Kaffir Face – Jan Norberg
6 Elles W. Phedo – Ove A Lindqvist
7 Calvados Crane – Peter Eriksson
8 Ed You – Robert Bergh
9 Flip A Coin – Markus Niklasson
10 Francais du Gull – Erik Lindegren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Umåker
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Umåker

Måndag: V4-tips till Umåker

V4 Umeå 29/2

Omgången: Lurig V4-omgång på Umåker där jag har haft svårt att få till en vettig systemkonstruktion då jag tror att omgångens största favorit, Tambur, vinner den andra avdelningen. Då jag spikar den har jag sedan krav på att minst en av mina roliga utgångshästar måste vinna för chans till alla rätt. Då borde potentialen ändå bli rätt hygglig och systemförslaget spelas fyra gånger. Den som använder sig av något reduceringsprogram bör lägga lite högre insats på de mest betrodda hästarna i den första avdelningen.

Spiken

3 Tambur V4-2

Utgångarna

1 Cross Bones Web & 3 Notorious Face V4-3

9 Fiveseventy Boko V4-4

V4-förslag (Minst 1 A-häst måste vinna)

1-2-6-7-8-9-13-14 (3-11)
3 Tambur (8-9)
A: 1-3. B: 5-6-7-8-9-11 (10-2)
A: 9. B: 1-2-3-5 (12-11)

Kupong 1. 8x1x8x1= 64 rader/ 128 kronor x 4 system= 512 kronor

Kupong 2. 8x1x2x4x= 64 rader/ 128 kronor x 4 system= 512 kronor

Totalt: 1024 kronor.

LD-förslag

3 – 1,3 400 kronor

3 – 4,9 100 kronor

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: -. B: 7-9-8-13-6-1-2-14-3-11-12-10-15. C: 4-5.

Spetsanalysen: Trimma har öppnat bra tidigare och tillsammans med Ohlsson tar hon nog hand om ledningen initialt.  Hästen är vek så jag tror att Ohlsson kan tänka sig att släppa om någon av de betrodde på tillägg ställer en tidig fråga. Kanske H.E.C.Dalove?

Loppanalysen: Ett nordislopp inleder och 7 Aigir som kommer med två raka segrar får tipset i ett öppet lopp. Han har varit klart positiv vid dessa segrar och klarar han bara det snäva fjärdespåret är det nog en vettig chans till tredje raka. Det är dock inget jag vill gå på utan jag streckar vidare.

9 H.E.C.Dalove var favoritspelad mot min tipsetta när de möttes näst senast. Då svarade femåringen för ett bra lopp och han har gjort bra insatser för det mesta på slutet. Ny kusk behöver inte vara fel och klaffar det under vägen är ekipaget ett tidigt bud.

8 Risåelden kommer också med två raka segrar även om segern näst senast var lite turlig. Från ett knepigt utgångsläge är det risk för en tung resa men löser det sig ska han räknas.

Streck även för 13 Ängspilen som har bra fart och står 20 meter bättre till mot Risåelden den här gången. 6 K.A.Pabel är just kapabel och även om han inte varit som bäst på slutet vågar jag inte plocka bort honom.

Slutligen betalar jag för skrällarna 1 Bache Ekko som har ett lopp i kroppen, 2 Thea Tabac som inte är så tokig samt 14 Forsvira som är grundkapabel. Åtta streck totalt.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 3. B: 8-9-7-6-12-10-2-4. C: 11-1.

Spetsanalys: Tambur är kvick i benen och från ett bra tredjespår tror jag att Sandra Eriksson tidigt placerar favoriten i tät.

Loppanalys: Lunchens bästa lopp och här är jag överens med de tidiga spelarna och tror att den klara favoriten 3 Tambur har en mycket bra segerchans. Hästen har knallform och senast såg han fin ut som fastlåst. Gången före fick han en tung inledning men höll farten bra i skymundan och för tre starter sedan hade jag 11,5 sista 600 med bra fart över mål. Spår 3 är bra och då det ser ut att bli tidig ledning kan jag inte göra annat än att spika.

Vill man ändå gardera tycker jag 8 Cherie Sund är tidig. Hon var senast ute i V75-finalerna men kom då aldrig till i loppet och den starten kan man glömma. För tre starter sedan avslutade hon vasst via 10,5 sista 800 och är hon lika bra igen plockar hon ner många till slut.

Även 9 Victory Streamline är tidig bakom och han gick bra i skymundan senast. Gången före blev han fråntagen segern då det var trångt varvet kvar så formen är på topp hos valacken.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: -. B: 3-1-7-5-8-11-9-6-10-2-13-15-12-14 C: -.

Spetsanalys: Fyra hästar på start men ändå svårbedömt. Jag hoppas att någon av mina A-hästar, Cross Bones Web eller Notorious Face, spetsar och sedan körs där.

Loppanalys: Ett vidöppet stayerlopp där de bästa hästarna, 5 Dialog In och 8 Quattro Lane, återkommer efter vila och det är svårt att veta hur de kommer att prestera direkt. Eftersom båda blir betrodda direkt rankas de när och streckas bara på garderingslappen.

Jag chansar istället och gör en utgångsgrupp av 3 Notorious Face och 1 Cross Bones Web. Den förstnämnda har nu fått tre lopp i kroppen och han var mycket rejäl vid segern näst senast. Senast hamnade han långt bak och kom sedan aldrig in i matchen. Distansen tror jag är en fördel och han känns intressant. Det gör även Cross Bones Web som höll starkt senast efter en tung resa. Gången före gick han godkänt och jag hade drygt 16,5 sista 1000. Båda två har bra utgångslägen och det känns som en rolig utgångsduo i ett öppet lopp.

På garderingslappen streckar jag även 7 Gold Case som är bra men knepig. Skulle han fungera slutar han långt framme.

11 Digigirl I.H. återkommer efter vila men trivs väldigt bra på vinterbana. Vingelläge nu men hittar Dunder ner i banan kan de inte räknas bort.

9 Blue Line vinner nästan aldrig men han debuterar nu i ny regi och båda dessa kan skrälla om det klaffar längs vägen.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 9. B: 1-5-2-3-12-11-15-14-8-7-6. C: 10-4-13.

Spetsanalys: Janne Norberg är en vass startkusk och det är nog bra chans att han lyckas hålla upp sitt innerspår tillsammans med Blue Star Am.

Loppanalys: Ett lopp ingående i Svensk Travsports Grundserie avslutar och favorit blir 3 Tommasi som äntligen fick till det senast och då kom även första segern. Det var dock nära galopp den gången också och det känns återigen som stor galopprisk. Han är kapabel att vinna loppet men som betrodd kan jag inte gå på honom utan streckar bara på gaddlappen.

Jag tror mer på 9 Fiveseventy Boko som jag är övertygad om är loppets bästa häst. Han var överlägsen i debuten och sedan var han var faktiskt ute i ett lopp under elitloppshelgen även om det blev galopp då. Det säger dock lite om kretsens tankar kring hästen och nu har han dessutom fått ett lopp i kroppen efter ett drygt halvårs frånvaro. Han gick godkänt som trea och normalt sett är han bättre nu. Han klarade ett femtespår utan problem då och jag hoppas att han även går iväg från ett fjärde den här gången. Då tror jag att ekipaget har en bra vinstchans till låga spelprocent och det är en given utgång för mig.

Bakom plockar jag med tre hästar till och 1 Blue Star Am kan nog leda länge. 5 Dolce Doc fastnade med lite sparat senast och kan inte räknas bort helt. Slutligen streck för 2 Orinoco Broline som inte är någon stjärna men som får Ohlsson upp och med en snäll resa kan valacken kanske skrälla.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Umåker: "Är i fint slag - jag är optimistisk"
Nästa nyhet
V4 Umåker: ”Är i fint slag – jag är optimistisk”

V4 Umåker: ”Är i fint slag – jag är optimistisk”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gjorde det bra som trea senast mot ganska tuffa hästar och starten innan det kan vi glömma. Då värmde vi bara en gång och han blev alldeles för pigg i själva loppet. Han är i fint slag för dagen och tål att göra en hel del grovjobb själv. Jag är optimistisk och tror på bra chans. Inga ändringar, säger Mats Gällerstedt om Ängspilen (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Umåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

6 K.A.PABEL – Han är tuffare tränad nu och känns stark. Idag blir det isbana och det bör passa honom bättre än banorna på slutet. Han tränas med långbrodd och fungerar bra. Han är lite upp och ner i humöret men har sin dag så kan vara intressant här, säger Lina Melin.

7 AIGIR – Han galopperade från ett liknande spår nyligen men då var det jag som överforcerade honom. Han bör trampa iväg och han känns fortsatt bra. Han har chans men det var några riktigt bra emot, säger Jens Eriksson.

8 RISÅELDEN – Han vann två raka där i januari men det var inte samma spänst i honom i andra starten och han fick pausa ett tag. Han känns dock riktigt på tårna för dagen men jag tror inyr har har nån toppform. Detta rör sig ändå om en kapabel häst som visat att han duger i klassen så borta är han givetvis inte. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

13 ÄNGSPILEN – Han gjorde det bra som trea senast mot ganska tuffa hästar och starten innan det kan vi glömma. Då värmde vi bara en gång och han blev alldeles för pigg i själva loppet. Han är i fint slag för dagen och tål att göra en hel del grovjobb själv. Jag är optimistisk och tror på bra chans. Inga ändringar, säger Mats Gällerstedt.

Lopp 2, V4-2

3 TAMBUR – Han fick det ganska lugnt förra veckan men allt ser bra ut. Jag tror han ska prestera som tidigare i vinter och därmed bör han duga fint här. Inga ändringar, säger Thule Jonsson.

4 MANSTONE CLASSIC – Han har varit ifrån. Han är rejält jobbad inför denna start men han har inte fått något banjobb och formen är lite diffus och svår att veta. Spåret bör han greja och är han på hugget så kan han duga en bra bit. Tambur är väl värst. Inga ändringar, säger Gabriella Laestander.

7 MANSTONE CLASSIC – Han har inte startat på ett tag men det har inte varit några fel på honom utan det har helt enkelt funnits dåligt med lopp. Formen ska ändå vara helt okej men springspår kan han inte utnyttja och frågan är vart han hamnar. Det finns kapacitet i honom och han kan sluta långt framme om det klaffar. Inga ändringar, säger Mats Bucht.

8 CHERIE SUND – Läget är jag nöjd med och klaffar med det positionerna så kan hon vara intressant. Hon stortrivs med vinterbana och hon tränar bra men det behövs lite flyt, säger Markus Pihlström.

9 VICTORY STREAMLINE – Han gick godkänt senast men et blev liksom heller inget lopp åt honom. Jag tycker han verkar vara på gång igen men detta blev ett tufft lopp på pappret och det blir svårt att vinna. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson.

12 GLOBAL OCTOPUS – Han hade inte startat på fyra månader inför senaste loppet och med tanke på det tycker jag att han gjorde det bra. Jag valde dödens eftersom det gick så sakta men han orkade inte sista biten vilket är förståeligt. Han borde vara bättre nu men utgångsläget blev inte bra och vi behöver tur. Inga ändringar, säger Sören Lennartson.

Lopp 3, V4-3

3 NOTORIOUS FACE – Han har fina förutsättningar men det hat strulat en del och känslan är att det inte är någon riktigt bra form för tillfället, säger Jens Eriksson.

5 DIALOG IN – Jag har en vinnarhäst men visst är det lite svårbedömt idag. Han fick en rejäl smäll på gaffelbandet i sin senaste start men han är nu rejält förberedd och känns närmast bättre än tidigare. Han har fått ett provlopp i 22-23-fart som snabbast och mina hästar brukar kunna behöva genomkörare efter vinterträningen. Från detta läge är det chansartat men får jag chansen att vara offensiv så lär jag ta den. Han är rätt ovan att starta på isen men är ju tränad med långbrodd i vinter. Jag blir inte förvånad om vi vinner, säger Roger Nilsson.

6 VICTORY BRODDE – han känns bra och idag blir det aluminiumskor på honom. Han har alltid behövt en hel del vikt och slår balansen väl ut så kan det vara en rysare då formen verkar god. Loppet blev dock nästan av V75-klass, säger Jens Eriksson.

8 QUATTRO LANE – Han har inte startat på ett tag och behöver troligen loppet. Vi har inte kört honom i några snabbare tempo och han får helt enkelt starta sig i form. Detta är dock ingen tokig häst i grunden och han kommer säkerligen inte att göra bort sig. Det var barfotabana sist han startade så det blir givetvis skor och brodd idag, säger Hanna Olofsson.

9 BLUE LINE – Han är ny i min regi och får bedömas på gamla meriter. Vad jag fått reda på är att han är en häst som ofta gör sitt utan att glänsa men hästens två senaste insatser var förbättrade enligt Fredrik Pedersen som tränade förut. Formmässigt ska det inte vara några problem och vi får se lite vad han kan uträtta här uppe. Inga ändringar, säger Kennet Häggström.

11 DIGIGIRL I.H. – Hon har ju varit ifrån men hon känns bra i träningen och jag känner mig inte avsågad. Hon bör kunna sköta sig från start och hamna vettigt till, säger Robert Dunder.

13 SO GÅ HERO – Han har inte startat på ett tag men är behandlad och det har också strulat en del. Han gjorde sig illa i ett öga för ett tag sedan men verkar vara på gång nu. Jag tror han kommer behöva loppet men detta är en häst som inte gjorde bort på V75 i fjol och helt avsågad behöver han inte vara. Vi kommer ändra från öppet till norskt huvudlag, säger Kennet Häggström.

Lopp 4, V4-4

3 TOMMASI – Han var duktig vid vinsten senast och det löste sig bra på vägen. Det är en strulpelle och det allra viktigaste är att han håller sig i trav. Sen spelar det ingen större roll vilket lopp han får och felfri ser det ut som en bra chans på förhand. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson.

7 FERNANDO ZON – Han har varit borta väldigt länge och har jobbat 1.21 full väg som snabbast inför sin comeback. Han har presterat aningen ojämnt men chockade med att vinna ett lopp i höstas. Skulle han visa samma tendens nu som då kanske det bli en framskjuten placering men jag vill mest se honom göra ett bra lopp. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

9 FIVESEVENTY BOKO – Han gjorde en start över uppehåll för en månad sedan och insatsen var väl okej. Detta är en nervig herre som ofta springer och spänner sig och jag tycker det är stor galopprisk från det här läget. Skulle alla bitar falla på plats för honom kan han säkert sluta långt framme men det är samtidigt en hel del upp till bevis. Inga ändringar, säger Sören Lennartson.

12 AKSELI WINNER – Han har tränat starkt och känns förbättrad. Han kan öppna bra från start och jag tror på lite chans. Spikar man inte emot så bör min streckas, säger Robert Dunder.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Övertygande årsdebut av Alfas da Vinci

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson