Vincennes vintermeeting börjar lida mot sitt slut. Men först ett riktigt styrkeprov. Bold Eagle hoppas fullborda sin trippel – genom en seger även i Prix de Paris.

1976 var senaste gången som en och samma häst vann Prix d’Amérique, Prix de France och Prix de Paris under samma säsong. Då var det legendariska Bellino II som gjorde det som nioåring.

På söndag är femårige Bold Eagle stor favorit att upprepa ”triple crown”-bedriften. Efter två, minst sagt, övertygande segrar kliver han ut även i Prix de Paris. Förstapriset i loppet är 180 000 euro, men Bold Eagle belönas med en bonus på ytterligare 300 000 euro om han lyckas.

Timoko utmanar. Foto: ALN

”Örnens” närvaro i Prix de Paris tycks ha skrämt bort lite av motståndet. Det är endast tolv hästar som återfinns i den slutliga startlista som kunde presenteras på torsdagen.

Bland motståndet finner vi framför allt Timoko, körd av Björn Goop. Ekipaget har varit stor i nederlaget som tvåa bakom Bold Eagle i de tidigare två storloppen.

Nämnas bör också femårige Bird Parker som gått starkt i de tidigare loppen och Tiégo d’Etang, som var tvåa i det här loppet för två år sedan.

Två skandinaver är med. Det svenska hoppet sätts till Kadett C.D, senast sexa i Prix de France, samt norske Lionel som haft oflyt i överflöd både i Amérique och France. Det är, liksom tidigare, Örjan Kihlström som sätter sig upp i sulkyn.

Här är startlistan:

4150 volt

1 Orient Horse – Alessandro Gocciadoro
2 Ursa Major – Gabriele Gelormini
3 Tagada Tagada – Matthieu Abrivard
4 Unice de Guez – Jean-Michel Bazire
5 Athos des Elfes – Joël van Eeckhaute
6 Lionel – Örjan Kihlström
7 Athéna de Vandel – Cédric Mégissier
8 Kadett C.D. – Dominik Locqueneux
9 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
10 Tiégo d’Etang – Christian Bigeon
11 Bold Eagle – Franck Nivard
12 Timoko – Björn Goop

Senaste vinnarna:

2015: Up And Quick – Jean-Michel Bazire
2014: Up And Quick – Jean-Michel Bazire
2013: Ready Cash – Franck Nivard
2012: Roxane Griff – Eric Raffin  
2011: Maharajah – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svante Båths segerform – vann på tre olika banor

Svante Båths segerform – vann på tre olika banor

Svante Båth stod för en imponerande prestation under onsdagen. Hans träningar vann – på tre olika banor under samma kväll.

Bergsåkerstränaren Svante Båth var ordentligt i segertagen på onsdagskvällen. När aftonen var över kunde han summera tre segrar – på tre olika banor.

Buckle Up Pellini var först ut. Foto: ALN

Först ut i trippeln var Buckle Up Pellini som för Kim Moberg vann på Solvalla. Bara sekunderna senare, bokstavligt, kom nästa triumf – i Frankrike.

På banan i Saint-Galmier, en högervarvsbana i östra Frankrike, slog Jimmy H Andersson till med Monas Invercote när stoet fick en efterlängtad fullträff. Efter vinst på 1.14,0a över 2600 meter belönades man med 14 400 euro.

Trion avslutades på Bergsåker – där Båth själv befann sig. Det var Ulf Ohlsson som rattade in Labero Broline till seger i den första V86-avdelningen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Årsdebuten nära för Nuncio
Nästa nyhet
Årsdebuten nära för Nuncio

Årsdebuten nära för Nuncio

Det ska inte behöva dröja allt för länge innan vi får återse Nuncio på tävlingsovalerna. En årsdebut finns i sikte i slutet av mars.

Många hade förhoppningar på att Nuncio skulle testa mot Bold Eagle och de andra fransmännen i Prix d’Amérique, men tränaren Stefan Melander valde att stanna hemma och ladda mot våren där Elitloppet såklart är ett av huvudmålen.

Nuncio och "Tarzan". Foto: ALN

Fast särskilt länge till kommer vi förhoppningsvis inte behöva vänta för att återse den femårige jänkaren med 18 millar på segerkontot. ”Tarzan” planerar en årsdebut i slutet av mars.

– För Nuncio känns allt bra. Jobben har varit fullt till belåtenhet. Planen nu så här: årsdebut i slutet av mars eller början av april. Exakt vilket lopp har jag inte tittat på än, säger Stefan Melander i sin krönika på SportExpressen.

Nuncio avslutade fjolåret med segrar i först Breeders Crown och därefter Solvalla Grand Prix den 14 november. Totalt har hästen gjort 40 starter och vunnit 26 av dem. Förra året gjorde han årsdebut i The Onions lopp den 22 april.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter tunga förlusten: Ivar Sånna i nytt försök
Nästa nyhet
Efter tunga förlusten: Ivar Sånna i nytt försök

Efter tunga förlusten: Ivar Sånna i nytt försök

På måndag provar Ivar Sånna igen efter det att hästen gått på en rejäl nit i sin första start i den nya norska regin.

Den 15 februari gjorde Ivar Sånna sin första start för året – och i regi Jomar Blekkan. Då blev det en tung förlust från spets. Halsproblem var den troliga orsaken till fallet då.

Ivar på Leangen. Foto: ALN

Men två veckor senare, kommande måndag den 29 februari, är sexåringen tillbaka in action. Återigen är det hemmabanan Leangen som blir skådeplatsen.

– Hästen är i ordning och bör vinna det här loppet. Jag ligger dock lite lägre nu än senast, säger Jomar Blekkan till tgn.no.

Ivar inleder från tolftespåret bakom bilen i ett sprinterlopp som bjuder vinnaren på 16 000 norska kronor i förstapris. Här är startlistan:

1640 auto

1 Freaky Friday – Atle Eggan
2 Thai Freedom – Edvard Kristiansen
3 Bandit B.R. – Arve Sjoner
4 Bakkmo Bosse – Björn Garberg
5 Synjo Star – Roar Walsöe
6 J.J. Funkies – Veronika Bugge
7 Crimson Pirate – Ragnhild Björnbeth
8 Pilgrims Power – Kristian Lamöy
9 Crusioux – Michael von Krusenstierna
10 Deweydefeatstruman – Ivar Asphaug
11 Triple Crown – Andre H Stensen
12 Ivar Sånna – Jomar Blekkan

Läs även: Ivar Sånna satt på mediciner efter tunga fallet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

 V64 Åby 25 februari

Omgången: Mycket spelbar omgång med dubbla open stretch. Jag spikar en andrahandare och sedan en riktig skräll i V64-avslutningen – mot potten!

Spikarna: 4 Abaz America (V64-1) var grym vid spetssegern på 12-tid näst senast och jag tror på upprepning!

4 Lass Nice (V64-6) är klar spetsfavorit och möter ett gäng formlösa ston med en överskattad favorit vi gärna synar. Kul chansspik till endast 8% nu på eftermiddagen!

V6-förslaget är på 1782 kronor (enbart V6).

4 Abaz America (3-1)

5-7-10-11-15-12-1-2-4 (9-3)

12-15-6-14-4-11-9-8-3-1-7 (2-5)

9-7-11 (1-3)

9-5-10-3-4-6 (1-8 )

4 Lass Nice (3-11)

1x9x11x3x6x1 = 1782 kr

DD-förslag på 1000 kronor: 

10-4 x 500

5,9-4 x 200

3-4 x 100

V64-1:

Ranking: A: 4 B: 3-1-8-2 C: 7-5-9

Spetsanalys: Carlos Greenwood och Abaz America är de som vill till ledningen och någon annan gör sig knappast besvär. Carlos kan nog hålla ut, men det kommer gå fort och då finns galopprisk om man ska svara och jag tror faktiskt att Abaz kan trycka sig förbi.

Loppanalys: 3 Carlos Greenwood är favorit, det är en kapabel men skör herre som såg jättefin ut vid spetssegern näst senast, men han var inte alls lika fin senast. Då kördes han till ledningen, men bröt mer och det var inte mer än att han kunde hålla undan för ganska enkla Tarragona Ås. Han har chans såklart, men då han inte såg fräsch ut senast tror jag mer på motbudet.

4 Abaz America var grymt bra i jänkarvagn näst senast då han kördes till ledningen och drog ifrån till seger med 30 meter på topptid för årstiden! Han var inte alls bra på V75 senast då han åter kördes i ledningen men över 2640 meter föll han ur i travet som slagen på upploppet. Nu är det åter 1600 meter och bara att gasa, och vi tror att han körs förbi favoriten då Ingves får chansen bakom. Borde bli svårfångad och jag chansspikar!

1 Return to Sweden gick bra repa senast men stumnade lite för mycket. Skulle han lyckas få ledarryggen blir han giftig – kanske även från tredje inner om de kör våldsamt fort första 500. Och så kan det ju bli.

V64-2:

Ranking: A: 5 B: 7-10-11-15-12-1-2-4 C: 9-3-13-8-6

Spetsanalys: Lurigt med dåliga ston på start, men mest snabbhet har Gold Princess och Starlet Pride visat – dock var det 2013 för den förste och spår 1 och 3 för Starlet och nu snäva spår för båda. Jag tror att Peter trycker sig till spets med Shiny Haythrow i första kurvan.

Loppanalys: Lågklassigt lopp bakom de två mest spelade men jag tror mest på andrahandaren 5 Shine Haythrow. Hon var lite som en ny häst i första starten för Peter Untersteiner senast och stack undan på lätta fötter med sparat efter att ha körts till ledningen efter en bit. Det var ett dåligt lopp, men hand upp den som tycker detta är ett direkt bra lopp! Spåret är inte bra, men hon känns inte så osäker och jag tror att Peter får iväg henne och sedan kan överta i svängen eller ur svängen. Borde vinna då.

Favoriten 10 Causette d’Atout har hittills varit en helt annan häst från ledningen där hon har två fina segrar och en bra andraplats, men klart sämre och mer stinglös bakifrån. Gick undan enkelt i lite trög stil senast från ledningen men får stå tillbaka som favorit med tillägg.

Mycket öppet bakom dessa, men 7 Sunna Love har ryckt upp sig och jag smågillade intrycket senast då Urhberg inte begärde något då hon sköt till efter att ha fått chansen på upploppet och tredjeplatsen måttades in.

11 Chili Jordan har mött bättre hästar och senast ute i spåren där Toddler vann. Jag tänkte använda tipsettan, men spelar en mattelapp.

V64-3:

Ranking: A: 12-15 B: 6-14-4-11-9-8-3-1-7 C: 2-5-10-13 

Spetsanalys: Inga direkt snabba hästar och det är risk att man låter favoriten Oki Doki Face glida till ledningen. Kördes till spets efter 200 meter med samma läge och var bra med även då han hade innerspår. Seven Om har varit snabbast, men den släpper väl Johan med.

Loppanalys: Comeback gör favoriten 6 Oki Doki Face som var bra vid segern näst senast då han kom loss 175 kvar och lyckades fånga in Dragalagaboomboom. Senast galopperade han för press mitt i loppet och han har nu fått pausa. Det låter bara sådär från optimistiske Admir och jag vill syna, även om det är risk för spets. Jag målar även här och hoppas på skrällar!

Klart mest feeling har jag för 12 Staro Ivy League som 12%-are. Han är knepig, men har visat fart länge och senast var det riktigt bra tryck i steget då han kom loss på upploppet och han var den som gick klart fortast bakom överlägsna Adrians Girl. Visst, han hängde lite på en töm och gick inte att släppa av helt men det var som sagt bra tryck. Jag tror han blåser ner dem!

15 Tellmeastory travade inte alls i debuten för Veijo, men var med länge i striden och galopperade bort en andraplats. Nu har han varit borta sedan dess i november, och Veijo är grym på att hitta nycklar till kapabla hästar som inte fungerar. Stallformen är sådär, men hästen mötte sådana som Fortune Boko och Timbal förra året och spurtade bra bakom Timbal.

14 Troll di Azzurra blev det drag på senast med jänkarvagn, och han kunde spurta till seger trots att han bröt väldigt och knappt sprang något rakt framåt. Det var billigt, men hästen är inte så tokig.

V64-4:

Ranking: A: 9-7 B: 11-1-3 C: 5-2-10-8-4

Spetsanalys: Candy Prince har varit snabb tre gånger från spår fyra i volt, och totalt spetsat 5/7 senaste med framspår – fått ledarryggen två övriga och borde braka till spets före Alfredo di Stefano. Dock troligen Nosy Face till spets senast ur svängen, körts till spets båda gångerna med framspår, efter 200 och 450 meter.

Loppanalys: Två mycket bra hästar för klassen och det är inte troligt att båda kommer bort, men jag testar ändå att ta med två till. 9 Tuffetto Jet var jag inne på att spika då jag blivit imponerad av honom, han är riktigt snabb för den låga startprissumman. Näst senast såg han ut som en bomb och bara exploderade då han fick chansen på open och tog många längder på fine Julio Ceasar. Senast var han bara helt överlägsen då han brakade runt till snygg seger. Jag tror han har bra chans igen, men han möter en värdig motståndare.

7 Nosy Face kunde hålla undan 20 meter för Jetset senast trots att travet inte flöt på den tveksamma banan. Varit struken dubbelt för hälta, det är inget plus men det ska vara riktigt bra med träningen nu. Hästen håller hög nivå och kan nog köras till ledningen efter en bit av Steffe som gillar hästen. Gick 15,9 redan i debuten och har chans.

11 Victor Rush höll farten bra i dödens senast i segt upplopp, men han var inte långt efter tätduon i mål. Alltid kul med Uhrberg på danska hästar!

V64-5:

Ranking: A: 9-10-5 B: 3-4-6 C: 1-8-7-2

Spetsanalys: 1,2 och 3 kan alla öppna men jag tror att Sounds Good sticker till ledningen, det har han gjort två senaste med framspår och Uhrberg borde vara nöjd med ryggen.

Loppanalys: 10 Alamo Boko är klar favorit, och det känns både rätt och fel. Visst, han är helt överlägsaen som häst då han är en lördagspålle och överst i raden tapper tvåa på V75 förra vintern från dödens. Nu ryker nästan alla de V75-startpoängen då han har varit d-0-0-5 i senaste loppen. Han har alltid varit en glasbit, och dessa hästar får allt svårare då de kommer upp i klass, det krävs mer än talang till slut när de kommer upp mot en miljon. Han var borta från juni till senaste starten i februari, då han dumgalopperade i högt inledningstempo en bit ner i andraspår i litet fält. Tappade allt, men han såg faktiskt klart bra ut då han kom tillbaka på upploppet och det var bra steg i honom! Han är nog i ordning, men en häst som favorit som inte vunnit sedan 2014 – ja det finns anledning att gardera som klar favorit. Spelar ändå DD då jag spikar en skräll i DD-2.

Jag tippar andrahandaren 9 Quantanamera, hon är inte lika bra som favoriten men gör han bort sig står hon sig väl i ganska formlöst DD-lopp. Nu är inte hon lika vass som i höstas då hon radade segrar, men hon såg inte alls tom ut när hon hoppade på väg ut i andraspår senast i lopp i högt tempo.

5 Sonador höll tappert som tvåa från dödens senast och vann enda gången han varit i Sverige tidigare. Känns aktuell mot dessa då han står bra placerad. 3 Sounds Good letar formen, men det är från ledningen han fungerar som bäst och kanske kan han kvickna till i den positionen?

V64-6:

Ranking: A: 4 B: 10-3-5-7-9-8-6 C: 2-1-11-12 

Spetsanalys: Lass Nice är grymt snabb och brukar spetsa även i snabba öppningar, har öppnat i 08,5-fart första 500. Klar spetsfavorit!

Loppanalys: 3 Teehee är 50%-are men det måste vara fel för detta är en medhängare och även om hon var tvåa på V75 bakom Miss Prelong senast så lyste det inte direkt om henne. Bäst i spets och där är det upptaget, schas!

Jag tar en rå här och chansspikar solklara spetsfavoriten 4 Lass Nice, trots at tdet kommer bli drag på henne men då hon bara är spelad till knappa 8% vid publicering känns det mycket intressant! Hon höll klart bra som tvåa näst senast, och senast var det tuffare gäng dör Chipperoo plockade ner Smaragd i frän duell. Jepson är vass i vagnen och hon sköt till rappt enda gången han körde, det var på V75 i början av vintern. Från ledningen har hon fått ge sig två senaste försöken, men senaste försöket blev det tuffa 08,5 första 500 och det blev för mycket. Nu borde man kunna köra till spets utan att maxa så hon slipper bli het, och bland formlösa märrar är det sedan klar chans att Jepson kan trolla bort 500 meter. Kul chansspik!

9 Cashier Center var grym vid segern i höstas på 13-tid, men är en helt annan häst efter det med skor. Hon kommer tillbaka i mars! 10 Diora Sound har pausat och körs på chans.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Orecchietti möter Quid Pro Quo i comeback

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson