Det ser ut att bli en ny batalj mellan Bold Eagle och Timoko. Båda aviserar start i Prix de Paris på söndag.

På söndag är det dags för Prix de Paris, det sista av de stora loppen under Vincennes vintermeeting som körs över maratondistansen 4150 meter.

På måndagen har anmälningstiden till loppet gått ut och kvarstår gör 20 spekulanter. En av dem är, som tidigare annonserat, Bold Eagle som här hoppas bli den första hästen på 40 år att bärga trippeln Amérique-France-Paris.

Timoko har inte startat i Prix de Paris sedan 2013. Foto: ALN

I båda de tidigare loppen är det Timoko som bjudit upp till dans och som har slutat tvåa. Den franske kanonen, oftast körd av Björn Goop, finns med i anmälningslistan även till Prix de Paris.

Två svensktränade anmäler sitt intresse; det handlar om Kadett C.D. och Luckycharm Hanover.

Andra spännande namn som ser ut att ta chansen i Prix de Paris är Tiégo d’Etang, Bird Parker och norska stjärnan Lionel.

Prix de Paris avgörs på söndag den 28 februari och har ett förstapris på 180 000 euro. Den slutgiltiga startlistan blir klar på torsdag.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Trippelmiljonären fick avlivas efter olycka

Trippelmiljonären fick avlivas efter olycka

Trefaldiga miljonärskan och avelsstoet True Advantage är död. Hästen fick avlivas efter en olycka.

Nioåriga Conway Hall-dottern True Advantage vann 19 av sina 93 lopp och sprang in nästan tre miljoner kronor under sin tävlingskarriär, som avslutades för knappt två år sedan.

Men nu har stoet lämnat jordelivet i förtid. Hästen fick avlivas efter en olycka i hagen i förra veckan.

– Tyvärr bröt hon benet i hagen och vi var tvungna att avliva henne, säger ägaren och tidigare tränaren Stefan Melander till travronden.se.

USA-födda True Advantage vann bland annat en final av Silverdivisionen och Giant Diablos lopp under sin tävlingskarriär. I aveln hann hon efterlämna sig en avkomma, en hingst född 2015 med Scarlet Knight som far.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norman-guld när Rugiada de Rex vann i Paris
Nästa nyhet
Norman-guld när Rugiada de Rex vann i Paris

Norman-guld när Rugiada de Rex vann i Paris

Stoet Rugiada dei Rex fick en efterlängtad fullträff när Peter G Norman-träningen slog till på Vincennes under söndagen.

Italien-födda sexåringen Rugiada de Rex fick en riktigt välförtjänt seger när hon på söndagen spurtade hem Vincennes sista lopp för dagen, ett för de jämnåriga stona.

Cantab Hall-dotterns återfinns sedan i höstas i Peter G Normans stall i Frankrike och segern var faktiskt hennes första sedan i mars 2014, då hon i regi Stefan Hultman vann på Solvalla.

Tummen upp för Norman. Foto: ALN

David Thomain skötte tömmarna i söndagens lopp, tog spets från början men släppte sedan och landade så småningom som trea på innerspåret.

Genom sista sväng öste favoriten Radysin America på för fullt, såg ut att gå mot viktorian, men när Rugiada dei Rex fick fritt med 200 meter kvar avslutade hon sylvasst för att hinna upp till segern kort före mål.

Klockorna stannade på 1.14,3 över 2700 meter och belöningen var 25 200 euro. Björn Goops Mythical Fortune var fyra och Johan Untersteiner-tränade Baschapi In slutade sexa.

Läs även: Django Riff – nya franska supertalangen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 22 februari

Omgången: Lite klurig omgång där en av jättefavoriterna känns tveksam. Kallblodsloppet är dagens höjdare med jättefina hästar och där finns roliga DD-drag! Jag spikar en favorit och en skräll i avslutningen!
Banan är en viktig faktor, den lär bli krävande, så här skriver Färjestadstravet på twitter på förmiddagen: ”Tävlingsbanan är stängd för preparering inför kvällen, lös och blöt just nu i den varma solen, men det blir kyligare i e.m./kväll.”

Spikarna: 1 Galactica (V64-1) är en kulltopp som har perfekt uppgift och borde få bluffa hem loppet. 5 Stands to Reason (V64-6) var jättebra som tvåa, och jag hoppas att formen sitter där för Jepson upp i ojämnt lopp känns hett. Chansspik!

V6-förslaget är på 1.890 kronor (enbart V6).

1 Galactica (4-7)

10-4-6-5-8-7-9 (3-2)

4-2-5-9-6-7-3-1-12 (10-11)

4-5-10-3-2-8-6-11-9-12 (4-5)

4-7-3 (9-11)

5 Stands to Reason (3-11)

1x7x9x10x3x1 = 1890 kr

DD-förslag på 800 kronor: 

7-5 x 400

3,4-5 x 200

V64-1:

Ranking: A: 1 B: 4-7-6-2-3 C: 5

Spetsanalys: Galactica höll spets busenkelt enda gången hon haft innerspår, spetsade med flera längder. Sentry Holmsminde är bilförare som gör första volt och framspår i Sverige, kliver ner bakom bara?

Loppanalys: 1 Galactica är en jättefin sort som övertygade stort och visade mycket lovande takter vid segrarna. Att vinna på 13-tid som treåring i blott sjätte starten säger en hel del om vad det är för typ. Hon lägger mycket mark under sig, och avslutade treåringssäsongen med att vara fyra i Breeders-finalen. Nu har hon vintertränat och det kan fattas tempo, men detta är en väldigt passande uppgift, inte minst som hon tidigare varit mycket rapp i volt och höll spets jättelätt från innerspår. Trots att hon är jättefavorit och har vilat så är det toppchans och jag spikar.

6 Pippi är klar andrahandare, och det är en sprinter som rusade hem ett 1140-lopp på 09,1 så springa fort kan hon. Nu vill Hultman köra snällt  då hon varit ifrån länge och hon är för mycket spelad.Full väg och tillägg är inte rätt. Dessutom skor runt om, och så har hon inte tävlat sedan Jesus gick i kortbyxor…

4 Quand Venez Vous var faktiskt bra som trea då hon klev runt och kopplade grepp, men drog fram Digital Archive (vann V75 efter det) som hon inte kunde svara. Jepson nu igen och 2% är ändå fel.

V64-2:

Ranking: A: 10-4 B: 6-5-8-7-9 C: 3-2-1

Spetsanalys: Osnabba hästar där spetsstriden är lurig. Jolinn Leejs har varit snabb och spetsade från spår 2 den 20/12. Spets och släpp?

Loppanalys: Skrällfeeling här där favoriten 6 Staro Illinois varit klart sämre två senaste loppen. Han spurtade bra på V75 med 11,5 sista 700 för tre starter sedan utan att räcka till för det. Tappade från ledarryggen på V75 näst senast, och det loppet var inte jättehög klass på och senast klen i vanligt lopp. Svårbedömd form med andra ord, och kan bli över från springspår.

10 Karl Oscar Palema är en snabb liten sak som inte alls var bra på V75 senast då han bara hängde med långt ner på innerspår, det var mer tappade än plockade på upploppet. Nu var banan dålig den dagen och han kan ha varit offer för den. Han var klart bra starterna före och kan rinna igenom då han är snabb i benen. Tippas!

Varningen är lite tunge 4 Jolinn Leejs som inte riktigt släppt till, och senast var hon seg på långsidan, men över upploppet kom hon igen ganska bra. Näst senast satt hon fast med gott om sparade krafter och Jörgen S Eriksson har form på grejerna. Jag tror hon kan vara med och köra från start och få fin ryggresa och därmed kul skrällbud till 5%!

9 Walkyria Race är trist, men hon spurtade till positivt senast i dåligt lopp. Väl mycket spelad på kusken och vettig rad, det måste stämma för att bli seger.

V64-3:

Ranking: A: 4-2-5-9 B: 6-7-3-1-12 C: 10-11-8 

Spetsanalys: Lea Chip räknar favoritspelarna ska spetsa hem detta, hon kunde inte hålla emot senast med fick överta. Inte säkert att hon kan svara snabba Symphonic Melody som varit snabb, spetsade enkelt från innerspår tillexempel.

Loppanalys: Här kommer omgångens största favorit i 2 Lea Chip spelad till 75%!! Visst, hon har varit bra och visat form, och senast kördes hon till ledningen och stack undan enkelt – om än lite stumt steg sista biten. Hon satt fast bakom en ganska bra häst före det och Jorma senast var plus som väntat. Han har respekt med sig i vagnen, och kanske kommer man till ledningen och då vinner Lea troligen loppet. Men det finns snabba hästar mede, och att hon ska vara ”Järvsöfaks-stor” på spelet kan aldrig vara korrekt. Alla bakom rensar obegränsat och jag spelar för skräll!

4 Symphonic Melody var bra vid andraplatserna från ledningen då en snabb häst speedade ner henne från ledarryggen över upploppet. Formen är diffus, men hon har haft usla utgångslägen varje start på sistone och trivs bara där framme. Perfekt läge nu och skulle Tillman komma förbi favoriten blir det kul! 4%!

Tapper har 2%-aren 5 Precious Pearl varit i Norge där hon knäckt ledaren redan i sista sväng men fått ge sig med knapp marginal. Körspö nu kanske kan motivera henne sista biten med, och hon öppnar snabbt så bra position ska det bli.

9 Verna Lee Zet hade hyperkapabla Think Twice i ryggen senast, jobbigt läge för Björn det och man var chanslös att svara då luckan kom. Enklare nu och bara 7%.

V64-4:

Ranking: A: 4-5-10 B: 3-2-8-6-11-9-12 C: –

Spetsanalys: Vacanza var mycket snabb senast och Jorma upp nu gör henne till spetsfavorit.

Loppanalys: Uselt lopp med ny Juhani Partanen-favorit och det i 5 Vacanza som är hygglig men hon orkade inte alls från ledningen senast. Jorma upp nu är plus och det finns bra spetschans, men henne synar jag gärna som 43%-are för det är en helt vanlig pålle.

4 Ryan’s Symphony är nästa Tillman/Eriksson-häst jag drar upp som skrällbud. Raden är inte rolig, men nu återkommer hästen efter vila och var nog sliten de senaste loppen. Han mötte bra hästar flera gånger som treåring, hängde med fullt bra bakom Breidabliks Nubbe och den hade varit blankspelad här. Öppnar okej, och kanske klivit fram ett steg under vintern, kul skräll att chansa på.

10 Dallas S.I.R. står bättre till nu efter två strykningar med framspår och visade viss kapacitet i somras som tvåa och trea. Mötte bra hästar senast där And Here I Am och Diotima F. gjorde upp och han var fyra bakom dessa. Duger här!

3 Herr Åkerman är knepig men farten räcker i detta brödgäng om han har en bra dags, och perfekt kan det bli för 2 Moneypenny Häss som är snabb ut och bör hålla ledarryggen på favoriten.

V64-5:

Ranking: A: 7-4-3 B: 9-11-5 C: 10-8-1-2 

Spetsanalys: De på start vill ha rygg och snabba S.T.C.C.Faksa borde slinka ut framför Nordby Ask och köra till spets.

Loppanalys: Jättefint kallblodslopp kryddat med ett gäng kapabla norska hästar! Mycket bra är 7 Solör Stegg som vann på svenska V75 förra året, och slog en så bra häst som Fjord Jerven regelrätt från samma start. Han har startat hemma i Norge, men fick pusta lite under vintern för att göra comeback senast. Kördes tufft till ledningen från sina tillägg, och höll emot till en bit inne på upploppet då Fjord Jerven avgjorde och bara länsade undan. Han slog resten klart, och var ändå bra på krävande banan. Betänk att Fjord Jerven är en kanon som var mycket nära Månprinsen i helgen! Micke J är vass på kallblod och hästen har mycket bra chans – men 1600 meter känns inte optimalt och det gör att jag garderar.

Draget är 4 Nordby Ask som visade hög kapacitet förra året och senast gjorde debut för Svante Ericsson och efter lysande värmning blev han betrodd trots jobbigt läge. Han såg också stark ut i loppet, men galopperade upprepat – och han är låmgt framme utan galoppen in mot upploppet. Får man till aktionen känns han klart intressant och varför han är spelad till 5% förstår jag inte

Den andra rysaren är 3 S.T.C.C.Faksa som är snabb i benen och gillar 1600 meter då hon vunnit liknande lopp tidigare. Visade riktigt fin form i fredags då hon sköt till rappt mellan hästar för att ändå sitta med rubbet sparat över mål bakom vinnaren! Kan köras till spets tidigt! Chansar och låser på dessa!

9 Bokli Wind är en bra norrman som mötte hårda hästar senast och hängde med fullgott utan chans. Flåten brukar ha vässat till resorna över gränsen och hästen räknas.

V64-6:

Ranking: A: 5 B: 3-11-1-6-4-8 C: 9-10-7-12-2

Spetsanalys: Peo Palema tar nog ledningen men släpper, kanske Jepson kastar Stands to Reason till ledningen i andravågen?

Loppanalys: 3 Conrads Wilhelm är favorit och han är bra, vann V75-lopp till och med i somras efter optimalt lopp. Senast hann han fram via bra draghjälp och kylig kuskinsats i lunchlopp. Dock är han mycket osäker bakom bilen och det gick på nålar då. Risk han tappar från start trots spår 3 då han är osäker med just spår en bit in, och då kan han bli hängande.

11 Raymond Palema spurtade bra bakom överlägsen och jättefin Officer C.D. senast och jag hade 10,5 sista 600 på honom. Jorma och bakspår brukar jag inte riktigt gilla då han är bäst i spets, och kommer lätt på mellis annars. Kan vinna med klaff och är given vid gardering.

1 Max Not Sand ligger Marcus lågt med och det blir säkert 3-4 inner från spår 1 och då måste jag ta bort som mycket spelad.

Nej här tar jag en rå och går på min vinnare 5 Stands to Reason som var riktigt bra två bakom Ready Ribb näst senast. Då svepte han snabbt fram utvändigt denne 400 kvar och var ende sdom kunde haka på hyggligt, utan segerchans såklart för den andre är en kanon som gick i spets. Var inte bra senast och knappast frisk då han varit feberstruken. Mimmis hästar brukar gå bra direkt och det känns stekhett med Calle Jepson upp på den här, han är grymt vass och ska bli ku latt se hur han får iväg hästen från start. Det finns chans att köra till ledningen med de betrodda sitter längre bak. Visst kan det fattas, men till runt 10% måste jag ta chansen och spikar!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Gilla travnet.se på Facebook!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedt öppnar för flera hästar under Elitloppet
Nästa nyhet
Svanstedt öppnar för flera hästar under Elitloppet

Svanstedt öppnar för flera hästar under Elitloppet

Åke Svanstedt har en plan att göra comeback i Elitloppet med sin stjärna Resolve. Men det kan bli flera Svanstedt-inslag på Solvalla i slutet av maj.

För en tid sedan blev det klart att det i år kommer att gå ett direktflyg från New York till Elitloppet med plats för nio hästar.

Solvalla-publiken kan förbereda sig på att få återse Åke Svanstedt i flera av Elitlopps-helgens stora race. Han är nämligen sugen på att belägga fler än en plats på flygplanet.

– Det vore kul om det blev nio hästar för själva restiden blir ungefär detsamma som att resa till Kanada för oss. Jag hoppas att jag kan ha några med, men det avgörs väl först sista månaden om de känns så bra som de måste göra, säger Svanstedt i en intervju med Kanal 75.

Åke segerdefilerar med Torvald Palema efter Elitloppet 2009. Foto: ALN

Stallets största namn, Resolve, är sedan tidigare en häst som nämnts som en het kandidat för Elitloppet. En häst som i fjol travade in nästan 6 miljoner kronor och tillhörde de bästa i den äldre eliten i sitt hemland.

– Resolve är en väldigt snäll och trevlig häst som alltid är frisk och sund. Det har inte varit något krångel med skador eller några skavanker. Han tävlade hela säsongen i fjol och känns precis lika frisk och sund nu, säger Åke men tillägger:

– Men jag vill inte åka med en häst som inte är hundraprocentig för jag vill inte vara med i Elitloppet bara för att vara med. Om vi ska vara med ska vi ha chansen att kunna ta hem lite också.

Svanstedt är som sagt också sugen på fler hästar under Elitlopps-helgen. I intervjun berättar han om Crescent Fashion som en tänkbar Harper Hanovers-häst, nytillskottet Honor And Serve som en kandidat för Fyraåringseliten och möjligen någon som kan bli aktuell för Sweden Cup.

Ett direktkval till Elitloppet avgörs på Meadowlands den 8 maj. Till det loppet hoppas man ha Resolve i toppform. Jimmy Takter lär säkert vara intresserad av en eller ett par platser på planet; hästar som nämns är toppstoet Shake It Cerry, Sverige-bekante Creatine – och Hambo-vinnaren Pinkman.

Åke Svanstedt har vunnit Elitloppet vid två tillfällen: 2004 med Gidde Palema och 2009 med Torvald Palema. I fjol körde hans stall i USA in drygt 30 miljoner kronor och vann 102 segrar på 522 starter.

Läs även: Klart med direktflyg från USA till Elitloppet

Läs även: Elitlopps-uttagning i USA – kan bli V75-lopp

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Högsta klassen gör upp - utanför V75-kupongen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson