Maharajah kommer att kunna beskådas på Axevalla. Det när poppis arrangemanget Hingstdagen återkommer.

Det är den 1 mars, i samband med att Axevalla arrangerar kvällens V64-tävlingar, som den årliga Hingstdagen hålls på den västgötska ovalen.

"Marre". Foto: ALN

Det är en riktigt stjärnspäckad samling om åtta hästar som kommer visa upp sig under Hingstdagen. Allra mest intresse tilldrar sig kanske Maharajah.

Här är de deltagande hingstarna:

Bring Me Back US
Caballion
Federal Flex
Habitat
Maharajah
Quarcio du Chene
Revenue
Sinou Madrik

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Voltigeur de Myrt hoppas på nordisk turné

Voltigeur de Myrt hoppas på nordisk turné

Franske topptravaren Voltigeur de Myrt väljer bort Prix de Paris – för att i stället laddas mot en ny skandinavisk turné i vår.

Voltigeur de Myrt slog igenom med dunder och brak när han slutade tvåa i Prix d’Amérique i fjol och har därefter tampats med eliten. I söndags slutade han trea i Prix de France.

Kan det bli Olympiatravet igen? Foto: ALN

Men någon satsning mot den franska vinterns sista stora slag, Prix de Paris den 28 februari, blir det inte. I stället är det Critérium de Vitesse den 13 mars som är nästa mål – därefter hoppas man på en ny turné i Norden.

– Vi tror Prix de Paris kan bli för mycket för honom, han behöver lite vila. Han gillar autostart och efter Critérium de Vitesse kommer vi utan tvekan att prova för Skandinavien. Hästen trivs med att resa, säger tränaren Roberto Donati till Equidia.

Sjuårige Voltigeur de Myrt har nästan 11 miljoner intravat i karriären och deltog i flera av de nordiska storloppen i fjol. Bland annat slutade han trea både i Olympiatravet och Copenhagen Cup.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Boden
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Boden

Torsdag: V64-tips till Boden

V64 Boden 18 februari

Omgången: Boden bjuder upp med isbana och som vanligt flera intressanta finska hästar. Jag spikar en av dessa i V64-avslutningen där jag tror hårt på spets och slut! Testar att gardera Tekno Odin då det är första med isbroddar för 75%-aren och det finns två motbud – även om till och med jag fattar att han bör vinna… Flera av loppen känns ojämna, men jag hoppas få in en skräll eller två i garderingsloppen så kan det bli kul.

Bästa spiken: 3 The One and Only (V64-6) har sett fin ut vid segrarna och är rask från start så ”Sändar-Jaara” kommer köra till ledningen. Bra chans som andrahandare!

V6-förslaget är på 1.944 kronor (enbart V6).

1-7-5-11 (10-6)

3-13-12-11-7-9-10-6-2 (5-4)

11-6 (5-3)

3-13-6-12-8-1-2-4-5 (7-11)

11-4-9 (7-6)

3 The One and Only (4-12)

4x9x2x9x3-1 = 1944 kr

DD-förslag på 1000 kronor: 

11-3 x 800
4-3 x 200

V64-1:

Ranking: A: 1-7-5-11 B: 10-6-2-12-9 C: 3-8-4

Spetsanalys: Party Boat Hanover höll spets mot kulltoppar näst senast och var riktigt rask. Borde kunna hålla ut Brisco Boko om kusken så vill och testa i spets. Annars favoriten till spets i första sväng.

Loppanalys: 1 Party Boat Hanover är en bra häst som kanske matchades väl tufft under fjolåret och verkade ledsna på det. Han mötte hästar som Nuncio, Daley Lovin och Conlight Ås och hängde med vettigt utan att visa rätta glöden. Han kunde emellanåt se lite ”skruttig” ut och det har säkert gjort honom gott att byta till ny miljö uppe i norr. Han ska ha gått ett fint provlopp och jag tror att han är bra direkt och leder detta runt om. Han har gått i spets fem gånger, vann tre första men vek ner sig lite senaste gången mot Amor Winner.

5 Brisco Boko hängde med okej senast men banan ska varit opassande moddig då det är en stor häst som kräver fäste. Han var positiv på V75 före det som uppanmäld, och får han överta är det bra chans – annars blir det värre. Från ledningen har han 5/8 och aldrig varit sämre än fyra, inte gått där sedan vintern 2014.

7 Victory Streamline tog sig loss genom att köra på en konkurrent senast och blev diskad som måletta. Form visade han och dimper han ner i slagläge fäller han många.

11 Instant Karma är klart gynnad av isbanan och kan skrälla.

V64-2:

Ranking: A: 3-13-12-11 B: 7-9-10-6-2 C: 5-4-14-8-1-15

Spetsanalys: Bland tröga hästar tror jag att snabba Flickas Grandessa spetsar trots spår 8. Släpper säkert till någon av de bättre i nästa läge. Captivate först framme då han är hyfsad bakom bilen.

Loppanalys: 13 Merry Broline har hittat nya växlar i vinter och fullföljde rejält i spåren på V75 senast då han tog rejält på ledande/vinnande Digital Archive sista 100. Runt svängen hade han svårt med tempot och travade då inte som bäst. Stark är han så det räcker och han har bra chans. Rätt favorit och första norsk var bra senast.

12 Valle Streamline har sett jättefin och löpsugen ut vid två raka segrar där han körts till ledningen tidigt och bara stuckit undan över upploppet. Snabb är han i volt, men inte lika bra med bilstart och det är vingelrisk här. Han har chans med klaff.

11 Elliot Boko har varit klart sämre med skor på fötterna och vinterbana gynnar honom inte och det stämde inte senast på isen. Han bli inte lika rapp då, och det är en trög herre detta.

Chanstipset till 3 Captivate som är nyttig och det finns chans att köra till ledningen tidigt bland mindre snabba hästar. Matade ner dem den hårda vägen senast, utan att vara som bäst men tränaren menar att det kommer vara bättre insats nu.

V64-3:

Ranking: A: 11-6 B: 5-3-4-7-10-8 C: 9-2

Spetsanalys: Buy the Law är riktigt snabb och senast kördes han till spets för att släppa och jag tror på repris. Caesar de Veluwe kan öppna bra och höll spets från innern näst senast – spets i första sväng!

Loppanalys: 11 Elit Håleryd var hemskt bra senast, och efter att ha varit mycket bra vid segern näst senast då han mosade dem sista 500 så var han nästan overkligt bra senast! Linderoth sände på 700 kvar och bara blåste till dem och satt i spets i slutsvängen, och bara stusade undan till seger med 50 meter! Sådana insatser ser man väerkligen inte ofta, främst inte i denna höga klass. Det kan vara så att isbanan gynnar enormt, emellanåt kommer fram sådana hästar som springer fortare på isek, medan övriga springer långsammare på isen. Då blir såklart effekten enorm! Bara tio hästar kvar och troligen blåser han till dem igen sista 700, han har bara gjort två lopp på isbanan, två senaste loppen som han alltså vunnit överlägset.

Jag måste ändå dubbla med formkortet 6 Caesar de Veluwe som ser grymt fin ut även han. Näst senast höll han upp ledningen från innerspåret och hade lekstuga över upploppet. Senast såg han laddad ut i loppet, speedade fram och knäckte ledaren men åkte dit mot Prey Frontline kort före mål som smög med i ryggen till upploppet. Han öppnar bra, och kommer vara ännu bättre nu och bjuder favoriten strid.

Nämner att 5 Patricia Bishop vunnit hela 8/9 senaste starterna på vinterbana sedan 2013, och hon har sedvanlig vinterform.  Nu möter hon två mycket bra hästar och med tränaren i vagnen luktar det strul.

V64-4:

Ranking: A: 3-13-6 B: 12-8-1-2-4-5 C: 7-11-15-9

Spetsanalys: Tami Mosebo var snabb från start senast och kan vara spetshästen, men kanske överlåter till Ainur Hoss. Hon borde vara rapp med Ohlsson då hon klev iväg bra för tränaren med spår 2.

Loppanalys: 6 Ainur Hoss är lite oväntat klar favorit, även om det är spetschans och kraftigt kuskplus med Ulf Ohlsson. Hon har blivit allt bättre i denna regi och vann säkert från ledningen näst senast. Gick fullt bra över upploppet i lite loj stil senast då norsken drogs sent, men det var två för klassen bra finska hästar före och tredjeplatsen var max som hon grejade på linjen. Nu är det ingen spetsgaranti och som för stor favorit spelar jag emot.

3 Alvena Unn Di var riktigt bra i regidebuten då hon bara bombade runt sista varvet efter att ha forcerats till spets 1050 kvar. Såg väldigt stark ut då, och vi kan glömma starterna efter då hon inte var frisk. Var inte vässad senast men höll starkt och att få ge sig till kapabla Klara Rigas är okej. Hon är bättre än favoriten tycker jag och får tipset.

Form visade 13 Highland Q.Sister i spåren senast där det gick fort sista varvet och duktiga Bel Air spetsvann. Varning till 5%!

12 New York Broline var inte bra senast, men har visat form före det och nu blir hon helt bortglömd.

1 Tami Mosebo borde som sämst få ledarryggen och kan skrälla. Nämner fartfyllda 8 Walk a Mile som vann efter vila senast och var rejäl då hon bet i mitt på upploppet. Ska vara bättre nu och fart finns i massor om det klaffar med ryggar till 500 kvar.

V64-5:

Ranking: A: 11 B: 4-9 C: 7-6-10-8-5-3-2-1 

Spetsanalys: Åsakjappen borde ha bra chans att köra sig till ledningen, om Roger vill det. Borde vara så och kanske vänta in en bra rygg då han verkligen vill smyga med sin häst.

Loppanalys: Givetvis är det toppchans för jättefavoriten 11 Tekno Odin som är mycket bättre än dessa hästar, även om han fick stryk av 9 Myr Faksen på V75. Då blev det mesta fel för Odon som kördes märkligt och satt i dålig rygg ute i tredjespår hela loppet men bara drogs allt längre bak. Spurtade jättebra och plockade in allt uom en längd på undflyende Myr Faksen. Nu Ohlsson upp som vann överlägset på V75 enda starten med Tekno Odin och med mindre fält är det också mindre strulrisk/strulchans. Det man kan se som frågetecken är första starten på isbana och långa isbroddar, kanske fungerar det inte och jag testar att gardera med några motbud. Jättefavoriter uppemot 70-75% ska det inte vara några tveksamheter på.

4 Åsakjappen är fartfylld för sin klass, sedan kanske han inte hinner med favoriten ännu i svängarna. Nu kommer det inte gå lika fort på isekn och han ser väldigt bra ut för dagen Roger Nilssons fina nordis. Kördes snällt senast och satt med rubbet sparat. 1600 meter passar perfekt och han fungerar fint på isen.

9 Myr Faksen har varit bäst i norra Norge i vinter och han har såklart chansen om favoriten kommer bort.

Fina 7 Bodbäckssiv är bra, men hon tappar från start och har favoriten i knäet. Paus och 1600 meter känns fel och hon blev för dyr att betala för.

V64-6:

Ranking: A: 3 B: 4-12-8-7 C: 10-6-1-5-9-11-2-13

Spetsanalys: Flera av de med framspår vill smyga och det måste vara jättechans att Mauri Jaara sänder The One and Only till ledningen. Klev iväg bra i förra regin i Sverige med snäva spår. Stallkamraten Also Starring i rygg.

Loppanalys: 12 Andover Streamline är knapp favorit, och han har en bra uppgift trots de 40 meters tillägg han står med. Det är en häst som mött bra konkurrenter, och senast i comebacken travade han i dödens på en bra Båth-häst och var i princip på linje med denne och smygkörde Romeus i mål. Inga sådana hästar nu direkt, men han är bäst när han har tätkänning och inte alltid han tar i då han går i ryggar. Jag spikar emot!

På start finns 3 The One and Only som jag tror leder detta från start till mål. Hon kommer med två raka segrar, och visade bra inställning från dödens näst senast. Det blev billigt senast då hon kunde dämpa till nästan stillastående mitt i loppet. Sista 700 sträckte hon ut och dansade undan på lätta fötter till seger med 20 meter. Intrycket gillades, mer spänstig var hon. Hon har varit struken för feber, men stod inte över så mycket menar Jaara. Jag har sett hästen vara bra iväg i volt förra året i Sverige och bland dessa är det mycket bra spetschans då Jaara bara sänder. Står perfekt inne i loppet och jag tror på spets och slut och spikar!

Jaaras andrahäst 4 Also Starring är nog inte sämre men har pausat. Ska träna bra och är riktigt kvick i benen så jag tror på spets, och släpp till min spik. Sitter formen där kan den utmana på speed. Var klart bra vid segern näst senast, senast för het i ledningen.

8 M.T.Kitty övertygade vid starterna i Sverige i höstas, men det låter på tränaren som det fattas till formen efter vila.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Axevalla

Torsdag: V4-tips till Axevalla

Omgången: Omgången ser ganska intressant ut och jag spelar multi. Axevalla är en bana man måste gilla med Sveriges längsta upplopp vilket gör det svårare att trilla undan från tät, vilket jag personligen tycker är det tråkigaste som finns. Två lopp är dessutom över lång distans och då brukar Axevallas upplopp bli extra utslagsgivande. Jag hoppas att favoriten i första avdelningen inte kommer till tät och får bestämma för då är han sårbar. Sista har jag ett bra lås och spiken i tredje känns säker. Det är bara att hoppas att jag är rätt ute för då kan det bli ganska fina pengar denna lunch.

Bästa spiken: 1 Valnes Doris i V4-3 borde ha bra chans på tät och har sedan toppchans att spåra hela vägen.

Streckvärd #1-2: 7 Opus Mind i V4-2 tror jag har bra chans då han borde vara ännu bättre med senaste loppet i kroppen. Jag spikar på stora multi V4:an och han får majoriteten av LD-insatsen. 2 Challenger E.A. i samma lopp är ingen som vinner på beställningen men han är rejäl när han sköter sig och känns lite bortglömd.

Överstreckad #1-2: 9 Ritzo i V4-2 återkommer efter vila och även om han är bästa hästen tycker jag att han blir väl hårt betrodd då jag tycker att han är bäst i den främre träffen. 1 Golden Glee vann ett mycket billigt lopp senast och jag tror inte att han står hela vägen denna gång.

Överstreckad #3: 9 Klöver Dam E. i V4-3 återkommer efter vila och skor är ett litet frågetecken. Man ligger lågt från stallet och hon borde få svårt att vinna.

V4-system #1:

4,5,8 (res 6-7)
2,3,4,5,7,9 (res 1-6)
1 Valnes Doris (res 2-6)
7,12 (res 14-4)
3 x 6 x 1 x 2 = 36 rader/72 kr x 5 system = 180 rader/360 kr

V4-system #2:

4,5,8 (res 6-7)
7 Opus Mind (res 3-2)
1 Valnes Doris (res 2-6)
7,12 (res 14-4)
3 x 1 x 1 x 2 = 6 rader/12 kr x 50 system = 300 rader/600 kr

V4-system #3:

8 Mick Jägers (res 4-5)
7 Opus Mind (res 3-2)
1 Valnes Doris (res 2-6)
12 Simb Senta (res 7-14)
1 x 1 x 1 x 1 = 1 rader/2 kr x 20 system = 20 rader/40 kr
Totalt 1000 kr

LD-förslag:
7 – 1 x 600 kr
2,3 – 1 x 200 kr
Totalt 1000 kr

V4-1
Ranking: A: 8-4-5 B: 6-7 C: 2-3-1

Spetsanalys: 1 och 2 öppnar snabbast där den förstnämnde knappast körs där medan Micke J kanske svarar med 2. Jag tror ändå på att det är favoritodds att Nepals Dandy håller ut övriga och tidigt körs till tät. Det är inte otänkbart att någon av 5,6,7 tar sig förbi Nepals Dandy från start och sedan kör till tät.

Loppanalys: 8 Mick Jägers känns som den bästa hästen i loppet och att han återkommer efter vila känns bara som en fördel. Han har gått bra efter vila tidigare och är han bara fräsch brukar han leverarera fina prestationer. Nu handlar det om spårtrappa och endast åtta hästar till start vilket gör att han står riktigt bra inne i loppet. Ett litet fält gynnar också honom då han inte är särskilt kvick från start och nu borde han kunna hitta ett fint slagläge oavsett. Distansen passar bra och kusken har kört åttaåringen en gång tidigare vilket slutade med seger. Det som talar emot honom är att han med största sannolikhet kommer få göra grovjobbet vilket gör att jag inte vågar lita helt på honom. Om Love You-sonen är i ordning borde han ändå ha ganska bra chans att vinna detta från dödens.

4 Nepals Dandy blir favorit och även om han har gjort det bra så har han inte imponerat på mig. Fyra starter i ny regi har inneburit två segrar och i debuten var han kanske ändå som bäst även om det var mot ett ganska billigt gäng. Näst senast försvarade han sig fint mot Digital Collection och gör han om det loppet kan det bli svårt att slå honom från tät. Jag tror att han har skaplig chans att hitta till spets, men det är långtifrån säkert. Från ledning är han hästen att slå, men bakifrån är ekipaget betydligt mer sårbar samtidigt som distansen känns i längsta laget.

5 Chippen Ås har fin kapacitet för det här loppet men har inte alls fungerat på slutet. Det har blivit fem raka galopper, men för fem starter sedan vann han trots en kortare galopp. Från stallet verkar de inte har några förklaringar till galopperna men nu ryker en etta längst upp i raden och därmed hästens sista startpoäng. Han måste därför prestera och jag gissar att de kommer att testa något nytt för att få honom felfri. Skulle han bara fungera är han en av de bättre och en felfri Chippen Ås räds ingen i det här loppet.

V4-2
Ranking: A: 7 B: 3-2-5-9-4 C: 1-6-10-8

Spetsanalys: Golden Glee står ensam på start och tar självklart hand om taktpinnen i fösta skedet. Jag tror sedan att han leder länge och det är svårt att gissa när någon testar för tät och vem.

Loppanalys: 7 Opus Mind var jag inne på inför en tilltänkt Örebro-start (näst senast) men då ströks han tyvärr under morgonen. Jag trodde på honom även senast och då svek han inte. Han fick en perfekt resa samtidigt som Part Nan Angelen inte var på topp för dagen men han svarade för en fin prestation. Motståndet nu känns aningen sämre än senast och han borde gått framåt med loppet i kroppen. Jag tycker att han var riktigt bra för tre starter sedan då han inte alls var med från start och borde redan då varit borta mot tuffa hästar. Han överraskade dock och tog på en häst som Cash Lane hela vägen in. Gör han om det loppet tror jag att han bara vinner men vågar inte spika honom på allt då det finns några hyggliga motståndare.

3 Sjögerås Petiff trodde jag på senast men då gjorde hon ett riktigt magplask. Hon gick inte alls att känna igen och jag har ingen bättre förklaring än att det kanske vara banan som spökade. Näst senast såg hon smällfin ut efter galopp och skulle hon vara i den författningen blir hon livsfarlig. Distansen passar perfekt då nioåringen är stark och kusken har vunnit med hästen tidigare. Jag hoppas att hon slipper göra allt jobb själv och kan då bli tuff att stå emot över Axevallas långa upplopp.

2 Challenger E.A. kan vara en intressant skräll då han gick bra näst senast efter galopp. Han värmde fint inför senast men kom då aldrig till. Han är rejäl och har ett perfekt utgångsläge då han borde kunna smyga med och få en fin resa. Jag tror inte att många kommer att sitta fast i det här loppet och jag tror att han duger fint.

9 Ritzo är helt klart loppets bästa häst men han återkommer efter vila. Han känns bäst i den främre träffen och kommer säkert inte att ”dödas” i ett lopp som detta. Jag håller ner honom lite i ranken p g a läget och ringrost men vågar inte lämna helt utanför systemet.

V4-3
Ranking: A: 1 B: 2-6-7-9-11-10 C: 3-4-5-12

Spetsanalys: Valnes Doris är snabb ut och borde hålla tät. Utifrån försöker 2,6,7 men det känns långsökt att någon ska ta en längd.

Loppanalys: 1 Valnes Doris har en skräddarsydd uppgift framför sig. Hon har tidigare varit ute mot ganska tuffa hästar och gjort det bra. Senast återkom hon efter vila och svarade då för en fin prestation. Sjuåringen fick då attackera utan rygg 700 meter från mål och höll farten starkt. Hon borde inte vara sämre med loppet i kroppen och här ska ekipaget normalt sätt sitta i tät. När, den troligtvis korta, spetsrusningen har lagt sig borde hon få bestämma precis som hon vill och jag tror att det här loppet avgjordes i spårlottningen. I tät har hon 2 av 2 och det måste vara toppchans. SPIK!

2 Canterbury torskade spårlottnigen då han drog spår utvändigt om min spik. Han är värst emot då han verkligen har toppform och skulle spiken komma bort eller ha en dålig dag blir han tung att stå emot över upploppet.

V4-4
Ranking: A: 12-7 B: 14-4-10-5-6-13-1 C: 3-2-8-11-15

Spetsanalys: Marteau de Thorhar öppnat bra från springspår tidigare och är den klara spetsfavoriten.

Loppanalys: 12 Simb Senta har alltid visat fin fart men såg extra fin ut senast när hon återkom efter lång vila. Det lät bra inför senast då hon gjorde debut för Dalborg och i loppet gjorde hon ingen besviken. Från rygg ledaren avgjorde sexåringen mycket enkelt och såg fin ut. Med loppet i kroppen borde hon vara ännu lite bättre och rapporterna är bra inför denna start. Spåret borde hon klara och får hon bara en hygglig resa blir ekipaget tung att stå emot över det långa upploppet.

7 Marteau de Thor är en fin typ som jag tror kommer att leda länge, och skulle han prestera på topp kan det mycket väl hålla hela vägen. Vid segern för sex starter sedan var han fin från tät men har sedan inte fått någon riktigt utdelning. För fyra starter sedan var han inte som bäst och starten efter det blev allt fel då han blev dragen bakåt ifrån rygg på ledaren. I näst senaste starten blev det också fel då en startgalopp ledde till att han blev hängandes och den starten glömmer vi. Senast fick fyraåringen öppna lite väl tufft men borde kanske ha hållit lite bättre för att få överbetyg. Jag tror dock att han går framåt med varje lopp och i spets tror jag inte att han blir lätt att passera. Låset känns starkt med spetshästen och hästen jag tror kommer flyga lågt över upploppet.

Tipsredaktör: Pontus Chorell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Axevalla: "Tränat ett tag och känns jättefin"
Nästa nyhet
V4 Axevalla: ”Tränat ett tag och känns jättefin”

V4 Axevalla: ”Tränat ett tag och känns jättefin”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han fick känning i en bak-kota efter senast insatsen men har nu tränat på ett tag och känns jättefin. Vi har tryckt av honom i ett tuffare banjobb och jag tror han kan duga långt trots att formen inte kommer vara på topp. Inga ändringar, säger Ulf Stenstömer om Ritzo (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

5 CHIPPEN ÅS – Han galopperade igen senast och jag får liksom ingen kontroll över anledningen. I tre provstarter gick han klockrent men sen när det drog i ihop sig till skarp läge blev det bara helt fel. Det är precis som att han har scenskräck och vi får starta på och se vad som händer. Skulle han trampa iväg ordentligt räds jag varken distans eller motstånd för detta är en häst med gott kunnande. Inga ändringar, säger Thomas Dalborg.

6 UNIX STARLINE – Vi har fixat till honom lite och formen ska vara oförändrad. Vi har haft spårförbehåll på honom och inte haft några lämpliga lopp men nu är det dags. Vi hoppas på en fin ryggresa och hyggliga pengar. Jag ar dålig koll på vad vi möter. Han är inte så känslig för banunderlag, säger Janne Larsson.

8 MICK JÄGERS – Han gick ett jobb efter 1.18 full väg för en och en halv vecka sedan och Robert var nöjd. Han gör inte mer än vad han behöver och det är lite svårbedömt. Han har dock gått bra efter uppehåll tidigare. Spåret spelar mindre roll i det lilla fältet och andrapar utvändigt vore bra. Han brukar alltid tävla barfota bak och är lite rullig så vi får vi se hur han trivs idag. Platschans åtminstone, säger Kevin Svedlund.

Lopp 2, V4-2

1 GOLDEN GLEE – Han vann senast men det var också ett ganska tunt och ihåligt lopp. Detta är en häst som alltid gör sitt men nu tror jag att distansen kan vara i längsta laget. Han är ju ensam på start så han får åtminstone leda en stund. Man ska kanske inte avskriva honom helt men jag tycker det finns frågetecken, säger kusken Thomas Dalborg.

9 RITZO – Han fick känning i en bak-kota efter senast insatsen men har nu tränat på ett tag och känns jättefin. Vi har tryckt av honom i ett tuffare banjobb och jag tror han kan duga långt trots att formen inte kommer vara på topp. Inga ändringar, säger Ulf Stenstömer.

10 JULA HAMRON – Han hoppade två gånger om senast men gjorde det bra däremellan och känslan är att han hade kunnat hugga en fin placering annars. Han trivdes inte helt på banan men jag tycker han säker formen och slår normalt sett inte Ritzo. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

Lopp 3, V4-3

2 CANTERBURY – Han höll bra från dödens senast och det var andra raka toppinsatsen från utvändigt ledaren. Jag har alltid trott att han inte är den typ av häst som pallar det men nu har han bevisat motsatsen. Formen är på topp och utgångsläget kan jag inte klaga. Han tar inte spets från ettan men får han bara en hyfsad löpning ska han kunna sluta långt framme. Inga ändringar, säger Per Fromell.

6 MANITOU – han var duktig senast och då hade han ändå inte startat på ett tag. Han har skött jobben bra efter det och ska kunna vara ännu lite vassare nu. Det börjar snöa lite men det är nog ingen fara att banan blir alltför lös som han ogillar. Inga ändringar och det blir åter brodd. Spåret är lite väl långt ut och visst kan vi bli hängande. Vi ska kunna vara bland de tre främsta åtminstone, säger Åke Glaas.

9 KLÖVER DAM E. – Hon har inte startat på väldigt länge och var inte alls bra i sitt senaste framträdande. Hon känns fin på alla sätt nu men vi har inte kört några tuffare tempon med henne och jag tror hon behöver loppet. Detta är dock en häst med bra kapacitet men det blir ett snällt upplägg och jag ligger lite lågt. Skor runt om ska fungera, säger Rickard Svanstedt.

Lopp 4, V4-4

1 JOKERN – Han var inte helt tom i mål senast och har körts snällt nu ett par gånger. Formen tycker jag är helt okej men vi fortsätter smyga och han är dessutom beroende av en fast bana. Det kanske inte är något hett segerbud men en fin peng är fullt möjlig. Inga ändringar, säger Hans Karlsson.

4 NEWFLOWERS KING – Vagnen gick sönder då vi skulle värma senast och hasten blev lite nervös och galopperade i loppet. Han gick dock jättebra och över förväntan. Nu har han lopp i kroppen och känns jättefin. Vi ändrar lite med bett och med käken och spåret brukar han klara. Det blir spännande och det är platschans åtminstone då han bör vara ännu bättre nu med loppet i sig, säger Malin Nyblom.

7 MARTEAU DU THOR – Han fick öppna lite för tufft för ledningen senast och det blev stumma ben till slut. Banan den dagen var heller inte som tillät för hårda upplägg men jag tycker han känns fin efter det. Han borde ha gått framåt med loppet i kroppen men läget kan både vara bra och dåligt. Hästen är väldigt ivrig från start men tajmar jag bara skapligt kan det bli ledningen och därifrån ska han slås. Vi testade helstängt huvudlag på honom för första gången senast och kör med samma utrustning, säger Tony Wallin.

10 OPTI RIBB – Han gjorde det väl okej senast men det blev lite långt mellan starterna innan och jag tror han kommer vara bättre nu. Härifrån får vi försöka smyga med så länge det går och bland de tre främsta ska han väl kunna vara om det klaffar på vägen. Han kan givetvis vinna också men då ska det stämma rejält. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

12 SIMB SENTA – Hon var väldigt bra senast och vann efter att ha fått ett fint lopp. Det var hennes första start på väldigt länge och det var ett starkt formbesked. Hon var heller inte helt tom i mål och borde ju till och med vara bättre med det loppet i kroppen. Jag tycker hon gått bra i voltstart tidigare och hon är dessutom nyskodd till aluminium denna gång. Utan strul tror jag detta är en bra segerchans, säger Thomas Dalborg.

14 POWERFUL TEEMER – Han var riktigt bra senast som tvåa och då gick han i ledningen vilket jag inte tror är hans bästa melodi. Detta är en duglig häst för klassen men från det här spåret är det vingelrisk och det måste stämma lite på vägen. Han är dock stark och rejäl och jag tycker han ska kunna vara med och göra om segern om det ni inte strular allt för mycket, säger Rickard Svanstedt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vinstsuccé för travnet - 67 900 netto på V4!

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson